|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tableciary plotkary VIII
Asienko Hanulcia poprostu cudownaaaaaaa
Sliczna i ja uwazam ze podobna do mamusi Nikitko tak wiem wlasnie ze naleza mi sie dwie pol godzinne przerwy tylko bede potrzebowala chyba zaswiadczenia od lekarza ze karmie piersia ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Witaj comberta na wateczku
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie miałam netu, bo podczas remontu jacyś robotnicy linię przecięli i trochę trwało, zanim naprawili. Asiu, mała jest cudowna Comberta, witaj na wątku Marcelko, ty to masz fajnie z tym mieszkaniem w domku - zawsze do ogrodu możesz iść posiedzieć, jak taka ładna pogoda jest Kasiasiar, ale dostaniesz ode mnie po dupce Kobieto, ty z plamieniami i okna myłaś? A słyszałaś kiedyś o tym, że mycie okien w ciąży to prowokowanie losu? Moja ciocia położna zawsze to powtarza! Pamiętasz moją kuzynkę, która bliźniaki urodziła w 26tc i umarły? To było po myciu okien, a potem zaszła w drugą ciążę, nie słuchała lekarza i znowu w 13tc umyła sobie okna - tego samego dnia poroniła. Nie wolno ci myć okien, nie wolno ci pracować z podniesionymi rękoma - wieszać firanek, ściagać rzeczy cieżkich z góry itd. To powoduje obluzowanie wiązadeł i doprowadza wielokrotnie do poronienia! Kochana, jak nic się nie stało to się ciesz, ale nie kuś losu i niech okna myje twój mąż Kiniu, jak tam trwanie w postanowieniu steperowym? Misiu, na jeden dzień jak dieta poszła sobie w las to nic się nie stanie ![]() Kachulko, a moze do maja przestaniesz karmić piersią, to ci by chyba ułatwiło powrót do pracy? Agusieczku, troche czasem tęsknię za szkołą, ale teraz to już mniej niż na początku. Tym bardziej, ze dały mi w kość dyrektorki Staram się odpoczywać i nie myśleć o szkole - nauczycielką będę całe życie, a ten czas jest tylko mój i pierwsza ciąża już nigdy sie nie powtórzy ![]() Zrobiłam dziś z P. mega zakupy świateczne, z 7 osób zaproszonych na niedzielę świąteczną zrobiło się 11 No nic, więcej jedzenia trzeba będzie przygotować. Już menu mam, więc nie powinno być z tym problemów
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi mi to nie bedzie przeszkadzalo bo Matik piersia jest karmiony raz,czasami dwea razy dziennie a czasami to nawet co drugi dzien bo juz mam malusio mleczka a on sie tez odzywczaił troszke od piersi i woli butle
Tzn ja pisze ze mam malo mleka,owszem mam duzo mniej niz na samym poczatku gdzie ciekło mi ,teraz to gdybym malego czesciej przystawiala to tez pewnie było by go wiecej ale jak wyzej pisalam Matik sie juz troszke odzwyczail no i popije troszke i zaraz sie wyrywa i po takim cycusiowaniu zaraz i tak jest głodny,W sumie to karmie go jeszcze bo to zawsze jakies przeciwciałka dostaje Kasiasiarku wlasnie tez mialam Ci pisac ze nie rob tego nigdy wiecej,ja raz w ciazy szorowalam kabine prysznicowa i rece tez do gory podnosilam a plamienia mialam jak wiecie w pierwszym trymestrze to jak mi cos tam jakby sie naciagneło to pol dnia chodzilam zgieta w pol bo tak bolało,przestraszyłam sie wtedy nie na zarty Kasiu prosze Cie nie rób takich rzeczy
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
.
. Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2015-04-13 o 20:35 |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz wydaje mi się, że jest podobna do Ciebie, ale jak zrobi minę, to jak tatuś wygląda, po prostu ma coś z obojga Was zakochałam się w niej Pomidorko, steperowe postanowienie tak średnio, bo bardzo późno wracam ostatnio do domu, bo załatwiamy trochę spraw, więc jestem zmęczona strasznie, ale czipsów nie jem , ani chrupków, ani słodkości żadnych miłego dnia Kochane |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Kasiasiar potwierdzę też to co pisały dziewczyny że lepiej nie ryzykować z myciem okien było to niezbyt mądre .Moj lekarz jak byłam pierwszy raz w ciąży parę razy mi powtarzał ,że ciąża to nie choroba ale jak nie będziesz na siebie uważać to może się stać "chorobą" Jak bylam na zwolnieniu siedziałam w domku i czasem mnie nosiło i a to kurze a to okna myję tak jak TY a pózniej płakałam że tu mnie boli a tam skurcze mnie łapią i dostawałam bure od niego że przeginam Życzę Wam wszystkim miłego dnia
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje wytrwalosci Cytat:
A my dzis mielismy super nocke do maly jak zasnal o 22 tak wstal o 6 ale dostal jedzonko slabo odbil i pozniej 2 razy tak mu sie porzadnie ulało ze mimo ze spalismy to jak tylko uslyszalam ze ulewa to stanelam na rowne nogi tak sie wystraszylam(a kiedys mialam taki sen ze wojna mogla by byc a ja bym nic nie slyszala,teraz to kazdy najmniejszy nawet ruch Mateuszka slysze)Takze pralka juz chodzi bo cala posciel nic tylko do prania sie nadawala+2 razy przebieranko i to tez do prania Martwie sie czy to dlatego ze slabo odbil czy moze jakas wirusowka go zlapala oby nie bo niedano ja i tz przechodzilismy
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
..
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2015-04-13 o 20:35 |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Kiniu, dobrze, że nic ci nie było i że nie powtarzasz tego wyczynu
Ależ brzmią te słodkości niesamowicie ) i dwa rodzaje surówek. Do kawy będzie śmietanowiec, babka, sernik (moja mam robi, na szczęście) i mazurek. A na kolację sałatka warzywna, bigos, jajka faszerowane kurkami (mam zamrożone, będą jak znalazł Kachulko, jakby to było wirusowe, to rzeczywiście mały miałby chyba temperaturę - może sprawdź. Ale jak widziałaś, ze źle mu się odbiło, to pewnie dlatego tak ulał Kiniu, to jesteś wytrwała z tymi słodkościami Comberta, tobie również miłego dnia Ja zaraz muszę do szkoły iść, bo jakieś papiery od odszkodowania za szpital muszę odebrać, więc nawet P. nie może tego zrobić No nic, może nie spotkam dyrektorki A dzień piękny, chętnie spacer sobie zaliczę |
|
|
|
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() :sli na:![]() :zarlo k: wpadam do Ciebie na świeta![]() ![]() ![]()
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Mati taki radosny, przynajmniej się uspokoiłaś |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2015-04-13 o 20:34 |
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, do mamy 20 km mamy, wczoraj byliśmy na trochę ![]() dziękuję Pomidorko
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
a my wlasnie na spacerek idziemy pogoda piekna wiec trzeba korzystac
|
|
#225 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak w ramach mycia okien, to mi sie moje odśnieżanie śniegu przypomniało
ale rozumiem, że czasem aż się człowiek nie może przed brudem pohamować ![]() Pomidoro niezła wyżerka ![]() Kachulko oby juz się nic u Mateuszka nie wydarzyło zdrowy ma być na święta i koniec ![]() Marzenko prawda, to co mówi lekarza same wiecie ![]() Byłam w lab i znowu natrafiłam na tą pielęgniarkę co ma cykora jak mnie widzi i cyka się z pobraniem krwi Pobrała mi krew i mówi tak: tak ładnie było tą żyłę czuć, ale jej widac nei było i ją jeszcze z igłą dorwałam ![]() A ja: Coraz gorzej znosze pobierania krwi, szczególnie jak ją widzę... Idę w slady Kachulko, pranie nastawione potem kolejne i znowu sobota będzie wolna od sprzątania Przyszedł wczoraj mój żakieciko-plaszczyko-grzybek Dziś juz w nim na miasto wyruszyło, a co ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Asiu, ja się w Twojej Hani ZAKOCHAŁAM
Te jej minki, te jej puci puci policzki, ten wystawiony języczek, cała ona
|
||||||||||||||||||||
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też robiłam rożne głupotki a dopiero pózniej myślałam co moglo się wydarzyć. Teraz jak o tym pomyślę to dziękuję bogu że na demną i moimi maleństwami czuwał i nic się nie stało ale lepiej nie kusić losu . Miłej nocki i oczywiście spokojnej Wam wszystkim
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Miłego weekendu kobietki
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
spać coś nie mogę , M poszedł do pracy na I zmiane. Ja dzisiaj mam jeden wypad na godzinke, a później z młodym spędzać czas bede. Jutro idziemy do Kościoła, młodego klasa szykowała palmę na konkurs ja już 2tyg w pracy i zadowolona jestem z atmosfery i ogólnie z pracy, musze tylko pomyśleć nad paroma sprawami i będzie gitez ![]() Kachula co do zaświadczenia że karmisz, to idziesz do lekarza, mówisz że karmisz jeszcze młodego i papier dostajesz, twój pracodawca może dać ci dwie przerwy 30 minut, albo bedziesz wychodzić godzine wcześniej lub przychodzić godzine później, wszystko mozna ustalić. Ciekawe co tam u Oli słychać i u Jędrka ![]() Gusia też mogła by się odezwać ![]() Marzenko fajnie, że mieszkamy blisko siebie, mam nadzieje że po Św uda nam się jakoś spotkać ![]() Agusieczek a co tam u ciebie słychac? |
|
|
|
|
#229 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Czekam aż się rozpogodzi i mykamy do miasta, może jeszcze stolice nawiedzimy, ale to możeeeeee
|
||||||||||||||||||||
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
:hi;
Witam łikendowo My zaraz szykujemy sie do mamy,tato moj przyjechal po dlugiej nieobecnosci w domu wiec idziemy bo sie stesknilismy za dziadziusiem a w pon przylatuje siostra wiec tez sie ciesze,wkoncu cala rodzina na swieta bedzie razem ![]() Milego dzionka Pogoda do d..y,pada deszcz i nawet na spacer nie ma jak wyjsc
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Nikitko mówisz i masz hehe
Jestem![]() Marcelko pytałaś o żłobek, małą dajemy do państwowego, u nas nawet nie ma prywatnego. Brzuszek masz śliczny i wogóle ładnie Ci w ciąży Kasiasiar i Pomidorka Wasze brzuszki też są urcze, jeszcze takie nieduże, zgrabniutkie Comberta witaj Kinia gratuluję Kachula ale rodzinne Święta Wam się szykują My pewnie tylko z rodzicami będziemy, nie wiem czy brat przyjedzie A szkoda bo już prawie rok go nie widziałam![]() Mężatka Hania jest po prostu cudowna Dziewczyny ja jestem wogóle w szoku bo moja Nikola śpi. Od bardzo dawna nie dała mi się uśpić w weekend (bo w tygodniu śpi normalnie) a dziś tak. Normalnie to jest tylko mama i mama i szkoda jej czasu na spanie. Ale dziś wzięłam ja na miasto na zakupy bo mamusia musiała kupić jakiś płaszczyk wiosenny i chyba tym się wymęczyła hehe Buziaki dla wszystkich
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
![]() Ale mnie tu długo nie było ... Madziu ale fajne te Owoce dla Edika, jeszcze nie widziałam czegoś takiego, ale świetny pomysł ![]() Abilene trzymam kciuki za Emi musi być dobrze !Asiu zaglądam na tego bloga Twojej Hani i malutka jest przesłodka chciałam dodać komentarz ale coś nie dałam rady ehh.. ale jeszcze ta sesja na tym różowym kocyczku no bombowa Pomi ale ekstra że już czujesz kruszynke !! Kasiu Ty również masz śliczny brzuszek ![]() ![]() Kina huhu ale buciorki kupiłaś, boskie Anieze MArcelko wyglądasz ślicznie wielkoludek będzie hehcomberta miło Cię poznać ![]() Ray hmm kurcze.. wróć do nas i nie gniewaj sie .. dziewczyny tylko wyraziły swoje zdanie i mogłaś je przyjać do wiadomości lub nie .. mnie też nie raz ktoś opieprzy czy coś troche sie pogniewam ale potem mi przechodzi także jak już się troszke uspokoisz to wracaj i już ![]() A ja dziś już troszke posprzątałam, jeszcze mam balkonik umyć ale nie wiem czy dziś bo jakoś deszczowo u mnie się zrobiło A później jadę z tatą na zakupy spożywcze na święta bo mam chyba 11 przepisów wybranych przez siebie ![]() Teraz mam dwa tyg. przerwy od pracy bo nast. koncert dopiero 9 kwietnia smutno mi będzie hehe bo lubie tam przychodzić ![]() Na uczelni już dostaliśmy zagadnienia na egzamin praktyczny o mamusiu tyle tego jest ze szok Na wiosne też już zakupiłam butki z dziurkami na paluchy tylko narazie nie można ich nosić ale no już niedługo przyjdzie totalne ciepełko ![]() Buziaki laseczki Miłego weekendu
"Aniu, ja wierze że jeśli ktoś teraz długo jest sam, to przyjdzie taki czas że w końcu pozna osobę wartą naszego uczucia i te szczęście przyjdzie do nas ze zdwojoną siłą" - Hmm no to teraz trzeba czekać .. tylko jak długo ??
Edytowane przez dragonka123 Czas edycji: 2010-03-27 o 14:24 |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia może to jakaś telepatia
, korzystaj że mała śpi i zrób cos dla siebie. Marzenko widzę że jestes kolejna , która ma kotka ? Kotek czy kotka? Dragonko udanych zakupów, ja narazie sie nie wybieram ![]() zamówiłam sobie wode toaletową J'dior czy jak to się tam pisze w tygodniu powinnam ją mieć , w środę może śmigne na zakupy ciuszkowe do pracy, takie nieco lżejsze , mam dobrą temperature w pracy, wiec lekko mogę się spokojnie ubierać ![]() wiecie ze w nocy czas przestawiamy? |
|
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
Tak tak
z 2 na 3 heheheTo potem Nikiciu pochwal się nowymi ciuszkami do pracy ![]() ![]()
"Aniu, ja wierze że jeśli ktoś teraz długo jest sam, to przyjdzie taki czas że w końcu pozna osobę wartą naszego uczucia i te szczęście przyjdzie do nas ze zdwojoną siłą" - Hmm no to teraz trzeba czekać .. tylko jak długo ??
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#236 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dragonko, Aniu to u Ciebie widzę na dniach będzie się świątecznie robić, szczególnie pod względem menu
Kachulko uuu to u Was się rodzinne święta zapowiadają Przyjemnego wieczorku
|
||||||||||||||||||||
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu mój kot to kocur Max
![]() Dragonko i Gusia mi też Was miło poznać Na razie czytam Was trochę bo chcę Was lepiej poznać ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę miłej nocki i pogodnej niedzieli ![]() ![]()
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja lubie koty, ale niestety mój młody ma alergie na kota ![]() do którego parku najcześciej chodzisz z córkami na spacery? czesc dziewczyny miłej niedzieli , u mnie 18 stopni jest i piękne słońce |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2015-04-13 o 20:36 |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hm może ja też rybę zrobie dzisiaj ![]() Kasiu a u was jaka jest dzisiaj pogoda? ja właśnie mysle w co sie ubrać
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Kobieto, ty z plamieniami i okna myłaś? A słyszałaś kiedyś o tym, że mycie okien w ciąży to prowokowanie losu? Moja ciocia położna zawsze to powtarza! Pamiętasz moją kuzynkę, która bliźniaki urodziła w 26tc i umarły? To było po myciu okien, a potem zaszła w drugą ciążę, nie słuchała lekarza i znowu w 13tc umyła sobie okna - tego samego dnia poroniła. Nie wolno ci myć okien, nie wolno ci pracować z podniesionymi rękoma - wieszać firanek, ściagać rzeczy cieżkich z góry itd. To powoduje obluzowanie wiązadeł i doprowadza wielokrotnie do poronienia! Kochana, jak nic się nie stało to się ciesz, ale nie kuś losu i niech okna myje twój mąż 
Staram się odpoczywać i nie myśleć o szkole - nauczycielką będę całe życie, a ten czas jest tylko mój i pierwsza ciąża już nigdy sie nie powtórzy 
Juz nie będę
A co takiego dobrego będziesz gotowała? Ja na razie w planach mam tylko słodkości: mazurka migdałowego i babke śmietanową. No i na pewno żurek będzie(niestety z proszku

No nic, może nie spotkam dyrektorki

Dziś juz w nim na miasto wyruszyło, a co