![]() |
#211 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Teteesiu, no wreszcie i Ty się tu pojawiłaś, brakowało mi tu Ciebie!
![]() Zaraz dopiszę propozycje do listy. Popieram, Super Shock z Avonu dla mnie też był świetnym tuszem, na śmierć o nim zapomniałam ![]() ![]() Cytat:
![]() I byłoby świetnie, gdyby udało Ci się przypomnieć sobie, o które konkretnie produkty z Catrice i Essence Ci chodziło (pytam, bo mimo że uwielbiam Essence, czy Nyxa, nawet tam mi się zdarzyły buble, głupio by było jakby ktoś w ciemno kupił coś i się zraził do całej serii). Yyyy, to co z tym Hippem? ![]() TBS na razie zostawiłam, jeśli większośc się wypowie, żeby takich produktów nie umieszczać na liście, to nie będę ich umieszczać. Pani_Pusiu, myślę, że masz rację, że powinnyśmy mieć jakieś określone kryteria przy uznawaniu coś za perełkę i wrzucaniu na listę, ale że nasz wątek się dopiero rozwija, to na razie wrzuciłam do 1. postu wszystkie tu wymienione jako perełki produkty. Potem możemy się wspólnie zastanawiać i majstrować przy liście - jestem otwarta na wszelkie propozycje.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-02-11 o 05:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
The body shop i jemu podobne nie umieszczać (za kare!). Zamąci to wątek, będzie to wyglądało tak, jakbyśmy były cruelty, ale nie do końca.
Avon Super Shock fajny jest, ale dla mnie trochę dziwny z/w na ogromniastą, plastikową szczotę. Jednakowoż z rzęsami robi coś niesamowitego - rozczesane firany jakich jeszcze nie miałam O_O Co do rozreklamowania wątku - kilka razy zdarzyło mi się wejść na wątki z metamorfozą i polecać dziewczynom konkretne kosmetyki. Zaznaczałam przy tym, że są one nietestowane na zwierzętach. Zawsze coś, może ktoś złapie bakcyla.
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Moja kolejna perelka (przepraszam za brak polskich znakow, ale to nie moj komputer, nie ma tu polskiej klawiatury :P) to kostka - szampon Lush, wersja Godiva. Dopiero zaczelam ja stosowac, ale jestem bardzo zadowolona. Nie uzywam po myciu odzywki (zeby w pelni moc ocenic jej dzialanie) i wlosy sa okej, nawet bez nalozenia odzywki. Co najwazniejsze, nie placza sie! Zwykle szampony niezwykle placza mi wlosy, a przy myciu Lushem moge przeczesac wlosy palcami. Mam jeszcze inna wersje, jakas niebieska (nie pamietam teraz nazwy) ale jeszcze jej nie testowalam. Jesli chodzi o Godiva'e - polecam. Do tego ladnie pachnie i jak na razie nie zauwazylam ubytku (jest bardzo wydajny).
![]() |
#214 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Perełki z Catrice: - lakiery do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ci.html&next=1 (mam: 200 From Dusk to Dawn - błotny ![]() - puder mineralny w kompakcie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1 - Pomadki nawilżające https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ck.html&next=1 - mam kolor 110 Gentle Beige (cielaczek) i jest idealny. Koleżanka ma ciemniejszy 160 Dark Rosewood i też jest bardzo zadowolona. - Lakier nawierzchniowy matujący. -Nie wiem, czy jest sens pisać o limitowankach, bo już raczej się ich nie dostanie, ale mam i polecam lakier zielony matowy z Oceany, cień Spiced Red z Carame, kredkę szarą z brokatem z Purple Passion, pomadkę i biały cień z Nude Sensation. W Łodzi Catrice niestety nie ma, więc to tylko tyle. Nie słyszałam jednak złych komentarzy o jakości tych kosmetyków. edit: Essence: - tusz Multi Action (różowy) - kredki Long Lasting, zwłaszcza brązowa i jasna (ja ją uwielbiam, ale słyszałam różne opinie) - cienie wypiekane colour & shine - 02 i 06 (złoty beż i biały) - kajal nr 13 nightfever - granat- początkowo mi nie podeszła, ale to się już dawno temu zmieniło ![]() - pomadko-błyszczyki nr 40, 43, 50 - podkład clear & matt - pasiak, czyli puder w paskach nabłyszczjąco-brązujący Sun Club - lakiery do paznokci Multi Dimension - lakiery do paznokci Coloug&go: 24 Underwater, 34 Walk of fame, 37 Just rock it, - top matujący - niedostępne już: AOH (rozświetlacz), róż Best Friends, lakier Go Wild i mnóstwo rzeczy z limitek Wiem, że bardzo polecane są : pędzel do różu, duży puder brązujący i róż brązujący z serii Sun Club, podkład stay all day (nie dla bladziochów). Oprócz tego mnóstwo rzeczy z niedostępnych już edycji limitowanych - nie wiem, czy jest sens to opisywać. Poza tym kolory lakierów, podkładów, czy cieni są rzeczą indywidualną i nie wiem, czy moje perełki będą perełkami również dla kogoś innego ![]() Zapraszam jakby coś do wątku essence ![]()
http://www.pustamiska.pl Edytowane przez telbuh Czas edycji: 2011-02-11 o 13:51 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Nie zdawałam sobie sprawy, że to może być sytuacja taka jak z Alterra.
W takim razie, dokończę swój obecny szampon i poszukam innego. Jeszcze, żeby mieć pewność, wysłałam do nich maila z pytaniami nt testowania, zobaczymy co odpowiedzą..
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Podasz linka? Chetnie poczytam, tez lubie niektore ich produkty, a moze i inni skorzystaja, essence czesto sie tu pojawia.
![]()
![]() |
#217 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Czy dobrze zrozumialam,ze mam przekopiowac moje KWC z 1szych postów na'tutaj' ?? ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamelal, to ja w takim razie przerzucam ecotools na listę z produktami trudnodostępnymi w Polsce, bo chyba przeoczyłam fakt, że musiałaś je kupować na ebayu?
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Uff, wreszcie wróciłam z Rosji, a tutaj tyle się dzieje
![]() Chciałabym dodać kilka kosmetyków, z których jestem ogromnie zadowolona, zrobiłam zamówienie w Yves Rocher, nie oczekiwałam, że większość rzeczy okaże się na tyle fajna. Po pierwsze, dla bladej cery polecam Puder w kamieniu porcelanowy Luminelle. Nie wiem czemu mają go tylko w wersji porcelanowej, ale ma fantastyczną konsystencję, strasznie delikatną, dobrze się łoży na twarzy i ma świetny jak dla mnie kolor. Druga moja perełka to pomadka do ust nawilżająca Couleurs Nature. Pachnie tak jak stare dobre pomadki mojej babci, mmm, takim jakby słodkim staromodnym pudrem z domieszką róży, świetnie nawilża usta i bardzo dobrze wygląda ten kolor, który mam, chyba jest to "herbaciany róż". Jeden minus - nie jest nic a nic trwała ![]() Jeszcze jedna faaaaajna rzecz, której potrzebowałam od dawna i dużo już różnych wypróbowałam, to korektor pod oczy. Zamówiłam korektor rozświetlający Couleurs Nature, w kolorze różowym (nie mieli w tej chwili beżowego), i to jest to!! Jest bardzo delikatny, nie podrażnia skóry pod oczami, dobrze wszystko maskuje i skóra jest nawilżana. Różowy okazał się tak naprawdę lekko beżowym z lekkim różem, i do mojej białej cery pasuje idealnie ![]() Jestem więc zachwycona, ale jak zawsze są też minusy - Yves Rocher jest strasznie natrętny, wysyłają sporo reklamy i to działa mi na nerwy. Ale jakość kosmetyków jest super ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Te pędzle są chyba dostępne w Super Pharm
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
Hej Aniu, witamy ponownie!
![]() ![]() To co, przerzucić z powrotem na listę "normalną"? ![]()
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Co za cudowny wątek ! A ja dopiero niedawno go zauważyłam. Od jakiegoś czasu staram się tak skonstruować mój zestaw kosmetyków, aby zawierał wyłącznie produkty nie testowane na zwierzętach. Tak więc posiadam produkty ziaji, bielendy, flos-lek, himalaya herbals, moschino, carmex, L'biotica itd.
Do moich perełek cruelty-free mogę zaliczyć: - płyny micelarne ziaji -krem do cery naczynkowej bielenda - tonik/mleczko do cery naczynkowej bielenda -maseczki i szampony L'biotica do włosów słabych i blond
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałabym tylko takie małe pytanko, czy te kosmetyki, które wymieniłaś, należą do jakiejś serii? Bo staramy się tu robić w miarę wyczerpującą listę i bardzo by mi pomogło wiedzieć, czy np istnieją jakieś płyny micelarne Ziaji, których nie polecasz ![]() ![]() Będę bardzo wdzięczna za ewentualne wyjaśnienia ![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie jak napisała Linusiaczek, skonkretyzuj proszę te produkty
![]() ![]()
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja mam także pytanie "na później". Wpisując kosmetyki na listę i wklejając linki do kosmetyków na KWC widzę, że niektóre z nich mają bardzo słabe oceny. W związku z tym mam takie pytanie, czy bardziej interesują nas nasze osobiste odczucia ( w stylu: używałam i uważam za prawdziwy HIT) czy chcemy na później brać też pod uwagę oceny ogólne? (Tak mi przyszło do głowy, bo sprawdzałam ten szampon Yves Rocher (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ow-suchych.htm) i ma baaardzo słabe noty (2/5). Wypowiedzcie się, proszę, co myślicie.
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Już piszę dokładnie o które produkty mi chodzi
![]() - płyny micelarne Ziaji : przede wszystkim Sopot Spa, dobrze oczyszcza, jest delikatny, daje przyjemne uczucie świeżości, myślę, że śmiało może konkurować z płynami micelarnymi marek z "górnej półki", a kosztuje grosze. Gdy pewnego razu nie zastałam go w sklepie, kupiłam w zamian jaśminowy płyn micelarny Ziaji : Jaśmin w płynie, co prawda jest przeznaczony dla cery dojrzałej 50+( a ja skromna 20), ale uznałam, że krzywdy mi nie zrobi. Również łagodny, odpowiedni dla cery wrażliwej/naczynkowej, choć wydaje mi się, że Sopot Spa lepiej oczyszcza. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ny.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ym.html&next=1 - krem Bielendy do cery naczynkowej : Kasztan Krem dzień/noc, testowałam różne kremy do cery naczynkowej i te droższe i tańsze, więc dość spore doświadczenie w tym względzie, ten krem nawilża ( nie natłuszcza), nie pozostawia tłustego filmu, przede wszystkim koi, nie wyeliminuje całkowicie problemu naczynek, ale chyba żaden kosmetyk tego dokona, jednakże przy długotrwałym stosowaniu z pewnością zmniejszy widoczność naczynek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oc.html&next=1 - mleczko + tonik do demakijażu z serii Kasztan firmy Bielenda - przyjemna, kremowo-płynna konsystencja, choć żeby dokładnie oczyścić twarz z makijażu i innych zanieczyszczeń trzeba ją przetrzeć tym mleczkiem 2 razy, niska cena, łagodny dla cery, przyjemny w użyciu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zu.html&next=1 - szmpony L'biotica - intensywnie regenerujący szampon do włosów blond i intensywnie regenerujący szampon do włosów osłabionych z tendencją do wypadania - dobrze się pienią, radzą sobie ze zmyciem olejku do włosów firmy himalaya herbals ( co jest trudnym zadaniem), włosy są ładne, puszyste, myślę, że przy dłuższym używaniu łagodzą problem wypadania włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nd.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale ślicznie, wszystko już wiadomo i taki przejrzysty post ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
a ja mysle ze narazie taka lista jest ok, tak naprawde to jest bardzo indywidualna kwestia co dla kogo jest 'perelka', wiec mysle ze lepiej miec wiekszy wybor i wtedy kazda z dziewczyn bedzie mogla znalezc cos dla siebie.
ja jesli moge dodac swoje perelki, to zdecydowanie polecam krem kokosowy do rak Ziaji, szampon nawilzajaco-regeneracyjny z ekstraktem miodu i protein mlecznych Joanny i balsam do wlosow tej samej serii - rewelacja do wlosow suchych!bardzo szybko zregenerowal moje wlosy zniszczone farbowaniem, so mieciutkie,lsniace i pieknie pachna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem za tym, żeby zostawić wszystko, żeby był wybór.
Akurat z KWC korzystam rzadko, bo wszystkie moje ulubione kosmetyki, które zadziałały cuda z moją cerą, mają tam niskie oceny. Jednak bardzo indywidualna ta kwestia doboru ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Perełka: peeling cukrowy jakiejkolwiek firmy prod, kosmetyki naturalne. Ja posiadam Lavea, ale myślę, że wszystkie będą do siebie podobne. Peeling na bazie gruboziarnistego cukru i to mnie trochę wkurza, ale to jedyna jego wada. Jest bardzo smaczny (dziś walę-tynki i tak mi się skojarzyło, że może służyć do pewnych celów
![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-02-14 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
No to dobrze, dzisiaj pouzupełniam listę o wszystkie podane propozycje. Może warto zaznaczyć, że lista ma charakter subiektywny i żadna z nas nie sugerowała się np. KWC żeby była jasność
![]()
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a mozecie polecic cos nawilzajacego pod oczy co nie jest zelem z flos-leku?
![]() ![]() a jesli chodzi o perelki crulety free to jak dla mnie Ziaja - MAZIAJKI - Mydło do kąpieli GUMA BALONOWA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam kremik Oriflame-ten mały,w różowym pudełeczku,nadaje się do wszystkiego
![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2011-02-16 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Linusiaczek, świetna robota
![]() Myślę, że warto dopisać Glorię, żeby nikt nie zapomniał ![]() Ostatnio odkryłam dezodorant w kulce Juice Joy Polleny Malwy i jak dla mnie się sprawdził, mi taka ochrona wystarcza (bo to jest dezodorant nie antyperspirant) Używałam żeli pod prysznic i do włosów Yves Rocher o zapachu bambusa i bzu. Piękne zapachy, warto polecić. Teraz używam żeli Eva Pollena (energizujący, antystresowy, odświeżający) i jestem bardzo zadowolona, bardzo ładnie pachną - nawet na skórze przez jakiś czas i są tanie jak barszcz. Planuje za jakiś czas kolejne zakupy na stronie Polleny Evy, więc jak ktoś jest z Poznania i ma podobne chęci, to można złożyć wspólne zamówienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.