Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 10:19   #211
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cześć dziewczyny
Awenturyn no to tak jak u mnie, ja mieszkam nad jeziorem i nie ma jak się nim cieszyć bo tyle ludzi, że nie ma gdzie usiąść, do tego za głośno i przeważnie jakaś hołota się kręci, więc strach.
izabelo dziękuję, na razie jakoś moje szczęście jest bardzo stłumione strachem, jeszcze ani razu nie poczułam euforii, chociaż myślałam, że będę skakać ze szczęścia. Mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie czas na radość
Starlett no ja mam często sny, że rodzice nie żyją, ale to pewnie ze strachu przed tym. O wypadających zębach też miałam sny, ale nic się strasznego nie działo. Za to czasami jak miałam makabryczne sny to okazywało się w ciągu paru dni, że ktoś znany umierał, ale to pewnie przypadek No i trochę sprawdził się mój sen o operacji oczu tzn. że nie do końca się udało jedno oko, a na drugim oku noszę soczewkę
agus witaj I powodzenia
Mnie tata kochany wysłał dzisiaj do domku Przespacerowałam się, zrobiłam małe zakupy, coś tam porobię do pracy potem no i pouczę się.
Byłam też u znajomych w starej pracy, skomplementowali mnie, że ładnie wyglądam Podbudowało się moje ego Ale muszę przyznać, że cera mi się bardzo poprawiła przez ostatnie 2 tygodnie Lepsza niż po kosmetyczce A no i postanowiłam już nie chodzić do kosmetyczki, bo drogo i efekt wcale nie rewelacyjny, wolę sobie peeling w domu zrobić....A dzisiaj na obiad faszerowana cukinia

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-06-29 o 10:20
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:23   #212
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
marthinisa no to oby Wam się urlop udał
dziekuje slicznie!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
witajcie
jak moge to sie dolacze
wlasnie mam @
niestety sie nie udalo
moze w kolejnym sie uda
Witamy serdecznie!

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Marthinisa--> no to miłego urlopu opocznij
Oj bede odpoczywac -na budowie Juz jutro

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:24   #213
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Awenturyn pisałaś kiedyś w której miejscowości mieszkasz lecz zapomniałam ...... chyba gdzieś blisko Władysławowa?

Dziewczyny doradzcie mi co mam zrobić ...... mianowicie zaczęłam pracę w kwietniu lecz umowę o pracę mam od maja dopiero ( takie papierkowe sprawy nie zależne ode mnie i od szefa) ...... umowę mam na prawie 3 lata lecz po 3 miesiącach szef ma mi dać podwyżkę i aneks do umowy. ..... tylko nie wiem czy po trzech miesiącach wegług tego ile pracuję czy od umowy zawartej w maju? tak się pytam ponieważ w umowie nic nie maa na temat tego aneksu i podwyżki i nie wiem upominać się? to jest bardzo himeryczny człowiek i nieobliczalny ..... nie wiem co mam robic ..... ja się chyba będę upominać chodź na początku to za wiele pracy nie miałam i na czas bezczynny nie narzekałam

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:26   #214
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
dziekuje slicznie!

Witamy serdecznie!

Oj bede odpoczywac -na budowie Juz jutro
Na budowie? a dlaczego? my mamy 3 tyg urlopu w sierpniu i też zaczynamy budowe

Tity cieszę się, że dobrze się czujesz

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:31   #215
Tity
Zakorzenienie

marthinisa a na jakim etapie jest budowa?
ewurka o to super A projekt już wybrany? Nie pamiętam czy pokazywałaś, któreś z dziewczyn pokazywały projekty domków Przepraszam, że pytam, ale jak Ty się czułaś na początku ciąży?

L
J
Stary 2010-06-29, 10:37   #216
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka o to super A projekt już wybrany? Nie pamiętam czy pokazywałaś, któreś z dziewczyn pokazywały projekty domków Przepraszam, że pytam, ale jak Ty się czułaś na początku ciąży?
Misia nie przepraszaj jestem silniejsza niż myslałam
Byłam dość napuchnięta w początkowe fazie ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam, byliśmy na urlopie i wszystko było na mnie takie w sam raz,a nawet ciasnawe góra od kostiumu była mała ale myślałam, że to przed @...buzia mi spuchła, teraz widzę po zdjęciach nie miałam mdłości, spałam, byłam mega zmęczona, bolały mnie piersi i miałam wzdęcia. Noi humory TŻ mówił, że byłam nie do zniesienia
Co do domku, to tak projekt wybrany, dokumentu złożone w gminie teraz czekamy i do dzieła. Domek maleńki 116m ale nam taki wystarczy, zresztą nie stać nas na większy

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-29, 10:42   #217
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Na budowie? a dlaczego? my mamy 3 tyg urlopu w sierpniu i też zaczynamy budowe
A dlatego ze w tym roku ruszylismy z budowa naszej "stodoly" i moj maz juz zapowiedzial ze kupi namiot i bedzie nocowal na dzialce i budowal, a ja mam pomagac

Cytat:
Dopiero "wyszlismy" z ziemii. Na dniach kupujemy pustaki i 'niech sie mury pna do gory'! Planujemy zadaszyc w tym roku.
Tiaa...Fundamenty dopiero wylane a ja juz mam w myslach wszystkie wnetrza urzadzone i kupuje *******y

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2010-06-29, 10:43   #218
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie mi co mam zrobić ......
Chyba chodzi o 3 miesiace od maja. Ale ja bym jeszcze ciut zaczekała jak mówisz, że nie czujesz, ze nie masz aż tak dużo pracy...Chociaż obietnica to obietnica

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:46   #219
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlatego ze w tym roku ruszylismy z budowa naszej "stodoly" i moj maz juz zapowiedzial ze kupi namiot i bedzie nocowal na dzialce i budowal, a ja mam pomagac

Dopiero "wyszlismy" z ziemii. Na dniach kupujemy pustaki i 'niech sie mury pna do gory'! Planujemy zadaszyc w tym roku.
Tiaa...Fundamenty dopiero wylane a ja juz mam w myslach wszystkie wnetrza urzadzone i kupuje *******y
hehe widzę że mamy podobny urlop, ja się śmieje, że ja kupię mojemu TŻ namiot i będzie spał na działce tak się cieszy i przezywa tą prace na działce
Ja też nie mogę się doczekać tych chwil
Może wkleisz nam jakieś zdjęcia po urlopie? Uwielbiam oglądać powstające domki

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-29, 11:13   #220
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
hehe widzę że mamy podobny urlop, ja się śmieje, że ja kupię mojemu TŻ namiot i będzie spał na działce tak się cieszy i przezywa tą prace na działce
Ja też nie mogę się doczekać tych chwil
Może wkleisz nam jakieś zdjęcia po urlopie? Uwielbiam oglądać powstające domki
Hi hi a juz myslalam ze to moj maz jakis dziwny Dla niego to spelnienie marzen, tym bardziej ze tak malo mozemy uczestniczyc w calym wydarzeniu - ech budowanie na odleglosc...Ale wykonczeniowke to juz bedziemy SAMI
Oj fotek napstrykam ogromna ilosc i napewno cosik pokaze i Ciebie prosze o to samo Zmienimy watek o staraniach w watek budowlany Czy Wy tez kupujecie juz cos 'do domu'? Tutejsz carboot sale i charity shops to nieskonczone zrodlo pier-dolek. Posiadamy juz cale wyposazenie kuchni!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2010-06-29, 11:18   #221
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hi hi a juz myslalam ze to moj maz jakis dziwny Dla niego to spelnienie marzen, tym bardziej ze tak malo mozemy uczestniczyc w calym wydarzeniu - ech budowanie na odleglosc...Ale wykonczeniowke to juz bedziemy SAMI
Oj fotek napstrykam ogromna ilosc i napewno cosik pokaze i Ciebie prosze o to samo Zmienimy watek o staraniach w watek budowlany Czy Wy tez kupujecie juz cos 'do domu'? Tutejsz carboot sale i charity shops to nieskonczone zrodlo pier-dolek. Posiadamy juz cale wyposazenie kuchni!
Tak, tak budowanie na odległość to nie lada wyzwanie...my w tym roku robimy ogrodzenie i fundamenty z częściowym podpiwniczeniem. W przyszłym roku ściany i może dach Tak myślę, że taka budowa domu to dla wszystkich spełnienie marzeń, ale dla facetów to jest chyba odczuwalne inaczej ja to tam im się wcinać nie będę, ale zadbam o ich porządne wyżywienie i napojenie myślę, że przyjdzie i na mnie czas w tym domku
Mieszkamy w uk już ponad 4 lata więc sporo rzeczy już mamy. Pewnie nawet nie zdajemy sobie sprawy ile tego jest, zobaczymy przy pakowaniu tego do jakiegoś wana czy Tira
Mam nadzieje, że dziewczyny nam wybaczą te posty odnośnie naszych czterech ścian

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-29, 11:20   #222
Tity
Zakorzenienie

marthinisa ja też mam już mnóstwo rzeczy do domu Do kuchni nie mam jeszcze garnków i AGD, no i sztućców, a tak to wiele rzeczy jest Poza tym mam już kołdry, pościele, ręczniki, nawet poduszki i serwetki filcowe, a także jakieś miseczki ozdobne lub nie. Najbardziej dumna jestem z mojej zastawy stołowej A najlepsze, że mamy już meble do sypialni Na części śpimy, a reszta leży spakowana i czeka

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-06-29 o 11:21
Stary 2010-06-29, 11:23   #223
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
marthinisa ja też mam już mnóstwo rzeczy do domu Do kuchni nie mam jeszcze garnków i AGD, no i sztućców, a tak to wiele rzeczy jest Poza tym mam już kołdry, pościele, ręczniki, nawet poduszki i serwetki filcowe, a także jakieś miseczki ozdobne lub nie. Najbardziej dumna jestem z mojej zastawy stołowej A najlepsze, że mamy już meble do sypialni Na części śpimy, a reszta leży spakowana i czeka
Zastawa stołowa dobrej jakości to pewnie kupa forsy w Polsce, co Tity?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-29, 11:55   #224
marthinisa
Rozeznanie

Uff - utwierdzam sie w przekonaniu ze nie jestesmy nienormalni z tym kupowaniem. Dziewczyny na forum Muratora pisaly ze to dobry pomysl, bo nie obciaza tak finansowo a po skonczeniu budowy to ledie starcza na meble
Ja ostatnio zrobilam sobie nawet liste co juz mamy zeby nie dublowac. Jesli przyszlabym do domu z kolejnym kompletem poscieli to maz chyba padl by na zawal Ale tutejsze przeceny mi zyc nie daja

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2010-06-29, 12:03   #225
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Zastawa stołowa dobrej jakości to pewnie kupa forsy w Polsce, co Tity?
To zależy, są różne ceny. My daliśmy ok 600 zł + 300 zł taki sam serwis kawowy, szczerze mówiąc nie wiem czy to drogo czy tanio

L
J
Stary 2010-06-29, 12:11   #226
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Tity to w sam raz na piękny zestaw za 900 zł można już naprawdę super jakość kupić .... no oczywiście są i droższe lecz wiadomo nikt nie kupuje serwisu obiadowego na 30 lat

Stary 2010-06-29, 12:15   #227
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Uff - utwierdzam sie w przekonaniu ze nie jestesmy nienormalni z tym kupowaniem. Dziewczyny na forum Muratora pisaly ze to dobry pomysl, bo nie obciaza tak finansowo a po skonczeniu budowy to ledie starcza na meble
Ja ostatnio zrobilam sobie nawet liste co juz mamy zeby nie dublowac. Jesli przyszlabym do domu z kolejnym kompletem poscieli to maz chyba padl by na zawal Ale tutejsze przeceny mi zyc nie daja
Ja myslę, że dużo rzeczy nam się przyda stąd, ale kupowanie rzeczy elektrycznych z inną wtyczką to odpada...potem zmiana wtyczki lub kupowanie tych przejściówek. Fakt mamy tv i laptopa kupionego w uk, ale zawsze można do nic dokupić kabel w pl. Gorzej np z mikserem, blenderem, żelazkiem, które też mamy, ale to już prezenty są jakoś sobie poradzimy

Tity właśnie tak z ciekawości poszukałam tych zestawów i wahają się właśnie w granicach 400-1000zł ale niektóre są piękne już nie mogę się doczekać swoich zakupów A tak a propo, to jak się czujesz? masz jakieś ciążowe objawy? typu wymioty, mdłości, wzdęcia, sikanie

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-29, 12:27   #228
Tity
Zakorzenienie

ewurko mało mam objawów. Poza pobolewaniem podbrzusza i bolącymi piersiami. Senność jakoś mi na razie przeszła, niedobrze mi nie jest, zawrotów głowy też nie mam. Na początku często sikałam, ale teraz to już też mam wrażenie że się normuje. Dziś zaczęłam 6 tydzień wg. OM więc już powinny się zaczynać jakieś objawy, ale w sumie lepiej żeby ich mało było Tylko coś czuję, że niedługo ten mój nowy stanik C będzie za mały

L
J
Stary 2010-06-29, 12:31   #229
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurko mało mam objawów. Poza pobolewaniem podbrzusza i bolącymi piersiami. Senność jakoś mi na razie przeszła, niedobrze mi nie jest, zawrotów głowy też nie mam. Na początku często sikałam, ale teraz to już też mam wrażenie że się normuje. Dziś zaczęłam 6 tydzień wg. OM więc już powinny się zaczynać jakieś objawy, ale w sumie lepiej żeby ich mało było Tylko coś czuję, że niedługo ten mój nowy stanik C będzie za mały
hehe nooo tak też może być, ale mysle, że Twój Tż nie będzie miał nic przeciwko mój nie miał, aczkolwiek nie mógł ich dotykac bo tak mnie to jakoś drazniło....

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-06-29, 13:38   #230
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Tity stanik C ....... ja sama dużo bym oddała żeby taki mieć

Stary 2010-06-29, 13:47   #231
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc.

Wpadam byście o mnie nie zapomniały. Może od poniedziałku znów będę regularnie, ale póki co jesteśmy w fazie przeprowadzki i nawet jeszcze nie mam lapka podłączonego.

Buziaki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:26   #232
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity stanik C ....... ja sama dużo bym oddała żeby taki mieć
Jeszcze miesiąc temu nosiłam B

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.

Wpadam byście o mnie nie zapomniały. Może od poniedziałku znów będę regularnie, ale póki co jesteśmy w fazie przeprowadzki i nawet jeszcze nie mam lapka podłączonego.

Buziaki
I jak idzie? Nie pamiętam chyba, ale gdzie się przeprowadzacie? Mam nadzieję, że dobrze Wam się będzie mieszkało w nowym miejscu

L
J
Stary 2010-06-29, 15:45   #233
kretencja
Zakorzenienie

Nie wiem, dziewczyny, co Was tak ciągnie do tego dużego biustu To sama niewygoda. Przed ciążą miałam duże A/małe B i dla mnie to było w sam raz, przynajmniej nie trzeba przeklętych staników nosić A teraz się czuję jakby mi ktoś wielkie balony z wodą podwiesił

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 16:22   #234
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laski podczytuje was ale czasu brak zalatwianie i bieganie po urzedach juz mnie dobija zamiast na wakacje to normalnie czuje sie jak bym pracowala maly duzo czasu zajmuje bo ciazko mu jest sie zakliamtyzowac w upalnej polsce u nas to pogoda zupelnie inna, przygotowania do chrzcin,siostry wesele,zameldowanie malego,paszporot moj maskara a czasu coraz to mniej,wczoraj na chwile sie wyrwalam do fryzjera i zostawilam malego na 5 godz pierwszy raz i dziwnie mi bylo bez niego i cochwile do sisotry dzwonilam az sie troche zdenerwowala ze umie sie malym zajac
fryzurke mam zupelnie inna niby taki trend jest w polsce teraz troche mi dziwnie bo to taka odazna fryzura ale jakos sie przyzwyczaje

KRETANCJA powiedz kochana jak sie czujesz?
TITY u mne mdlosci sie zaczely w 8 tyg takze wszytsko przed toba a piersi w 8 tyg mi skczyly z C na E
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 16:29   #235
kretencja
Zakorzenienie

Mnie się mdłości zaczęły już ok.6 tygodnia, trwały z różnym nasileniem ciut ponad miesiąc, w 12 tygodniu słuch o nich zaginął
Elcia, czuję się dobrze, początek 5 miesiąca to chyba taki moment, że się słabo czuje, że się jest w ciąży Bóle rozciągających się więzadeł powoli mijają, piersi prawie nie bolą, mdłości już dawno nie mam. Dość często sikam i często mam wzdęcia, ale nie zaprząta to mojej uwagi. O istnieniu dziecka przypomina rosnący brzuszek i te pierwsze subtelne ruchy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 16:32   #236
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

KRETENCJA super ze sie dobrze czujesz ja juz postanowilam z TZ ze nastepne staranka zaczynamy w lipcu przyszlego roku
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 16:55   #237
Awenturyn
Rozeznanie

Cytat:
Awenturyn pisałaś kiedyś w której miejscowości mieszkasz lecz zapomniałam ...... chyba gdzieś blisko Władysławowa?
nie nie mieszkam po drugiej stronie wybrzeża bliżej Międzyzdrojów

wiecie co mam ochote na kebaba
chyba wyturlam sie z domku i pójde kupić

mam nadzieje że szanowny tatuś podeśle wcześniej alimenty bo musze mlodemu kupić jedzonko bezglutenowe - jak zwykle jak nie mam kasy to wszystko mi sie kończy
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 18:43   #238
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Elcia to super że zaczniecie staranka i między dziećmi będzie mała różnica wieku , ja dołączyłam do Was rok temu to już byłaś w ciąży, i sumie nie wiem długo się staraliście?

Stary 2010-06-29, 19:12   #239
Starlett
Wtajemniczenie

Elcia - a jaką dokładnie masz fryzurkę?

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 21:01   #240
Tity
Zakorzenienie

Elcia pokaż fryz Super, że postanowiliście mieć drugiego potomka Dzieci będą się bawić ze sobą

L
J
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości