|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł III części wątku mam majowo-czerwcowych 2011
|
|||
| "Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nasze Maluszki" |
|
26 | 65,00% |
| "Sexi piersi, sexi brzuszki, a w nich kopią nas Maluszki" |
|
11 | 27,50% |
| "Pierwsze kopniaki już czujemy, teraz wyprawkę powoli kompletujemy" |
|
3 | 7,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ze im bardziej rosnie mi brzuszek tym bardziej sie ciesze, bo wiadomo, ze dzidzius rosnie ahh ![]() |
|||
|
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś zaczęłam 11 tydz - a brzuch mam tylko wałkowaty a nie twardy I wiekszy tylko dla tego ze duzo jem buuuuu !!
|
|
|
#213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie będzie tylko krokietów, bo nie mam pieczarek no i chcę aby było mniej kalorycznie więc do barszczu robię takie kulki mięsne pieczone z orzechami i pietruszką. Są pyszne, zdrowe i mało kaloryczne no ale jednak smak krokieta to smak krokieta Cytat:
![]() Violisia – no gratuluję takich pięknych przeżyć! Pochwal się fotką Ala no to super bo 40 kg Ci zleciało – ekstra wynik – jesteś moim wzorem ![]() poziomkowa, agus - za dzisiejsze wizytki ![]() poziomkowa po porodach będziemy pewnie w większości kontynuować pogaduchy na odchowalni a tam gadki nie tylko i kolkach i pieluchach więc możemy i tam się odchudzać i dzielić przeżyciami. No ale do tego jeszcze mamy trochę czasu A co do rosnącego brzusia to zauważyłam, że teraz w II trymestrze rośnie z każdym dniem. Wcześniej to ja raz miałam większy raz mniejszy bo wiadomo to najczęściej wzdęcia były a teraz macica się powiększa i bębenek rośnie. A zauważyłam chyba wczoraj, że ciężko mi „ostrygę” ogolić, normalnie nic nie widziałam przez brzuch i nie mogłam go wciągnąć
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj barszczyk serwuję, ale z ziemniaczkami. Mój brzusio prezentuje się coraz lepiej, tzn. już go dobrze widać. Jest się czym pochwalić ![]() Ja też dziewczyny proszę o kciukasy dzisiaj koło 17. Próbuję o tym nie myśleć, ale to i tak siedzi we mnie i trochę telepie duszyczką .
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U ciebie to widać brzusio, mój tez zaczyna się zarysowywać, ale nadal wyglądam na wzdętą ale potrafię go wciągnąć jeszcze. Niestety jem więcej niż zwykle więc przede wszystkim przytyłam i też to widać po brzuchu (oponka) |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
moria, obojętnie, czy będzie chłopanio, czy dziewczynka, jednak łapię się na tym, że często mówię o NIM
![]() kruczaa, no akrobata, ale mógłby się ogarnąć na czas badania :P a lekarz śmieszny, chociaż na początku ostro się speszyłam ![]() violisia, wzruszająca reakcja rodzinki ależ super! No ale przynajmniej coś widać na fotkach! A u mnie niewiele ;/
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mi kiedy urośnie brzuch? chlip chlip
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
No, a w ogóle to dzień dobry wszystkim!
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS OSTRYGA ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Vinca, cześć Sąsiadko czuję się dobrze, bardzo dobrze, ale nie nastawiam się na 100%, bo się potem okaże, że po pikasiu ani śladu
|
|
|
|
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale barszczyk... jeju.....i trzymamy kciukasy, ale wam zazdroszcze, ja dopeiro 2 grudnia na USG.. Cytat:
![]() ale ja juz sie nie moge doczekac az urosnie bardziej jeszcze! Cytat:
![]() jeju dobra wywlekam sie z wyrka , upralo sie pranko, trzeba rozwiesic i sie ogarnac... ale tak mi sie straszliwie nie chce,...... |
|||
|
|
|
#222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przytylam juz po 2msc ciazy... moze tez dlatego, ze palilam a jak sie dowiedzialam o ciazy to rzucilam![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
mi 20 tyg bedzie szedl na poczatku grudnia... skarbie jaki masz brzuszek??? widac cosik juz? moze wstawisz fotkenie wiem czy ten moj ceculit jest ciazowy, ale mam nadzieje ze tak
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Mnie nie było tylko (aż) 2 dni a tu tyle postów i nowy wątek
![]() Odwiedziła mnie koleżanka, plotkowałyśmy całe dnie, odwiedziłyśmy kolejną koleżankę i jej roczną już córeczkę poza tym korzystałam z dobrego samopoczucia i pichciłam różne rzeczy ![]() Ale już jestem Dziś u mnie 13t0d Brzuszek rośnie w oczach, jak się trochę przejaśni to namówię TŻta na mini sesję foto i Wam wkleję fotkę ![]() Samopoczucie mi się znacznie poprawiło, wrócił apetyt i to na zdrowe rzeczy, mam więcej sił, chyba stopniowe zwiększanie ilości ruchu mi służy. Tylko nie mogę chodzić i gadać, bo tracę oddech
|
|
|
|
#224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzis jak sie czujesz?? bo mnie nie boli glowa na szczescie....---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wlasnie podobno moje urzadzonko do podsluchiwania dzidzi juz wyslane, wiec na poniedzialek powinno dojsc! juz sie nei moge doczekac! dobra wstaje z tego wyrka bo mnie Bozia pokaze za takie lenistwo
|
||
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe to tak jak u mnie
Idę zaraz z psiórem do lasu więc też się pewnie zmacham jak po maratonie caffe no zaczynasz 14 tydzień więc brzuszek ma prawo wyskoczyć. Wstaw fotkę jak najszybciej ![]() anulinka za Twoją wizytkę też zaciskam
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nikt mnie nie dopisał do mamuś majowych??
![]() termin p. 04.05 Fanei,ze macie akis zachcianki,u mnie nadal mdłości |
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje kochane za gratulacje
![]() Dziewczonka ooo to taki termin jak ja masz ![]() witaj z nami eweska ale ty słodki masz brzusioooo boskiiiiiKlaterina ja szczerze tz nie pamietam ile mialy te wyniki, ale lekarz zapewnil ze jak najbardziej wporzadkuu ![]() a ten z tym terminem twoim pojechal hehehe moze byl wczorajszyDereonkau u mnie mierzyl kosc i fald, a bylam na zwyklym usg, i mam pytanie po cholercie sa te badania miedzy 11-14 i platne, jak moj to samo zrobil mi w cenie wizyty zwyklej? a ja ostatnio meżowi mowie ze che album kupic taki klasyczny ze tam powklejam fotki brzdaca naszego, i fotki z usg, i powpisuje np pierwsze kompniaczki, itp.. i tak ten moj maz znow to uznal za dziwactwo ciazowe, po jego minie tak stwierdzilam, a wczoraj po wizycie jak juz widzial dziecko, nie kropke tylko dzidziusia machajacego i zywego eh, to przyszedl do domu i mowi, musimy en album wkoncu zalozyc ![]() wogole doszlam do wnosku ze do 3 miesiaca w ciazy bylam ja i moja psychika, a dla innych tylko bylam ja i moje wymioty nudnosci.. a jak zobaczyli czlowieczka, to kazdy teraz inaczej mowi, patrzy..
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinę Was czytałam, co naskrobałyście! Masakra, jakie gaduły! W takim tempie po porodu pobijemy setkę wątków
Cześć Dziewczyny, witam nowe mamy AlicjaH, właśnie przeczytałam, że w Ziajce, tej na rozstępy od 4 miesiąca jest witamina A (retinyl palmitate). No to teraz nie wiem, czy używać, czy nie |
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
To na pewno z powodu wysokiego Igg,ze niby nie spadło jeszcze na tyle żeby wnioskować o starszym zakażeniu, ja mam 29 i to już niby luz.
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki swintuszki z Was, bo nie wrzucilyscie linka na nowy watek i nie wiedzialam gdzie Was szukac chlip chlip
No ale juz Was odnalazlam i sie melduje, pozniej nadrobie czytanie, bo u mnie prawdziwa wiosna i robie prano i sprzatam taras a popoludniu ide na wosk, bo we wtorek mam wizyte u ginka
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, przyjdzie taki czas i jeszcze będziesz chciała wrócić do płaskiego brzusia
![]() u mnie dziś ostatni dzień 10 tygodnia i też brzusio minimalny, mimo dwóch lokatorów, choć niektórzy twierdzą, że już widać. Po wadze w sumie tego sama nie widzę, bo przytyłam niecały kilogram, mimo że dużo jem. Teraz ważę 57,6 kg... ciekawe, czy przekroczę 70... i będę się toczyć, jak jakaś kula a czasami IgM się utrzymuje długo po zakażeniu, pomimo że są to przeciwciała "świeże", które po ustaniu zakażenia powinny spaść do zera. Awidność określi czas trwania przeciwciał, czyli czy infekcja jest stara i Twoje wyniki to pozostałość po niej, czy świeża. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-11-05 o 11:48 |
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!!!
czy ktoś mnie jeszcze pamięta czy wy sobie zdajecie sprawę że musiałam was nadrabiac od 159 strony??? chyba 2 godz tu siedze!trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ja dzisiaj w domu, mam maskarycznego wrku*** na moją prace, zabronili brac wolne do 10 listpoada (do zakonczenia projektu), robia problemy, wyrzuty, wczoraj chwiałam się na nogach ze zmęczenia aż sam [rezes na spotkaniu powiedział mi, że kiepsko wyglądam i jak mu powiedziałam, że miałam ostatnio bardzo stresujace tygodnie to powiedział: no ale chyba nie w pracy; nie ku*** martwi mnie polska polityka.... no mówie Wam... masakra. dzisiaj wzięłam wolne, napisałam do szefa że nie przyjde. i niech mnie zwolnią siedze w domu. brzuch mnie pobolewa, pewnie ze zmęczenia i stresu. musze sie wybrać na zakupy - nie mam nic w lodówce, nic na obiad. martwie sie moim brzuchem - jest mały iciągle 'sadełkowy', chociaż widze różnice przed ciążą jak i teraz jak jestem w ciąży, ale mam go baaaardzo nisko - nie tak jak na waszych fotkach. a do wizyty jeszcze niecałe 2 tyg ![]() a poza tym to u mnie dobrze .witam też nowe mamusie! ps. ja tez byłam za tym tytułem 2częsci. |
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Przeciwciała IgG (późne) pojawiają się w krwi od drugiego do czwartego tygodnia od zarażenia. Przez kolejne 2-4 miesiące ich poziom szybko wzrasta. Później ich ilość we krwi powoli spada" Czyli wynika z tego że im wyższe Igg tym większa mozliwość świeżej infekcji. Violisia a co lekarz mówił o Twoich wynikach toxo? Bo chyba miałaś jeszcze bardziej "kontrowersyjne" niż ja. (Oczywiście to żart z tym kontrowersyjne)
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-11-05 o 11:55 |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam nie wierze w przesady
raz mam ochote na zelki miski zelibon a za chwle na mielonego z ketchupem... brzuch niby plaski niby okragly, na twarzy costam powyskakiwalo ale ja obstawiam na corke... zobaczymy, moze dzisiaj sie dowiemy, ale watpie |
|
|
|
#237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w szkole bylam przedostatnia od konca, a to skracanie spodni tez mnie dreczy ja mam jeszcze inny problem- mam rozmiar buta na obcasie 35 a jak wiadomo takie ciezko kupic![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
jak ogladam nasze zdjecia lub film z wesela jego siostry (gdy na wystepy trzeba bylo sciagac buty) czuje skrepowanie a tak jest mi dobrze... szczegolnie w lozeczku
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nosze buty 36 wiec znacznie latwiej znalezc jak widze pary z taka roznica wzrostu, to zawsze sie zastanawiam "jak oni TO robia?" ![]() Dzien dobry Dziewczynki, milego dnia ![]() |
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ja zwariowałam?
Czuje jak mały fika, wczoraj wieczorem raz i przed chwilą drugi raz. To dopiero 12 tc. Dodam, że mam bardzo wrażliwy brzuch i np zawsze czułam kiedy będę mieć owulację i na którym jajniku i dobrze wiedziałam kiedy pękł pęcherzyk, nawet ginekolodzy potwierdzali moje odczucia na usg. Może się mylę, że czuję dziecko ale to tak mnie ucieszyło Zwariowałam
|
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie dzwonilam na usg babka chciala mnie umowic na 25listopada, ale to ma byc polowkowe wiec musialam przesunac termin o tydzien chociaz, wiec mam 1grudnia i bedzie to rowny 20tydzien ciazy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

Tutaj większość dziewczyn są już w drugiej ciąży a wtedy ponoć brzuszek szybciej wyskakuje.
albo tancerka hahaha

Pozdrawiam

nie będzie tylko krokietów, bo nie mam pieczarek no i chcę aby było mniej kalorycznie więc do barszczu robię takie kulki mięsne pieczone z orzechami i pietruszką. Są pyszne, zdrowe i mało kaloryczne
– jesteś moim wzorem 

hihi
spie duzo, ale tez bez przesady bo rano budzi mnie glod