|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
ja też
urodziny w czwartek
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras dzis z Was miala byc na polowkowym jak mnie pamiec nie myli. No i jak tam? (przepraszam, ze nie pamietam kto :P )
Kurde tak sie zastanawiam czy urodze corke czy syna, ale cos mi za corką przemawia.. i myslalam o imieniu Samantha, z tego wzgledu ze moze jakby chciala kiedys wyjechac za granice jak ja to bedzie miala juz zagraniczne imie :P heh ![]() A nie jak moja kumpela: Dobromiła, to w pracy w UK mowili na nią "DOBA" :P Zjadlam borówki a teraz kanapki z pasztetem zagryze pistacjami pewnie
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Bela jak sie czujesz?
Jak maluszek? |
|
|
|
#214 |
|
BAN stały
|
hejka babeczki:
![]() ja na Wsi u tesciowej z dziecinkami buszkuje i z mezulkiem mam wreszcie troszke wytchnienia.,...i super sie z tym czuje....Kurcze juz widze ze mi brzusio urosolo...ranyyy jeszcze troszke i bedzie 3 dzidzia az sie doczekac nie moge....Musze TZ pochwalic bo sie stara i to jak zeby mi bylo dobrze....w tej ciazy... i bardzo sie bal jak mialam TE badania....sorki ze tylko o sobie gadam ![]() aa i mamy juz imiona wybrane dla dzidzi bedzie Bozenka albo Marcin
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ze slaska a dokladnie z Tychow a czemu pytasz?
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-04 o 20:38 |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
kochana Belo
czy możesz mnie też wpisać na ta listę ?a tak pytam dziewczynki, zeby się potem w razie czego powymieniać informacjami o szpitalach, lekarzach, sklepach ![]() w Tychcach fajny szpital, to pewnie tam będziesz rodzić?miałam tam praktyki bardzo miło wspominam lekarzy i lekarki z ginekologii i polożnictwa ![]() za to Martusia napisała, że z Siemianowic, tam córka koleżanki rodziła, też sobie chwaliła
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lutien gratuluję dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
). A ja dziś pochłaniam owoce tonami,było juz z kilo bananów,3 gruszki,dwie brzoskwinie, pól opakowania truskawek, jabłko i lody z owocami leśnymi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tyskim szpitalu chodza rozne opinie ale przewaznie bardzo zle, ma opinie rzeźni i chamskiego traktowania, mialam juz raz okazje sie przekonac jak chcialam rodzic ale mnie odprawili z kwitkiem dajac do zrozumienia ze mam sobie jechac gdzies indziej choc mieszkam w Tychach....rodzilam w Ligocie...w Tychach rodzic nie bede napewno! A rodzic mam zamiar TUTAJ a jak nie to w Mikolowie ewentualnie znowu w Ligocie w klinice..w ostatecznosci te Tychy ale to jest ostatni szpital do ktorego bym pojechala...ale na 99% bede rodzic w szpitalu tym z podanego wyzej linka Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-04 o 20:56 |
|
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS o Mikołowie słyszałam pozytywne opinie
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, twarda zawodniczka z Ciebie
ja przez tydzień tyle owoców nie zjadam
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie wlasnie tak jest w tyskim szpitalu zreszta jak sie dzisiaj dowiedzialam to moja sasiadka tam rodzila w grudniu ale ona miala od samego poczatku umowiona cesarke na zyczenie za ktora zaplacila 500 zl
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-04 o 21:18 |
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ... ja nie wiem co mi się dzieje, ale spałabym cały czas ... czuje się dzisiaj fatalnie, wszystko mnie boli
![]() Zaraz idę pobaraszkować z tż ... a ... zjadłam przed chwilką gołąbki od mamusi- pycha ... Dobrze że moja mama jest znakomitą kucharką Z głodu nie umrę
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
No, kochane, ja się idę podopieszczać (masaż olejem jojoba
), a potem spać. Zmęczona jestem po tym zakupowym szaleństwie i krzyż mnie trochę boli (niestety tak mam, że jak dłużej pochodzę to mnie boli, chyba mam lekkie skrzywienie kręgosłupa). Tak że dobrej nocki Wam życzę
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem wielka fanką owoców, także ursull bardzo dobrze Ciebie rozumiem
jutro mam zamiar zrobić tort i udekorować go licznymi truskawkami no i chcę zaserwować lody (tylko trzeba dokupić, bo z mężem dziś podjedliśmy trochę ) z owocami jak banan, ananas i truskawki i pewnie jutro wieczorem po tym całym jedzeniu będę mogła zaprezentować swój brzuchol w całej okazałościodkopałam spodnie-rybaczki, które mi się dopinają wow, kretencja, też bym chciała masaż ![]() Biejatka, nie ma to jak mamusiowe gołąbki wiem coś o tym
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
hmm no to mnie zdziwiłyście tymi opiniami dot Tychów i Łubinowej. jako że pracuje w szpitalu i przywozą nam dzieciaki po chore, po cięzkich porodach itp to właśnie z Łubinowej multum przypadków....Tychy nie wiem bo do nas nie odsyłają. szpital w Bogucicach i na Raciborskiej ma dobre miejsce w "naszym rankingu"
ale myślę, że co kobieta to opinia i gdyby zebrać wszystkie rodzące to bylbyby i takie i takie opinie. ja będę rodzić w Bogucicach lub w Będzinie bo moja lekarka jest stamtąd - trochę balam się że mogę nie zdążyć dojechać ale jak mowicie że pieszo szłyście do szpitala na poró to może dam radę![]() generalnie to chcialabym być już bliżej rozwiązania
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
i ja sie melduje na 2 wątku
Cos mialam pecha bo moja wypowiedz zostala na samym koncu pierwszego wątku... Podsmuję tylko swoje zdanie na temat rodzene ze znieczuleniem. Ja synka rodzilam ze znieczuleniem choc trwalo to długo wspominam milo a nie przez pryzmat bolu. Dzięki znieczuleniu moglam mocno przeć bo nic nie bolało. Teraz też planuję uśmierzyć bol no chyba,że porod przebiegnie zbyt szybko co za drugim razem jest możliwe. Dziś byliśmy z Mężem na usg jednak nie udało sie do konca określic płci. Jednak to co ginekolog dojrzała świadczy o tym ,że to chłopak. Mielismy takie przeczucie
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na Łubinowej jesli jest porod wczesniaczy to odwoza do Ligoty nie przyjmuja takiego porodu, a jesli po porodzie z ciazy donoszonej jest cos nie tak z dzieckiem czy jakies male problemiki gdzie dziecko potrzebuje specjalistycznego sprzetu to tez zawoza dziecko gdzies indziej dlatego ze Łubinowa nie ma specjalistycznego sprzetu bo nie sa klinika, tak samo Mikolow ktory jest tylko szpitalem powiatowym bez specjalistycznego sprzetu... Tychy sa klinika i sprzet maja a w razie jakichs wiekszych problemow to wywoza do Ligoty.. choc mnie nie przyjeli bo stwierdzili ze sprzetu ani sali dla wczesniakow nie maja i zawsze wywoza do Ligoty i klinika nie sa...co jest nieprawda i kazdy glupi o tym wie mieszkajacy w Tychach a powiedziala tak polozna zeby sie mnie pozbyc dlatego ze nie mialam lekarza prowadzacego z tyskiego szpitala a z Mikolowa ordynatora ktory kiedys pracowal w Tychach ale zwial i dlatego sie mnie pozbyto a dodatkowo trafilam na najgorsza pinde polozna w tym szpitalu....owszem ile kobiet tyle opini ale mieszkajac w Tychach znam cala mase opini setki kobiet i 90% z nich to opinie zle co mozna przeczytac na tyskim forum odnosnie porodu w wojewodzkim i uslyszec od znajomych ktore sie rodzic zdecydowaly... O Mikolowie i Łubinowej nie slyszalam zadnych negatywnych opinii, o Ligocie tez nie i choc maja niby dobry personel i sprzet to w tym szpitalu nie podobaly mi sie dwie rzeczy, stan szpitala i warunki odwiedzania kobiet po porodach Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-04 o 22:34 |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wykąpałam, wysmarowałam balsamami i teraz wcinam kawałek pizzy
,ale obiecałam sobie,że tylko jeden ![]() Widzę,że tworzy nam się klub pożeraczy owoców . A wiecie,że ja normalnie to tyle owoców nie jem,w ciaży mi się poprzestawiało i mogłabym tonami wcinać,wszystkie bez wyjątku.Bjeatka a ty znowu z tymi gołąbkami wyskoczyłaś,a ja mam taką ochcotę. Chyba jutro gotowe kupię. kretencja mnie też krzyż boli,jak długo postoję,a dziś wyjątkowo ![]() Aliszcze już mam smaka na tego torta ![]() natka dawno cię nie było To wstępnie gratuluję synka . Jak sie czujesz? I jak tam zaaklimatyzowałaś się już w Polsce?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jutro zrobie tarte z truskawkami!
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull tej pizzy Ci nie wybaczę, też bym teraz zjadła
![]() ja tez przed ciążą jadłam owoce,ale bez przesady ale teraz to tonami bym mogła wcinać ja tez już wykąpana, wysmarowana i muszę iść szybko spać bo się głodna robię a dzisiaj już aż za dużo zjadłam gastro faza mi się włączyłai przestańcie z tymi ciastami bo będą mi się śnić po nocy dobranoc |
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny wieczór
hehDziewczyny takie smaki mam jak Was czytam że szok normalnie jutro bede musiała pochłonąć jakies OWOCE :P Irsin a Ty jeszcze piszesz mi tu o tarcie z truskawami na które choruje heh :P![]() A tak pozatym siedze już wykąpciana w domku nad jeziorkiem i czekam na męża aż przyjedzie do nas z popołudniowej zmiany bo musiał isc dzisiaj do pracy...tak sobie czekam i czekam aż tu mój synek sobie w brzuchu jakąś balange chyba urządza bo mi brzuch az cały faluje na boki haha ide do łożeczka porozmawiać sobie z brzuszkiem hihi Dobranoc kobietki spijcie dobrze
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj sobie dla odmiany zafundowałam granaty
Zrobiłam nowa kapustke , dewolaja , ziemniaczki z cebulka z patelni mniam ![]() A jutro zrobie sobie chyba pieczarkowa zupe . Dziewczyny czy faktycznie jak sie je duzo słodkiego to bedzie dziewczynka??
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz nie o jedzeniu ,ale o czym innym.
Czy zauwazylyscie moze ,ze powiekszyl Wam sie cellulit lub pojawil? Weronisia, co u Ciebie? i Miskowa tez nie zaglada.
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tam zabobony z tymi słodyczami i już ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz pisalam pare postów wyzej- Lutien miala połówkowe i napisala mi smsak ze dzidzia jest młodsza o 2 tyg i przesunęli badania na za 2 tyg. i ze będzie dziewczynka :P
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Na wstępie napiszę że zamroduję mojego kota !! Jedząc wczoraj gołąbki z lenistwa mój tż połozył talerz na stole zamiast odniesc do kuchni ... nie wiem czy moja kici wyczuła mięso, czy co, ale mam kapuchę poroznoszoną po całym stole :/ wszystko do szorowania :/ Ja nie wiem co robić z tym kotem... niby wszystko ok, nie psoci, grzeczny, tylko niekiedy mu odbija i skacze na ludzi z pazurami ...albo gryzie w nocy po paluchach. Szczególnie atakuję córę tż Boje się co będzie jak pojawi się maleństwo Nie mam komu oddać mojej kici, uspać nie pozwolę Zresztą kto by chciał kotka który noce spędza na głowie we włosach właścicielkie :P - tylko ja mu na to pozwalam
|
|
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zaden rozsadny weterynarz nie uspi zdrowego kota
![]() W jakim wieku jest kot?To ze gryzie paluchy, to tez calkiem normalne. Moim zdaniem brakuje mu towarzystwa i tyle. Nudzi sie ot co. Koty powinno sie trzymac we dwojke Powaznie, zajma sie soba, pazurki wyladuja na sobie a do ciebie przyjda na pieszczoty. Zafunduj mu chociaz jakies zabawki, fontanne, drapak jakis ma? Poza tym, co nazywasz atakowaniem? Czy corka tzeta nie meczy kota?Czesto to co dla nas oznacza agresje,dla kota jest poprostu zabawa.Dlatego tez nie powinno bawic sie z kotem rekoma tylko na odleglosc, zabawkami-na patyku czy sznurku. Kot nauczy sie, ze zabawki moze gryzc ale nas nie.Wystarczy podpatrzec bawiacy sie koty-drapia sie i gryza jakby mialy sie zaraz pozabijac. Ale dla nich to tylko zabawa.Moje koty nie ruszaja niczego co nie znajduje sie w ich misce. Nawet surowe mieso moze lezec na stole, niczego nie rusza ![]() Jestem wsciekla. Mieszkam na parterze i drzwi na klatce strasznie trzaskaja, co u mnie bardzo slychac. Sasiedzi wracaja czesto o 1-3 w nocy i budza mnie tym trzaskaniem. Dzis jeden wrocil o 1, to potem zasnelam.Ale jak drugi trzasnal o 3 30 to juz nie moglam zasnac i siedze teraz przybita po 3 godzinach snu, wsciekla jak osa. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
Sila rzeczy budze sie pod poduszka, bo krolewna zajela mi cala poduche. Ale budze sie z nosem na jej brzuchu, przy akompaniamencie mruczenia, wiec jej wybaczam
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-05 o 07:08 |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka, mojej Mamy kotka też jej śpi na głowie, plącze się we włosach. To wcale nie jest takie rzadkie zjawisko
![]() Irsin, przyznam, że nigdy mnie nie zajmowało czy mam cellulit, czy nie, nawet nie wiem dokładnie jak on wygląda W Łodzi dziś od rana przepiękna pogoda, słońce świeci, poranek jest rześki, ale już za jakąś godzinę będzie na pewno gorąco... Wreszcie jest tak jak powinno być późną wiosną (ciekawe na jak długo ). Zapewne wyciągnę męża na spacer i kupię sobie wreszcie na spróbowanie lody (sorbet) Nestea, który widziałam w Tesco i chodzi za mną już od dawna, tylko jakoś się nie składało dotąd...
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek, u as nad morzem piekne słońce,
Ursull, mieszkamy przy niemieckiej granicy a mąz pracuje w niemczech gdzie jstem juz ubezpieczona i gdzie urodze. Tak wiec my tak jedna noga w Polsce. Obecnie szukamy jeszcze mieszkania do wynajecia. Wlasciwie po tych 3 latach w irlandii zaczynamy na nowo, ale wszystko dobrze sie uklada. Siostra zwiezie mi jutro wory ciuchow po dziewczynce a ja nadal nie jestem do kona pewna czy sie tych kiecek pozbywac . Cos ten interesik nie pokazał sie na tym usg tak na pewniaka...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

urodziny w czwartek

Z głodu nie umrę