|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Te tabletki to chyba swietne sa .Maja bardzo bogaty skład ,mozna by sprobowac.
Ja dzisiaj kupiłam drożdżowe tabletki ,bo zaczełam pic skrzyp i pokrzywe . Kupiłam znane chyba wszystkim HUMAVIT za 8 zł 250 tabletek ![]() 3 tabletki dziennie nalezy lykac. |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie, co lepiej kupic, stworzyc wcierke na bazie wody brzozowej ze skorką jablka, adenozyna, pokrzywa, skrzypem i kasztanowcem czy fundnac sobie zestaw Joico? chodzi mi o odbudowanie i zapobieganie przed zniszczeniami oraz o szybszy porost. Moge tak mieszac, nie zaszkodze im jakos?
ewentualnie mozna kupic osobno keratyne, witaminy, ekstrakty i dodawac do innych naturalnych odzywek? zastanawiam sie, czy to wlasnie nie one odgrywaja ten zachwyt w Joico. Zaraz postaram sie wkleic sklady tego zestawu, moze ktos sie zna i cos mi doradzi ![]() znalazlam tylko dwa sklady: Joico, K-Pak Moisture, Intense Hydrator Water (Deionized)/Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Cetyl Esters, Lanolin, Hydrolyzed Human Hair Keratin, Hydrolyzed Keratin PG-Propyl Methylsilanediol, Thioctic Acid, Psidium Guajava (Guava) Fruit Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Aleurites Moluccana Seed Oil, Glycolipids, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Wheat Protein, Benzophenone 4, Amodimethicone, Ceteareth 20, Cetrimonium Chloride, Trideceth 12, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Methylparaben, DMDM Hydantoin, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Fragrance/Parfum Joico, K-Pak Reconstruct, Deep Penetrating Reconstructor deionized water,stearamidopropyl dimethylamine, mineral oil, glycol stearate, peg-8 distearate, sodium chloride, ceteth-2,hydrolyzed human hair keratin, (quadramine complex), laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed human hair keratin, mystril myristate,citric acid, sorbic acid, cetyl alcohol, carthamus tinctorius(safflower)oil, hydrolyzed yeast,aloe bardensis leaf juice, keratin amino acids, methyl paraben, propylparaben
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2010-11-04 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jeżeli zażywasz coś ze skrzypem i pokrzywą herbatki powinnaś sobie odpuścić. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem jak Tobie ale mnie i kilku koleżankom gloria w ogóle nie służy ![]()
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I zaczęłam już coś czytać ale tyle tego ze sie nie umiem połapać ;D nie ma może jakiejś książki o tym którą mogę dostać gdzies? bo tak z monitora czytac to nigdy nie lubiałam.
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() ![]() 8aaea585
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego możesz przeplatać zastady CG z własnymi które służą Twoim włosom ![]() Jest książka Curly Girl tylko w języku angielskim ![]() ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-05 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Ostatnio mi moja kuzynka powiedziała, że gdyby miała tak niesforne włosy jak ja - na pewno by je prostowała, bo wygląda to niesmacznie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
cześć ja także zaczynam pielęgnacje i walkę o zdrowe włosy. Stosuję olejek rycynowy na włosy , raz w tygodniu stosuje maseczkę z jajka . Do tego myje włosy sayossem do zniszczonych włosów. Łykam belisse i po każdym myciu głowy daje na włosy jedwab z firmy artiste . na razie tyle myślę jeszcze żeby pić herbat e z pokrzywy ale zastanawiam się
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedwab to same silikony na pewno nie zregeneruję Twoich włosów. Szampon syoss nie sądzę by był ok zapewne ma silikon w składzie ( mogę się mylić) silikon w szamponie nie jest wskazany Bardzo słaba pielęgnacja ![]() A dlaczego zastanawiasz się nad piciem pokrzywy ? masz cos do stracenia?
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy na tym konkretnym watku macie moze jakies sprawdzone sposoby na pogrubienie wlosow? Nie chodzi mi o pielegnacje skory glowy zeby rosly grubsze (chociaz jakis sprawdzony sposob na to tez bylby mile widziany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/tigi-love-planet-z...305060557.html kiedyś słyszałam że produkty dodające objętości mają często w składzie cukier który pod wpływem ciepła pęcznieje i może rozrywać włos ![]() ale ile w tym prawdy to nie wiem
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Kropcia dziekuje za namiar na produkt TIGI
![]() Bruja ale przeciez temat to zdrowe i piekne wlosy - wiec jesli da sie je pogrubic tymczasowo w sposob, ktory dla wlosow jest zdrowy i w rezultacie wlosy beda piekne, to chyba jest to zwiazane z tematem. No i najbardziej chodzilo mi o produkty przetestowane, sprawdzone a nie takie ktore maja szanse zadzialac. |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
TLU - różne hinduskie specyfiki pogrubiają włosy
![]() przetestowałam już większą część z nich i byłam zadowolona ![]() a tak w ogóle to witajcie dziewczyny ![]() ![]()
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja używałam hennę do farbowania i faktycznie pogrubiała ![]() maski kalpi tone i amla już nie tak bardzo ale troszku pogrubienia było ![]() widzisz nie pomyślałabym o nich ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jakiś czas temu zaczęłam podczytywać V część wątku. Wcześniej słyszałam dużo komplementów na temat moich włosów ale teraz już wiem , że to głównie przez silikony. Moje włosiska mają 65 cm długości, końcówki podcinam regularnie. Na noc zawsze wiązałam włosy w koczka, wieć rano miałam takie delikatne fale a teraz mimo większego nawilżania mam rano siano na głowie ![]() Naftę i olejek rycynowy stosuje już od dawna tak samo jak od dawna pije herbate z pokrzywy, która po prostu mi smakuje ![]() Mam Kallosa Latte i stosuje go dość często. Robię wcierki wodą brzozowa, nakładam oliwę z oliwek na końcówki (niestety jeszcze nie posiadam olejku kokosowego, napalam się na większe zakupy na mazidłach). Od czasu do czasu używam też jedwabiu CHI. Jeśli chodzi o produkty to w użyciu mam : Balsam z apteczki babuni miód i proteiny mleczne Joanna Ziaja Wygładzenie zaprogramowane odżywka Artiste z keratyna Szampon Brzozowy Mgiełka Radical Odżywka Joanna Jedwab Oleje zmywam Nivea Intense Repair (metoda kubeczkowa) Do niedawna używałam WAX treatment ale mi się skończył, planuje ponowny zakup. Nie prostuje włosów, wcześniej robiłam to sporadycznie. Nie susze ani nie suszyłam suszarka codziennie, czesze tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami lub też szczotką z naturalnego włosia. I kurcze nie wiem co robię źle bo jest z nimi coraz gorzej...
#228 |
Zakorzenienie
|
witaj kochana
![]() ja jestem fanką hinduskich specyfików ![]() ![]() ![]() henna kusi mnie od dawna ![]() ![]() ![]()
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak długo będzie się utrzymywał efekt to już ciężko powiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
ja także zaczynam walkę o piękne (i co najważniejsze długie!) włosy.
stosuję: szampony (babydream, fitomed, farmona) maseczki wax l'biotica (naprzemiennie latte, do zniszczonych, do wypadających) oraz naturalne z dodatkiem żółtek, miodu idt. wcierki (ampułki radicala - miesiąc kuracji i 3 mies. przerwy) płukanki ziołowe oczywiście oleje (kokosowy, avocado, ze słodkich migdałów, jojoba) piję pokrzywę i zażywam skrzypovitę. proszę o ocenę mojej pielęgnacji, czy mogłabym jeszcze coś dodać do niej aby poprawić kondycję włosów? |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
co sądzicie o tym szamponie?
viki, szampon ekstrakt z rumianku: -water -SLES -cocamidopropyl betaine -cocamide dea -glycereth-2 cocoate ammonium lauryl sulfate -methyllisogiazoline(and) mehlisothiazoline -palmityamidopropyltrimoni um chloride (and) trimethyl pentalon hydroxethyl ether (and)ppg-3 myristyl ether -glycerine -glycerylmonooleate -isipropyl isystate -hodroganated castor oil -capric trigliceride -lauryl glucoside -citric acidsodium chloride -matricana chamomilla extrac -fragrance
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-11-05 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2306702 1]ja także zaczynam walkę o piękne (i co najważniejsze długie!) włosy.
stosuję: szampony (babydream, fitomed, farmona) maseczki wax l'biotica (naprzemiennie latte, do zniszczonych, do wypadających) oraz naturalne z dodatkiem żółtek, miodu idt. wcierki (ampułki radicala - miesiąc kuracji i 3 mies. przerwy) płukanki ziołowe oczywiście oleje (kokosowy, avocado, ze słodkich migdałów, jojoba) piję pokrzywę i zażywam skrzypovitę. proszę o ocenę mojej pielęgnacji, czy mogłabym jeszcze coś dodać do niej aby poprawić kondycję włosów?[/QUOTE] ![]() Twoje włosy mają chyba wszystkiego pod dostatkiem ![]() możesz je teraz dodatkowo zabezpieczać jakąś odżywką b/s nawet z lekkim silikonem by ochronić je przed mrozem i otarciami o ubranie/czapkę
#235 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie, czy ta odzywka bedzie dobra na zime na koncowki http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=32858&next=1
kupilam ja przez pomylke, zamiast do wlosow zniszczonych i suchych, a teraz szkoda mi jej wyrzucic... niestety nie moge znalezc skladu ![]()
#236 |
Raczkowanie
|
stosuje maskę regenerującą z firmy leo , mam także odzywki z panetene tą dwu fazową i z garniera do włosów farbowanych
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- możecie polecić jakiś kosmetyk który stosujecie. Szukam coś żeby włosy były gładkie i fajne. Tylko bez dużej ilości silikonów. I czy szampon sayoss zawiera silikony ?? nie znam się więc pytam z góry dziękuję ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- i żeby lśniły ładnie. Zapuszczam włosy na wesele |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;23068347]Farbuję włosy henną regularnie. Nie pogrubia. Wiem, że z jakiegoś powodu panuje przekonanie o oblepianiu włosów przez hennę, ale nie zauważyłam nic, co by to potwierdziło.[/QUOTE]
wiesz co, myślę że to kwestia indywidualna. Kropcia wyżej napisała że jej pogrubia ... moja mama kiedyś farbowała henną, a włosy ma cienkie jak ja, i widać było pogrubienie - nie wiem czy henna oblepiła jej wlos czy co, ale wizualnie były grubsze. Może to zależy czy włos jest cienki czy gruby? może na grubym nie widać tak różnicy ![]() sama jak farbowałam włosy 'chemią' tez miałam optycznie grubsze niż teraz, zapewne dlatego że farby rozchylają łuski i włos może dawać się grubszy. Po tych hinduskich ziółkach też mam grubsze włosy, co zresztą widać na fotach w dzienniku chociażby ![]()
#238 |
Zadomowienie
|
co jest najlepsze zimą na końcówki? zwykła odżywka b/s, odżywki w sprayu, jedwab, a może jakieś serum?
chodzi mi o ochronę przed różnymi uszkodzeniami, otarciami, elektryzowaniem i takie tam. ![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widze, ze borykami sie z tym samym ![]() ![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie najlepszy jest lekki olej a na to serum/jedwab (odżywka b/s jeśli ktoś potrzebuje). Ale i tak końcówki mogą się zniszczyć, dlatego należy pamiętać o czapce/kapturze i chronić włosy przed otarciami (np. upinając się lub zaplatając w warkocz). Poza tym intensywna pielęgnacja (oleje, miód itp).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.