![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy
- wyjeżdżając na studia zapominają lub wstydzą się własnego miasta i po 3miesiącach spędzonych w mieście studiowania są: Warszawiakami, Poznaniakami itd. - wpychają się w kolejkę w urzędach/przychodniach bo "oni tylko na chwilkę" lub "tylko po receptę" - ukrywają fakt, że ktoś im pomógł w dostaniu pracy, nie mówię tutaj o jakichś łapówkach itd. ale np. mama pracuje w jakiejś firmie, nagle córka zostaje tam zatrudniona i idzie w zaparte, że mama nie ma z tym nic wspólnego ![]() - gapią się wzrokiem zabójcy na ludzi wsiadających do autobusu/tramwaju czy wchodzących do kościoła - dokładnie wiedzą jak powinno wyglądać czyjeś życie, wytykają ludziom błędy i próbują narzucić swój światopogląd i sprowadzić na dobra życiową ścieżkę - żyją uprzedzeniami i stereotypami - mają najwięcej do powiedzenia w temacie, o którym nie mają zielonego pojęcia, na dodatek negują to, co mówi osoba, która dobrze zna temat. - są niewzruszeni złym traktowaniem zwierząt No i dziwią mnie jeszcze ekspedientki w sklepach z droższymi produktami - jak przyjdę ubrana w jeansy i adidasy nikt nawet nie podchodzi, do tego samego sklepu przyjdę jako "elegancka kobieta" od progu pytają czy w czymś pomóc ![]()
![]() Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2011-01-24 o 02:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie troszkę dziwią ludzie, którzy dzwonią do nocnych telewizyjnych wróżek. ![]() ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-24 o 03:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobry wątek
![]() A to co mnie denerwuje : - Do pracy przez 5 dni w tyg. jeżdże z katowic do gliwic. I nie ważne czy jade o 5 rano czy 6 zawsze w pośpiesznym busie są dziadki i babcie. Nie pojmuję...gdzie i w jakim celu o tej porze jadą? Jeszcze wielka obraza na ich twarzach jak im się miejsca nie ustąpi. Ja już sobie tak mówie "Ja też płacę za bilet i mam też prawo siedzieć". Raz, tylko jeden raz mi się zdarzyło że uciekł mi bus do katowic. Jechałam na przysiadki do zabrza. Patrzę, stoi spóźniony do katowic, biegne jak oszalała (zmęczona po 8h stania w pracy + 2h dojazd do pracy + 2h dojazd do domu) wpadłam do busa i pan siedzący ustąpił mi miejsca a sam do samych katowic stał. Jejku jaka byłam mu wdzięczna to jeszcze jak wysiadał to mu dziękowałam bo chyba bym nie dala rady tyle jeszcze stać. - Bardzo nie lubię jak ktoś mnie pyta co studiuje albo jakie studia już skończyłam. O matko, jak mowię "nie poszłam na studia" to patrzą na mnie jak na głupka. Czyli wszyscy co skończyli studia lub studiują są niewiadomo kim a reszta to głupie barany. Ja się niewstydze i otwarcie mówię. - Było też już tutaj pisane o pracy. Nie rozumiem dlaczego jak ktoś nie pracuje w biurze to też jest baranem? Ja pracuję w restauracji, jest tam masa młodych ludzi, kierownicy super, atmosfera fajna, posiłki i przerwa zawsze nam się należą. Nie zarabiam kokosów ale wolę przychodzić do domu szczęśliwa z pracy niż wiecznie zła i naburmuszona bo coś w pracy nie idzie. Jest ciężko z dojazdem ale jak wchodze do pracy, widze uśmiechniętych ludzi to cały trud siedzenia w busie mi to wynagradza ![]() - Kolejna sprawa, dziecko. Jak ja komuś mówie, że chciałabym urodzić mając 26-27 lat to wielkie oczy i gadanie "ale masz jeszcze czas..." a jak powiesz, że po 30 to "oszalałaś? chcesz downa urodzić?" ![]() - Następne to mądrości mojej teściowej ![]() ![]() TŻ zrobił sufit podwieszany w WC, kurcze się chłopak urobił przy tym, pochwaliłam go, nagrodziłam ![]() - Kiedyś na forum napisałam jakie miałam zaręczyny. Jak mnie wtedy zlinczowano to pojęcie ludzkie przechodzi ![]() ![]() - 2 lata temu kupiłam legginsy w bershce za 100zł. Trochę są odważne bo czerwone w panterkę (ale ja lubie takie ubrania ![]() Ludzie apel. Co was to obchodzi na co, po co i ile ktoś wydaje kasy? Człowiek pracuje to pieniądze ma. Nie wasza sprawa na co się je wydaje. - I jeszcze jedna rzecz. Zawsze jak o coś chcę zapytać w urzędzie, na poczcie, czy w innym okienku to się najpierw ze sto razy zastanowie bo jak mam zobaczyć tą naburmuszoną minę i wielką ŁASKĘ w udzieleniu informacji, pomocy to mnie skręca...
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z dedykacją dla Ciebie... http://demotywatory.pl/2467402/Dla-innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Złą dajesz dedykacje bo jak widze taki tłum to czekam na kolejny bus. I tu jest właśnie setno. Po to jadę tym o 5 rano żeby nie było tłumów babć i dziadków żeby mi nad głową nie stali i nie sapali. A okazuje się, że jest inaczej. Moja babcia też jezdzi rano busem do pracy i ok. Nigdzie nie powiedziałam, że babcie mają siedzieć w domu.Tylko jeśli mają czas (zaznaczam - te nie pracujące), to niech jadą godzine poźniej skoro widzą, co rano się dzieje jak ludzie jadą do pracy. A jeśli chodzi o auto to się mylisz. Wolałabym stać w korkach i siedzieć w samochodzie ciepłym i z muzyką niż jeździć pełnym busem, gdzie śmierdzi,kierowca nie włączy ogrzewania,stoisz nie jednokrotnie po 15min dłużej po bus się spóźnia.
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Witam! Ja nienawidze ludzi ktorzy cos obiecuja waznego a pozniej sie wykrecaja ja bym nieobiecywala czegos co mi trudno spelnic
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mnie to dziwi czy bardziej wkurza, ale jestem uczulona wręcz na szeroko pojęty w moim rozumieniu brak podstawowych zasad kultury, których zresztą za moich czasów nawet jak nie uczono w domu, to uczono w szkole podstawowej, a więc do szału doprowadza mnie:
- wchodzenie wyjściem i wychodzenie wejściem - poruszanie się na chodniku pod prąd (czyli lewą stroną) - wsiadanie do tramwaju/autobusu/czegokolwiek zanim ludzie wysiedli - ustawianie się na środku wyjścia z tychże pojazdów, tak, że wysiadający nie ma jak wysiąść - rzucanie papierków, śmieci itd. na ziemię i udawanie, że się nie widzi, albo, że "samo spadło" - sikanie w krzakach w środku miasta (nagminnie to widzę na pobliskim skwerku - po drugiej stronie ulicy jest market, w którym jest bezpłatna toaleta...) - mówienie do mnie na "ty" przez ludzi starszych i ich szok, gdy ja również się tak do nich zwrócę (no przecież sami wyszli z inicjatywą ![]() - ogólnie nieuprzejme zachowania takie jak zamknięcie komuś drzwi od klatki tuż przed nosem - nagminnie uprawiane przez naszych sąsiadów studentów, bo im się tak spieszy, że nikogo i niczego nie widzą wokół siebie i wiele, wiele innych... ![]()
#220 | |
BAN stały
|
Cytat:
z tymi dziadkami to masz świętą racje, ja im nie bronie jeździć o 6 rano do miasta jeśli maja taka potrzebę, ale niech nie patrzą na Ciebie wzrokiem mordercy jak im od razu miejsca nie ustąpisz. Albo komentuja cala drogę jacy to młodzi nie wychowani. Jakos nie pomyślą że ktoś kto ma 20 lat tez może być poważnie chory albo po prostu zmęczony tego dnia. denerwuje mnie tez zdziwienie niektórych osób, na fakt ze nie przyjmuje księdza po kolędzie. i że jak to tak mieszkanie nie poświęcone? ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- dokładnie to mówienie na ty jest irytujące |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze zawsze mnie dziwiło jak ktoś chodzi z tłustymi włosami przez tydzień twierdząc, że nie ma czasu ich umyć. Mycie włosów nawet takich do pasa to max. 15 minut i nie potrafię uwierzyć, że ktoś w ciągu tygodnia nie znalazł tych 15 minut, podejrzewam z reguły takie osoby, że na mycie innych części ciała niż głowa też im czasu brak...
![]()
#223 |
Konto usunięte
|
Co do komunikacji miejskiej... Pewnego dnia, jechałam z moją babcią busem, w którym było mnóstwo osób. Nie czuję się dobrze we wszelkich autobusach, busach itp., a już szczególnie kiedy jest tłok. Było jedno wolne miejsce, ja usiadłam, a moja babcia stała, bo poprostu nie chciała usiąść, siedziało też kilkoro młodych ludzi. Nie widziałam przystanku, na którym mamy wysiadać, więc babcia mnie woła prawie z początku tego busa... Ja idę, a raczej się przepycham, na co słyszę, że Ci młodzi to tacy są wygodni, że starsi muszą stać, i ironiczne że "wszyscy tacy chorzy, że siedzieć muszą", i wzrok zabójcy na mnie. Nic nie poradzę na to, że mam duszności, zawroty głowy, i jest mi niedobrze. Nie znoszę takiego moralizatorskiego zachowania, szczególnie, kiedy ja, naprawdę czując się zle, muszę tego wysłuchiwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A już najbardziej dobija mnie fakt, że na młodą osobę, która siedzi, często jest zamyślona, bądź czyta, wrzuca się "co za bezczelna młodzież" zamiast podejść i powiedzieć "przepraszam, czy ustąpi mi pan/pani miejsce?" Czy to tak boli? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Konto usunięte
|
Nic mnie tak nie denerwuje, jak:
-Starsze babcie wracające z podróży po targu narzekające, że nie ma gdzie w autobusie usiąść ( miejsc wkoło 3497845674567, ale one nie mogą siedzieć tyłem). - nienawidzę osób, którzy wiedzą, że jestem dość wkurzona, jak ktoś mnie obudzi w jakiś wolny dzień o godzinie 8 i powie: "oddzwoń, jak wstaniesz" - i taki stereotyp: jak taka wykolczykowana, wymalowana no na pewno czytać i pisać nie potrafi. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
no jak mają gdzie jechać to jadą, no ale bez jaj 5-7 rano... dzieci do szkoły, młodzież na studia, ludzie w średnim wieku do pracy ale emeryci gdzie mają jechać? do lekarza? masowo? na targ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
o, i jeszcze denerwują mnie ludzie, którzy uważają, że muszę znać ich całe drzewo genealogiczne, plan dnia i perypetie miłosne od czasów podstawówki, a sam i nie pamiętają nawet, co studiuję
![]() ed. dlatego właśnie w godzinach szczytu ustępuję miejsca, jak ktoś naprawdę potrzebuje, bo uważam, że babcie jak chcą posiedzieć w autobusie, to mogą pojechać pół godziny później.
Edytowane przez peggy_blue Czas edycji: 2011-01-24 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Pytanie ile coś kosztowało, a potem wielkie oczy i komentowanie.
Znajoma zapytała ile kosztowały kozaki, które mama mi kupiła, odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że 500zł no co sąsiadka zamarła, a potem komentarz- gdybym ja była twoją matką to bym ci wszystko ukróciła ![]() ![]() Komentarze mojej współlokatorki- ale ty masz ogromne te nogi, o jaaakie wielkie buty. Dodam, że mam 38 i bardzo wąską stopę więc czeto kupuję buty na dziale dziecięcym. A lokatorka ma rozmiar 41 i ja tego nie komentuje, bo co rozmiaru stopy się nie wybiera. Dziwi mnie też pogląd mojej dobrej koleżanki, która uważa, że nie warto o siebie dbać teraz (ma 22lata) bo one woli w przyszłości zrobić jakieś operacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
No, ja do niektórych lekarzy czekam 2 miesiące na wizytę i wstawanie o 5 rano nic nie da : p
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-01-24 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
to jest bez sensu, u mnie też są godziny... i gdyby ludzie nie zajmowali tych głupich kolejek to by to funkcjonowało. czasem to funkcjonuje, czasem nie. u mnie dostaje się wydruk taki z godziną pokojem i lekarzem. no i generalnie to się sprawdza, ale niektórzy nie akceptują posunięć techniki i terminarzy i tak sobie tkwią, przesuwając wszystkim kolejki. u lekarza rodzinnego nawet nawet to funkcjonuje gdyby nie nadgorliwcy, u ginekologa wcale, bo na nfz jesteś umawiamy z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem, prywatnie jesteś wpuszczany bez kolejki za 50 zł. no i to się miesza, umówione kobiety czekają bo ktoś sobie prywatnie wejdzie przed nimi, troszkę bez sensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jakie następuje oburzenie, jak wyłączam dźwięki, żeby nikt mnie nie obudził rano.. O, i wiecie co? często ludzie mówią "Jak ja nie lubię, jak ktos narzeka". A ja uważam, że czasem sobie można ponarzekać ![]() ![]()
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Lol, no tak. Ostatnio znajomy z samiuśkiego rana wysłał mi smsa... właściwie to nie, CZTERY SMSY, z bramki sms, bo się streścić nie umiał a szkoda mu było 20 gr żeby z komórki wysłać... Tja :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyłączam na noc dźwięk i w d...uszy mam kto dzwoni i po co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
taaak, najlepiej wyłączyć wszystkie telefony, wygłuszyć mieszkanie i zabarykadować drzwi.
po prostu to jest niekulturalne, dzwonić czy przyłazić o 8 rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o osoby, które mogą zaczekać, wiedzą, że śpię i mnie obudzą właściwie bez większego powodu..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.