![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od 06.04.2010!
Hej dziewczyny. U mnie dobrze, nie zgrzeszylam dzis jak narazie niczym
![]() Chyba na nowo pokochalam owsianke. Moge ja jesc znow kazdego dnia. Jakos dzis sie nie wyraznie czuje, ta pogoda jest okropna. Jak tam u was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Wszyscy tak zachwalają tą owsiankę a ja tego chyba nigdy nie jadłam :P Co to właściwie jest?
![]() U mnie też bez grzeszków, jak zwykle :P Staram się być konsekwentna, zawzięłam się i chcę spełnić swoje kolejne marzenie, o ładnej, szczupłej sylwetce, bez brzucha, który muszę chować pod luźnymi bluzkami i wylewających się ze spodni boczków :P W tym roku się za siebie wzięłam, zrobiłam sobie trwałą ondulację o której marzyłam całe życie, no i zaczęłam dbać o te loczki, nawilżać, odżywiać ![]() Jedno mnie martwi. W pierwszym tygodniu diety powinnam zanotować spadek wagi o nawet 2kg. Tymczasem moja waga stoi w miejscu, zastanawiam się co jest nie tak. Może to ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym mieć już te 2kg mniej tak dla otuchy i mobilizacji do dalszej walki. W końcu bilans kaloryczny od tygodnia ujemny i to sporo w porównaniu z moimi wcześniejszymi nawykami żywieniowymi. Jem zdrowo, małe posiłki a często. Hm, może nie ruszam się za dużo, piję za mało wody/herbaty? Jutro rano zważę się i dokładnie przyjrzę ile pokazuje wskazówka (marzę o wadze elektronicznej, ułatwia życie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Regret moze przymknij oko narazie na wage, bo zastój tylko zniecheca a przyjrzyj sie cm
![]() Owsianka. Moze powiem jak ja robie. Kupujesz platki owsiane, nalewasz szklanke mleka do garnuszka, wsypujesz ok 4 lyzek platkow owsianych. Gotujesz na malym ogniu az platki zmiekna i zjadasz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Masz racje, brak spadku wagi tylko frustruje bo naprawdę wielu smacznych rzeczy codziennie sobie odmawiam, podczas, gdy mój facet bezkarnie, w moim towarzystwie objada się wszystkim tym na co mam ochotę a nie mogę :P Jutro rano zważę się dokładnie i na jakiś czas (powiedzmy tydzień bo więcej chyba nie wytrzymam z ciekawości) odpuszczam sobie ważenie.
Hm, muszę zaopatrzyć się w płatki owsiane i spróbować np. z bananem ![]() Edytowane przez Sculpture of Regret Czas edycji: 2010-04-14 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Mozna ale ja nawet jak dodam troche wody tylko a reszte mleka to czuje roznice w smaku, takze robie na samym mleku.
To jest najgorsze. Inni sie zajadaja, kusza, pytaja czy chcesz, itd a ty tylko patrzysz. U mnie w domu pelno slodyczy, tort, ciastka, a ja tylko musze odmawiac i uciekac wzrokiem od tych pysznosci. Ciezko jest. Lepiej by bylo gdyby kupowali tylko dla siebie i jedli poza moim zasiegiem. Ale tak sie nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
owsianka
![]() ![]() ![]() Teraz mam odwyk, bo jestem na TURBO, a tu jak wiadomo okreslone jest co mozna jesć ![]() Ja tak własciwie robie ja tylko na wodzie, dodaje rodzynki/pokrojone jabłko/cynamon/przyprawę do piernika/imbir/ananasa/kakao nat(odrobinę jak już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś dodałam do niej jajeczka czekoladowe z nadzieniem i cudnie się rozpuściły i wyszła wysmienita ![]() ![]() ![]() U mnie grzecznie 8 dzień turbo, stwierdziłam, że najwięcej kalorii bierze się w mojej diecie z orzeczków ziemnych ![]() ![]() ![]() Wgl dziś dusiłam swoje warzywka, a obok mnie gotował się maminy bigosik, który ubóstwiam ![]() ![]() Ech namachałam się, bo napisałam około 5 str. A4 zadania domowego z j.polskiego ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
dzisiaj postanowiłam spróbować omleta, którego nigdy nie jadłam, a też jest zachwalany na R jako wartościowy i sycący posiłek. Pierwsza próba usmażenia go na teflonie bez żadnego tłuszczu delikatnie mówiąc nie powiodła się i omlet wylądował w koszu na śmieci. Szybko poszłam sprawdzić w internecie przepisy i okazało się, ze najlepiej smażyć na maśle, no więc roztopiłam łyżeczkę masła i się udało. Do środka włożyłam trochę chudej szynki, pomidorka i bazylii. Zjadłam na pół z TŻtem, któremu bardzo smakowało, mi szczerze mówiąc niezbyt... Zjadłam te pomidory i szynkę a omleta mu zostawiłam :P Tak więc moja próba urozmaicenia śniadań nie powiodła się i skończyło się na jogurcie z muesli. Dziś mam stresujący dzień: kolokwium z informatyki i pierwszą jazdę samochodem :O ciekawe co z tego wyjdzie... Marta9911, w piątek koniec diety? Definitywny? A jak efekty? A reszta dziewczyn? Jak Wam idzie? Ja dziś, tak jak zapowiadałam, zważyłam się rano - waga pokazała dokładnie 68kg. Czyli coś tam jednak spadło po tych 8 dniach diety. Teraz przez kilka dni się nie ważę. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Właśnie się zmotywowałam aby wstać z łóżka, schować laptopa i poćwiczyć. 40 minut minimum. Bez ruchu nie będzie efektów. Nienawidzę ćwiczyć, ale z muzyką jakoś idzie, także wstaję i biorę się za siebie, TERAZ! ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Ćwiczyłam 50 minut! O 10 minut dłużej niż zwykle. To dla mnie ogromny sukces, mam nadzieję, że niedługo dojdę do godziny. Co prawda byłam padnięta i ledwo się trzymałam na nogach ale szybko zafundowałam sobie kąpiel z ogromną ilością piany z mojego ulubionego płynu do kąpieli... ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Nie zasmiecasz watku!! To fajnie, ze ktos pisze...
Co do omletu to tez musze sprobowac kiedys zrobic. Moze nawet dzis? Dzis jak narazie zdrowo ![]() ![]() Dzis mialam wolne, wiec poszlam na zakupy ![]() ![]() W ogole zauwazylam, ze malo nas tu sie udziela, na poczatku pelno chetnych a teraz zostalo pare dziewczyn aktywnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
No właśnie, tyle było chętnych, a teraz ile nas zostało? Garstka. Czasem mam ochotę coś napisać, ale aż mi wstyd, że ciągle gadam i gadam :P
Hmmm, dawno nie byłam na łowach lumpeksowych. A to coś wspaniałego! Świetne ciuchy można znaleźć za śmieszną cenę. Myślę, że jak uda mi się zrzucić parę kilo to się wybiorę, bo niektóre ubrania będą mi za luźne (mam nadzieję :P). Upolowałaś coś specjalnego? Pochwal się ![]() A co do ćwiczeń to Kochana, spróbuj się zmobilizować. Zwłaszcza, że dziś masz wolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
No mysle ze hh pokrece
![]() Wrzucilam zdjecia do lumpeksowych lowow takze tam mozesz zobaczyc. Znalazlam pare fajnych rzeczy. Jeansy, tuniczki. Zawsze tak jest na poczatku pelno chetnych napisza jednego posta a pozniej uciekaja :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Możesz podać link bo chyba nie bardzo się orientuję, gdzie to wrzuciłaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Przepraszam bardzo, ale ja sie nie wykruszyłam
![]() Dzisiaj jestem bardzo z siebie zadowolona. Śniadanie - muesli, obiad - warzywa, przekąska - orzechy i wafle ryżowe, woda i herbatki owocowe. Nie będę jednak pisać że jest lekko, bo oglądałam ostatnio po raz kolejny mój ulubiony film "Czekolada" (to nie był czyn masochistyczny, tylko polecenie na zajęcia ![]() ![]() Ćwiczenia dziś sobie daruje, bo po wczorajszym aerobiku i treningu na nogi i brzuch nie mogę normalnie wejść po schodach. Co do inspiracji i mobilizacji polecam gazetę "Shape". Dla mnie barrrrrrrrdzo inspirująca. Abstrahując, kupiłam sobie ostatnio twister. Czy któraś z was na tym ćwiczy? Pozdrawiam Edytowane przez Sweet Sue Czas edycji: 2010-04-15 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Na twisterze nie cwiczylam, ja polecam hh. Jesli ktoras nie probowala to na prawde warto.
Zgrzeszylam dzis. Na kolacje zjadlam platki z mlekiem i wrzucilam pare drazy czekoladowych do srodka. A tak pozatym bylo zdrowo. Ciemne pieczywo, jajko, zupa jarzynowa, owsianka, salatka, jablko. Tylko znow nic nie pocwiczylam. Kurcze nie moge sie jakos zmobilizowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Co to jest hh?
Mi też ciężko zabrać sie do ćwiczeń, ale zmuszam się, podrywam tyłek z siedzenia (nawet jeśli po powrocie z zajęć oczy same mi się zamykają), puszczam ulubioną muzykę i... przysiady, brzuszki itp. Zmęczenie przechodzi i czuje się lekko. Poza tym długie siedzenie nad książkami daje mi się we znaki. Potraktuj ćwiczenia jako inwestycje w swoje ciało, cos co robisz dla siebie, nie tylko by schudnąć i wymodelować sylwetkę, ale żeby dobrze sie poczuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam to co mówi Sweet Sue, po dzisiejszych ćwiczeniach czułam się lekko jak nigdy, zmęczenie przeszło w 10 minut i dostałam zastrzyk energii, który dał mi siły do zmierzenia się z kolokwium i pierwszą jazdą, której strasznie się bałam! Ale było świetnie, spodobało mi się za kierownicą
![]() ![]() ![]() A wracając do tematu to nigdy nie lubiłam ćwiczeń fizycznych. Migałam się od każdego wfu jak tylko się dało. Ale teraz chyba nawet zaczynam to lubić ![]() itrusta, te płatki i draże to nie taki wielki grzech, poza tym czytałam tu gdzieś na wizażu, że wręcz wskazane jest raz na jakiś czas zgrzeszyć czymś smacznym ![]() Dziś mój jadłospis nienaganny chociaż z braku czasu nie było obiadu. Zamiast obiadu było pieczywo razowe z polędwicą sopocką, pomidorkiem i sałatą. A na kolację chyba znów zjem pomidora bo ostatnio mi smakują... i może kawałeczek mozzarelli + sałata. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Świetne ciuszki znalazłaś, itrusta! Zakochałam się w tym tunikowym sweterku: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1271336594 jest przecudowny, zazdroszczę! ![]() Narobiłaś mi ochoty na rundkę po lumpeksach. Ale jeszcze się z tym wstrzymam bo jak już wspominałam mam nadzieję, że niedługo zacznę się mieścić w ciuszki o rozmiar mniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() wiem wiem dawno mnie nie bylo, ale tylko dlatego , bo net mi siadl. U mnie na wadze 60,6 czyli od 6-ego spadlo 2,4 kg. bardzo sie ciesze, tym bardziej ze nie mam tak drastycznej diety (sama ja wymyslilam) Oczywiscie step 2 razy w tyg i basen, a od paru dni sie zawzielam i robie 300 brzuszków krótkich na takiej :kołysce" do ćwiczen, wiecie o co chodzi? Na sniadanko muesli + kanapka z polendwica i cwikla, pozniej kanapka z ciemnego pieczywa i polendwica, salata i pomidorkiem, 2 sliwki, 2 miseczki salatki z kurczakiem i owoce, czuje sie lekko i ogolnie swietnie, nawet tak bardzo nie przeszkadz mi ta pogoda ![]() Najgorsze jest to ze zamierzam sie wybrac jutro do wa-wy, a mam ok 450 km i do tego 2 dni w aucie, wiec troche boje sie o moja diete.... wiecie chlopak to napewno zaraz do mc'a albo kfc bedzie chcial jechac na obiad... boze daj mi sile ![]() Mam nadzieje ze nie bedzie zle, zrobie sobie mega duzo zdrowego jedzonka. Pozdrawiam Was Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Sculpture of Regret o to to nie
![]() ![]() ![]() ![]() dziś ponad 1godzinka ćwiczeń zaliczona, choć myślałam, że zasnę nad książkami, jakbym nie musiał wyjść na chwile na dwór to na pewno tak by było ![]() TURBO idealnie mi się kończy, bo siostra ma urodziny, więc nie bardzo mogłabym ustawić sobie 6 posiłków, nie wypić % etc. a tak to ładnie, grzecznie, codziennie 6 posiłków z danych grup, zero % i słodyczy, praktycznie zero soli itp. ![]() ![]() ![]() Życzę miłej nocy ![]() ![]()
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Kaja163, bardzo ładnie się odżywiasz, gratuluję wytrwałości w ćwiczeniach no i spadku 2,4kg!
![]() ![]() Marta9911, już myślałam, że chcesz nas opuścić po 10ciu dniach :P Brawo za ćwiczenia. Ja też dziś jestem już po godzince ćwiczeń z elementami jogi. Wszystko mnie boli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Mmm, dziewczyny, powiem Wam, że taki hamburgerek to wspaniała odmiana wśród dietetycznych obiadków. Wyszło naprawdę pysznie i wbrew pozorom zdrowo! Podsmażyłam drobiowego kotlecika na teflonie, zapiekłam bułkę razową w grillu elektrycznym, żeby była cieplutka i chrupiąca, do środka dałam dużo kapusty pekińskiej, pomidorka, zielonego ogórka i łyżeczkę sosu czosnkowego z jogurtu naturalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
HeJ
![]() no coraz mniej nas tu zostało.Pewnie reszta się wykruszyła z diety :P Mnie powiem szczerze że w ogóle nie ciągnie do słodyczy.fast foodów ... Ćwiczę regularnie co wieczór ![]() A co do lumpka to też czasem chodzę ![]() ![]() miłego weekendu dziewuszki ![]()
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Mnie też dawno nie było. Tyle spraw na głowie. Matura, koniec semestru. Z dietą też średnio było. Teraz mam nadzieję, że będzie więcej czasu.
![]() ![]()
![]() |
#233 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do jazdy: od niedawna jestem wlascicielka prawa jazdy - tzn czekam na wydanie ![]() ![]() ![]() ![]() Podoba Ci sie ten sweterek? On jest w rzeczywistosci koloru jasnego brazu, wachalam sie czy go wziasc, ale jak przymierzylam i okazalo sie ze jest za tylek, to wymyslilam ze do legginsow bd nosila. Tylko musze sobie jakies baleriny kupic bo teraz mam sporo tunik, a ciagle w adidasach smigam to tych tunik nie ubieram bo nie bardzo pasuje. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzis jak narazie bardzo dobrze. W pracy 7h ciaglego ruchu. Humor mam swietny. Czuje sie lzej, piersi mi troszke zmalaly z czego sie cholernie ciesze ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
itrusta, można spytać gdzie pracujesz, że jesteś ciągle na nogach? Wspominałaś o tym kilka razy i pytam z czystej ciekawości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
itrusta co robiłaś(ćwiczyłaś) że piersi ci zmalały? Bo ja o tym marzę, a nic nie chcą się zmniejszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Ach, a ja bym chciała mieć większe piersi... Zamieńcie się :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale mialam wczoraj dobry dzien dietowy ![]() TZ jak na mnie lezal i sie wydurnialismy powiedzial, ze jakas taka drobniejsza jestem ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis zapowiada sie ladna pogoda - moze z TZ na spacer sie przejdziemy ![]() Dziewczyny jak dietka? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez itrusta Czas edycji: 2010-04-17 o 06:18 Powód: a |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Wczoraj kupiłam nową baterię do wagi i co, 0,5 kg mniej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
hej wam....
miałam sie z wami odchudzac od 6 ale wyszło inaczej.Teraz mam mocne postanowienie...zero słodyczy,zero ziemniaków,smażonego mięsa ,ciemne pieczywo dużo warzyw...ważę 58kg mam 166cm chce ważyć 50kg ...jakieś pomysły dla mnie?? co sądzicie o jedzeniu grejfruta w trakcie odchudzania?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ja zakończyłam TURBO, spodnie troche luźniejsze, ale szału nie ma ![]() Dzis rodzinkowo-tucząco maksymalnie, ale od jutra juz zaczynam tak fest ! ![]() Jutro robie oczyszczenie, rano kawka i cały dzień tylko woda ![]() HeeOoO ślicznie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.