|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio śpię wyjątkowo dobrze, w ogóle w nocy się nie budze, nie mam problemów z zaśnieciem - aż mi dziwnie, ale i tak już bym chciała żeby była połowa lutego i dzidziolek przy mnie ![]() no ale z drugiej strony wiem że powinnam pozdawać egzaminy i na tym się teraz skupić ale tak mi się nie chce ![]() ale chyba poszperam troche i poszukam materiałów bo na poniedziałek 2 referaty ![]() ahhh - zamówiłam wózek z allegro, stwierdziłam że i tak już nic innego nie wymyślę a tak jak go przywiozą to będę miała radochę żeby go rozebrać, wyprać i potem wszystko od nowa poskładać ![]() i będę sobie po domu ujeżdżać w tą i z powrotem ![]() i maila od kuriera dostałam że inna przesyłka z ciuszkami do mnie leci - fajnie, może w poniedziałek mi już dowiozą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do czkawki, to moje Dziecię ma rzadko, ale raczej za tym nie przepadam, wolę jak mi buszuje w brzuchu ![]() Ja mam termin równo miesiąc po Tobie i tak się zastanawiam, że skoro macierzyński skończy mi się w lipcu, a mam umowę do końca sierpnia, to jeśli dostanę kolejną umowę, to czy mogę we wrześniu przedłużyć sobie wolne w związku z tym, że nie wykorzystałam swojego urlopu w całości, bo byłam na macierzyńskim? Podejrzewam, że pewnie nie mogę, ale nie jestem pewna na 100%. Co o tym myślicie? Mam nadzieję, że zrozumiałyście moje wypociny i pytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Mój maluszek szaleje teraz jak nie wiem co, aż go czuję w dziurce
![]() ![]() Dziekuję za przepis na te drożdżówki ![]() a mi się wydaje, że Sweet miała najgorszy, biedna musiała czekać przez weekend, a potem mało aniołka nie straciła, nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :/
Moje słoneczko Filipek! 2010 Moje słoneczko Dominik! 2015 Moje słoneczko w drodze? zrobię na różowo może wywołam dziewczynkę ![]() Edytowane przez rybcia2309 Czas edycji: 2010-01-08 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Sensuel - wiem, każdy mi to powtarza że póki mogę żebym odpoczywała bo się zacznie jak się Mały urodzi... ale ja już 8 miesięcy w domu siedzę z czego kilka musiałam naprawdę uważać i w sypialni prawie nie wychodziłam. Teraz już ciężko gdziekolwiek się ruszyć, cokolwiek zrobić, więc już bym chciała żeby to czekanie się skończyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gosbaj;16340362
Ale dzisiaj naskrobalyscie ale dalam rade ![]() ![]() [/QUOTE] mój też miał w tym samym czasie co Twój:P moja dzidzia ma z 2-3 razy dziennie taką czkawkę i też mnie to denerwuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest jak się wraca do pracy, ale pewni podobnie, tylko od pracodawcy zależy czy się zgodzi na wykorzystanie urlopu w określonym terminie.
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
No to super by było
![]() A na jakiej to jest zasadzie? Tzn czy ja składam jakiś wniosek po porodzie, czy przedstawiam zaświadczenie, że urodziłam, czy jak? Skąd oni wiedzą, że powinnam dostać kasę, bo urodziłam? Może to głupkowate pytania, ale nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to czekamy na efekt masażu szyjki ![]() Cytat:
![]() mój wygląda jak zebra ( chyba z 10 roztępów na jednym pośladku ![]() ale za to brzuszek gładziutki ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Wszystkich mamuś które już urodziły i trzymam kciuki za mamusie które już niedługo będą rodziły
![]()
#222 |
Rozeznanie
|
Madziulka83 fryzurka super
![]() majkela12 Adaś przeuroczy, takie piękności do wyściskania ![]() Ingrid wielkie gratulacje ![]() ![]() agusiamatyldkatrzymam kciuki aby wszystko było ok ![]() brzoskwinia82 a mówią, że masaże takie przyjemne ![]() ![]() ula 87 no ja niestety też tyłek jak zebra, a brzusio gładziutki ![]() Drożdżówki u Nas w domku też na dniach się pojawią, wyglądają bardzo smakowicie ![]()
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na początku mnie śmieszył, potem wkręcił, a przy końcu 7 miesiąca się popłakałam i do końca doczytałam przez zaszklone oczy ![]() Ciekawe czy mój Maluszek też tak o mnie myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
ingrid gratulacje
![]() ![]() majkela masz super synka ![]() a u was dziewczyny są zakazy porodów z powodu grypy? brzoskwinia czyzby juz sie zblizał ten wielki dzien? my bylismy na kolacji i w kinie,zanim weszliśmy na film poczułam 2razy bóle od krzyża i sie zastanawialam co to ![]() ide chyba spać |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny ![]() eudaimonia Ingridgratulacje ![]() brzoskwinia jesteś może? widziałam, że dziś rozmawiałyście a propos listy. A czy ja mogłabym się znaleźć na tej liście? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
kwiat kalafiora - napisz mi swoje dane to wpiszę Cię na listę
![]() filka - właśnie pytałam dzisiaj gina czy dalej jest u nas zakaz poród rodzinnych i potwierdził że dalej. więc najprawdopodobniej będę się sama męczyć. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny jestem zalamana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
brzoskwinia - oki już piszę
![]() Kasia 27 lat, tp. 04.02. imię dla dzidziusia - Justynka |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() *********************** I co odpowiedziałaś Panu ze spółdzielni? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
brzoskwinia -dzięki
![]() dobranoc mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Brzoskwinko jesli chodzi o liste to zauwazylam ze Gosiaczek82 i Mmoonnikka tez sie wogole w poprzednim watku nie odezwaly.
Zmykam lulu - dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE dla kolejnej wizażowej mamusi ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
![]() Nie miałam na myśli urlopu wychowawczego, tylko to, że macierzyński skończy mi się pod koniec lipca, a lipiec i sierpień jest moim wolnym czasem od pracy, więc czy mając umowę do końca sierpnia, jak dostanę nową, to czy mogę wrócić do pracy w październiku, bo we wrześniu wykorzystałabym lipcowy urlop. Wydaje mi się, że nie, bo w umowie jest, że jak się człowiek nie stawi w ciągu 7 dni do pravy, to umowa ulega nieważności, ale nie wiem czy w tym wypadku też by tak było. ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
![]() tylko, ze to o czym pisze ta kobietka z kuratorium dotyczy osób mających umowę na stałe, a ja niestety mam tylko do końca sierpnia - jednak liczę na przedłużenie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Pierwsza?? nieee to chyba niemozliwe
![]() no to dzien dobry mamuski ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za 1,5 godzinki idem do fryzjera ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
![]()
witam z rana...
w bardzo zlym humorze bo dalej nic...sex nie podzialal ![]() ula,gosbaj ja mam tez pupe w rozstepach i kolo kolan z okresu dojrzewania ale one sa plytkie i drobnioutkie, ciezowe zupelnie inaczej wygladaja...do wczoraj na brzuchu tez nie mialam ani jednego...wiem ze panikuje bo ten jeden jest malutki ale boje sie ze sie moze posypac, mojej kolezance zrobily sie wlasnie po terminie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Filka u mnie zakaz zniesiony (bynajmniej byl zniesiony w grudniu), moze teraz jest znow
![]() Kocurazab powiedzialam, ze mamy nie ma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
A ja w końcu wykorzystałam tżta, ale to nic nie dało
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.