Z brązu na blond - wątek zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-24, 10:39   #211
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80
Dot.: Z blondu na brązik porada

Nie zastanawiałabym się ani chwilę. Masz prześliczną buzię, dość ciemną oprawę oczu, śmiało możesz przyciemnić włosy.
Stary 2008-09-24, 13:39   #212
ewela11
Raczkowanie

Dzięki madziunia80. Tylko tych brązów też jest całe mnóstwo boje się,że wyjdą za ciemne albo w ogólew jakimś mało mi pasującym odcieniu.
ewela11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 15:41   #213
kaska222
Moderator

Ale takie odcienie z bräzöw zeby nie miec rudego przeblysku. A myslalas nad ciemnym/srednim carmelem.Zdjecie w zalaczniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kielesanchez.JPG (20,4 KB, 137 załadowań)

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 22:12   #214
ewela11
Raczkowanie

Pytanie jak to uzyskać
Stary 2008-09-24, 23:27   #215
kaska222
Moderator

Polecam ten watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=karmel

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 09:08   #216
ewela11
Raczkowanie

kaska222 wielkie dzięki
Stary 2008-09-25, 09:24   #217
agatka222
Rozeznanie

Kurczę ewela11 jesteś prześliczną dziewczyną! Szczerze, to wydaje mi się, że w tym blondzie jest Ci idealnie, szczególnie te platynowe pasemka cudownie współgrają z barwą Twoich oczu
Ale rozumiem, że my kobiety co jakiś czas potrzebujemy jakiejś zmiany, no i rozjaśnianie mocno niszczy włosy
Ja miałam podobną sytuację, bo miałam mocne odrosty po rozjaśnianiu (mój naturalny kolor to jasny brąz), poza tym rzeczywiście rozjaśnianie niszczyło mi włosy i dlatego zdecydowałam się na powrót do naturalnych. Wybrałam L'oreal Casting Ciemny Blond, który wychodzi jak jasny brąz i wyszedł mi właśnie podobny do tego z drugiego zdjęcia, które wkleiłaś. Niestety z rozjaśnianych włosów Casting zmywa się dość szybko. Ale za to super pokrywa pasemka Nie niszczy włosów, działa praktycznie jak szampon koloryzujący - stąd mniejsza trwałość, niż farb, ale i mniej inwazyjne działanie. Moim zdaniem ten Casting najładniej wygląda po pierwszym myciu włosów. Polecam.
agatka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-26, 10:42   #218
ewela11
Raczkowanie

agatka222 dziękuję . Do tej prześliczności to mi dużo brakuje ale rzeczywiście coś bym już zmieniła,zwłaszcza,że to farbowanie jest co by nie powiedzieć upierdliwe a i włosy nie wyglądają już na zdrowe. Miło kochane poczytać Dziękuje Wam wszystkim za pomoc.
Stary 2008-09-26, 12:07   #219
Agula 88
Zakorzenienie

W symulacji kaska222 bardzo ładnie wyglądasz . nie ma sensu katować włosy blondem jak w ciemnym jest Ci o wiele lepiej.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 13:11   #220
ewela11
Raczkowanie

Dla mnie ważne jest też to jak ja się będę w tym czuła, kiedyś zakładałam perukę brązową i wszyscy którzy to widzieli mieli tyle opinii ile ludzi a ja w lusterku zobaczyłam jakąś smutną dziewczynę Tylko brązów jest dużo, wszystko zależy też jeszcze od fryzury jaka do tego dojdzie więc naprzód nie miałam się co zamartwiać
Stary 2008-09-26, 13:54   #221
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Ewelino, powoli dochodzę do wniosku, że sama nie chcesz tak naprawdę zmieniać tego blondu Proponuję na farbowanie wybrać się do sprawdzonego fryzjera, który dobierze odpowiedni kolor. A może zamiast rzucać się na brąz, przyciemnisz po prostu blond?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-26, 14:29   #222
ewela11
Raczkowanie

madziunia80- jest w tym dużo racji. Sama nie wiem czy tego chcę bo boje się efektu końcowego. Tu gdzie mieszkam nie wiem czy znajdę jakiegoś dobrego fryzjera, który sam by mi coś zaproponował a w w-wie jest ogromny wybór i robi się kolejny problem . Przyciemnienie włosków też nie jest złym pomysłem i na pewno go rozważę. Dzięki madziunia80
Stary 2008-09-26, 14:51   #223
kamilaaa19
Przyczajenie

GG do kamilaaa19

hej wiesz co ja również mam taki sam dylemat.. jestem blondynka i w dodatku jeszcze nigdy nie farbowałam włosów.. a marzy mi sie tak czekoladowy brąz. co o tym myslisz? zostawiam zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg K.jpg (121,9 KB, 195 załadowań)
kamilaaa19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 15:40   #224
ewela11
Raczkowanie

ale masz śliczne długie włosy... braz by Ci pasował na pewno ale w czym bys wygladala lepiej nie wiem...
Stary 2008-09-27, 02:24   #225
kamilaaa19
Przyczajenie

GG do kamilaaa19

no właśnie i tu mam problem... bo zdaję sobie sprawę, że jak już użyję tego szamponu to będzie on u mnie dosyć długo może najpierw na jakieś brąz refleksy sobie zrobić?
kamilaaa19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-27, 12:50   #226
1stLaDy
Wtajemniczenie

ja mam pytanie do tego tematu - nie chcialam zakladac nowego:

mialam wlosy blond z brazowym spodem (borsuk, tak wiem ) i po farbowaniu u fryzjera brazowy spod zlapal farbe, tak ze sie juz nie wyplukiwala po ok 4 farbowaniach...

jakis czas temu zafarbowalam calosc u fryzjerki na braz - wyplukalo sie po ok 2 tyg (ok, to normalne) potem farbowalam juz sama w domu ok 5 razy (rozne rodzaje farb - brazow i ciemnych brazow) i ciagle sie wyplukuje na taki rudo - braz - a juz dawno powinno sie przyjac na stale tak jak przy farbowaniu spodu u fryzjera - co zrobic?

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 13:04   #227
MorireAmore
Rozeznanie

Ewela ... Kolor w Twoim załączniku jest świetny Ja miałam juz chyba wszystkie kolory na głowie ,teraz mam całosć na blond .... Nie bój się zmian Jesteś ładna więc napewno będzie pasowało .... ale nie eksperymentowałam bym sama ... Moja fryzjerka pracuje na farbach Matrix i zrobiła mi kiedyś złoto -miedziane pasemka ..... super
MorireAmore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 12:40   #228
ewela11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MorireAmore Pokaż wiadomość
Ewela ... Kolor w Twoim załączniku jest świetny Ja miałam juz chyba wszystkie kolory na głowie ,teraz mam całosć na blond .... Nie bój się zmian Jesteś ładna więc napewno będzie pasowało .... ale nie eksperymentowałam bym sama ... Moja fryzjerka pracuje na farbach Matrix i zrobiła mi kiedyś złoto -miedziane pasemka ..... super
Absolutnie sama nigdy nie eksperymentowałam i nie będę. Nie mam zdolności frzyjerskich zreszta te farby sklepowe sa na tyle silne,ze dopiero bym zniszczyla sobie wlosy a to ostatnia rzecz, ktora jest mi teraz potrzebna.
Stary 2008-09-30, 16:03   #229
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me
z ciemnego brązu na blond ! help

Dziewczyny, pomozcie !
Naturalny kolor moich wlosow to ciemny blond, ale od jakiegos czasu przyciemniam je szamponetką (czekoladowy braz) ktory jest ciemny, nawet bardzo.

Mam niebieskie oczy, jasną, porcelanową cerę i chciałabym stać się blondynka
powiedzcie czy to w ogole mozliwe;> jesli tak to czy mogę odrazu rozjasnic cale wlosy czy najpierw paseemke ?

pilne ; < !
z gory dziękuje

SZUKAM KREMU NA NOC Z IWOSTINU oraz [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]ŻELU DO MYCIA[/COLOR] TWARZY Z TEJ SAMEJ SERII ! ! !
___just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-30, 18:30   #230
was ukochany baczek
Raczkowanie

Dot.: z ciemnego brązu na blond ! help

jak masz watpliwosci to sprobuj pierw pasemka a potem zobaczysz czy ci sie spodoba.
was ukochany baczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 23:36   #231
KradnePomidory
Rozeznanie

Farbowałaś kiedyś włosy farbą trwałą .? Jak tak radze nie farbować , bo zamiast blądu wyjdą ci ryde , i będziesz musiała je myć różnymi płukankami - nieprzyjemne .

Jeśli tylko szamponetką , radze poczekać aż zejdzie do kąca i IŚĆ DO FRYZJERA . Farbowanie na blond jest najbardziej skomplikowanym farbowaniem , a co do kolru to popróbuj se w specjalnych programach do zmienianaia fryzur / ew . zapytaj fryzjerki .
KradnePomidory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 00:21   #232
Shadea
Przyczajenie

Nie zmieniaj od razu koloru na całych włosach. Wyjdzie nierównomierny, mozliwe,że rudy. Stopniowo schodz z koloru robiąc pasemka u fryzjera. Dzieki temu nie bedziesz miała siana na głowie, tylko włosy
Stary 2008-10-01, 15:59   #233
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Ja mam ten sam problem a jako, że z natury jestem bardzo niecierpliwa to mam ochotę potraktować moje włosy najsilniejszym rozjaśniaczem L'oreal Platinum a później położyć na to jakąś farbę blond. Tylko, że pod ciemną farbą do włosów też mam rozjaśniony blond więc pewnie zostanę łysa po takim zabiegu Chyba zdecyduję się na fryzjera- spróbuję odnowić ten blond u nasady a końcówki zostawić ciemniejsze....

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 21:34   #234
princessaa11
Raczkowanie

hej! Dziewczyny jeżeli macie dylemat czy w brązie będzie wam dobrze polecam Wam szamponetkę joanny orzechowy brąz albo czekoladowy ) ja wypróbowałam ją na jasnych blond włosach i nie martwcie się, że kolor się nie zmyje bo naprawdę utrzymuje się do trzech myc włosów :P Polecam i wszelkie wątpliwości zostaną rozwiane i bez niszczenia włosów Polecam!
princessaa11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 09:49   #235
Kayako
BAN stały

z NATURALNEGO brązu na blond

Witam

Czytałam mnóstwo wątków, ale nie znalazłam tego, co szukałam, więc postanowiłam założyć swój.

Od kilku ładnych tygodni mam ochotę zmienić kolor moich włosów - na blond
Mam naturalny brąz (coś pomiędzy jasnym, a średnim - w sumie nie wiem, co to jest za odcień ), który co jakiś czas traktowałam szamponetkami z Pallete - ciemnym brązem (wiem, że Pallete to straszna głupota, ale z Joanny też korzystałam i bardzo mi nie odpowiadała). No, jestem w trakcie zmywania tej szamponetki
Ale też zapuszczam włosy - daję im czas do maja, nie będę ich truć żadnymi szamponetkami, tym bardziej farbami (na nie przyjdzie czas, właśnie w maju), dbam o moje włoski i uważam, że są w bardzo dobrym stanie Prostownica też nie zawsze idzie w ruch, ale i tak postanowiłam ją odstawić.
No i właśnie w maju mam zamiar zmienić się w blondynkę

Teraz moje pytania:
1. mam zamiar najpierw rozjaśnić moje włosy przez pasemka (tym samym zobaczę, czy będę dobrze wyglądać w jasnych włosach), a potem nałożyć farbę. Czytałam dużo (w KWC ) o produktach z L'oreala, ale z rozjaśnianiem wybiorę się do fryzjerki Niech użyje swoich specyfików (zapewne z CeCe). Ale na L'oreal Casting już się zapaliłam Czy te dwa specyfiki nie zaszkodzą jakoś traficznie moim włosom?...
2. ...tym bardziej, że katowałam je trońkę szamponetkami (z tej Pallety)? Choć chyba do maja to nie będzie żadnych skutków ubocznych, prawda?

Warto wspomnieć, że już w podstawówce moja mama zgadzała się na małe szaleństwa i sama robiła mi po pasemku rozjaśniaczem z Joanny i - o cudo! - wychodziły normalne (tj. blond, a nie żadne żółtko, czy masełko).

i ostatnie pytania:
3. jak pozbywać się odrostów? Domyślam się, że rozjaśniać, ale czy od razu farbować (w sensie na tej samej wizycie u fryzjera), czy dać odpocząć?
4. i czy z tego wszystkiego nie zostanie mi siano na głowie? na pewno trochę się zniszczą, spalą, spopielą, ale czy jest metoda, żeby je trochę oszczędzić lub ożywić po zabiegach?

Z góry przepraszam za długaśny post, ale chciałam wszystko na raz zamieścić
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 11:51   #236
sparx
Rozeznanie

Dot.: z brązu na średni blond

czesc dziewczynki
ja juz sprobowalam i udalo mi sie ale włoski troszke sie zniszczyły bo duzo musiałam rozjasniacza uzyc ale mam swoj blond teraz tylko podcinam i nie oszczedzam kasy na regeneracje pielegnuje je jak moge i sa w bardzo dobrej kondycji

Edytowane przez sparx
Czas edycji: 2009-04-13 o 14:27
sparx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 14:45   #237
piubella
Raczkowanie

Dot.: z NATURALNEGO brązu na blond

powinnas chyba najpierw uzyc jakiegos rozjasniacza np z joanny a potem pofarbowac po jakims czasie na blond
piubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 07:25   #238
sparx
Rozeznanie

Smile Dot.: z NATURALNEGO brązu na blond

Nio ja tez jstem za ty sama niedawnojeszcze mialam ciemne włosy.
Zdecydowalam sie na rozjasniacz i mam jasne pasemka teraz a w poniedzialek iode do fryzjerki zeby mi zrobila to juz profesjonalnie i nie niszczy to tak włoskow jak sie wszystkim wydaje ja jestem zadowolona tylko po prostu trzeba o te włoski dbac odzywki po kazdym umyciu, kilka razy w tygodniu jakies odzywcze maseczki
sparx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 21:42   #239
kaziaa23
Rozeznanie

Dziewczyny co sądzicie o rozjaśniaczu do pasemek i balejażu Joanny "blond naturia"??? czy jak sobie zrobie nim pasemka na średnio ciemnym złocistym brązie to nie wyjdą rude???
kaziaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 22:39   #240
dagirll
Wtajemniczenie

Rozjasniacze z Joanny bardzo mocno rozjaśniają ,wiem z doświadczenia ,ale co za tym idzie, strasznie pala wlosy ,lepiej udac sie do dobrego fryzjera ,ktory pracuje na lepszych ,profesjonalnych farbach. Zaundowac sobie balejaz czy pasemka i tak powoli do blondu. A Tobie zalezy na jakim odcieniu blond?

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości