|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
wpadlam najpierw przekazac wiesci bo nie wiem czy uda mi sie was nadrobic.
sms od anoxy "Hej nie bedzie mnie przez kilka dni bo jednak misieli mi rozciac tego palca. zalozyli szwy i musialam zostac z malym u mamy bo nie wolno mi chodzic a nawet z psem bym nie poszla. pozdrawiam anoxa" matko misiek mi kupe tu uwalil i mi smierdzi pod nocem ![]() bylismy dzis u neurologa. misio ma asymetrie i obnizone napiecie miesniowe. do tego skosnoglowie no i ogolnie jest len maly. powiedziala ze juz dawno powinien glowe podnosic a on jest za wiotki. mamy skierowanie na rehabilitacje, ma spac na lewym boku i lezec duuuzo na brzuchu z waleczkiem pod raczkami. do tego mamy mu dawac wit B1 i B6 bo mu drga broda czasem. no i wyczula ze ma powiekszone wezly chlonne wiec jutro probujemy dostac sie do pediatry. bylismy na zakupach. kupilismy malemu buciki i lozeczko turystyczne i zabawke przyczepiana do szyby w samochodzie, a ja kupilam sobie sukienke i zakiet na chrzciny. to chyba tyle jak dam rade to nadrobie co naskrobalyscie |
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
biedna anoxa
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- O masz to musialo bolec Anoxe ![]() Ania dobrze, ze zdiagnozowal lekarzi bedziecie mogli cwiczyc z Miskiem. Ja malej oprocz cwiczen na brzuszku robie masaze z oliwka na pobudzenie miesni tak profilaktycznie. |
||
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Każde mleko z dopiskiem ha jest dla dziaciaków z ryzykiem alergii (ale już nie ze skazą np.). Nan 1 jest mlekiem zwyklym do karmienia czy mieszanego czy tylko modyfikowanego (tych dwóch używaliśmy, teraz mamy nutramigen - czyli rozbite białko). Mleka z r są chyba dla dzieci ulewających. Po nan ha mieliśmy brzydkie kupy (ktosia już tu pisała że tak było).
Odparzenia robią się przede wszystkim naskutek nadmiernej wilgoci, no i jeśli kupka zmiesza się z siuśkami, bo wtedy jakieś niedobre połączenie się robi z tego. Ja na co dzień smaruję bepanthenem tylko po kupce (robi 1 dziennie), a jak 2 razy miał odparzenie (pieluchy zmieniane często, ale takie wodniste bączki i ta wilgoć) to najpierw mąka ziemniaczana, żeby wysuszyć trochę pupę, potem nawilżanie bepantehem. Ot napisałam co wiedziałam ![]() Dziś byliśmy m.in na zakupach (w chuście) no i ekspedient w sklepie z ciuchami mówi do laski przede mną (na oko licealistka) "może pani poczeka ja obsłużę panią z dzieckiem", a ona " ale ja mam autobus", on "ale pani ma dziecko" ona "ale mi ucieknie" - na co ja do gościa "dobra ja poczekam", echhhh - no ale koleś był miły .Aniaa a co to dokładnie ta asymetria (że preferuje 1 stroną czy co) i skośnogłowie? a z głowką to się dziwię, mój dopiero wczoraj zaczął tak podnosić w pelnym tego słowa znaczeniu i bez ryku (dziś to nawet sie przewrocił na plecy, jakoś mu samo wyszło, i chyba był zdziwiony ![]() Anuszka jak noc minęła? kiedyś przez miesiąc "pilnowałam" domu mojej mamy, sama na wsi... brrrrrr, a ona zazwyczaj sama tak siedzi bo mój brat często wybywa z domu, ale chyba przyzwyczajona już. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-21 o 20:48 |
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
cofam moją wcześniejszą wypowiedź odnośnie nan 1, właśnie mu dałam butlę i większość mu się ulało teraz domaga się cyca. kurde pewnie znowu o 24 spać pójdzie, to dziecko mnie wykończy.
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
alguien Milenka jaka już duża kawał z nie ślicznej laleczki
Cytat:
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Mój właśnie od wczoraj wywija się leżąc na pleckach w prawą stronę :/ i głowę do tyłu nieco odchyla i na bank to będzie wzmożone napięcie mięśniowe
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powiedziala ze z ta splaszczona glowka trzeba sobie poradzic do pol roku bo potem to juz bedzie ciezko. |
||
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
anoxa zdrowiej!
aniaa a na czym ta rehabilitacja ma polegac? Misiulka a masz moze smoczki z roznymi przeplywami? Moze za slabo/za szybko jej leci z butelki? Basia wlasnie powstal na nowo ruch przywrocenia i poszerzenia VBAC tutaj u nas. Ja nie mowie o Polsce. Ryzyko wcale nie jest takie duze, to w duzo wiekszej mierze wygoda lekarzy i wlasnie obawa, ze w razie czego beda sie musieli sadzic... http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/vbac.html pilotka przemysl sobie sama na spokojnie o tych szczepionkach dzidzia Twoja Alisa ma pewnie bardziej wrazliwa skore. Jedne dzieci nie potrzebuja zadnych kremow do pupci, a innym odparzaja sie od byle czego...Po prostu pilnuj, zeby zmieniac jak najczesciej pieluszki, jedynie tyle mozesz zrobic. |
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
aniaa22 Też się obawiam,że Lenka ma asymetrię,ale na razie ćwiczymy same i jest troszeczke lepiej.Jak juz będziesz wiedziała jak wygląda rehabilitacja w takim przypadku to napisz,ok?
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wygląda jak roczny chłopczyk, absolutnie, takie Dziecko a nie niemowlak a jak robisz ten masaż ? |
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja Wiktoria ma również stwierdzoną asymetrię, już byłam na pierwszej wizycie u rehabilitantki.Pokazała nam ćwiczenia,które do następnej wizyty mamy wykonywać -nie sa trudne - naciska się miejsce pod sutkiem dziecka i odczekuje określony czas aż dziecko rozluźni paluszki u nóżek i rączki, poźniej przekłada się na brzuszek malucha i daje rączki wzdłuż ciała - jej zadaniem jest wystawienie obydwóch rączek do przodu..rehabilitacja ma trwać ok 2-3 mscy jeśli wszytsko będzie przebiegało zgodnie z oczekiwaniami, także zobaczymy jak będzie..
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
siala jak zobaczyłam twojego psiurka to się zakochałam... ale nie chcę już piesków
Tzn. chcę, ale jak mają ginąć... mieszkam przy samych torach i w dodatku na wsi, gdzie ciągle "dom otwarty", sąsiedzi wchodzą jak do siebie i nie ma szans, żeby upilnować psa...Moje psy nigdy nie chodziły na smyczy i taki tego efekt... Dziwnie w domu bez pieska.entretete nocka tak sobie, bałam się jak nie wiem. Długo nie mogłam zasnąć i bałam się wyłączyć telewizor Ale jakoś przeżyłam ![]() ania powiem Ci, że moja Iga też cały czas przekrzywia główkę na prawą stronę, muszę ją przewracać w nocy na drugą stronę. Mam nadzieję, że Misia uda się wyleczyć
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
olakola - ja dopiero biorę jedno opakowanie, kóre się kończy od soboty zaczynam następne i też gin nie kazał mi robić żadnych przerw mam je brać na okrągło.Alguien Mam smoczki 1 i 2 narazie dostaje tego z 1 bo ona bardzo sie krztusi jak pije mleko nawet z cyca jak jej za szybko leci to sie krztusi
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja tez miala zawsze glowke na lewa strone, i przekrecalam jej na prawo obecnie juz tak kreci glowa ze sama sobie uklada na prawo, a staram sie tak ja ukladac lub ustawiac w lezaczku by chciala sie przekrecic na prawa strone
![]() Nastka unosi juz nogi i pupe lezac na plecach, ale przekrecac sie nie umie jeszcze...a na brzuszku tez podnosi nogi reguje juz na wyrazy twarzy, usmiecha sie swiadomie, gada jak najeta, reguje na dzwieki no i wodzi wzrokiem za grzechotka, uwielbia lapac mamy lancuszek, grzechotke trzyma jak jej dam, ale sama jeszcze nie, za to smoczkiem lubi rzucac, albo tetra jutro bedziemy cwiczyc glowke na brzuszku bo jej sie ostatnio nie chcialo wysoko podnosic![]() Dobranoc laseczki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On kocha biegać, jest niezmordowany i ciągle mu mało, rzucanie patyka czy piłki to dla niego rewelacja.Na smyczy też nie chodzi u nas bo nie lubi no i kto by go utrzymał ale jak trzeba to się mu zakłada i jakoś to znosi ![]() Ehh.. może znajdzie mu się jakiś inny domek, choć nie ukrywam, że byłabym szczęśliwa gdyby znalazł dom u Ciebie bo wiem jak kochasz zwierzaki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
siala toczę wewnętrzną walkę...
karolcia z tych czynności które wypisałaś o Nastce to moja Iga potrafi tylko wodzić wzrokiem za przedmiotem i za moją twarzą, a także reaguje na dźwięki.
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak ja się tam dotarabanię ![]() Nie no żartuję.. to poważna decyzja, więc nie naciskam i nie nalegam żeby nie było, że coś usiłuję wymusić. Jutro postaram się nagrać jakiś filmik z Afganem cobyś sama naocznie widziała jak on się zachowuje bo możesz myśleć że jakiś kit tu wciskam ![]() Idę śpiochać bo mały dał dziś czadu i padam na ryjek.. szczególnie, że dziś mało o spałam w nocy. Branoc babeczki
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zdziwiło mnie to miejsce pod sutkiem
Możesz napisać dokładniej gdzie i po co się to naciska? ![]() Cytat:
Muszę przyznać,że bardzo mi ułatwia zadanie A dzisiaj kilka razy przekręciła się na boczek po tym jak wyjęłam jej rączkę z buzi-poszła za piąstką Ale tą umiejętność jeszcze ćwiczymy |
|
|
|
|
#231 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ufam tym skojarzonym i najchętniej wzielabym te panstwowe ale jak sobie pomysle ze mam ją trzymac a ona bedzie plakac to z miejsca chce jedno ukłucie... chyba wezme INFANRIX - IPV + Hib któraś z Was go moze brala? czytam i ma lepsze opinie od Hexa ostatecznie zdecydujemy jutro po rozmowie z lekarką.. co do Aliski to Alguien dobrze napisala Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale bedzie miala fajnego 'konika' do ujezdzania ![]() ![]() a co do Igusi to ona przeciez od Nastki Karolci duuzo mlodsza - musisz jeszcze poczekac troche ![]() moje dziecko toczy wlasnie walkę ze snem oczy sie zamykają a ona otwiera i marudzi echhmusialam użyć mojej tajnej broni i... włączyć okap w kuchni ![]() to nic, ze godzina 23 minęła u mnie okap szumi na ful, zeby w sypialni bylo slychac hehe nie wiem czemu te szumy tak na nią super działają.. 10 sekund szumu i odpłynęła a jak tylko wyłączam okap oczy jak 5 zł
|
|
#232 | ||
|
Zadomowienie
|
ufff wkońcu nadrobiłam. zaczynacie znowu dużo pisać
![]() aniaa fotki miśka jak zawsze niesamowite ![]() bajka jak po szczepnieniu ? ślicznie się Blanka plumka Morgana le Fay śliczne zdj ![]() dzidzia no ja już nic z tego nie wiem ale chyba jednak to jest skaza. bo oprócz tego co na twarzy ( a to nie są krostki tylko jakby takie suche plamy dosłownie się zlewaja w 1 całość i skorupe tworzą ) na ciele ma małe krosteczki też wstawiałam zdjęcia do tego ciemieniuche taką suchą strzasznie, skorupę na i za uszkami i suchą skórę w zgięciach łokci i na dłoniach. więc chyba to jednak to bo co innego ? buzka dzisiaj już ładna ale na biele znowu dużo nowych wyskoczyło. no nic posmarowałam kremem( mam robiony apteczny z eucyryną i używam codziennie jak balsamu całe ciało i buźka do tego mam 2 robiony też z eucyryną ale ma jakies małe ilości sterydów to właśnie mam używac jak już bardzo źle będzie na tą ciemieniuche i wczoraj posmarowałam i dzisiaj już nie było śladu ) i jeśli jutro będzie miec ładną skórkę to ożrem się jokurtów z mleka koziego i twarogu z mleka koziego i jeśli go zsypie to będę pewna, że i na to uczulony :/ i marchewkę też odstawiam na wydanie szczurków kilka czynników się złożyło ale do tej pory śmierdzi mi siuskami wszędzie muszę wziąść kogoś do czyszczenia duwanu a dupke aleks tez ma cięgle odparzoną. co mu się zagoi to od nowa. chyba poprostu takie wrażliwce te nasze dzieciaczki. aaa i jeszcze ma wysypke koło dupki czasami. już chole.ra wie co to czy uczulenie na pieluszki czy co, nic specjalnie z tym nie robię ropę po szczepieniu też miał. bardziej martwi mnie, że po kolejnych szczepieniu już w przuchodni siniak dalej jest ( jutro mija 2 tygodnie ) a nie przykładałam po szczepieniu sodą bo on wyskoczył dopiero z 3 dni później Cytat:
ło matko to prawie dorosły chłopak ![]() Alguien ale fajnie się bawi ![]() anoxa biedna mam nadzieję że szybko się zagoi aniaa na pewno po rechabilitacji będzie dobrze mnie to chyba też czeka bo mój też odgina się w 1 stronę jak stwierdzila neurolog ale narazie nic nie zaleciła bo wtedy z tymi oczkami wyszło i na tym sięskupiłyśmy. ale wizytę mam 1 października więc się dowiemoby u pediatry było ok dobrze, że chociaż zakupy udane Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- aaa sory, że tak z błedami pisałam ale było karmienie
|
||
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U was przy przewijaniu a u nas przy jedzeniu.. i wieczorem nawet jak siedział w foteliku samochodowym(był po spacerze) to też mu zaczęła drżeć (i drżą obie, nie naraz ale nieraz prawa, nieraz lewa). Bródka też mu się trzęsie..z zimna czasem ale to normalne ale i podczas płaczu mu zaczyna wibrować przez co wydaje z siebie takie "kozie" dźwięki i dziś w huśtawce, siedział, rozglądał się i bródka drżała a zimno nie było bo zamknięte okno a kaloryfer grzeje.
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
po szczepieniu przyznam ze calkiem znosnie, bralam ta 5w1 plus engerix. mala plakala strasznie
ale w sumie po wyjsciu z gabinetu zaraz sie uspokoila i zasnela. w domku ladnie zjadla i miala lekki problem z zasnieciem ale polozylam sie z nia do lozka i tak razem pospalysmy 4 godziny. wykapalam, zjadla i spi do teraz, za 2 godziny obudzi sie na jedzonko. lekarz kazal kupic mi eferalgan na goraczke, ale mala nie ma temperatury, w sumie ma nawet za malo, bo 35,7 :/ zaczelam sie zastanawiac czy ona przypadkiem nie ma anemii ... no i musze z nia isc do okulisty ehh. pediatra stwierdzila ze ma jedno oczko mniejsze i mam to sprawdzic
|
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Zamiast isc spac to ja nadrabiam ,uff ale udalo sie
Zaraz mnie czeka pobudka,a jeszcze nawet sie nie polozylam, o 6 mamy samolot do Oslo. Jedziemy wyrabiac malutkiemu paszport bo w listopadzie wybieramy sie na miesiac do Polski pokazac sie rodzinie. Nie bedzie nas 18 godzin ,a maly zostanie z mama. Mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. Moze w koncu sie wyspie ,w samolocie ![]() Cytat:
bo mi sie tak nie podnosi ,ale ja mu nie podnosze pupki tylko tak skrecam na boczki. A co do przekrecania sie na boczki to maly sie juz przekreca ,zawsze kiedy mu wypadnie smok probuje go wciagnac spowrotem nacelowujac na niego ,niesamowicie go motywuje do cwiczen Apropo asymetrii ..niedawno zaczelam sie baczniej przygladac Szymkowi i widze ,ze ma asymetrie mimo ,ze staram sie ukladac go na ten i na ten boczek ,jednak preferuje prawa strone. Widze to szczegolnie jak pokazuje mu jakis przedmiot przed buzka i chce zeby patrzyl na niego i obracal glowe, na prawa odkreca sie bez problemow ,a na lewa juz mniej chetnie.Troche to nasza wina bo ukladalismy go b. czesto tak ,ze zabawki mial po prawej stronie ,a po lewej sciane. Dobrze ,ze asymetria mija jak dzieciaczki zaczynaja raczkowac. Podobno basen tez bardzo pomaga. Wybierzemy sie z malym jak skonczy 4 miesiace. Siala trudna sytuacja z tym pieskiem. Oby tylko znalesc dla niego kochajacy dom ,bo psiak przeslodki i jeszcze jaki ma swietny charakter. Gdybym miala juz dom w Polsce z duza dzialka to nawet bym sie nie zastanawiala. Uwielbiam psy. Misiulka to kiepsko twoj york zareagowal na coreczke. Mojego Tofika reakcja tez mi sie srednio podoba bo szkoda mi go,jest taki smutny ciagle.Calkiem wycofal z zycia rodzinnego, nie narzuca sie ,nie naciska tak na zabawe i spacery,na Szymka nawet nie zwraca uwagi ,omija go szerokim lukiem ,moze z 2 razy powachal. M. go wola ,przynosi do malego zeby sie zapoznali ,ja znowu nie naciskam wole jednak zeby zachowal dystans bo nie wiem co zrobi jak np.maly zaplacze ,jego reakacja moze byc rozna,wole nie ryzykowac. Jeszcze chcialam tyle poodpisywac ,ale juz jestem padnieta. Ide spac. Dobranocka!
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu smaruje go oliwka masujac palcami tak jak potrafie
miesnie lydek i udek, pleckow i raczek ona to uwielbia widac, ze sprawia jej to przyjemnosc, bo sie tak uspokaja i przestaje wierzgac
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jakie mam kochane dziecko
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
My się właśnie karmimy i korzystam z tej chwili. Mała dziś dość późno usnęła,bo po 23,ale spala do 4. Zjadła i od razu spać poszła i o 6.30 pobudka na kolejne jedzenie. Zobaczymy jak będzie teraz,czy uśnie od razu. Wczoraj za to budziła się jak w zegarku. O północy, o 3, o 6.
Wczoraj byłyśmy na bioderkach,wszystko ok. Śmiałam się tylko,bo moja Julia body na krótki rękaw, cienkie śpiochy, skarpetki i cienki kaftanik a niektóre dzieci masakra. Rekord robił jeden chłopczyk,a raczej jego mama. Dziecko prawie 1,5miesiąca,w głębokim wózku,czyli odsłonięty od wiatru,choć wiatru wczoraj nie było. Na dworze 20stopni,południe,pełne słońce. A dziecko gruba polarowa czapa, nie wiem dokładnie ile warstw ubrania miał,ja widziałam frotowe śpiochy,i grubą bluzę na nie,a na to gruby polarowy ocieplany z rękawiczkami kombinezon,całkowicie zamknięty. Ale to nic bo dziecko było przykryte bardzo bardzo grubym kocem,na pół złożonym. Jak wyciągla matka tego chłopczyka z wózka był aż czerwony i mokry. Masakra Ja wczoraj miałam dzień roboczy. Rano ogarnęłam mieszkanie,zebrałam stare pranie,i kierunek poczta, fryzjer, ciuchland. Wysłałan paczki, obciełam włosy choć miałam podciąć końcówki,kupiłam spódnice. Potem do domu, mała nakarmić. I na to usg,po nim do sklepu po buty dla mnie i Łucji. Zakupy udane. Następnie po spożywkę. I do domu obiad robić. W tym czasie wzięłam się za porządek w szafie na przedpokoju. Babci nie ma,to mogłam wkońcu to zrobić i wyrzucić połowę niepotrzebnych rzeczy. I wyniosłam na śmietnik jakieś 15kg. Masakra. Potem mycie łazienki i oporządzenie odkurzacza,bo się o to prosił. W międzyczasie 3prania,wieczorem prasowanie góry zaległych rzeczy. I przed snem jeszcze posprzątalan papudze. Dziś też dość intensywnie się zapowiada. A w niedzielę chrzcimy |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
basienka ja grubiej Igę w domu ubieram niż Ty Julkę na dwór, ona by zamarzła jakbym tak z nią na dwór wyszła. Wczoraj na spacerze miała body na krótki rękaw, kaftanik na długi rękaw, spiochy, a na to kombinezon i cieplejsza czapeczka. Jeszcze przykryta kocem. Nigdy mi się nie spociła...
A to mój zmarźlaczek dzisiaj rano
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko pewnie jechałabyś z 10 godzin Ale spoko, łóżek Ci u mnie pod dostatkiem, miejsca w pokoju też sporo więc nawet materac mogę rozłożyć ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- A co do wzięcia pieska, to raczej nie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

.
"

małe chłopaczki mają już takie "grzybki" jak te dorosłe?