|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z blondu na brązik porada
Nie zastanawiałabym się ani chwilę. Masz prześliczną buzię, dość ciemną oprawę oczu, śmiało możesz przyciemnić włosy.
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki madziunia80. Tylko tych brązów też jest całe mnóstwo
boje się,że wyjdą za ciemne albo w ogólew jakimś mało mi pasującym odcieniu.
|
|
|
|
|
#213 |
|
Moderator
|
Ale takie odcienie z bräzöw zeby nie miec rudego przeblysku. A myslalas nad ciemnym/srednim carmelem.Zdjecie w zalaczniku.
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie jak to uzyskać
|
|
|
|
|
#215 |
|
Moderator
|
Polecam ten watek
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
kaska222 wielkie dzięki
|
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę ewela11 jesteś prześliczną dziewczyną!
Szczerze, to wydaje mi się, że w tym blondzie jest Ci idealnie, szczególnie te platynowe pasemka cudownie współgrają z barwą Twoich oczu Ale rozumiem, że my kobiety co jakiś czas potrzebujemy jakiejś zmiany, no i rozjaśnianie mocno niszczy włosy ![]() Ja miałam podobną sytuację, bo miałam mocne odrosty po rozjaśnianiu (mój naturalny kolor to jasny brąz), poza tym rzeczywiście rozjaśnianie niszczyło mi włosy i dlatego zdecydowałam się na powrót do naturalnych. Wybrałam L'oreal Casting Ciemny Blond, który wychodzi jak jasny brąz i wyszedł mi właśnie podobny do tego z drugiego zdjęcia, które wkleiłaś. Niestety z rozjaśnianych włosów Casting zmywa się dość szybko. Ale za to super pokrywa pasemka Nie niszczy włosów, działa praktycznie jak szampon koloryzujący - stąd mniejsza trwałość, niż farb, ale i mniej inwazyjne działanie. Moim zdaniem ten Casting najładniej wygląda po pierwszym myciu włosów. Polecam.
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
agatka222 dziękuję
. Do tej prześliczności to mi dużo brakuje ale rzeczywiście coś bym już zmieniła,zwłaszcza,że to farbowanie jest co by nie powiedzieć upierdliwe a i włosy nie wyglądają już na zdrowe. Miło kochane poczytać Dziękuje Wam wszystkim za pomoc.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
W symulacji kaska222 bardzo ładnie wyglądasz . nie ma sensu katować włosy blondem jak w ciemnym jest Ci o wiele lepiej.
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie ważne jest też to jak ja się będę w tym czuła, kiedyś zakładałam perukę brązową i wszyscy którzy to widzieli mieli tyle opinii ile ludzi a ja w lusterku zobaczyłam jakąś smutną dziewczynę
Tylko brązów jest dużo, wszystko zależy też jeszcze od fryzury jaka do tego dojdzie więc naprzód nie miałam się co zamartwiać
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelino, powoli dochodzę do wniosku, że sama nie chcesz tak naprawdę zmieniać tego blondu
Proponuję na farbowanie wybrać się do sprawdzonego fryzjera, który dobierze odpowiedni kolor. A może zamiast rzucać się na brąz, przyciemnisz po prostu blond?
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
madziunia80- jest w tym dużo racji. Sama nie wiem czy tego chcę
bo boje się efektu końcowego. Tu gdzie mieszkam nie wiem czy znajdę jakiegoś dobrego fryzjera, który sam by mi coś zaproponował a w w-wie jest ogromny wybór i robi się kolejny problem . Przyciemnienie włosków też nie jest złym pomysłem i na pewno go rozważę. Dzięki madziunia80
|
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
hej wiesz co ja również mam taki sam dylemat.. jestem blondynka i w dodatku jeszcze nigdy nie farbowałam włosów.. a marzy mi sie tak czekoladowy brąz. co o tym myslisz? zostawiam zdjecie
|
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
ale masz śliczne długie włosy... braz by Ci pasował na pewno ale w czym bys wygladala lepiej nie wiem...
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie i tu mam problem... bo zdaję sobie sprawę, że jak już użyję tego szamponu to będzie on u mnie dosyć długo
może najpierw na jakieś brąz refleksy sobie zrobić?
|
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanie do tego tematu - nie chcialam zakladac nowego:
mialam wlosy blond z brazowym spodem (borsuk, tak wiem ) i po farbowaniu u fryzjera brazowy spod zlapal farbe, tak ze sie juz nie wyplukiwala po ok 4 farbowaniach...jakis czas temu zafarbowalam calosc u fryzjerki na braz - wyplukalo sie po ok 2 tyg (ok, to normalne) potem farbowalam juz sama w domu ok 5 razy (rozne rodzaje farb - brazow i ciemnych brazow) i ciagle sie wyplukuje na taki rudo - braz - a juz dawno powinno sie przyjac na stale tak jak przy farbowaniu spodu u fryzjera - co zrobic?
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
Ewela ... Kolor w Twoim załączniku jest świetny
Ja miałam juz chyba wszystkie kolory na głowie ,teraz mam całosć na blond .... Nie bój się zmian Jesteś ładna więc napewno będzie pasowało .... ale nie eksperymentowałam bym sama ... Moja fryzjerka pracuje na farbach Matrix i zrobiła mi kiedyś złoto -miedziane pasemka ..... super
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
z ciemnego brązu na blond ! help
Dziewczyny, pomozcie !
Naturalny kolor moich wlosow to ciemny blond, ale od jakiegos czasu przyciemniam je szamponetką (czekoladowy braz) ktory jest ciemny, nawet bardzo. Mam niebieskie oczy, jasną, porcelanową cerę i chciałabym stać się blondynka ![]() powiedzcie czy to w ogole mozliwe;> jesli tak to czy mogę odrazu rozjasnic cale wlosy czy najpierw paseemke ? pilne ; < ! z gory dziękuje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: z ciemnego brązu na blond ! help
jak masz watpliwosci to sprobuj pierw pasemka
a potem zobaczysz czy ci sie spodoba.
|
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Farbowałaś kiedyś włosy farbą trwałą .? Jak tak radze nie farbować , bo zamiast blądu wyjdą ci ryde , i będziesz musiała je myć różnymi płukankami - nieprzyjemne .
Jeśli tylko szamponetką , radze poczekać aż zejdzie do kąca i IŚĆ DO FRYZJERA . Farbowanie na blond jest najbardziej skomplikowanym farbowaniem , a co do kolru to popróbuj se w specjalnych programach do zmienianaia fryzur / ew . zapytaj fryzjerki .
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Nie zmieniaj od razu koloru na całych włosach. Wyjdzie nierównomierny, mozliwe,że rudy. Stopniowo schodz z koloru robiąc pasemka u fryzjera. Dzieki temu nie bedziesz miała siana na głowie, tylko włosy
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ten sam problem a jako, że z natury jestem bardzo niecierpliwa to mam ochotę potraktować moje włosy najsilniejszym rozjaśniaczem L'oreal Platinum a później położyć na to jakąś farbę blond. Tylko, że pod ciemną farbą do włosów też mam rozjaśniony blond więc pewnie zostanę łysa po takim zabiegu
Chyba zdecyduję się na fryzjera- spróbuję odnowić ten blond u nasady a końcówki zostawić ciemniejsze....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
hej! Dziewczyny jeżeli macie dylemat czy w brązie będzie wam dobrze polecam Wam szamponetkę joanny orzechowy brąz albo czekoladowy
) ja wypróbowałam ją na jasnych blond włosach i nie martwcie się, że kolor się nie zmyje bo naprawdę utrzymuje się do trzech myc włosów :P Polecam i wszelkie wątpliwości zostaną rozwiane i bez niszczenia włosów Polecam!
|
|
|
|
|
#235 |
|
BAN stały
|
z NATURALNEGO brązu na blond
Witam
![]() Czytałam mnóstwo wątków, ale nie znalazłam tego, co szukałam, więc postanowiłam założyć swój. Od kilku ładnych tygodni mam ochotę zmienić kolor moich włosów - na blond ![]() Mam naturalny brąz (coś pomiędzy jasnym, a średnim - w sumie nie wiem, co to jest za odcień ![]() Ale też zapuszczam włosy - daję im czas do maja, nie będę ich truć żadnymi szamponetkami, tym bardziej farbami (na nie przyjdzie czas, właśnie w maju), dbam o moje włoski i uważam, że są w bardzo dobrym stanie Prostownica też nie zawsze idzie w ruch, ale i tak postanowiłam ją odstawić.No i właśnie w maju mam zamiar zmienić się w blondynkę ![]() Teraz moje pytania: 1. mam zamiar najpierw rozjaśnić moje włosy przez pasemka (tym samym zobaczę, czy będę dobrze wyglądać w jasnych włosach), a potem nałożyć farbę. Czytałam dużo (w KWC ) o produktach z L'oreala, ale z rozjaśnianiem wybiorę się do fryzjerki Niech użyje swoich specyfików (zapewne z CeCe). Ale na L'oreal Casting już się zapaliłam Czy te dwa specyfiki nie zaszkodzą jakoś traficznie moim włosom?...2. ...tym bardziej, że katowałam je trońkę szamponetkami (z tej Pallety)? Choć chyba do maja to nie będzie żadnych skutków ubocznych, prawda? Warto wspomnieć, że już w podstawówce moja mama zgadzała się na małe szaleństwa i sama robiła mi po pasemku rozjaśniaczem z Joanny i - o cudo! - wychodziły normalne (tj. blond, a nie żadne żółtko, czy masełko). i ostatnie pytania: 3. jak pozbywać się odrostów? Domyślam się, że rozjaśniać, ale czy od razu farbować (w sensie na tej samej wizycie u fryzjera), czy dać odpocząć? 4. i czy z tego wszystkiego nie zostanie mi siano na głowie? na pewno trochę się zniszczą, spalą, spopielą, ale czy jest metoda, żeby je trochę oszczędzić lub ożywić po zabiegach?Z góry przepraszam za długaśny post, ale chciałam wszystko na raz zamieścić
|
|
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: z brązu na średni blond
czesc dziewczynki
![]() ja juz sprobowalam i udalo mi sie ale włoski troszke sie zniszczyły bo duzo musiałam rozjasniacza uzyc ale mam swoj blond teraz tylko podcinam i nie oszczedzam kasy na regeneracje pielegnuje je jak moge i sa w bardzo dobrej kondycji
Edytowane przez sparx Czas edycji: 2009-04-13 o 15:27 |
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: z NATURALNEGO brązu na blond
powinnas chyba najpierw uzyc jakiegos rozjasniacza np z joanny a potem pofarbowac po jakims czasie na blond
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Nio ja tez jstem za ty
sama niedawnojeszcze mialam ciemne włosy.Zdecydowalam sie na rozjasniacz i mam jasne pasemka teraz a w poniedzialek iode do fryzjerki zeby mi zrobila to juz profesjonalnie i nie niszczy to tak włoskow jak sie wszystkim wydaje ja jestem zadowolona tylko po prostu trzeba o te włoski dbac odzywki po kazdym umyciu, kilka razy w tygodniu jakies odzywcze maseczki
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co sądzicie o rozjaśniaczu do pasemek i balejażu Joanny "blond naturia"??? czy jak sobie zrobie nim pasemka na średnio ciemnym złocistym brązie to nie wyjdą rude???
|
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozjasniacze z Joanny bardzo mocno rozjaśniają ,wiem z doświadczenia ,ale co za tym idzie, strasznie pala wlosy ,lepiej udac sie do dobrego fryzjera ,ktory pracuje na lepszych ,profesjonalnych farbach. Zaundowac sobie balejaz czy pasemka i tak powoli do blondu. A Tobie zalezy na jakim odcieniu blond?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

boje się,że wyjdą za ciemne albo w ogólew jakimś mało mi pasującym odcieniu.

Proponuję na farbowanie wybrać się do sprawdzonego fryzjera, który dobierze odpowiedni kolor. A może zamiast rzucać się na brąz, przyciemnisz po prostu blond?

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55 
Chyba zdecyduję się na fryzjera- spróbuję odnowić ten blond u nasady a końcówki zostawić ciemniejsze....
na pewno trochę się zniszczą, spalą, spopielą, ale czy jest metoda, żeby je trochę oszczędzić lub ożywić po zabiegach?