|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Iza, alez sliczny, gladki brzuszk
![]() Margo, jakie meble z Ikea chcecie kupic? My jutro jedziemy zakupic szafe i pulke. Nie pamietam jakiej serii ale biale. Dzisiaj zadzwonil tez facet ze sklepu, ze lozko i komoda czekaja na odbior wiec hura. Wozek odbieramy jakos w polowie kwietnia a dziecko mam nadzieje na poczatku maja ![]() Edit: juz doczytalam na poprzedniej stronie
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-04-07 o 21:04 |
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Skoro każecie mi też leżeć to leżę ale przeryczałam dzisiaj pół dnia, teraz już powoli oswajam się z myślą, że mogę nie wyjść aż do porodu.
Cytat:
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
że też o tym nie pomyślałam...bardzo możliwe
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- od tej super piłeczki boli kręgosłup jak cholera ![]() Co dopiero wy czujecie....aż się boję
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam do Was pytanie - kiedyś na forum pojawił się taki link do takiego fajnego opowiadanka o 9 miesiącach w brzuszku - zapisała sobie to może któraś???? bo ja niby tak ale jakoś mi się zgubiło i nie mam
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Witam babulce.
____________ Dziś mnie spotkał mega szok. Po spotkanku z Szają (bardzo miłym ) wstąpiłam do apteki pożalić się na żylaka odbytu, który uraczył mnie swą obecnością miesiąc temu... i padłam. Babka wynalazła mi maść, którą można stosować po 4 miesiącu ciąży... i zapłaciłam prawie 40zł. Wy też macie tę przyjemność, czy tylko mnie wypycha z każdej strony?? Szaja - widzę, że dotarłaś? Spoko podróż? Margo - tak wyszło nagle jakoś.
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie tłumacz się kobieto lepiej się kiedyś zgrajmy wszystkie i jakby co, to mam duży ogród
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale zrobię to oczywiście dla córeczki.Cytat:
Spokojnej nocy kochane Jutro mój syn ma test kończący szkołę podstawową
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
Kropka, a czy taki żylak boli?
Bo ja po tych zaparciach mam takie uwypuklenie i nie wiem co to, ale nie boli i znika kilkanaście minut po....wiadomo czym. |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest ich kilka rodzajów... takie które są wewnątrz, takie które wychodzą po zrobieniu kupki i same się cofają i takie, co się nie cofają i trzeba je wsuwać do środka łapką... Mój jest jeden i czasem w środku, a czasem na zewnątrz. I nie chowa się sam z siebie. Tzn. chowa czasem, a czasem nie. I nie boli. Ale przeszkadza.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-04-07 o 22:07 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Ciebie też nie zacznie boleć. Na kolejnej wizycie zapytam swoją ginkę, czy mogę sobie od czasu do czasu zrobić lewatywę (nic nie pomaga na zaparcia), bo tak sama z siebie się boję - nie wiem czy by to skurczów nie wywołało ![]() za nasze szpitalne dziewczyny, trzymajcie się dzielnie ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Dziewczyny, wszystkie macie już zakupione koszule do karmienia? Cholerka, nie wiem co jest ze mną - przymierzałam już tyle fasonów: kopertowe muzzy, zapinane z przodu na guziki różnych firm i we wszystkim wyglądam babowato...Wiem, że szpital to nie wybieg, ale w tych koszulach będę śmigać przez cały okres karmienia, jak już brzuszka nie będzie i chciałabym wyglądać choć odrobinę wdzięcznie....Jakich firm macie koszule? |
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek o tą stronkę chodzi ? http://www.dzieciowo.pl/2009/09/dwud...ien-ciazy.html
Iza śliczny brzusio Co do wózka to dla mnie zbyt masywny. Musi być bardzo ciężki...Żylaków nie mam całe szczęście.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-04-07 o 22:42 |
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski i ja sie melduje jako ostatnia
ale mamusia duza to i synus duzy jestem 16 kilo do przodu i cala w rostepach kremuje sie od samego poczatku i nic zadne kremy nie pomogly nadal mam problemy z nogami puchna ale i tak dumna z siebie jestem jeszce pracuje do piatku na 4 tyg przed rozwiazaniem ponad 45 godz w tyg i praca stojaca az sama sie dziwie ze tyle wytrzymalam a wczoraj zobaczylam jak maly reke wypycha normalnie palce bylo widac cos niesamowitego pozdrawiam was teraz bede bardziej sie udzielac mma nadzieje
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tym co jest smutno i tym co chca troche sie rozweselic posyłam linka pamietajcie ze w tym co zobaczycie nie smieje sie z tego jacy moga byc ludzie i co moze ich spotkac przeczytajcie również tekst poniżej filmiku a i prosze trzymać sie za brzuchy
http://www.youtube.com/watch?v=bT0IO...eature=related ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- [QUOTE=kropka75;18424985]Witam babulce. ____________ Dziś mnie spotkał mega szok. Po spotkanku z Szają (bardzo miłym ) wstąpiłam do apteki pożalić się na żylaka odbytu, który uraczył mnie swą obecnością miesiąc temu... i padłam. Babka wynalazła mi maść, którą można stosować po 4 miesiącu ciąży... i zapłaciłam prawie 40zł. Wy też macie tę przyjemność, czy tylko mnie wypycha z każdej strony?? narazie nie wiem co to żylaki odbytu .... natomiast wiem co to bóle nóg i 2 zylaki na nich które bolą ja mam odwrotny problem zamiast zatwardzen musze szybko chodzic do wc inaczej grozi mi ten tego .....![]() no to sobie babeczka zaszalała tyle dac za masc aaaaaaaa lecem nyny dobranoc mamuski
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18409365] A ja wczoraj małża pytam, czy boi się porodu, to ataku śmiechu dostał i pyta: JAAAA się mam bać? Przecież to ty będziesz rodziła Oj, ja mu to wypomnę Super Nie martw się, wcale nie taki maluszek, ja się urodziłam ważąc 2550g, będzie dobrze ![]() O rany, najpierw pomyślałam, że twój A ja dzisiaj jadę się z Kropką spotkać - dreszczyk emocji [/QUOTE]Fajcie Ci. Reakcja męża [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841308 7]to my się śmiejemy, że jak mała wyjdzie, postuka tż'ta w czoło i zapyta "miło ci? miło?" Dobre Cytat:
Ja niedawno wróciłam.Byłam u koleżanki z poprzedniego miejsca zamieszkania i spotkałam się tez z kolegą z poprzedniej pracy.Fajnie było i nawet mało zmęczona byłam po powrocie. |
||
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
to nie pytać, tylko działać trzeba
![]() miałam wieczór i nockę okropne. siadłam sobie przed tv, żeby zawiesić oko na YCD, a tu nagle zaburzenia percepcji. już wiem, że to u mnie zwiastuje mega ból głowy. i za chwilę się zaczęło. a że ja twardzielka jestem i nie chciałam nic łyknąć, to się męczyłam. zasnęłam szybko, ale po przebudzeniu w nocy, czułam jak mi czaszkę rozsadza... o 5 zwlekłam się do wc, to z kolei ból podbrzusza mnie ściął... ale jakoś dotrwałam do rana, małża do pracy wysłałam. i generalnie jest poprawa, więc ruszam dziś pozałatwiać różne sprawy na mieście, może upoluję jeszcze jedną koszulę. co do koszul - ja mam rozpinaną z przodu, rozmiar s i jest calkiem fajna, dobrze się w niej czuję. myślałam, że to Vienetta, ale chyba jednak nie. jak znajdę linka, to wkleję. |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taką fajną na lato.Dzień dobry. Dzisiaj mąż jedzie po wózek Na razie pa, do miłego
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
pytanko do Szaji mi się przypomniało:
ostatnio robiłaś zakupy. ile bralaś tych gazików i solki-fizjolki? jakieś duże zapasy, czy trochę na początek? |
|
|
|
#230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się wstydu spaliła, a tak w ogóle to bym do tego nie dopuściła... A może ona wierzy w jakieś przedporodowe zabobony, że to niby wcześniej myć się nie wolno ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18415185]a ja sądze, że to może być prawda. Mój dzidek waży 1850g, obwód brzuszka 32 cm, a główka o 2 tygodnie do przodu z wymiarem... Poza tym wsio oki- mały fika jak szalony.Leży już główką w dół, ale jeszcze wysoko. Ja jestem pozamykana. Jutro jadę na prywatne usg, to pooglądam sobie maluszka w lepszej jakości. [/QUOTE]Gratki dla maluszka. A co do opowieści o porodzie to mi koleżanka z pracy opowiedziała o swoim i aż mi się wierzyć nie chciało, bo nie dość że mówiła iż po odejściu wód zdążyła wziąć prysznic, umalować się, wystroić to jeszcze sama ponoć na porodówkę dojechała autem, a w izbie przyjęć położna się jej zapytała z czym ona przyjeżdża i długo nie mogła uwierzyć że tak zadbana babka jest w trakcie akcji porodowej ![]() Cytat:
Cytat:
Super brzuszek ![]() - - - - - - - - - - - - - U nas nareszcie słoneczko wyjrzało. Już teraz wesło świeci nam w kuchni. Zapowiada się cudowny dzień. Mój maluszek od trzech dni nabrał aktywności i się rozpycha. Fajnie bo czasem się martwiłam że może za mało się rusza. Udanego dnia dziewczyny |
|||
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do łóżeczka - Patryk z Glucka też się przerabia na tapczanik, ale nie ma opuszczanego boku, tylko właśnie wyjmowane szczebelki, tak jak szukaliśmy. |
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A łóżeczko podejrzałam na necie. Fajne jest rzeczywiście. Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-08 o 08:59 |
|
|
|
|
#233 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyleż się, jeszcze się nalatamy przy maluchach, a wtedy o takim leżeniu można będzie tylko pomarzyć ![]() za łukaszowy egzamin (Łukasz o ile dobrze pamiętam??)Cytat:
![]() a Ty trzymaj się tam Cytat:
Ładnie się układają na ramionach i biuście. Wzięłam rozmiar M i na brzuszku są w tej chwili bardzo opięte, nie wiem jak szybko zmaleje brzuch po porodzie, ale w razie czego zabieram szlafrok, żeby się nim osłonić. Nie chciałam brać większych, bo by później były za duże.Porównując z M z Viennety, Muzzy mają dużo mniejszą rozmiarówkę. W S z Viennetty czułam się jak w worku Cytat:
Cytat:
Trudno mi jest go ocenić na podstawie jednego zdjęcia. Z tego co widzę zamiast gondoli ma wkład - to był jeden z punktów na mojej liście, który byłby nie do przyjęcia. Ale to ma być was wózek, dlatego najlepiej jak wy zrobicie listę rzeczy na których wam zależy. Kropko współczuję żylaka. Mnie odpukać ta "przyjemność" ominęła, choć zatwardzenia mam masakryczne ![]() Lea udało Ci się upchnąć Maksia w przedszkolu?
Nothing's impossible... Edytowane przez anna_paw Czas edycji: 2010-04-08 o 09:38 |
|||||
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i ja się przyłączę do tego co dziewczyny mówią. u mnie na osiedlu co drugi wózek to merc. myśmy się z małżem napatrzyli i ja podziękuję. no i właśnie ta gondola... może faktycznie to ta nazwa tak działa na facetów? choć z tego co widziałam bardzo dużo nazw wózków nawiązuje do tematu, pewnie coby się panowie "ważni" poczuli
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry Dziewczynki!
Ja dzisiaj spalam jak nigdy - ani jeden raz sie nie przebudzilam. Szok Dzisiaj idziemy z malz na kurs przedporodowy, jestem bardzo ciekawa jak bedzie. Co do mebelkow - uwielbiam zwykle drewniane, gdybym na takie sie antknela nie wahalabym sie ani chwili. My kupilismy takie http://dino.sklep.pl/nowy/Zolwik-pok...is-p-6402.html byly i tak duzo tansze niz tutejsze, teraz czekaja tylko na odmalowanie pokoju, porobie zdjecia jak pokoik bedzie gotowy, co do koszul: mam dwie z muzzy, sa sliczne, slodkie i faktycznie nie wygladaja jak wory kartoflane - tylko nie wiem czy uzyje ich tez do porodu, troche mi ich szkoda. Wczoraj pakowalam torbe, ale tego jest, chodze i wacham ciuszki mojego synka - slicznie pachnie ten proszek dzidzius - polecam ![]() milego dnia |
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też się trzymaj Cytat:
![]() ...a w ogóle, to schudłam 1 kg....a Luiza waży 2300 anie 2230 ( przytyła w ciągu miesiąca 800g ).
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-04-08 o 11:11 |
||
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki.
Ja wczoraj wieczorkiem znów miałam skurcze, ledwo się wywlekłam spod prysznica. Ale potem przeszło. Koszulę mam kupioną Vienettę rozpinaną z dwóch stron i drugą Muzzy z rozpięciem na środku (z przodu chyba 4 guziki o ile dobrze pamiętam). A jako tako do porodu mam koszulę bez rozpięcia taką troszkę krótszą niż tamte dwie- żadko w niej chodzę bo generalnie wolę coś bardziej że tak powiem wyciętego więc będzie jak znalazł. No te koszule mi też właśnie takie trochę mało kształtne się wydają, ale cóż- a w domciu zdecydowanie wskoczę w coś bardziej kusego ![]() Iza jak wózek ciężki to ja bym się zastanowiła, bo raczej ty się z nim będziesz najwięcej męczyć. kardashi no takie ewenementy też się zdarzają. Ja mam np w pracy koleżanki które jak były w ciąży mimo że do domu miały naprawdę niedaleko i jeździły autkiem to potrafiły prosto po pracy po 8 godz do ginka iść. Jakby się nie dąło umówić na ciut późniejszą porę żeby zdąrzyć spokojnie do domu zajechać i prysznic wziąść. W życiu bym nie poszła do lekarza bez prysznica przed wizytą- no po prostu sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. Bydgoszczanka leż kochana, ja wiem że to nic miłego- sama musiłam leżeć- ale właśnie jak mówisz dla dobra malutkiej ![]() Czy chodzi może o te filmiki z youtuba dokumentujące 9 m-cy?http://www.youtube.com/user/pysiamn?.../0/bKqEt6S3idw http://www.youtube.com/watch?v=m8Gfro5LM0Y Zmykam bo mała się pręży bardzo i już mi niewygodnie siedzieć. Muszę sobie włoski przeprostować bo póki co w wałkach chodzę ![]() ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18415185] Mój dzidek waży 1850g, obwód brzuszka 32 cm, a główka o 2 tygodnie do przodu z wymiarem... Poza tym wsio oki- mały fika jak szalony.Leży już główką w dół, ale jeszcze wysoko. Ja jestem pozamykana. Jutro jadę na prywatne usg, to pooglądam sobie maluszka w lepszej jakości. [/QUOTE]Dobre wieści ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się dobrze że masz neta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://moda.allegro.pl/item986641287...obranocka.html Nie jest tania ale wygląda sie w niej fajnie, kobieco, druga palnuje kupic już tańszą, może byc juz bardziej "workowa". Cytat:
Cytat:
Kurcze ja to cały czas w górę, powtórze się - oszczędzaj się.tygrysek - mniemam,że o to ci chodziło: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=28 Ja dzis nareszcie wyspana wczoraj sobie ponarzekałam, cichutko popłakałam (chyba bez większego powodu) i od razu lepiej Miłego dnia kochane
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez tego bym chyba zwariowała, bo ile można gapić się w TV. Ale koleżanka jak była u mnie ostatnio to się śmiała że chodzę jak kaczka, a jak ja mam chodzić skoro mało chodzę i nie umiem tak dziarsko z brzuchem Jedna z dziewczyn pytała czy można lewatywę w ciąży? Ja bym nie ryzykowała, zresztą na ulotce też nie zalecają. Ponoć bardzo, bardzo dojrzałe banany pomagają na zaparcia (zielone są na biegunkę) tak słyszałam od jednej lekarki co się dietami zajmuje. |
|
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

lepiej się kiedyś zgrajmy wszystkie i jakby co, to mam duży ogród 

...ale zrobię to oczywiście dla córeczki.
za nasze szpitalne dziewczyny, trzymajcie się dzielnie
Poza tym wsio oki- mały fika jak szalony.
No ale kurcze musiałam dyrygować co i jak ma być i musiałam postać w kuchni przed świętami.