![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2038953 0]Hej
![]() do napisania na tym wątku natchnęło mnie pytanko... wtrącę tylko, że 22 dni temu zostałam mamusią Liwii, no i jestem z lublina ![]() zastanawia mnie, czy któraś z Was używa może lub używała chust? a konkretnie, czy gdzies w naszym mieście można je kupić w sklepie? jeśli chodzi o kluby kangura to lublin jest chyba niestety czarną plamą na mapie ![]() ![]() gratuluje Liwii ![]() Ja używam chusty, teraz to już coraz rzadziej ale w zimie nie wychodziłam z wózkiem tylko z chustą-fajna sprawa ![]() a co do chusty, ja dostałam od mojej mamy chustę "hamalu" z bebelulu, mama mówiła ze razem z moja siostra szukały w necie info o różnych chustach i że ta im się wydawała najlepsza. A kupiły ja w baby-fancie chyba na lotniczej. możesz wejść na stronę tej firmy i tak są różne chusty pokazane i jak można je nosić, także życzę powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#212 |
The Pink Power Mołderajtor
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2038953 0]Hej
![]() do napisania na tym wątku natchnęło mnie pytanko... wtrącę tylko, że 22 dni temu zostałam mamusią Liwii, no i jestem z lublina ![]() [/QUOTE] Witam na wątku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Konto usunięte
|
dzięki wszystkim za gratki
![]() Cytat:
nie miałaś problemów z chustą? dzieciaczek chętnie w niej "siedział"? na stronie wszystko czytałam ![]() moja mała jest taką przylepą, że większość dnia chce spędzać noszona na rączkach, albo choćby leżąc u kogoś na kolanach a to trochę ogranicza mi możliwość robienia czegokolwiek, dlatego liczę że chusta chociaż trochę uwolni moje ręce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
![]() KOCHANE MAMY!!! Nazywam się Karolina Mazur. Jestem kierownikiem projektu Twoja Wiedza - Twój Sukces kierowanego dla MAM z województwa lubelskiego. Szkolenia są BEZPŁATNE, realizowane tam gdzie zbierze się grupa około 10 Kobiet: Proponowane szkolenia: Indywidualny Plan Działania-1h - określenie trudności zawodowych, rozpoznanie wstępnych celów zawodowych, ocena postawy w stosunku do przyszłości, postrzeganie samego siebie. Szkolenia zawodowe - do wyboru: Sprzedaż i obsługa klienta - mi.n zdobycie umiejętności komunikowania się i unikania błędów w komunikacji z klientem, poznanie efektywnych technik sprzedaży, nabycie praktycznych umiejętności profesjonalnej obsługi klienta, rozwinięcie umiejętności sprzedażowych, rozwinięcie umiejętności radzenia sobie w trudnych sytuacjach. Księgowość i dokumentacja kadrowa w sekretariacie - rola sprawozdania finansowego w firmie,bilans, rachunek zysków i strat, cash – flow,formalne wymogi obowiązujące firmę w rozliczeniach z Urzędem Skarbowym,ZUS i Państwową Inspekcją Pracy,sprawdzanie poprawności dokumentacji finansowej przychodzącej do firmy: rachunki,faktury,wystawia nie dokumentów księgowych,rozliczenia pracownicze: ZUS i US,wymogi formalne dot. zatr. pracowników, prowadzenie akt osobowych,podstawowe akty prawne regulujące sprawy księgowo-kadrowe w firmie. ABC przedsiębiorczości - zakładanie, prowadzenie i zasady rozliczeń działalności gosp, zasady marketingu, marketing-mix, analiza otoczenia SWOT i TOWS, public relations, zewnętrzne źródła finansowania działalności gospodarczej: kredyty bankowe, fundusze strukturalne, inne źródła finansowania. Szkolenia językowe j.ang/niem-96h-Zajęcia będą prowadzone w oparciu o metodę eklektyczną: konwersacje, dramę, gry, dyskusje, symulacje, ćwiczenia rozwijające receptywne i produktywne sprawności jęz,oraz rozwijanie strategii uczenia się kreatywności językowej.Dla każdego BO przewidziano podręcz, ćwiczenia, dodatkowe mat. dydakt. Szkolenie daje możliwość uzyskania certyfikatu TELC. Doradztwo prawne indywidualne-2h szczególnie z prawa pracy oraz prawa rodzinnego. Wsparcie psychologiczne -4h-trening prowadzący do podniesienia poczucia własnej wartości,nastawiony na ukazanie możliwości samorealizacji na gruncie rodzinnym i pracowniczym,wzbudzanie aspiracji zaw. Warsztaty aktywnego poszukiwania pracy-16h-Uczestnicy uczą się analizować lokalny rynek pracy, poznają mechanizmy, które nim rządzą,robią bilans swoich mocnych i słabych stron,zapoznają się z regułami rynku, uczą się rozpoznawać nieuczciwe ogłoszenia,symulacja rozmowy o pracę(BO nagrywani są na kamerę,później oglądają siebie i dyskutują nad popełnionymi błędami). Pozyskiwanie funduszy na rozpoczęcie działalności gospodarczej -32h-Szkolenie obejmie m.in.następujące tematy ![]() Szkolenia są bezpłatne. Podczas zajęć przewidziane są poczęstunki oraz materiały dydaktyczne. Przewidziany jest również zwrot kosztów dojazdu. Dziewczyny zainteresowane proszę o kontrakt pod numerem telefonu: 667987927 bądź pisać na adres e - mail karolina.mazur@okcjo.com. pl
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2041742 8]dzięki wszystkim za gratki
![]() też myślałam o tej akurat chuście, ewentualnie model lulu. nie miałaś problemów z chustą? dzieciaczek chętnie w niej "siedział"? na stronie wszystko czytałam ![]() moja mała jest taką przylepą, że większość dnia chce spędzać noszona na rączkach, albo choćby leżąc u kogoś na kolanach a to trochę ogranicza mi możliwość robienia czegokolwiek, dlatego liczę że chusta chociaż trochę uwolni moje ręce ![]() Teraz jak już siedzi to tez nie narzeka bo jest blisko mnie i czuję się bezpiecznie
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY CO TAK CICHO???????????????????? ????
czasmi przydaje się taka mała zmina i zamiast siedzieć w domu przed tv to pogadac ze starymi przyjaciółmi troche dłużej niz zwykle ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
ja sie nie odzywalam bo u nas malowanie bylo... malego na tydz wywieźlismy do babci do zamoscia, i chcielismy jak najszybciej wszystko skonczyc bo to pierwsza nasza rozlaka, a wszelkie rozmowy przez tel czy przez skype konczyly sie strasznym placzem Małego
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Luby masz rację - czasem to jest bardzo potrzebne
![]() Poza tym że dziąsła dają sie osrto we znaki a zębów brak - u nas ok ![]() Idę chyba zaraz mecz oglądac - kibicuję Hiszpanii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
|
Jestem i ja
![]() Ostatnio miałam malutko czasu na forum, przygotowania do chrztu trwały pełną gębą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Estelle a jak Ala zniosła widok księdza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Można się przyłączyć?? Ja również jestem mamą z Lublina 12 miesięcznej Kaliny ![]()
![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Luby a jak wyniki EEG? Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-07-11 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
|
A bardzo bardzo dobrze
![]() A jaak po mszy zajrzeliśmy jeszcze na chwilkę do zakrystii to się do niego uśmiechała i wyciągała rączki ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego naj dla Niuni i Ciebie z okazji roczku ![]() O właśnie, właśnie, przyłączam się do pytania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to cudownie ze wszstko wporzadeczku, za rok tez bedzie wszystko OK ![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bylam u gina
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#231 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tęsknię troszkę za takim widokiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() echh ja też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Zapraszam na szkolenia!!!
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie!!
Dawno nas nie było... Właśnie skończyliśmy generalny remont mieszkania, właściwie tatuś remontował, a my z Olikiem wyemigrowaliśmy na ten czas do babci. Ale teraz już na szczęście jesteśmy w domu ![]() Teraz Oliwier ma już swój własny pokoik i nawet udało nam się Go przenieść już z naszej sypialni, co bardzo mnie cieszy!!! Co, prawda usłyszałam też od pewnej osoby że jestem wyrodną matka bo jak takie maleństwo można samo zostawić w nocy...ale jakoś bardzo się tym nie przejełam ![]() Poza tym raczkujemy na całego! Oliwier śmiga jak mały samolocik, że czasem sama juz za nim nie nadążam. Wszystkie rzeczy trzeba byla poukładać na wyższe pólki, a i tak Mały zawsze coś dorwie, co nie powinno znaleźć się w jego rączkach. No, i nasz pies też nie ma teraz lekko, Oli jak tylko go zobaczy to nie popuści póki go nie załapie ![]() Obecnie jesteśmy też na etapie poszukiwania opiekunki ( co niestety proste nie jest), z Klubu Malucha zrezygnowaliśmy, bo jednak troche za daleko, za dużo czasu zajełyby dojazdy. A teraz przed nami upragnione wakacje. Oli na ten czas jedzie do babci- już czuje że strasznie ciężko będzie się z nim rozstać... ale wkońcu kiedyś musi być ten pierwszy raz. I mysle, że obojgu nam to dobrze zrobi...szczególnie, że nie długo czeka mnie powrót do pracy. Stokrotka81 Gratulacje dla wiercącego się w brzuszku maluszka!! To teraz czekamy na pierwsze kopniaczki!! A, i co było planowane chłopiec czy dziewczynka??? luby957 Super,że u Twojej Niuni wszystko dobrze ![]() ![]() 'Estelle' tak jak pisałm na razie wyjeżdżamy, ale może po powrocie uda man się zapakować Maluchy w "cztery kólka" i ruszyć na wspólny spacer!!!
![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na kopniaczki tez nie moge sie doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() a z niania przerabialam to rok temu... bylo strasznie ciezko ale sie udalo , i wam pisalam ze niania nasza ma miec operacje bo ma guza na kregu szyjnym... jest prawie miesiac po operacji jest wszystko OK , od 2 tyg dalej zajmuje sie Kamilkiem i na razie nie szukam zadnej nowej niani a poza tym ktos tu pisal ze ma namiary na polecane nianie ... tylko nie pamietam kto ![]()
![]() |
![]() |
#237 | ||
|
W jakich godzinach prowadzone są zajęcia?
Cytat:
![]() Fajnie, że już po remoncie ![]() Pycia jeszcze nie raczkuje, więc mam póki co odrobinę spokoju, ale już się boję, co będzie, jak zacznie, bo na jej celowniku pewnie i kot i pies sie znajdą, a pieszczoty w jej wykonaniu do delikatnych raczej nie należą ![]() Daj znać, jak wrócicie z wakacji, a tymczasem życzę udanego wypoczynku ![]() Cytat:
Chyba nawet widziałam wtedy ogłoszenie od opiekunki z Dożynkowej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
haj Mamusie,
chyba nam coś wątek zamarł ![]() Mam pytanie - czy słyszałyście o tym aby nosząc dziecko na rękach (a raczej na biodrze lub brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() moja mała ma stwierdzoną dysplazję, w związku z tym mamy zalecenie tak właśnie ją nosić (obecnie ma 7 tygodni). i podobno ogólnie tak właśnie jest zdrowo. powiedzcie mi coś proszę: chodziła może któraś gdzieś w lublinie na basen z takim malutkim szkrabem? chodzi mi o naukę pływania, tylko tak żeby małż mógł dziecko zabrać, więc odpada raczej jakiś aquaaerobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2103274 8]pozwolę sobie odpowiedzieć na ile umiem
![]() moja mała ma stwierdzoną dysplazję, w związku z tym mamy zalecenie tak właśnie ją nosić (obecnie ma 7 tygodni). i podobno ogólnie tak właśnie jest zdrowo. powiedzcie mi coś proszę: chodziła może któraś gdzieś w lublinie na basen z takim malutkim szkrabem? chodzi mi o naukę pływania, tylko tak żeby małż mógł dziecko zabrać, więc odpada raczej jakiś aquaaerobic ![]() dzięki za szybką odp ![]() a w sprawie basenu - sama chętnie bym się wybrała z Olą na takie zajęcia. Na SR nam psycholożka wspominała że w okolicach LBN jest czy tam miał powstac taki właśnie basen dla dzieci. Ale nie pamiętam w jakiej miejscowości to miałoby byc. Okolice Motycza Matczyna czy coś w tym stylu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.