O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 12:48   #211
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część III

Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
hej ponownie
będę Was dopiero nadrabiać, ale powiem co teściowa wymyśliła u nas na święta..
Będziemy losować co kto komu kupi, jak w szkole mówi że nie ma tyle kasy, żeby każdemu coś kupić (zresztą jej sie nie dziwię- wydaje na lekarstwa dla teścia ponad połowę ich emerytur )
Ola (szwagierka) z mężemteż teraz będą mieli ważniejsze wydatki- przed połową listopada pojawi się im (i nam w domu) córeczka
w tym tygodniu mamy losowanie

u mnie rodzicom będziemy kupować razem z bratem z żoną i siostrą, ale nie wiem jeszcze co

Hej Monia
Powiem Ci, że pomysł szalony, ale z jakby na to nie spojrzeć, zawsze będziecie mieć mniej wydatków Każdy cosik dostanie, a jeśli teściowie mają taką sytuacje finansową to nie ma się im co dziwić, że nie chcą kupować prezentu dla każdego, bo chyba cały rok by musieli odkładać
Ja już wolę nie myśleć ile kasy pójdzie na święta!!! W ogóle się zastanawiam, jak to wszystko będzie wyglądać W końcu to nasze pierwsze małżeńskie święta
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 12:58   #212
signa
Zadomowienie

GG do signa

Hej, hej

Monia mi sie podoba pomysl Twojej tesciowej Wiadomo, ze jak ma sie duza rodzine to full kasy na to idzie, a jak teraz sa inne wydatki to moim zdaniem lepiej dostac jeden prezent ale porzadny i fajny niz 10 takich pierodolek. Fajnie to wymylila
My w tym roku chyba jedziemy na swieta do Zakopca, ale dla moich rodzicow tez prezenty kupujemy wiec troche kasy tez pojdzie. Na szczescie odchodzi nam siora z mezem, ale z kolei dla Zuzy cos musimy kupic i jeszcze dla Seba...kurde chyba juz musze zaczac odkladac

W ogole to bylam wczoraj w H&M i znalazlam sobie genialny kapelusik z piorkiem, ale oczywiscie rozmiaru nie bylo. Nie wiecie czy oni produkuja w ogole kapelusze w rozmiarze S?? Bo mi pani powiedziala, ze nigdy sie nie spotkala ale czy to mozliwe zeby tylko M,L bylo? I jeszcze bezczelnie wyslala mnie na dzial dzieciecy z moja malutka glowka Albo moze wiecie czy taki kapelusik da sie jakos zmniejszyc?

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Znacie jakiś specyfik(?) na to, aby włosy się nie elektryzowały?
Mi bardzo pomaga jedwab Biosilk z reszta juz chyba kiedys Wam o tym mowilam. Bierze sie go doslownie kropelke (ja mam wlosy troche ktorsze niz do ramion) i wloski sa po nim super. Nie dosc, ze sie nie elektryzuja to sa gladziutkie i wygladaja tak zdrowo Dla mnie rewelacja

A ten caly szampon Curusiowej...to ona niby mowi w reklamie, ze wlosy nie sa przylizane ale sama w reklamie ma takie ulizuane u nasady wiec raczej nie jest to dobra zacheta

Cytat:
Napisane przez Tygrysek_aa Pokaż wiadomość
jeszcze nie odstawiłam-zostało mi 1,5 listka.
Muszę kupić coś innego-kiedyś mi pomagał taki zwykły skrzyp-niepowlekany, duże kapsułki,ale nie pamiętam jak się nazywał-chyba skrzypowita
to ten,co używam http://doppelherz.pl/produkty/391.html
A bo to jest preparat raczej dla straszych osob niz my Nie wiem czy tam jest to napisane na opakowaniu, ale ja kiedys tez go chcialam i siostra (farmaceutka) mi ogradzila go, bo wlasnie dla starszych. Moi rodzice biora z tej serii dla mozgu i cos tam jeszcze i sa bardzo zadowoleni

Edytowane przez signa
Czas edycji: 2010-10-25 o 13:00
signa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 13:05   #213
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez signa Pokaż wiadomość
Hej, hej

Monia mi sie podoba pomysl Twojej tesciowej Wiadomo, ze jak ma sie duza rodzine to full kasy na to idzie, a jak teraz sa inne wydatki to moim zdaniem lepiej dostac jeden prezent ale porzadny i fajny niz 10 takich pierodolek. Fajnie to wymylila
My w tym roku chyba jedziemy na swieta do Zakopca, ale dla moich rodzicow tez prezenty kupujemy wiec troche kasy tez pojdzie. Na szczescie odchodzi nam siora z mezem, ale z kolei dla Zuzy cos musimy kupic i jeszcze dla Seba...kurde chyba juz musze zaczac odkladac

W ogole to bylam wczoraj w H&M i znalazlam sobie genialny kapelusik z piorkiem, ale oczywiscie rozmiaru nie bylo. Nie wiecie czy oni produkuja w ogole kapelusze w rozmiarze S?? Bo mi pani powiedziala, ze nigdy sie nie spotkala ale czy to mozliwe zeby tylko M,L bylo? I jeszcze bezczelnie wyslala mnie na dzial dzieciecy z moja malutka glowka Albo moze wiecie czy taki kapelusik da sie jakos zmniejszyc?

Mi bardzo pomaga jedwab Biosilk z reszta juz chyba kiedys Wam o tym mowilam. Bierze sie go doslownie kropelke (ja mam wlosy troche ktorsze niz do ramion) i wloski sa po nim super. Nie dosc, ze sie nie elektryzuja to sa gladziutkie i wygladaja tak zdrowo Dla mnie rewelacja

A ten caly szampon Curusiowej...to ona niby mowi w reklamie, ze wlosy nie sa przylizane ale sama w reklamie ma takie ulizuane u nasady wiec raczej nie jest to dobra zacheta

A bo to jest preparat raczej dla straszych osob niz my Nie wiem czy tam jest to napisane na opakowaniu, ale ja kiedys tez go chcialam i siostra (farmaceutka) mi ogradzila go, bo wlasnie dla starszych. Moi rodzice biora z tej serii dla mozgu i cos tam jeszcze i sa bardzo zadowoleni
Biosilka kiedyś używałam i jest super chyba nawet jeszcze mam buteleczkę w domu
Stary 2010-10-25, 13:15   #214
aalegna
Wtajemniczenie

skoro polecacie ten jedwab to bede musiala go poszukac bo moje wlosy sa strasznie nieposluszne :p
Stary 2010-10-25, 13:15   #215
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie suszę włosów suszarką i nie są przesuszone ale jak szczotkuję - to masakra muszę czegoś poszukać
ja jesienią i zimą suszę, a odkąd chodzę na aqua, to po basenie też suszę-cierpię na niedoczas w tej kwestii
jak mam wolny dzień, to czekam aż same wsychną, bo nie cierpię suszarkować

"Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł zaczyna."

(Heinrich Heine)
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 13:16   #216
Forget_me
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja się na razie żegnam. Wpadnę za jakąś godzinkę
Stary 2010-10-25, 13:19   #217
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Hej, hej

nie mówili...może staro wyglądam
wypytała co brałam wcześniej itp-a na wiosnę brałam belissę i słabo.
Chyba sobie kupię skrzypovitę.-a tak wogóle to masakra iel tych preparatów jest
a jedwab też używałam kiedyś-fajny jest

"Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł zaczyna."

(Heinrich Heine)
Stary 2010-10-25, 13:31   #218
wakiki
Zakorzenienie

Z Waldkiem też mam takie sytuacje- jak ja się spóźnie to wielka afera że nie dałam znać (a zazwyczaj dzwonię/piszę), ale on oczywiście nie musi... chociaż się poprawia

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Monia czyzby mocne postanowienie poprawy od nowego tygodnia? tak trzymaj
dokładnie

w sobotę to planujemy wieczorkiem sobie na cmentarz pójść- żeby uniknąć tłumu ludzi w poniedziałek. Prawdopodobnie też pójdziemy do rodziców na obiad, żeby niedzielę i poniedziałek mieć cały wolny
w niedziele może też jakiś seans filmowy sobie ze znajomymi urządzimy.

Nie wiem czy Wam mówiłam o sytuacji mojego brata i jego żony (Ci co tak nagle postanowili się pobrać )..
|Musieli się wyprowadzić z mieszkanie które wynajmowali- właściciel je sprzedawał. na 2-3 miesiące przeprowadzili sie do rodziców (ponad tydzień temu)., potem wprowadzają się do mieszkania po mojej babci. Laska jest straszna obraża się o byle co, w środku nocy razem z bratem urządzają podobno baaardzo głośne akcje (rodzice mieszkają w niewielkim mieszkaniu i wszystko słychać...)
Ale Basia jest wielce wkurzona i obrażona jak nie moze się zdrzemnąć po pracy (pracuje po 5 godz jako sprzątaczka, nie codziennie ) laska ma dwie lewe ręce do roboty, nic jej się nie chce
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 13:35   #219
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Z Waldkiem też mam takie sytuacje- jak ja się spóźnie to wielka afera że nie dałam znać (a zazwyczaj dzwonię/piszę), ale on oczywiście nie musi... chociaż się poprawia

dokładnie

w sobotę to planujemy wieczorkiem sobie na cmentarz pójść- żeby uniknąć tłumu ludzi w poniedziałek. Prawdopodobnie też pójdziemy do rodziców na obiad, żeby niedzielę i poniedziałek mieć cały wolny
w niedziele może też jakiś seans filmowy sobie ze znajomymi urządzimy.

Nie wiem czy Wam mówiłam o sytuacji mojego brata i jego żony (Ci co tak nagle postanowili się pobrać )..
|Musieli się wyprowadzić z mieszkanie które wynajmowali- właściciel je sprzedawał. na 2-3 miesiące przeprowadzili sie do rodziców (ponad tydzień temu)., potem wprowadzają się do mieszkania po mojej babci. Laska jest straszna obraża się o byle co, w środku nocy razem z bratem urządzają podobno baaardzo głośne akcje (rodzice mieszkają w niewielkim mieszkaniu i wszystko słychać...)
Ale Basia jest wielce wkurzona i obrażona jak nie moze się zdrzemnąć po pracy (pracuje po 5 godz jako sprzątaczka, nie codziennie ) laska ma dwie lewe ręce do roboty, nic jej się nie chce
Powiedz jej to i tyle :/ z takimi ludźmi nie ma się co cackać
Stary 2010-10-25, 13:42   #220
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej Monia
Powiem Ci, że pomysł szalony, ale z jakby na to nie spojrzeć, zawsze będziecie mieć mniej wydatków Każdy cosik dostanie, a jeśli teściowie mają taką sytuacje finansową to nie ma się im co dziwić, że nie chcą kupować prezentu dla każdego, bo chyba cały rok by musieli odkładać
Ja już wolę nie myśleć ile kasy pójdzie na święta!!! W ogóle się zastanawiam, jak to wszystko będzie wyglądać W końcu to nasze pierwsze małżeńskie święta
dla mnie też jest to dobry pomysł- tak jak mówicie, mniej wydatków będzie
już mamy ustalone, że na wigilię jedziemy do moich rodziców- w zeszłym roku byliśmy w domu, z teściami, a potem na chwilkę pojechaliśmy z prezentami
ale mamy furtkę- jeżeli coś się stanie z teściem (nie chcę mówić na głos.. jest po prostu coraz gorzej ) to wtedy zostaniemy z teściową a do rodziców pojedziemy w święta.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Powiedz jej to i tyle :/ z takimi ludźmi nie ma się co cackać
wiesz Madziu- z jednej strony chciałabym jej wygarnąć, ale z drugiej str- nie chcę się mieszać...
Stary 2010-10-25, 13:49   #221
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie też jest to dobry pomysł- tak jak mówicie, mniej wydatków będzie
już mamy ustalone, że na wigilię jedziemy do moich rodziców- w zeszłym roku byliśmy w domu, z teściami, a potem na chwilkę pojechaliśmy z prezentami
ale mamy furtkę- jeżeli coś się stanie z teściem (nie chcę mówić na głos.. jest po prostu coraz gorzej ) to wtedy zostaniemy z teściową a do rodziców pojedziemy w święta.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

wiesz Madziu- z jednej strony chciałabym jej wygarnąć, ale z drugiej str- nie chcę się mieszać...
Może i racja, ale jeśli zachowuje się jak "księżniczka", to to już nie jest kwestia mieszania się. Myślę, że powinnaś z nią pogadać, niekoniecznie od razu naskakiwać na nią to będzie później, jeśli rozmowa nie przyniosłaby efektu
Stary 2010-10-25, 14:25   #222
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Może i racja, ale jeśli zachowuje się jak "księżniczka", to to już nie jest kwestia mieszania się. Myślę, że powinnaś z nią pogadać, niekoniecznie od razu naskakiwać na nią to będzie później, jeśli rozmowa nie przyniosłaby efektu
A mi sie wydaje, ze Monia ma racje ze sie nie miesza Z tego co zrozumialam to jej brat z zona mieszkaja u rodzicow Moni. A przeciez Monia z mezem mieszkaja u jej tesciow. Wiec jak dla mnie to albo brat albo rodzice Moniki powinni pogadac, bo to oni mieszkaja z ta laska i musze ja znosic. Jedyne co moze zrobic w tej sytuacji to pogadac z rodzicami zeby oni pogadali z bratem/synem a on ze swoja zona Wiem troche namieszalam, ale mam nadzieje ze nie zrozumiecie

Aniu, a mi sie zdaje ze troszke przesadzasz z Piotrkiem tzn nie to, ze sie martwisz bo ja to dobrze rozumiem tylko, ze od razu na niego naskakujesz. Bo tylko bez sensu sie klocicie. Wiesz on jest przyzwyczajony do tego, ze tyle lat mieszkal z matka i nie musial jej sie tlumaczyc ani uprzedzac, ze wroci pozniej. Na pewno od razu bedzie mu trudno przestawic sie na takie dzownienie do Ciebie jak sie spozni, a moze nie chcial Cie nawet budzic bo wiedzial, ze jestes chora. Przeciez kazdemu zdaza sie fajnie sie bawic i wrocic pozniej niz sie planowalo. Ale Wy dopiero zaczynacie mieszkac razem, musicie sie siebie nauczyc i dotrzec. Jak Piotrem dlugo nie wraca sama mozesz mu wyslac sms'a czy wszystko ok bo sie troche martwisz. Wiem, ze niby on powienien, ale nie ma co sie klocic i robic afery o takie *******y. Jak odpisze, ze wszystko ok napisz, zeby bawil sie dobrze i tyle A za jakis czas sam sie nauczy zeby dzwonic czy pisac, ze sie spozni

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
nie mówili...może staro wyglądam
wypytała co brałam wcześniej itp-a na wiosnę brałam belissę i słabo.
Chyba sobie kupię skrzypovitę.-a tak wogóle to masakra iel tych preparatów jest
a jedwab też używałam kiedyś-fajny jest
Czesto famaceuci wciskaja jakies suplementy, bo maja z tego jakies korzysci albo jak im sie cos slabo w aptece sprzedaje. Albo w ogole maja gdzies i tyle A Belisse dlugo bralas? Ja bralam przed slubem i bylam zodowolona, ale wiadomo ze nie dla kazdego cos musi byc dobre Chociaz to trzeba pobrac tak z min 3 miesiace zeby byly jakies efekty.
Skrzypowte z kolei bierze siora po ciazy i tez jest bardzo zadowolona

Stary 2010-10-25, 14:36   #223
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie wydaje, ze Monia ma racje ze sie nie miesza Z tego co zrozumialam to jej brat z zona mieszkaja u rodzicow Moni. A przeciez Monia z mezem mieszkaja u jej tesciow. Wiec jak dla mnie to albo brat albo rodzice Moniki powinni pogadac, bo to oni mieszkaja z ta laska i musze ja znosic. Jedyne co moze zrobic w tej sytuacji to pogadac z rodzicami zeby oni pogadali z bratem/synem a on ze swoja zona Wiem troche namieszalam, ale mam nadzieje ze nie zrozumiecie

Aniu, a mi sie zdaje ze troszke przesadzasz z Piotrkiem tzn nie to, ze sie martwisz bo ja to dobrze rozumiem tylko, ze od razu na niego naskakujesz. Bo tylko bez sensu sie klocicie. Wiesz on jest przyzwyczajony do tego, ze tyle lat mieszkal z matka i nie musial jej sie tlumaczyc ani uprzedzac, ze wroci pozniej. Na pewno od razu bedzie mu trudno przestawic sie na takie dzownienie do Ciebie jak sie spozni, a moze nie chcial Cie nawet budzic bo wiedzial, ze jestes chora. Przeciez kazdemu zdaza sie fajnie sie bawic i wrocic pozniej niz sie planowalo. Ale Wy dopiero zaczynacie mieszkac razem, musicie sie siebie nauczyc i dotrzec. Jak Piotrem dlugo nie wraca sama mozesz mu wyslac sms'a czy wszystko ok bo sie troche martwisz. Wiem, ze niby on powienien, ale nie ma co sie klocic i robic afery o takie *******y. Jak odpisze, ze wszystko ok napisz, zeby bawil sie dobrze i tyle A za jakis czas sam sie nauczy zeby dzwonic czy pisac, ze sie spozni

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Czesto famaceuci wciskaja jakies suplementy, bo maja z tego jakies korzysci albo jak im sie cos slabo w aptece sprzedaje. Albo w ogole maja gdzies i tyle A Belisse dlugo bralas? Ja bralam przed slubem i bylam zodowolona, ale wiadomo ze nie dla kazdego cos musi byc dobre Chociaz to trzeba pobrac tak z min 3 miesiace zeby byly jakies efekty.
Skrzypowte z kolei bierze siora po ciazy i tez jest bardzo zadowolona
Wiesz co Madziu, ja jestem taka, że gdyby moi rodzice skarżyli się mi z tego jak zachowuje się ich synowa, to ja bym jej coś na pewno powiedziała ale to tylko moja opinia wiadomo, każdy inaczej traktuje takie rzeczy i robi to, co sam uważa za słuszne

Ja nie mam takiego problemu z Adrianem, że nie nie wysyła smsów, czy nie dzwoni. Ma mi napisać smsa jak już będzie w domu i tyle przeważnie i tak dopiero go rano czytam, bo w nocy mnie sms nie da rady obudzić
Stary 2010-10-25, 15:04   #224
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie Madziu tym bardziej, że kiedyś była sytuajca, że Waldek coś powiedział o bracie i ojciec był na niego wkurzony długi czas. teraz wszystko jest OK więc nie chcę tego psuć
Stary 2010-10-25, 15:14   #225
Forget_me
Zakorzenienie

Już jestem ,a e tylko na chwilkę bo zaczynam się szykować i jadę na zakupy Zabrałam się dzisiaj za ten album dla Piotrka. Wpisałam już tekst na pierwszą stronę i posegregowałam wszystkie pamiątki, które mam do wklejenia Może do świąt się wyrobię i dostanie dodatkową niespodziankę

Monia, sytuację z bratową macie nieciekawą. Jednak ja bym się tez nie mieszała w to, bo na końcu jeszcze wszystko się obróci przeciwko Tobie. Niedługo napewno wyprowadzą się i wtedy pewnie Twój brat sam jej wygarnie, bo nikt takich księżniczek nie lubi, które tylko leżą i pachną. najbardziej żal mi Twoich rodziców, bo oni muszą to wszystko znosić. W tej sytuacji chyba najlepsze by było, jakby od razu ustalili, że np. jednego dnia rodzice gotują obiad, a drugiego brat z żoną. Że każdy po sobie zmywa i takie tam. Może jakby tej Basi się nagromadziły talerze do zmywania to by przestała się zachowywać jak królewna.

Madziu, nie uważam, żebym przesadzała. Pokłócić się nie pokłóciliśmy, po prostu w sobotę powiedziałam Piotrkowi, że nie podoba mi się takie zachowanie i tyle. Nie powiem, zirytowało mnie, jak stwierdził, że jego mama nie prosiła o żadne wiadomości, ale na to też mu spokojnie odpowiedziałam, że ja nie jestem jego mamą tylko jego żoną i mam nieco inne oczekiwania. Jakbym mu nic nie powiedziała na ten temat, to wiem, że za jakiś czas zrobiłby dokładnie to samo. Należę do osób, którym jak cosik się nie podoba, to od razu o tym mówi Nie uważam tego za cosik złego, wręcz przeciwnie, wiele rzeczy dzięki temu Piotrek zrozumiał.
Wiem, że mieszkamy ze sobą od niedawna i dopiero się docieramy, ale docieranie się polega też na tym, żeby sobie mówić o swoich oczekiwaniach względem drugiej osoby. Na przyszłość Piotrek będzie wiedział, że ja się denerwuję, kiedy się spóźnia i chcę, żeby mnie o tym poinformował. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu
Stary 2010-10-25, 15:17   #226
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie Madziu tym bardziej, że kiedyś była sytuajca, że Waldek coś powiedział o bracie i ojciec był na niego wkurzony długi czas. teraz wszystko jest OK więc nie chcę tego psuć
ja tam się nie wtrącam, choć mnie czasem też coś wkurzy...
i zgadzam się jak mieszkają u Rodziców-to sprawa jest między nimi a Rodzicami-to ich dom,więc powinni zwrócić jej na coś uwagę osobiście lub przez brata

(Heinrich Heine)
Stary 2010-10-25, 15:26   #227
wakiki
Zakorzenienie

Aniu ja będę wredna teraz... ona nawet nie pachnie
dobra- rozumiem że nie trzeba się ubierać super modnie, na czasie itd.. ale to co ona ma w szafie to tragedia jakbym widziała szafę mojej babci
rozumiem, że może nie ma kasy, ale nawet jakby sie przeszła "na szmaty" to tam jest masę fajnych ubrań!
Druga sprawa, jak mi to Waldek wczoraj mówił- pulchne osoby mogą być ładne, ja też tak uważam, ale ona jest "jak galareta"
przepraszam, już się nie naśmiewam
Stary 2010-10-25, 15:35   #228
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
dobra- rozumiem że nie trzeba się ubierać super modnie, na czasie itd.. ale to co ona ma w szafie to tragedia jakbym widziała szafę mojej babci
rozumiem, że może nie ma kasy, ale nawet jakby sie przeszła "na szmaty" to tam jest masę fajnych ubrań!
Druga sprawa, jak mi to Waldek wczoraj mówił- pulchne osoby mogą być ładne, ja też tak uważam, ale ona jest "jak galareta"

Monia Ty wredzizno

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Dziewczyny, ja się żegnam
Bee jutro
Miłego popołudnia, buziaki
Stary 2010-10-25, 15:47   #229
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
wredota to,że nie pachnie, to może nawet lepiej?
zgadzam się w 100% można się fajnie ubrać w ssecond handzie czy w innym sklepie i wcale nie trzeba wydawać fortuny.
trzeba mieć chęć.
BTW moje pytanie brzmi-to co on w niej widzi?ten Twój szwagier??
wygląda kiepsko, "robotna" nie jest...hmmmmm?!

ja też znikam-zaraz idę w drodze do domku do bratowej, bo mi napisała,że zapomnniała dać nam ciasto po wczorajszej imprezie
a potem biegnę po zakupy i robić mężowi obiadek, choć weny mi kompletnie brak na drugie danie.
zupkę na pewno zrobię pomidorowy krem z ryżem

(Heinrich Heine)
Stary 2010-10-25, 15:57   #230
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Monia Ty wredzizno
Wiem, nie bij

Cytat:
wredota to,że nie pachnie, to może nawet lepiej?
zgadzam się w 100% można się fajnie ubrać w ssecond handzie czy w innym sklepie i wcale nie trzeba wydawać fortuny.
trzeba mieć chęć.
BTW moje pytanie brzmi-to co on w niej widzi?ten Twój szwagier??
wygląda kiepsko, "robotna" nie jest...hmmmmm?!

ja też znikam-zaraz idę w drodze do domku do bratowej, bo mi napisała,że zapomnniała dać nam ciasto po wczorajszej imprezie
a potem biegnę po zakupy i robić mężowi obiadek, choć weny mi kompletnie brak na drugie danie.
zupkę na pewno zrobię pomidorowy krem z ryżem
mój brat
własnie też nie wiem
ona złapała bukiet a brat musznik u nas
wgl przed ślubem znali się trochę ponad pół roku
a ślub wzięli po kryjomu (chyba to Wam mówiłam?)
ale widać że Baśka nim rządzi- jest na każde jej skinienie, podobno nawet do łazienki na nią cghodzi
Stary 2010-10-25, 16:09   #231
meg22
Zakorzenienie

Oglądam "Rozmowy w toku" i zastanawiam się kto jest bardziej nienormalny... te baby czy faceci
Stary 2010-10-25, 16:12   #232
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam "Rozmowy w toku" i zastanawiam się kto jest bardziej nienormalny... te baby czy faceci
i kto wygrywa w Twoim rankingu? daj znać
Stary 2010-10-25, 16:17   #233
aalegna
Wtajemniczenie

No Monia sytuacja nieciekawa. Ja podobnie jak wiekszosc dziewczyn nie wtracalabym sie na twoim miejscu. Jakbys z nimi mieszkala to moglabys interweniowac ale tak to lepiej omijac ten temat.
Przyklad twojego brata to chyba dowod na to ze milosc czasem jest slepa ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 16:22   #234
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
i kto wygrywa w Twoim rankingu? daj znać
jak na razie, idą łeb w łeb
Stary 2010-10-25, 17:18   #235
wakiki
Zakorzenienie

a o czym w ogóle są/ były rozmowy?
Stary 2010-10-25, 17:19   #236
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
a o czym w ogóle są/ były rozmowy?
O kobietach, które 24h na dobę, przez 365 dni w roku pilnują swoich facetów
Stary 2010-10-25, 17:29   #237
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
O kobietach, które 24h na dobę, przez 365 dni w roku pilnują swoich facetów
tzn sprawdzają pocztę, śledzą komunikatory, dzwonią co chwilę? skąd ja to znam..
Stary 2010-10-25, 18:23   #238
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
tzn sprawdzają pocztę, śledzą komunikatory, dzwonią co chwilę? skąd ja to znam..
... przebierają się i śledzą...
skąd to znasz?
Stary 2010-10-25, 20:37   #239
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Już jestem ,a e tylko na chwilkę bo zaczynam się szykować i jadę na zakupy Zabrałam się dzisiaj za ten album dla Piotrka. Wpisałam już tekst na pierwszą stronę i posegregowałam wszystkie pamiątki, które mam do wklejenia Może do świąt się wyrobię i dostanie dodatkową niespodziankę

Monia, sytuację z bratową macie nieciekawą. Jednak ja bym się tez nie mieszała w to, bo na końcu jeszcze wszystko się obróci przeciwko Tobie. Niedługo napewno wyprowadzą się i wtedy pewnie Twój brat sam jej wygarnie, bo nikt takich księżniczek nie lubi, które tylko leżą i pachną. najbardziej żal mi Twoich rodziców, bo oni muszą to wszystko znosić. W tej sytuacji chyba najlepsze by było, jakby od razu ustalili, że np. jednego dnia rodzice gotują obiad, a drugiego brat z żoną. Że każdy po sobie zmywa i takie tam. Może jakby tej Basi się nagromadziły talerze do zmywania to by przestała się zachowywać jak królewna.

Madziu, nie uważam, żebym przesadzała. Pokłócić się nie pokłóciliśmy, po prostu w sobotę powiedziałam Piotrkowi, że nie podoba mi się takie zachowanie i tyle. Nie powiem, zirytowało mnie, jak stwierdził, że jego mama nie prosiła o żadne wiadomości, ale na to też mu spokojnie odpowiedziałam, że ja nie jestem jego mamą tylko jego żoną i mam nieco inne oczekiwania. Jakbym mu nic nie powiedziała na ten temat, to wiem, że za jakiś czas zrobiłby dokładnie to samo. Należę do osób, którym jak cosik się nie podoba, to od razu o tym mówi Nie uważam tego za cosik złego, wręcz przeciwnie, wiele rzeczy dzięki temu Piotrek zrozumiał.
Wiem, że mieszkamy ze sobą od niedawna i dopiero się docieramy, ale docieranie się polega też na tym, żeby sobie mówić o swoich oczekiwaniach względem drugiej osoby. Na przyszłość Piotrek będzie wiedział, że ja się denerwuję, kiedy się spóźnia i chcę, żeby mnie o tym poinformował. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu

Jesli sie nie poklociliscie to spoko Napisalas wczesniej, ze mieliscie mala klotnie wiec zrozumialam, ze sie poklociliscie. Tez nie jestem osoba, ktora dusi cos w sobie, od razu mowie jak mi sie cos nie podoba i nie uwazam ze to jest zle. Chodzilo mi tylko o to, ze nie ma co robic afery o takie rzeczy i klocic sie niepotrzebnie. Ja mieszkajac juz troche z Sebem nauczylam sie pewnych rzeczy i nie zlosci mnie jak np nie wysle mi esa, bo ja po prostu wtedy biore telefon i sama pytam czy wszystko dobrze. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze czasem mi sie przedluzy i po prostu nie pomysle o tym zeby napisac albo nie patrze na zegarek jak sie dobrze bawie Ale jak sie nie klocicie o to to spoko

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:

Oj tam zaraz wredna, Monia Ty po prostu faktujesz przeciez mowisz nam tutaj sama prawde o szwagierce
Swoja droga ciekawe co Twoj brat w niej widzi? Lubi takie bardziej puszyste laski? Bo zeby wziac slub po pol roku to ja nie wiem w jakim trzeba byc stanie, a jak jeszcze laska taka nieciakawa:rolleyes :

Stary 2010-10-25, 21:01   #240
Esti10
Zakorzenienie

No a ja mam nareszcie chwilke zeby wejsc i poczytac az 2 strony co wy tak szalejecie co
U mnie brzydko i deszczowo az sie nic nie chce
Weekendzik minal mi nudnie tzn sobote rano spedzilismy na leniuchowaniu a potem mezus pojechal do pracy na 14 a ja sprzatalam. W niedziele bylismy u mojej mamy na obiadku a pozniej znowu razem leniuchowalismy bo mezus mial wolne i jeszcze dzis. Po mojej pracy pojechalismy odwiedzic jego babcie i potem wujka tzn jej drugiego meza do szpitala on bidulek tak juz od jakiegos czasu ciagle w szpitalach siedzi ale moze juz w srode wyjdzie.
W drodze powrotnej kupilismy sobie chinszczyzne na wynos tak mi sie chcialo
Od jutra mamy razem na ranki takze fajnie bedziemy razem popoludniami

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny piszę do Was w przerwie ćwiczeń- zmobilizowałam się
Esti nie wiedziałam że jesteś na fb:P
Monia no juz od dawna jestem na fb

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Jutro pewnie znowu zajrze dopiero wieczorkiem bo po pracy lece ze szwagierka wybrac jakis prezent urodzinowy dla kumpeli takze nie piszcie zbyt duzo dobra bo udusze
To zycze wam jutro milego dnia
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości