![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Bullshit. Już nie raz spotkałam sprzedawcę, który odradzał coś, mówił że to nieświeże.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | ||||
Zadomowienie
|
Jestem zszokowana ostatnim odcinkiem. Czarny z brudu i tłuszczu grill - dawno nie widziałam czegoś równie obrzydliwego i nie rozumiem, dlaczego klienci nie zwracali uwagi, skoro widzieli że ich mięso jest smażone w takim syfie. Zresztą czy ci kucharze nie mają jakiegoś instynktu samozachowawczego, w domu też nie myją pieca?
Cytat:
![]() W programie większość potraw wypluwa po jednym kęsie, jedynie w ostatnim odcinku zjadła całego hamburgera. Rozumiem, że z nią mieszkasz, skoro wyciągasz takie dziwne wnioski ("ma spust kobieta"). Co do ubioru - o gustach się nie rozmawia, ale kobieta jest bardzo stylowa, ubiera się ponadczasowo i nie ma skłonności do przesady, w przeciwieństwie do wielu Polek. Cytat:
I dam sobie rękę odciąć, że wielu klientów też chętnie kontrolowałoby cały proces - w końcu z jakiegoś powodu niektórzy mielą mięso w domu sami zamiast kupować gotowce. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam drugi odcinek. Postawa właścicieli była naganna. Sami nie robili zupełnie nic w knajpie a kelnerki właściwie miały kilka etatów - za free
![]() I jeszcze ta całkowita wymiana personelu po "rewolucji"... ![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najpierw oglądałam pierwowzór z Gordonem i bardzo mi się tamte programy podobały, bo bardzo lubię tego gościa. Za Martą Gessler nie przepadam ale program oglądam i nawet jej miny przy jedzeniu mnie nie denerwują tak jakbym się tego mogła spodziewać. Ostatni odcinek o Jesz Burgerze poraził mnie totalną olewką ze strony właścicieli - to "ja p****" gdy Magda przygotowywała krem z kukurydzy. A ten łysy właściciel to miałam wrażenie miał kalkulator w oczach - tak się patrzył jakby przeliczał w głowie każdy produkt i każdą przyprawę i sprawiał ciągłe wrażenie, że to wszystko jest za drogie - widać było po nim, że te rady oleje no i tak też zrobił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Hej!
Pozwolicie że dołączę się do dyskusji, oglądałam pierwszy sezon "rewolucji" i również oglądam teraz. Ostatni odcinek mnie zaszokował, ciekawa jestem czy knajpa splajtuje czy było to wszystko reżyserowane. Co do Pani Magdy to super babka, widać zna się na rzeczy i niedość że potrafi byc dobrą kucharką to przy tym świetną businesswoman i psychologiem.
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodziło mi o restauracje Magdy Gessler, tj te które założyła (które nie są franczyzą) ![]() Mieszkam pod Warszawą i wiem, że w stolicy to na pewno U Fukiera (nie założyła jej, ale przejęła po podziale majątku), Polka, AleGloria, Słodki Słony i chyba też Zielnik Cafe. O innych miastach nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Program mimo wszystko mi się podoba, lubię wszystkie telewizyjne przemiany przed kamerami :P
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Ja również jak wiele osób jestem zszokowana ostatnim odcinkiem. Nie dość, że tak wyzyskiwał pracujących u niego ludzi to wszystko negował. Najbardziej żałosne było to narzekanie na zupę z kukurydzy zanim jej nie spróbował i w dodatku przeklinał, a zupa okazała się smaczna. Dla mnie to zwykły burak i tyle. W dodatku na samym końcu podali jej zepsute mięso. Obserwuje dyskusje na forum i widze że ktoś szpanuje, że podaje zepsute mięso klientom. Gratulacje tylko teraz zostaje sanepid na was nasłać i już macie po knajpie.
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Chciałam jeszcze dodać, że takie niepoważne podchodzenie do sprawy prowadzi że ludzie chorują na salmonelle i inne bakterie lub po prostu strują się zepsutym mięsem i jeszcze jak to są tylko wymioty, biegunka to nie koniec świata ale małe dziecko lub osłabiona chorobą osoba może umrzeć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
polecam przeczytać o tym świństwie ;P przecież ten koleś sam potwierdził że to śmierdzi
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Ja nie za bardzo przepadam za panią Gessler tzn. nie odpowiada mi jej zachowanie, na pewno nie jest to osoba z którą mogłabym się spotkać i swobodnie pogadać. Ale uważam, że nie niszczyłaby nikomu reputacji i kariery i to, że powiedziała że "śmierdzi trupem" to naprawde coś musiało być nie tak z tym mięsem tym bardziej, że w programie facet też nie umiał tknąć tego mięcha, ona podniosła tą bułkę i pokazałą że widać że zepsute. Pozatym jak ten facet się zachowywał. Zaprasza ją żeby pomogła mu z resteuracją, a jak ona gotuje to on pod nosem przeklina i narzeka... Niech bankrutuje, a nie karmi ludzi świństwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Zwróciłyście może uwagę na żenujące zachowanie jednego z właścicieli lokalu, który pod koniec programu odpowiadał na pytanie p. Gessler na temat wymiany obsługi? Zamiast grzecznie powiedzieć, że "bywało z nimi różnie" i spuścić zasłonę milczenia w myśl zasady, że "mniej znaczy więcej", ten sięgnął do worka argumentów pt. spali w toalecie i byli pod wpływem używek - tylko oczywiście całość była opisana w bardziej "drastycznej" formie, czyli po prostu prostacko. Po tej wypowiedzi widz mógł odnieść wrażenie, że to on pozwalniał tych ludzi, bo coś mu nie pasowało i nie wiedział, jak przed kamerami ma umotywować swoją decyzję, więc sięgnął do najbanalniejszego wręcz tragikomicznego, uzasadnienia. Ta cała sytuacja, ten szum medialny, który ma teraz miejsce w związku z programem, działa na niekorzyść restauracji. Oglądałam wywiad z jednym z właścicieli (nie, nie z tym panem o "bujnej czuprynie", który ma problemy z kontrolowaniem swoich emocji, tylko z tym drugim) i poczułam się, jakbym dostała przysłowiową szmatą po twarzy. Współwłaściciel "Jesz Burgera" narzekał bowiem do kamery, że TVN ich oszukało, bo... podpisali umowy, których nawet nie czytali (cyt. "umowa była do podpisania, nie czytania"), a następnie je im "cwaniackim, warszawskim sposobem" zabrano ![]() Edytowane przez kitten von mew Czas edycji: 2010-09-17 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłopaczki zapewne zostaną z długami jak się patrzy. A za niepłacenie ludziom powinni dostac pokazowo po dupie, bo to jest akurat karygodne. Niech swojej rodzinie zamroza wydatki na parę miesięcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, poczytajcie komentarze pod tym filmikiem..
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Magda Gessler o aferze z Lublina
http://www.fakt.pl/Magda-Gessler-o-a...lm,240661.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
kobieta za ladą
|
nie mogłam tego linku otworzyć ale znalazłam takie coś z godziny temu
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356...e_Gessler.html pytanie pana z sanepidu czy p.Magda ma ksiązeczke zdrowia powaliło mnie na kolana ![]()
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do kuchennych rewolucji, to gdzies czytalam wypowiedz dziewczyny, ktorej wujek bral udzial w programie. z tego, co pamietam koszta jedzeniowe na 100% ponosi wlasciciel. nie jestem tylko pewna, co do wystroju. te tlumy gosci w ostatnim odcinku to mieszkancy miast - podczas promocji w terenie kelnerzy informuja, ze restauracja oferuje darmowa kolacje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
co by nie mówić cała ta sytuacja to ogromna reklama dla programu, popatrzmy choćby na wizaż .. w ciągu całej pierwszej serii powstało tyle stron co w ciągu tylko tego jednego odcinka
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Śląska knajpa
![]() Łe ale jedzie po nich ( zrazy rządzą) Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2010-09-18 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
kobieta za ladą
|
mała ta kuchnia ale hmmm chociaż CZYSTO
![]()
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Niby czysto ale proszek i inne rzeczy ze śmietnika wyciągnęli....fuj!
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Sam wystrój restauracji kojarzy się z kawiarnią - faktycznie- nawet kolory takie kawowe.
No zobaczymy co dalej wymyśli pani G. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
kobieta za ladą
|
kurcze zjadłabym sama taką karkówe z piwem i to za 13 zł
![]() świetny odcinekk,bez chamstwa ,własciciele ok widać ze im zalezy by sie nadal rozwijać ![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam ten program i Panią Gessler
![]() ![]() Program z amerykańską restauracją z Lublina mnie powalił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie tylko zastanawiam, jak oni to nagrali - to, jak wyciągali te rzeczy z kosza. Jest tam zamontowana mini kamera czy mikrofon? Bo ja wątpię, żeby mikrofon przy kamerze przed lokalem zarejestrował to, co się dzieje w środku..
![]() |
![]() |
#240 |
kobieta za ladą
|
chyba mieli mikrofon albo podsluch a kamera była na zewnątrz,dopiero kelnerki sie kapneły(widać to było po ich minach
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.