![]() |
#211 | |
Kazar Lady
|
Dot.: Szczotka do wlosow Tangle teezer.
Cytat:
ale corka bardzo zadowolona i nareszcie ma codziennie dobrze rozczesane włosy. Super sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Plastik to plastik. Stanowczo cena zbyt wysoka. http://www.wizaz-club.pl/video/212/t...rnier-recenzja Mam wersję "podróżną" TT (dostałam w prezencie), mam dwie szczotki z włosia dzika firmy Khaja i dwa grzebienie drewniane firmy Gorgol. Najczęściej używam Khai, TT za to dobrze się nosi w torebce bo ma kompaktowe wymiary. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Nie dobry marketing tylko nie ma na świecie takiej rzeczy, która będzie odpowiadała wszystkim.
Zgodzę sie z tym, ze jest zdecydowanie za droga. Design w ogóle mi sie nie podoba. Uważam, ze jest wręcz niewygodna w użyciu, ale jest jedyną szczotką, która nie wyrywa mi połowy włosów i przy okazji je rozczesuje. Z tego powodu jestem w stanie ścierpieć jej wygląd i to że wyślizguje się z reki. Od kiedy ją mam, moje pozostałe, dobre, drogie szczotki poszły w kąt. Włosiana nie rozczesywała mi dokładnie włosów, a zwykła połowę ich wyrywała. Teraz moje włosy są bardzo nieszczęśliwe jak muszę je potraktować inną szczotką. Także marketing niewiele ma tu do rzeczy. Poza tym ja w ogóle marketingu tej szczotki nie widziałam. Dowiedziałam się o niej od znajomych, a potem doczytałam na wizażu. Szczotka jest bardzo marnie promowana przez samego producenta. TT jak każda inna szczotka nie jest dla wszystkich rodzajów włosów.
![]() |
#214 |
Kazar Lady
|
mojej córce olbrzymiej miłosniczce koni kształt TT bardzo sie podoba, a faktycznie to pierwsza szczotka, która rozczesuje bez bólu, wyrywania jej długasne włosy.
Nie jest to szczotka dla każdego ( np dla mnie) ale też nie uważam ze jest wytworem marketingowym. Nie widziałam ani jednej reklamy z TT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
I ja reklam nie widziałam.
A uzywam od tygodnia i w ogole nie wyrywa mi wlosow a czeszę na mokro i sucho, na szczotce jest dosłownie kilka włosow a zawsze było wiele więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Mam TT już prawie miesiąc i przyszłam się podzielić refleksjami. O dziwo początkowy szał mi nie minął i ciągle jestem pod wrażeniem możliwości tej szczotki. Przetestowałam ją już chyba w każdej sytuacji - na mokro, sucho, przy wietrznej pogodzie, przy rozczesywaniu mocno stylizowanej fryzury - naprawdę za każdym razem poradziła sobie dobrze. Nawet TŻ, który obecnie trochę się zapuścił podkrada mi ją.
![]() ![]() Co do marketingu to może w UK, bo na pewno nie u nas. Jak dziewczyny nigdy nie widziałam reklam TT, dowiedziałam się o niej przez przypadek. Design może i niecodzienny, ale też nieładny i zupełnie niepraktyczny - i to są akurat minusy tej szczotki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A design mi sie akurat podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez fluoxetine Czas edycji: 2012-01-09 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() jakie kolorki macie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam fioletową. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
ja tez mam fioletową z drobinkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kształtu, to szczotka wiecznie wypada mi z ręki, a jak ma rozczesać włosy z odżywka to w ogóle. Ślizga się i utrzymać go nie można. Dobrze, ze jest z dobrego plastiku i jeszcze się nie połamała, bo ląduje na podłodze przynajmniej raz dziennie. Zdecydowanie powinna powstać wersja z tradycyjna rączką.
![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Całe życie mam długie, gęste włosy (najkrótsze do pasa) i niestety miałam wątpliwa przyjemność być czesana lub czesać się najróżniejszymi szczotkami więc jestem w stanie porównać i zwracać uwagę na wiele szczegółów szczotek, które mają wpływ na komfort czesania. TT wersja compact mam całą czarną (na szczęście przyjaciółka nie obdarowała mnie tym wściekłym różem z czernią) czesze na pewno lepiej od drogeryjnych szczotek, ale dlatego, że: ma krótkie, bardzo elastyczne igiełki bez kulek na końcu nie ma rączki, więc jej budowa ogranicza znacznie możliwość szarpania ręką włosów - niestety ma to też wpływ na wygodę używania ma stosunkowo niewielką, płaską powierzchnię Niestety elektryzuje mi włosy, poza tym coby nie mówić plastik nie jest tak dobry dla włosów jak róg, drewno czy naturalne włosie...ale za to można czesać wilgotne włosy. Ogólna moja ocena w skali 1-6 to 4. nie oceniłam tandetności wykonania bo nawet na zdjęciach dystrybutorzy pokazują jak niedokładnie jest sklejona, cóż jako estetka zwracam na takie rzeczy uwagę zwłaszcza jak coś dużo kosztuje ![]() dobrze, że przynajmniej łatwo nie pęka przy upadku Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-01-14 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
po prostu Em :)
|
Ja mam najzwyklejszą czarną, może jak mi się zużyję to kupię inny kolor. Bo będę jej pewnie używać do końca życia.
![]()
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę, ze szczotka szczotce nie równa. Ja też ma długie i gęste włosy (może krótsze od Twoich) i też przetestowałam wiele szczotek. Nie próbuję Cię przekonać, ze TT jest lepsza. Ty przetestowałaś wiele i wybrałaś co najlepsze dla Ciebie i ja przetestowałam wiele i wybrałam co najlepsze dla mnie. Ja też jestem w stanie porównać jak zachowują się szczotki. A takze miałam przyjemność porównać jak moze sie zachowywać jedna szczotka na różnych włosach. I Kazda szczotka dla jednych włosów będzie doskonała a dla innych beznadziejna. Większosc moich kuzynek ma już TT i właśnie po testach wśród nas pięciu, dla jednej kuzynki TT zupełnie się nie nadaje. Może nie to ze zupełnie, ale nie robi na jej włosach nic specjalnego. Pozostałe 4, w tym ja, już raczej nie sięgniemy po inną szczotkę. Ja też uważam że TT jest potwornie niewygodna. A co do sklejenia, to wcale nie jest sklejona. Jest z 2 częsci i można ja rozłożyć Ja moja rozkładam po myciu, żeby wylać ze środka wodę.
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Planuję kupić TT już od jakiegoś czasu, ale nie chcę kupić za taką kasę podróbki... Czy użytkownicy z Allegro tacy jak fryzjer-wlkp lub euroLTD sprzedają oryginały? Czy któraś z Was kupowała na ich aukcjach? Proszę o odpowiedź
![]() Przejrzałam wątek, już wszystko wiem ![]() Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2012-01-11 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
I ja też już niedługo będę posiadaczką TT
![]() ![]() ![]()
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
I ja dziś poleciałam do sklepu kupić TT,mieszkam w UK więc miałam o tyle łatwiej z zakupem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie próbowałam rozkładać tego mojego "compactu" na więcej niż dwie części. Na dodatek wkurza mnie jeszcze coś, a mianowicie igiełki są z takiego lekko chropowanego plastiku, a dla włosa jeśli już to powinny być one jak najbardziej gładkie by minimalizować ryzyko mikrouszkodzeń struktury włosa. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Aaa, i jeszcze zależy jakie włosie, niektóre szczotki mają takie zbyt "wiotkie" co w parze z poduszką pnęumatyczną daje efekt "gładzenia" a nie rozczesywania. Ale i tak taka szczota lepsza od twardej i sztywnej plastikowej czy metalowej, która prędzej wyrwie włos niż go rozczesze. Skusiłam się tez ostatnio na szczotę na poduszce oczywiście włosianą firmy Gorgol, której podpasowały mi drewniane grzebienie, i zobaczę jak czesze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
A do mnie dziś doszła przenośna TT
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Daj znać, czy jest równie świetna jak duża wersja. (wtedy już na pewno walnę bankruta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ząbki się trzymają. Właśnie co ciekawe, farba do włosów wyżarła mi z TT kolor. Z tej połowy z ząbkami.
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Wlasnie zamowilam te niesamowita szczotke, pozostaje mi tylko czekac teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Nie henna.
Balsam venita. To było zanim zaczęłam używać henny. Nałożyłam balsam i rozczesałam TT w celu dokładnego rozprowadzenia. I od Venity szczotka sie odbarwiła. Może jutro wkleję fotkę jak teraz wygląda.
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy Venity nie używalam i teraz już wiem, że na pewno nie będę! ![]() Normalna henna nic szczotce nie robi. Mam ją ok. pół roku, hennuję się co 3 tygodnie, a czeszę tylko TT (i jest super)!
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Używałam venity z pół roku i żadnego kuku włosom nie zrobiła. Tylko TT.
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam i czekam z niecierpliwością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Pół roku mam szczotkę i dopiero niedawno odkryłam że się 'rozkłada'
![]() bałam się że jak ją rozczepię to coś pęknie, ale spróbowałam i elegancko ją rozłożyłam na czynniki pierwsze ![]() w końcu ją umyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.