|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Anecka o cenach lotów to juz nawet nie myśle bo z dnia na dzień sa koszmarnie drogie. Jak juz by jechał to na kilka dni, pogrzeb w sobote, w pracy też wolnego za dużo nie dostałby. Troche trasy mam też do lotniska. Nie wiem, zdecydował ,że nie leci.Tesciowie tez powiedzieli ,ze nie ma mnie zostawiać.
jakoś to bedzie, z wami i tak posiedzę- przynajmniej o tym tak nie będę myślała - jeśli to w ogóle mozliwe. |
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za wsparcie!!!
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Martinixx, współczuję
Aliszcze
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
hej, a co tu dzisiaj taki spokój?
Martinixxx przykro mi z powodu babci tż Aliszcze dzięki za odpowiedź w sprawie urlopu macierzynskiego Andziat, super wiadomości ![]() Co do prania to nie zastanawiam się kiedy można przejśc na "zwykłe" proszki bo wszystko zaczełam prać w "dzieckowym" Bobasie.Jest bez fosforanów i bez zapachu, w promocji w rossmanie kosztuje 16zl/2kg. Paradoksalnie wychodzi taniej niż do tej pory bo zawsze kupowalismy proszki w półkilowych pudełkach a teraz więcej jest prania więc w tym worku 2 kg. Tylko ciekawa jestem jak ten proszek będzie dopierał jakieś uwalone zupą (albo kupą ) ciuszki
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
jak wczoraj narzekałam, tak dziś sie wyspałam przynajmniej na tyle ze jestem przytomna Cytat:
Cytat:
oooooooooo taaaaaaaaaak takie coś bym wchloneła mmm
|
||
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej, kondolencje
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek, tez kupiłam tego Bobasa własnie. Niestety czytałam na necie opinie, że z poważnymi zabrudzeniami nie radzi sobie, no ale zobaczymy...
Wiecie co? Ciągle myślę o tym porodzie i strasznie mi jest przykro. Mój mąż jest taki świetny na SR, tak czule mnie masuje, pomaga oddychać... Wiem, że się już trochę nastawił na wspólny poród, nie namawiałam go, była to w 100% jego decyzja, więc wiem, że naprawdę tego chciał. I myślę, że świetnie by się sprawdził... Ale się nie dowiemy jak by to było Może to głupie, że ciągle to roztrząsam, może sposób porodu nie jest taki ważny, najważniejsze, żebyśmy oboje z dzieckiem byli bezpieczni, ale... No, nic nie poradzę, że tak to przeżywam. Jakbym straciła szansę na piękną przygodę - i to już na zawsze
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KUSICIELKI, w życiu nie zgadniecie co właśnie robię
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-06 o 11:56 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, robisz blok czekoladowy?
![]() Miałaś zlecone EKG jakoś rutynowo czy masz jakies kłopoty z sercem? Bo ja miałam EKG koło połowy ciąży, nie wyszły żadne podejrzane zmiany, poza wysokim pulsem, ale to i bez EKG wiedziałam. No i niby mam na koniec października wizytę u kardiologa (na wszelki wypadek - generalnie jak sobie nieraz mierzę w domu, to mam niższy puls niż na tym EKG), ale to strasznie na ostatnią chwilę i nie wiem, co z tego wyniknie... ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Gustawek, jeszcze nie rozmawiała, ALE poród ze znieczuleniem mnie nie urządza. Wiem, że to dziwne, ale wymarzyłam sobie poród aktywny, w pełni naturalny, w pozycji pionowej. Mam taki szpital, już byłam zdecydowana, ale po pierwsze tam zzo nie robią, a po drugie po podaniu zzo już nie można rodzić w dowolnej pozycji. A takie rozwiązanie (że mnie położą pod KTG i wycisną ze mnie dziecko na leżąco) satysfakcjonuje mnie na równi z cc
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj lekarz rutynowo zleca EKG, mówi,ze wiele kobiet dopiero w ciązy sie dowiaduje, że może coś byc nie tak, rzadko ktoś się bada, jak nic nie odczuwa. Ja tez mam puls szalony, ale poza tym chyba ok. W każdym razie spojrzał na wydruk i nie miał zastrzeżeń ( a na badaniu serce waliło., jakby chciało wyskoczyć- mam syndrom białego fartucha )
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Sysunia jak wchodzisz na http://www.farmerama.com/ to tam masz na górze zmaine jezyka
![]() Kurde a ja mowilam lekarzowi ze kiedys mialam problemy z sercem i ze niedawno tez i nie dostalam skierowania na ekg, no sorry na wszystko mnie nie stac prywatnie ![]() W ogole to ojciec sie na mnie tak wydarl, ze znow oddechu nie moglam zlapac Powiedzial ze on od rana zapie***** a ja sobie leze (akurat jak mi to mowi to kroilam ziemniaki na zupe tepym nozem ****a). I jak tu sie nie denerwowac jak TZ mowi zebym olala to co mowi ojciec a tak nie umiem zrobic! Z tej nerwicy az mnie telepie (kiedys sie leczylam) i pewnie zupa wyjdzie do bani!
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-06 o 12:07 |
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja za to badanie płaciłam jakieś 15 zł, nie jest takie drogie
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Też chyba mam ten syndrom
Przed ciążą miewałam tętno w spoczynku ok.80-85, w ciąży zwykle koło 90-95. Podczas badania wyszło 108 i lekarka się zaniepokoiła, ale moim zdaniem własnie ten wynik był przekłamany, bo byłam zdenerwowana. Z drugiej strony dziwię się, że można mieć wadę serca i o niej nie wiedzieć Chyba to nie mogą być poważne wady jednak ![]() Ja miałam już wcześniej EKG, trzy lata temu przed zabiegiem w szpitalu i nie było żadnych zastrzeżeń. A ja mam w ogóle też nerwicę niestety i podejrzewam, że to szybkie tętno ma z tym związek...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-06 o 12:09 |
|
|
|
#226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek
Być może poród w pozycji spionizowanej byłby też rozwiązaniem dla mnie, ponieważ parcie jest wtedy zminimalizowane (tzn. wysiłek podczas parcia), ale kto mi zagwarantuje, że nie pojawi się sytuacja, w której jednak trzeba będzie mnie położyć? Tak że ryzyko chyba jest zbyt duże...
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i tak sieje na bieżąco i zbieram, mam kilka zagród zwykłych i kilka xl, trochę drzewek teraz jeszcze na dzikiej łące sieję ![]() ja sprzedaje moje plony na targu i za sianogrosze kupuję właśnie drzewka lub zagrody ![]() no i cały czas robię zadania z restauracji ![]() a no i zawsze gratuluję sąsiadom jak przejdą na wyższy poziom, za to dostaje się naprawdę dużo punktów doświadczenia
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Hellooo
tydzień leżałam w szpitalu (miałam 2 ataki kamicy żółciowej, bardzo nieciekawa sprawa..) a tu tyle zmian ![]() gratuluję Weronisi Pascalek już z Wami ojaa... modlę się żebym dotrwała jako tako do początku grudnia i żeby dzidzia urodziła się silna i zdrowa. Na razie biorę tabletki i nospę i jestem na rygorystycznej diecie lekkostrawnej, nawet łyżki masła, ani twarogu czy śmietany. I dieta bezcukrowa. Ale co tam mogę jesć do końca ciąży kleiki ryżowe byle mi te ataki się nie powtórzyły i dzidzia wyszła zdrowa o czasie, tym się teraz tylko martwie.. ide was doczytywać
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Mimiskierko, dbaj o siebie
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Ja dziś od paru godzin ciesze się wózeczkiem dla małej niedawno kurier przywiózł tak więc pochwalę się, a takze wstępnie i na surowo kącikiem małej
|
#233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owczarnie czy obory tez dlugo.. no i na targu nic nie sprzedaje bo mnie sie wydaje to smieszne np nawozu 100 sprzedac za 0,15 bo jakos tak chodzi to daj spokoj zarobie 15 SG Zadania z restauracji? kurde nawet nie wiem co to, musze obadac Alez glupek ze mnie oddalam wszystkie plony i nie mam z czego paszy zrobic ![]() Cytat:
To faktycznie niedrogo, myslalam ze kolo 50zl Jutro pojde z rana sie zapytam.Cytat:
Z nami dotrwasz do grudnia Kurde ale mala sie zaczela rzucac i wypinac przez te moje drgawki ale juz dochodze do siebie. Ide Umyc twraz i jeszcze raz sie pomalowac bo wszystko splynelo![]() Magosiak25, fajna komoda i przewijak na niej sie miesci, super musze zobaczyc jakie wymiary majaprzeewijaki bo juz sama nie wiem gdzie bede zawijac dziecko :/
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-06 o 12:40 |
|||
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Malgosiak25, jakie wymiary ma twoja komoda?Probowalam swoj przewijak na komode polozyc, ale musialabym odsunac ja od sciany, by przewijak byl stabilny. Ale moj przewijak moze dluzszy od twojego
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
fajny wózek
i komoda
|
#236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Może też zrobię z ciekawości, mężowi powinno smakować
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
ekhmm... jakby to powiedzieć kombinowałam, odsunęłam trochę komodę ( nie jest szeroka) ale wiecie co ten przewijak to jest ta gąbka i taki dmuchany po bokach z ikei tak więc on się mieści, mam pożyczony i niestety nie mam pokrowca, a za niego służyć mi będą pieluchy flanelkowe.
----------------------------------------------------------------------- tak poza tym od tygodnia borykam się z potwornym bólem krocza, pachwin i nawet podbrzusza. Rozmawiałam o tym z moim ginem i powiedział, że mała już pcha się powoli w kanał rodny, a do tego rozpycha na boki tak więc trzeba będzie w tych bólach poczekać do rozwiązania :/ kazał jak najwięcej odpoczywać z tym, ze jak się położe to później wstać z tego bólu nie dam rady. Prócz tego powiedział, że ma nadzieje, ze jeszcze 4 tyg wytrzymamy, ale żebym była już spakowana bo to nigdy nie wiadomo. Co do wyprawki mam już wszystko prócz jednorazowych majtek poporodowych i biustonoszy do karmienia, które są moja zmorą przy tych rozmiarach jakie posiadam
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-10-06 o 12:48 |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi wczoraj kupił chipsy o smaku masełka z solą
), może dlatego, że sobie rzadko na nie pozwalam jednak ![]() Wyjęłam z pralki drugą partię prania - kocyki, flanelki...Ładnie to wszystko wygląda rozwieszone - i takie czyste Jak mały zacznie ulewać i obsrywać, już takie ładne nie będzie
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie doszłam do wniosku, że jak sie ma dwa to i tak większość osób nadal używa pierwszego.
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Martinixxx - wyrazy współczucia dla Was z powodu babci
![]() Aliszcze i Stokrotka - ja miałam też powtórzone po 32 tygodniu badanie glukozy na 50g, bo pierwsze wyszlo mi podwyzszone, po 75g bylo ok, ale moja gin na wszelki wypadek chciała sprawdzić, czy wszystko jest ok i nie przesadzam z niezdrową dietą. mimiskierka - odpoczywaj, dbaj o siebie , dobrze, że już jesteś w domku Ja dziś miałam małą przymiarkę do nieprzespanych nocy, bo moja sunia dostała biegunki wczoraj i trzeba ją było wyprowadzać w środku nocy kilka razy, bo piszczała- mieliśmy z mężem maraton co 2 godziny wychodzenia na takie zimno z ciepłego łóżka. o 5 skapitulowałam i dałam jej zrobić na gazety, bo nie miałam już siły iść ubrać się i wyjść. A przy okazji martwiłam się cały czas, co jej jest- biegunka jest groźna u szczeniaka - a ja nie mam doświadczenia z małymi psami i bałam się , że zdechnie, chociaż mąż uspokajał mnie, że tak szybko od biegunki się nie zdycha- miałam taki niepokój, że nawet te parę godzin snu, to nie był prawdziwy sen, tylko drzemka. Z dzieckiem to już będzie bułka z masłem-po pierwsze już mam jakieś doświadczenie, a poza tym nie trzeba wychodzić w nocy na dwór na kupę ![]() dziś rano na pocieszenie mój kuzyn wysłał mi linka do -jak to nazwał- "mojego hymnu"- Piosenka ciążowa http://www.youtube.com/watch?v=AcVzuV3LNUU |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

nie mogę sie uspokoić a brzuszek twardy. Ale jak tu się wyciszyć. Rozważaliśmy żeby mąż poleciał na pogrzeb, ale loty sa takie durne , ze za długo byłabym sama a na tym etapie to już sie boję.Ostatecznie to jemu zostawiłam decyzje bo nie chce miec wyrzutów,że przez mnie nie był na pogrzebie. Całą noc ię przewalałam w łóżku, jeszcze wczoraj o niej rozmawialiśmy a i szuflada z przyborami do paznokci mi w nocy wypadła
hałas na cały blok. Ehh wszystko sie pieprzy

) ciuszki
ale mi narobiłaś ochoty i od razu zjadłam bym kluski sląskie z sosem grzybowym

Teraz ciągle o nim myślę