dretwienie rak - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-05, 11:13   #211
kaja24
Przyczajenie

Dot.: dretwienie rak

Super Nata

Najważniejsze ze rezonans 'czysty', bardzo sie ciesze i życze żeby jak najszybciej Ci to wszystko minęło, trzymam kciuki i pozdrawiam

P.S. Ja tez mam lordoze ale podobno nie ma wpływu na to jak sie czuję, a szkoda, bo byłabym juz bliżej jakiejś diagnozy a tu dalej nic
kaja24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-05, 11:41   #212
Klara02
Zadomowienie

Nata, ciesze sie razem z Toba!
A ja dzis nie czuje prawego ucha. Dziwne... Ale widze w tym dobra strone, zrobie sobie takie bajerne dziorki na 15 kolczykow
Stary 2006-05-05, 13:44   #213
Edwina2111
Raczkowanie

No widzisz Nata, i na co były te wszystkie nerwy. Duże lanie po pupsku za to widzenie wszystkiego w czarnych barwach. Cieszę się strasznie, że się wyjaśniło. Buziaki!!!

Czasem łatwiej zgasić w sobie światło niż rozjaśnić ciemność.

Mój wirtualny psiurek - Mundek http://dajmudom.pl/futro.php?id=1210
Edwina2111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-05, 17:29   #214
nata79
Raczkowanie

dzieki za cieple slowa!!!Ja tez sie niezmiernie ciesze, choc oczywiscie w glowie ciagle mi sie czai podejrzenie, ze to moze byc nie tylko kregoslup, ze wszystko okazalo sie takie proste...i oczywiscie korci mnie, by zbadac dalsza czesc kregoslupa, no, ale z tym musze zaczekac...Diagnoza dokladnie brzmi tak: `Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej.Zaostrzenie tylnych krawedzi trzonow C5-C6-C7...oczywiscie przydalby sie dobry rezonansik, zeby to sprawdzic dokladnie, ale juz nie zaplace koloejnych 500 zlotych, o nie!!!Masakryczna cena za 15 minut stukania nad glowa... Kaja, jak Cie stac, to w bydgoszczy jest jakies urzadzenie najnowszej generacji, ktore za(nie jestem pewna) 8000 zl zbada Ci dokladnie wszystko i na pewno odkryje wszelkie przyczyny wszystkiego...Nie znam szczegolow, ale brzmi ciekawie.A jestes pewna, ze to nie kregoslup jest przyczyna Twoich problemow?Badalas? Pozdrawiam
PS Klaro, widze ze humor Ci dopisuje!!Nie dziwie sie, taka pogoda...ja tez od razu zywsza i radosniejsza...Piszcie prosze, co z Wami.
nata79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 08:09   #215
Marcelo
Przyczajenie

Zaskakuje mnie ten optymizm!Nie rozumiem takiego podjeścia do sprawy.Jeśli miałaś rezonans głowy przy drętwieniu rąk to jakaś skończona głupota.W swojej praktyce spotykam różne dziwadła.Żałuję że ludzie bez zdolności diagnozowania narażają pacjentów na niepotrzebne badania.Od razu powinnaś otrzymać skierowanie na rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa.Prześwietlenie rtg nic nie pokaże.Jeśli istnieje ucisk na korzeń nerwowy w wyniku przepukliny jądra miażdżystego i zwyrodnienia to na rtg nie będzie to widoczne.Zdjęcie rtg pokazuje tylko części kostne, tzw. potocznie dyski są zbudowane z masy galaretowatej która nie jest widoczna przy zastosowaniu promieni rentgena.Każdy lekarz o tym wie.Nie wiem czy można się cieszyć z faktu że ma się problemy z kręgosłupem.To cześć mózgu (w skrócie) - gdyby ktoś na forum nie wiedział.Nie każdy jest lekarzem ale podstawy anatomii były w podstawówce.Na początek dbania o kręgosłup zalecam wyrzucenie z łóżka wszelkich poduch i poduszeczek.Zakupienie poduszki rehabilitacyjnej odpowiednio wyprofilowanej.Na początku trzeba trochę się przyzwyczaić do takiego snu.Oczywiście zmiana dotyczy również materaca na jakim się śpi.Podstawą jest również prawidłowe obuwie.Odpowiednio wyprofilowane.Absolutnie żadne szpilki to one w 80% u kobiet są przyczyną problemów z kręgosłupem lędźwiowym i szyjnym.Proponuję sprawdzić jakie masz płaskostopie: podłużne czy poprzeczne,mogą występować razem.
Marcelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 11:00   #216
Jagoda_55
SPAMER
Nieopłacona reklama

Być może masz problemy z kręgosłupem szyjnym, tj. dyskopatię która powoduje ucisk na nerwy i w konsekwencji ich drętwienie. Nie lekceważ tego, udaj się do dobrego chirurga albo neurologa. On Ci powiedzą, co masz robić. Powodzenia - Jagoda_55
Jagoda_55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 16:21   #217
kaja24
Przyczajenie

Marcelo, myślę że jeśli czytałas nasze wypowiedzi to powinnaś zrozumieć nasze zadowolenie z wyniku rezonansu. Kiedy człowiek ma najczarniejsze mysli to takie badanie, które w ponad 90% moze wykluczyć nasze obawy jest bardzo ale to bardzo zadowalające. Wizja nieuleczalnej choroby jest dla każdego niewyobrazalna wiec taki wynik jest małym światełkiem i wprowadza 'trochę' optymizmu obok codziennych zmartwień zwiazązanych z dolegliwosciami. Nikt tutaj nie skacze z radości, że: "hurra, może to akurat kręgosłup" - chyba xle nas zrozumialaś. Cieszymy sie z wyniku rezonansu i tyle.
A pozatym bardzo mnie złości taka sytuacja, kiedy pacjent musi sam na własną rekę poszukiwac informacji na temat chorób, dopasowywać objawy itd, bo lekarze nie potrafią stanąć na wysokości zadania. Niestety tak to wygląda. Moj neurolog juz blisko pol roku testuje jeden i ten sam lek twierdząc ze dalej nic nie wie, i dalej nic nie rozpoznał i sam się przyznaje ze leczymy 'pod górę'. To przepraszam gdzie tu powaga? Robimy więc niektóre badania na własna rękę np. rezonans, bo cięzko doprosic się co niektorych lekarzy o skierowania a potem terminy.
Więc podsumowując: cieszymy sie ze rezonans wyszedł OK , bo to bardzo wazne badane przy naszych obawach, a o pełnym optymiźmie narazie nikt tutaj nie myśli. Pozdrawiam.
Stary 2006-05-07, 11:52   #218
Klara02
Zadomowienie

Marcelo, co tak ostro?
Zgadzam sie z tym co napisala Kaja.
Stary 2006-05-07, 16:19   #219
Edwina2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klara02
Marcelo, co tak ostro?
Zgadzam sie z tym co napisala Kaja.
No właśnie!!! Co to za ton? I to protekcjonalne potraktowanie nas, jak jakiś niedouczonych hipochondryczek bez "podstaw anatomii"? Ja sobie wypraszam .

A poza tym nie sądzę, żeby sprawiedliwym było nazywanie od razu lekarzy "ludźmi bez zdolności diagnozowania narażającymi pacjentów na niepotrzebne badania". I nie uważam, żeby "rezonans głowy przy drętwieniu rąk był jakąś skończoną głupotą".

Aha, żadna z nas nie lekceważy problemów wynikających z chorób kręgosłupa. Raczej traktujemy to jako "mniejsze zło".

Stary 2006-05-08, 09:10   #220
Klara02
Zadomowienie

A teraz zgadzam sie z Edwina. Alez ze mnie zgodna dziewczynka
No nie zupelnie zgodna, Marcelo mnie wkurza
Stary 2006-05-08, 13:10   #221
Edwina2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klara02
No nie zupelnie zgodna, Marcelo mnie wkurza
Z ust mi to wyjęłaś, Klaro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-09, 00:22   #222
agnestoya
Przyczajenie

Marcelo, dzieki za info. Niestety nie mieszkam w Polsce, wiec nie moge tak latwo dostac sie na badania. Na EMG czekalam kilka miesiecy, ale niestety nie dokonczylam badania, gdyz nie moglam wytrzymac bolu, jak mnie traktowali pradem. Postaram sie dostac skierowanie na rezonans, ale pewno tez bede czekac kilka miesiecy (na wizyte u zwyklego lekarza, by dal skierowanie czekam juz kilka tygodni) - mieszkam w Kanadzie. Czy rezonans tez boli ? I czy mozesz mi powiedziec jak jest po angielsku lub francusku "przepuklina jądra miażdżystego" - staralam sie znalezc na internecie, ale bezskutecznie.

O zrezygnowaniu karate juz myslalam, dzis mam egzamin na nowy pas, i chyba na tym zakoncze ta moja krotka "kariere".

Czy jestes lekarzem, jesli tak, to jakiej specjalnosci i w jakim miescie ?
agnestoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 11:29   #223
nata79
Raczkowanie

Witam!!!
Widze, ze podczas mojego pobytu w kraju, gdy nie mialam dostepu do kompa, odbywaly sie tu ciekawe dyskusje!! Zgadzam sie z wszystkimi powyzszymi osobami, nawet Marcelo(w sumie nie zauwazylam formy osobowej, mezczyzna czy kobieta?)
Dziekuje drogie Panie, ze tak dzielnie stanelyscie w mojej obronie.Ja tez uwazam, ze Marcelo troche za ostro sprawe potraktowal, ale z drugiej strony rozumiem jego(jej?bede uzywac formy meskiej, od `czlowieka`) spojrzenie na sprawe. Musicie przyznac, ze osoba, ktora nie ma takich objawow, a przy tym zna sie na rzeczy musi uznac nasze obawy za`martwienie sie na wyrost`.Z drugiej strony, my, osoby dotkniete tym `dretwieniem i mrowieniem` popadamy w lekka paranoje, bo choc doskonale zdajemy sobie sprawe, ze zwykle przyczyna tych dolegliwosci sa zmiany w kregoslupie, to jednakze obawa, wcale nie irracjonalna, ze jest to cos znacznie gorszego, jest silniejsza od zdrowego rozsadku naszego wlasnego umyslu i ludzi nas otaczajacych, probujacych bezskutecznie(przynajmnie j moi bliscy) przekonac nas, ze to na pewno nic groznego.
Ja caly czas nie jestem do konca pewna, watpliwosci zostana pewnie dlugo.Pamietam slowa Olale, ze jej rezonans tez nic nie wykazal i nadal nie wykazuje, a ma sm. Moj rezonans jest ok, co jest duza ulga, neurolozka mnie badala(choc szczerze mowiac, macie racje, nie potraktowala mnie powaznie, patrzyla i mowila z ironia, traktujac jak hipochondryczne dziecko, a skierowanie na rtg szyi dala dopiero wtedy, gdy jej to zasugerowalam)tak ja k Edwine, solidnie mloteczkiem(aha, swoja droga wiem juz, co to jest odruch Babinskiego, moja mama to ma, a jest po udarze) . Zrobilam tez badanie potencjalow-wyszlo calkiem poprawnie, wiec naprawde Marcelu, Edwina ma racje- ja sie ciesze, ze to kregoslup, bo to `mniejsze zlo`.dziekuje za rade, juz z miesiac temu zaczelam spac bez poduszki, ortopedyczna sobie kupilam, ale po tym, jak obudzilam sie w nocy calkiem zdretwiala i nie czujac nogi lewej(jak poruszalam, wrocilo krazenie) podarowalam mamie a sama spie tylko ze zwinieta bluzka pod szyja.Nie moge powiedziec, by dolegliwosci zniknely.Na razie nie mam mozliwosci ani kasy(wydalam fortune), ale we wrzesniu na pewno zrobie sobie rezonans szyi. Mrowienie rozlozylo sie teraz nierownomiernie na cale cialo, w prawych konczynach mrowi mniej...Bede chodzic duzoi na basen i zapisuje sie na joge, jak obiecalam, bede duzo odpoczywac i spac plasko.Zobaczymy, czy pomoze...
Stary 2006-05-12, 11:35   #224
nata79
Raczkowanie

Aha, no i nie bardzo wiem jak sprawdzic plaskostopie...jak w przedszkolu?Pomalowac stopy plakatowkami i odcisnac na papierze?
Stary 2006-05-12, 13:55   #225
kaja24
Przyczajenie

Witam Rzeczywiscie nie wiadomo jak traktować wynik rezonansu. Mi wczoraj neurolog oświadczyła - bardzo stanowczo, ze to jest najabrdziej pewne i skuteczne badanie przy SM i że na 100% moge spokojnie o tym zapomnieć. NAprawde mówila to bardzo powaznie, patrząc mi w oczy tak jakby chciala mi to w ten sposob wbić do głowy. Naprawdę jej uwierzyłam, zawroty głowy i zachwiania rownowagi mam nadal ale przestaje pomalu myślec o sm, czego i WAm serdecznie życze.
Nata mysle ze mozemy byc spokojne.... tak mi sie wydaje Pozdrawiam!

P.S. Tez bardzo wiele do myslenia dał mi przypadek Olale. Nata mozesz mi napisac gdzie robilas to badanie oczu? Czy mozna je zrobic normalnie u zwyklego okulisty czy specjalnie tak jak eeg w jakimś gabinecie przeznaczonym do tego celu??
Stary 2006-05-12, 14:05   #226
ruda7816
Zakorzenienie

witam wszystkich.
zaciekawil mnie ten watek przeczytalam posty
ja nie wiem czy się moge dołaczyć do was,ale na pewno podpiąć po ''drętwienie rąk''.
u mnie zaczęlo się to jakieś 8 lat temu.
to znaczy najperw zdetwiały mi usta i język.czułam takie silne mrowienie i wykeciło mi usta.
po jakims czasie zaczęly drętwieć inne częsci ciala...
ręce nogi,szyja...
najgorzej było z rękoma,gdyż w zależnosci jak mi zdrętwialy to roznie mnie wykręcało..
to tak jakby mnie łapal jakiś paraliż.
czulam wtedy silne mrowienie i tak jakby mięsnie się bardzo napinały dleatego tak mnie wykrecalo.
pierwszy powazny atak złapal mnie 6 alt temu i trzymal 20 minut.wyladaowalam na izbie i tam mi powiedziel ize to nerwica.
skierowali do psychiatry i tak się zaczęlo.
diagnoza-bardzo silna nerwica lękowa i depresja.
leczylam się roznymi lekami,a drętwienia co byly to byly.
mialam mnostwo badan,badania krwi,magnezu,potasu,kilka razy rng kręgow,rng czaszki,prześwietlenie nerek,brzucha,nie wiem czy o czyms jescze nie zapomnialam
ostanie badanie jakie mialam to w ub. wakacje tomograf glowy.
i co???
i nic!!!
i wszystk ok.
kazano mi łykac magnez,no i brać te antydepresanty.
a drętwienie jak jest tak jest!!!
i nie moge pogodzić sie z myślą ze to przez newrice.
bo zgodze się ,nerwicę mam.
ale to drętwienie i wykręcanie konćzyn i języka to mi się wydaje ,że to nie jest od nerwicy.
raczej bym stawiała na kregoslup,albo na zle krązenie/u mnie/ ale lekarze sa mądrzejsi i sądzą ze to przez nerwy.
to dretwienie to straszny dyskomfort dla mnie.
wyobrażacie sobie jak jest niemilo gdy nagle łapie cię takie cos a ludzie się patrza jak na dziwoląga...
gdy mi to mija ,strasznie bola mnie wszystkie mięsnie ,no ale jak 30 min sa napięte to się wcale nie dziwie.
pozdr ,cieplo
Stary 2006-05-12, 14:54   #227
nata79
Raczkowanie

Kaju, chyba nie mozna tego zrobic u zwyklego okulisty. Takie urzadzenie jest tylko w kilku miejscach w kraju, ja to zrobilam w Olsztynie, wiem, ze jest tez w Bydgoszczy.Natomiast musisz pojsc do okulistki, ktora da Ci skierowanie na to badanie...Nie wiem, czy zrobia Ci to bez skierowania, choc nie jest niebezpieczne.Nic nie boli, trwa ok pol godziny(zalezy) a kosztowalo mnie 40 zl(okulistka postraszyla mnie, ze ok 300 zrob to sobie jak mozesz, bedziesz o wiele spokojniejsza.Ide wykonac moj zastrzyk, ktory przepisala mi lekarka...poki co nic nie pomaga, a to juz siodmy.Wszystko mi nadal dretwienie. Witam ruda, moja ciocia miala podobne objawy, nadal ma, juz wiele lat i wszyscy mowia ze to nerwica ...Moze to jednak jest wiec nerwica?Bo na pewno nic powaznego, juz by sie chyba ujawnilo przez te 8 lat...
Stary 2006-05-12, 15:07   #228
ruda7816
Zakorzenienie

mowisz nata?
kurcze wiesz jak mi się trudno z tym pogodzic???
nie znosze tego!!!
Stary 2006-05-12, 15:52   #229
kaja24
Przyczajenie

Witaj Ruda
Pamietam jak podczas pierwszej wizyty u neurologa usłyszalam cale 'kazanie' na temat nerwicy wegetatywnej. Bylam zszokowana ze moze dawac tyle 'nieprzewidywalnych' objawów. Sama neurolog stwierdzila ze pacjentom moze sie czasem wydawac ze lekarze zbyt często zrzucają winę na nerwice i wysylają do psychiatry ale niestety. Ja sama zaczynam wierzyć ze ją mam, zapisalam sie juz do psychiatry i czekam na wizyte, na pewno nie zaszkodzi, moze jedynie pomóc.
Z takimi objawami jak opisujesz spotkalam sie na jakimś forum, ale wtedy były to skutki uboczne zażywania leku (nazwy nie pamietam), które nawet nie były przewidziane w ulotce. Ale z tego co piszesz to troszke inna historia, bo Ty o reakcji na leki nic nie wspominalaś
Dziękuje Nata za info. Podpytam okuliste gdzie mozna wykonac takie badanie. Trzymajcie sie dziewczyny !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-12, 16:00   #230
ruda7816
Zakorzenienie

hej kaja
nie nie ja nie mam żadnej reakcji na leki...
wlasciwie to dobrrze zrobilas ze sie zapisalas ,pewnie że nie zaszkodzi a bedziesz wiedziala co jest przyczyna.
nie cierpie swojej choroby,ale kiedys musze sie z nia porozumiec i pogodzic
buziaczki.
trzymajcie sie cieplo
Stary 2006-05-12, 16:32   #231
Edwina2111
Raczkowanie

Witaj, Ruda w naszym radosnym klubiku.

Potwierdzam słowa Kai odnośnie objawów nerwicy. Mnie również neurolog tłumaczył nerwy potrafią zrobić z człowiekiem naprawdę wszystko. Odebrać wzrok, słuch, sparaliżować... Pytałam, czy również powodować drętwienia i inne objawy, które odczuwam, to też potwierdził. Skoro badania wychodzą dobrze, to przyczyn można poszukiwać w podłożu psychologicznym.

Stary 2006-05-12, 16:35   #232
ruda7816
Zakorzenienie

uch to jest to....
dlatego od kilku mcy psychoterapia...
po tylu latach walki sie zdecydowalam.
Stary 2006-05-12, 16:38   #233
Edwina2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nata79
Aha, no i nie bardzo wiem jak sprawdzic plaskostopie...jak w przedszkolu?Pomalowac stopy plakatowkami i odcisnac na papierze?
Można na mokrym piasku, ale to do tego morze potrzebne, he, he .

Ja bym tak sprawdziła, w końcu plakatówki, to nie farba olejna, można się domyć.

Stary 2006-05-12, 16:40   #234
Edwina2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda7816
uch to jest to....
dlatego od kilku mcy psychoterapia...
po tylu latach walki sie zdecydowalam.
Powiedz, i pomaga? Ja też się zastanawiałam nad psychoterapią, ale jakoś nie mam odwagi wykonać w tej sprawie pierwszego kroku.

Stary 2006-05-12, 17:27   #235
ruda7816
Zakorzenienie

edwina,pomaga pomaga.
chodze od grudnia 2005 raz w tygodniu i moje nastawienie sie zmienia.
wiem że dluga droga przede mną ale juz widze plusy.
na razie dretwienia nie mialam w czasie gdy chodze na terapie.
a co dalej zobaczymy.
musze pokonac najwiekszy lęk -strach przed wyjazdem z miasta.
taka fobia,co zrobic.
bo wtedy łapało mnie najczesciej.
i chyba to utkwilo mi w glowie że gdy jestem w Inie to jestem bezpieczna.
pozdr,
polecam psychoterapię.
Stary 2006-05-13, 15:27   #236
Klara02
Zadomowienie

Ruda, czuje, ze bedzie ok Tego tez Ci zycze
Stary 2006-05-13, 15:56   #237
ruda7816
Zakorzenienie

klara ,bardzo dziękuje
wszystkim wam tego życzę!!!
pozdr,
Stary 2006-05-13, 17:33   #238
Klara02
Zadomowienie

Ruda
Stary 2006-05-13, 20:59   #239
nata79
Raczkowanie

Witajcie!!!

Jestem po kolejnym, bolesnym zastrzyku w pupe.Podobno ma pomoc.No i coz...chyba troche pomaga, bo dretwienie jakby mniejsze, a moze to efekt placebo...Mam pytanie, czy moze ktos z Was spotkal sie z tym, ze przy takim skrzywieniu(a wlasciwie :wyprostowaniu) kregoslupa moze bolec oko?Bo badanie nerwu mialam 3 dni temu, ale oko mnie pobolewa od jakiegos czasu juz...ale nie tak, jak opisywala Edwina.Raczej tak ostro, klujaco , w okolicy spojowki.Zapewniam, ze nie mam zapalenia spojowek...
A teraz historia dla Kaji(a moze Kai, rany, jak sie to odmienia) :w moim miescie niedawno zdiagnozowano chlopaka. To, ze ma sm bylo dla niego szokiem, bo zupelnie nie laczyl zachwian i utraty przytomnosci z sm(zreszta pewnie nigdy nie slyszal o tej chorobie). matka zaniepokoila sie tym, ze tracil rownowage i czul jakby `sciskanie` glowy.Zaprowadzila do lekarza, ta dala skierowanie na MRI i..wyszlo od razu.Jego dolegliwosci trwaly zaledwie miesiac a wynik byl na rezonansie...Kaju, mysle wiec, ze gdyby taka byla przyczyna Twoich dolegliwosci, juz bys o tym wiedziala. Moze to marne pocieszenie, ale naprawde mysle, ze nic Ci nie jest.Strach ma wielkie oczy, ja np potrafie sobie wmowic, ze sie zataczam, ale po wizycie u lekarza, ktory mnie wrecz wysmial, chodzilam wysmienicie i bez zadnych zachwian...No tak, wielka jest sila wyobrazni kobiecej...
Stary 2006-05-14, 00:56   #240
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Na potworne drętwienie rąk cierpiałam przez prawie 4 miesiące....
Notorycznie budziłam się bez czucia w rękach lub siedząc przy kompie nagle zaczynałam odczuwac okropne mrowienie...Dodatkowo male palce stały się zdecydowanie mniej sprawne, zas wskazujace potwornie bolaly..

Było to na tyle uciązliwe ,że w koncu zdecydowalam sie pojsc do lekarza - pani doktor orzekla chyba zapalenie okolicy nadgarstkow ( diagnoza mojej Mamci ---> oczywiscie od siedzenia przed kompem! ).
Lekarka zalecila koniecznie terapie ultra czyms i obowiazkowo rehabilitacje...
Ale,że jestem osobą bardzo zapracowaną nie byloby szans wygospodarowac jeszcze troche czasu na wizyty w osrodku 2-3 razy w tygodniu..więc odpusciłam
A dretwienie przeszło po jakichs 2 tygodniach - "jak ręką odjął"
Mam z nim absolutny spokoj od mniej wiecej 3 miesiecy ( ODPUKAC)

Głowki do góry
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości