![]() |
#211 | |
Przyczajenie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
Cytat:
jadę 15 września ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
BAN stały
|
Moim zdaniem klimat grecki tworzą Grecy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
sosha - biuro jest otwarte codziennie, od rana do późnego wieczora. czasami mają siestę, ale to nie zawsze. w biurze pracują Polki, jest też kilka osób anglojęzycznych. ja miałam przyjemność współpracować z Polkami i mogę Ci doradzić, abyś kierowała się do nich, są naprawdę bardzo miłe i załatwią Ci wszystko czego potrzebujesz
![]() ja byłam na Skiathos i naprawdę polecam, ale widzę ze też tam byłaś ![]() ![]() Do Aten naprawdę opłaca się jechać. Wycieczka kosztuje ok. 45 euro, jedzie się 7 godzin autokarem, ale wrażenia nie zapomniane. ja nie pojechałam i strasznie żałuję. Z tego co pamiętam była jeszcze wycieczka do wodnego parku rozrywki. Ceny nie pamiętam, ale znajomi mówili, ze było fajnie.
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
u nas 40 euro za wycieczkę do Aten. Zapłaciłam z 6 innymi koleżankami, ale zasrane biuro podroży nie zgodziło sie na nasz wyjazd, bo musi z nami wychowawca jechać, a wtedy za mało osób będzie pilnować grupy...i jakieś duperele :[ wtedy mnie nieziemsko wkurzyli :[ grrrrrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Ja byłam nie dawno to do Aten płaciłam 30 euro super. I do Skiathos 30 euro też bardzo fajnie. A wracając do dyskoteki to jest świetna. Muzyka extra. Ale dziewczyny uważajcie na albańczyków. Nie mylcie ich grekami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
aha to ostatnie to Akcent ale te dwie zna ktoś??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
jesli w Paralii to pewnie o Omylos
![]() Ps: witam ![]() ![]()
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
o Cocusa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta
![]() też jadę we wrześniu do Paralii. Czy możecie napisać coś więcej o wycieczkach -meteora i -skhiatos ? I własnie.. czy jest szansa znaleźć plażę, gdzie będzie trochę mniej ludzi? Edytowane przez doniczka1989 Czas edycji: 2008-08-30 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
jasne że jest szansa żeby znaleźć plaże gdzie jest mniej ludzi. No przynajmniej w Paralii. A co do wycieczek to fajnie jest w Atenach warto zobaczyć te piękne architektoniczne budowle, które sie dotychczas widziało tylko w książkach :P A Meteory to też fajnie ze wzgl. na widoki. W Skiathos było super, na statku nudno nie było. Widoki wspaniałe, a te małe białe domki ach...i baaaardzo czysta woda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
ja miałam jeszcze obiadokolację i wzięłam 150 euro. myślę, że 180-200 powinno Wam wystarczyć
![]()
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Cocusa nie lubie zbytnio. Co roku pelno tam Albanczykow sliniajcych sie na widok Polek
![]() ![]() ![]() Omylos z kolei jest bardziej bezpieczny, ale oni wola swoja specyficzna muzyke. I ciezko naklonic DJ na bardziej amerykanska ![]() i koniecznie polecam pyszne desery w kawiarence kolo Omylosa ![]() ![]()
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
a jesteście w stanie polecić może własnie jakies mniej znane miejsca, które może same dopiero po jakimś czasie odkryłyście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hotel, hmm...jak hotel, bywałam w lepszych ale patrząc na te w Paralii to i tak jeden z lepszych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basenik malutki(gdzies 7x15), ale plusem jest to, że wstęp maja tylko klienci hotelu także tłoków w nim nie ma ![]() ![]() ![]() Myśle, że wrzesień to idealna pora na zwiedzanie jak i leniuchowanie ![]() ![]() ![]() A i udanego urlopu życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
a czy to prawda, że dość niebezpieczne są w grecji jeżowce i że dobrze jest jednak po plaży poruszać się w butach? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Jak byłam w Skiathos to tam w niektórych miejscach jeżowce były i lepiej mieć obuwie wodne zaś w Paralii nie było ani jednego a dziwnie by sie wyglądało na plaży w butach:P Prędzej bym uważała na meduzy bo szczypie potem:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Jadę pod koniec września i trochę obawiam się o pogodę:/ Czy wiecie może na jakie temperatury się nastawiać??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
podobno we wrześniu można spodziewać się temperatur od 15 stopni aż do nawet 24, ale generalnie nadal bardzo ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
dziękuję ślicznie za info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Sosha, wróciłas już? jesli tak to koniecznie się odezwij
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() acha, powiedz gdzie mieszkalas, w hotelu? bo ja np bede mieszkac w apartamenatch - Toronto city nawiasem mowiac - i mam taki problem - nie wiem co zrobic z kosztownosciami, typu kasa( bo nie bd nosic caly czas calej przy sobie), mp3,aparaty itp., gdzie je przechowywalas? albo ktokolwiek, kto mieszkał w takim typie 'budynku' :P jak mi się jeszcze jakies pytanie przypomni to napisze ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
BAN stały
|
Oto jestem
![]() ![]() ZANETSA - odpowiadam na pytania: 1) Drinki - nie mam zielonego pojęcia - pewnie tak jak w tamtym roku od 7-8 euro w górę - natomiast jeśli jesteś w Grecji bez faceta to drinki same będą wskakiwały ci na stolik ![]() 2) Kluby cały czas polecam te same - Da lux, Gold, Habana - Tu macie HICIORA tego lata - na każdej imprezie na 100% będzie to szło: http://pl.youtube.com/watch?v=XC8ERUndyPs 3) Dojazd - z buta, ewentualnie taxi, cena poszła o 1euro w górę, ale to i tak nie stanowi problemu ![]() 4) Co do miejsc fajnych w Paralii to nie mam pojęcia, bo ja mieszkałam po raz drugi w Olympic Beach - sąsiednia wiocha ![]() 5) Też mieszkałam w apartamentach i zostawiałam tam dosłownie wszystko więc nie ma obawy że ktoś ci "zwinie" Twoje rzeczy. Pokoje masz zamykane na klucz, poza tym w Grecji nikt nikomu nic nie kradnie. Zwroccie uwage chociazby na plaze - stoliki, parasolki, lezaki wszystko zostaje na noc na plazy i nikt tego nie kradnie - podejrzewam ze w Polsce to by sie rozeszło w 5 minut. Jak chcecie cos wiedziec to piszcie ![]() Aaaaa, oczywiście nie zapominajmy o przydatnych zwrotach w Grecji "Yia mas" - na zdrowie oraz "Kola pende" - przybij piatke - Grecy wiariują jak słyszą swój język ![]() Bożeeeeeee KOCHAM GRECJEEEEEEEE - laski w 100% wam ten kraj polecam, coś pięknego!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
sosha, ja się zgadzam ze wszystkim co napisałaś.
![]() ![]() oo, i ten hicior też cały czas leciał jak ja byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
BAN stały
|
W olympic mieszkalam przy glownej alejce ok.150m od morza (ta alejka gdzie jest internet cafe, restauracja parntenon itd.) Kojarzysz moze te okolice? A w budynku tym gdzie ma siedzibe INGRID tour
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() Mam nadzieję, że tak samo pokocham Grecje ![]() ![]() A mam jeszcze pytanko co do tego targu w Katerini? byłas tam może? warto się tam wybrac ? ![]() a znajdzie sie jakies spokojne mioejsce na plazy, gdzie nie bedzie tlumow, tylko spokoj, morze i my? ![]() i jeszcze co do hitow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
a właśnie, co z komarami? jest ich tam dużo?
i czy to prawda ze po plazy biegaja duze pajaki? :P ktos mnie tak postraszyl hihi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
BAN stały
|
Katherini - hmn.... w sumie to nic ciekawego :P Takie greckie miasteczko, gdzie 2 razy w tygodniu jest targ gdzie mozna kupic doslownie wszystko, poczawszy od swietnych oliwek, poprzez zegarki, na torebkach i butach konczac
![]() Jesli chodzi o plaze, to ludzi jest dosc sporo w okolicach lezakow, jak pojdziesz gdzies na bok, to znajdziesz spokoj ![]() Takie hiciory raczej w grecji nie leca. Grecy strasznie sie identyfikuja z swoja muzyka, i to glownie greckie kawalki uslyszysz w klubach, ale z reguly robia mieszanke - troche greckich, troche europejskich wiec jak dla mnie jest w sam raz ![]() Poza tym jedna BARDZO wazna rzecz - w Grecji imprezy zaczynaja sie kolo godziny 1:30 - 2:30 w nocy!!!!! a koncza miedzy godzina 6 a 8 - zalezy od dnia tyg i ilosci osob ![]() ![]() ![]() Ponizej podsylam ci pare linkow do greckich piosenek zebys troche weszla w klimat ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=NMjhe6gR55w http://pl.youtube.com/watch?v=57EgePUs3Us http://pl.youtube.com/watch?v=s3SN2ya6sI4 Pozdrawiam!!!! I zycze udanego wczasowania ![]() ![]() P.S Zaczynam uczyc sie greckiego!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
łoo matko.. to faktycznie późno, u nas o 23 wszyscy juz sa na parkiecie hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.