Wielkie odchudzanie start 6.04 :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 21:25   #211
wiolus1405
Raczkowanie

Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

To ja również pragne dolączyć do grona osób pragnących spalić co nieco. Tyle, że ja przedewszystkim stawiam na ruch ;> i ograniczyć pragne to co kocham - słodycze i pizze
powodzenia dziewczyny ;*

73 72 71 70 69 68 67 66 65

o5.09.2oo6 <3
wiolus1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 21:26   #212
iwonkap19
Zadomowienie

GG do iwonkap19

A ja dzisiaj bez ćwiczeń strasznie mi się nie chce...ehhh...ale jutro za to nadrobie będzie podwójna seria ćwiczeń
Stary 2010-04-07, 21:50   #213
Olci_a
BAN stały

iwonka nic Ci się nie stanie jak dziś sobie odpuścisz
Olci_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 22:17   #214
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonkap19 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj bez ćwiczeń strasznie mi się nie chce...ehhh...ale jutro za to nadrobie będzie podwójna seria ćwiczeń
Dla mnie to bez sensu.. nie można za 1 razem przemęczać organizmu,a potem sobie odpuszczać. Tak jak dieta, tak i ćwiczenia powinny być regularne. jak chcesz mieć przerwy to ustal sobie ćwiczenia co 2 dzień, bądź jeden dzień w tygodniu, bo organizm też musi mieć kiedy odpocząć.

ja się czasem mądrze, jak coś to dajcie mi po tyłku Chcę się podzielić z Wami moją wiedzą (która i tak nie jest super wielka),bo lubiłam i lubię się dowiadywać nowych rzeczy które potem bardzo mi pomogły.

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 22:18   #215
gosia1995
Przyczajenie

Mam prośbę!!!! Czy możecie mnie mocniej wspierać?? Bo ze mną to słabo...

Fakt dziś rano godz. 6.25 byłam na piętnastominutowym spacerku(najpierw trochę bieg, potem marsz, bo mi kolana nie wytrzymują[ledwo się do domu doczołgałam]), potem wf - piłka nożna + kosz - w życiu siętak nie wybiegałam, na koniec chodzę na basen z korektywy, a że nie byłam na nim ze 3-4 miesiące to się zmachałam. Dzisiaj miałam duuużo ruchu, ale znowu zeżarłam te głupie (ale dobre ) wafle po powrocie do domu o godz. 18.30, po basenie (godz. 17.00) słone paluszki.

Ale jest się i czym pochwalić - chodzę na obiady w szkole i dziś był kurczak. Po raz pierwszy udało mi się nie zjeść mojej ulubionej skóry z kurczaka(najwięcej przypraw)

Kiedy się ważymy, co? Może jakiś wspólny dzień???

Jutro znowu powtórzę poranny spacerek, a po wczorajszych brzuszkach mam dziś takie zakwasy, że głowa mała...

JUż kończę, ale mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś czytuje super linię???

Pozdr.
gosia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 23:15   #216
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia1995 Pokaż wiadomość

JUż kończę, ale mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś czytuje super linię???

Pozdr.
Ja czytuję Fajna gazetka
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 23:21   #217
aska913
Przyczajenie

gosia1995 świetnie Ci dziś poszło jeśli chodzi o ruch i tego kurczaka będę trzymać za Ciebie kciuki
Ja dzień zaliczam ogólnie do udanych mimo, ze nie miałam dziś żadnych ćwiczonek
Zjadłam 4 kromki chlebka miodowego za śliwką..nie za dużo?
Co myslicie o jedzeniu szynki z piersi kurczaka?(zjadłam 8 plasterków)
Jutro będzie lepiej
aska913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 00:40   #218
winyl
Zakorzenienie

Szynka drobiowa - idealna .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 05:03   #219
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc teraz to już nie pamiętam. Ja miałam filmiki (chyba na torrentach znalazłam) a opisy to nie wiem czy są w internecie.
poszperam to gdzieś pewnie znajde

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ----------

u mnie dziś tzn wczoraj było
ś: owsianka
2śn: 2 małe kromki razowe z serkiem i pomidorem i jogo nat
obiad był późny wiec przed nim pół banana
obiad: udko pieczone 4 łyżki gryczanej i warzywka
kolacja jajówka i troche kurczaka

poszłam spać głodna ja sie nie potrafie najeść bez chleba już od 3 miesiecy jem białkowe kolacje i prawie zawsze ide spać głodna nawet jak zjem godz pr\zed snem to jakaś niedojedzona jestem

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ----------

dziecko mnie obudziło o 3.30 i mi tu lata nie chce spać
jestem głodna i sie tak zastanawiam czy to nie rozregulowuje metabolizmu (ten głód) a jesc nie chce bo pewnie później przyśniemy i nie chce aby sie odłożyło gdzies po bokach
Stary 2010-04-08, 06:17   #220
dzoan
Zakorzenienie

Angry Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

Ale jestem na siebie zła.. wczoraj spotkałam się z przyjaciółkami- babski wieczór- i zjadłam pół porcji żarcia w Efez (surówki i mięsko ok, ale po co te frytki??), a do tego duże piwo!! Dzisiaj czuję się jak balon i mam za swoje Robię dzisiaj zakupy i od jutra 3 dni proteinowe, tzn. serki wiejskie, jogurty naturalne+ otręby owsiane, chude mięsko..

o zapomniałabym.. jakby tego było mało zjadłam na deser lody z polewą czekoladową w Mc Donaldzie i do tego capuccino!!

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2010-04-08 o 06:19
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 08:14   #221
Olci_a
BAN stały

witam
ja zazwyczaj 1 śniadanko zawsze jadłam o 0 w pracy czyli wtedy kiedy mam przerwe i cały ranek byłm głodna i wyczekiwałam tej 10:p bo zawsze rano przez wyjsciem -7.00 nie było czasu:P
ale dzisiaj WSTAŁAM SZYBCIEJ żeby zjeść śniadanko (OWSIANKA z mlekiem 0,5%) tak jak jest to prawidłowe czyli do 2h po przebudzeniu i muszę wam powiedzieć, że zawsze o tej porze strasznie głodna byłam tak teraz jestem objedzona i nie czuje głodu! i o 10 zjem ale już 2gie śniadanko (grahamka z pastą jajeczna)

a potem jogurcik jakiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 08:16   #222
Achnes
Zadomowienie

Dzoan, nie załamuj się. Będzie lepiej. Jak raz na jakiś czas zjesz te małe lody to tyłek do wielkości szafy Ci nie urośnie Tylko trzymaj dietę ogółem i ćwicz, ćwicz.

U mnie dzisiaj na śniadanko pół omleta na słodko (jajka, słodzik, słonecznik, armat) i 3 zawijaski jak wczoraj.
Mogłam dodać serek jeszcze do omlecika... Ale drugie pół też już spakowane do szkoły.

Edytowane przez Achnes
Czas edycji: 2010-04-08 o 08:17
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 08:18   #223
Olci_a
BAN stały

a tak w ogóle mam pytanie, stosowła któraś z was AQUA SLIM ?
( http://www.aquaslim.pl/ )
teraz w TV są wiecznie reklamy dotyczące tego suplementu, jestem ciekawa czy pomógł którejś z was choć troszkę
Stary 2010-04-08, 08:22   #224
efelineczka
Raczkowanie

dzoan - dla poprawienia humoru napiszę, że ja zawsze po piwie mam kilogram mniej efekt siusiania ale zaraz mordka się śmieje, bo coraz bliżej szóstki z przodu.. ozywiście teraz nie piję (trochę się strułam w święta.. głowa mocna ale żołądek słaby )

zelka - mój wstaje po 7 (kłądzie się po 22.. i nie mogę Go tego oduczyć!), ale jeszcze potrafi się obudzić ze 2 razy na mleko w nocy.. a ja chodze jak zombie i zadaje sobie pytanie - kiedy się wyśpię?? i te pobudki są najgorsze, bo co łążę do kuchni zrobić "nionio" to muszę coś chapnąć.. dzisiaj wcięłam banana no ale mały był i lepsze to niż pół czekolady...

gosia - ja czytam super linię i shape czasami.. motywują mnie zdjęcia przed i po.. tak samo oglądam fotki na forum Diety i wtedy czuję, że dam radę! nic tak nie podnosi mi motywacji jak sukcesy innych osób (i myśl, że będę mniej ważyłą niż chuderlak małż )

my powoli szykujemy się na spacerek, kawka wypita, zaraz śniadanie zjemy jakieś i wyłazimy.. słonko wychodzi to trochę pobiegam za moim glutkiem (tak pieszczotliwie mówię do Niego) i jeszcze do Zusu, bo kurde nie ubezpieczyłam malucha.. myślałam, że On automatycznie do mnie przypisany, skoro ja na wychowawczym i składki opłacałam a tu trzeba zgłosić.. ajj tam :/

miłego dnia! będziemy około południa na drzemkę a potem znowu wyłazimy.. jak dobrze, że jest już wiosna i można wyciągnąć swoje cztery literki na dwór

miłego dnia!

ps. olcia - ja piłam przez 3 dni, ale - to nie jest dobre dla moich kubków smakowych... już ja wolę samą wodę pić niż żółtą słodką mdłą wodę z dodatkie Aqua Slim.. zastanawiam się jeszcze nad slim coffe, ale droga trochę :/ chyba przejdę na kawę z cykorii i znowu zacznę TL II, bo własnie po tym (i dużym wysiłku + diecie) schudłam do 62kg.. pierwszy raz w życiu miałam przerwę między nogami i wcięcie w talii

Edytowane przez efelineczka
Czas edycji: 2010-04-08 o 08:26
efelineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 08:52   #225
Olci_a
BAN stały

Ahaa rozumiem bo ciekawa jestem czy przy systematycznym piciu coś pomaga
Stary 2010-04-08, 11:16   #226
Mgiełka91
Zadomowienie

Witam kobitki Dziś znowu później do szkoły, to miałam czas zrobić placuszki owsiane . a na drugie śniadanie będzie powtórka z wczoraj. Już nie mogę doczekać się, kiedy wejdę na wagę i zobaczę mniejszą liczbę Ale postanowiłam ważyć się co 2 tygodnie, wolę widzieć większe spadki Wczoraj też poćwiczyłam na stepperze, smaruję się 2 razy dziennie tym serum Eveline i mam nadzieję, że dietka działa Pożyjemy zobaczymy .

Ja w te wszystkie cuda, co reklamują nie wierzę. Poza tym każda tabletka w jakimś stopniu źle działa na wątrobę(akurat nie mówię tu o tej aqua slim i slim coffee, bo to może akurat nie jest takie szkodliwe), więc ja sobie daruję takie specyfiki jeśli nie muszę brać. Dziewczyny przede wszystkim dieta i ruch! To jest najważniejsze.
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 11:53   #227
dzoan
Zakorzenienie

Dziewczyny a co możecie powiedzieć o twisterze?? czy wart jest zakupu? wspomaga wysmuklić talię?
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 12:01   #228
Olci_a
BAN stały

jeśli chodzi o Aqua SLim to słyszałam pozytywne wypowiedzi... nie tyle co zmniejsza odrazu wagę bo to też nie o to chodzi..
ale zmniejsza łaknienie czy też sprawia uczucie lekkości i daje efekt lepszego samopoczucia... a to przeciez jest bardzo istatne no i skoro zmniejsza łaknienie to pewnie dzięki temu kg idą w dół.. jak jest w praktyce ? stosowała któraś z was??
Stary 2010-04-08, 12:07   #229
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

A nie lepiej pić czerwoną herbatę? ona też świetnie działa, jeśli chodzi o hamowanie łaknienia(oczywiście bez cukru), a jest raczej tańsza...i zdrowsza?
Swoją drogą? jakie Wy łaknienie chcecie hamować? to, że jesteście głodne, czy to, że macie na coś ochotę, chociaż w sumie jesteście syte?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 12:21   #230
Olci_a
BAN stały

OneSweetTaste, słuchaj ja pożeram wszystko to,co mam pod ręką
no teraz to nie bo dieta.. stosuje teraz slim lady i dodatkowo morwę białą więc jest ok..
ale gdyby nie to, to nie ma mowy o żadnej diecie.. mam straszny apetyt na wszytsko dosłownie.. a przecież wodę i tak piję... a to, że bedzie do niej wlany specyfik to niczemu nie przeszkadza..
ale to nie teraz bo muszę dokońca wytrwa z tymi suplementami które mam i sprawdzić czy pomagają
Stary 2010-04-08, 12:28   #231
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

No rozumiem, wiem ile to samokontroli wymaga, aby człowiek czegoś nie zjadł. Chociaż ja na szczęście mam napady apetytu parę dni w miesiącu (w czasie diety). Bo bez odchudzania to też pochłaniam co popadnie. Radzę też Wam spojrzeć na Indeks Glikemiczny i ładunek Glikemiczny produktów, które jecie. To naprawdę bardzo ułatwia układanie tak posiłków, żeby szybko nie zgłodnieć.
Ja z suplementów używam jedynie l-karnitynę, ale ona jedynie jest dla tych co ćwiczą intensywnie przez ok. 1h dziennie Jak dla mnie to ona ma efekt placebo, no ale...:p ważne, że ma efekt i ja się bardziej mobilizuje

Stary 2010-04-08, 12:36   #232
Olci_a
BAN stały

a z ideksem jest jak? im mniejszy tym lepszy oczywiście?

p.s
http://southbeach.c10.pl/index.php
Stary 2010-04-08, 12:39   #233
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olci_a Pokaż wiadomość
a z ideksem jest jak? im mniejszy tym lepszy oczywiście?

p.s
http://southbeach.c10.pl/index.php
Tak, im mniejszy tym lepszy
Właśnie! Spojrzę sobie na southbeach, bo Dukan to zupełnie nie jest dla mnie na stronie 'powiedział' mi, że powinnam ważyć 69,3kg w sumie taki był mój początkowy cel, ale... no zawsze chce się więcej poza tym będę siebie obserwować i zobaczę przy jakiej wadze najlepiej się poczuję

Stary 2010-04-08, 12:44   #234
Olci_a
BAN stały

hmmm.. generalnie SB polega na tym, że jemy te produkty które mają najmnijeszy index gl.
noo i podział na fazy:P
trzeba by się zastanowić bo ten dukan wszystko fajnie ale wydaje mi sie, że to nie dla mnie
Stary 2010-04-08, 12:49   #235
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm.. generalnie SB polega na tym, że jemy te produkty które mają najmnijeszy index gl.
noo i podział na fazy:P
trzeba by się zastanowić bo ten dukan wszystko fajnie ale wydaje mi sie, że to nie dla mnie
Ja na razie zostanę przy swoim ONZ:p SB może kiedyś jak się naprawdę zmobilizuję

Stary 2010-04-08, 12:55   #236
Olci_a
BAN stały

ONZ :P ?
co za skrót:P:P
Stary 2010-04-08, 12:56   #237
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
ONZ :P ?
co za skrót:P:P
Odchudzanie na zawołanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 13:01   #238
Olci_a
BAN stały

dobre :P
i jakie zasady stosujesz w swojej dietce?
INDEX GL. ?
Stary 2010-04-08, 13:19   #239
BeeAnn
Zakorzenienie

ja nie tak dawno piłam aqua slim, ale tylko przez 4 dni, bo troche kasy mi było żal za pierwszym razem zatykałam nos, żeby to wypić, ale potem już mi smakowało i rzeczywiście chyba hamuje apetyt, bo jakoś o jedzeniu wtedy nawet nie myślałam jutro może kupię kilka saszetek.

co do herbat to polecam just fit z biedronki. Są oczyszczające (właśnie piję ), spalające i czerwona pu-ehr. W smaku bardzo mi podchodzą, kosztują ok. 3,50. Piję je już dość długo i wydaję mi się, że razem z ruchem i zdrowym odżywianiem coś tam dają

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 13:25   #240
Olci_a
BAN stały

na allegro wychodzi dużo taniej niż w aptece
co do herbaty to ja piję Fitea SLim firmy Posti pod względem smaku jest dobra (Pu-erh L-Karnityna Chrom)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości