Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 14:12   #211
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Jak się kładzie parkiet n aścianie?

tak samo jak na podłodze, mocuje się go, różnica taka, że jest w pionie a nie w poziomie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:22   #212
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
tak samo jak na podłodze, mocuje się go, różnica taka, że jest w pionie a nie w poziomie

No tak, ale potrzebujesz tych wszystkich podkładów, mat, jak na podłodze?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:28   #213
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale potrzebujesz tych wszystkich podkładów, mat, jak na podłodze?
zleży jaka ściana i czy chcesz ją np. docieplić pod parkietem czy nie. Generalnie jeśli o koszty chodzi, musisz liczyć podobnie
Stary 2010-06-29, 15:16   #214
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Sofa + fotel - znalazłam swietną polską firmę, cenowa tańsz ą o jakieś 30% od Klera. Zresztą skóry, których używa Kler są fatalne - skóra peka pomimo konserwacji ich firmowymi środkami.
skąd ja to znam moi rodzice maja komplet wypoczynkowy z Kler, kremowa skóra i to ta droższa bo grubsza. Mają go nie cały rok, bo jakoś po naszym slubie go zamówili. (2 kanapy + pufa) i wiecie... na obu kanapach widac pęknięcia ciekawe jak bedzie z reklamcją, czy wymienią nam kanapy czy jak?? ktoś sie z was orientuje??

Haniu
przykro mi, że jestes chora. ja ostatnio miałam w taki upal zapchany nos to myslalam, ze sie udusze. Ale tesciowa mi przepisała krople do nosa (ze sterdydami i po jednym razie pomogły. Jak coś to moge podac nazwę

a te panele na sciane to boazeria tak?? MY w piwnicy takie mamy tzn tam jest bilrad, kuchnia druga itp, wiec nie graciarnia fajnie to wygląda i prosto sie zakłada

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-06-29 o 15:18
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:25   #215
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam moi rodzice maja komplet wypoczynkowy z Kler, kremowa skóra i to ta droższa bo grubsza. Mają go nie cały rok, bo jakoś po naszym slubie go zamówili. (2 kanapy + pufa) i wiecie... na obu kanapach widac pęknięcia ciekawe jak bedzie z reklamcją, czy wymienią nam kanapy czy jak?? ktoś sie z was orientuje??
moja mama jest właśnie na etapie sprawy sądowej odnośnie kanapy ze skóry. Oprócz tego, że widać pęknięcia, kolor się poodbarwiał. Co do pęknięć, firma twierdzi, że kanapa była myta niedozwolonymi środkami albo nie była pielęgnowana, jak trzeba - co jest nieprawdą, bo używane były środki kupione w ich sklepie. Co do zmiany koloru, twierdzą, że to opary chemiczne, które rzekomo ktoś z pracy przynosi (ale wszyscy są "biurowcami"). Sprawa jest jeszcze nierozstrzygnięta, ale po dobroci nie szło się dogadać
Stary 2010-06-29, 15:27   #216
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama jest właśnie na etapie sprawy sądowej odnośnie kanapy ze skóry. Oprócz tego, że widać pęknięcia, kolor się poodbarwiał. Co do pęknięć, firma twierdzi, że kanapa była myta niedozwolonymi środkami albo nie była pielęgnowana, jak trzeba - co jest nieprawdą, bo używane były środki kupione w ich sklepie. Co do zmiany koloru, twierdzą, że to opary chemiczne, które rzekomo ktoś z pracy przynosi (ale wszyscy są "biurowcami"). Sprawa jest jeszcze nierozstrzygnięta, ale po dobroci nie szło się dogadać
i to chodziło o kanapy kler?? W czasie gwarancji??

Stary 2010-06-29, 15:28   #217
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
i to chodziło o kanapy kler?? W czasie gwarancji??

z tymże od momentu zgłoszenia im ociągali się tak, że według nich okres gwarancji minął, w każdym razie zaczęło się niecały rok po wstawieniu tych kanap
Stary 2010-06-29, 15:31   #218
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

z tymże od momentu zgłoszenia im ociągali się tak, że według nich okres gwarancji minął, w każdym razie zaczęło się niecały rok po wstawieniu tych kanap
no to nieźle. Bo u nas tez mają nie cały rok. narazie te peknięcia wyglądają jak 2 linie (jedna na każdej kanapie). A ze to grubsza skóra, to gwarancja jest na 5 lat. Ale musze im o tym powiedzieć. ech.... Nie dość,z e były takie drogie to jeszcze problem z gwarancją moze być

Stary 2010-06-29, 15:34   #219
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się kładzie parkiet n aścianie?
Ścianę się gruntuje, a parkiet klei się na to.

Moi rodzice akurat są zadowoleni z kompletu Kler - sofa, fotele i stolik, mają go już długo, chyba 9 lat. Mieli problem ze stolikiem - na blacie powstało wybrzuszenie (nie pamiętam, z czego jest ten stolik, ale wyglądało to, jakby pod warstwą okleiny powstał pęcherz powietrza). Wymienili cały stolik, ekipa Kler go przywiozła i przytaszczyła na 4. piętro.

Co to znaczy "pęknięcia"? Faktycznie pęknięcia materiału czy takie "zmarszczki", wgłębienia? Naturalna skóra w końcu się zużywa. Moja mama czyści ją chyba tylko takim mleczkiem kupionym specjalnie w Klerze.

Szef sobie już poszedł, więc mam luz. Ogólnie nudzę się trochę, bo nie mam zbyt dużo do roboty. Na piątek wzięłam sobie wolne - TŻ mnie prosił, chce ze mną poszaleć po sklepach

Kończy mi się ważność kodu na e-torebce, chyba sobie zamówię torbę z frędzlami

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:47   #220
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
no to nieźle. Bo u nas tez mają nie cały rok. narazie te peknięcia wyglądają jak 2 linie (jedna na każdej kanapie). A ze to grubsza skóra, to gwarancja jest na 5 lat. Ale musze im o tym powiedzieć. ech.... Nie dość,z e były takie drogie to jeszcze problem z gwarancją moze być

może u was akurat problemów nie będzie, może to od salonu zależy, nie wiem
Stary 2010-06-29, 15:54   #221
asiuk
Zakorzenienie

Dobra, zamówiłam I już zapłaciłam Ostatnie grosze ze starej wypłaty.

http://etorebka.pl/s03.php?f=0190

Za chwilkę zmykam na autobus. Miłego wieczoru!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:56   #222
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!
Niuniu, trzymam mocno kciuki!

Nas czeka remont generalny, ale i tak chcemy jechać na wakacje - czyste szaleństwo Jednak w przyszłym roku nie będzie szans na jakiś wypad.
Niuniu, Ty chcesz urządzić dziecku osobny pokoik? Ja myślę o tym, żeby łóżeczko i przewijak były w naszej sypialni. Pokój dzienny nie zmieni swojej funkcji, a obecna sypialnia zostałaby naszym kącikiem komputerowym, bo mamy dwa bardzo duże biurka i nie chciałabym zagracać dużego pokoju.

Byliśmy wczoraj w Leroy Merlin, musimy jednak na płytki zapolować gdzie indziej, bo nic interesującego nie znalazłam.

Miśku, ja nigdy jakoś nie byłam nawet bliska tego, żeby złapać welon W sobotę też jedziemy na wesele, z moimi rodzicami, siostrą, szwagrem i moją chrześnicą, więc będzie fajnie
Już po obronie było lajtowo Teraz zamierzam wypoczywać na maxa.

Co do pokoiku dla dziecka to zwalnia nam się drugi pokój i chciałabym go od razu urządzić. Nie zamierzam przeginać w tym temacie bo nie przepadam za typowo dziecinnymi pokoikami są zbyt przesłodzone. Ja tam wstawię łóżeczko, jakąś zwykłą jasną komodę, muszę również zakupić jakieś łóżko, kanapę, bo mojego męża rodzina jest ze Ślaska więc żeby było ich gdzie przenocować. W oknach zamierzam powiesić zwykła białą firanę z makaronami, ściany lekki wrzos może nad łóżeczkiem dzieciaczka jakaś fajna naklejka ścienna i tyle

L_V moim zdaniem ta kuchnia którą pokazałaś jest świetna, bardzo stylowa, a tak naprawdę to najważniejsze urządzać mieszkanie tak jak nam się podoba a nie pod gust innych bo to my tam będziemy spędzać codziennie czas. Ja kuchnię też muszę zmienić ale na razie kasy na to nie mam więc stoi paskudny komplet mebli a do tego kolor ściany, na który dałam się namówić bo miała ożywić a teraz nie mogę na to patrzeć
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:59   #223
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Gratuluję Pani magister (magazynier), teraz zasłużony odpoczynek
Stary 2010-06-29, 16:06   #224
ButterBear
Zakorzenienie

Niu, gratulacje

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 16:24   #225
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Gratuluję i zazdroszczę choć jak wszystko dobrze pójdzie to 14.07 też będę już po

L_V kuchnia zupełnie nie w moim stylu. Nie lubię takich nowoczesnych kuchni.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 19:20   #226
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Buziaki dla Was, jesteście najwspanialszą witrualną grupą wsparcia, jaką mogłam sobie wymarzyć...

L_V mi kuchnia się podoba

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heloo.

Mnie masakrycznie pozamiatało choróbsko...do tego stopnia ze poszłam do lekarza ...pierwszy raz od 10 lat (sprawdziłam w papierkach z przychodni)
Jakieś wirusisko-od dzieci brata oczywiście złapałam. Mam L4 do końca tygodnia.
Teraz idę spać bo całą noc nic nie robiłam tylko dmuchałam nos- tragedia normalnie. Już mam strupki na nosie mimo tego że mam super miękkie chusteczki

Generalnie to zaje....chorować w taki upał.
Bidula

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Asiuk, to nawet nie tak, że skończyło się na deklaracjach.
Po prostu TŻ zgubił dowód chyba z pół roku temu. I nie zabrał sie za wyrobienie go. Dopiero 2 tyg. temu złożył wniosek, jak dostał opiernicz ode mnie. No i dziś poszłiśmy do USC i do kościoła (wmawiał mi, że gadał z kobitami i wszystko można załatwić...) i oczywiście bez dowodu nie załatwiliśmy nic!!
Wkurzyłam się na niego, że jest nieodpowiedzialny, nie można na niego liczyć...powiedziałam, że przygotowania do ślubu to moment, w którym można znienawidzić osobę, z którą ma się spędzić resztę życia
Mówisz? Ciekawe co będzie u nas?
Przypomniało mi się jak mój Tż odbierał paszport trzy dni przed wylotem do Egiptu

Cytat:
Ja tymczasem zostałam sama na ten tydzień. Mojemu tż przesunęli urlop i aktualnie on ma wolne, a ja pracuję, potem ja będę miała wolne a on będzie chodził do pracy
Nie ma więc mowy o wspólnym urlopie (znowu), jadę z koleżanką a tż pojechał do swoich rodziców.
No to beznadzieja

Cytat:
Dobra, zamówiłam I już zapłaciłam Ostatnie grosze ze starej wypłaty.

http://etorebka.pl/s03.php?f=0190

Za chwilkę zmykam na autobus. Miłego wieczoru!
Ktoś ostatnio ją wklejał
Stary 2010-06-29, 21:04   #227
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Niu gratulacje
Cytat:
Co to znaczy "pęknięcia"? Faktycznie pęknięcia materiału czy takie "zmarszczki", wgłębienia? Naturalna skóra w końcu się zużywa. Moja mama czyści ją chyba tylko takim mleczkiem kupionym specjalnie w Klerze.
peknięcia normalne, nie same zmarszczki, jakby ktos to ponacinał lekko.Sa to małe pęknięcia w jednej lini.
Cytat:
może u was akurat problemów nie będzie, może to od salonu zależy, nie wiem
mam nadzieję

Stary 2010-06-30, 08:21   #228
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...już środa...czyli do weekendu coraz mniej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 08:23   #229
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2010-06-30, 08:30   #230
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

fajnie, juz niedługo weekend

w niedziele jedziemy na mazurki z mężem sie pokapać w jeziorku, jutro na jedną noc przyjeżdza do nas rodzina z Poznania ii myslimy co robic w nasza rocznicę i dzis padł pomysł na weekend (piatek - poniedziałek, chyba ze by się udało na tydzien, ale wątpię) do kazimierza nigdy tam nie byłam, ale moi rodzice byli dwa razy i mówią ze super miejsce

Stary 2010-06-30, 08:34   #231
jodie
Zakorzenienie

cześć!

u mnie znów nawał pracy.. i tak żyję od weekendu do weekendu chociaż ich nawet ostatnio nie mam - konferencje itd.

Niu gratulacje!

L_V kuchnia jak najbardziej w moim stylu, ale wg mnie miśkowa ma rację i z fajnym oświetleniem będzie wyglądała rewelacyjnie , ja mam zboczenie na punkcie oświetlenia
Co do drewna nie pomogę - mnie ostatnio zauroczył jesion ale pisałaś że odpada.

Asiuk fajna torebka - ja cały czas nad nią myślę...ale jakoś ostatnio kasy mi szkoda. i zazdroszczę po cichu wyjazdu

Butter - masz racje co do tych przygotowań slubnych - dlatego polecam wdech wydech i zaciśnięcie zębów zobaczysz że w dniu ślubu to wszystko juz nie będzie ważne - zaś liczyć sie będziecie tylko WY !

W końcu zdecydowałam sie na remont pokoju gościnnego u siebie na piętrze - remont to moze zbyt dużo powiedziane ale będzie kładziona gładź, malowane ściany. zamówiłam sofę i meble. i teraz mam pytanie do Was - zdecydowałam się ostatecznie na meble wenge i kobaltową sofę. Ściany mają być - jedna w kolorze kobaltowym a reszta jasna - coś w stylu jaśmin albo jak to moja ciocia mówi - brudny biały. jakie dodatki typu dywan, zasłony dodać ? czekoladowe czy popielate? a może cakiem inne? utknęłam w martwym punkcie jeśli chodzi o to
Stary 2010-06-30, 08:36   #232
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
W końcu zdecydowałam sie na remont pokoju gościnnego u siebie na piętrze - remont to moze zbyt dużo powiedziane ale będzie kładziona gładź, malowane ściany. zamówiłam sofę i meble. i teraz mam pytanie do Was - zdecydowałam się ostatecznie na meble wenge i kobaltową sofę. Ściany mają być - jedna w kolorze kobaltowym a reszta jasna - coś w stylu jaśmin albo jak to moja ciocia mówi - brudny biały. jakie dodatki typu dywan, zasłony dodać ? czekoladowe czy popielate? a może cakiem inne? utknęłam w martwym punkcie jeśli chodzi o to
ja bym obstawiała neutralne i jasne zasłony/firanki i dodatki. Wyraźna kanapa i ściana to wystarczy, żeby był mocny i wyraźny akcent. Lubię raczej jasne i ciepłe wnętrza, więc tak bym to widziała.
Kobalt to taki wyraźny granat tak? dobrze myślę?
Stary 2010-06-30, 08:38   #233
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

fajnie, juz niedługo weekend

w niedziele jedziemy na mazurki z mężem sie pokapać w jeziorku, jutro na jedną noc przyjeżdza do nas rodzina z Poznania ii myslimy co robic w nasza rocznicę i dzis padł pomysł na weekend (piatek - poniedziałek, chyba ze by się udało na tydzien, ale wątpię) do kazimierza nigdy tam nie byłam, ale moi rodzice byli dwa razy i mówią ze super miejsce
Madziu przez tydzień w Kaziku się zanudzicie ja po 4 godzinach chce wracać do domu nawet jeśli zdecydujecie się pojechać jeszcze do Janowca i Nałęczowa to max dwa dni. No chyba że wybierzecie wersje ekskluzywną i zdecydujecie się na weekend w SPA w Nałęczowie (polecam) to wtedy można zaryzykowac i pojechać na 5 dni
Stary 2010-06-30, 08:38   #234
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a kobalt to jaki kolor??

meble wenge

Stary 2010-06-30, 08:39   #235
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym obstawiała neutralne i jasne zasłony/firanki i dodatki. Wyraźna kanapa i ściana to wystarczy, żeby był mocny i wyraźny akcent. Lubię raczej jasne i ciepłe wnętrza, więc tak bym to widziała.
Kobalt to taki wyraźny granat tak? dobrze myślę?
tak dokładnie, dla mnie to coś między bardzo ciemnym niebieskim a granatem
Stary 2010-06-30, 08:40   #236
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu przez tydzień w Kaziku się zanudzicie ja po 4 godzinach chce wracać do domu nawet jeśli zdecydujecie się pojechać jeszcze do Janowca i Nałęczowa to max dwa dni. No chyba że wybierzecie wersje ekskluzywną i zdecydujecie się na weekend w SPA w Nałęczowie (polecam) to wtedy można zaryzykowac i pojechać na 5 dni
Napewno będziemy chcieli pojeździć do nałęczowe, Kozłówka czy gdzies tam (to już sobie doczytam gdzie warto). I tak wątpie by mąż mógł jechac tam nagle (bo nikt nie wie jeszcze ze jedziemy) na cały tydzien. Wiec pewnie wersja piatek - poniedziałek by była

W każdym bąz razie ma byc romantycznie

Stary 2010-06-30, 08:50   #237
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno będziemy chcieli pojeździć do nałęczowe, Kozłówka czy gdzies tam (to już sobie doczytam gdzie warto). I tak wątpie by mąż mógł jechac tam nagle (bo nikt nie wie jeszcze ze jedziemy) na cały tydzien. Wiec pewnie wersja piatek - poniedziałek by była

W każdym bąz razie ma byc romantycznie
może jestem poprostu uprzedzona a i sprawdź czy w terminie Was interesującym nie ma przypadkiem festiwalu Dwa brzegi bo wtedy będzie zatrzęsienie ludzi i z romantycznych spacerów nici. wtedy nawet aby wjechac do Kazika trzeba odstać swoje.
Stary 2010-06-30, 09:09   #238
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
może jestem poprostu uprzedzona a i sprawdź czy w terminie Was interesującym nie ma przypadkiem festiwalu Dwa brzegi bo wtedy będzie zatrzęsienie ludzi i z romantycznych spacerów nici. wtedy nawet aby wjechac do Kazika trzeba odstać swoje.
dzięki, sprawdze. Jesli na weekend to pewnie 6 sierpnia bysmy jechali, bo w nasza rocznicę to bedziemy sie na weselu bawili

A czy kazimierz nie ucierpiał przez powódz??

Stary 2010-06-30, 09:29   #239
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, sprawdze. Jesli na weekend to pewnie 6 sierpnia bysmy jechali, bo w nasza rocznicę to bedziemy sie na weselu bawili

A czy kazimierz nie ucierpiał przez powódz??
Kazimierz nie, ale wiem że jakieś dwa tygodnie temu nie wpuszczali do Janowca bo ucierpiał niestety
Stary 2010-06-30, 09:34   #240
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Kazimierz nie, ale wiem że jakieś dwa tygodnie temu nie wpuszczali do Janowca bo ucierpiał niestety
dzięki

jejku dziewczyny zostały mi ostatnie dni rehab normalnie tak sie cieszę Tylko wiecie co, pani dr powiedziała mi, ze na jesien (organizm jest osłabiony) wszystko moze mi powrócić i znowu czeka mnie rehab. Ale nie musi tak być

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości