Loki z foty - jak uzyskaæ taki efekt bez trwa³ej ? - Zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki?
.. 19 48,72%
.. 7 17,95%
.. 5 12,82%
.. 8 20,51%
G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-10-09, 13:50   #211
ja-czarna
BAN sta³y

Lokalizacja: Jagoda na planie s³yszysz rapowanie...Czarna moje rozpoznanie...KALISZ lokalizowanie :)
Wiadomo¶ci: 60
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^

A Popatrzcie Tylko Na To!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! To Jest Moja Fryzurka-faworytka, Któr± Sobie Zrobiê Jak Tylko W³oski Mi Urosn±
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg fryzurka1.jpg (32,6 KB, 2150 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg fryzurka2.jpg (30,8 KB, 1612 za³adowañ)
ja-czarna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-09, 14:47   #212
maxi82
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 123

faktycznie tez jest ¶liczna, ale my¶le ze tu g³ównie chodzi o dobre wycieniowanie i w³osy powinny mieæ tendencjê do falowania lub krêcenia
maxi82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-09, 14:58   #213
maxi82
Zadomowienie

a co powiecie na to ?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg leno03_008a.jpg (101,0 KB, 3256 za³adowañ)
Stary 2005-10-09, 15:19   #214
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 425

boooooooooskie
KasiaKatarzynka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-09, 15:45   #215
knotie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

A mnie to wyglada na trwala na grubych walkach "podrasowana" dla efektu na termolokach....
knotie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-09, 17:18   #216
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez knotie
A mnie to wyglada na trwala na grubych walkach "podrasowana" dla efektu na termolokach....
ale o której fryzurce mówisz, bo ju¿ siê pogubi³am?
Stary 2005-10-11, 19:08   #217
effulla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 392

Jej laseczki kochane jeste¶cie ¿e o tym w±tku nie zapomnia³yscie... a tutaj Alba wysz³a cudnie... naczy jej w³osy

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2005-10-11, 19:08   #218
effulla
Zakorzenienie

Ja Takie Kceeeee
Stary 2005-10-12, 10:13   #219
maxi82
Zadomowienie

kurcze, wszystkie te fryzurki s± ¶wietne i w podobnym stylu, ale na razie tylko je podziwiamy, a ja chcia³abym mieæ tak± na swojej g³ówce i ¿eby to mnie podziwiano . A mo¿e lekka trwa³a faktycznie by³aby dobrym rozwi±zaniem jak my¶licie? . Ja co prawda mam w³osy lekko faluj±ce ale nie s± jak na fotkach . No dziewczynki ruszmy g³owami bo te fryzury s± ¶liczneeeeee
Stary 2005-10-12, 11:32   #220
Agatka_90
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 978
Lightbulb Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^

Hmm... chyba znalaz³am dla was odpowiedni sposób na takie ¶liczne loki Jest baaardzo tani i prosty. Nie potrzeba ¿adnych wa³ków, prostownic i bawe³nianych kulek Po prostu:
Lekko wilgotne w³osy dzielê na ok. trzy pasma (zale¿y od grubo¶ci w³osów), biorê jedno do rêki i skrêcam w takiego "¶limaczka" (mam nadzieje, ¿e wszyscy wiedz± o co chodzi ). Gdy tak jush skrêcê pasmo, koñcówkê spinam dwoma wsuwkami. Z pozosta³ymi dwoma jest tak samo Mo¿na do tego u¿yæ tesh zwyk³ej, ma³ej gumeczki, zwi±zuj±c ca³ego ¶limaczka Ja zazwyczaj trzymam to cudo na g³owie ok.1,5 - 2 godzin, po rozpl±taniu mocno spryskujê lakierem. Wydaje mi siê, ¿e mo¿na trzymaæ ca³± noc. Ale jest jedna baaardzo wa¿na uwaga! Koniecznie po rozpl±taniu ¶limaczków, w³osy trzeba przeczesaæ palcami, broñ bo¿e szczotk±. Ja tak kiedy¶ zrobi³am (na³o¿y³am wcze¶niej za du¿o pianki i w³oski mi siê troszkê poskleja³y ) i m±drze u¿y³am szczotki Boshhh... co to by³o!! Ogroomne afro... Ca³a rodzinka siê ze mnie ¶mia³a Mam nauczkê. No ale ja my¶le, ¿e do¶wiadczone wiza¿anki wiedz±, jak obchodziæ siê z lokami
Mam wieeelk± nadzieje, ¿e jako¶ wam pomog³am! Sposób, który tutaj poda³am jest moim ulubionym i na moich w³oskach zawsze wychodzi. Gdybym mia³a aparacik pstryknê³abym fotki Ale ten sposób na loki jest taki prosty, ¿e a¿ szkoda by by³o nie spróbowaæ Powodzenia!
Agatka_90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-12, 11:41   #221
knotie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Maxi 82, chodzilo mi o to ca ma na glowce Alba
knotie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-12, 11:42   #222
tricomi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 191

próbowa³am kiedy¶ nakrêciæ w³osy na te kulki z waty, ale strasznie cie¿ko by³o mi te kulki zrobiæ, bo ci±gle siê rozwala³y i nie sz³o ich zwi±zaæ, a o nakrêceniu na w³osy to juz w ogóle nie by³o mowy :/

ca³e szczê¶cie mam w³osy z tendecj± do krêcenia i nie musze zbyt wiele z nimi robiæ, zw³aszcza je¶li s± dobrze wycieniowane, ale teraz je podcie³am (czego baaaardzo ¿a³uje) i wygl±dam koszmarnie

tak czy tak bardzo polecam wam spray loki na dopingu Shock Waves Welli. Wystarczy spryskac lekko podsuszone w³osy i troche je pognie¶æ, Na prawdê bardzo fajnie skrêca!
tricomi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-12, 21:53   #223
Ancik
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 121
GG do Ancik
Unhappy fryzura Shakiry z "La Tortura" ??? :)

Witam
Szukam w internecie zdjêæ Shakiry z jej ostatniej piosenki "la tortura". ma tam bosk± fryzurkê!! je¶li kto¶ mia³by te zdjêcia prosi³abym o ich wklejenie,i jeszcze jedno jak to zrobiæ?? czy trwa³a w tym przypadku jest mo¿liwa?? chcê wybraæ sie do fryzjera bo patrzeæ siê ju¿ na moje w³osy nie mogê,ani nie s± proste ani krêcone,reaguj± na wilgoæ efektem sianka prosze o pomoæ
Ancik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-12, 22:32   #224
kaska222
Moderator

Wiadomo¶ci: 6 269
Dot.: fryzura Shakiry z "La Tortura" ??? :)

chodzi Tobie o takie zdjecia
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg foto17.jpg (29,9 KB, 1146 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg foto6.jpg (34,9 KB, 1911 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg foto11.jpg (21,3 KB, 1447 za³adowañ)

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!)
kaska222 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-12, 22:36   #225
malaika7
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 529

Widzia³am na jakim¶ muzycznym kanale, bodaj¿e MTV, film o tym jak krêcili ten teledysk. Shakira zapytana o te fryzure, odpowiedzia³a, ¿e to jej naturalne loki i absolutnie nic z nimi nie robi³a. A! makija¿ te¿ robi³a sama, bo chcia³a naturalnego, "zwyk³ego" efektu. Pzdr
malaika7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-12, 22:36   #226
Ewelinka83
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 244

shakira faktycznie wygl±da fajniutko, ale je¶li chcesz skopiowac jej fryzurkê to ostro¿nie.Ona ma rozja¶niane swoje czarne w³osy,pocieniowane i na nich trwa³a.Gdzie¶ obi³a mi siê o uszy opinia ekspertów,¿e Shakira ma najbardziej zniszczone w³osy ze wszystkich gwiazd.Takie zabiegi jakie ona stosuje s± zabójcze.Ale jej to pasuje ,wygl±da naprawdê niezwykle
Ewelinka83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-12, 22:39   #227
beliczek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 310

Ona to musi mieæ mocne w³osy z natury... "normalnemu" cz³owiekowi to pewnie by ju¿ dawno wysz³y z cebulkami po zestawie trwa³a + rozja¶nianie...
beliczek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-13, 06:54   #228
mosticchio
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 572

Cytat:
Napisane przez beliczek
Ona to musi mieæ mocne w³osy z natury... "normalnemu" cz³owiekowi to pewnie by ju¿ dawno wysz³y z cebulkami po zestawie trwa³a + rozja¶nianie...
i czeste przedluzanie aktualnie posiada swoja naturalna dlugosc wlosa
mosticchio jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-13, 09:15   #229
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez knotie
Maxi 82, chodzilo mi o to ca ma na glowce Alba
Serio my¶lisz ¿e zrobi³a sobie trwa³±, bo na innych fotkach Alba ma super pro¶ciutkie w³osy. Trwa³a chyba niszczy w³osy, nawet ta unowocze¶niona . Zeby te wszystkie gwiazdy chcia³y nam zdradzaæ jak robi± takie ³adniutkie loczki ale z drugiej strony to nad nimi pracuje mnóstwo profesjonalistów, my mo¿emy tytlko pomarzyæ i same kombinowaæ co tu zrobiæ, eech . Ale siê nie poddamy oczywi¶cie .

Dziewczyny dziêki za wszystkie rady . My¶lê ¿e po³±czê te dwa sposoby tzn. zrobiê ¶limaczki Agatki 90 i spryskam sprayem loki na dopingu Welli i trochê pougniatam . Agatka 90 ja te¿ kiedy¶ rozczesa³am taki ¶limaczki, a mia³am ich z 10 na g³owie i wolê nie pisaæ co wysz³o... . Dzisaj zrobiê jak napisa³y¶cie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-13, 10:07   #230
gosiunia82
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 329
GG do gosiunia82

Ja widzia³am takie spiralne lokówki, mo¿e to one daja taki efekt?
w ka¿dym razie kole¿anka poradzi³a mi spiralne wa³ki, ale w ogóle nie umiem ich zakrêcaæ. Na razie mam problem piêknych loków z g³owy, bo fryzjerka "uszczê¶liwi³a" mnie krótk± fryzurk±(a chcia³am podci±æ tylko koñcówki)
gosiunia82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-13, 10:10   #231
Ancik
BAN sta³y

GG do Ancik
Wink Dot.: fryzura Shakiry z "La Tortura" ??? :)

Wielkie dziêki Wam dziewczyny
Tak siê w³a¶nie zastanawiam,ta fryzurka jest mmm
Mam d³ugie w³osy ,za ³apotki trochê,koloru jej w³osów nie chcê skopiowaæ,mam kolor hm jasny blond z dodatkiem rudego zw³aszcza w s³onku hah,mam te¿ naturalnie rozja¶nione pasemka,chyba przez s³oñce,nigdy nie garbowa³am ani nic tak¿e tylko przyda³oby siê je jeszcze postopniowaæ hm i mo¿e trwa³a,ale z tym ju¿ pójdê do fryzjera. W ka¿dym razie wielkie dziêki
Stary 2005-10-13, 10:37   #232
Agatka_90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maxi82
Dziewczyny dziêki za wszystkie rady . My¶lê ¿e po³±czê te dwa sposoby tzn. zrobiê ¶limaczki Agatki 90 i spryskam sprayem loki na dopingu Welli i trochê pougniatam . Agatka 90 ja te¿ kiedy¶ rozczesa³am taki ¶limaczki, a mia³am ich z 10 na g³owie i wolê nie pisaæ co wysz³o... . Dzisaj zrobiê jak napisa³y¶cie
Heheh, ja mia³am 5 na g³owie, to nawet wolê nie my¶leæ jak wygl±da³y w³osy po 10 roczesanych szczotk± Jak ju¿ zafundujesz sobie loki, to napisz szybciutko, czy wszystko wysz³o tak, jak mia³o wyj¶æ
Stary 2005-10-13, 16:26   #233
Luiza15
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 246
GG do Luiza15

to ja s³ysza³am ze nie shakira ma najbardziej zniszczone w³osy tylko CHRISTINA AGUILERA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Na te jej eksperymenty z w³osami nie moge patrzec, pisza ze powoli ³ysieje przez to wszystko :-D
Stary 2005-10-13, 17:14   #234
fazuuss
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

Cytat:
Napisane przez malaika7
Widzia³am na jakim¶ muzycznym kanale, bodaj¿e MTV, film o tym jak krêcili ten teledysk. Shakira zapytana o te fryzure, odpowiedzia³a, ¿e to jej naturalne loki i absolutnie nic z nimi nie robi³a. A! makija¿ te¿ robi³a sama, bo chcia³a naturalnego, "zwyk³ego" efektu. Pzdr
a ja nie wierzê,¿e to jej naturalne w³osy...
chocia¿by dlatego,¿e np.na 1 fotce ma w³osy mniej skrêcone i bardziej lu¼niejsze loki ni¿ na tych pozosta³ych.
napewno sobie dokrêca jako¶,ale nie mam pojecia jak.

fakt faktem,¿e mi te¿ sie bardzo podobaj± te loki.s± cudowne poprostu.
i te¿ siê zastanawiam jak je zrobic nie mam zielonego pojêcia.
Stary 2005-10-13, 17:26   #235
livy
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 489

mi sie tak kreca naturalnie wlosy, jak je umyje i rozczesze jak sa calkiem mokre a potem juz nie. albo jak wcale ich nie rozczesze bo mi sie nie chce:P takze mozliwe, ze Shakira rzeczywiscie nie robila z nimi absolutnie nic w doslownym tego slowa znaczeniu.chociaz nie chce mi sie w to wierzyc, bo na starych teledyskach ma grube, proste, czarne wlosy. mi sie wydaje, ze wlasnie tamte wlosy to byly jej naturalne, a nie te jasne krecone

zalanczam zdjecie pieknej Shakiry z piêknymi prostymi czarnymi wlosami.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg shakira047.jpg (47,1 KB, 1141 za³adowañ)
livy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-13, 18:07   #236
effulla
Zakorzenienie

Jak wam laseczki wyjdzie cos konkretnego to mo¿e fotkami zapodajcie
Stary 2005-10-13, 18:13   #237
Agatka_90
Rozeznanie

Mój sposób na moich w³oskach zawsze wychodzi Ale niestety nie mam aparatu Zobaczymy jak pójdzie maxi82
Stary 2005-10-13, 18:42   #238
leeloo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 588
GG do leeloo

na tym zdjeciu z czarnymi wlosami wyglda raczej jakby sobie farbowala - chodzi mi o odcien, nie wyglada mi na naturalny ( choc mozliwe ze ma ciemne wlosy z natury)
a faktur± wlosy tez nie przypominaja prostych drutow, raczej krecone po prostownicy, ewentualnie z tendencja do falowania, widac ze sa miekkie i delikatne, we³niste jakby - takie wlasnie jak maja kobiety o kreconych wlosach

co do zdjec z kreconymi wlosami no to jesli to trwala to b. dobrze zrobiona
wygladaja naturalnie, a takie wlosy roznie sie kreca wiec to ze sa na jednym zdjecciu takie a a innym juz inne to poprostu urok kreconych - zyja wlasnym zyciem
to trwala zawsze wyglada tak samo

to tak na moje skromne oko oczywiscie - bo sama mam krecone wlosy
leeloo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-13, 18:59   #239
malaika7
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 529

A ja wierzê Shakirze Jest Kolumbijk±, a kobiety z Latynoski czêsto maj±krêcone w³osy. Zreszt± po co mia³aby k³amaæ na MTV? Opowiada³a o ca³ej tej charakteryzacji do teledysku. I powiedzia³a ¿e z natury ma loki i nie chcia³a siê za bardzo stroiæ do klipu, wiêc zostawi³a je tak jak ma. Widzia³am na w³asne oczy jak sama siê maluje.
malaika7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-10-13, 19:27   #240
Ancik
BAN sta³y

GG do Ancik
Smile Dot.: fryzura Shakiry z "La Tortura" ??? :)

Dla mnie ma³o wa¿ne jest czy ma takie naturalne czy nie ,mam nadziejê, ¿e mi trwa³a wyjdzie fajnie ,aa i mam jeszcze pytanko,w sumie z w³osami nigdy nic powa¿niejszego nie robi³am w stylu farbowania, tym bardziej trwa³ej Chcia³am zapytaæ jak wygl±da trwa³a "nienaturalnie" wygladaj±ca hah no i czy s± jakie¶ zalecienia co do pielêgnacji trwa³ej?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-13 08:28:59

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.