|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cześć dziewczyny
![]() Awenturyn no to tak jak u mnie, ja mieszkam nad jeziorem i nie ma jak się nim cieszyć bo tyle ludzi, że nie ma gdzie usiąść, do tego za głośno i przeważnie jakaś hołota się kręci, więc strach. izabelo dziękuję, na razie jakoś moje szczęście jest bardzo stłumione strachem, jeszcze ani razu nie poczułam euforii, chociaż myślałam, że będę skakać ze szczęścia. Mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie czas na radość ![]() Starlett no ja mam często sny, że rodzice nie żyją, ale to pewnie ze strachu przed tym. O wypadających zębach też miałam sny, ale nic się strasznego nie działo. Za to czasami jak miałam makabryczne sny to okazywało się w ciągu paru dni, że ktoś znany umierał, ale to pewnie przypadek No i trochę sprawdził się mój sen o operacji oczu tzn. że nie do końca się udało jedno oko, a na drugim oku noszę soczewkę ![]() agus witaj I powodzenia ![]() Mnie tata kochany wysłał dzisiaj do domku Przespacerowałam się, zrobiłam małe zakupy, coś tam porobię do pracy potem no i pouczę się.Byłam też u znajomych w starej pracy, skomplementowali mnie, że ładnie wyglądam Podbudowało się moje ego Ale muszę przyznać, że cera mi się bardzo poprawiła przez ostatnie 2 tygodnie
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-06-29 o 10:20 |
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
dziekuje slicznie!
Cytat:
Oj bede odpoczywac -na budowie Juz jutro
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn pisałaś kiedyś w której miejscowości mieszkasz lecz zapomniałam
...... chyba gdzieś blisko Władysławowa?Dziewczyny doradzcie mi co mam zrobić ...... mianowicie zaczęłam pracę w kwietniu lecz umowę o pracę mam od maja dopiero ( takie papierkowe sprawy nie zależne ode mnie i od szefa) ...... umowę mam na prawie 3 lata lecz po 3 miesiącach szef ma mi dać podwyżkę i aneks do umowy. ..... tylko nie wiem czy po trzech miesiącach wegług tego ile pracuję czy od umowy zawartej w maju? tak się pytam ponieważ w umowie nic nie maa na temat tego aneksu i podwyżki i nie wiem upominać się? to jest bardzo himeryczny człowiek i nieobliczalny ..... nie wiem co mam robic ..... ja się chyba będę upominać chodź na początku to za wiele pracy nie miałam i na czas bezczynny nie narzekałam
|
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy 3 tyg urlopu w sierpniu i też zaczynamy budowe Tity cieszę się, że dobrze się czujesz |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
marthinisa a na jakim etapie jest budowa?
![]() ewurka o to super A projekt już wybrany? Nie pamiętam czy pokazywałaś, któreś z dziewczyn pokazywały projekty domków Przepraszam, że pytam, ale jak Ty się czułaś na początku ciąży?
|
|
|
|
#216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam dość napuchnięta w początkowe fazie ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam, byliśmy na urlopie i wszystko było na mnie takie w sam raz,a nawet ciasnawe góra od kostiumu była mała ale myślałam, że to przed @...buzia mi spuchła, teraz widzę po zdjęciach nie miałam mdłości, spałam, byłam mega zmęczona, bolały mnie piersi i miałam wzdęcia. Noi humory TŻ mówił, że byłam nie do zniesienia Co do domku, to tak projekt wybrany, dokumentu złożone w gminie teraz czekamy i do dzieła. Domek maleńki 116m ale nam taki wystarczy, zresztą nie stać nas na większy
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero "wyszlismy" z ziemii. Na dniach kupujemy pustaki i 'niech sie mury pna do gory'! Planujemy zadaszyc w tym roku. Tiaa...Fundamenty dopiero wylane a ja juz mam w myslach wszystkie wnetrza urzadzone i kupuje *******y
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba chodzi o 3 miesiace od maja. Ale ja bym jeszcze ciut zaczekała jak mówisz, że nie czujesz, ze nie masz aż tak dużo pracy...Chociaż obietnica to obietnica
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak się cieszy i przezywa tą prace na działce Ja też nie mogę się doczekać tych chwil Może wkleisz nam jakieś zdjęcia po urlopie? Uwielbiam oglądać powstające domki |
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla niego to spelnienie marzen, tym bardziej ze tak malo mozemy uczestniczyc w calym wydarzeniu - ech budowanie na odleglosc...Ale wykonczeniowke to juz bedziemy SAMI Oj fotek napstrykam ogromna ilosc i napewno cosik pokaze i Ciebie prosze o to samo Zmienimy watek o staraniach w watek budowlany Czy Wy tez kupujecie juz cos 'do domu'? Tutejsz carboot sale i charity shops to nieskonczone zrodlo pier-dolek. Posiadamy juz cale wyposazenie kuchni!
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak myślę, że taka budowa domu to dla wszystkich spełnienie marzeń, ale dla facetów to jest chyba odczuwalne inaczej ja to tam im się wcinać nie będę, ale zadbam o ich porządne wyżywienie i napojenie myślę, że przyjdzie i na mnie czas w tym domku Mieszkamy w uk już ponad 4 lata więc sporo rzeczy już mamy. Pewnie nawet nie zdajemy sobie sprawy ile tego jest, zobaczymy przy pakowaniu tego do jakiegoś wana czy Tira Mam nadzieje, że dziewczyny nam wybaczą te posty odnośnie naszych czterech ścian
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
marthinisa ja też mam już mnóstwo rzeczy do domu
Do kuchni nie mam jeszcze garnków i AGD, no i sztućców, a tak to wiele rzeczy jest Poza tym mam już kołdry, pościele, ręczniki, nawet poduszki i serwetki filcowe, a także jakieś miseczki ozdobne lub nie Na części śpimy, a reszta leży spakowana i czeka
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-06-29 o 11:21 |
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Uff - utwierdzam sie w przekonaniu ze nie jestesmy nienormalni z tym kupowaniem. Dziewczyny na forum Muratora pisaly ze to dobry pomysl, bo nie obciaza tak finansowo a po skonczeniu budowy to ledie starcza na meble
![]() Ja ostatnio zrobilam sobie nawet liste co juz mamy zeby nie dublowac. Jesli przyszlabym do domu z kolejnym kompletem poscieli to maz chyba padl by na zawal Ale tutejsze przeceny mi zyc nie daja
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy, są różne ceny. My daliśmy ok 600 zł + 300 zł taki sam serwis kawowy, szczerze mówiąc nie wiem czy to drogo czy tanio
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Tity to w sam raz na piękny zestaw za 900 zł można już naprawdę super jakość kupić .... no oczywiście są i droższe lecz wiadomo nikt nie kupuje serwisu obiadowego na 30 lat
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś sobie poradzimy Tity właśnie tak z ciekawości poszukałam tych zestawów i wahają się właśnie w granicach 400-1000zł ale niektóre są piękne A tak a propo, to jak się czujesz? masz jakieś ciążowe objawy? typu wymioty, mdłości, wzdęcia, sikanie
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
ewurko mało mam objawów. Poza pobolewaniem podbrzusza i bolącymi piersiami. Senność jakoś mi na razie przeszła, niedobrze mi nie jest, zawrotów głowy też nie mam. Na początku często sikałam, ale teraz to już też mam wrażenie że się normuje. Dziś zaczęłam 6 tydzień wg. OM więc już powinny się zaczynać jakieś objawy, ale w sumie lepiej żeby ich mało było
Tylko coś czuję, że niedługo ten mój nowy stanik C będzie za mały
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój nie miał, aczkolwiek nie mógł ich dotykac bo tak mnie to jakoś drazniło....
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Tity stanik C
....... ja sama dużo bym oddała żeby taki mieć
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Wpadam byście o mnie nie zapomniały. Może od poniedziałku znów będę regularnie, ale póki co jesteśmy w fazie przeprowadzki i nawet jeszcze nie mam lapka podłączonego. Buziaki |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze miesiąc temu nosiłam B
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, dziewczyny, co Was tak ciągnie do tego dużego biustu
To sama niewygoda. Przed ciążą miałam duże A/małe B i dla mnie to było w sam raz, przynajmniej nie trzeba przeklętych staników nosić
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski podczytuje was ale czasu brak zalatwianie i bieganie po urzedach juz mnie dobija zamiast na wakacje to normalnie czuje sie jak bym pracowala
maly duzo czasu zajmuje bo ciazko mu jest sie zakliamtyzowac w upalnej polsce u nas to pogoda zupelnie inna, przygotowania do chrzcin,siostry wesele,zameldowanie malego,paszporot moj maskara a czasu coraz to mniej,wczoraj na chwile sie wyrwalam do fryzjera i zostawilam malego na 5 godz pierwszy raz i dziwnie mi bylo bez niego i cochwile do sisotry dzwonilam az sie troche zdenerwowala ze umie sie malym zajac fryzurke mam zupelnie inna niby taki trend jest w polsce teraz troche mi dziwnie bo to taka odazna fryzura ale jakos sie przyzwyczaje ![]() KRETANCJA powiedz kochana jak sie czujesz? TITY u mne mdlosci sie zaczely w 8 tyg takze wszytsko przed toba a piersi w 8 tyg mi skczyly z C na E
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się mdłości zaczęły już ok.6 tygodnia, trwały z różnym nasileniem ciut ponad miesiąc, w 12 tygodniu słuch o nich zaginął
Elcia, czuję się dobrze, początek 5 miesiąca to chyba taki moment, że się słabo czuje, że się jest w ciąży
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
KRETENCJA super ze sie dobrze czujesz
ja juz postanowilam z TZ ze nastepne staranka zaczynamy w lipcu przyszlego roku
|
|
|
|
#237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiecie co mam ochote na kebaba chyba wyturlam sie z domku i pójde kupić mam nadzieje że szanowny tatuś podeśle wcześniej alimenty bo musze mlodemu kupić jedzonko bezglutenowe - jak zwykle jak nie mam kasy to wszystko mi sie kończy |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia to super że zaczniecie staranka i między dziećmi będzie mała różnica wieku
, ja dołączyłam do Was rok temu to już byłaś w ciąży, i sumie nie wiem długo się staraliście?
|
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia - a jaką dokładnie masz fryzurkę?
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia pokaż fryz
Dzieci będą się bawić ze sobą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

No i trochę sprawdził się mój sen o operacji oczu tzn. że nie do końca się udało jedno oko, a na drugim oku noszę soczewkę
I powodzenia
Podbudowało się moje ego

...... chyba gdzieś blisko Władysławowa?