|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z blondu na brązik porada
Nie zastanawiałabym się ani chwilę. Masz prześliczną buzię, dość ciemną oprawę oczu, śmiało możesz przyciemnić włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dzięki madziunia80. Tylko tych brązów też jest całe mnóstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Moderator
|
Ale takie odcienie z bräzöw zeby nie miec rudego przeblysku. A myslalas nad ciemnym/srednim carmelem.Zdjecie w zalaczniku.
![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Pytanie jak to uzyskać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Moderator
|
Polecam ten watek
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
kaska222 wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Kurczę ewela11 jesteś prześliczną dziewczyną!
![]() ![]() Ale rozumiem, że my kobiety co jakiś czas potrzebujemy jakiejś zmiany, no i rozjaśnianie mocno niszczy włosy ![]() Ja miałam podobną sytuację, bo miałam mocne odrosty po rozjaśnianiu (mój naturalny kolor to jasny brąz), poza tym rzeczywiście rozjaśnianie niszczyło mi włosy i dlatego zdecydowałam się na powrót do naturalnych. Wybrałam L'oreal Casting Ciemny Blond, który wychodzi jak jasny brąz i wyszedł mi właśnie podobny do tego z drugiego zdjęcia, które wkleiłaś. Niestety z rozjaśnianych włosów Casting zmywa się dość szybko. Ale za to super pokrywa pasemka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
agatka222 dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
W symulacji kaska222 bardzo ładnie wyglądasz . nie ma sensu katować włosy blondem jak w ciemnym jest Ci o wiele lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Dla mnie ważne jest też to jak ja się będę w tym czuła, kiedyś zakładałam perukę brązową i wszyscy którzy to widzieli mieli tyle opinii ile ludzi a ja w lusterku zobaczyłam jakąś smutną dziewczynę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Ewelino, powoli dochodzę do wniosku, że sama nie chcesz tak naprawdę zmieniać tego blondu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
madziunia80- jest w tym dużo racji. Sama nie wiem czy tego chcę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
hej wiesz co ja również mam taki sam dylemat.. jestem blondynka i w dodatku jeszcze nigdy nie farbowałam włosów.. a marzy mi sie tak czekoladowy brąz. co o tym myslisz? zostawiam zdjecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
ale masz śliczne długie włosy... braz by Ci pasował na pewno ale w czym bys wygladala lepiej nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
no właśnie i tu mam problem... bo zdaję sobie sprawę, że jak już użyję tego szamponu to będzie on u mnie dosyć długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
ja mam pytanie do tego tematu - nie chcialam zakladac nowego:
mialam wlosy blond z brazowym spodem (borsuk, tak wiem ![]() jakis czas temu zafarbowalam calosc u fryzjerki na braz - wyplukalo sie po ok 2 tyg (ok, to normalne) potem farbowalam juz sama w domu ok 5 razy (rozne rodzaje farb - brazow i ciemnych brazow) i ciagle sie wyplukuje na taki rudo - braz - a juz dawno powinno sie przyjac na stale tak jak przy farbowaniu spodu u fryzjera - co zrobic?
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Ewela ... Kolor w Twoim załączniku jest świetny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
z ciemnego brązu na blond ! help
Dziewczyny, pomozcie !
Naturalny kolor moich wlosow to ciemny blond, ale od jakiegos czasu przyciemniam je szamponetką (czekoladowy braz) ktory jest ciemny, nawet bardzo. Mam niebieskie oczy, jasną, porcelanową cerę i chciałabym stać się blondynka ![]() powiedzcie czy to w ogole mozliwe;> jesli tak to czy mogę odrazu rozjasnic cale wlosy czy najpierw paseemke ? pilne ; < ! z gory dziękuje ![]()
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Dot.: z ciemnego brązu na blond ! help
jak masz watpliwosci to sprobuj pierw pasemka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Farbowałaś kiedyś włosy farbą trwałą .? Jak tak radze nie farbować , bo zamiast blądu wyjdą ci ryde , i będziesz musiała je myć różnymi płukankami - nieprzyjemne .
Jeśli tylko szamponetką , radze poczekać aż zejdzie do kąca i IŚĆ DO FRYZJERA . Farbowanie na blond jest najbardziej skomplikowanym farbowaniem , a co do kolru to popróbuj se w specjalnych programach do zmienianaia fryzur / ew . zapytaj fryzjerki . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Nie zmieniaj od razu koloru na całych włosach. Wyjdzie nierównomierny, mozliwe,że rudy. Stopniowo schodz z koloru robiąc pasemka u fryzjera. Dzieki temu nie bedziesz miała siana na głowie, tylko włosy
![]()
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Ja mam ten sam problem a jako, że z natury jestem bardzo niecierpliwa to mam ochotę potraktować moje włosy najsilniejszym rozjaśniaczem L'oreal Platinum a później położyć na to jakąś farbę blond. Tylko, że pod ciemną farbą do włosów też mam rozjaśniony blond więc pewnie zostanę łysa po takim zabiegu
![]()
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
hej! Dziewczyny jeżeli macie dylemat czy w brązie będzie wam dobrze polecam Wam szamponetkę joanny orzechowy brąz albo czekoladowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
BAN stały
|
z NATURALNEGO brązu na blond
Witam
![]() Czytałam mnóstwo wątków, ale nie znalazłam tego, co szukałam, więc postanowiłam założyć swój. Od kilku ładnych tygodni mam ochotę zmienić kolor moich włosów - na blond ![]() Mam naturalny brąz (coś pomiędzy jasnym, a średnim - w sumie nie wiem, co to jest za odcień ![]() ![]() Ale też zapuszczam włosy - daję im czas do maja, nie będę ich truć żadnymi szamponetkami, tym bardziej farbami (na nie przyjdzie czas, właśnie w maju), dbam o moje włoski i uważam, że są w bardzo dobrym stanie ![]() No i właśnie w maju mam zamiar zmienić się w blondynkę ![]() Teraz moje pytania: 1. mam zamiar najpierw rozjaśnić moje włosy przez pasemka (tym samym zobaczę, czy będę dobrze wyglądać w jasnych włosach), a potem nałożyć farbę. Czytałam dużo (w KWC ![]() ![]() ![]() 2. ...tym bardziej, że katowałam je trońkę szamponetkami (z tej Pallety)? Choć chyba do maja to nie będzie żadnych skutków ubocznych, prawda? Warto wspomnieć, że już w podstawówce moja mama zgadzała się na małe szaleństwa i sama robiła mi po pasemku rozjaśniaczem z Joanny i - o cudo! - wychodziły normalne (tj. blond, a nie żadne żółtko, czy masełko). i ostatnie pytania: 3. jak pozbywać się odrostów? Domyślam się, że rozjaśniać, ale czy od razu farbować (w sensie na tej samej wizycie u fryzjera), czy dać odpocząć? 4. i czy z tego wszystkiego nie zostanie mi siano na głowie? ![]() Z góry przepraszam za długaśny post, ale chciałam wszystko na raz zamieścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Dot.: z brązu na średni blond
czesc dziewczynki
![]() ja juz sprobowalam i udalo mi sie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sparx Czas edycji: 2009-04-13 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Dot.: z NATURALNEGO brązu na blond
powinnas chyba najpierw uzyc jakiegos rozjasniacza np z joanny a potem pofarbowac po jakims czasie na blond
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
![]()
Nio ja tez jstem za ty
![]() Zdecydowalam sie na rozjasniacz i mam jasne pasemka teraz a w poniedzialek iode do fryzjerki zeby mi zrobila to juz profesjonalnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny co sądzicie o rozjaśniaczu do pasemek i balejażu Joanny "blond naturia"??? czy jak sobie zrobie nim pasemka na średnio ciemnym złocistym brązie to nie wyjdą rude???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Rozjasniacze z Joanny bardzo mocno rozjaśniają ,wiem z doświadczenia ,ale co za tym idzie, strasznie pala wlosy ,lepiej udac sie do dobrego fryzjera ,ktory pracuje na lepszych ,profesjonalnych farbach. Zaundowac sobie balejaz czy pasemka i tak powoli do blondu. A Tobie zalezy na jakim odcieniu blond?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.