Wszystko o Avonie - część 12 !! :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 22:10   #211
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: Wszystko o Avonie - część 12 !! :)

ja też mam problemy z avonem...

zaczeło się od tego że mi wpłaty z karty avon nie doszły, a że składałam zamówienie to mi je wstrzymali, ale to była moja wina, nie ma co wracać...

no i dziś zrobiłam znowu wpłate wymaganą (karta avon) z samego rana i do tej pory saldo mam nie zmienione, a zawsze zmiany nachodzą bardzo szybko...
dzwoniłam i mi pan powiedział że na nowej stronie wolniej to może działac (tylko dlaczego dziś rejestrowałam bony i mi one odrazu weszły? - tzn mam je na koncie). Mam znowu do nich dzwonić w razie jakby wpłata nie doszła.
A zamówienie czeka sobie do nastepnego wtorku...
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:13   #212
Nusia7
Zakorzenienie

Jak jest w kat. 08 ta promocja 2 produkty za 35,90 zł ze stron 92-99, to maska żelowa też się wlicza czy tylko kosmetyki? Bo w sumie to nie ma nigdzie zaznaczone, że jest wyłączona z promocji
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:17   #213
Marbo81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiny_dorcia Pokaż wiadomość
Witam w 12 wątku
Znowu muszę się wam poskarżyć... Nie wiem czy ktoś miała takie przygody jak ja, czy to tylko mnie pech prześladuje... Otóż miałam zamówienie na 1100zł i cztery kartoniki miałam dostać. Wzięłam dostawę kurierską i dziś dostałam, ale tylko dwa kartony!!!
Sprawdzałam z kurierem listy przewozowe i okazało się, że resztę skierowano do jakiejś kobiety o tym samym nazwisku co ja - gdzieś w okolice Środy Ślakiej... Nie mam połowy kosmetyków... Jestem wściekła i ciekawa kto zapłaci za kosmetyki, które ona może sobie wziąć z tej paczki...
Zdażyło się komuś coś podobnego?? Ten UPS to masakra... Ciągle mam z nimi problemy... Pisałm już wcześniej, że kiedyś miałam przepakowane kosmetyki w inne pudelko i brakowało 8 produktów... Teraz brakuje 40 sztuk...
Dorcia odpiszę Ci teraz z punktu widzenia osoby pracującej w firmie transportowej a nie z punktu widzenia konsultantki. Nie martw się kosztami - powinien pokryć je UPS, bo po pierwsze rozdzielił przesyłkę, a po drugie dostarczył do złego adresata. Ty jesteś "tylko" odbiorcą, zleceniodawcą jest Avon, więc on powinien się użerać z przewoźnikiem, a nie Ty. Tu wiele zależy od podejścia Avon czy położą tzw. laskę czy wezmą to na siebie. Jeśli ta kobieta coś wzięła z paczki podpisując list przewozowy zatwierdza, że wszystko jest ok i zawartość przesyłki jest prawidłowa. Jeśli po podpisaniu okaże się, że są braki to jest jej wina.

Co do sytuacji z przepakowaniem paczki - czasami tak się dzieje, że kartony się niszczą i firmy kurierskie je przepakowują. Teoretycznie powinno to być robione komisyjnie. Ale to teoretycznie. Jeśli widzisz, że karton jest nie oryginalny to powinnaś to zaznaczyć przy odbiorze i tym samym odsuwasz od siebie odpowiedzialność.

Jeśli coś będzie nie tak daj znać na prv postaram się jakoś pomóc.

Start 104,5 -101,2 - 99,4
Jest 96,9
Najbliższy cel 90
Chciałabym 60

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...89e3fb1e3e.png
Marbo81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:22   #214
mode24
Raczkowanie

Dostałam dzis Zebry ( na siebie i na siostrę ) i jestem zadowolona, mam podobną torbę z Atmosphere tyle że tamta kosztowała 6 funtów a ta z avonu 1zł, wiadomo wiec nie narzekam. Z Atmosphere mam dwie- z materiału i satynową, prawie identyczną jak Zebra, i ta satynowa jest dużo lepsza w użytkowaniu, objeździła już ze mną sporo bo jest idealna jako bagaż podręczny i materiał trzyma sie nieźle, jedynie rączki sie już urywają- jesli Zebra spisze się podobnie to bedzie to jedna z pierwszych torebek z Avonu, które pochwalę

w każdym bądź razie jest o niebo lepsza niż Maja za prawie 50 zł!
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 22:30   #215
tiny_dorcia
Raczkowanie

GG do tiny_dorcia

Cytat:
Napisane przez Marbo81 Pokaż wiadomość
Dorcia odpiszę Ci teraz z punktu widzenia osoby pracującej w firmie transportowej a nie z punktu widzenia konsultantki. Nie martw się kosztami - powinien pokryć je UPS, bo po pierwsze rozdzielił przesyłkę, a po drugie dostarczył do złego adresata. Ty jesteś "tylko" odbiorcą, zleceniodawcą jest Avon, więc on powinien się użerać z przewoźnikiem, a nie Ty. Tu wiele zależy od podejścia Avon czy położą tzw. laskę czy wezmą to na siebie. Jeśli ta kobieta coś wzięła z paczki podpisując list przewozowy zatwierdza, że wszystko jest ok i zawartość przesyłki jest prawidłowa. Jeśli po podpisaniu okaże się, że są braki to jest jej wina.

Co do sytuacji z przepakowaniem paczki - czasami tak się dzieje, że kartony się niszczą i firmy kurierskie je przepakowują. Teoretycznie powinno to być robione komisyjnie. Ale to teoretycznie. Jeśli widzisz, że karton jest nie oryginalny to powinnaś to zaznaczyć przy odbiorze i tym samym odsuwasz od siebie odpowiedzialność.

Jeśli coś będzie nie tak daj znać na prv postaram się jakoś pomóc.

Dziękuję bardzo za odpowiedź i pocieszenie!
Wtedy z tą przepakowaną paczką nie było mojej winy, bo sprawdziłam przy kurierze i spisaliśmy raport szkody, ale bardzo długo trwało potem dosyłanie produktów brakujących... I tego najbardziej się obawiam... W końcu kuriera biorę po to, aby paczkę mieć wcześniej... A tu znowu wychodzi na to, że w pon. po weekendzie byłaby regularna dostawa i wyszłoby szybciej niż teraz...
Gdyby coś, to się odezwę i jeszcze raz dzięki!
Stary 2010-06-02, 22:41   #216
Marbo81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
ja go mam

Tak naprawdę to on nie jest taki żywy jak w katalogu...
zaraz wrzucę fotki na katalogowy
Dobrze, że wrzuciłaś zdjęcia, bo dzięki temu wiem, że go nie kupię. Zupełnie inny odcień niż w katalogu. Tam jest dużo cieplejszy, a z tego co widzę to bliżej mu do pistacji niż do limonki.

Jest 96,9
Najbliższy cel 90
Chciałabym 60

Stary 2010-06-02, 23:06   #217
kingusiusia
Rozeznanie

Co do Windscape według mnie to on jest bardziej podobny do Summer White niż do Blue Rush :P
kingusiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 23:30   #218
kasiuniap7
Raczkowanie

ja dzis dostałam paczke , a w paczce ZEBRA nawet się jej nie spodziewałam bo miałam bardzo mało kosmetyków kolorowych wtedy do zamówienie , ale fajnie że mam
kasiuniap7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 23:40   #219
Nusia7
Zakorzenienie

Wstawiłam zdjęcia Jedwabistej kredki do powiek Turquoise Hues i Kompletu biżuterii Shanikka w świetle dziennym.
Stary 2010-06-02, 23:55   #220
kofeinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exaltation Pokaż wiadomość
ja składałam wczoraj zamówienie i wszystko z tej promocji mam juz zafakturowane A jakie produkty brałas?
jedwabista kredke copper, zestaw do frenchu, maslo z mm, balsam z beta karotenem i wode bali bliss. zobaczymy... w piatek moze pokaze sie fakturka
Stary 2010-06-03, 00:05   #221
Kasiac89
Raczkowanie

GG do Kasiac89

Dziewczyny czy Wasz Zebra też ma sztywne dno tak osobno jakby i jest o połowę mniejsze niż dno całej torby?? Bo u mnie tak właśnie jest i zastanawiam sie na sensem tego :/

Studentka politologii

Kasiac89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 00:17   #222
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Wstawiłam zdjęcia Jedwabistej kredki do powiek Turquoise Hues i Kompletu biżuterii Shanikka w świetle dziennym.
Bardzo Ci za te fotki dziękuję

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
ja niestety mam to samo... dzień E moim zdaniem jest pokrzywdzony... powinni jakoś rozłożyć te torby na dni
Ja też jestem dzień E Złożyłam zamówienie kilka godzin temu, lecz jeszcze nie mam fv i sama jestem ciekawa czy przyślą mi Zebrę, czy dołącze do grona poszkodowanych
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 00:17   #223
exaltation
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kofeinaa Pokaż wiadomość
jedwabista kredke copper, zestaw do frenchu, maslo z mm, balsam z beta karotenem i wode bali bliss. zobaczymy... w piatek moze pokaze sie fakturka
masło, balsam z beta karotenem i wode też zamawiałam dzień przed Tobą. Więc dla Ciebie pewnie nie zabraknie
exaltation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 01:02   #224
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiac89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasz Zebra też ma sztywne dno tak osobno jakby i jest o połowę mniejsze niż dno całej torby?? Bo u mnie tak właśnie jest i zastanawiam sie na sensem tego :/

bo to jest zlozone na pol trzeba rozlozyc.
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 06:00   #225
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja też mam problemy z avonem...

zaczeło się od tego że mi wpłaty z karty avon nie doszły, a że składałam zamówienie to mi je wstrzymali, ale to była moja wina, nie ma co wracać...

no i dziś zrobiłam znowu wpłate wymaganą (karta avon) z samego rana i do tej pory saldo mam nie zmienione, a zawsze zmiany nachodzą bardzo szybko...
dzwoniłam i mi pan powiedział że na nowej stronie wolniej to może działac (tylko dlaczego dziś rejestrowałam bony i mi one odrazu weszły? - tzn mam je na koncie). Mam znowu do nich dzwonić w razie jakby wpłata nie doszła.
A zamówienie czeka sobie do nastepnego wtorku...

A "ściągnęło" Ci tę wpłaconą kwotę z limitu dostępnego na karcie? Jeśli tak, to wplata powinna sie pojawić na stronce Avonu po paru godzinach. Jesli się nie pojawi, to dzwoń koniecznie, bo bedziesz czekać nawet 2 tygodnie na zaksięgowanie. Ja tak miałam nie raz. A jeśli limit na karcie Avon masz taki sam jak miałaś przed dokonaniem płatności kartą, tzn., że był błąd na stronce Avonu i zrób płatność jeszcze raz.
Jak będziesz dzwoniła do Warszawy, to nie daj się zbyć, oni tam najczęściej mówią, ze u nich jest wszystko w porządku i odsyłają do banku. Też to przerabiałam. Rozmawiałam z bankiem w zeszłym tygodniu pół godziny, pani posprawdzała wszystkie płatnosci jakie miałam nierozliczone w serwisie GEM24 i okazało się, że Avon nie przesyła do banku potwierdzeń dokonania płatności. I to się zgadza, bo jak płacę kartą w sklepie czy na stacji, to taka operację widzę w GEM24 po dwóch dniach, a płatności za Avon, to różnie, czasem nawet dopiero po 12-15 dniach.
Wcześniej zdarzały się problemy z płatnościa kartą, ale sporadycznie, a teraz odkąd zaczęłi wprowadzać tę swoją nową stronkę i po jej wprowadzeniu - problemy zdarzaja sie notorycznie... Podobno nad tym pracują, ale jak widać bardzo mozolnie im to idzie, bo ja już problem zgłaszałam kilkakrotnie i nadal nie poprawili błędów.
I jeszcze jedno: przed wprowadzeniem nowej stronki płatność kartą byla widoczna niemal natychmiast po jej dokonaniu, a teraz jest tak jak pisała w poprzednim wątku krystell o interwałach - płatności widać po pewnym czasie (czasem jest to godzina czasem kilka godzin), bo strona Avonu jest odświeżana co jakiś czas, a nie na bieżąco jak to było w starej wersji strony.
Co do bonów, to je akurat rejestrują od ręki.

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
Też się zdziwiłam, że przysłali mi poł "podłogi" do Zebry, ale sama torba tak mi się spodobała, że pomyślałam - wybaczę Avonowi brak tej połówki . Dopiero kolezanka jak oglądała torebkę, wyjęła te podłogę i odkryła, że ona jest złożona na pół, śmiechu było co niemiara

Dostałam wczoraj krem do twarzy SPF 15 z witaminą E i aloesem z AC za 1zł (za płatności kartą Avon) i ma odłamany kawałek nakrętki... Przeszukałam dokładnie całe pudełko i nie ma tego kawałka, więc taki krem mi po prostu spakowali. Taśma zabezpieczająca jest, krem na szczęście nie wyciekł, bo ubytek nakrętki nie jest bardzo duży. Nie opłaca mi sie tego reklamować, ale mogliby nie pakować bubli

Edytowane przez malka
Czas edycji: 2010-06-03 o 07:11
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 08:16   #226
Marbo81
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki Nusia za fotki - już wczoraj nie doczekałam Z tego co widzę to taki ciemniejszy turkusik?

Tak czytałam wszystkie Wasze posty dotyczące domawiania rzeczy i szczerze mówiąc zastanawiałam się o co tyle halo. Ale wczoraj zapomniałam wysłać zamówienie jednej klientki i dopiero zrozumiałam jak bardzo przydaje się opcja domówienie

Jest 96,9
Najbliższy cel 90
Chciałabym 60

Edytowane przez Marbo81
Czas edycji: 2010-06-03 o 08:24
Stary 2010-06-03, 08:28   #227
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

malka - dzięki, karta jest moejej mamy i ona jej używa tylko do płatności avonu, a żeby sprawdzić czy limit się zmiejszył musze ją wsadzić do jakiegoś bankomatu?
Próbowałam się zarejstrować na stronie gem ale nie wiem dlaczego jakiś błąd wyskakuje, mimo że wszystko dobrze wpisuje...

oby szybko coś z tym zrobili bo jak w końcu mam zamówienia składać (saldo dalej mam w tej chwili)
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 09:14   #228
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
malka - dzięki, karta jest moejej mamy i ona jej używa tylko do płatności avonu, a żeby sprawdzić czy limit się zmiejszył musze ją wsadzić do jakiegoś bankomatu?
Próbowałam się zarejstrować na stronie gem ale nie wiem dlaczego jakiś błąd wyskakuje, mimo że wszystko dobrze wpisuje...

oby szybko coś z tym zrobili bo jak w końcu mam zamówienia składać (saldo dalej mam w tej chwili)
Nie do bankomatu. Ja to sprawdzam na stronce:
https://www.gem24.pl/NS24Web/
Tam jest przewodnik jak się zarejestrować i można sobie sprawdzać jakie operacje były wykonywane kartą.
Zarejestruj się i sprawdź czy Ci (mamie) ściągnęło z dostępnego limitu tę kwotę, którą zapłaciłaś .

Edytowane przez malka
Czas edycji: 2010-06-03 o 09:15
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:25   #229
19patka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamapi
a ja regularnie miałabym paczkę w piątek, a zawsze kurier był w czwarek; a ze względu na święto termin regularny przesunęli mi na poniedziałek
łudze się, ze może jednak w piątek będzie u mnie paka z zeberką

Cytat:
Napisane przez ola93
Mam tak samo i też bym chciała zeby w piatek paczka przyszła

Cytat:
Napisane przez kitka90 Pokaż wiadomość
dziewczyny czyli macie dzień wysyłkowy C tak jak ja?
Ja tez mam dostawe regularna w piatek ale zawsze kurier przywozi paczke w czwartek a ze dzisiaj swieto to swoja paczuszke dostałam wczoraj a jestem dzien wysyłkowy C

Edytowane przez 19patka88
Czas edycji: 2010-06-03 o 10:30
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 10:46   #230
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
to tak jak ja
Ooo jakie miasto?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 11:48   #231
Taste
Raczkowanie

Przez Boże Ciało dostawę regularną mam jutro. Nie mogę się już doczekać, myślę tylko o paczce. A w przyszły czwartek odbiorę paczkę z piątką za 50zł, jutro mi zafakturują, mam nadzieję, że wszystko będzie, bo zamawiałam na drugi termin.

12.05.2007

Odwyk kosmetyczny, wielkie oszczędzanie
.

Pora schudnąć.
Taste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 12:28   #232
Kasiac89
Raczkowanie

GG do Kasiac89

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość

Faktycznie ale ze mnie ciemnota. Dzięki

Studentka politologii

Stary 2010-06-03, 13:16   #233
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Nusia za fotki - już wczoraj nie doczekałam Z tego co widzę to taki ciemniejszy turkusik?
Tak

Cytat:
Jak jest w kat. 08 ta promocja 2 produkty za 35,90 zł ze stron 92-99, to maska żelowa też się wlicza czy tylko kosmetyki? Bo w sumie to nie ma nigdzie zaznaczone, że jest wyłączona z promocji
Ponawiam

Dodałam zdjęcia odcieni Podkładu matująco-wygładzającego MagiX.
Stary 2010-06-03, 13:30   #234
Kasiac89
Raczkowanie

GG do Kasiac89

http://allegro.pl/item1064326485_avo...smetyczka.html

Na tej aukcji można zobaczyć sobie zdjęcia całej kolekcji Zebra.

Studentka politologii

Stary 2010-06-03, 13:42   #235
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

ja jestem zachwycpna próbką podkładu magix, boski jest ;P a chciałam teraz zamówić bezbarwny bo cena korzystna;p
Stary 2010-06-03, 14:00   #236
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Tak

Ponawiam

Dodałam zdjęcia odcieni Podkładu matująco-wygładzającego MagiX.
wlicza sie
Stary 2010-06-03, 14:02   #237
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

myślę, że się wlicza-bo czasem jest dopisek przy takich ofertach,ale tu nie ma -jedynie przy produktach niekosmetycznych z tych stron jest informacja- do wyczerpania zapasów
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 14:08   #238
in bloom
Zadomowienie

niusia a moglabys jakos opisac te kolory tzn czy ten ivory i cremy sa bardzo rozowe a te drugie czy nude jest bardzo jasny czy tylko naprawde jeden ton jasniejszy od natural beige lub porownac do innego podkladu
Stary 2010-06-03, 14:21   #239
Nusia7
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie promocji

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
niusia a moglabys jakos opisac te kolory tzn czy ten ivory i cremy sa bardzo rozowe a te drugie czy nude jest bardzo jasny czy tylko naprawde jeden ton jasniejszy od natural beige lub porownac do innego podkladu
Ivory jest różowy, a Creamy Natural na moje oko bardziej beżowy. Nude mogę porównać do podkładu rozświetlajaco-antystresowego i wg mnie MagiX jest trochę ciemniejszy i bardziej żółty. Mam też Almond z antystresowego i jak dla mnie, to jest taki sam jak Ivory MagiX. Mam nadzieję, że pomogłam, choć to tylko moje obserwacje, więc mogę się mylić
Stary 2010-06-03, 14:31   #240
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że wrzuciłaś zdjęcia, bo dzięki temu wiem, że go nie kupię. Zupełnie inny odcień niż w katalogu. Tam jest dużo cieplejszy, a z tego co widzę to bliżej mu do pistacji niż do limonki.
dokładnie - jest całkiem inny niż w katalogu taki seledyn zamiast limonki

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości