|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: In Vitro
Naduś trzymam kciuki za jutro! Musi być dobrze
Ja dzisiaj mam 3dpt a zastanawiam się nad tym wszystkim cały czas. Jak Ty sobie z tym radzisz? Masz jakieś objawy? Jak się czujesz? |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę poskarżę się mężowi, trochę na forum, ogólnie jest ciężko. Najchętiej pobiegłabym na betę już dziś żeby mieć to z głowy, nie cierpię czekać Chciałabym aby nasze marzenia spełniły się już teraz |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo,ale to bardzo trzymam za was kciuki!!!
Nadio za jutro ![]() :kci uki:i od mojego MaleństwaPacierpku za was również ![]() :k ciuki: i dla Hani i Bruna
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
w końcu jesteśmy w dobrych rękach prawda?![]() Nic innego nie pozostaje jak wierzyć, że marzenia się spełniają...
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-10-29 o 12:00 |
||
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Cora pamiętałaś o imionkach
bardzo mnie rozczuliłaś. Dzięki Kochana Naduś ja z tempką nawet nie startuję. Nie chcę popadać w doła albo euforię. Też myślę o sobie jak o ciężarnej. Chronię brzuch jak mogę, uważam na siebie bardzo, ale dzisiaj byliśmy na zakupkach, bo w lodówce wiatr wiał i potem poszliśmy an spacer do parku. Annaatonina zaciskam ![]() ![]() i czekam na dobre wieści |
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- annaantonina gdzie jesteś? Jak wynik
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
annaatonina- i jak..?
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
mi się nie udało....
moje Okruszki odeszły... beta mój wynik: < 2,00 mlU/ml norma: < 5,00 mój maż nie chce uwierzyć że to już koniec... chce zebym zrobiła badanie we wtorek tak jak zalecali lekarze 14dpt... ale w tym dniu beta powinna być już w setkach... musiałby się wydarzyć cud... to tak bardzo boli!!!
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-10-30 o 09:07 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro
![]()
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
annaantonina tak mi przykro Pocierpku i Nadia a za Was dalej mocno 3mam i przesyłam świeżutkie jeszcze fluidki od mojego maluszka
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
ja też poproszę trochę, we wtorek mam zastrzyk na wyciszenie cyklu.
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
annaatonina ogromnie mi przykro
|
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście,że dla Wszystkich przesyłam fluidki od mojego maluszka i też bardzo się boję i mam obawy czy wszystko będzie o.k najważniejsze teraz dwa tygodnie przed nami proszę Was dalej o 3manie za nas
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
annaantonina tak mi przykro
A u mnie 8dpt a beta 88 Muszę ją we wtorek powtórzyć, bo musi przyrosnąć.Edzia fotki z USG cudne ![]() Wszystko będzie Edziu dobrze, zobaczysz. Elianka nie denerwuj się, ten zastrzyk to pryszcz, później wszystko ruszy
Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2010-10-30 o 17:36 |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Edzia i Nadiazloto1 gratuluję !!!
Dziewczyny takie wiadomości dają ogromną nadzieję , dzięki nim warto się zbierać i walczyć dalej!!!
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
nadiazloto- gratuluje.
a ja się denerwuje, ale bardziej to lek przed nieznanym niż strach przed zastrzykiem
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- annaantonina macie mrozaczki, prawda?! Mrozaczki są silniejsze i na pewno się zagnieżdżą |
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Nadiazloto1 nie mamy nic... mieliśmy tylko dwa zarodki...
nie wiem kiedy dopuszcza mnie do drugiej procedury ICSI? Nie wiem jak długo trzeba czekać...
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W której klinice podchodziliście i w jakim mieście? |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Jestem ze Szczecina i podchodziliśmy do ICSI w VitroLive w Szczecinie.
Dziś byłam na drugiej becie, z wynikiem pojade do kliniki i mam nadzieję, że dowiem się co i jak... Nadiazloto1 a Wy w jakiej klinice się leczycie?? Poznań dobrze kojarze?
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza. Mam za dużo FSH co powoduje namnażanie jajeczek i może się okazać, że będę miała ich mało
Poza tym muszę brać inne leki a wyciszenie cyklu niz normalnie i mam już teraz trzy tygodnie zastrzyków w brzuch ( w sumie 6 tygodni). I mam schudnąć 5 kg, bo lekarz uznał, ze jestem za gruba. Wyć mi się chce
|
|
#234 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U którego lekarza się leczycie? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Lady_alef początkowo chodziłam w VL do dr Kwiatek później proces ivf zaczynałam u dr Bączkowskiego, jednak ponieważ termin punkcji i transferu zbiegł się z wyjazdem dr B. przejął mnie dr Sienkiewicz i chyba u niego już zostane...
dziś odebrałam wynik bety, jest niejednoznaczny - wynosi: Beta-HCG 4 mIU/ml normy : 0-2,7 mIU/ml - wynik ujemy 16-156 mIU/ml - 1,3- 2 tydzień ciaży Byłam dziś w VL i rozmawiałam z dr S. no cóż był troszke zdziwiony tymi moimi wynikami, szczególnie tym dzisiejszym… dr jest ostrożny w słowa, mówił że zazwyczaj beta w 14dpt bywa już trzycyfrowa, ale u mnie nie można wykluczyć ciąży bo wynik jest niejednoznaczny… powiedział, że musimy poczekać… narazie dostałam kolejną porcje dupka i luteiny i w piątek mam iść na bete… i wtedy na 100 % będzie już wiadomo czy ona rośnie, czy to już koniec… Powiem Wam, że oczywiście mam świadomość że ta beta jest strasznie mizerna i szanse są maleńkie, możnaby powiedzieć mikroskopijne… ale cuda sie zdarzaja prawda? ja nigdy w życiu nie sadziłam że zobaczę betę wyższą niż 1,3 , a jednak… ciesze się że coś się tam w środku działo, dzieje… że być może ktoś maleńki próbuje walczyć….
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-11-02 o 20:08 |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elianka dłuższa kuracja szybciej wyciszy organizm i więcej jajeczek wyprodukujesz przy stymulacji. Nie martw się, będzie dobrze. A te 5 kilo to w 6 tygodni masz schudnąć? Czy do transferu? Śmieszy mnie to bo każdy lekarz wie, że szybka utrata wagi nic nie daje, a zazwyczaj pogarsza. Zalecił Ci jakąś dietę? |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Przespałam się z tym wszystkim i dziś mam humor zdecydowanie lepszy.
nadiazloto- mam schudnąć ile dam rade do stymulacji. Chodzi o to (wg . lekarza), że ja ważę 67 kg przy 166 cm wzrostu, więc jestem na granicy nadwagi - wiesz, w ciuchach nadwaga, bez ciuchów prawidłowe mi ![]() Kazał mi zrzucić 3 - 5 kg, żeby mieć "zdecydowanie prawidłową wagę "Nie zalecił diety, bo ja przez ostatni rok schudłam sama 22 kg i mu o tym powiedziałam, więc uznał za zbędne instruowanie mnie.
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miała betę 162 w 11 dzień. Także też nie była jakaś wypasiona. Trzymam kciuki. I wierzę ze się uda. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Naprawdę świetny fachowiec choć są rózne opinie na "Znany lekarz" ale nigdy nikomu się nie dogodzi. Trzymajcie się |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Annaantonina tak, cuda się zdarzają! A w klinikach rozrodu częściej niż gdzie indziej
Jest szansa i tego trzeba się trzymać! Ja myślę o Tobie i Twoim maleństwie ciepło i z nadzieją. Spaceruj dużo na świeżym powietrzu, staraj się odrywać myśli od tej sytuacji jeśli tylko to możliwe. Masz lektury do nadrobienia? Oby jak najmniej stresu. Niech maleństwo się spokojnie rozwija. My trafiliśmy początkowo do dr. Kurzawy. Niestety stale nie miał dla nas czasu. Dwa razy usłyszałam: proszę przyjść w kolejnym cyklu. Strasznie się wtedy rozczarowałam do kliniki. Dwie pary z naszego otoczenia miały podobny problem do naszego. Obie leczyły się u Sienkiewicza (wynik: bliźniaki x 2). To nas znowu podbudowało, umówiliśmy się z nim i bez zbędnej zwłoki przystąpiliśmy do działań. Finał - Kajunia Po 3,5 latach leczenia i starań. Jestem mu niesamowicie wdzięczna za nasz cud... Świetny fachowiec, chodź wiem, że dla osób wrażliwych może być zbyt bezpośredni. Dla mnie jednak szczerość i bezpośredniość jest ok.
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, to dziwne, bo odchudzanie się przed ciążą nie jest super dobre, a nawet pulchne kobietki w ciążę zachodzą Ale jak już tyle schudłaś (PODZIWIAM
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Ja dzisiaj mam 3dpt a zastanawiam się nad tym wszystkim cały czas. Jak Ty sobie z tym radzisz? 

Trochę poskarżę się mężowi, trochę na forum, ogólnie jest ciężko. Najchętiej pobiegłabym na betę już dziś żeby mieć to z głowy, nie cierpię czekać
Chciałabym aby nasze marzenia spełniły się już teraz 

bardzo mnie rozczuliłaś. Dzięki Kochana