|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pianka-czarodziejka
raczej polecalabym lokówke na wielkie wyjscia. nigdy nie wyjda ci tak wspaniale wlosy jak po lokowce. ugniatanie i pianka to doskonale rozwiazanie na codzien ale nie liczylabym na super trwalosc i efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie jestem ekspertem,ale wydaje mi się,że nie ma pianki,która z naturalnie prostych czy tylko lekko pofalowanych zrobiłaby loki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Ładnie skręcone włoski można uzyskać po użyciu pianki Wella 2-dniowa objętość, ale trzeba uważać, bo czasem za mocno skleja włosy :/ Wystarczy ugniatać. Ja używam potem odrobiny zielonego Sunsilka-mleczko przeciw puszeniu się kręconych włosów. Teraz niestety włoski prostuję, mimo że naturalnie się kręcą... ehh....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Hmmm.... ciekawe rzeczy tu piszecie
![]() Mam pytanie: Jeżeli np. wieczorem umyję włosy i powgniatam piankę (zastanawiam sie nad nivea podkreślajaca skrest i fale), to cz nast. dnia będą nadal ładne? Myję głowę co drugi dzień, więc czy loki przetrwają? MAm włos falowane, miejscami robią się loki rodem z francji, więc raczej podatne na skręt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
naprawde?! to może jest dla mnie nadzieja! mam proste włosy,które po podkręcaniu na szczotce i uzyciu i pianki i lakieru po paru godzinach się prostują...ciekawe czy ta pianka do kręconych cos by dała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
preparaty na lepszy skret
mam wlosy suche i sporo siwych , higdy nie byly super proste , teraz wraz z wiekiem coraz bardziej zaczynaja sie skrecac, jednym pasmom to wychodzi lep[iej innym gorzej.Szukam srodka na ladny skret i zapobieganie spierzaniu.Widzialam tu niedawno reklame ponoc wspanialego preparatu ale umknol mi gdzies.prosze o podpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Dot.: preparaty na lepszy skret
Podaję CI link, który z pewnością Ci pomożę
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=loki+loczki Warto poszukać jeszcze w wyszukiwarce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Dobra jest seria Nivea:szampon,pianka i lakier. Poza tym szampon i mleczko Susilk oraz spray do loków Welli
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Pianka nivea do lokow i fal jest rzezczywiscie dosyc fajna, ale trzeba uważac, zeby nie przesadzic z ilością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
produkty ktore utrzymaja zrobione loki w nienagannym stanie przez wiele godzin...
Mam taka prozbe a mianowicie czy ktos wie czy istnieja jakies produkty do stylizacji wlosow ktore utrzymaja zrobione loki na lokowce przez duzy okres czasu w nienagannym stanie? poniewaz zamierzam sobie takie loczki wykonac ale zawsze jak juz je zrobie to po 30 minutach zaczynaja sie zawsze prostowac... pomimo ze wczesniej daje zawsze pianke i na koniec lakier... ja mam wlosy niepodatne na ukladanie i cienkie to moze dlatego.. ale musza chyba istniec jakies dobre produkty moze zlych uzywalam (pianka i lakier z firmy taft najmocniejszy) jesli ktos wie o jakichs kosmetykach ktore mozna uzyc aby fryzura wytrzymala bardzo dlugo to bardzo prosilabym o napisanie
z gory dziekuje za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: produkty ktore utrzymaja zrobione loki w nienagannym stanie przez wiele godzin.
Poszukaj w wątku o lokach, tam jest mnóstwo kosmetyków do włosów kręconych. Jeśli masz włosy niepodatne na kręcenie, wtedy rzeczywiście trudno będzie je utrzymać w takim stanie jak byś chciała. Za dużo środków do stylizacji również niepotrzebnie obciąża włosy.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...161343&page=66 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Chryste.czy zadna z was nie slyszala o mietych wlosach?myjesz,na mokre pianka+zel,kladziesz sie spac i wlosy sa miete.nie loki,tylko tak fajnie pomiete
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
pianka do lokow
Witam
![]() Pytanie skierowane przede wszystkim do posiadaczek włosów kręconych. Jakiej pianki używałyście i jaka jest waszym zdaniem najlepsza? Ja póki co używałam dotychczas Wellaflex do włosów właśnie kręconych. Nie jest zła, ale trochę zbyt słabo utrwala i skleja. Myślałam jeszcze by wypróbować: [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ppp/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,13370,flexible-curls-pianka-do-wlosow.html, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6475,wellaflex-pianka-do-ukladania-wlosow-nablyszczajaca-z-dodatkiem-lakieru-stara-wersja.html, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,11986,krecone-wlosy-delikatna-pianka.html, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8217,wellaflex-24-godzinna-objetosc-pianka-do-wlosow-suchych-i-zniszczonych.html albo jakąś inną, która nadawała by sie do kręconych włosów. Błagam o radę. A tak przy okazji - suszycie włosy zimnym czy ciepłym powietrzem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Dot.: pianka do lokow
Dobry temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
racja!! to super sposób, też tak zawsze robię. I naprawdę działa ale też zależy z kolei od rodzju włosów, ja mam miękkie i gęste, i bardzo podatne na działanie wszelkich czynników zewnętrznych. Więc zawsze mi sie pogniotą dośc mocno. Ale nigdy po umyciu ich nie rozczesuję jeśli chcę miec pomięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
![]()
kiedys jak bylam u fryzjera to po mocnym wycieniowaniu wlosow nalozyla mi pianke kadus wspomagajac skret wlosa(dostepna w sklepach fryzjerski cena okolo 45 zl)i wysuszyla mi wlosy suszarka z dyfuzorem i miala super loki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja tez mam naturalne loki i nie mam pojęcia jak ułożyć zeby były puszyste :/
Edytowane przez nia.r Czas edycji: 2010-03-02 o 20:43 Powód: usunięcie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej kręciołki.Ja mam pytanie odnośnie produktów Matrixa. Może używałyście? Chciałam wiedzieć czy jesteście z niego zadowolone? i jak dziła? Szczególnie chodzi mi o działanie i efekty kremu podkreślającego loki z Matrixa? ]
Może macie mi coś do polecenia z kosmetyków, albo jakieś domowe sposoby żeby sie bardziej kręciły. Licze na was i czekam na opinie o kremie z Matrixa:)Zamierzam go kupić i własnie nie wiem czy powinnam, poradzcie mi. Dobrze działa ? jesteście zadowolone i czy powinnam sie skusić? Pozdrawiaam. Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetyki do włosów kręconych
Nie czytałam nigdy opinii o tym kremie, ale z tej serii jest mleczko, które jest podobno niezłe, ale ja nigdy go nie używałam, miałam tylko taki spray podkreślający loki - dość fajny był
![]()
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
Ooo.. o spreju nie czytałam jeszcze. A krem poleciłamimoja fryzjerka;] A sprej jak działa?? Pomaga skręcać,podkreśla.. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Witajcie sprężynki ! Ja używam produktów Matrixa, z serii Biolage, balsamu nawilżającego i toniku. Używałam też serii do włosów kręconych, jednak Biolage jest zdecydowanie lepszy, bo nawilża. Po balsamie, który traktuję jako maskę, włosy są gładkie, lśniące, pięknie się skręcają a loki oddzielają od siebie. Przy potrząśnięciu głową ruszają się, a to nie łatwa sprawa przy takiej "czapce" loków jak mam na głowie. Po nocy, kiedy loki nie wyglądają najlepiej spryskuję je tonikiem (też Biolage) i znów są piękne, choć już nie tak jak zaraz po umyciu.
Ogólnie polecam całą serię Biolage, musi coś w niej być bo fryzjerka wychodziła z podziwu jak bardzo zmieniły się moje włosy po tych specyfikach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam takie włosy, które kręcą się od ucha, a raczej bardzo bardzo falują i szukam czegoś co bardziej je skręci. Zastanawiam się nad tą sprężyną Ossmo, ale czy to bardziej taki żel czy krem, bo np. krem z sunsilka bardzo obciążał mi włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
A używałyście nowej serii Ziaji do włosów kręconych(szampon+odżywka )-skręt zaprogramowany?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
A używałyście może galaretki do loków Curl Kick z Goldwella albo odnowionej wersji kremu do loków Curl Memory Down Cream L'oreal Professional?
Kończę sprężynę Osmo i jakoś nie jestem nią zachwycona tak, jak kiedyś. Moje włosy od dawna zaczynają się rozkręcać i coraz trudniej mi uzyskać ładne i trwałe loki, i niestety Osmo już temu podołać nie może. Poza tym albo mi się wydaje albo teraz jest jakieś takie rzadsze ![]() Ktoś pytał co to właściwie jest, a więc wg mnie jest to taka emulsja, lekko kleista, jakby lekko żelowa. Ale bardziej emulsja. Moich włosów nie obciąża, a mam ku temu skłonności, niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Z mojego doświadczenia mogę polecić:
- Pantene Pro-V Sprężyste Loki i Fale (odżywka bez spłukiwania) - Rossmann Effex Curly Gel z prowitaminą B5 (kosztuje około 4 zł :P) - L'Oreal Studio Architect Wosk Nabłyszczający ( podkreślenie i kontrola, nadaje blask) Co do szamponów: - NIVEA Silky Shine (Połysk Jedwabiu) - NIVEA Beauty Care (Elastycznośc i Blask) - od czasu do czasu NIVEA Flexible Curls (Skręt fal i loków) - Gliss Kur - Włosy Suche i zniszczone (regeneracyjny) - Gliss Kur - Płynny Jedwab Odżywki: - jak wyżej ![]() Kiedyś używałam serii Sunsilk, ale miałam bardzo przesuszone włosy, a z kolei pianki bardzo mi je usztywniały :-/ Poniżej jest fotka jak wyglądają moje włoski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styling włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy
a ja za to mam takie inne pytanie ;-)
Mam naturalnie kręcone włosy... takie malutkie spręzynki (załączam zdjęcie, ja z papierkiem ;-) ) a chciałabym mieć na swojej 18stce takie... falowane włosy (coś jak te dwie aktorki ;P) . Jest to możliwe żebym mogłam mieć takie włosy ? I jeszcze jedno... Co poradzilibyście mi na (nie wiem, jak to napisać ;|) wystające włosy... Chodzi mi mianowicie o to ,że moje włosy nie są gładkie, tylko takie 'strzępy' wystają z każdej strony;| denerwuje mnie to ![]() Edytowane przez NiebanalnyBanal Czas edycji: 2008-07-30 o 05:14 Powód: dopisek;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.