Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 21:02   #211
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Te tabletki to chyba swietne sa .Maja bardzo bogaty skład ,mozna by sprobowac.
Ja dzisiaj kupiłam drożdżowe tabletki ,bo zaczełam pic skrzyp i pokrzywe .
Kupiłam znane chyba wszystkim HUMAVIT za 8 zł 250 tabletek
3 tabletki dziennie nalezy lykac.
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:54   #212
caate
Zakorzenienie

GG do caate

a ja mam takie pytanie, co lepiej kupic, stworzyc wcierke na bazie wody brzozowej ze skorką jablka, adenozyna, pokrzywa, skrzypem i kasztanowcem czy fundnac sobie zestaw Joico? chodzi mi o odbudowanie i zapobieganie przed zniszczeniami oraz o szybszy porost. Moge tak mieszac, nie zaszkodze im jakos?
ewentualnie mozna kupic osobno keratyne, witaminy, ekstrakty i dodawac do innych naturalnych odzywek? zastanawiam sie, czy to wlasnie nie one odgrywaja ten zachwyt w Joico. Zaraz postaram sie wkleic sklady tego zestawu, moze ktos sie zna i cos mi doradzi

znalazlam tylko dwa sklady:

Joico, K-Pak Moisture, Intense Hydrator
Water (Deionized)/Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Cetyl Esters, Lanolin, Hydrolyzed Human Hair Keratin, Hydrolyzed Keratin PG-Propyl Methylsilanediol, Thioctic Acid, Psidium Guajava (Guava) Fruit Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Aleurites Moluccana Seed Oil, Glycolipids, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Wheat Protein, Benzophenone 4, Amodimethicone, Ceteareth 20, Cetrimonium Chloride, Trideceth 12, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Methylparaben, DMDM Hydantoin, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Fragrance/Parfum

Joico, K-Pak Reconstruct, Deep Penetrating Reconstructor
deionized water,stearamidopropyl dimethylamine, mineral oil, glycol stearate, peg-8 distearate, sodium chloride, ceteth-2,hydrolyzed human hair keratin, (quadramine complex), laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed human hair keratin, mystril myristate,citric acid, sorbic acid, cetyl alcohol, carthamus tinctorius(safflower)oil, hydrolyzed yeast,aloe bardensis leaf juice, keratin amino acids, methyl paraben, propylparaben
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2010-11-04 o 22:21
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:17   #213
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Te tabletki to chyba swietne sa .Maja bardzo bogaty skład ,mozna by sprobowac.
Ja dzisiaj kupiłam drożdżowe tabletki ,bo zaczełam pic skrzyp i pokrzywe .
Kupiłam znane chyba wszystkim HUMAVIT za 8 zł 250 tabletek
3 tabletki dziennie nalezy lykac.
Na moim humavicie jest napisane 2x dziennie po 2 tabletki co daje 4 dziennie ...
No i jeżeli zażywasz coś ze skrzypem i pokrzywą herbatki powinnaś sobie odpuścić.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez tristen Pokaż wiadomość
ehhh ja mam dzis okropne wlosy ( nie wiem czemu nałożyłam na wieczór kokosa, i na dzień glorie na 2h potem umyłam szamponem bez silikonu i są takie nieby sianko ale takie miękkie;/ nie wiem czy nie najlepszym wyjściem będzie CG tylko że kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać a w dodatku musiała bym sie przekonać do moich loków...
Skoro nie wiesz jak się zabrać poczytaj w wątku dla kręconych tam jest wszystko opisane
Nie wiem jak Tobie ale mnie i kilku koleżankom gloria w ogóle nie służy zmiękcza włosy i na tym się kończy jej działanie ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:59   #214
tristen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Na moim humavicie jest napisane 2x dziennie po 2 tabletki co daje 4 dziennie ...
No i jeżeli zażywasz coś ze skrzypem i pokrzywą herbatki powinnaś sobie odpuścić.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Skoro nie wiesz jak się zabrać poczytaj w wątku dla kręconych tam jest wszystko opisane
Nie wiem jak Tobie ale mnie i kilku koleżankom gloria w ogóle nie służy zmiękcza włosy i na tym się kończy jej działanie ...
właśn ie mi chyba tez zmiękcza...:/ i takie one potem dziwne są... i zdaje mi się że moje włosy lubia syiikony nie wiem czy mozna być CG uzywając takich produktów.

I zaczęłam już coś czytać ale tyle tego ze sie nie umiem połapać ;D nie ma może jakiejś książki o tym którą mogę dostać gdzies? bo tak z monitora czytac to nigdy nie lubiałam.

Etorebeczkowy kod zniżkowy !
8aaea585
tristen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:05   #215
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tristen Pokaż wiadomość
właśn ie mi chyba tez zmiękcza...:/ i takie one potem dziwne są... i zdaje mi się że moje włosy lubia syiikony nie wiem czy mozna być CG uzywając takich produktów.

I zaczęłam już coś czytać ale tyle tego ze sie nie umiem połapać ;D nie ma może jakiejś książki o tym którą mogę dostać gdzies? bo tak z monitora czytac to nigdy nie lubiałam.
Moje włosy też lubią silikony Nikt nie powiedział że one są złe tylko trzeba używać ich z głową Teraz w czasie zimu zabezpieczają świetnie włos przed czynnikami zewnętrznymi, ocieraniem ich o czapkę itd
Dlatego możesz przeplatać zastady CG z własnymi które służą Twoim włosom

Jest książka Curly Girl tylko w języku angielskim Zawsze mozesz sobie wydrukować pigułkę i Faq i poczytać spokojnie z kartki

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-11-05 o 10:07
Stary 2010-11-05, 10:14   #216
absurdalna89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, ale o włosy wciąż dbam. Ostatnio głównie oliwa z oliwek na noc, potem mycie szamponem pokrzywowym, a na koniec Gloria. Niektórym z Was widzę nie służy.. u mnie póki co spisuje się dobrze, ale przymierzam się do zakupu Kallosa, bo włoski nadal uwielbiają się puszyć, są niby lekkie i miękkie, ale takie napuszone. Pamiętam, że Kallos nieźle ulizywał.

Ostatnio mi moja kuzynka powiedziała, że gdyby miała tak niesforne włosy jak ja - na pewno by je prostowała, bo wygląda to niesmacznie. Nie wiem, może polubię się z suszarką, bo prostownica zdecydowanie odpada. Tym bardziej, że zapuszczam włosy!
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:42   #217
1985Anke
Raczkowanie

cześć ja także zaczynam pielęgnacje i walkę o zdrowe włosy. Stosuję olejek rycynowy na włosy , raz w tygodniu stosuje maseczkę z jajka . Do tego myje włosy sayossem do zniszczonych włosów. Łykam belisse i po każdym myciu głowy daje na włosy jedwab z firmy artiste . na razie tyle myślę jeszcze żeby pić herbat e z pokrzywy ale zastanawiam się
1985Anke jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 12:10   #218
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1985Anke Pokaż wiadomość
cześć ja także zaczynam pielęgnacje i walkę o zdrowe włosy. Stosuję olejek rycynowy na włosy , raz w tygodniu stosuje maseczkę z jajka . Do tego myje włosy sayossem do zniszczonych włosów. Łykam belisse i po każdym myciu głowy daje na włosy jedwab z firmy artiste . na razie tyle myślę jeszcze żeby pić herbat e z pokrzywy ale zastanawiam się
a nie nakładasz żadnych masek/odżywek ?? Błąd ...
Jedwab to same silikony na pewno nie zregeneruję Twoich włosów.
Szampon syoss nie sądzę by był ok zapewne ma silikon w składzie ( mogę się mylić) silikon w szamponie nie jest wskazany
Bardzo słaba pielęgnacja
A dlaczego zastanawiasz się nad piciem pokrzywy ? masz cos do stracenia?

Stary 2010-11-05, 12:23   #219
TLU
Zadomowienie

Dziewczyny a czy na tym konkretnym watku macie moze jakies sprawdzone sposoby na pogrubienie wlosow? Nie chodzi mi o pielegnacje skory glowy zeby rosly grubsze (chociaz jakis sprawdzony sposob na to tez bylby mile widziany ) tylko o pogrubienie tego co juz jest? Na pewno silikony w odzywkach dodaja moim wlosom grubosci, ale moze jest cos jeszcze co znacie, przetestowalyscie i wyniki byly zadowalajace?
TLU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:31   #220
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TLU Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy na tym konkretnym watku macie moze jakies sprawdzone sposoby na pogrubienie wlosow? Nie chodzi mi o pielegnacje skory glowy zeby rosly grubsze (chociaz jakis sprawdzony sposob na to tez bylby mile widziany ) tylko o pogrubienie tego co juz jest? Na pewno silikony w odzywkach dodaja moim wlosom grubosci, ale moze jest cos jeszcze co znacie, przetestowalyscie i wyniki byly zadowalajace?
teraz jest jakaś nowość z tigi ale nie mam pojęcia jak działa
http://allegro.pl/tigi-love-planet-z...305060557.html
kiedyś słyszałam że produkty dodające objętości mają często w składzie cukier który pod wpływem ciepła pęcznieje i może rozrywać włos
ale ile w tym prawdy to nie wiem

Stary 2010-11-05, 12:43   #221
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Ale istniejących już włosów nie da się trwale pogrubić, da się jedynie osiągnąć efekt wizualny, tymczasowy. Tym samym sposoby na takie pogrubienie nijak nie wpisują się w temat wątku. Natomiast sprawienie, żeby nowe zaczęły rosnąć grubsze...no to już ciężko określić, bo właściwie co druga rzecz z polecanych tutaj ma szansę tak zadziałać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 13:01   #222
TLU
Zadomowienie

Kropcia dziekuje za namiar na produkt TIGI - troche trudno znalezc sklad na chwile obecna, szkoda bo dosc drogi jest. Swoja droga ciekawe co piszesz o tym cukrze. Ja kiedys tam czytalam, ze cukier odzywia wlosy, faktycznie je usztywnia i pogrubia ale przeciez chyba nie przenika do wnetrza wlosa wiec jak mialby je rozsadzac?

Bruja ale przeciez temat to zdrowe i piekne wlosy - wiec jesli da sie je pogrubic tymczasowo w sposob, ktory dla wlosow jest zdrowy i w rezultacie wlosy beda piekne, to chyba jest to zwiazane z tematem. No i najbardziej chodzilo mi o produkty przetestowane, sprawdzone a nie takie ktore maja szanse zadzialac.
Stary 2010-11-05, 13:10   #223
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia dziekuje za namiar na produkt TIGI - troche trudno znalezc sklad na chwile obecna, szkoda bo dosc drogi jest. Swoja droga ciekawe co piszesz o tym cukrze. Ja kiedys tam czytalam, ze cukier odzywia wlosy, faktycznie je usztywnia i pogrubia ale przeciez chyba nie przenika do wnetrza wlosa wiec jak mialby je rozsadzac?
Mówię tylko co słyszałam, nie mam pojęcia na czym miałoby to polegać

Stary 2010-11-05, 13:13   #224
agison
Zakorzenienie

TLU - różne hinduskie specyfiki pogrubiają włosy głównie henna, a jeśli nie chcesz farbować to cassia, czyli bezbarwna henna (senna). Także ziółka typu amla, maski kalpi tone itd.
przetestowałam już większą część z nich i byłam zadowolona

a tak w ogóle to witajcie dziewczyny tutaj mnie chyba jesczze nie było

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:16   #225
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
TLU - różne hinduskie specyfiki pogrubiają włosy głównie henna, a jeśli nie chcesz farbować to cassia, czyli bezbarwna henna (senna). Także ziółka typu amla, maski kalpi tone itd.

ja używałam hennę do farbowania i faktycznie pogrubiała
maski kalpi tone i amla już nie tak bardzo ale troszku pogrubienia było
widzisz nie pomyślałabym o nich

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 13:17   #226
TLU
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Mówię tylko co słyszałam, nie mam pojęcia na czym miałoby to polegać
Wiem wiem , ja tez pisze tylko co czytalam - wydawalo mi sie, ze czsteczki cukru sa za duze zeby przeniknac do wlosa.
Stary 2010-11-05, 13:21   #227
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Jakiś czas temu zaczęłam podczytywać V część wątku.
Wcześniej słyszałam dużo komplementów na temat moich włosów ale teraz już wiem , że to głównie przez silikony. Moje włosiska mają 65 cm długości, końcówki podcinam regularnie. Na noc zawsze wiązałam włosy w koczka, wieć rano miałam takie delikatne fale a teraz mimo większego nawilżania mam rano siano na głowie

Naftę i olejek rycynowy stosuje już od dawna tak samo jak od dawna pije herbate z pokrzywy, która po prostu mi smakuje
Mam Kallosa Latte i stosuje go dość często.
Robię wcierki wodą brzozowa, nakładam oliwę z oliwek na końcówki (niestety jeszcze nie posiadam olejku kokosowego, napalam się na większe zakupy na mazidłach).
Od czasu do czasu używam też jedwabiu CHI.
Jeśli chodzi o produkty to w użyciu mam :
Balsam z apteczki babuni miód i proteiny mleczne Joanna
Ziaja Wygładzenie zaprogramowane
odżywka Artiste z keratyna
Szampon Brzozowy
Mgiełka Radical
Odżywka Joanna Jedwab
Oleje zmywam Nivea Intense Repair (metoda kubeczkowa)
Do niedawna używałam WAX treatment ale mi się skończył, planuje ponowny zakup.
Nie prostuje włosów, wcześniej robiłam to sporadycznie. Nie susze ani nie suszyłam suszarka codziennie, czesze tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami lub też szczotką z naturalnego włosia.

I kurcze nie wiem co robię źle bo jest z nimi coraz gorzej...

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:22   #228
agison
Zakorzenienie

witaj kochana
ja jestem fanką hinduskich specyfików jakiś czas nie używałam ziółek, olejów itp ze względu na wypadanie - chciałam żeby włosy trochę sobie odpoczęły i przeszłam na pielęgnację minimum. Ale jednak po ziółkach mam fajniejsze wlosy, grubsze (nie żeby jakaś mega szopa, ale zawsze coś) i przede wszystkim naprawdę nieźle przyciemniają mi włosy po okresie abstynencji trochę mi się rozjaśniły, więc znów zaczynam romansować z amlą i kalpi
henna kusi mnie od dawna ale z wielkim bólem odpuściłam włosy do naturalnego koloru i chyba się wstrzymam z farbowaniem dopóki nie osiwieję

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-05, 13:25   #229
TLU
Zadomowienie

Cytat:

Myslalam nawet nad ta henna senna - a czy ona przypadkiem nie zazolci wlosow blond? Z tego co widzialam ona calkiem bezbarwna nie jest tylko lekko zoltawa. Uzywam henny lawsonia w waxie na razie - i troche mi wlosy zazolca. Czy efekt po zafarbowaniu cassia bedzie sie utrzymywal dlugo (tj efekt pogrubienia i odzywienia rzecz jasna)?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 13:36   #230
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam nawet nad ta henna senna - a czy ona przypadkiem nie zazolci wlosow blond? Z tego co widzialam ona calkiem bezbarwna nie jest tylko lekko zoltawa. Uzywam henny lawsonia w waxie na razie - i troche mi wlosy zazolca. Czy efekt po zafarbowaniu cassia bedzie sie utrzymywal dlugo (tj efekt pogrubienia i odzywienia rzecz jasna)?
cassię można używać na dwa sposoby - jeśli wymieszasz ją z wodą/odżywką i nałozysz na godzinę to nie zmieni koloru włosów, podziała jak odżywka. Może nadać kolor jeśli wymieszasz ją z sokiem z cytryny i odstawisz jak hennę na 12 godzin, zeby uwolnił się barwnik.
a jak długo będzie się utrzymywał efekt to już ciężko powiedzieć podejrzewam że to cecha osobnicza i u każdego wygląda to inaczej

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-05, 14:55   #231
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

ja także zaczynam walkę o piękne (i co najważniejsze długie!) włosy.
stosuję:
szampony (babydream, fitomed, farmona)
maseczki wax l'biotica (naprzemiennie latte, do zniszczonych, do wypadających) oraz naturalne z dodatkiem żółtek, miodu idt.
wcierki (ampułki radicala - miesiąc kuracji i 3 mies. przerwy)
płukanki ziołowe
oczywiście oleje (kokosowy, avocado, ze słodkich migdałów, jojoba)
piję pokrzywę i zażywam skrzypovitę.
proszę o ocenę mojej pielęgnacji, czy mogłabym jeszcze coś dodać do niej aby poprawić kondycję włosów?
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 15:10   #232
karmazynka99
Zakorzenienie

co sądzicie o tym szamponie?

viki, szampon ekstrakt z rumianku:
-water
-SLES
-cocamidopropyl betaine
-cocamide dea
-glycereth-2 cocoate
ammonium lauryl sulfate
-methyllisogiazoline(and) mehlisothiazoline
-palmityamidopropyltrimoni um chloride (and) trimethyl pentalon hydroxethyl ether (and)ppg-3 myristyl ether
-glycerine
-glycerylmonooleate
-isipropyl isystate
-hodroganated castor oil
-capric trigliceride
-lauryl glucoside
-citric acidsodium chloride
-matricana chamomilla extrac
-fragrance

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2010-11-05 o 15:12
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 16:03   #233
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:

Farbuję włosy henną regularnie. Nie pogrubia. Wiem, że z jakiegoś powodu panuje przekonanie o oblepianiu włosów przez hennę, ale nie zauważyłam nic, co by to potwierdziło.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 16:50   #234
kropcia007
Wtajemniczenie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2306702 1]ja także zaczynam walkę o piękne (i co najważniejsze długie!) włosy.
stosuję:
szampony (babydream, fitomed, farmona)
maseczki wax l'biotica (naprzemiennie latte, do zniszczonych, do wypadających) oraz naturalne z dodatkiem żółtek, miodu idt.
wcierki (ampułki radicala - miesiąc kuracji i 3 mies. przerwy)
płukanki ziołowe
oczywiście oleje (kokosowy, avocado, ze słodkich migdałów, jojoba)
piję pokrzywę i zażywam skrzypovitę.
proszę o ocenę mojej pielęgnacji, czy mogłabym jeszcze coś dodać do niej aby poprawić kondycję włosów?[/QUOTE]
bardzo ładna pielęgnacja
Twoje włosy mają chyba wszystkiego pod dostatkiem
możesz je teraz dodatkowo zabezpieczać jakąś odżywką b/s nawet z lekkim silikonem by ochronić je przed mrozem i otarciami o ubranie/czapkę

Stary 2010-11-05, 17:54   #235
caate
Zakorzenienie

GG do caate

a ja mam pytanie, czy ta odzywka bedzie dobra na zime na koncowki http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=32858&next=1
kupilam ja przez pomylke, zamiast do wlosow zniszczonych i suchych, a teraz szkoda mi jej wyrzucic...

niestety nie moge znalezc skladu
Stary 2010-11-05, 18:11   #236
1985Anke
Raczkowanie

stosuje maskę regenerującą z firmy leo , mam także odzywki z panetene tą dwu fazową i z garniera do włosów farbowanych

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

możecie polecić jakiś kosmetyk który stosujecie. Szukam coś żeby włosy były gładkie i fajne. Tylko bez dużej ilości silikonów. I czy szampon sayoss zawiera silikony ?? nie znam się więc pytam z góry dziękuję

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

i żeby lśniły ładnie. Zapuszczam włosy na wesele
1985Anke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 18:13   #237
agison
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;23068347]Farbuję włosy henną regularnie. Nie pogrubia. Wiem, że z jakiegoś powodu panuje przekonanie o oblepianiu włosów przez hennę, ale nie zauważyłam nic, co by to potwierdziło.[/QUOTE]
wiesz co, myślę że to kwestia indywidualna. Kropcia wyżej napisała że jej pogrubia ... moja mama kiedyś farbowała henną, a włosy ma cienkie jak ja, i widać było pogrubienie - nie wiem czy henna oblepiła jej wlos czy co, ale wizualnie były grubsze. Może to zależy czy włos jest cienki czy gruby? może na grubym nie widać tak różnicy
sama jak farbowałam włosy 'chemią' tez miałam optycznie grubsze niż teraz, zapewne dlatego że farby rozchylają łuski i włos może dawać się grubszy. Po tych hinduskich ziółkach też mam grubsze włosy, co zresztą widać na fotach w dzienniku chociażby

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-05, 20:27   #238
Kileczka
Zadomowienie

co jest najlepsze zimą na końcówki? zwykła odżywka b/s, odżywki w sprayu, jedwab, a może jakieś serum?
chodzi mi o ochronę przed różnymi uszkodzeniami, otarciami, elektryzowaniem i takie tam.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2010-11-05, 20:47   #239
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie, czy ta odzywka bedzie dobra na zime na koncowki http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=32858&next=1
kupilam ja przez pomylke, zamiast do wlosow zniszczonych i suchych, a teraz szkoda mi jej wyrzucic...

niestety nie moge znalezc skladu
Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
co jest najlepsze zimą na końcówki? zwykła odżywka b/s, odżywki w sprayu, jedwab, a może jakieś serum?
chodzi mi o ochronę przed różnymi uszkodzeniami, otarciami, elektryzowaniem i takie tam.

widze, ze borykami sie z tym samym chetnie dowiem sie sama
Stary 2010-11-05, 21:38   #240
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Wg mnie najlepszy jest lekki olej a na to serum/jedwab (odżywka b/s jeśli ktoś potrzebuje). Ale i tak końcówki mogą się zniszczyć, dlatego należy pamiętać o czapce/kapturze i chronić włosy przed otarciami (np. upinając się lub zaplatając w warkocz). Poza tym intensywna pielęgnacja (oleje, miód itp).
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości