|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: No dobra, pora na rocznik 82 - część II
Cytat:
Agison i Bini, wizje wizjami, ale u mnie też nie są one poparte jakimiś konkretnymi datami, terminami i nie działamy jakoś w tym kierunku Ale wybaczam nam tę opieszałość, gdyż jako że jesteśmy teraz oddzielnie i tak byśmy nic nie zrobili. Na razie TŻ rozrysował bardzo wyraźnie swoje marzenia i jest spokojny i szczęśliwy, że się na to zgadzam i mi to odpowiada, gdyż moje marzenia są takie same. Ale oprócz tego to nic się nie dzieje A ja już tak nie chcę bo nie można się tak przez lata karmić marzeniami i nic z nich nie mieć. Co do zimy to ja już jestem skostniała na samą myśl, że będę się musiała naubierać we wszystko co mam i wyglądać jak yeti, żeby nie zamarznąć na dworze Ja właśnie poszukuję grubej kurtki, butów - tradycyjnie wygodne i stabilne oficerki oraz czapy z daszkiem - bez daszka wyglądam jak szczur, chuda i podejrzana, a tak to się trochę nim przykryję P.S. Nie śmiejcie się, ale ja w domu ciągle chodzę z moim best friendem - kocem (niczym Suri Cruise) Normalnie mi zimno! TŻowi ręce opadają na wieści o ciąganiu się z kocykiem po domu
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dziś zurek i leczo własnej roboty
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja ciagle marzne, spie i chodze w dwoch parach skarpetek a w domu kaloryfery na maxa i juz nawet grzeja. A z tymi zimnymi konczynami to mowia ze od slabego krazenia. Apsik a na jak dlugo ten Twoj Tz wyjechal? |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój pierwszy taki poważny związek. Tzn, ja poprzednie traktowałam również poważnie, ale nie zawsze w taki sam sposób traktowano mnie ![]() Jeszcze godzina pracy i idę do Sybilli na obiad ![]() Sybilla, mogłaś się nie chwalić, to bym się nie wpraszała ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- TŻ ma mi się na Święta sprezentować
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
jak Suri Cruise, dobre
też chodzę z kocykiem, ale tylko w wyjątkowych wypadkach - najczęściej pod nim siedzę i też jestem szczupła, w sumie to nawet chuda, i do tego strasznie mała, sądzę że to przez to tak marznę Karolina, współczuję takiej zimnej lokalizacji ja też pracuję prawie nad morzem ale u mnie prawie to dwa przystanki autobusem![]() i też z racji bliskości morza strasznie u mnie wieje wiatr rzeczywiście strasznie ochładza, kiedyś czytałam że średnio o jakieś 10 stopni ... oby znów nie było takiej zimy jak ostatnio a ubieram się jak Apsik - na cebulkę mama jak mnie widzi to się ze mnie śmieje że ubieram się jak kloszard ![]() ale cóż, trzeba sobie jakoś radzić ![]() ech, super byłoby mieszkać w ciepłych krajach
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agison, ze mnie też się śmieją bo ja nawet teraz mam na sobie podkoszulkę na ramiączka, koszulkę z krótkim rękawem, sweterek i na to sztruksową kamizelkę z miśkiem od środka - a przecież to jeszcze nie zima I chodzę non stop w mojej ulubionej kurtce River Island - do kolan z podpinką - z ciuchlandu ![]() A nasz styl Agison to nie kloszard, tylko moda prosto z Seattle ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- I jaka jest lokalizacja Karoliny?
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to ja mam pomysl podziele sie z wami swoja cieplota bo ja to chyba jestem inna czasem mroz na polu a ja sie rozplywam tz sie smieje ze mnie ze ja nawet na syberie mogla bym isc w krotkim rekawku i nie bylo by mi zimno
![]() ach teraz mi kolezanka napisala smsa a urodzila nie dawno ze nawet nie ma czasu zrobic siusiu bo maly szaleje jak ja jej tego zazdroszcze tak sobie pomyslalam ze moze jednak w tym miesiacu bysmy sie zabrali do roboty pomarzyc sobie mozna ![]() Nie zazdroszcze wam tych zimnych miejsc chociaz u mnie tez nie jest lekko bo ja mieszkam blisko gor no ale tak jak juz pisalam cierpi moj tz i inni
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2010-10-07 o 22:36 |
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda ze tutaj nikogo nie ma ale pewnie jestescie zmeczone po pracy
dobrze ze ten dzien sie juz skonczyl nie moge sie juz doczekac jutrzejszego wieczorku ide z tż do kina oj dawno nie bylimy ok uciekam do lozeczka dobranoc
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2010-10-07 o 22:41 |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, tylko tak ćwiartką oka spoglądam na to, co się dzieje na Wizażu bo rozmawiam z TŻem i się wczuwam
![]() Mam też swój kocyk, herbatkę i podkrążone oczy o tej porze, czyli standard ![]() Spokojnej nocy
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis pada, buro i spiaco
. Moj humor nie nadaje sie ani do pracy ani do imprezowania .Na jutro zaprosilam znajomych a pozniej pojdziemy na koncert kolegi ktory zapraszal. Jest gitarzysta w zespole . Wczoraj zaczelam ogladac Gossip Girl i spodobalo mi sie Apsik kiedy Twoj Tz przybywa? Ja mieszkam w krainie tysiecy jezior
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to życze miłej zabawy a ja dzisiaj nie spalam do 4:00 i czuje sie totalnie wypluta no nic ide sprzatac na razie
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho...
Cicho wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie... ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Karolina, w Święta się pojawi
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
Bini muzyka byla bardzo rozna angielska. Bylo cudownie . Kolega gitarzysta spiewal rowniez. Chlopak jest niezly Poszlam z kolega. No ale znajomych pol sali mialam Poza tym weekend bez wiekszych przezyc . Kupilam kurki i zrobilam sobie pyszny sos kurkowy z makaronem mniam. I snila mi sie sybillli mala no i zakupy z sybillla ktorej wlosy sie zrobily krecone ![]() Apsik to jeszcze troche zostalo ale wtedy na jak dlugo przyjedzie? A moge zapytac w ktorym kierunku pojechal oczywiscie jak nie chcesz nie musisz pisac. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2010-10-11 o 12:17 |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak wróci, to już zostanie Przynajmniej ma takie plany. A jak znowu zechce wyjechać, to ja z nim
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie nie jest tak rozowo . Tz dzis planuje wynajac mieszkanie w Paryzu bo zanosi sie ze posiedzi tam dluzej i jak wczesniej bedzie w rozjazdach . Na swieta planujemy wyjechac gdzies w cieplejsze miejsce na troche a po nowym roku bede musiala cos sobie zdecydowac ![]() A jak Ci minal weekend? |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TŻem zawsze mamy wszystko ładnie ustalone, ale co z tego jak życie czasami pisze inne scenariusze i jesteśmy zmuszeni coś zmieniać w swoich ustaleniach Zawsze coś nam stanie na drodze. Ale uczymy się cierpliwości. Weekend zaczęłam od zimowych zakupów. Kupiłam kurtkę i czapę, jeszcze tylko oficerki i zima może mnie nawiedzić, choć jej nienawidzę. Ale już się nie boję i jestem przygotowana na najgorsze ![]() A co tam będziesz sobie decydować?
|
|
|
#227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie jak wczesniej pisalam byliśmy na wycieczce bylo super siostra zkwitowala to tak no jasne z nowu sami i beda znowu swintuszyc ale mielismy tak zimno w pokoju ze masakra bo kaloryfer mielismy zapowietrzony ale jedna nocke dalo sie przezyc ![]() ale najwieksza frajde mieslismy przejazdzke na torze saneczkowym bajka ![]() Przed chwila wykonalam telefon do tż i namowilam go zeby przyjechal do mnie wezmiemy mojego psiaka i pojdziemy na spacer do parku tak ladnie sloneczko swieci
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś nie rozumiałam mamy jak mówiła: ależ ten czas szybko upływa... Teraz rozumiem...
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2010-10-11 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech oni tak zawsze myślą
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wyglada na to ze jestem tu sama ale dzisiaj u mnie ponuro a wczoraj bylo tak pieknie na spacerze bylo super porobilismy pare fotek pochwale sie
tylko bunia cos chora ma biegunke
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2010-10-12 o 11:08 |
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Paryz ma taka magiczna atmosfere ale dla mnie bylby za duzy zeby tam mieszkac. Za kazdym razem jak tam jestem to nie moge wyjsc z podziwu jak oni robia te bosko chrupiace bagietki no i pain au chocolat Cytat:
. I jakie nastrojowe tla U mnie spadl dzis pierwszy snieg ale juz stopnial .
|
||
|
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj jak ja ci współczuje z tym śniegiem ale najawzniejsze ze juz stopnial ubieraj sie cieplo
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam tam zupełnie sama bez znajomości francuskiego i to było dla mnie nowe przeżycie. Znałam tylko angielski i niemiecki, ale dla Francuzów nie przedstawiało to jakiejś większej wartości, gdyż oni sami języków ni w ząb... Ale znalazło się kilka osób bardziej wyedukowanych lingwistycznie Ale zwiedzać Paryż samemu od podszewki, bez ograniczeń czasowych - bezcenne ![]() A jadłaś Taramę? Różową. Razem z bagietką i camembertem pychota - to był mój hit ![]() Powiedziałam TŻowi, że jak będzie planował wspólny wyjazd poza Polskę, to ma być to Paryż i koniec. Zgodził się. Muszę odetchnąć i odciąć się od tego wszystkiego chociaż na chwilę. W tym roku nie byłam na urlopie. Bo przecież praca najważniejsza... Zresztą, co to za urlop jak nie ma go z kim spędzać... TŻ tak samo... Nawiedzeni pracoholicy
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zazdroszcze wam tego Paryza tak jechac z tz na wycieczke lub do Egiptu pojezdzic na wielbladzie
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pracuje we francuskiej firmie i wiem dokladnie co znaczy dobra znajomosc angielskiego z francuskim akcentem u francuza to tak jak brak znajomosci bo zrozumiec nic sie nie da ale oni ze soba swietnie sie dogaduje A na takich wyjazdach mozna swietnie poznac kulture i jezyk ![]() Taramy nie znam ale to zapewne dlatego ze z ryb zjem jedynie filety, a krewetek, owocow morza i jajeczek sie boje .Moj Tz po raz pierwszy okazal chyba troszke zazdrosci. Powiedzialam ze ide na spacer i mozemy dzis porozmawiac okolo 20 - 21 a on odpisal ze mam jedynie pamietac ze on ma mecz w tv o 21 . No tak to sie juz dawno dawno nie usmialam .
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2010-10-12 o 14:23 |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się. Ja się bałam rożnych morskich żyjątek, ale też ciekawiło mnie to jak one smakują. Jednak myślałam, że jak mi je podadzą, to wszystko będzie obrane i przyrządzone, a tu na stół wjeżdża wielka taca z górą krewetek - z główkami, oczami, nóżkami... Nie chciałam wyjść na dziecko z trzeciego świata, które na niczym się nie zna, więc popatrzyłam jak inni się z nimi rozprawiają i... czadu Przywykłam. I od tamtego czasu uwielbiam, wręcz kocham krewetki. Ale u nas to tylko mrożonki... ![]() Nieważne, jaką TŻ ma wymówkę. Ważne, że Ty ją umiesz rozszyfrować i go przejrzeć
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety nie udalo sie. Wiesz, bardzo bym chciala to jesc i nie czuc obrzydzenia ale jakos nie potrafie sie przelamac . No z foie gras poszlo gladko ale to dlatego ze pasztet z watrobek w Polsce jadlam, ale watroby za to nie rusze.Na spacer w koncu nie poszlam bo zimno u mnie jutro ubieram kurtke zimowa .Bini podroz poslubna zaplanujcie sobie w Paryzu Jak Tz pojutrze przyjedzie to cos ustalimy na swieta. Mam ochote wygrzac sie na sloneczku i opalic sie bo w zeszle wakacje niewiele mialam mozliwosci
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2010-10-12 o 20:18 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

twoje imiona tez ladne moze sie nad nimi tez zastanowimy
u nas z ta wizja to jest tak ze pare miesiecy temu ustalilismy ze za dwa lata sie pobieramy ale nic w tym kierunku nie robimy a na zlosc prawie wszyscy sie nas pytaja kiedy slub to my odpowiadamy ze nie oficjalnie za dwa lata
a po za tym u mnie w rodzinie wszyscy sa w szoku je ja mam chlopaka a co do ubioru ja jestem taka osoba ze szybko ze tak powiem idac sie nagrzewam a z powodowane jest tym ze dla mnie chodzenie to wiekszy wisilek wiec ja nawet w zimie mam pod kurtką nie za gruby sweter bo mi i tak jest goraco z czego cieszy sie tz bo on jest okropny zmarzluch i zawsze musze go grzac
Ale wybaczam nam tę opieszałość, gdyż jako że jesteśmy teraz oddzielnie i tak byśmy nic nie zrobili.
A ja już tak nie chcę bo nie można się tak przez lata karmić marzeniami i nic z nich nie mieć. 

i juz nawet grzeja. A z tymi zimnymi konczynami to mowia ze od slabego krazenia.
ja też pracuję prawie nad morzem
wiatr rzeczywiście strasznie ochładza, kiedyś czytałam że średnio o jakieś 10 stopni ... oby znów nie było takiej zimy jak ostatnio

. Moj humor nie nadaje sie ani do pracy ani do imprezowania 

mniam.
. Na swieta planujemy wyjechac gdzies w cieplejsze miejsce na troche a po nowym roku bede musiala cos sobie zdecydowac 

.
.