![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Obsługa klienta w szkole językowej
![]() Mam nadzieję, że będzie ok - ale będę się cieszyć, jak przejdę próbny. Czeka mnie duuuużo nauki.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Hejka.
Co wy się tak o wiek kłócicie. Tyle się ma lat na ile się czuję. Ja tam nadal jestem takim beztroskim dzieciakiem i będąc tu gdzie jestem przestałam wreszcie martwić się przyszłością i uciekającym czasem. Trzeba nadrobić wreszcie stracony na wsi czas ![]() Pumas jak tam projekt. Straciłam jakieś cenne informacje czy nadal czekasz? I koniecznie daj zdjęcie salonu, bo zaintrygował mnie ten hamak w salonie ![]() U mnie prawie codziennie się coś dzieje. Powiem wam, że jestem zadowolona z pracy w call center. Pracuję przy kluczowym dla firmy projekcie i jako jedna zostałam tam przyjęta bez wcześniejszego doświadczenia w podobnej pracy. Na szczęście nie muszę ludziom niczego wciskać przez telefon. Dostałam nawet umowę o pracę, chociaż miało być zlecenie. Może zrobię karierę w call center ![]() Póki co nie czuję się tu źle, choć Warszawa nie ma tego czegoś co ma na przykład Wrocław ![]() Jula ![]() bossy a w której części wawy mieszkasz?
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Jula, czyli to ta praca, gdzie przeszlas do 2 etapu, a taka bylas z siebie niezadowolona?
![]() Gorzka, za malo tu piszesz..... :[ Fajnie, ze Ci sie uklada w Wawie i, ze nawet docenili Cie w CC ![]() Myslalam swoja droga, ze sie spotkalyscie z Bossy ![]() Moj projekt legl w gruzach, poniewaz szukali pary, chlopaka i dziewczyny, a nie 2 dziewczyn. Takze szkoda, no ale co ja zrobie... Jak tylko zrobie salon, a to pewnie bedzie gdzies we wrzesniu, pod koniec, to wam pokaze zdjecie - mam nadzieje, ze wyjdzie fajnie, jestem pelna inspiracji i dobrych mysli ![]() W ogole dlaczego ja sie nie przejmuje niczym ???????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śródmieście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Jula
![]() Ja mam znowu kryzys związany z brakiem ogłoszeń. Byłam jakiś czas temu (nie pisałam, żeby nie zapeszać) na rozmowie w ZUSie, ale niestety mnie nie przyjęli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
pumas szkoda, że nic nie wyszło z tego projektu. Zazdroszczę remontu (bałaganu nie), też bym chciała coś fajnego stworzyć, ale nie mam gdzie
![]() I nie przejmuj się tym, że się niczym nie przejmujesz ![]() bossy to ci współczuje, ale chociaż masz blisko do pracy, bo ja to muszę się wszędzie extra komunikacja miejską przemieszczać. Danaeee w ZUSach stawki są komiczne wręcz, a i często nabory są ustawione, bo nie ma tam jeszcze sformalizowanych procedur. Ja pamiętam jak obstawiałam mój urząd skarbowy i chodziłam średnio co miesiąc/dwa na rozmowę. Kadrowa i nawet naczelnik zaczęli mnie kojarzyć i uśmiechać się na mieście, aż wreszcie udało się za entym razem. Fakt, było to zastępstwo, ale to już bliżej upragnionego skutku. Składaj i nie dawaj za wygraną. Masz doświadczenie to masz duże szanse.
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Danaeee - Wrocław, ale na razie może nie będę zdradzać jaka szkoła, wybacz ![]() ![]() A jak sobie już wszystko poukładam to biorę się za odchudzanie ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
tak
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Gorzka, tworzenie czegos nowego, w sensie wlasnego domu, jest super. Nie moge sie doczekac efektu koncowego, jednak troche to potrwa w czasie, wiec sie specjalnie nie napalam. Choc sprawia mi to ogromna radosc. Mam jednak nadzieje, ze za 3-5 lat ponownie bede sie urzadzac, tym razem w wiekszym mieszkaniu w jakims nowym apartamencie hehe
![]() Z projektu nic nie wyszlo, ale moze to i dobrze, bo nie sądze, by moja kompanka dobrze czula sie przed kamera ![]() Jula, no pamietam wlasnie to, co mowilas i dobrze kojarzylam, ze to nie ta praca od stresu ![]() Pies mnie dzisiaj obudzil o 4 nad ranem i do 7 dokazywal, czyli wskakiwal na lozko jak torpeda, piszczal, lizal mnie, gonil po domu z pilka, i co najgorsze - charczal, bekal, drapal sie i lizal sobie łapy, a to znaczy, ze czulam sie jak w chlewie przez 3h. Po czym grzecznie poszedl spac, a ja musialam wstac....na rozmowe. Rozmowe, ktora poszla za***iscie, ale to nie jest to, co chcialabym w zyciu robic. Poza tym halo - nie daja nawet umowy, auta, nie pokrywaja zadnych kosztow, NIC. pozwalaja laskawie zalozyc dzialalnosc gospodarcza. No smieszne to jest troche, ale nic, nie bede sie nad tym rozwodzic, bo mi rece opadaja, jak bardzo tnie sie koszty na kazdym kroku. Jade zaraz tesciow odwiezc na lotnisko, leca sobie na plaze, lezec pod palma ehhhhhhhhhhhhhhhh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Jula gratulacje !!! To jak długo szukałaś?
Tak sobie myślę, że każda z was gdzieś pracowała, ma doświadczenie, albo się gdzieś załapała. A ja nie mam nic, ani doświadczenia, ani szczęścia, od około 2 lat jestem w "czarnej dupie" że tak powiem. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-07-29 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Ariena, wiec nie bede Cie pocieszac
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- W ogole wiecie co???????? Poszlam dzisiaj na rozmowe w bluzce na lewą stronę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
A nie ma za co
![]() ![]() hmm ... ![]() jakoś zupełnie straciłam ochotę do zastanawiania się nad umiejscowieniem w projekcie Twojego hamaka ... i całej reszty ![]() więc powodzenia w dalszych pracach ![]() ----------- u mnie dziś słonecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
czemu stracilas ochote?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukałam niecałe 2 m-ce, bezrobotna w sumie będę łącznie z sierpniem 3,5 m-ca, z tym, że cały maj podróżowałam ![]() Jeśli chodzi o statystykę: wysłałam w sumie 121 aplikacji (na różne stanowiska, łącznie z bezpłatnymi stażami i praktykami, gdzie widziałam, że od razu mnie odrzucają, nie dając mi szansy i na sprzedawcę). Byłam na 10 rozmowach, z czego na 2 zaproponowano mi pracę (jedna z pensją minimalną...) Słowem: nie jest tak źle. Co do doświadczenia - ja je mam tylko i wyłącznie w handlu, z miejsc, gdzie jest praca fizyczna i się stoi [bo praca sprzedawcy w sklepie to dla mnie praca fizyczna]. Moje nogi mają już dość ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
No to Jula statystyki niezłe.
![]() A ja od 4 miesięcy bezrobotna, nie wiem ile wysłałam cv-już nie liczę ale pewnie koło 300, koło 20 rozmów (też już przestałam liczyć) no i nadal nic. W drugim tygodniu szukania dostałam pracę jako ankieter telefoniczny z podstawą 700 zł więc odmówiłam. Teraz bym nawet to przyjęła. Jednak wiem, że na tych rozmowach zawsze coś było nie tak: albo angielski, albo excel, albo za mało doświadczenia z pracy z klientem. Jak dostawałam pracę wcześniej to nie miałam żadnych minusów i dlatego pewnie dostawałam pracę. Ale już to kicham, mniej wysyłam bo tylko tracę czas i raczej skupię się na wysyłaniu do firm z mojej branży bo w sumie mam takie same szanse w ten sposób jak wysyłanie na oferty nie w zawodzie.
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Ariena, najlepiej wysylac na oferty, ktore sa spoko i zgodne z zainteresowaniami. Reszta to padaka.
Ja jestem bezrobotna od 3 miesiecy (o bozeeeeeeeeeeeeeeeee). wyslalam ok. 60 CV (plus minus, nie wiem, ile bylo tych bezposrednio ze stron firm, licze te z mojego maila), bylam na...7 rozmowach, z czego: z jedna oferta zbyt zwlekalam, wiec przyjeto kogos innego, druga wycofana z rekrutacji z powodu reorganizacji w dziale (moze wznowia po wakacjach), na trzeciej sie nie nadawalam z powodu slabej znajomosci angielskiego, na czwartej rozmowie mnie chcieli oferujac niska stawke (rozwazam), na piatej bylo to naciagactwo pod przykrywka menadzera zespolu/sprzedazy, wiec nie wyrazilam checi brania udzialu w dalszym procesie rekrutacji, na szostej mnie rowniez chca, jednak nie daja zadnych warunkow, wiec mnie to nie interesuje, na siodmej mimo, ze wypadlam super, to jdnak nie zadzwonili - choc wiem, ze wciaz jeszcze nie bylo drugiego etapu, wiec zobaczymy. Marny wynik. A w ogole to nie ma sie co przejmować ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-07-29 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
Jula - dobrze, że u Ciebie jakoś idzie
![]() ![]() ![]() Na razie w miarę trzyma mnie angielski przy życiu, ale jutro wielki test końcowy, na który jeszcze nic nie umiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Mialam kolejna nieprzespana noc, bo psu sie cos poprzewracalo w glowie i w dzien spi, a w nocy szaleje... JEstem tym faktem zalamana, bo naprawde nie da sie go uspokoic. Jak dzis zaczal o 1, tak skonczyl nad ranem, padlam, ale o 6 znow mnie obudzil, no i trzeba bylo juz wstawac...
Bilans na dzisiaj: kolejne zjedzone buty i klej Patex (dobrze, ze zanim przyszlam, to nie dobral sie do czesci z klejem, bo byloby nieciekawie...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
A ja od 3 godzin robię chlebek Dukana i za cholerę nie chce mi urosnąć szlag jasny.
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy zamówić kamizelkę ślubną. ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Wszyscy śpią a ja dalej chleb piekę. ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-07-31 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś walczę z zapachem siuśków mojego psa w łazience
![]() Miłego dnia dziewczynki!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Ariena podziwiam ze Ci sie chce bo ja to bym chyba wolala glodowac niz sie tak meczyc ( leniuch ze mnie straszny).
U mnie w Sądzie beda teraz szukac kogos na umowe zlecenie do pomocy na BOK i tak si ezastanawiam czy ze swoja opiekunka nie pogadac zeby wziela mnie pod uwage ale troszke mi glupio bo uslyszalam to akurat przez przypadek. Eh ze tez ja musze byc taka dzika i malo przebojowa :/. ![]()
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Ariena, podziwiam za upor w dazeniu do celu - upieklas w koncu ??????
Koci, ja bym spytala, czy to prawda, bo takie chodza sluchy.. Jesli prawda, to czy nie moglaby Cie wziac pod uwage. Pamietaj, ze jesli sama nie spytasz, to zapewne nikt sie nie domysli, a Ty stracisz szanse, ktora moze sie nie powtorzyc. Poza tym pamietaj; lepiej zalowac, ze sie cos zrobilo niz zalowac, ze sie tego nie zrobilo i zyc marzeniami: co by bylo gdyby.... Jula, popsikaj octem to miejsce, zobaczysz, ze pies juz nie bedzie tam sikal, a dwa: Ty nie bedziesz czuc tego zapachu. Ew. kup w ueterynarza albo w jakims sklepie zoologicznym taki preparat do dezynfekcji i redukcji zapachu moczu. Dziala. Przechodzilam przez ten koszmar, gdy moj pies byl malutki. Wszystko mi smierdzialo siurami. Nawet w pracy mialam ten smrod pod nosem, hehe. Ale pozbylam sie go, a pies przestal sikac. U mnie spokojnie, wlasnie wrocilam z wypadu w góry - wlasciwie kazdy weekend spedzam poza miastem, bo nie widze sensu wloczenia sie po galeriach (bo co mozna robic w taka pogode...) A tak to byl grill, bylo piwko, byly zabawy z dzieciakami, psami i ogolnie sielanka. Tylko w korkach sie wystalam... 3h wiecej niz powinnam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Upiekłam upiekłam ale wyszedł mi za słony.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam wymrażane to znamię na twarzy o którym kiedyś pisałam. Teraz mam ślimaczącego się wokół placka bleee. Mam nadzieję że zrobi się strup i potem odpadnie to ciulstwo tak jak mi dermatolożka mówiła. Jeszcze ma mi poprawić laserem. Jak to nie wypali (dosłownie hehe ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-01 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tez lubie pichcic, az chora jestem, jak nic nie wymyslamy na kolacje, obiad, tylko jemy to, co nam tesciowa podrzuca albo moja mama. Tak jak teraz - mamy lodowke pelna jedzenia, az niewiadomo, za co sie zlapac, bo wszystko trzeba zjesc. A ja chetnie bym cos ugotowala nowego ![]() Zawsze mowia - do wesela sie zagoi, wiec badz dobrej mysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
uuuuu, to nie za fajnie... trudno jest psikac posciel czymkolwiek. Jedyna rada to gonic psa, zeby nie wskakiwal na lozka. Moj czasem byl tak zlosliwy, ze wskoczyl na czysta posciel, doslownie 10 min wczesniej przebrana i sie zlal. Ale nauczylam go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.