Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 21:23   #211
samira84
Raczkowanie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II

tymbardziej super wynikpogratulowa c
a z tym pamietnikiem to dobry pomysl tylko trzeba pisac codziennie
samira84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 21:59   #212
Veracity
Przyczajenie

Wiecie co, a ja to bym chciała tak móc być na MŻ. I nawet kiedyś miałam bardzo ambitnego plana w związku z tym. No i co... d..a! Chyba muszę mieć jakieś rygorystyczne zalecenia, bo inaczej moja silna wola jest wyjątkowo słaba. Kiedyś startowałam z SB i owszem schudłam. A ponieważ chciałam zacząć jakoś normalnie się odżywiać tylko z pomocą MŻ to wszystko się posypało. Było w porządku do pierwszego wafelka :/. Odzyskałam wszystko i ambitnie znowu chciałam przejść na MŻ. Praktycznie co tydzień się za to zabierałam przez pół roku. No dosłownie prawie depresja, bo do tego dochodziły poza złym samopoczuciem fizycznym to jeszcze straszne wyrzuty sumienia. Jak nałogowiec. Zresztą właśnie uważam, że taki mam problem. Nie palę i nie piję, ale od jedzenia dobrych rzeczy to chyba jestem uzależniona. W każdym razie dopiero jak znowu wzięłam się za rygor w postaci dukana ( o ile to można nazwać rygorem ) to trwam. Nie mam jeszcze pojęcia jak sobie poradzić z tym później kiedy to skończę. Nawet sobie nie wyobrażacie jak się boję powtórki z historii z jojo. Ale muszę wierzyć w siebie!! Dam radę!!! Bo jak nie ja to kto? Przecież chodzi o moje życie...
Veracity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 22:41   #213
samira84
Raczkowanie

DASZ RADE kochana swietne podejscie,dalas mi do myslenia tym ostatnim zdaniem... swiete słowa

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

ja mam dokladnie to samonie mam zadnych nalogow nawet kawy nie pije.ale od jedzenia jestem uzalezniona zdaje sobie z tego sprawe Walcze z tym ale czesto przegrywam a najgorsze jest zajadanie emocji
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fi...1666bb88b4d049
bardzo dobry artykul o tym problemie.nie mialam pojecia ze az tyle osob przez to cierpi dopuki nie przeczytalam tamtych komentarzy pod artykulem...
Stary 2010-04-28, 23:00   #214
Veracity
Przyczajenie

Dzięki Samira

Cytat:
Napisane przez samira84 Pokaż wiadomość
a najgorsze jest zajadanie emocji
Taak, zdecydowanie coś w tym jest. I skąd ja to znam....

A jutro wyjeżdżam na kilka dni . Ale to będzie dla mnie niezła próba jeśli chodzi o dietę. Wiem, że dam radę, ale będzie ciężko..
Trzymajcie za mnie kciuki

Dobranoc dziewczynki
Veracity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 23:07   #215
samira84
Raczkowanie

trzymamy wszystkie
dobranoc wszystkim
Stary 2010-04-29, 08:32   #216
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Nie stosuję jeszcze, bo jakoś mi było nie drodze tak od połowy tygodnia. Ale zacznę na pewno.
Tym bardziej, że jak w ubiegłym tygodniu siedziałam z córcią w domu, to co chwila coś jadłam i się doigrałam. Nie wiem jak to się stało, ale 2 kg mi przybyło. Normalnie czarna rozpacz!
Idę teraz poćwiczyć. Muszę, nie ma opitalania. Koniec z tym!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 09:42   #217
pluszowa misia
Zadomowienie

czesc kochane dieta nie bede sie chwaic bo nie ma czym niestety ale mam nadzieje ze w koncu sie wezme za siebie.wczoraj dostalam w koncu zamowiony prezent dla mojego meza bo 2 maja ma urodziny.prezent bedzie pod postacia mnie w baaaardzo seksownej koszulce i erotycznej scenerii musze jeszcze zakupic czerwona wstege zeby sobie ja przewiazac w duza kokarde prezenty rzeczowe szybko traca swoj urok a otym bedzie pamietaj caly czas co myslicie o takim prezencie
Stary 2010-04-29, 09:47   #218
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Misia prezent super, kiedyś też taki zrobiłam, tylko zapomniałam się zapakować. Będzie pamiętał zawsze.
Ja już po ćwiczeniach, dziś zapodałam summer aerobic, superowy, bo było hi-low i trening obwodowy. Spociłam się strasznie, ale to jest fajowe.
Brykam z małą na zakupy, bo na 13 do pracy. Miłego dzionka!

Stary 2010-04-29, 09:51   #219
Tereskaa
Zakorzenienie

Misiu, super pomysł z tym prezentem Mój ma w sierpniu urodzinki więc też muszę nad czymś takim pomyśleć

Iwonko, masz zacięcie z tymi ćwiczeniami, tylko pozazdrościć

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 10:25   #220
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Teresko, nie masz pojęcia, jak mi się czasem nie chce, ale nie mam wyjścia, bo jak tylko trochę odpuszczę to zaraz tyję. A już nie chciałabym żeby waga szła w górę, tylko w dół.
Twój TŻ jest Lwem czy już Panną?

Stary 2010-04-29, 11:38   #221
samira84
Raczkowanie

Misiu prezent bomba,maz padnie z wrazenia
Iwonka gratuluje zaparcia do cwiczen i umiejetnosci organizacji i dobrego wykoszystania czasu. ja to ciagle sie miotam i wyrobic z niczym nie moge
Ale mam juz jedna czesc rokin body i na pewno dzis zaczne,jak tylko maz sie ulotni... Trzymajcie kciuki za mnie, obym wytrwala w postanowieniu cwiczen
Stary 2010-04-29, 12:19   #222
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Ja jakbym siedziała w domu, bez pracy, to z niczym bym się nie wyrobiła. W tamtym tygodniu 3 dni tak siedziałam i przerąbałam je na maksa. Oglądałam Brzydulę na VOD.
Teraz właśnie jem obiad przed kompem, warzywka gotowane i pierś w płatkach. A od przyszłego tygodnia już będę się ściśle trzymać diety. Mam nadzieję, że wytrwam.
A teraz spadam się szykować i prasować, bo za 1/2 godziny wychodzę do pracy. Do miłego!

Stary 2010-04-29, 19:24   #223
fiolusiek
Zakorzenienie

hello jestem w trakcie okresu i czuje sie jak balon

wczoraj bylam u dentysty na pierwszej czesci kanalowki i nic nie bolalo ale mniejsza o to.. w poczekalni byla mloda dziewczyna tak na oko wazyla 120 kg przynajmniej Udawałam ze jej nie widze bo nie chcialam patrzec bo wiem jak taki wzrok doluje i wogole Mysle sobie tak: Jak teraz nie wroce na diete i cwiczenia to gora 2-3 lata i wroce do swojej wyjsciowej wagi a i pewnie cos pojawi sie na plusie Wiec mowie sobie dosc Dosc narzekania i nic nie robienia Chce schudnac a nie musze Pamietam jak jeszcze tak niedawno wazylam te niecale 70 kg i tu sie wyzalalam W koncu sprobuje sie zaakceptowac bo nie chce siedziec w watkach typu jak zrzucic 2-5 kg. Wole ten Wiem nie jestem gruba i nie moge tak mowic, ale tak trudno samemu to zrozumiec
Teraz juz sie mobilizuje na maxa i do maja obiecujem pozbyc sie -3 kg z sadlka Ale i tak mam ładny biust i nozki I niech te "grubasy 50 kilowe" mi zazdroszcza
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 19:31   #224
Tereskaa
Zakorzenienie

To fajnie Fiolusiek, że po pierwszej kanałówce masz dobre doświadczenia, przynajmniej się nie zniechęcisz

No to jak nie ma więcej chętnych do zmiany w tabeli to uaktualniam

Laseczki, czy mogłabym Was prosić o kliczki na oba moje linczki w podpisie A zwłaszcza na ten drugi

Stary 2010-04-29, 21:26   #225
samira84
Raczkowanie

Iwonko dech mi zaparło piekne sesje obie, a Ty wygladasz zjawiskowo
prawdziwa kobieta

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

oby wiecej takich wszedzie zazdroszcze...
Stary 2010-04-29, 21:39   #226
Tereskaa
Zakorzenienie

O tak sesja Iwonki jest po prostu tak piękna, że nie da się tego ubrać w odpowiednie słowa, po prostu dech zapiera I brawka dla fotografa - prawdziwy mistrz

Stary 2010-04-29, 21:43   #227
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veracity Pokaż wiadomość
Wiecie co, a ja to bym chciała tak móc być na MŻ. I nawet kiedyś miałam bardzo ambitnego plana w związku z tym. No i co... d..a! Chyba muszę mieć jakieś rygorystyczne zalecenia, bo inaczej moja silna wola jest wyjątkowo słaba. Kiedyś startowałam z SB i owszem schudłam. A ponieważ chciałam zacząć jakoś normalnie się odżywiać tylko z pomocą MŻ to wszystko się posypało. Było w porządku do pierwszego wafelka :/. Odzyskałam wszystko i ambitnie znowu chciałam przejść na MŻ. Praktycznie co tydzień się za to zabierałam przez pół roku. No dosłownie prawie depresja, bo do tego dochodziły poza złym samopoczuciem fizycznym to jeszcze straszne wyrzuty sumienia. Jak nałogowiec. Zresztą właśnie uważam, że taki mam problem. Nie palę i nie piję, ale od jedzenia dobrych rzeczy to chyba jestem uzależniona. W każdym razie dopiero jak znowu wzięłam się za rygor w postaci dukana ( o ile to można nazwać rygorem ) to trwam. Nie mam jeszcze pojęcia jak sobie poradzić z tym później kiedy to skończę. Nawet sobie nie wyobrażacie jak się boję powtórki z historii z jojo. Ale muszę wierzyć w siebie!! Dam radę!!! Bo jak nie ja to kto? Przecież chodzi o moje życie...
ja mam to samo z dietami!!! nie dziala na mnie MŻ musi byc rygor bo wtedy sie trzymam i chudne, jak nie ma to jest zle wiem ze dla mnie lepiej zeby chudnac na MŻ ale to co w zyciu schudlam schudlam na rygorystycznych dietach i oczywiscie byl jojo
Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Nie stosuję jeszcze, bo jakoś mi było nie drodze tak od połowy tygodnia. Ale zacznę na pewno.
Tym bardziej, że jak w ubiegłym tygodniu siedziałam z córcią w domu, to co chwila coś jadłam i się doigrałam. Nie wiem jak to się stało, ale 2 kg mi przybyło. Normalnie czarna rozpacz!
Idę teraz poćwiczyć. Muszę, nie ma opitalania. Koniec z tym!
ja tez sobie obiecuje ze koniec opitalania! bo jak teraz sie nie wezme to w moim przypadku po ciazy sie nie pozbieram z waga
Cytat:
Napisane przez pluszowa misia Pokaż wiadomość
czesc kochane dieta nie bede sie chwaic bo nie ma czym niestety ale mam nadzieje ze w koncu sie wezme za siebie.wczoraj dostalam w koncu zamowiony prezent dla mojego meza bo 2 maja ma urodziny.prezent bedzie pod postacia mnie w baaaardzo seksownej koszulce i erotycznej scenerii musze jeszcze zakupic czerwona wstege zeby sobie ja przewiazac w duza kokarde prezenty rzeczowe szybko traca swoj urok a otym bedzie pamietaj caly czas co myslicie o takim prezencie
prezent pierwsza klasa
Cytat:
Napisane przez maggie_20 Pokaż wiadomość
Mnie narazie nie licz , od maja sie biore za siebie..w piatek impreza urodzinowa , a od soboty odchudzanie , wiec w next tabeli mnie dopiszesz , oki??

a czy kos z Lublina kto jest na diecie tu jest??

Mnie tez szlak bierze jak ktos mowi ze wazy 53kg i jeszcze 5 musi zrzucic , chyba na glowe powinien sie pojsc leczyc.Wiem ze ja tyle nigdy nie bede wazyc , ale zobaczycie z 65kg kiedys napewno bede wazyc :P
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Oj faktycznie, takie chuderlaki działają na nerwy, co to musi schudnąć z kości na ości
Oki, do tabelki dodam Cię przy okazji kolejnego rzutu

Wiem, że Madzia jest z Lublina, ale ona teraz nie dietkuje, bo maleństwo ma w drodze
zgadza sie jestem z Lublinia, dietowalam tutaj ale teraz jestem w ciazy wiec przerwa.. jeszcze 4 mc i znowu walkka szkoda tylko ze poprzednia to byly syzyfowe prace ale lepiej ze zaszlam w ciaze po zrzuceniu 27 kiloskow niz bym miala zajsc w ciaze wazac tyle co przed odchudzaniem
Cytat:
helo
ja, jak słysze od takiej szczuplej ze musi zrzucic koniecznie bo taaaka gruba jest,to chce mi sie wyc i czuje sie jak ostatni kaszalot
Ale sie ciesze nie ma za bardzo sie czym chwalic ale znow cos sie ruszylo i waze 136 wiem to kosmiczna cyfra, ale biorac pod uwage ze zaczynalam ze 145 kg to w moim przypadku wielki wyczyn Jesli mozesz, to prosze cie Teresko dopisz mnie do waszej tabelki,bedzie mnie motywowac
dieta MZ dzialaa przed chwila zrobilam sobie solidny trening w postaci gruntownego sprzatania mieszkania
gratulacje! zawsze to juz duza isc kilosckow. ze 145 na 136 to 9 ich jest a to sukces kazdy kilosek w dol to sukces
mnie tez takie wkurzaja i jeszcze mnie "ciążówki" wkurzaja co przed ciaza wazyly biedne 50 kg a teraz waza bedactwa 55 ale coz kazdy mierzy swoja miara

edit Teresko kliknelam oba linki

edit2 kupilismy dzis z TŻ cyfrowke bo stara nawalila :/ wczesniej robilam sama sobie fotki przed lustrem i jakos lepiej to wygladalo. teraz mi TŻ rypnal "sesje" i wygladam jak slonnn... od ostatnich fotek urosl i brzuch wiec nie bede mowic ze nie mam ciazowego ale ja tez jestem wielka. jestem wielka baba w ciazy prawda jest taka ze figure widac dopiero na zdjeciach. i to nie pykanych samemu sobie :P a w lustrze sie wszystkiego nie widzi dopiero zdjecia prawde mowia.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-04-29 o 21:49
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 21:51   #228
Tereskaa
Zakorzenienie

dziękuję Madziu A jak się ogólnie miewasz? Jak córcia?

Stary 2010-04-29, 22:02   #229
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Madziu A jak się ogólnie miewasz? Jak córcia?
miewam sie dobrze choc ja ciagle o cos panikuje, taka moja natura zwykle cos mnie zmartwi a potem sie okazuje ze to jest normalne w ciazy. i tak w kolko wole nie myslec jak bede wymyslac problemy jak dzidzia sie urodzi... ale lakarz mowi ze wszystko OK, ze mam tam szyjke zamknieta, nic specjalnie mi sie nie dzieje, cisnienie o dziwo dobre, dzidzia oczywiscie zdrowa w maju wybieramy sie na USG 3/4D musze juz zobaczyc chocby na usg dzidzie, tesknie tak, u lekarza przewaznie moge ja zobaczyc, i tak zyje od wizyty do wizyty no i z takich codziennych konkatkow z corcia to juz kopie malenka, juz rozrozniam ruchy, czkawke
jedyny minus mojego stanu to kiloski ale musze rozsadniej jes i powstrzymywac sie przed zachciankami bo lipa ni i stwierdzilam ze musze bardziej dbac o wyglad ogolnie paznokcie pomalowac, moze do fryziera pojde, zaczne wlosy prostowaC? wtedy sie lepiej poczuje

Stary 2010-04-29, 22:18   #230
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Madziu szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo mój mąż szuka ciężarnej do robienia zdjęć. A wierz mi, że zrobiłby to tak, że uważałabyś się od tej chwili za najpiękniejszą kobietę w ciąży.

Dziewczynki dziękuję za miłe słowa. Bardzo mnie dowartościowują te zdjęcia. Nigdy nic nie było w stanie mnie tak dowartościować.
Polecam serdecznie! Gdyby któraś się zdecydowała, zapraszam!
Dziewczyna, której zdjęcia Wam przesłałam popłakała się dziś ze szczęścia. A moja koleżanka z pracy (typowy chuderlak) powiedziała, że chciałaby być tak piękna i seksowna.

Stary 2010-04-29, 22:27   #231
kasiamniam
Wtajemniczenie

Iwona sesja boska tez chcem taką :p szkoda ze tak daleko mieszkasz
Madziu nie martw sie napewno po urodzeniu dzidziusia zrzucisz kiloski a w ciazy duzo kobiet czuje sie duża bo ma prawo skoro pod serduszkiem rośnie bobasek Także uszy do góry i ciesz się tym pięknym stanem no i pochwal sie fotkami, napewno nie jest tak źle

U mnie dzisiaj znowu upał 28 stopni normalnie smażyłam się na słońcu i ciesze sie ogromnie bo kuchnie ktora zamowilismy miala byc za 4 tygodnie a tu dzwonia ze we wtorek nam ja przywoza już nie moge sie doczekac jej urządzania
Dziś mija nam pol roczku jak jestesmy małżeństwem kurcze jak to szybko zleciało i z tej okazji dostałam bukiet tulipanów i Tż zabiera mnie na zakupowe szaleństwo

Ja po ćwiczonkach lecę pod prysznic i spać dobranoc śliczne

Teresko a jak tam Twoja miłość bo dawno coś nie pisałaś dalej razem? i tacy zakochani

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2010-04-29 o 22:30
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 22:28   #232
Tereskaa
Zakorzenienie

Madziu to super, że wszystko z maleńką i z Tobą ok, ale faktycznie jak troszkę popracujesz nad imagem to z pewnością poczujesz się lepiej, bo ciąża sama w sobie jest cudownym i pięknym stanem, ale poprawa wyglądu dużo Ci na pewno da Wszystkiego dobrego dla Was

Stary 2010-04-29, 22:50   #233
samira84
Raczkowanie

Madziu na pewno pieknie wygladasz a duza to sie chyba kazda kobieta w ciazy czuje,to jeszcze nic zobaczysz pod sam koniec
ja zaszlam w ciaze jak wazylam 120 kg bylo mi bardzo ciezko,tym bardziej ze moj synek wazyl 4,630kg wszyscy sie pytali czy blizniaki Bardzo wazne jest abys teraz myslala o sobie dbala o siebie szczegolnie,nie szczęć sobie przyjemnosci fryzjer, kosmetyczka leniuchowanie z dobra ksiazka lub filmem. rozkoszuj i napawaj sie tym czasem dla siebie... bo niedugo bedzie ci go brakowac
bardzo wazny jest spokoj i relax wtedy dzdzia bedzie szczesliwa.Ja mialam straszne przejscia i stresy w ciazy nie spalam calymi nocami i czsem az plakalam ze zmeczenia.moj synek przejął to wszystko, do dzis jest strasznie nerwowy i ma problemy ze snem itp. znam wiele osob i to sie potwierdza niestety.takze spokoju i szczescia zycze Ale sie rozpisalamprzepra szm.Spokojnej nocki dziewczynki
Stary 2010-04-30, 10:56   #234
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość

Teresko a jak tam Twoja miłość bo dawno coś nie pisałaś dalej razem? i tacy zakochani
Tak, tak Kasiu, my dalej razem i zakochani jeszcze mocniej Teraz to troszkę już inna miłość, bo na początku było to na zasadzie szaleństwa, a teraz na zasadzie pewności siebie, tego, że możemy na siebie liczyć itp. A TŻ coraz częściej mówi o zaręczynach, ostatnio się nawet mnie zapytał co bym powiedziała gdyby on się oświadczył Fajnie się to wszystko kręci jednym słowem mówiąc

Stary 2010-04-30, 11:01   #235
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo mój mąż szuka ciężarnej do robienia zdjęć. A wierz mi, że zrobiłby to tak, że uważałabyś się od tej chwili za najpiękniejszą kobietę w ciąży.

Dziewczynki dziękuję za miłe słowa. Bardzo mnie dowartościowują te zdjęcia. Nigdy nic nie było w stanie mnie tak dowartościować.
Polecam serdecznie! Gdyby któraś się zdecydowała, zapraszam!
Dziewczyna, której zdjęcia Wam przesłałam popłakała się dziś ze szczęścia. A moja koleżanka z pracy (typowy chuderlak) powiedziała, że chciałaby być tak piękna i seksowna.
teraz juz wiem ze nasze samopoczucie nie zalezy od ilosci cyferek na wadze
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 12:31   #236
maggie_20
Raczkowanie

Ja dzis na urodziny dostalam ksiazki Dukana i od poniedzialku dieta..zobaczymy co z tego bedzie...
o ciazy narazie nie mam co myslec nawet o narzeczenstwie tez , bo nie ma z kim...jest mi dobrze , kazda zmora znajdzie swego amatora ..najpierw musze sie wziasc za siebie , a pozniej bede szukac chlopa
maggie_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 12:35   #237
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj baaaarrdzo bym chciala, dobry fotograf potrafi zdzialac cuuuda nie mowie tylko o zdjeciach ale wlascie o poczuciu wlasnej wartosci my z TŻ idzmey zaraz na spacerek do wąwozu to mi moze zrobic wreszcie jakies ladne zdjecia
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Madziu nie martw sie napewno po urodzeniu dzidziusia zrzucisz kiloski a w ciazy duzo kobiet czuje sie duża bo ma prawo skoro pod serduszkiem rośnie bobasek Także uszy do góry i ciesz się tym pięknym stanem no i pochwal sie fotkami, napewno nie jest tak źle

U mnie dzisiaj znowu upał 28 stopni
Dziś mija nam pol roczku jak jestesmy małżeństwem kurcze jak to szybko zleciało
no staram sie cieszyc ale czasem sie za bardzo zamarwtiam wczoraj oczywiscie spanikowalam a zadzwonilam do ginekologa i okazalo sie ze to normalne w ciazy to teraz zaczelam o nowa rzecz panikowac i tak w kolko
Kasia zazdroszcze takiej pogody!!! choc w lublinie dzis jak na balkon weszlam cuuudnie i cieplutko wiec zaraz zmykamy na spacerek ;p tz jak sie pomaluje itd :d wiec nie tak odrazu zaraz ale wiecie
i gratulacje wspolego polrocza ;d
Cytat:
Madziu to super, że wszystko z maleńką i z Tobą ok, ale faktycznie jak troszkę popracujesz nad imagem to z pewnością poczujesz się lepiej, bo ciąża sama w sobie jest cudownym i pięknym stanem, ale poprawa wyglądu dużo Ci na pewno da Wszystkiego dobrego dla Was
no wlasnie musze nad tym imagem popracowac, idac na spacer wstapie po farbe do wlosow ;p akurat po drodze rossmann czarny mi sie na szczescie jakos spiera i ju brozowy jest barziej wiec kupie jakis taki brazik zeby to pokryc bo koszmarnie mi w czarnych ;p nie wiem co mi odwalilo wczesniej ale juuz sprany jest wiec luz
Cytat:
Madziu na pewno pieknie wygladasz a duza to sie chyba kazda kobieta w ciazy czuje,to jeszcze nic zobaczysz pod sam koniec
ja zaszlam w ciaze jak wazylam 120 kg bylo mi bardzo ciezko,tym bardziej ze moj synek wazyl 4,630kg wszyscy sie pytali czy blizniaki Bardzo wazne jest abys teraz myslala o sobie dbala o siebie szczegolnie,nie szczęć sobie przyjemnosci fryzjer, kosmetyczka leniuchowanie z dobra ksiazka lub filmem. rozkoszuj i napawaj sie tym czasem dla siebie... bo niedugo bedzie ci go brakowac
bardzo wazny jest spokoj i relax wtedy dzdzia bedzie szczesliwa.Ja mialam straszne przejscia i stresy w ciazy nie spalam calymi nocami i czsem az plakalam ze zmeczenia.moj synek przejął to wszystko, do dzis jest strasznie nerwowy i ma problemy ze snem itp.
no wlasnie slyszalam ze spokoj jest wazny bo jak sie mama stresuje to potem dzidzia duzo placze itd :/ ale teraz z TŻ zameiszkalismy razem wiec sie nie stresuje juz nawet w 1/10 co wtedy z tata czy jak u tesciowej
no wlasnie ja jeszcz nie wiem co potem bedzie teraz juz jestem duza i mam duuzy brzuch ;p tn mam duzy ale nie mam takiej pileczki okraglej i tez mnie to martwi mam bardziej rozlany mimo ze ciazowo urosl jak myslicie potem zrobi sie wielki i wypchany jak pilka? bo teraz jest wiieeeeekszy od biustu i luzie zauwazaja ciaze obcy ale jeszcze teaz mam swoja warstwe tluszczyku i na golaska troche nie tak jak w reklamach
Cytat:
Tak, tak Kasiu, my dalej razem i zakochani jeszcze mocniej Teraz to troszkę już inna miłość, bo na początku było to na zasadzie szaleństwa, a teraz na zasadzie pewności siebie, tego, że możemy na siebie liczyć itp. A TŻ coraz częściej mówi o zaręczynach, ostatnio się nawet mnie zapytał co bym powiedziała gdyby on się oświadczył Fajnie się to wszystko kręci jednym słowem mówiąc
oo superrrr swietnie ze wam sie tak uklada naprawde sie ciesze, teraz wiosna i czuje duuuzoradosci empatii i milosci zycze Wam jak najlepiej

a ja pomyslalam sobie ze czas wybrac date slubu bo zareczeni jestesmy ponad rok i 9mcy a o slubie odkad ejst ziecko tak myslimy i mija 5 mc i nic nie wymyslilismy trzeba sie "zlapac za jaja" i date wybrac myslalam o wiosnie nastepnego roku... w zimie nie chce chybaa we wrzesniu rodze wiec musze dojsc do siebie nauczyc sie dzieckiem opiekowac oswoic z tym wsyztskim mysle ze wiosna dobra.. co Wy na to? ;d

milego dnia!!! ;*

maggie_20 nic na sile, w ogole mi sie nieraz marzy aby znow pobyc singielka achhh a facetow nie brakuje na ziemi

i jak dobrze zrozumialam urodzinki masz? wszystkiego naj naj naj

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-04-30 o 12:37
Stary 2010-04-30, 12:54   #238
mandragona
Marudziara

A ja nadal na lekkiej Mż właśnie odpoczywam po meczącym ranku (posprzątałam całe mieszkanie) a teraz kufel zielonej herbatki

Musze się pochwalić byłam dziś w lumpku i kupiłam sobie spodnie i dwie torby

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 15:41   #239
pluszowa misia
Zadomowienie

a ja dzisiaj mam ochote tylko plakac bo spotkala mnie baaardzo nie mila sprawa oto jak juz kiedys pisalam moja mama tez jest na diecie dukana co prawda ona wazyla wiecej odemnie i wazy nadal ale dlalej trwa na tej diecie i wyzywa sie na mnie ze ja juz jej nie stostuje no i dzisiaj rano zadzownila do mojego meza i mowi chodzcie do mnie na kawe bo my mieszkamy obok nich nbo to ok idziemy weszlismy do domu a ona mowi ze tam na stole stoja eklery i zeby moj maz sobie wziol a do mnie mowi a dla ciebie nie kupila bo i tak dobrze wygladasz a pozatym to ci nie wolno takich rzeczy jesc ja zamarlam bo i tak bym go nie zjadla nawet jakby byl ale poczulam sie okropnie lzy stanely mi w oczach poczulam sie jak dziecko ktore patry na innych jak jedza a samo nie moze moj tata ma cukrzyce a jakos on mogl zjesc to ciasto moj kochany maz mowi to ja sie z roba podziele ale ja nie chcialam wzielam kawe szybko wypilam i wyszlam nawet jak o tym pisze to mam lzy w oczach to bylo podle takie sytuacje przypominaja mi o tym ze nienawidze samej siebie mam ochote dzisiaj wziasc noz i odciac to przeklete sadlo ktore ma tak wielki wplyw na to jak widza mnie inni ludzie i jak sie zachowuja mam dosc czasem chcialabym byc chuda jak patyk nie mam sily juz ide pod koldre i nie wyjde z pod niej caly dzien
Stary 2010-04-30, 17:15   #240
samira84
Raczkowanie

Misiu kochana jak ja cie dobrze rozumiem, czuje tak samo czasem mam takie same mysli jak ty dzisiaj.Dlaczego ludzie widza tylko wyglad, nie widza we mnie czlowieka z uczuciami,marzeniami... Ja takie sytuacje z rodzina mam niemal codziennie to tak bardzo boli i jest takie upokarzajace
AleTY jestes piekna ZGRABNA kobieta! a twoja mama niech sie soba zajmiebo nie jestes juz dzieckiem Nastepnym razem kiedy tylko pomyslisz ze jestes gruba,brzydka i nic nie warta POMYSL ze miliony kobiet na calym swiecie zrobilyby wszystko zeby wygladac tak jak TY!!!
...w tym ja tez...
nie zalamuj sie, idz swoja sciezka, nie ogladaj sie na innych
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości