Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 10:58   #211
agusia1
Raczkowanie

Dot.: Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia.

Witam
też Was kobietki podczuję i trzymam kciuki za te "zaciążone", oczekujące na odmienny stan, i te które by chciały, ale....
Ja raczej jestem w tej ostatniej grupie w kwietniu stuknie 33 lata, mam 2 córki 7 lat i 4 lata i chciałabym synka ale.... obiecywałam sobie, że do 35 r.ż. zaciąże, ale jak się zbliża ten czas (no bo noszenie ciąży) to jakoś tak ochota mi odchodzi, mężuś już mi ostanio powiedział, ze więcej nie chce no i cóż, chyba zdam się na naturę albo będzie albo nie .... choć jak sobie pomyśle, ze znów noszenie, pieluchy, karmienie itd. a tu starsza odrabianie lekcji, bieganie na dodatkowe zajęcia no i inne sprawy dom, DG, to ogarnia mnie wielka wątpliwość.
No ale może jeszcze, zostawię tak sobie wewnętrzną furtkę...
Pozdrawiam
Stary 2010-02-27, 12:00   #212
Gustawek
Rozeznanie

[QUOTE=yolka40;17450348]KOCHANA wszystkiego co najlepsze zdrówka dla Ciebie i maluszka wyślij odrobinę fluidków wszystkim staraczkom, oj przydadzą się przede mną ostatnie 5 miesięcy starań potem 40tka i...kto wie skoro tylu dziewczynom TU sie powiodło a życzliwość, która stąd bije jest tak wielka może i mnie i innym dziewczynom się uda

[/QUOTE
Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa i przesyłam moc ciążowych fluidków:ma gia: Czuję się dobrze , na początku przyszłego tygodnia wybieram się na usg, to będzie 6 tydzień, myślicie że będzie już widać serduszko? zastanawiam się też czy to normalne że nie mam mdłości
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 14:38   #213
Astorianka
Raczkowanie

Jak miło

Nie martw się - mdłości nie są na szczęście objawem ciąży u wszystkich kobiet. To nic nie znaczy, ze ich nie masz

A co do usg - to ja już widziałam w 6 tygodniu zarodek i widziałam pulsujący punkt więc moze też coś będzie u Ciebie widać. A jeśli nie - nie przejmuj się, to dopiero początek ciąży
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 16:43   #214
agata1971
Raczkowanie

GG do agata1971

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hę? Ja nic takiego nie pisałam, to jakaś pomyłka
Tak mi się skopiowało, przepraszam
Już poprawiłam
Stary 2010-02-27, 16:46   #215
marhalczar
Zadomowienie

[QUOTE=Gustawek;17493175]
Cytat:
Napisane przez yolka40 Pokaż wiadomość
KOCHANA wszystkiego co najlepsze zdrówka dla Ciebie i maluszka wyślij odrobinę fluidków wszystkim staraczkom, oj przydadzą się przede mną ostatnie 5 miesięcy starań potem 40tka i...kto wie skoro tylu dziewczynom TU sie powiodło a życzliwość, która stąd bije jest tak wielka może i mnie i innym dziewczynom się uda

[/QUOTE
Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa i przesyłam moc ciążowych fluidków:ma gia: Czuję się dobrze , na początku przyszłego tygodnia wybieram się na usg, to będzie 6 tydzień, myślicie że będzie już widać serduszko? zastanawiam się też czy to normalne że nie mam mdłości
Pewnie, ze bedzie widac bijace serduszko, ja przy potwierdzeniu ciazy, 2 tyg. po FIV .
Co chodzi o mdloscie to ja ich od poczatku ciazy do dnia dzisiejszego nie mialam...jedyne bijawy to. sennosc na poczatku, potem bóle glowy i teraz od czasu do czasu zgaga i nic poza tym.
Stary 2010-02-27, 20:44   #216
aja1
Zakorzenienie

Ufff..... jestem po urodzinach u chrześniaka pół nocy i prawie do wyjścia dzis kończyłam obrazek, ależ mnie oczy bolą.
A jutro mam wizytację, teściowa przyjeżdża

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 21:01   #217
yolka40
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ufff..... jestem po urodzinach u chrześniaka pół nocy i prawie do wyjścia dzis kończyłam obrazek, ależ mnie oczy bolą.
Super obrazek - podziwiam , ja mimo zawodu jestem TOTALNE beztalencie niestety

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Witam!

...przypadkowo wpadlam na watek....

Jestem w 27 t.c i bede miala córeczke- Amelie jak dobrze pójdzie 24 maja 2010. Jest to moja pierwsza ciaza , a co chodzi o wiek to 1 lipca skoncze 39 lat

Ciaza przebiega prawidlowo, nie mam zadnych dolegliwosci, czuje sie swietnie, a malutka rozwija sie wspaniale...

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy , te oczekujace i te starajace sie!!!

Mar

Ps. Na fotce z 3D moje malenstwo w 20 t.c i ja.
Cudowna Mamusia i cudowny maluszek 3D Gratuluję i trzymam kciuki za Ciebie i malutką Amelię
yolka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 10:36   #218
myszka426
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Można? Mam 32 lata (w czerwcu stuknie 3..) i jestem w pierwszej ciąży - 9 tydzień
Hej ja też tu od niedawna za tydzień kończe 35 i też jest to moja pierwsza ciąża. Jestem w 13 tygodniu .

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKajetana Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki Korzystam, z tego że TŻ przywiózł mi swojego laptopa na chwilę do szpitala i piszę parę zdań. Jestem jeszcze na oddziale. Kroplówy z żelazem trochę bolą i długo schodzą ale generalnie nieźle je znoszę. Poza tym wpadłam w tryby bada, pomiarów i analiz, jak to w szpitalu. Ogólnie wszystko ok tylko chcę do domu Kajtek ma się dobrze, nawet chyba bardzo dobrze bo ciągle się wierci Jest szansa , że wyjdę w niedzielę, wtedy się odezwę i opowiem szczegółowo. Pozdrawiam. Jola
Fajnie że wszystko pomału wraca do normy i z małym Kajtkiem wszystko ok, On poprostu tak jak mama chce wracać do domku hi hi i czekać spokojnie na odpowiedni czas przyjścia na świat. POzdrawiam serdecznie i zdrówka życzę.

Edytowane przez myszka426
Czas edycji: 2010-02-28 o 10:38
myszka426 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 06:11   #219
Astorianka
Raczkowanie

Powoli zbliża się 10 tydzień, cieszę się, bo jak na razie nie dzieje się nic niepokojącego. Za 11 dni idę do lekarza na kolejne usg z pakietem wynikó badań w rękach.

Kiepsko śpię - czy Wy też macie problemy ze spaniem? Albo się budzę kilka/kilkanaście razy albo śnią mi się koszmary i też się budzę. Okropieństwo... Do tej pory tak mi się nie zdarzało. Zaczynam najgorszy tydzień najgorszego miesiąca w pracy, a jak już skończę to pomacham im na pożegnanie i będę odpoczywać.... Miłego dnia dziewczyny
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 07:55   #220
Weronisia
Zakorzenienie

Astorianka ja też kiepsko śpię. Budzę się co chwilę. Nie wiem czemu.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 09:09   #221
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Sliczna praca!

Ja tez cos zrobilam dla mojego malenstwa...kocyk do wózka z wlóczki i sweterek ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 09:10   #222
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Super obrazek - podziwiam , ja mimo zawodu jestem TOTALNE beztalencie niestety

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cudowna Mamusia i cudowny maluszek 3D Gratuluję i trzymam kciuki za Ciebie i malutką Amelię

Dziekuje!...Dzisiaj zaczelismy 29 t.c.
Stary 2010-03-01, 09:51   #223
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

Ja tez cos zrobilam dla mojego malenstwa...kocyk do wózka z wlóczki i sweterek ..
Boski ten sweterek, ja do tego mam dwie lewe ręce

Przeżyłam wizytację
A i tak mam nerwa, nie cierpię tej kobiety

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-03-01, 10:13   #224
MamaKajetana
Raczkowanie

Hej Dziewczynki Wróciłam wczoraj wieczorem do domku. Po wlaniu w siebie takiej ilości żelaza zacznę być chyba "żelazną lady" Przed wyjściem mój lekarz zbadał mnie jeszcze i mówi,że na razie dziecko nieźle się trzyma w brzuszku, tylko żeby nie przesadzać z wysiłkiem, choć oczwywiście gdyby Dudu już się urodził to nic złego się nie powinno stać. Kończymy 37 tydzień. Wizytę mam na przyszły poniedziałek, wyniki z morfologii mam zrobić dopiero w czwartek bo to da jakiś obraz dopiero na ile kroplówki poprawiły mój stan.W szpitalu, jak w szpitalu. Sporo kobietek, noszą te swoje brzuszki z dumą i spokojem. Myślalam, że mam wielkiego brzucholka i cała zrobiłam się wielka ale patrząc na inne dziewczyny dochodzę do wniosku , że nie jest tak źle. Nie zrobiły mi się rozstępy nawet. Dziś leżę od rana, wstałam tylko na śniadanie i ogarnąć pranie trochę bo muszę ponownie zapakować torbę, tym razem także z rzeczmi dla Dudu. Ciśnienie mam dobre, nawet niskie ale tętno od rana w granicach 140 Nie wiem dlaczego, bo wcześniej miałam wysokie tętno ale lekarze twierdzili,że to skutek anemii i braku żelaza. W szpitalu w sobotę i wczoraj miałam około 100, a dziś takie szybkie Ponoć przyspieszone bicie serca to objaw zbliżającego się porodu. Ale ja jeszcze nie chcę, mam nadzieję że Dudu poczeka do końca tygodnia. Zresztą mój TŻ też z nim negocjuje , żeby poczekał parę dni bo ma gorący okres w pracy a przecież ma być przy porodzie. No, zobaczymy, na razie przekupuję go smakołykami i tłumaczę, że jak wyjdzie to poje dobre rzeczy dopiero za wiele miesięcy, więc nie ma co się spieszyć
MamaKajetana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 11:19   #225
aja1
Zakorzenienie

Super, że dobrze się czujesz
Wiesz dopóki łyżki same za Tobą nie chodzą to ok

Pewnie niech trochę poczeka, ciepło niedługo będzie

Ja od dziś zaczynam brać kwas foliowy, poprzednio nie brałam, ale lepiej dmuchać na zimne, byłam młodsza

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-03-01 o 11:20
Stary 2010-03-01, 13:00   #226
MamaKajetana
Raczkowanie

Cytat:
Super, że dobrze się czujesz
Wiesz dopóki łyżki same za Tobą nie chodzą to ok

Pewnie niech trochę poczeka, ciepło niedługo będzie

Ja od dziś zaczynam brać kwas foliowy, poprzednio nie brałam, ale lepiej dmuchać na zimne, byłam młodsza
) Łyżki nie, ale od tej wilgoci rdzewieć zacznę .
Chciałabym wrócić z Kajetankiem ze szpitala i żeby było ciepło. Tak sobie wymyśliłam, że wracamy a w donicach przed drzwiami wielkie śnieżyczki rosną , całe garście. Zwykle o tej porze już były a wczoraj jak wróciłam , patrzyłam a tu łebki ledwo z ziemi wychodzą. Zima długa.
Aja, ja od początku ciąży kwasu nie brałam. Lekarz twierdził, że nie ma potrzeby. Jak zaczęła mi się psuć morfologia, to on tylko żelazo mi przepisywał. Wyniki były coraz gorsze. Przeczytałam wtedy na jakimś forum, żeby brać żelazo skojarzone właśnie z kwasem foliowym, bo on nie tylko dla dziecka jest ale i właśnie lepiej się żelazo przyswaja. Kupiłam wtedy Biofer Folik i po 4 tygodniach brania wzrosła mi hemoglobina z 8,3 na 9,4. Bardzo dużo. Mój aktualny gin twierdzi, że dawka lecznicza foliowego może być nawet 5 razy większa niż ilość napisana na ulotce leków. Czyli ma znaczenie to lekarswo, więc bierz, pewnie, zawsze to lepiej mieć więcej niż mniej

Edytowane przez MamaKajetana
Czas edycji: 2010-03-01 o 13:01
Stary 2010-03-01, 13:20   #227
aja1
Zakorzenienie

Tym bardzie, że ja w ciąży z żelazem tez miałam problemy. Już nie pamiętam co brałam, ale jakieś wzmocnione, krew mi leciała, z nosa, z dziąseł. zębów nie mogłam normalnie umyć. :/

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-03-01, 14:01   #228
Weronisia
Zakorzenienie

aja1 ja też biorę kwas foliowy, ale większą dawkę. Normalnie jest 0,4 mg minimalna dawka.
Ja biorę 2,5 mg.
Też miałam problem z żelazem w ciąży. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.
Stary 2010-03-01, 14:10   #229
aja1
Zakorzenienie

Kobity a mnie gin zapisał 1 tabletka po 5mg. Czy może dlatego że miałam tą operację na mięśniaki?? Bo się już wystraszyłam.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-03-01, 14:22   #230
MamaKajetana
Raczkowanie

Myślę, że trzeba brać jak przepisze lekarz. Mój poprzedni gin zlekceważył to, a pytałam kilka razy. Swoją drogą mogłam kupić sama i brać. Brałam co prawda jakieś inne preparaty dla kobiet w ciąży , też miały kwas foliowy ale bardzo mało, poza tym zwracałam wtedy wszystko i niewiele mi się wchłaniało. Może gdybym brała, udało by mi się uniknąć anemii. Mdli mnie znowu jakoś dziś. Powiem Wam, że to dziwne, w szpitalu, mimo nieładnych zapachów i widoków i całej szpitalnej aury nie zwracałam ani razu. W domu, mimo że wszystko pachnie czystością, mój TŻ walczy ze wszystkimi brzydkimi zapachami , wietrzy i pilnuje , żeby nic nie pachniało za mocno, mnie mdli zdecydowanie częściej. Jakiś paradoks. Może to jednak kwestia psychiki, te notoryczne wymioty.
Weronisia, a Twój mąż nadal nic nie wie, bo pamiętam że zanim poszłam do szpitala, pisałaś, że mu nie mówiłaś?
Stary 2010-03-01, 14:29   #231
aja1
Zakorzenienie

No więc to jest lek na receptę, i doczytałam:

w niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza
No to już wiem dlaczego

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-03-01, 14:45   #232
MamaKajetana
Raczkowanie

Cytat:
No więc to jest lek na receptę, i doczytałam:

w niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza
No to już wiem dlaczego
A, widzisz Aja.Zagadka rozwiązana, powszechnie na temat kwasu wiadomo, że pozwala uniknąć wad cewy nerwowej dzieciorka. Wpływu na organizm mamy się tak nie opisuje szczegółowo, a jednak widać jak jest potrzebny. Właśnie sobie uzmysłowiłam, że jestem ostatni gamoń i zapomniałam wczoraj zapytać lekarza czy nadal mam brać leki, czy po kroplówkach już nie potrzebaWizyta za tydzień, więc chyba zadzwonię pod wieczór bo on ma gabinet więc będzie dostępny i zapytam.
Stary 2010-03-01, 14:50   #233
aja1
Zakorzenienie

Dzwon, dzwoń bo chyba trzeba, ja tam brałam non stop, nawet po kroplówkach.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-03-01, 15:19   #234
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKajetana Pokaż wiadomość
Weronisia, a Twój mąż nadal nic nie wie, bo pamiętam że zanim poszłam do szpitala, pisałaś, że mu nie mówiłaś?
Zgadza się. Nic nie wie
Jakoś nie wierzę, że donoszę tą ciążę, więc nie chcę z nim niepotrzebnie dyskutować.
Chociaż kusi mnie, żeby mu powiedzieć po następnej wizycie, którą mam za tydzień we wtorek.
Jeśli będzie widać zarodek, to chyba mu powiem.
Stary 2010-03-01, 16:36   #235
MamaKajetana
Raczkowanie

Cytat:
Witam Kochane
Czytam i czytam Was i...oprócz podziwu i zachwytu nad wzajemnym trzymaniem się na duchu i wspólnym "dmuchaniem" w skrzydła a dzięki temu lecicie w górę i spełniają się Wasze marzenia, troszkę się wystraszyłam...forum dla mam 30+...a ja mam 39lat 5mcy i 23dni 7 lat jestem mężatką oboje jesteśmy po badaniach ...dobre a maluszek jakoś nie chce do nas przyjść...może życzliwość tego forum jakoś zadziała
Hej, witaj, ja jestem starsza od Ciebie i zaszłam w ciążę mając lat 40 i 9 miesięcy Maluszek przyjdzie jak będzie pora. Pogadaj z nim

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Zgadza się. Nic nie wie
Jakoś nie wierzę, że donoszę tą ciążę, więc nie chcę z nim niepotrzebnie dyskutować.
Chociaż kusi mnie, żeby mu powiedzieć po następnej wizycie, którą mam za tydzień we wtorek.
Jeśli będzie widać zarodek, to chyba mu powiem.
Wiesz co, ja bym chyba powiedziała. Nawet jeśli straciłabyś ciążę, to chyba lepiej żeby wiedział dlaczego płaczesz albo źle się czujesz. Nawet gdy nie będzie Cię wspierał to może będzie współczuł? Powiem Ci, ja z moim TŻ w maju chyba (zeszłego roku) też miałam taką sytuację, że coś zaczęliśmy rozmawiać o antykoncepcji. W trakcie rozmowy on mi mówi, "że przecież nie chcemy już więcej dzieci" i że mamy plany biznesowe i pora chyba zająć się naszymi sprawami. Ja na to, że jak to "nie chcemy"???? Może już nie planujemy ale nie ,że nie chcemy , bo to nie jest to samo. Mówię mu, że czuję gdzieś to trzecie dziecko i właściwie to tęsknię za nim i do niego, choć z drugiej strony też w planach go nie widzę.No i pytam, czy jeśli dziecko przyjdzie i się urodzi to mu powie,że było niechciane? Dzieci przychodzą, gdy uznają to za stosowne.Tak myślę. Popłakałam się wtedy nawet trochę. No i co? Nie minął miesiąc i mimo zabezpieczania się - Dudu w drodzeTrochę się obawiałam reakcji TŻ, ale niepotrzebnie. W sumie on pierwszy poczuł , że jestem w ciąży a jak w sierpniu wyszłąm od lekarza (nie opuścił jeszcze ani jednej wizyty ze mną u gina) podarował mi łańcuszek z wisiorkiem - bocian w dziobie trzyma zawiniątko z dzieciątkiem Tak więc, czasem ojcowie zachowują się zupełnie inaczej niż mówią i mimo,że nie chcą to jednak akceptują albo wręcz się cieszą z potomka. Trzymam kciuki za Wasze relacje w tej dziedzinie i pamiętaj, żeby powiedzieć mężowi, ze może włąśnie to dziecko będzie jego największą pociechą i miłością
Stary 2010-03-02, 11:03   #236
MamaKajetana
Raczkowanie

Dzień dobry,
cisza na forum My z Kajtkiem leżymy od rana i objadamy się winogronami Śnieg zniknął z mojego trawnika i mam straszną ochotę wyjść na ogród i coś porobić, pograbić i posprzątać. Po tych kroplówkach czuję się pełna mocy Ale tylko w głowie Ciężki ten mój brzuchol już i strasznie mnie ruchowo ogranicza.Tak więc, ogród poczeka a my leżymy dalej.
Miłego dnia Kobietki.

Edytowane przez MamaKajetana
Czas edycji: 2010-03-02 o 11:12
Stary 2010-03-02, 14:57   #237
Lisa07
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe mamusie
Mam 39 lat. Jestem mamą 2 chłopców -10 i 13 lat, i marzy mi się jeszcze córeczka...
Boję się że już jestem za stara, ale widzę że nie jestem jedyna.
Lisa07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 15:35   #238
Weronisia
Zakorzenienie

Lisa07 witaj. Tu nikt nie jest za stary

MamaKajetana, ja mojemu powiem jak wrócę od lekarza i będzie wszystko OK. Jeśli zobaczę fasolkę, to mu powiem. Wiem, że nie będzie łatwo. Boję się nie jego reakcji, bo to mam już głęboko w d..., ale boję sie, że za bardzo się tym przejmę, zestresuję, będę płakać... i może to zaszkodzi fasolce.
Wizyta u gina we wtorek 9.03
Stary 2010-03-02, 16:02   #239
MamaKajetana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisa07 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Mam 39 lat. Jestem mamą 2 chłopców -10 i 13 lat, i marzy mi się jeszcze córeczka...
Boję się że już jestem za stara, ale widzę że nie jestem jedyna.
Witaj
Ja też mam dwóch synów i marzyła mi się córeczka, mała , słodka księżniczka - lalki, sukienusie, loczki i kokardy. A w brzuszku zamieszkał chłopczyk Długo ukrywał płeć ale teraz już lekarz mówi,że nie ma wątpliwości. Tak więc- trzeci muszkieter ) Nie myśl, że jesteś za stara. To jest dobry wiek na urodzenie dziecka, zwłaszcza jeśli jest kolejne. Życzę Ci powodzenia w staraniach i dziewczynki, jeśli tak bardzo jej pragniesz

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Lisa07 witaj. Tu nikt nie jest za stary

MamaKajetana, ja mojemu powiem jak wrócę od lekarza i będzie wszystko OK. Jeśli zobaczę fasolkę, to mu powiem. Wiem, że nie będzie łatwo. Boję się nie jego reakcji, bo to mam już głęboko w d..., ale boję sie, że za bardzo się tym przejmę, zestresuję, będę płakać... i może to zaszkodzi fasolce.
Wizyta u gina we wtorek 9.03
Weronisia, będzie dobrze.Trzymam kciuki za Fasolkę i Ciebie A trochę płaczu Fasolce nie zaszkodzi,one wbrew pozorom są silne. Ja przez pierwsze 4 miesiące ciągle się złościłam i płakałam i Kajtek jakoś dzielnie się trzyma.Powodzenia
Stary 2010-03-02, 18:37   #240
Lisa07
Przyczajenie

MamoKajetana, widzę że myślimy tak samo. Bardzo bym chciała dziewczynkę ale myślę że jak by był chłopczyk to też by był kochany. Jak dowiedziałam się że drugi syn to chłopiec (na tydzień przed porodem) byłam załamana, nawet imienia nie miałam. A jak kilka dni pźniej spojrzałam w czarne oczka nie zamieniłabym go na nawet najładniejszą dziewczynkę i tak jest do dzisiaj. Ale pewnie za to wszystko dał mi nieźle popalić. I myślę że jak teraz by był chłopiec to też bym się cieszyła. Najważnejsze żeby był zdrowy. A jakby była zdrowa to byłoby jeszcze fajniej... Na razie są pewne problemy, jak to w tym wieku, ale mam nadzieję że się uda, podobno chcieć to móc i tego Wam wszystkim życzę...
Lisa07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości