![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: In Vitro
Naduś trzymam kciuki za jutro! Musi być dobrze
![]() ![]() Masz jakieś objawy? Jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo,ale to bardzo trzymam za was kciuki!!!
Nadio za jutro ![]() ![]() ![]() ![]() Pacierpku za was również ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nic innego nie pozostaje jak wierzyć, że marzenia się spełniają...
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-10-29 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Cora pamiętałaś o imionkach
![]() ![]() ![]() Naduś ja z tempką nawet nie startuję. Nie chcę popadać w doła albo euforię. Też myślę o sobie jak o ciężarnej. Chronię brzuch jak mogę, uważam na siebie bardzo, ale dzisiaj byliśmy na zakupkach, bo w lodówce wiatr wiał i potem poszliśmy an spacer do parku. Annaatonina zaciskam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- annaantonina gdzie jesteś? Jak wynik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
annaatonina- i jak..?
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
mi się nie udało....
moje Okruszki odeszły... beta mój wynik: < 2,00 mlU/ml norma: < 5,00 mój maż nie chce uwierzyć że to już koniec... chce zebym zrobiła badanie we wtorek tak jak zalecali lekarze 14dpt... ale w tym dniu beta powinna być już w setkach... musiałby się wydarzyć cud... to tak bardzo boli!!!
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-10-30 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro
![]() ![]()
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() annaantonina tak mi przykro ![]() Pocierpku i Nadia a za Was dalej mocno 3mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
ja też poproszę trochę, we wtorek mam zastrzyk na wyciszenie cyklu.
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
annaatonina ogromnie mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Oczywiście,że dla Wszystkich przesyłam fluidki od mojego maluszka ![]() ![]() ![]() ![]() i też bardzo się boję i mam obawy czy wszystko będzie o.k najważniejsze teraz dwa tygodnie przed nami ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
annaantonina tak mi przykro
![]() A u mnie 8dpt a beta 88 ![]() Edzia fotki z USG cudne ![]() ![]() Wszystko będzie Edziu dobrze, zobaczysz. Elianka nie denerwuj się, ten zastrzyk to pryszcz, później wszystko ruszy ![]() Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2010-10-30 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Edzia i Nadiazloto1 gratuluję !!!
Dziewczyny takie wiadomości dają ogromną nadzieję , dzięki nim warto się zbierać i walczyć dalej!!!
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
nadiazloto- gratuluje.
a ja się denerwuje, ale bardziej to lek przed nieznanym niż strach przed zastrzykiem ![]()
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- annaantonina macie mrozaczki, prawda?! Mrozaczki są silniejsze i na pewno się zagnieżdżą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Nadiazloto1 nie mamy nic... mieliśmy tylko dwa zarodki...
nie wiem kiedy dopuszcza mnie do drugiej procedury ICSI? Nie wiem jak długo trzeba czekać...
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W której klinice podchodziliście i w jakim mieście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Jestem ze Szczecina i podchodziliśmy do ICSI w VitroLive w Szczecinie.
Dziś byłam na drugiej becie, z wynikiem pojade do kliniki i mam nadzieję, że dowiem się co i jak... Nadiazloto1 a Wy w jakiej klinice się leczycie?? Poznań dobrze kojarze?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza. Mam za dużo FSH co powoduje namnażanie jajeczek i może się okazać, że będę miała ich mało
Poza tym muszę brać inne leki a wyciszenie cyklu niz normalnie i mam już teraz trzy tygodnie zastrzyków w brzuch ( w sumie 6 tygodni). I mam schudnąć 5 kg, bo lekarz uznał, ze jestem za gruba. Wyć mi się chce
![]() |
#234 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
U którego lekarza się leczycie? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Lady_alef początkowo chodziłam w VL do dr Kwiatek później proces ivf zaczynałam u dr Bączkowskiego, jednak ponieważ termin punkcji i transferu zbiegł się z wyjazdem dr B. przejął mnie dr Sienkiewicz i chyba u niego już zostane...
dziś odebrałam wynik bety, jest niejednoznaczny - wynosi: Beta-HCG 4 mIU/ml normy : 0-2,7 mIU/ml - wynik ujemy 16-156 mIU/ml - 1,3- 2 tydzień ciaży Byłam dziś w VL i rozmawiałam z dr S. no cóż był troszke zdziwiony tymi moimi wynikami, szczególnie tym dzisiejszym… dr jest ostrożny w słowa, mówił że zazwyczaj beta w 14dpt bywa już trzycyfrowa, ale u mnie nie można wykluczyć ciąży bo wynik jest niejednoznaczny… powiedział, że musimy poczekać… narazie dostałam kolejną porcje dupka i luteiny i w piątek mam iść na bete… i wtedy na 100 % będzie już wiadomo czy ona rośnie, czy to już koniec… Powiem Wam, że oczywiście mam świadomość że ta beta jest strasznie mizerna i szanse są maleńkie, możnaby powiedzieć mikroskopijne… ale cuda sie zdarzaja prawda? ja nigdy w życiu nie sadziłam że zobaczę betę wyższą niż 1,3 , a jednak… ciesze się że coś się tam w środku działo, dzieje… że być może ktoś maleńki próbuje walczyć….
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-11-02 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elianka dłuższa kuracja szybciej wyciszy organizm i więcej jajeczek wyprodukujesz przy stymulacji. Nie martw się, będzie dobrze. A te 5 kilo to w 6 tygodni masz schudnąć? Czy do transferu? Śmieszy mnie to bo każdy lekarz wie, że szybka utrata wagi nic nie daje, a zazwyczaj pogarsza. Zalecił Ci jakąś dietę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Przespałam się z tym wszystkim i dziś mam humor zdecydowanie lepszy.
nadiazloto- mam schudnąć ile dam rade do stymulacji. Chodzi o to (wg . lekarza), że ja ważę 67 kg przy 166 cm wzrostu, więc jestem na granicy nadwagi - wiesz, w ciuchach nadwaga, bez ciuchów prawidłowe mi ![]() Kazał mi zrzucić 3 - 5 kg, żeby mieć "zdecydowanie prawidłową wagę ![]() Nie zalecił diety, bo ja przez ostatni rok schudłam sama 22 kg i mu o tym powiedziałam, więc uznał za zbędne instruowanie mnie.
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miała betę 162 w 11 dzień. Także też nie była jakaś wypasiona. Trzymam kciuki. I wierzę ze się uda. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Naprawdę świetny fachowiec choć są rózne opinie na "Znany lekarz" ale nigdy nikomu się nie dogodzi. Trzymajcie się |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Annaantonina tak, cuda się zdarzają! A w klinikach rozrodu częściej niż gdzie indziej
![]() ![]() My trafiliśmy początkowo do dr. Kurzawy. Niestety stale nie miał dla nas czasu. Dwa razy usłyszałam: proszę przyjść w kolejnym cyklu. Strasznie się wtedy rozczarowałam do kliniki. Dwie pary z naszego otoczenia miały podobny problem do naszego. Obie leczyły się u Sienkiewicza (wynik: bliźniaki x 2). To nas znowu podbudowało, umówiliśmy się z nim i bez zbędnej zwłoki przystąpiliśmy do działań. Finał - Kajunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, to dziwne, bo odchudzanie się przed ciążą nie jest super dobre, a nawet pulchne kobietki w ciążę zachodzą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.