Trwała - zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie??
Wella 0 0%
Goldwell 0 0%
Joanna 0 0%
inne 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-07-22, 12:45   #211
ikaps
Raczkowanie

Re: Trwała dla Mulatki :)

Mam wrazenie, ze nie do konca jasno sie wyrazilam... Otoz generalnie chodzi mi o utrwalenie tych loczkowych kosmykow, ale niekoniecznie o to, zeby byly sztywne. Fajnie by bylo, gdyby byly posklejane, ale w miare elastyczne (glownie chodzi o ten efekt sklejenia-zeby nie robila mi sie szopa na glowie )
ikaps jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-22, 13:01   #212
ikaps
Raczkowanie

Aha- jeszcze jedno. Zapomnialam dodac, ze jestem biedna polska studentka i chcialabym raczej cos w przystepnej cenie (zel Goldwell podobno dobry, ale hmm... 25 zl za 100 ml? )
Stary 2004-07-22, 21:23   #213
iwciunia
Zakorzenienie

Witam naladniejsza dziewczyne na forum Na pewno slicznie wygladasz w takich drobniutkich loczusiach ale... skoro chcialabys takie jak na tych zdjeciach to mysle ze powinnas zrobic tak... czytalam ostatnio o takim zabiegu prostowania wlosow na kilka miesiecy w salonach L'oreala (X tenso <-- czy jakos tak ) i jak juz mialabys je calkiem proste nawinelabys na grube walki (z doswiadczenia wiem ze eksperymenty z walkami zajmuja mniej czasu i energii niz prostowalnica w reku kogos kto ma dlugie geste wlosy i tylko dwie rece ) i ... gotowe
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-22, 21:51   #214
ikaps
Raczkowanie

Hihi... No ladnie... Ewidentnie mam na forum fanke
Dzieki za pomysl, ale w moim przypadku to sie nie sprawdza. Ja mam juz trwale wyprostowane wlosy (o ile mozna je nazwac wyprostowanymi ) Nawijanie moich "kudlow" na walki nic nie daje- doslownie- NIC (nawet, gdybym w nich chodzila tydzien) Probowalam tez z lokowka- zanim skonczylam druga polowe glowy, piewsza polowa juz byla prosta (3 godziny roboty na nic ). Po prostu masakra. Teraz jest dobrze, splot mam mniej wiecej taki jak na zdjeciach, no moze troszeczke gesciejszy-i nie musze sie obawiac, ze dwugodzinna walka z prostownica zakonczy sie fiaskiem i szopa po 5 minutach na wilgotnym powietrzu.
Pozdrawiam bardzo goraco
Stary 2004-07-22, 22:16   #215
Rossie
Raczkowanie

Czym je trwale wyprostowałas ikaps?
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-22, 22:26   #216
iwciunia
Zakorzenienie

Fanka sie melduje Jak wyprostowalas na stale? Jakim cudem ? Ja tez bym chciala A moze jakbys zrobila sobie trwala na tym to by sie pokrecily ? (czy chcesz tylko tak na chwile ?)
Stary 2004-07-22, 22:28   #217
ikaps
Raczkowanie

Pisalam o tym tutaj: http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...%20prostowaniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-07-22, 22:38   #218
Rossie
Raczkowanie

Ile ten preparacik kosztuje? Ja miałam prababcie hinduske, alw przeciez hinduski mają sliczne prosciutkie, gładziutkie włosy. A ja wygladam jak Polka (niby mam twarz troche taka jak francuska ale w to nie wierzę) i mam włosy chyba takie jak mulatka :|
Stary 2004-07-22, 22:49   #219
iwciunia
Zakorzenienie

Jedyne pytanie jakie mi sie nasuwa to---> dlaczego ja nie mam w rodzinie hindusek ani mulatek Moze teraz mialabym ciemna karnacje i malutkie loczki (a co do hindusek to prawie kazda jest ladna )
Stary 2004-07-23, 08:48   #220
ikaps
Raczkowanie

No wlasnie w tym watku pisalam do p. Grazynki z pytaniem o trwala! Iwciunia- czytaj!
Stary 2004-07-23, 09:01   #221
ikaps
Raczkowanie

W Niemczech 425g tego preparatu, ktory ja akurat mam kosztuje ok. 6 euro. Wczesniej mialam preparat amerykanski w ekonomicznym opakowaniu chyba 3 kg (polowe pudelka zuzylam podczas pierwszego prostowania, reszte na odrosty), ale nie wiem ile kosztowal. Z tym, ze sam preparat to nie wszystko. Musisz miec do tego krem natluszczajacy, ktory naklada sie na skore glowy, uszy, kark i czolo zeby sie nie poparzyc, neutralizujacy szampon do wlosow, i silna odzywke (najlepiej wszystko z tej samej serii). Ja w komplecie mialam jeszcze spray nablyszczajacy. Wszystko kosztowalo w USA kilkadziesiat dolarow. Mam nadzieje, ze juz wszystko wiesz
Pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-07-23, 10:15   #222
Rossie
Raczkowanie

Hmmm. a dąłoby się ten preparat jakos od Ciebie zalatwic?
Stary 2004-07-23, 10:26   #223
ikaps
Raczkowanie

No wiec sprawa wyglada tak: z Niemiec ten proparat przywozi mi moja kolezanka, ktora tam studiuje. Nie moge Ci nic powiedziec na temat tego, kiedy ona znow przyjedzie do Polski. Mnie ten krem (425g) wystarcza na okolo rok, wiec raczej nie mam problemu z dostawa. Nie wiem, jak dlugie masz wlosy, ale jesli takie jak ja (do ramion) to zeby wyprostowac cale wlosy potrzebowalabys przynajmniej 3 opakowan. Poza tym musisz wiedziec, ze po tym zabiegu (przy zmywaniu preparatu) wlosy garsciami wychodza (ja mam bardzo geste wlosy, wiec u mnie nie widac)- jest to srodek baardzo silny, wiec trzeba obchodzic sie z nim ostroznie-jest na tyle silny, ze maks. jego trzymania na glowie to 15 minut! No ale jak widac dla mnie za slaby (nawet jak trzymam 0,5h). Jezeli jestes na tyle zdeterminowana zeby zaryzykowac to najlepiej bedzie, jezeli zapytasz jakiegos znajomego w Niemczech, Austrii, Francji czy podobnym kraju. tak jak pisalam- ja na dzien dzisiejszy nie moge Ci nic obiecac
Stary 2004-07-23, 10:29   #224
ikaps
Raczkowanie

Aha- poza tym nie widzac twoich wlosow ciezko mi doradzic, jak mocny ten krem mialby byc- jezeli bedzie za mocny, pozbawisz sie wlosow, jezeli za slaby- wlosy nie wyprostuja sie ani odrobine :/
Stary 2004-07-23, 12:00   #225
k-n
Wtajemniczenie

Jedne z Was mają przodków hindusów, drugie sa mulatkami a ja sie zastanawiam jak to jest w moim przypadku. Od urodzenia mam bardzo kręcone włosy, tzw, baranka murzynskiego, czesto robi mi sie z tego mega szopa, a jakby tego było mało one są... NATURALNIE BLOND!! Co daje okropny efekt <placz>, jak tylko wyjde na ulice to odrazu wzbudzam zainteresowanie przechodniów, juz miliony razy slyszałam głupie teksty na ich temat , moze znacie jakies preparaty i sposoby by nie wyglądały one jak szopa??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-07-23, 17:36   #226
ikaps
Raczkowanie

chuda_w-w napisał(a):
> Jedne z Was mają przodków hindusów, drugie sa mulatkami a ja sie zastanawiam jak to jest w moim przypadku.

Mnie przychodzi na mysl tylko jeden Twoj mozliwy przodek- Aniolek!

> Od urodzenia mam bardzo kręcone włosy, tzw, baranka murzynskiego, czesto robi mi sie z tego mega szopa, a jakby tego było mało one są... NATURALNIE BLOND!! Co daje okropny efekt <placz>, jak tylko wyjde na ulice to odrazu wzbudzam zainteresowanie przechodniów, juz miliony razy slyszałam głupie teksty na ich temat , moze znacie jakies preparaty i sposoby by nie wyglądały one jak szopa??

Glupimi tekstami sie nie przejmuj- nie warto sobie zawracac glowy. W moim liceum byla dzieczyna, ktora miala wlasnie takie wlosy (krotkie). I nie miala baranka, tylko takie fajne loczki- wszystkie laski jej zazdroscily A czy tego "baranka" masz tez wtedy, kiedy wlosy sa mokre? Czy dopiero po rozczesaniu? Bo jesli tylko po rozczesaniu to rada jest prosta- nie czesac sie po umyciu wlosow! Moze to rada drastyczna, ale ostatnio przekonalam sie, ze tak robi wiekszosc dziewczyn z kreconymi wlosami- czesze je tylko przed myciem. Potem 2-3 dni bez czesania. Ja tez teraz tak robie. I poki co wcale nie czuje sie niekomfortowo Mozna utrwalic te loczki przez zastosowanie na mocno wilgotne wlosy wosku i odrobiny zelu (moje ostatnie eksperymenty :P ). Potem podobno mozna wysuszyc wlosy suszarka z dyfuzorem trzymajac schylona glowe-nie sprawdzalam, bo nie dysponuje poki co takim sprzetem.
Pozdrawiam wszystkie lokate
Stary 2004-07-23, 18:12   #227
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

dziewczyny przeczytajcie w archiwum watki o trwalym prostowaniu włosów, opisalam tam dzialanie preparatu Renee Blanhce, ale dziewczyany opisały dzialanie innych firm, w dobrym salonie fryzjerskim takie zabiegi sie wykonuje, bez narazania na zniszczenie wlosow, to taki sam zabieg jak trwala ondulacja, wiec bardzo silny!!! i nie nadaje sie do wlosow farbowanych i rozjasnianych!!!!,
Stary 2004-07-23, 20:32   #228
k-n
Wtajemniczenie

Kiedy włosy są mokre są po prostu idealne, tzn. takie jakie chciałabym tez miec kiedy wyschną. Zawsze rozczesuję włosy po myciu, wtedy kazdy lok "idzie w swoją strone", a kiedy są juz zupełnie suche wyglądają jak baranek murzynski tyle ze blond, są one tez wysuszone przez rózne żele, które i tak nie dawały porządanego efektu :placz:
Znasz moze jakies dobre preparaty nawilżające włosy?
Stary 2004-07-23, 20:42   #229
ikaps
Raczkowanie

No widzisz, czyli masz dokladnie tak jak ja. Po prostu ich nie rozczesuj po myciu, tak jak pisalam. Niestety, dobrej odzywki nie znam. Sama mam mocno przesuszone wlosy i jestem w trakcie szukania dobrej odzywki. Niestety, portfel mam tez przesuszony, wiec nie jestem w stanie sprawdzac wszystkiego i wyprobowywac na sobie (a szkoda ). Dzisiaj kupilam sobie serum wygladzajace Fructisa i zobacze jakie daje efekty. Bardzo sluzy mi szampon z tej samej serii (do suchych, trudnych do ukladania wlosow). Jesli Ty znajdziesz jakas fajna odzywke to daj znac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-07-23, 21:39   #230
k-n
Wtajemniczenie

Szczerze mowiac nie trafiłam jeszcze na nic dobrego, choc kiedys wyprobowałam mleczko sunsilk przeciw puszeniu, początkowo moja fryzura wyglądała "jako-tako" ale pozniej znowu to samo Ostatnio zrobiłam sobie odzywke z olejku rycynowego, jajek i cytryny, ale slyszałam ze aby uzyskac jakies efekty to trzeba stosowac dłuzszy czas...
Wolalabym miec tak jak Ty ciemne włosy, bo w tych blond i mojej figurze ludzie biorą mnie za 14,15-latke...
Ble :/
Jak tylko znajde jakies "cudo" dam znac
Pozdrawiam
Stary 2004-07-24, 18:20   #231
Rossie
Raczkowanie

Hmmm, na razie dysponuję tlyko zdjeciem, gdzie mam włosy wyprostowane prostownicą,i widac mniej wiecej, że są takie dziwne. Chuda_w-w, ja tez mam chyba takie włosy co Ty,nie moge sobie z nimi dac rady za nic :| Są jakies takie twarde i ostre, ąz gryzą szyje 9jak nie wysusze, dlatego musze suszyc )
Stary 2004-07-24, 18:38   #232
k-n
Wtajemniczenie

No własnie... moich za nic w swiecie nie idzie wyprostowac zadnymi sposobami :/. Kiedy są mokre są po prostu extra, jak sa suche są nieprzyjemne w dotyku,takie jak własnie opisuje Rossie czyli "twarde i ostre, ąz gryzą szyje" nie chcą sie układac, sterczą
Włosy sa najwieksza zmorą mojego zycia
Stary 2004-07-24, 18:54   #233
Rossie
Raczkowanie

No własnie moje włosy też są moją zmorą, jakos mi wogole w nich tak niewygodnie...A kolor mam złoty blond. jak po umyciu i wysuszeniu zwiaze je normalnie w kitke to mi tzaki puch wystaje zza szyi - taka kulka jakby puchata. W miare kiutke mam jak związe na noc w koczek. a masz moze zdjęcie?
Stary 2004-07-24, 19:09   #234
k-n
Wtajemniczenie

Zeskanowanych nie mam żadnych
Stary 2004-07-24, 21:42   #235
ikaps
Raczkowanie

A ja mam pytanie do p. Grazynki- wlasnie o ta suszarke z dyfuzorem- czy uzywanie jej poomze mi wysuszyc wlosy zachowujac loki? Bo zwykla suszarka po prostu rozdmuchuje mi wlosy na wszystki strony i ze zwartej fryzury nici, a ni zawsze mam czas, zeby pozostawic wlosy do wyschniecia naturalnego :/
Stary 2004-07-25, 18:05   #236
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

oczywiscie!! dobry zelik do wlosow kreconych np REnee Blanche, oraz dyfuzor i loczki sa sliczne
Stary 2004-08-05, 16:28   #237
wisieneczka
Przyczajenie

Trwała - wątek zbiorczy

Mam takie malutkie pytanko : mam troszke falowane, dluższe niż do ramion włosy i chciałabym mieć dosyć mocno kręcone (sprężynki), ale tylko na jakiś czas (2-3 misiące). Czy jest możliwość zrobienia trwałej, czy czegoś w tym rodzaju na taki okres czasu??
wisieneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-08-05, 17:30   #238
ank@
Rozeznanie

Re: Trwała

Oczywiście, że jest możliwośc. Ale jak twoje wlosy będą wyglądły po "zejściu" trwałej to nie wiem. To nie jest zabieg obojętny dla włosa ...
ank@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-05, 17:48   #239
jostine
Raczkowanie

Trwała generalnie trzyma się 2-3 miesiące, czasem krócej, czasem dłużej.

Ja po zrobieniu trwałej miałam w zasadzie loki (oczywiście z czasem coraz mniej skręcone) aż mi włosy odrosły i obcięłam do końca te które poddane były trwałej. I szczerze mówiąc po 6ciu miesiącach marzyłam o tym, żeby znowu mieć włosy zupełnie proste.
jostine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-05, 17:54   #240
wisieneczka
Przyczajenie

hehe no właśnie dlatego się nad tym zastanawiam :P Może za dużo kombinuję, ale są wakacje :P
wisieneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości