![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Re: Kuracja odmładzajaca....Wit.C
Beciu kochana, mogłabyś napisać jak się nazywa ta witamina C w proszku, którą kupiłaś?
Moja koleżanka na dniach przyjeżdża z Niemiec i chcę obarczyć ją zakupem ![]() ![]() Ach i jeszcze jakbyś mogła z grubsza napisać gdzie można ją dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Beciu kochana, mogłabyś napisać jak się nazywa ta witamina C w proszku, którą kupiłaś?
Moja koleżanka na dniach przyjeżdża z Niemiec i chcę obarczyć ją zakupem ![]() ![]() Ach i jeszcze jakbyś mogła z grubsza napisać gdzie można ją dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Zu specjalnie dla ciebie zrobilam szybko fotke. Jak widac na opakowaniu, to twoja kolezanka raczej nie kupi oranzadki
![]() Ta akurat kupilam w aptece ale dostaniesz ja w kazdej drogeri, opakowania roznia sie tylko rysunkiem ale jest pakowana tak jak na zalaczonej fotce. Nie pytaj sie mnie o cene, bo nie patrze na to, cos chyba ok. 3 Euro a moze taniej ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Zu specjalnie dla ciebie zrobilam szybko fotke. Jak widac na opakowaniu, to twoja kolezanka raczej nie kupi oranzadki
![]() Ta akurat kupilam w aptece ale dostaniesz ja w kazdej drogeri, opakowania roznia sie tylko rysunkiem ale jest pakowana tak jak na zalaczonej fotce. Nie pytaj sie mnie o cene, bo nie patrze na to, cos chyba ok. 3 Euro a moze taniej ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Oooo dzięki wielkie boska kobieto!!! Informacje są bardziej niż wyczerpujące
![]() ![]() ach i już niedługo ja się też będę serumować ![]() Wielkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Oooo dzięki wielkie boska kobieto!!! Informacje są bardziej niż wyczerpujące
![]() ![]() ach i już niedługo ja się też będę serumować ![]() Wielkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Jaka tam noc
![]() ![]() ![]() Pozdarwiam i zycze milej nocki ![]()
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
Jaka tam noc
![]() ![]() ![]() Pozdarwiam i zycze milej nocki ![]()
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Wróciłam!!!
![]() Byłam w Krakowie na 3 dni (studia) i kupłam witaminkę syntezy - 2 opakowania ![]() ![]() A teraz co do Juvitu i zapychania : jestem chyba odważna dziewoja ![]() ![]() HALA, no niestety w Krakowie nie dostałam próbek kremów koloryzujących z filtrami. Podobno jeszcze za wcześnie. Poczekamy :P Pozdrawiam wszystkie kuracjuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Wróciłam!!!
![]() Byłam w Krakowie na 3 dni (studia) i kupłam witaminkę syntezy - 2 opakowania ![]() ![]() A teraz co do Juvitu i zapychania : jestem chyba odważna dziewoja ![]() ![]() HALA, no niestety w Krakowie nie dostałam próbek kremów koloryzujących z filtrami. Podobno jeszcze za wcześnie. Poczekamy :P Pozdrawiam wszystkie kuracjuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Rhiannon,jestem z krakowa,ale teraz tam nie mieszkam
![]() ![]() ![]() Hala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Rhiannon,jestem z krakowa,ale teraz tam nie mieszkam
![]() ![]() ![]() Hala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem pierwszy raz na tym forum, ale myślę, że się zadomowię.
Mam pytanko odnośnie waszej kuracji, czy zamiast juvitu można stosować cebion? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem pierwszy raz na tym forum, ale myślę, że się zadomowię.
Mam pytanko odnośnie waszej kuracji, czy zamiast juvitu można stosować cebion? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Można, można.
tylko jest tłustawe, więc poatrz jeszcze na stronę http://www.biochemiaurody.com/DzialLab/serum-wit.c.htm oraz na forum na tej stronie. Pozdrawiam - piti |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Można, można.
tylko jest tłustawe, więc poatrz jeszcze na stronę http://www.biochemiaurody.com/DzialLab/serum-wit.c.htm oraz na forum na tej stronie. Pozdrawiam - piti |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Serum Basi z wit.C, pytanko
Dziewczynki!
Mam pytanko natury technicznej. Aplikuje sobie serum wg przepisu Basi ale mam problem, poniewaz cos mi sie straca. Prawdopodobnie jest to lecytyna. Czy macie moze juz jakis wyprobowany sposob na to serum albo zmiany w przepisie? Moj sposob jest dokladnie jak w opisie Basi, a wiec: -wit.C 1 g dla stezenia 10% -woda destylowana okolo 10 ml -wit.E 200IU (w postaci d-alfa-tokoferolu) pare kropel z kapsulki -kapsulki lecyty sojowej, daje 4 kropelki -alkohol etylowy, 3 kropelki Mieszam slicznie, zamykam w ciemnym flakoniku z wkraplaczem i takie stosuje ale niestety cos sie wytraca. Moze poprostu nie zwracac na to uwagi? Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Serum Basi z wit.C, pytanko
Dziewczynki!
Mam pytanko natury technicznej. Aplikuje sobie serum wg przepisu Basi ale mam problem, poniewaz cos mi sie straca. Prawdopodobnie jest to lecytyna. Czy macie moze juz jakis wyprobowany sposob na to serum albo zmiany w przepisie? Moj sposob jest dokladnie jak w opisie Basi, a wiec: -wit.C 1 g dla stezenia 10% -woda destylowana okolo 10 ml -wit.E 200IU (w postaci d-alfa-tokoferolu) pare kropel z kapsulki -kapsulki lecyty sojowej, daje 4 kropelki -alkohol etylowy, 3 kropelki Mieszam slicznie, zamykam w ciemnym flakoniku z wkraplaczem i takie stosuje ale niestety cos sie wytraca. Moze poprostu nie zwracac na to uwagi? Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Re: Serum Basi z wit.C, pytanko
Kochana Marti, wejdź na forum Basi na biochemii urody. Jest tam cała dyskusja na ten temat. Przepis masz stamtąd, prawda? To po co pytasz tutaj, zamiast tam, u źródła? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Re: Serum Basi z wit.C, pytanko
Kochana Marti, wejdź na forum Basi na biochemii urody. Jest tam cała dyskusja na ten temat. Przepis masz stamtąd, prawda? To po co pytasz tutaj, zamiast tam, u źródła? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Kuracja odmładzajaca....Wit.C
Temat, jak widze, jest juz dawno zamkniety, ale dopiero dolaczylam do Waszej sympatycznej spolecznosci, wiec dla mnie jest to novum i do tego niezmiernie mnie interesujace
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kuracja odmładzajaca....Wit.C
Beatko jak sie to ma do opalenizny nie wiem
![]() ![]() Ogolnie moge tylko powiedziec, ze witamina C daje dodatkowa ochrone przed sloncem, wzmacnia naczynka itp. Moze dziewczyny cos wiecej powiedza ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
można używac latem, wit c nie powoduje żadnych negatywnych skutów na skórze, wrecz przeciwnie, walczy z wolnymi rodnikami, wspomacha ochronę przed uV, rozjasnia skóre. Same plusy
![]() ![]()
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
![]()
Pieknie dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio licealistka wzięła mnie za inną licealistkę, a kiedy już pogodziła się z tym, że jestem na studiach, przeżyła kolejny szok, że na ostatnim roku, więc jej nie dobijałam wieścią który to raz jestem na ostatnim roku... ![]() ![]() ![]() staż "kuracji": 15 miesięcy "Flavo-C", dzień w dzień 9 miesięcy "Retin-A" (jak się zdarzy, nie rzadziej niż raz w tygodniu, początkowo codziennie) 2 lata - coraz wyższe filtry, zaczynałam od 20-30, mineralnych, teraz 50-100, mieszanka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Jesteście całkiem pewne, że witamina C [w dużej dawce] + słońce = zdrowie, uroda, sukces?
![]() Pytam całkiem serio, gdyż u mojej mamy w instytucie gnębili szczurki ![]() Oczywiście szczury nie były smarowane filtrami i oczywiście dawka UV była spora.. Reasumując - wiem, że szczur to nie człowiek zatem jestem bardzo ciekawa naukowych dokumentów z dziedziny kosmetologii na ten temat - jeśli macie jakiegoś linka do tego typu materiałów to bardzo proszę o załączenie.
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
jest całkiem sporo badań potwierdzajacych, korzystne właściwości wit.C, np. że skóra "posmarowana" witaminą C i poddana opalaniu (działaniu promieni UV) trudniej ulega poparzeniom i jest mniej uszkodzona; jedno z pierwszych to badania opublikowane w 1992 roku Dr. Sheldona Pinnell'ego z Duke University dotyczące wpływu wit.C i promieni UVB na bezwłosne świnie- to badanie zapoczątkowało serię następnych. Obecnie uważa się za bardzo korzystne dodawanie wit.C do preparatów z filtrami.
Edytowane przez Justy Czas edycji: 2005-05-31 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Sarenko, czy te szczury dostawały wit.C doustnie, czy były nią smarowane?
Rzecz właśnie w tym sposobie aplikacji, oraz w formie wit.C (lewoskrętny kwas askorbinowy ponoć najskuteczniejszy). Coś niecoś (wraz z cytowanymi tytułami prac badawczych, których nie chce mi się - przyznaję ![]() http://www.cosmeticscop.com/learn/ar...FER=SKIN&ID=28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Justy za odpowiedź.
Badanie polegało na tym, że naświetlali szczury promieniami takimi jak w solarium. Do diety dodawano różne ilości witaminy C i badali jak to wpływa na organizm szczura. Ponieważ witamina C jest antyoksydantem spodziewali się że jej dodatek poprawi wskaźniki, ktorymi ocenia się stan antyutleniająco-utleniający organizm. Okazało się jednak, że o ile dawka pośrednia 0,6g dziennie wpłynęła korzystnie (podstawowa = 0,3g) - największa (0,9g) wręcz przeciwnie. Po tym badaniu dokopali się do materiałów, które przedstawiały dane z innych badań [dot. dostarczania witaminy C 'na skórę'] i wychodziło na to samo - tyle, że zmiany dotyczyły jedynie skóry a nie całego organizmu.. Oczywiście mam różne wątpliwości ![]() 1. Badanie nr 2 (tj. to o którym czytali) mogło uwzględniać "wstrzykiwanie" witaminy C, bo przecież z kremu witamina nie dostaje się do skóry właściwej, prawda? [moja mama nie pamięta tego aspektu, bo badanie odbyło się jakiś czas temu zatem dane "z zewnątrz" pamięta jak przez mgłę, zwłaszcza, że dla niej były mało istotne].. na dodatek ->[tego nie wiem] mogło być prowadzone 10 lat temu i nadawać się do "piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ii" [rzeczywistość polskich uczelni] 2. Badanie nr 1 (prowadzone w instytucie) to po pierwsze: dostarczanie witaminy C doustnie; i po drugie: w megadawkach [których nikt żywy nie doświadczy] W każdy razie temat mnie zafrapował i chciałam pogłębić wiedzę ![]() ![]()
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.