|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Motywacja jest tym co pozwala Ci zacząć...Nawyk jest tym,co pozwala Ci wytrwać
Witajcie Dziewuszki!
Tyle pytan, a mnie tak daaawno nie bylo. Nie bede kazdej z osobna odpowiadac, bo za duzo czasu mi zejdzie. Z gory przepraszam. Zaczne od magicznego sposobu na ten koszmarny cellulit: Nie wiem jak Wam sie to bedzie widzialo,,,,, ale mi baaardzo pomögl -peeling kawowy! ![]() Wyszukane: Maseczka antycellulitowa: 2łyżki cynamonu, 4 łyżki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 4 łyżki spirytusu. Wszystkie te składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Nakładamy na cellulit, mocno wsmarowując, po czym uda owijamy folią aluminiową; dla polepszenia rezultatu można założyć rajstopy. Maseczkę trzymamy około 20 minut, po czym zmywamy zimnym prysznicem. A tu cytuje wypowiedz Spilki, ktora bardzo fajnie i dokladnie opisala wszystko: "Nie wiem czy ten przepis juz się gdzies nie pojawiał, skorzystałam z wyszukiwarki i nie znalazłam takiego samego. Na innym wątku padło pytanie o zawijanie się w folię i oblepianie kawą. Jestem w posiadaniu takiej magicznej receptury ![]() Podaje przepis, ja go jeszcze nie zastosowałam ale mam nadzieje ze bedziecie sie dobrze bawic a efekty będą ![]() A tak przy okazji, publikacja kupiona na allegro to zebrane informacje ogólnie dostępne w internecie i gazetach, wiec praw autorskich sie nie dopatrzyłam Mieszamy: -2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej -2 łyżeczki imbiru -1–2 łyżeczek kakao -2 łyżeczki cynamonu, -Całość zalewamy 2 łyżeczkami spirytusu i 2 łyżeczkami oliwy, W przypadku zbytniej gęstości możemy dodać wody. Możesz zwiększyć porcje, w zależności od tego ile potrzebujesz preparatu. Nakładając delikatnie masujemy ruchami okrężnymi Masaż ma trwać do 5 minut. Następnie ciało owijamy folią przezroczystą (około 2 warstwy) Zaczniesz odczuwać lekkie mrowienie, a następnie ciepło. W momencie rozgrzania skóry zaczynają w nią wnikać kofeina oraz mikroelementy i witaminy zawarte w pozostałych składnikach. Rozpoczyna się drenaż wewnątrzkomórkowy w pierwszej i drugiej warstwie skóry powodujący stopniowe rozbicie grudek tłuszczu Po około 15-20 minutach odwijamy folię i zmywamy maskę letnią wodą. Następnie możemy ciało lekko natrzeć oliwką dla dzieci. Uczucie ciepła możemy odczuwać cały dzień – znaczy to że wszystko działa tak jak powinno. Po osiągnięciu gładkiej skóry profilaktycznie należy codziennie wetrzeć papkę masując ruchami okrężnymi przez około 5 minut i spłukać letnia wodą. Zabieg najlepiej powtarzać 2 razy w ciągu miesiąca." Tutaj link ![]() Skutecznosc gwarantowana.... w polaczeniu z cwiczeniami lub (gdy ktöras z Was ma malo czasu) to z sama dieta wasza sköra moze byc cudownie wygladzona, bez pomaranczowej skorki. Jezeli bedziecie stosowac diete, cwiczyc i do tego dbac o piekne, delikatne cialko- szybko uzyskacie rezultaty, a do bedzie jeszcze wieksza motywacja do dalszej walki z kilogramami ![]() Pamietam, ze gdy mialam chwile zwatpienia to szybko przymierzalam swoje duzo za duze ubrania- wtedy rozpierala mnie duma i chec, aby bylo jeszcze lepiej. Potem opowiem reszte, a jest teeeego bardzo duzo ![]() Narazie musze zmykac kobietki ![]() P.S. Przepraszam rowniez za moje ewentualne bledy ortograficzne... bardzo dawno nie pisalam po polsku, a nauke pisowni jezyka polskiego zakonczylam wczesnie, wiec moga pojawic sie tego skutki. :p mam nadzieje, ze malutkie ![]() Trzymam za Was kciuki Wytrwalosci w dzisiejszym dniu ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- [QUOTE=evaah1;23153830] Cytat:
![]() Swietnie Evaah1... musimy sie wspierac Krtek:mozliwe, ze sie tak czujesz... uwierz mi, ze czulam to samo. W sumie teraz po powrocie wagi czuje to ponownie, ale nie ma co sie zamartwiac. Trzeba powiedziec "dosc"! Udowodnij innym, ze tak nie jest... udowodnij to przede wszystkim sobie! To my same decydujemy jak wygladamy. Gdy schudlam zmienilam sie nie do poznania, ludzie ktorzy kiedys nie zwracali na mnie uwagi nagle sie mna zachwycali. Poradzisz sobie... tylko musisz sie przemoc! Jezeli chcesz byc szczuplejsza to to zrobisz! A my wszystkie Tobie i sobie to ulatwimy ![]() Do pozniej Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2010-11-10 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Motywacja jest tym co pozwala Ci zacząć...Nawyk jest tym,co pozwala Ci wytrwać
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Moj syn ma 1,5 roku a mnie sie sąsiadka ostatnio zapytała czy znowu jestem w ciąży bo sie tak zaokragliłam. No i to jest powód do deprechy bo w ciazy nie jestem. No ale jak widać ja sie nie załamuje i czytajac wasze posty też nie widziałabym powodów do martwienia się. Prawda jest taka, ze jakągolwiek mamy Dziewczyny wage to tylko i wyłącznie nasza wina i tylko i wyłącznie My mozemy się sobą zajać. Zjeść mniejsza porcje, powyginać się, wysmarowac się jakimś pachniuchem, wyregulowac sobie brwi, pomalowac paznokcie, pilnować żeby mieć zawsze czyściutkie włoski... Nie załamywac sie i nie dziadziec mi tam. Jesteśmy kobietami!!! Moze mamy kilka centymetrów tu i ówdzie za duzo ale czy to naprawde powód żeby myśleć ze jesteśmy głupie? Tyłki do góry i brać sie do roboty. Dziewczyny idą święta. Nie chciałybyście zasiąść do rodzinnego stołu i usłyszeć od babci czy Cioci, które zawsze widziały Wasz dodatkowy kilogram, że zeszczuplałyście? No chociażby dlatego warto. I nie martwić sie jesli gdzies w nas zapląta sie jakies nieplanowane ciacho tylko pogodzic sie z faktem i nie odpuszczać. Damy rade i tyle!!! Brać sie za siebie, a nie narzekać
![]()
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
pooolka dzięki za przepis, koniecznie wyprobuje, ale tylko wtedy jak nie będzie nikogo w domu
![]() ![]() ![]() teodora to Ci sąsiadeczka rzuciła komplementem, niech ją kule biją. Też ostatnio od znajomej usłyszłam, że się "poprawiłam";/ a ja tu całe 0,2 schudłam!!! no można się wściec jak ktoś ci rzuci takim motywującym tekstem. Ale nic się nie przejmuj na Święta rodzinka będzie w Ciebie zmuszała jedzenie, bo stwierdzą że bardzo wychudłaś ![]() Dzisiaj znowu mi się nudzi w pracy, a co za tym idzie myślę o żarciu ![]() Dziś wieczorem jadę do rodziców na wieś, będzie bigos... i ciasto Boooże dodaj mi sił!!!! Spędzę tam ponad tydzień, wracam dopiero w przyszłą niedzielę, tam nie ma wagi i to się dobrze składa. Oby mnie tylko nie korciły żadne smakołyki!!!
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja ostatnio oparłam się szarlotce mojej babci to to już jest koniec świata i inni też na 100% dadzą rade ![]() A dzisiaj na obiad zjem pierogi z serem. A co mi tam. Chodzą za mną od kilku dni. ![]()
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na wsi przynajmniej będę miała jakieś zajęcia, obowiązki i trochę ruchu, bo jak na razie to chodzę tylko do wc i na parking ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do mnie @ zawita w niedzielę lub w poniedziałek... aż się nie mogę doczekać po prostu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijając fakt @, choroby to jeszcze wszystko dookoła mnie dobija. Wszyscy w domu mają chyba pms, ja siedze w domu więc jestem idealna żeby dostawać po głowie, normalnie zachciało mi się czekolady. dobrze, że nie mam. ![]()
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Evaah1... co niedobrego jest silna kobietko?
boinnenazwybylyzajete.. a Ciebie co trapi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Hmm sama nie wiem czy nie powinnam się trochę martwić ale jakoś od początku mojej diety w ogóle mnie nie ciągnie do jedzenia. Ja sobie podliczam bilans kaloryczny wieczorem to wychodzi max800-900kcal. W dodatku to co jem ,jem na siłę. Hmm energii dużo mam -więc to raczej nie żadna choroba. Może przejdzie samo;D
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
![]() oj widze ze humory troche wisielcze ![]() ![]() ![]() ![]() 4 dni byczenia ![]() ![]() ![]() wczoraj tak słabo mi z jedeniem wyszło,postaram sie zeby dzisiaj było lepiej chociaz zjadlam drozdzowke ![]() S:2 jajka na twardo II s jogurt pitny i drozdzowka Obiad-ryz z warzywami i ogorki w curry zle zle zle!! ![]()
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc: wszystko
To wychodzi na to, że mój organizm ma wiecznego lenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
no to tak, w poniedziałek moja mama idzie do szpitala na operację, martwię się strasznie i bardzo jej współczuje bo strasznie ją będzie bolało ( miała już jedną), dlatego muszę jechać do domu na tydzień , bo trzeba się zaopiekować babcią która ma już grubo po 80-tce i już praktycznie tylko leży. poza tym staram się o kredyt hipoteczny i właśnie się dowiedziałam, że muszę czekać kolejne 3 miesiące na jakieś głupie dokumenty, bo warszawka sobie musi zaktualizować księgi wieczyste
![]() A poza tym wstrąbiłam zupę pieczarkową (na tej stołówce w której jem obiady ciągle jest zupa pieczarkowa i pomidorowa.... dziwne) i 8szt pierogów polanych tłuszczem. Nażarłam się jak dzika. Mam wyrzuty sumienia.... i wsciekła jestem na tą głupią biurokracje. W dodatku rozleciały mi się buciki i zaraz po pracy jadę na zakupy, pewnie wydam majątek i znowu Wam tu będę marudzić ;/
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoja mama na pewno docenia Twoje wsparcie i współczucie -a to jest bardzo ważne i może Was jeszcze bardziej zbliżyć do siebie ![]() Trzymaj się dzielnie i nie zadręczaj pierogami. Po prostu zjedz mniejszą kolację i tyla ![]()
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z babcią dasz sobie rade, a ten kredyt to nagląca sprawa? jest taki głupi przesąd, że nie warto się zadłużać przed końcem roku bo będzie się to ciągnąć przez następny rok. Wiem, że głupie, ale teraz przynajmniej nie 'ryzykujesz' ![]() A jedzeniem nie ma się co zadręczać. Przecież nie można być cały czas idealnym i nie zgrzeszyć. Ja też dzisiaj wtrąbiłam za dużo pierogów, ale trudno, kolacja będzie skromniejsza ![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic, odpoczniemy sobie przez weekend, nabierzemy wiatru w żagle i walczymy dalej ![]()
![]() |
![]() |
#230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
aa bo rodzina moja ma chyba dzisiaj pms, dostało mi się (moim zdaniem niesprawiedliwie) bo głowie. ale już jest dobrze.
ale ochota na czekolade nie przeszła. musze dzisiaj wyjść z domu więc boje się, że... ![]() Przepraszam, ale ![]()
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no co no co ![]()
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Hej!!! Odchudzanie zaczynałm z 50 razy od początku.. nigdy nie mogłam sie zmotywować i przerywałam już w pierwszym tygodniu..:/ moim zmartwieniem jest brzuch. mam szerokie biodra i wszystko idzie mi w brzuch i w nie właśnie. Jak sie zmotywować. czy wogóle mogłabym przyłączyć sie do wątku... moze mnie ktoś wesprze i doradzi jak sie tego pozbyć..:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A odnośnie odchudzania to po prostu musisz sobie opracować plan diety i zacząć się ruszać. Podstawą utrzymania motywacji jest pewność czego się naprawdę chce. Może być tak,że np. cenisz bardziej możliwość jedzenia niż np. schudnięcia. I to też jest okej.
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
aleś się tu dzisiaj działo!
moje pocieszenie dla Was, kochane, jest takie: przynajmniej wszystkie macie długi weekend! tutaj nikogo nie odchodzi nasza niepodległość ![]() u mnie nieduży, ale jednak spadek- 0,9kg w dół (w 9 dni). powoli, powoli...oby do celu. zakończyłam cykl onz, zaczynam dietę turbo- dla urozmaicenia ![]() co za długi i męczący dzien, padam po prostu. a roboty po uszy i wyżej.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=evaah1;23153830]
Cytat:
Jakaś strasznie osłabiona dziś jestem i głowa mnie boli :/ Oczywiście wszyscy od razu proponują słodycze, ale ja się nie dam ;-) Trzymajcie się, Dziewczyny i nie dawajmy się problemom ![]()
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie wróciłam z dodatkowych zajęć i się troche nasłuchałam ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochaniutkie
![]() Ej, laseczki ![]() ![]() Ja tu przyszłam się pochwalić dzisiejszym dniem, a tu taka pochmurna atmosfera ![]()
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
nno właśnie, właśnie, Simarik, ja też pochwalić, a tu wszyscy nieszczęśliwi...
a Ty czym się chwalisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.