Artizia/Harmonet/Kontracept/Logest/Sylvie 20/Artilla/Juliperla - wątek zbiorczy! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-27, 22:11   #211
<patrycjaa>
Przyczajenie

Dot.: Harmonet-wady i zalety. - zbiorczy

hej ,ja za harmonet płace niecałe 30 zł.O ile dobrze pamietam to bedzie 29,40 w aptece magicznej.Odkrylam ją jakies pół roku temu i bardzo mnie ten fakt cieszy Chociaż niedawno trafiłam do pewnej apteki w łodzi gdzie kosztuje jeszcze taniej,bo ok.26-27 zł.
A jeszcze rok temu za harmonet płacilam 36,70,takze różnica jest... Pozdrawiam gorąco
<patrycjaa> jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 11:02   #212
smileofangel
Zakorzenienie

ja zaplacilam 26,90zł za opakowanie ;] w Gdansku na Wałowej to ponoc najtansza apteka na pomorzu i cos w tym jest bo kolejki tam sa non stop niemilosierne ;] ok 2lat temu bralam Harmonet ale tylko przez 3miesiace i odstawilam z prywatnych powodow ale nie przypominam sobie zeby cos bylo nie tak na pewno nie mialam gorszego libido tyle ze wtedy tez nie zwracalam az tak duzej uwagi na moje figure i nie wiem czy tylam teraz dbam o to i mam stracha ale mam nadzieje ze bedzie ok tym bardziej ze z 1 tabletka zmieniam diete na lepsza i nowe treningi wprowadzam ;d zaatakuje potencjalnego wroga na dzien dobry hehe a moj TŻ 'liczy na biuścik"
Stary 2007-03-03, 23:09   #213
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

mój biust urósł ostatnio tż dla żartów "ale masz baniaki". miałam między B/C teraz zdecydowanie ładniutkie C
Stary 2007-03-04, 01:21   #214
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Harmotem biorę od pół roku, nie przytyłam raczej (co najwyżej po powrocie z wakacyjnej pracy i do obiadków domowych ), biuścik troszkę większy ( duże 75C), żadnych bólów głowy nie miewam w trakcie przyjmowania tabletek (ost miałam w trakcie 7 dniowej przerwy.. zażyłam jednak 1st tableteczke i przeszło ), libido było i jest na wysokim poziomie ogólnie- brak wad
Niepokoję się tylko tym, że ost, styczniowy okres był dość krótki (no, ale ponoć tabletki skracają i zmniejszają go), a aktualny hm... właściwie ciężko to nazwać okresem Mam nadzieję, że się jednak troszkę rozkręci...
Aaa.. i kupuję go za 29zł ale myślę, że w najtańszej aptece w lublinie będzie jeszcze tańszy
I chciałabym zapytać, bo coś na wątku dziewczyny pisały, że w trakcie przyjmowania dłuższego tabletek robi się miesięczną przerwę.. nic mi na ten temat nie wiadomo to konieczne? Może moje plamienie wskazywało by na to?
Stary 2007-03-04, 10:17   #215
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

oo a gdzie kupujesz za 29?? podaj mi adres apteki jak możesz
Stary 2007-03-04, 11:56   #216
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Za 29zł (z jakimś groszami ) jest w aptece na 3Maja , obok małej uliczki gdzie jest Obsesja, blisko od przystanku autobusowego taka nowa apteczka a myślę, że będzie jeszcze tańszy w aptece na Narutowicza gdzie ZAWSZE jest kolejka jak za PRLu
Stary 2007-03-05, 10:01   #217
magdala-888
Przyczajenie

harmonet biore dokladnie od tygodnia, ogolnie czuje sie calkiem ok, poza tym ze mam wrazenie ze moja cera jakby sie pogorszyla ale nie mam pewnosci ze po tabletkach. jak myslicie tak szybko bylyby efekty na mojej twarzy???apetyt w normie ale jestem czesto podenerwowana. mam nadzieje ze nie przytyje i cera sie uspokoi.plamienia sa ale to norma i spokoj ze nie ma ryzyka ciazy chociaz i bez nich sie nie balam. 2,5 roku na prezerwatywach i liczeniu i jakos nigdy w ciazy nie bylam.udawalo sie martwi mnie stan mojej cery.....co o tym myslicie??
magdala-888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-10, 23:00   #218
kbac
Raczkowanie

Przez pare dobrych lat zażywałam Cilest. Harmonet biore od trzech miesięcy i jak na razie widze same plusy. Poprawiła mi się cera, nie wypadają mi włosy (a z cerą miałam dość spore kłopoty i włosy też wypadały strasznie), nie jestem już taka "napuchnięta", nie odczuwam w ogóle zbliżającej się "miesiączki".
Jestem mniej nerwowa i już nie rycze z byle powodu. A i jak zażywałam Ciles prawie codziennie bolała mnie głowa. Nie łączyłam tego z tabletkami anty ale teraz widze, że jednak to była ich wina. Przez te trzy miesiące głow bolała mnie może raz.
Podobnie jak w przypadku Cilestu libido na poziomie zero z małymi wahaniami...największa wada wszystkich tabletek.
No i jeszcze cena harmonetu. Jak na razie znalazłam najtaniej za 32zł a w niektórych aptekach są nawet po 38!!! Jeśli ktoś z Rzeszowa ma namiary na tańszą aptekę to bardzo proszę o info.
kbac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 12:06   #219
samanta77
Przyczajenie

Ja biorę hormonet od 1,5 roku i ani troche nie przytyłam., czuje się naprawde dobrze.Więc nie masz o co sie bac wszystko będzie ok!!
samanta77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 22:34   #220
korin
Zadomowienie

Ja brałam Harmonet niecały rok. Czułam sie cały czas nieźle, nie przytyłam ani kilograma, biust bez zmian. Jednak od Harmonetu strasznie puchły mi nogi, a dokładniej łydki, bardzo bolały i żadne herbarki odwadniające, masaże itp nie pomgały.
korin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 19:24   #221
magdala-888
Przyczajenie

koncze juz 1 opakowanie i poczatkowo z cera bylo tragicznie ale teraz nagle zaczela mniej sie przetluszczac i wyraznie sie poprawia. waga ani drgnela, libido na poczatku spadlo straszliwie ale od kilku dni nie poznaje sama siebie,rzucam sie na mojego TŻ co chwila.a za opakowanie zaplacilam 31zl w zamosciu
Stary 2007-03-14, 19:31   #222
dominicaa
Przyczajenie

harmonet? najwieksze gowno jakie moze byc;/ nie bierzcie tego ja to bioree 2 miesiacee i niedosc ze jestem nerwowa jak nigdy to jeszcze nocne depresje..na dodatek sa cholerne bole glowy i brzucha a na dodatek przytylam 3 kg;/sa okropne..niewiem jak z torbielem moze zniknal za 3 dni ide do kontroli ale juz bym chyba wolala miec operacje niz to gowno brac.. sama sie dziwie jak chlopak ze mna wytrzymuje bo ja ze soba nie moze wytrzymac... naprawde najgorsze gowno jakie znam... nie polecam
dominicaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-14, 22:03   #223
korin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominicaa Pokaż wiadomość
naprawde najgorsze gowno jakie znam... nie polecam
Diana jest dużo gorsza uwierz, po tym świnstwie to dużo gorzej niż depresja
Stary 2007-03-14, 22:25   #224
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominicaa Pokaż wiadomość
harmonet? najwieksze gowno jakie moze byc;/ nie bierzcie tego ja to bioree 2 miesiacee i niedosc ze jestem nerwowa jak nigdy to jeszcze nocne depresje..na dodatek sa cholerne bole glowy i brzucha a na dodatek przytylam 3 kg;/sa okropne..niewiem jak z torbielem moze zniknal za 3 dni ide do kontroli ale juz bym chyba wolala miec operacje niz to gowno brac.. sama sie dziwie jak chlopak ze mna wytrzymuje bo ja ze soba nie moze wytrzymac... naprawde najgorsze gowno jakie znam... nie polecam
Jednak większość nie ma takich problemów Każda dziewczyna reaguje inaczej i jeśli nie jesteś ginekologiem to teksty "nie bierzcie, bo ja to .." trochę są bez sensu To lekarz ma doradzić tabletki biorąc pod uwagę stan zdrowia zainteresowanej i kilka innych rzeczy.
A 2 miesiące to jeszcze nie jest tak długo, żeby znać w pełni oddziaływanie tabletek na organizm..
Stary 2007-03-18, 10:28   #225
tutti_frutti
Raczkowanie

...

Edytowane przez tutti_frutti
Czas edycji: 2007-03-18 o 11:18 Powód: błedy
tutti_frutti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 09:46   #226
smileofangel
Zakorzenienie

hmm oby nie zapeszyc ale puki co cere mam ok, nawet lepiej niz ok, czuje sie lekko, przemiana materii na wysokim poziomie nie mam ochoty na slodycze :| (szooooooooook) ogolnie mi apetyt zmalał, libido sie potroilo ;p ("Ty mnie zniszczysz"-tekst TŻa ) i ogolnie na ta chwile same plusy no ale zobaczymy oby tak dalej
Stary 2007-03-19, 16:53   #227
natee
Zakorzenienie

Mi własnie lekarz zamienił Femoden na Harmonet ze wzgledu na mniejsza ilosc hormonów. Femoden dosc dobrze znosiłam, takze mam nadzieje , ze z Harmonetem tez nie bedzie problemu.
Kupiłam wlasnie dzis dwa opakowania,kazde po 22,50.

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 18:29   #228
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

ojejku jakie taniuśkie :O
Stary 2007-03-19, 19:40   #229
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Łał faktycznie tanizna..
Stary 2007-03-21, 22:10   #230
natee
Zakorzenienie

nom i to sam lekarz mi podał adresy takich aptek
jesli któraś z was jest z bydgoszczy to w minimalu jest tania apteka Alba

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 09:16   #231
nikah
Raczkowanie

ja w mojej małej mieścinie płacę 26 zł ;D zanim zaczęłam brać tabletki naczytałam się takich wypowiedzi jak tutaj i się przeraziłam, już chciałam rezygnować. teraz mija pół roku jak biore harmonet i na prawde na nic nie narzekam, może ochota na seks troszkę [podkreślam trochę!] mniejsza, ale to się zwraca w stu procentach, bo mogę się kochać z moim chłopakiem bezstresowo i spontanicznie, a to sama radość Poza tym schudłam, piersi może niewiele większe ale na pewno pełniejsze, a okresy krótkie i bezbolesne. Dlatego warto wziąć poprawkę na opinie koleżanek i pamiętać, że każda z nas znosi to bardzo indywidualnie, a rozwiania wątpliwości nie szukać na forach, tylko u lekarza ;P Branie tabletek nie jest uciążliwe jesli sa dobrze dobrane!
nikah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 09:23   #232
Iwona31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark_Kicia_Miau! Pokaż wiadomość
Jednak większość nie ma takich problemów Każda dziewczyna reaguje inaczej i jeśli nie jesteś ginekologiem to teksty "nie bierzcie, bo ja to .." trochę są bez sensu To lekarz ma doradzić tabletki biorąc pod uwagę stan zdrowia zainteresowanej i kilka innych rzeczy.
A 2 miesiące to jeszcze nie jest tak długo, żeby znać w pełni oddziaływanie tabletek na organizm..

Zgadzam się z tą opinią. Organizm każdej z nas inaczej toleruje hormony. Jest to tak indywidualna sprawa, że nawet otwieranie takich wątków wydaje się nie mieć większego sensu. Jednak skoro już wątek powstał, to i ja dorzucam swoje trzy grosze .
Stary 2007-03-27, 17:27   #233
korin
Zadomowienie

Ja uważam ze takie wątki mają sens, choć bardziej dla osób które dopiero chcą sie na jakieś tabletki zdecydować(np. widze że wile dziewczyn tyło po danych tabletkach to ich nie wezme bo mam takie skłonności).
Jednak zgadzam się że pisanie: nie bierzcie tego świństwa bo mi szkodziło idp nie bardzo ma sens.
Stary 2007-03-27, 18:47   #234
Iwona31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez korin Pokaż wiadomość
Ja uważam ze takie wątki mają sens, choć bardziej dla osób które dopiero chcą sie na jakieś tabletki zdecydować(np. widze że wile dziewczyn tyło po danych tabletkach to ich nie wezme bo mam takie skłonności).
Jednak zgadzam się że pisanie: nie bierzcie tego świństwa bo mi szkodziło idp nie bardzo ma sens.
Tyło się po tabletkach 10 - 20 lat temu - od zbyt dużej dawki hormonów... teraz w tabletkach jest ich minimalna dawka...
Jeżeli ktoś ma skłonności do tycia - to napewno nie przytyje bardziej przyjmując hormony - tabletki powodują, zgadzam się z tą opinią - wzmożony apetyt, ale z tym chyba każda dziewczyna będąca świadoma swoich skłonności będzie potrafiła walczyć...
Stary 2007-03-27, 18:57   #235
korin
Zadomowienie

Jesteś w błędzie, po tabletkach nadal można tyć i nie jest w tym nic niezwykłego. Ja mam skłonności do tycia po tabletkach(np bardzo tyje po zyrtecu który nadal jest sprzedawany), bez tego nie tyje wcale-mam bardzo stabilną wage. Nie jestem lekarzem więc nie wiem na czym to dokładnia polega, a przez tycie nie mam konretnie na myśli przyrostu tkanki tłuszczowej tylko ogólnie przyrost centymetrów, który w najbardziej banalnym przypadku może być spowodowany ciągłym zatrzymywaniem wody w oranizmie.
Stary 2007-03-27, 19:05   #236
Iwona31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez korin Pokaż wiadomość
Jesteś w błędzie, po tabletkach nadal można tyć i nie jest w tym nic niezwykłego. Ja mam skłonności do tycia po tabletkach(np bardzo tyje po zyrtecu który nadal jest sprzedawany), bez tego nie tyje wcale-mam bardzo stabilną wage. Nie jestem lekarzem więc nie wiem na czym to dokładnia polega, a przez tycie nie mam konretnie na myśli przyrostu tkanki tłuszczowej tylko ogólnie przyrost centymetrów, który w najbardziej banalnym przypadku może być spowodowany ciągłym zatrzymywaniem wody w oranizmie.
Korin - ja piszę o hormonach - zyrtec nie jest lekiem antykoncepcyjnym, a wątek (jak mi wiadomo) jest o harmonecie, który należy do grupy leków hormonalnych.....
Stary 2007-03-27, 20:39   #237
korin
Zadomowienie

eh to był tylko przykład zyrtec jest lekiem dużo łagodniejszym od tabletek anty, zresztą poczytaj sobie skutki uboczne podane w ulotce(to już nie możesz powiedziec że są czyjeś wymysły) a takie skutki podane są w ulotce harmonetu
Stary 2007-03-27, 22:08   #238
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

ja zauważyłam,że nie tyję, a czasem mam nawet dni, kiedy wogóle bym nie jadła, za to znajoma brała tabletki leczniczo i przytyło się jej troszkę... także na to raczej nie ma reguły..
a tak wogole kupilam dzis za 31zł,a w innej aptece było po 34zł :P
Stary 2007-03-31, 23:49   #239
Iguśka
Raczkowanie

A ja mam pytanko... Biore harmonet od wczoraj i od kiedy moge byc pewna ze jestem już zabezpieczona?
Iguśka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 09:17   #240
magdala-888
Przyczajenie

Smile Dot.: Harmonet-wady i zalety. - zbiorczy

Iguśka,jesli to byl 1 dzien okresu to juz jestes bezpieczna. przeczytaj ulotke tam masz wszystko
pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości