BEZROBOTNI łączmy się część 2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 11:42   #211
Ariena
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2

Uff przeczytałam wszystko, rozpisałyście się.

Kala grtulacje! A co to za stanowisko, chyba przeoczyłam.
Stary 2010-12-01, 11:56   #212
Kala_88
Rozeznanie

Młodszy spec. ds. promocji produktów, w firmie farmaceutycznej.
Kala_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:58   #213
Ariena
Zakorzenienie

To czym się będziesz zajmować? Nie jest to czasem szukanie klientów?
Stary 2010-12-01, 12:16   #214
Jula
Zakorzenienie

Kala, super, gratulacje Zuch dziewczyna )

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 12:30   #215
carri_esce
Raczkowanie

Ooo jaka miła wiadomość na początek Kala_88 gratuluję Na czym będzie polegać twoja praca?

Ja też wybieram się do PUPy, jutro. Ale oczywiście nie spodziewam sie niczego innego jak "dzień dobry", podpisania papierków i "dowidzenia".
Eh koniec roku się zbliża i tak szczerze powiedziawszy mam coraz mniej zapału do wysyłania aplikacji. Trochę żałuję, że nie poszłam przewegetować do tej fabryki. Trudno, za późno.

"...Never give up! It's such a wonderful life..."

27.02.2004r.
27.06.2010r. - PIERWSZE "TAK"
15.07.2010r. - MGR!

carri_esce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 12:38   #216
VwVampirka
Zakorzenienie

W końcu wróciłam z PUPy...

Naczekałam się sporo, ludzi mówili, ze w jakiejś tam fabryce w moim regionie znowu były masowe zwolnienia...

ale urzędniczka była nadzwyczajnie miła!
Cały czas się do mnie uśmiechała, normalnie ze mną rozmawiała...
do tego zapomniałam wziąć swojego dyplomu i w karcie wpisałam datę ukończenia z pamięci (oczywiście błędną), a wogle mi się nie oberwało za to Pani tylko popatrzyła do komputera, powiedziała, że wpisałam złą datę i podałam niepełna nazwę uczelni, sama to poprawiła i powiedziała, żebym następnym razem spisywała to z dyplomu a nie z pamięci
Było bardzo miło...

ale wiecie, przed wejściem pomogłam jakiemuś facetowi wypełnić Jego kartę, podziękował mi i powiedział, że jestem bardzo miła. Ja na to mu odpowiedziałam, że "Przez to że jestem taka miła, to mnie nie chcieli tu w urzędzie zatrudnić" Chyba musieli to usłyszeć bo to było świeżo przed moim wejściem

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 12:48   #217
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Wampirka i dobrze, niech wiedzą kogo stracili

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 13:07   #218
Jula
Zakorzenienie

A ja mam rozmowę za tydzień w miejscu, gdzie mieli do mnie zadzwonić tydzień temu z informacją zwrotną i ew. II etapem.
W ogóle zaniedbałam wysyłanie cvek na rzeczy czytania książek po polsku i ang....

Stary 2010-12-01, 13:21   #219
VwVampirka
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedziałam, że w miejscowości w której szukam pracy zamykają WKU. Z końcem roku straci pracę 120 urzędników. Osoby z wieloletnim doświadczeniem... Czyli moje szanse na pracę w urzędzie spadają do ZERA

Oscar Wilde
Stary 2010-12-01, 13:33   #220
Kala_88
Rozeznanie

Oj Wampirka, na pewno nie będzie tak źle i dobrze tam powiedziałaś w urzędzie.
Dzięki dziewczyny. Nie, nie będę nikogo pozyskiwać Przede wszystkim będę się zajmować tworzeniem katalogów z produktami firmy, dbaniem o odpowiednie ceny, opisy etc, to wiem z rozmowy tak mniej więcej. I wiem, że będę coś robić w SAP więc fajnie bo to jest wszędzie używane więc znajomość na pewno się przyda.
Stary 2010-12-01, 13:38   #221
Jula
Zakorzenienie

Kala, fajne to stanowisko, ciekawe Mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 14:26   #222
Kala_88
Rozeznanie

Jula, też mam nadzieję, że będę zadowolona Generalnie z tego co mi mówili na rozmowie wynika, że jest to trochę monotonna praca, łatwo się pomylić no i stresująca jak terminy gonią. Zobaczymy
Stary 2010-12-01, 14:35   #223
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Wiesz ja póki co i tak jestem ubezpieczona u rodziców
Co do tych spraw które wypisałaś, to mi też niczego nie zaproponowali. Mam tylko szukać sobie pracodawcy który przyjąłby mnie na staż i tyle, spotkanie trwało może z 5 minut.
Bo nikt Ci niczego nie zaproponuje. Jakąkolwiek aktywność UP przejawia w stosunku do osób, którym przysługuje zasiłek i to oni w pierwszej kolejności dostają oferty pracy, bo jak odmówią to tracą status bezrobotnego i zasiłek.
Chcąc coś u nich uzyskać trzeba najpierw samemu się dowiedzieć co i jak. Polecam choćby pobieżną lekturę "Ustawy o promocji zatrudnienia i rynku pracy" i stronę internetową swojego pup i wup. Czasem można znaleźć coś ciekawego.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 14:39   #224
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

A ja jutro wysyłam aplikacje do prokuratury okręgowej, szukają sekretarki na 3/4 etatu

Wymiana
Stary 2010-12-01, 14:40   #225
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez Kala_88 Pokaż wiadomość
Młodszy spec. ds. promocji produktów, w firmie farmaceutycznej.

Kala!!! Powiem tylko tyle WOW i wielkie gratulacje!!

Masakra z tą awarią wizażu i to akurat w poniedziałek kiedy chciałam się pochwalić, że dostałam pracę w Orsay . Wprawdzie jedynie 60h miesięcznie, ale cokolwiek jest lepsze niż wielkie NIC. Nie jest to nawet pół etatu, tylko prawie pół... Choć widziałam swój grafik na grudzień i będę mieć 9h nadgodzin. Wczoraj byłam podpisać umowę i zrobiłam badania. W ogóle przez to bezrobocie okropnie przytyłam. Lekarka się spytała czy wiem ile ważę, więc powiedziałam, że nie. Kazała stanąć na wagę, a tam.... 60kg Przy moim niezbyt wielkim wzroście to dużo.

Poza tym idę w piątek na 6rano na jakieś 4 lub 5h inwentaryzacji. A co tam, pewnie nawet 50zł nie zarobię ale co mi szkodzi. Miałam iść też wieczorem, na 20.00 ale dziś przesunęli na 18.00 i się nie wyrobię bo mam zajęcia. Nawet na tą 20.00 bym się musiała zwolnić, bo zajęcia są do 20.25.

Ponadto wczoraj zadzwonili z call centre i miałam być dziś na 13.00. Choć już podpisałam papiery w Orsay to i tak poszłam, a co tam. Okazało się że to jakaś firma, która zajmuje się usługami finansowymi i OFE, że odzyskują pieniądze których zus nie przekazuje i coś tam więcej. Gadania było całe mnóstwo. Mi zaproponował stanowisko doradcy czegoś tam, że niby miałabym jechać do domów ludzi i podpisywać umowy. Z jego opowieści to taka zupełnie całkowita ściema nie jest. Ale ja się nie znam zupełnie na takich sprawach. Proponują umowę o pracę za najniższą krajową plus prowizja 150zl od umowy. Poza tym mam wziąć zaświadczenie o niekaralności, żeby mnie wpisać do jakiegoś rejestru . Tak jak mówię, ja nie mam o tych sprawach zupełnie pojęcia. Wprawdzie ma być bardzo kompleksowe szkolenie trwające kilka dni, no ale sama nie wiem... Zanim ja bym to ogarnęła wieki miną.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 14:43   #226
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kala_88 Pokaż wiadomość
Jula, też mam nadzieję, że będę zadowolona Generalnie z tego co mi mówili na rozmowie wynika, że jest to trochę monotonna praca, łatwo się pomylić no i stresująca jak terminy gonią. Zobaczymy
Praca w księgowości jest dokładnie taka sama, a mi się tak spodobała, że teraz nie chcę żadnej innej
Może Ty swoja tez polubisz

Oscar Wilde
Stary 2010-12-01, 14:52   #227
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Magda, ja wiedziałam, że tak będzie

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Jak mam napisać oświadczenie o umiejętności obsługi komputera?

Wymiana
Stary 2010-12-01, 15:12   #228
VwVampirka
Zakorzenienie

Magda, kolejna dobra wiadomość, gratuluję

To coś co opisujesz, to praca doradcy finansowego. Byłam już na kilku takich rozmowach, w jednej firmie nawet próbowałam zacząć...
Zawsze się wydaje, że to co oni mówią jest logiczne, bo mówiąc skupiają się na czymś co nazywam "praniem mózgu". W rzeczywistości we wszystkich firmach tego typu mówią to samo. Parę postów wyżej opisałam te techniki. Jeśli się tym zajmiesz, to bardzo szybko zaczniesz sama je stosować... ja nieświadomie też urobiłam tak parę osób, ale jak się zorientowałam, to nie chciałam z mini podpisywać umowy, bo byli to moi najbliżsi znajomi i rodzina. Ale warunki zaproponowali Ci bardzo dobre. Tam gdzie ja byłam to dodatkowo trzeba było samemu założyć działalność gosp., jeździć do Warszawy, albo ponosić koszty szkolenia.
Jeśli miałabyś podstawę + prowizja, to nie jest źle

A wogle, muszę się was poradzić jak napisać LM...
W 1 urzędzie w mojej małej mieścince pojawiły się 2 oferty pracy. W obydwóch spełniam warunki konieczne. Ale teraz:
- 1 z nich to praca księgowej - zależy mi na niej najbardziej, ale spodziewam się duuużej konkurencji i mogę się na nią nie dostać) - w LM napiszę, że mam roczne doświadczenie, że bardzo mi się podoba praca księgowej, że mam zamiar dalej się rozwijać w tym kierunku i że jestem stworzona do pracy w księgowości (to tak w skrócie, bo jak to pisałam, to mi 3 strony wyszły i teraz to skracam). Z tym listem jeszcze sobie poradzę, ale
- 2 stanowisko, to po prostu referent - chcę się o nie starać, bo z braku laku lepiej mieć cokolwiek niż nic. I teraz CO MAM WPISAĆ W TYM LM Pewnie będą go czytać te same osoby, które będą czytać ten pierwszy LM, więc nie mogę pisać zupełnie o czym innym, ale też przecież też nie napiszę, że jestem stworzona do księgowości!!!

gwiazdeczka:

miejscowość, data
imię i nazwisko
adres

nazwa firmy (urzędu) do której piszesz

Oświadczam, że potrafię obsługiwać następujące programy komputerowe: Pakiet MS Office (Excel, PowerPoint, Word), przeglądarki internetowe (np. internet explorer, Mozilla), Outlook Express, (wymieniasz pozostałe ważniejsze programy, które znasz), oraz inne programy użytkowe.

podpis

Treść nie musi być konkretnie taka, ważne, żeby cokolwiek w niej było o komputerach.

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2010-12-01 o 15:16
Stary 2010-12-01, 15:15   #229
Ariena
Zakorzenienie

Vampirka ja bym chyba napisała prosto z mostu. Po prostu, że jeżeli uznają że za mało masz doświadczenia na księgową to również interesuje Cię stanowisko referenta i jesteś chętna się uczyć i zdobywać wiedzę itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 15:15   #230
kwasiorek
Raczkowanie

A ja obskoczyłam wczoraj rozmowe na weryfikatora dokumentów kredytowych i dziś na doradcę w citi banku. W piątek mam kolejną rozmowę jako recepcjonistka Coś się wreszcie rusza, dziewczyny Mimo,że wczoraj miałam rozmowę z innym panem niż w lipcu to i tak powiedział, że mnie kojarzy.. Choć trochę jestem rozczarowana tym co mi powiedzieli, bo owszem weryfikacja dokumentów jest, ale również trzeba dzwonić do dawnych klientów z nową ofertą pożyczki Choć zawsze to stała praca.. Była przede mną pani z doświadczeniem w bankach 10lat To niesprawiedliwe, bo ona już gdzieś pracuje, a ja jestem bez pracy i pewnie wezmą ją Na citi bank się nie nakręcam bo tam jest aktywna sprzedaż a nie chcę tego robić..
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:19   #231
pumas
Zakorzenienie

Ufff t awaria uswiadomila mi, jak bardzo jestem uzalezniona od wizazu i jak wiele informacji mi uciekło

Kala, bardzo fajne stanowisko i wierze, ze bedzie Ci sie podobalo. Sama bym sie zamienila z Toba Gratuluje ! Z finansow jestes zadowolona?

Magda, Tobie tez gratuluje Orsaya, na poczatek te 60 planowanych godzin wystarczy, a zapewne bedzie ich troche wiecej

A ja sie wam pochwale, ze przeszlam do 2 etapu rekrutacji na testera Deali haha. Jaja jak nie wiem, bo wszyscy moi znajomi wyslali tam aplikacje i nikt nie dostal odpowiedzi zwrotnej
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:20   #232
VwVampirka
Zakorzenienie

Ariena, ale to muszą być LM napisane osobno i zapakowane ze wszystkimi kserami itd w osobne koperty. To mam w tym drugim LM powoływać się na tą pierwszą pracę?

Kwasiorek, a nie podpytałaś tej pani, gdzie teraz pracuje? Bo w tym miejscu prawdopodobnie niedługo będzie wolne miejsce pracy

Oscar Wilde

Czas edycji: 2010-12-01 o 15:21
Stary 2010-12-01, 15:24   #233
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Wampirka, dziękuję Kochana, bo tak się zastanawiałam co tu napisać

Wymiana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 15:25   #234
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Magda, kolejna dobra wiadomość, gratuluję

To coś co opisujesz, to praca doradcy finansowego. Byłam już na kilku takich rozmowach, w jednej firmie nawet próbowałam zacząć...
Zawsze się wydaje, że to co oni mówią jest logiczne, bo mówiąc skupiają się na czymś co nazywam "praniem mózgu". W rzeczywistości we wszystkich firmach tego typu mówią to samo. Parę postów wyżej opisałam te techniki. Jeśli się tym zajmiesz, to bardzo szybko zaczniesz sama je stosować... ja nieświadomie też urobiłam tak parę osób, ale jak się zorientowałam, to nie chciałam z mini podpisywać umowy, bo byli to moi najbliżsi znajomi i rodzina. Ale warunki zaproponowali Ci bardzo dobre. Tam gdzie ja byłam to dodatkowo trzeba było samemu założyć działalność gosp., jeździć do Warszawy, albo ponosić koszty szkolenia.
Jeśli miałabyś podstawę + prowizja, to nie jest źle

A wogle, muszę się was poradzić jak napisać LM...
W 1 urzędzie w mojej małej mieścince pojawiły się 2 oferty pracy. W obydwóch spełniam warunki konieczne. Ale teraz:
- 1 z nich to praca księgowej - zależy mi na niej najbardziej, ale spodziewam się duuużej konkurencji i mogę się na nią nie dostać) - w LM napiszę, że mam roczne doświadczenie, że bardzo mi się podoba praca księgowej, że mam zamiar dalej się rozwijać w tym kierunku i że jestem stworzona do pracy w księgowości (to tak w skrócie, bo jak to pisałam, to mi 3 strony wyszły i teraz to skracam). Z tym listem jeszcze sobie poradzę, ale
- 2 stanowisko, to po prostu referent - chcę się o nie starać, bo z braku laku lepiej mieć cokolwiek niż nic. I teraz CO MAM WPISAĆ W TYM LM Pewnie będą go czytać te same osoby, które będą czytać ten pierwszy LM, więc nie mogę pisać zupełnie o czym innym, ale też przecież też nie napiszę, że jestem stworzona do księgowości!!!
Tak mówili, że nie ma konieczności zakładania działalności, że za pół roku jak mi się spodoba to mogę o tym pomyśleć jeśli zechcę bo będę mieć wtedy większe prowizje, ale wtedy tak jakbym musiała zrezygnować, odejść z tego etatu. Szkolenie też ma być darmowe. Telemarketerki by umawiały spotkania, a ja bym miała iść pod wyznaczony adres z plikiem dokumentów i z opisem wstępnej rozmowy (ten opis by przygotowywała telemarketerka). Prowizja jest wypłacana jeśli wyrobię 20 umów na miesiąc. Już tam jacyś ludzie pracowali i mówili że dziennie jest zazwyczaj kilka spotkań. Nawet przy mnie telemarketerka dzwoniła i udało jej się umówić dla doradcy spotkanie na jutro. Jeśli wyrobię więcej niż 20 umów to prowizja jest jeszcze większa. Nie zwracają kosztu dojazdu do ludzi.
Nawet o tych usługach to logicznie mówili. Że naprawdę by sprawdzali tym ludziom papiery i ich fundusze, oferują jakąś usługę sms z przypomnieniami i raportami. Wyłapują błędy i porządkują bałagan w papierach tych ludzi, plus oferują różne usługi finansowe.
No chyba, że to wszystko tylko taka otoczka, pod którą kryje się coś niedobrego.
Przynajmniej nie było żadnych sekciarskich okrzyków wojennych, jak kiedyś byłam na rozmowie jak się okazało na akwizytora.

Facio był mną zachwycony, że niby taka przebojowa jestem hahaha że niby ja? Szara myszka? Bo jednej dziewczynie tam to powiedział takim ojcowskim tonem, że chyba się boi takiej pracy.
Będzie do mnie dzwonił jeszcze, ale nie sądzę abym się na to zdecydowała.

VwVampirka to zrób odstęp pojedyńczy to Ci się zredukują 3 strony haha No chyba że masz 3 właśnie z pojedyńczym!
Ja bym w tym drugim liście napisała, że masz doświadczenie w księgowości, dzięki czemu z pewnością sprawdzisz się też na tym innym stanowisku oraz, tak jak już zostało napisane, że chcesz się rozwijać i zdobywać nową wiedzę.

Edytowane przez Magda9876
Czas edycji: 2010-12-01 o 15:32
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:26   #235
AsiaW**
Zakorzenienie

Kala, Magda gratulacje dziewczyny u mie dalej cisza, zazdroszcze Wam strasznie że wysyłacie jakiekolwiek CV, u mnie nie pojawiają się dosłownie żadne oferty (oprócz przedstawicieli handlowych) chodzę osobiście i wysyłam dok aplikacyjne bez ogłoszeń ale cisza...

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:37   #236
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Wampirka, dziękuję Kochana, bo tak się zastanawiałam co tu napisać
to teraz Ty mi podpowiedz, jak mam się zabrać do tego drugiego LM... Rada nie musi być najlepsza, wystarczy jakakolwiek, żebym miała jakiś punkt zaczepienia...

pumas, czekam też na Twoją opinię

Sama tez często wypełniałam testy na testerki i nic... tez jestem ciekawa, co w nich trzeba zaznaczyć by się dostać No i gratuluję...

Dziś tyle dobrych wiadomości...

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Mój 1 LM to 3 strony z odstępem 1, czcionka 12.. taka wspaniała jestem...
Ale już zredukowałam do półtora strony... Pracuję nad tym dalej...

Oscar Wilde

Czas edycji: 2010-12-01 o 15:34
Stary 2010-12-01, 15:38   #237
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
to teraz Ty mi podpowiedz, jak mam się zabrać do tego drugiego LM... Rada nie musi być najlepsza, wystarczy jakakolwiek, zebym miała jakiś punkt zaczepienia...
Hmmm ja bym powybierała jakieś info z pierwszego LM i tam powpisywała, wiesz takie tam dotyczące Twojej osoby, że jesteś komunikatywna, otwarta i chętna do uczenia się nowych rzeczy, nie bojąca się wyzwań. Możesz coś napisać o tym, że Twoim celem jest również zdobywanie nowego doświadczenia, dzięki któremu podwyższysz swoje kwalifikacje itp. Napisz coś tam o tym jakie warunki stawiane w ogłoszeniu spełniasz, coś związanego z samym stanowiskiem. Ja chyba bym nie pisała nic na temat tego że jak na księgową Cie nie chcą to Ty możesz popracować jako referent.

Wymiana

Edytowane przez gwiazdeczka172
Czas edycji: 2010-12-01 o 15:40
Stary 2010-12-01, 15:45   #238
pumas
Zakorzenienie

Wampirka, ja bym pewnie napisała jakies ogolniki, wlasnie jak Gwiazdka mowi, o komunikatywnosci (boze, co za oklepane slowo), o otwartosci itp. Nie wspominalabym o tej ksiegowosci, ale tylko dlatego, ze to urząd, bo jesli wysylalabym mailem na normalna oferte pracy, to na pewno bym napisala, zarowno w jednym jak i drugim liscie, ze interesuja mnie te dwa stanowiska, na tym moge sie wykazac tym i tym i mam doswiadczenie, a na tym tym i tym, bo jestem taka i taka. I zeby sami wybrali, na ktore stanowisko bardziej pasuje.

Ja od wieeeelu lat działam jako trendsetterka w takiej firmie, a teraz mam szanse w gropuponie i my deal za darmoszke testować. Fajnie.
Stary 2010-12-01, 15:57   #239
VwVampirka
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, bardzo mi pomogłyście

A tej komunikatywności itd to ja się ostatnio staram unikać w LM... Zdaję sobie sprawę, ze rekrutujący mają setki listów do przeczytania i na pewno już im się chce... na widok niektórych słów... Dla tego raczej skupiam się na dowodach, np jestem komunikatywna -> zawsze łatwo nawiązywałam kontakt z klientami i współpracownikami...

i chyba dla tego mi wyszły 3 strony...

Oscar Wilde

Czas edycji: 2010-12-01 o 15:58
Stary 2010-12-01, 16:03   #240
pumas
Zakorzenienie

Wampirka, bo w LM chodzi o dowody naszych slow. Jednak mysle, ze oni takich tekstow jak "jestem komunikatywna, bo latwo nawiazywalam kontakty ze wspolpracownikami i klientami" jest jak najbardziej oklepane.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości