Stylizacja włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-03, 13:53   #211
kesii
Raczkowanie

Dot.: Pianka-czarodziejka

Cytat:
Napisane przez Natalia Pokaż wiadomość
hej dziewczynki jak myślicie czy na moich włoskach wyjda tak ładne kręcone włoski ??? Włoski sa w sumie podatne na krecenie itd. ale nie sa za gęste i są wycieniowane do ramion .... kusza mnie krecone włoski na 100dniówke. ehhh ....
raczej polecalabym lokówke na wielkie wyjscia. nigdy nie wyjda ci tak wspaniale wlosy jak po lokowce. ugniatanie i pianka to doskonale rozwiazanie na codzien ale nie liczylabym na super trwalosc i efekt.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 14:26   #212
niv_
Zakorzenienie

Wink Dot.: Pianka-czarodziejka

Nie jestem ekspertem,ale wydaje mi się,że nie ma pianki,która z naturalnie prostych czy tylko lekko pofalowanych zrobiłaby loki Wydaje mi się,że sama pianka + ugniatanie cudów nie zdziała,efekt jest super,ale jednak na włosach w miarę kręconych.W innych przypadkach zostają wałki,lokówka,lekka trwała
Stary 2006-11-03, 15:18   #213
styczeń1985
Raczkowanie

GG do styczeń1985

Ładnie skręcone włoski można uzyskać po użyciu pianki Wella 2-dniowa objętość, ale trzeba uważać, bo czasem za mocno skleja włosy :/ Wystarczy ugniatać. Ja używam potem odrobiny zielonego Sunsilka-mleczko przeciw puszeniu się kręconych włosów. Teraz niestety włoski prostuję, mimo że naturalnie się kręcą... ehh....
styczeń1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 20:07   #214
rozmarynek
Zadomowienie

Hmmm.... ciekawe rzeczy tu piszecie
Mam pytanie:
Jeżeli np. wieczorem umyję włosy i powgniatam piankę (zastanawiam sie nad nivea podkreślajaca skrest i fale), to cz nast. dnia będą nadal ładne? Myję głowę co drugi dzień, więc czy loki przetrwają? MAm włos falowane, miejscami robią się loki rodem z francji, więc raczej podatne na skręt.
rozmarynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 21:18   #215
kesii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Nie jestem ekspertem,ale wydaje mi się,że nie ma pianki,która z naturalnie prostych czy tylko lekko pofalowanych zrobiłaby loki Wydaje mi się,że sama pianka + ugniatanie cudów nie zdziała,efekt jest super,ale jednak na włosach w miarę kręconych.W innych przypadkach zostają wałki,lokówka,lekka trwała
oj mylisz sie i to powaznie. moje proste wlosy, ktore z natury nawet prostowania nie wymagaja po piance do lokow, suszarce i ugniataniu robia sie lokami, nie falami, na calej glowie. wlosy mam do ramion, nie sa ciezkie.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 18:11   #216
blueone
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kesii Pokaż wiadomość
oj mylisz sie i to powaznie. moje proste wlosy, ktore z natury nawet prostowania nie wymagaja po piance do lokow, suszarce i ugniataniu robia sie lokami, nie falami, na calej glowie. wlosy mam do ramion, nie sa ciezkie.
naprawde?! to może jest dla mnie nadzieja! mam proste włosy,które po podkręcaniu na szczotce i uzyciu i pianki i lakieru po paru godzinach się prostują...ciekawe czy ta pianka do kręconych cos by dała...
blueone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-02, 15:43   #217
rozmarynek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozmarynek Pokaż wiadomość
Hmmm.... ciekawe rzeczy tu piszecie
Mam pytanie:
Jeżeli np. wieczorem umyję włosy i powgniatam piankę (zastanawiam sie nad nivea podkreślajaca skrest i fale), to cz nast. dnia będą nadal ładne? Myję głowę co drugi dzień, więc czy loki przetrwają? MAm włos falowane, miejscami robią się loki rodem z francji, więc raczej podatne na skręt.
hm?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-29, 20:10   #218
ilys
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dzikaa Pokaż wiadomość
laseczki pomózcie mi!! mam taki problem, ze jak umyje wlosy i wysusze to mam niezła "szope" na głowie!!! znudziło mi sie prostowanie, a przeciez nie moge z taka fryzura wyjsc do ludzi!!! Mowicie ze ta pianka by cos tu pomogła, bo mam troszke krecone włosy, a moze znacie inny magiczny srodek na moj problem???
Mój sposób na extra loki to mleczko sunsilk na wilgotne włosy i pozostawienie do naturalnego wyschnięcia (w moim przypadku to bite 3 godziny czekania, ale warto). Efekt - włosy są miękkie, mocno ale naturalnie skręcone i co najlepsze - fryzura trzyma się nawet tydzień.
ilys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 06:51   #219
avocado64
Przyczajenie

preparaty na lepszy skret

mam wlosy suche i sporo siwych , higdy nie byly super proste , teraz wraz z wiekiem coraz bardziej zaczynaja sie skrecac, jednym pasmom to wychodzi lep[iej innym gorzej.Szukam srodka na ladny skret i zapobieganie spierzaniu.Widzialam tu niedawno reklame ponoc wspanialego preparatu ale umknol mi gdzies.prosze o podpowiedz.
avocado64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 09:57   #220
rozmarynek
Zadomowienie

Dot.: preparaty na lepszy skret

Podaję CI link, który z pewnością Ci pomożę
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=loki+loczki

Warto poszukać jeszcze w wyszukiwarce.
Stary 2007-03-11, 15:23   #221
scarlettmonroe
Rozeznanie

Dobra jest seria Nivea:szampon,pianka i lakier. Poza tym szampon i mleczko Susilk oraz spray do loków Welli
scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 18:46   #222
rozmarynek
Zadomowienie

Pianka nivea do lokow i fal jest rzezczywiscie dosyc fajna, ale trzeba uważac, zeby nie przesadzic z ilością
Stary 2007-08-17, 20:42   #223
Ifonkaaa
Raczkowanie

produkty ktore utrzymaja zrobione loki w nienagannym stanie przez wiele godzin...

Mam taka prozbe a mianowicie czy ktos wie czy istnieja jakies produkty do stylizacji wlosow ktore utrzymaja zrobione loki na lokowce przez duzy okres czasu w nienagannym stanie? poniewaz zamierzam sobie takie loczki wykonac ale zawsze jak juz je zrobie to po 30 minutach zaczynaja sie zawsze prostowac... pomimo ze wczesniej daje zawsze pianke i na koniec lakier... ja mam wlosy niepodatne na ukladanie i cienkie to moze dlatego.. ale musza chyba istniec jakies dobre produkty moze zlych uzywalam (pianka i lakier z firmy taft najmocniejszy) jesli ktos wie o jakichs kosmetykach ktore mozna uzyc aby fryzura wytrzymala bardzo dlugo to bardzo prosilabym o napisanie

z gory dziekuje za odpowiedzi
Ifonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-17, 21:32   #224
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: produkty ktore utrzymaja zrobione loki w nienagannym stanie przez wiele godzin.

Poszukaj w wątku o lokach, tam jest mnóstwo kosmetyków do włosów kręconych. Jeśli masz włosy niepodatne na kręcenie, wtedy rzeczywiście trudno będzie je utrzymać w takim stanie jak byś chciała. Za dużo środków do stylizacji również niepotrzebnie obciąża włosy.

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...161343&page=66

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-04, 20:38   #225
zakretasik
Przyczajenie

Chryste.czy zadna z was nie slyszala o mietych wlosach?myjesz,na mokre pianka+zel,kladziesz sie spac i wlosy sa miete.nie loki,tylko tak fajnie pomiete
zakretasik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 17:29   #226
madziulka123
Przyczajenie

pianka do lokow

Witam
Pytanie skierowane przede wszystkim do posiadaczek włosów kręconych. Jakiej pianki używałyście i jaka jest waszym zdaniem najlepsza? Ja póki co używałam dotychczas Wellaflex do włosów właśnie kręconych. Nie jest zła, ale trochę zbyt słabo utrwala i skleja. Myślałam jeszcze by wypróbować:
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ppp/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,13370,flexible-curls-pianka-do-wlosow.html, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6475,wellaflex-pianka-do-ukladania-wlosow-nablyszczajaca-z-dodatkiem-lakieru-stara-wersja.html, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,11986,krecone-wlosy-delikatna-pianka.html, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8217,wellaflex-24-godzinna-objetosc-pianka-do-wlosow-suchych-i-zniszczonych.html albo jakąś inną, która nadawała by sie do kręconych włosów. Błagam o radę.
A tak przy okazji - suszycie włosy zimnym czy ciepłym powietrzem?
madziulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 18:50   #227
Marcia_E
Raczkowanie

Dot.: pianka do lokow

Dobry temat Ja też jestem w trakcie poszukiwań dobrej pianki do włosów. A jeśli chodzi o suszenie to na co dzień nie używam suszarki, ale jeśli już musze to susze chłodnym powietrzem.
Marcia_E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 22:53   #228
takamała
Przyczajenie

racja!! to super sposób, też tak zawsze robię. I naprawdę działa ale też zależy z kolei od rodzju włosów, ja mam miękkie i gęste, i bardzo podatne na działanie wszelkich czynników zewnętrznych. Więc zawsze mi sie pogniotą dośc mocno. Ale nigdy po umyciu ich nie rozczesuję jeśli chcę miec pomięte
takamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 13:20   #229
edziaw1985
Przyczajenie

Smile Dot.: Pianka-czarodziejka

kiedys jak bylam u fryzjera to po mocnym wycieniowaniu wlosow nalozyla mi pianke kadus wspomagajac skret wlosa(dostepna w sklepach fryzjerski cena okolo 45 zl)i wysuszyla mi wlosy suszarka z dyfuzorem i miala super loki mimo ze wlosy mam raczej proste ,sama tez zawsze wgniatalam pianke i suszylam suszarka z dyfuzorem ale takiego efektu jeszcze nie uzyskalawiec mysle ze to zasluga tej pianki ,jak tylko nazbieram kasy zamierzam kupic ja sobie
edziaw1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-30, 20:20   #230
nia.r
Raczkowanie

GG do nia.r
Talking Dot.: Styling włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy

Ja tez mam naturalne loki i nie mam pojęcia jak ułożyć zeby były puszyste :/

Edytowane przez nia.r
Czas edycji: 2010-03-02 o 20:43 Powód: usunięcie zdjęć
nia.r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 16:34   #231
Luchaa
Przyczajenie

Question Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

Hej kręciołki.Ja mam pytanie odnośnie produktów Matrixa. Może używałyście? Chciałam wiedzieć czy jesteście z niego zadowolone? i jak dziła? Szczególnie chodzi mi o działanie i efekty kremu podkreślającego loki z Matrixa? ]
Może macie mi coś do polecenia z kosmetyków, albo jakieś domowe sposoby żeby sie bardziej kręciły. Licze na was i czekam na opinie o kremie z Matrixa:)Zamierzam go kupić i własnie nie wiem czy powinnam, poradzcie mi. Dobrze działa ? jesteście zadowolone i czy powinnam sie skusić? Pozdrawiaam. Buziaczki
Luchaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 18:50   #232
lutiana
Zadomowienie

Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

Nie czytałam nigdy opinii o tym kremie, ale z tej serii jest mleczko, które jest podobno niezłe, ale ja nigdy go nie używałam, miałam tylko taki spray podkreślający loki - dość fajny był

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 15:32   #233
Luchaa
Przyczajenie

Ooo.. o spreju nie czytałam jeszcze. A krem poleciłamimoja fryzjerka;] A sprej jak działa?? Pomaga skręcać,podkreśla.. ?
Luchaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-25, 12:41   #234
Pimecia
Raczkowanie

Witajcie sprężynki ! Ja używam produktów Matrixa, z serii Biolage, balsamu nawilżającego i toniku. Używałam też serii do włosów kręconych, jednak Biolage jest zdecydowanie lepszy, bo nawilża. Po balsamie, który traktuję jako maskę, włosy są gładkie, lśniące, pięknie się skręcają a loki oddzielają od siebie. Przy potrząśnięciu głową ruszają się, a to nie łatwa sprawa przy takiej "czapce" loków jak mam na głowie. Po nocy, kiedy loki nie wyglądają najlepiej spryskuję je tonikiem (też Biolage) i znów są piękne, choć już nie tak jak zaraz po umyciu.
Ogólnie polecam całą serię Biolage, musi coś w niej być bo fryzjerka wychodziła z podziwu jak bardzo zmieniły się moje włosy po tych specyfikach.
Pimecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-06, 18:19   #235
oleczka87
Rozeznanie

Dziewczyny mam takie włosy, które kręcą się od ucha, a raczej bardzo bardzo falują i szukam czegoś co bardziej je skręci. Zastanawiam się nad tą sprężyną Ossmo, ale czy to bardziej taki żel czy krem, bo np. krem z sunsilka bardzo obciążał mi włosy.
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 11:03   #236
LEW
Rozeznanie

A używałyście nowej serii Ziaji do włosów kręconych(szampon+odżywka )-skręt zaprogramowany?
LEW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 11:19   #237
MagJa
Zakorzenienie

A używałyście może galaretki do loków Curl Kick z Goldwella albo odnowionej wersji kremu do loków Curl Memory Down Cream L'oreal Professional?

Kończę sprężynę Osmo i jakoś nie jestem nią zachwycona tak, jak kiedyś. Moje włosy od dawna zaczynają się rozkręcać i coraz trudniej mi uzyskać ładne i trwałe loki, i niestety Osmo już temu podołać nie może. Poza tym albo mi się wydaje albo teraz jest jakieś takie rzadsze Kiedyś taką sprężynę miałam ze 4 miesiące co najmniej, a teraz jakieś 2 minęły i się kończy...
Ktoś pytał co to właściwie jest, a więc wg mnie jest to taka emulsja, lekko kleista, jakby lekko żelowa. Ale bardziej emulsja. Moich włosów nie obciąża, a mam ku temu skłonności, niestety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loreal.jpg (1,3 KB, 566 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg curlkick.jpg (7,0 KB, 18 załadowań)
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 20:48   #238
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pimecia Pokaż wiadomość
Witajcie sprężynki ! Ja używam produktów Matrixa, z serii Biolage, balsamu nawilżającego i toniku. Używałam też serii do włosów kręconych, jednak Biolage jest zdecydowanie lepszy, bo nawilża. Po balsamie, który traktuję jako maskę, włosy są gładkie, lśniące, pięknie się skręcają a loki oddzielają od siebie. Przy potrząśnięciu głową ruszają się, a to nie łatwa sprawa przy takiej "czapce" loków jak mam na głowie. Po nocy, kiedy loki nie wyglądają najlepiej spryskuję je tonikiem (też Biolage) i znów są piękne, choć już nie tak jak zaraz po umyciu.
Ogólnie polecam całą serię Biolage, musi coś w niej być bo fryzjerka wychodziła z podziwu jak bardzo zmieniły się moje włosy po tych specyfikach.
Z calego serca popieram Ja mam wprawdzie tylko szampon matrixa biolage nawilzajacy, ale planuje zakupic cala serie do nawilzania wlosow. jestem w szoku, ze SZAMPON moze dawac taki efekty, kiedy walczylam nawilzajacymi maseczkami roznych firm i jakos nie bylo widac poprawy...z matrixa mam tez odzywke curl life. no i szampon. Szamponu jeszcze nie uzywalam, bo nie moge sie oderwac od biolage ale odzywke uwazam za bardzo dobra. ogolnie moje zniszczone wlosy coraz bardziej przypominaja sliczne sprezynki, ktore mialam na glowie przed zniszczeniem jestem w szoku
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 22:44   #239
angie84
Raczkowanie

Z mojego doświadczenia mogę polecić:
- Pantene Pro-V Sprężyste Loki i Fale (odżywka bez spłukiwania)
- Rossmann Effex Curly Gel z prowitaminą B5 (kosztuje około 4 zł :P)
- L'Oreal Studio Architect Wosk Nabłyszczający ( podkreślenie i kontrola, nadaje blask)

Co do szamponów:
- NIVEA Silky Shine (Połysk Jedwabiu)
- NIVEA Beauty Care (Elastycznośc i Blask)
- od czasu do czasu NIVEA Flexible Curls (Skręt fal i loków)
- Gliss Kur - Włosy Suche i zniszczone (regeneracyjny)
- Gliss Kur - Płynny Jedwab

Odżywki:
- jak wyżej

Kiedyś używałam serii Sunsilk, ale miałam bardzo przesuszone włosy, a z kolei pianki bardzo mi je usztywniały :-/

Poniżej jest fotka jak wyglądają moje włoski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje.JPG (120,5 KB, 145 załadowań)
angie84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 05:13   #240
NiebanalnyBanal
Raczkowanie

Dot.: Styling włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy

a ja za to mam takie inne pytanie ;-)
Mam naturalnie kręcone włosy... takie malutkie spręzynki (załączam zdjęcie, ja z papierkiem ;-) ) a chciałabym mieć na swojej 18stce takie... falowane włosy (coś jak te dwie aktorki ;P) .
Jest to możliwe żebym mogłam mieć takie włosy ?
I jeszcze jedno...
Co poradzilibyście mi na (nie wiem, jak to napisać ;|) wystające włosy... Chodzi mi mianowicie o to ,że moje włosy nie są gładkie, tylko takie 'strzępy' wystają z każdej strony;| denerwuje mnie to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15077630.jpg (84,6 KB, 256 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg normal_003~8.jpg (18,2 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ?k=MzgxMDI5MTksNDYwNTAz&f=2d.jpg (64,4 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez NiebanalnyBanal
Czas edycji: 2008-07-30 o 05:14 Powód: dopisek;)
NiebanalnyBanal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości