![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia.
Witam
też Was kobietki podczuję i trzymam kciuki za te "zaciążone", oczekujące na odmienny stan, i te które by chciały, ale.... Ja raczej jestem w tej ostatniej grupie ![]() ![]() ![]() No ale może jeszcze, zostawię tak sobie wewnętrzną furtkę... Pozdrawiam ![]()
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=yolka40;17450348]KOCHANA wszystkiego co najlepsze zdrówka dla Ciebie i maluszka
![]() ![]() [/QUOTE Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa i przesyłam moc ciążowych fluidków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Jak miło
![]() Nie martw się - mdłości nie są na szczęście objawem ciąży u wszystkich kobiet. To nic nie znaczy, ze ich nie masz ![]() A co do usg - to ja już widziałam w 6 tygodniu zarodek i widziałam pulsujący punkt więc moze też coś będzie u Ciebie widać. A jeśli nie - nie przejmuj się, to dopiero początek ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Tak mi się skopiowało, przepraszam
![]() Już poprawiłam ![]()
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gustawek;17493175]
Cytat:
Co chodzi o mdloscie to ja ich od poczatku ciazy do dnia dzisiejszego nie mialam...jedyne bijawy to. sennosc na poczatku, potem bóle glowy i teraz od czasu do czasu zgaga i nic poza tym.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Ufff..... jestem po urodzinach u chrześniaka
![]() A jutro mam wizytację, teściowa przyjeżdża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez myszka426 Czas edycji: 2010-02-28 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Powoli zbliża się 10 tydzień, cieszę się, bo jak na razie nie dzieje się nic niepokojącego. Za 11 dni idę do lekarza na kolejne usg z pakietem wynikó badań w rękach.
Kiepsko śpię - czy Wy też macie problemy ze spaniem? Albo się budzę kilka/kilkanaście razy albo śnią mi się koszmary i też się budzę. Okropieństwo... Do tej pory tak mi się nie zdarzało. Zaczynam najgorszy tydzień najgorszego miesiąca w pracy, a jak już skończę to pomacham im na pożegnanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Astorianka ja też kiepsko śpię. Budzę się co chwilę. Nie wiem czemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez cos zrobilam dla mojego malenstwa...kocyk do wózka z wlóczki i sweterek ..
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje!...Dzisiaj zaczelismy 29 t.c. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeżyłam wizytację ![]() A i tak mam nerwa, nie cierpię tej kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Super, że dobrze się czujesz
![]() Wiesz dopóki łyżki same za Tobą nie chodzą to ok ![]() Pewnie niech trochę poczeka, ciepło niedługo będzie ![]() Ja od dziś zaczynam brać kwas foliowy, poprzednio nie brałam, ale lepiej dmuchać na zimne, byłam młodsza ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-03-01 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciałabym wrócić z Kajetankiem ze szpitala i żeby było ciepło. Tak sobie wymyśliłam, że wracamy a w donicach przed drzwiami wielkie śnieżyczki rosną , całe garście. Zwykle o tej porze już były a wczoraj jak wróciłam , patrzyłam a tu łebki ledwo z ziemi wychodzą. Zima długa. Aja, ja od początku ciąży kwasu nie brałam. Lekarz twierdził, że nie ma potrzeby. Jak zaczęła mi się psuć morfologia, to on tylko żelazo mi przepisywał. Wyniki były coraz gorsze. Przeczytałam wtedy na jakimś forum, żeby brać żelazo skojarzone właśnie z kwasem foliowym, bo on nie tylko dla dziecka jest ale i właśnie lepiej się żelazo przyswaja. Kupiłam wtedy Biofer Folik i po 4 tygodniach brania wzrosła mi hemoglobina z 8,3 na 9,4. Bardzo dużo. Mój aktualny gin twierdzi, że dawka lecznicza foliowego może być nawet 5 razy większa niż ilość napisana na ulotce leków. Czyli ma znaczenie to lekarswo, więc bierz, pewnie, zawsze to lepiej mieć więcej niż mniej ![]() Edytowane przez MamaKajetana Czas edycji: 2010-03-01 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Tym bardzie, że ja w ciąży z żelazem tez miałam problemy. Już nie pamiętam co brałam, ale jakieś wzmocnione, krew mi leciała, z nosa, z dziąseł. zębów nie mogłam normalnie umyć. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
aja1 ja też biorę kwas foliowy, ale większą dawkę. Normalnie jest 0,4 mg minimalna dawka.
Ja biorę 2,5 mg. Też miałam problem z żelazem w ciąży. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Kobity a mnie gin zapisał 1 tabletka po 5mg. Czy może dlatego że miałam tą operację na mięśniaki?? Bo się już wystraszyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Myślę, że trzeba brać jak przepisze lekarz. Mój poprzedni gin zlekceważył to, a pytałam kilka razy. Swoją drogą mogłam kupić sama i brać. Brałam co prawda jakieś inne preparaty dla kobiet w ciąży , też miały kwas foliowy ale bardzo mało, poza tym zwracałam wtedy wszystko i niewiele mi się wchłaniało. Może gdybym brała, udało by mi się uniknąć anemii. Mdli mnie znowu jakoś dziś. Powiem Wam, że to dziwne, w szpitalu, mimo nieładnych zapachów i widoków i całej szpitalnej aury nie zwracałam ani razu. W domu, mimo że wszystko pachnie czystością, mój TŻ walczy ze wszystkimi brzydkimi zapachami , wietrzy i pilnuje , żeby nic nie pachniało za mocno, mnie mdli zdecydowanie częściej. Jakiś paradoks. Może to jednak kwestia psychiki, te notoryczne wymioty.
Weronisia, a Twój mąż nadal nic nie wie, bo pamiętam że zanim poszłam do szpitala, pisałaś, że mu nie mówiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
No więc to jest lek na receptę, i doczytałam:
w niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza ![]() No to już wiem dlaczego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Dzwon, dzwoń bo chyba trzeba, ja tam brałam non stop, nawet po kroplówkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie wierzę, że donoszę tą ciążę, więc nie chcę z nim niepotrzebnie dyskutować. Chociaż kusi mnie, żeby mu powiedzieć po następnej wizycie, którą mam za tydzień we wtorek. Jeśli będzie widać zarodek, to chyba mu powiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
cisza na forum ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Kobietki. Edytowane przez MamaKajetana Czas edycji: 2010-03-02 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Mam 39 lat. Jestem mamą 2 chłopców -10 i 13 lat, i marzy mi się jeszcze córeczka... Boję się że już jestem za stara, ale widzę że nie jestem jedyna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Lisa07 witaj. Tu nikt nie jest za stary
![]() MamaKajetana, ja mojemu powiem jak wrócę od lekarza i będzie wszystko OK. Jeśli zobaczę fasolkę, to mu powiem. Wiem, że nie będzie łatwo. Boję się nie jego reakcji, bo to mam już głęboko w d..., ale boję sie, że za bardzo się tym przejmę, zestresuję, będę płakać... i może to zaszkodzi fasolce. Wizyta u gina we wtorek 9.03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam dwóch synów i marzyła mi się córeczka, mała , słodka księżniczka - lalki, sukienusie, loczki i kokardy. A w brzuszku zamieszkał chłopczyk ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
MamoKajetana, widzę że myślimy tak samo. Bardzo bym chciała dziewczynkę ale myślę że jak by był chłopczyk to też by był kochany. Jak dowiedziałam się że drugi syn to chłopiec (na tydzień przed porodem) byłam załamana, nawet imienia nie miałam. A jak kilka dni pźniej spojrzałam w czarne oczka nie zamieniłabym go na nawet najładniejszą dziewczynkę i tak jest do dzisiaj. Ale pewnie za to wszystko dał mi nieźle popalić. I myślę że jak teraz by był chłopiec to też bym się cieszyła. Najważnejsze żeby był zdrowy. A jakby była zdrowa to byłoby jeszcze fajniej... Na razie są pewne problemy, jak to w tym wieku, ale mam nadzieję że się uda, podobno chcieć to móc i tego Wam wszystkim życzę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.