Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 08:33   #211
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Witam z rańca!

Ja dziś pół nocy nie spałam bo męczyła mnie zgaga i chodziłam siku co chwila,a mąż mnie obudził o 8 i już oczywiście nie dał mi zasnąć...

Dziś prasowanko ubranek i jeszcze jedna pralka ciuszków mi została..

Co do rozstępów to u mnie niet, ale za to cellulit (bez komnetarza)!!Ale pocieszam się że podobno z celulitem można skutecznie zawalczyć samej.

Mężuś sprząta mieszkanko,dziś idzie na kawalerski (że też kawalerski to sami faceci bo mam taką ochotę wyjść do ludzi...)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:37   #212
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cześć dziewuchy,
noc taka sobie, za to straszny, straszny głód. Wieczorem staram się nic nie jeść, żeby zgaga mnie tak nie dręczyła, ale efekt jest taki, że rano staję się poszukiwaczem pożywienia. I mały też niezadowolony, kopie, żeby dostać miskę mleka

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, widzę że jestem pierwsza na liście do usunięcia więc pisze z prosbą żebyście mnie nie usuwały. Miałam ostatnio bardzo ciężki okres z różnych powodów - nie będę się tu wdawać w szczegóły ale staram się Was cały czas podczytywać i raczej jestem na bieżąco.
Bardzo pogorszył mi się wzrok w ciąży zwłaszcza jedno oko - w ciągu paru miesięcy o 2 dioptrie (więc teraz mam -5,5 ), więc dodatkowo przeważnie jak juz Was nadrobie to oczka mnie tak bolą że nie mam sił juz nic pisać. Mimo to postaram się poprawić.

Moja ciąża przebiegała dotąd raczej bez poważniejszych problemów a ostatnio zaczęła się skracać szyjka i mam już do końca bardzo się oszczędzać i raczej leżeć. Generalnie czuje się nie za dobrze a do tego wzięło mnie od wczoraj okropne przeziębienie!
Jestem troche podłamana bo nie mam jeszcze duużżo rzeczy kupionych dla dzieciaczka i niestety wszystko teraz musze zlecić mężowi.

Lekarz utrzymuje że nasz dzidziuś to 100% chłopczyk NAd imieniem jeszcze się zastanawiamy, ale typy już są.

A jakie macie typy?

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość

Ja od wczoraj piorę i prasuje, została mi jedna suszarka ciuszków do wyprasowania i do wyprania pościel, ochraniacze koce pieluchy itp.
Ja od wczoraj też mam akcję PRANIE, dziś jeszcze nastawię jedna pralkę tylko, ale od dziś zaczyna się akcja PRASOWANIE. Nie wiem czy się wyrobię, bo chciałam smażyć te oponki serowe, więc zaraz jak zejdę z wizażu zabieram się do pracy

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
No mi się zrobiły okropne na biuście (mimo balsamowania), ale chyba dlatego, ze przed ciążą miałam bardzo amlutki a teraz sporo urósł i raczej tak raptownie. na brzuchu nie mam na szcęscie nic i odpukać, oby tak zostało. Za to ostatnio zauważyłam kilka na pośladkach i do tego jeszcze też pojawił mi się tam celulit z którym wcześniej nie miałam większych problemów. Efekt jest taki, że płakać mi się chce jak patrze na mój tyłek, wygląda paskudnie z tym wszystkim teraz A od początku ciąży cały czas się balsamuję, żeby ta skóra nawilżona była i przygotowana na rozciąganie i eh, mimo wszystko nie obyło się bez tego dziadostwa. Poza tym jak mi się te rozstępy robiły na pośladkach to czułam normalnie jak mnie w tym miejscu skóra bolała, piekła i tak ciągnęła. teraz póki co dolegliwości minęły, więc już może więcej się nie zrobi
Ja od samego początku się smaruję, wydałam już kupę szmalu na te wszystkie kremy, jedna mustela jakieś 80 zł kosztuje a średnio raz w miesiącu muszę mieć nową (smaruję się 2 razy dziennie). Ale ja to strasznie od samego początku bałam się okrutnie tych rozstępów. I co? Mi się na cycu zrobił już w drugim miesiącu hehehe kiedy mi wyskoczyły jak dwie torpedy do przodu. Też miałam niewielki biust i też w ciągu miesiąca zrobił się olbrzymi, co przy mojej drobnej posturze (wtedy jeszcze ) wyglądało dość dziwnie, czułam się jak mała milka muuuuuu

Pewnie zależy to w większości od cech i predyspozycji genetycznych, ale jeśli można genetyce nie "pomagać" w tej kwestii to ja jestem ZA. I efekt jest taki, że więcej u siebie rozstępów nie mam. Brzuszek, dupcia, póki co gładkie.

Ale powiem Wam też, że bardzo często rozstępy robią się kobietom po ciąży. Bo to działa w obie strony, jak skóra się gwałtownie rozciąga oraz jak musi się gwałtownie kurczyć. I babeczki często cieszą się, że udało się przez całą ciążę przejść bez rozstępów, po czym przychodzi tydzień po porodzie a tam rozstępy. Tak więc radzę też zawczasu zaopatrzyć się w jakiś dobry krem poporodowy i nie zaniedbać tego. Wiadomo, że będziemy na czym innym skupione, ale jednak na smarowanie czas znaleźć trzeba Ja bynajmniej już rozglądam się za dobrą serią poporodową

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

W ogóle jestem W Ś C I E K Ł A

Od 3 nie śpię! obudziłam się na chwilę z potrzebą "na si"
a teściowie sie obudzili - chyba im zimno było bo grzejnik się zapowietrzył i zaczęli robić przy tym grzejniku!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
także po moich rurach tak "muzyczka" leciała że wyprowadzili mnie z równowagi, TŻ oczywiście ma sen jak kamień, można go przenosić i tylko obróci się na drugi boczek więc jemu nic nie wadziło.
Tak mnie nerwy wzięły że 2h leżałam i próbowałam zasnąć - ale to nic nie dało więc siedzę.
Achhh Jesuis takie noce są straszne
Ja dziś spałam tak w kratkę, a nad ranem za to przyśnił mi się jakiś koszmar. Śniło mi się, że stalam na jakimś trawniku i widziałam samolot w górze. I jakaś awaria była bo po kolei wyskakiwali z niego pasażerowie. Tylko że żadnemu nie otwierał się spadochron i każdy spadał na ten trawnik jak kamień. Dodam tylko, że spadł mój mąż, moja przyjaciółka, sami moi znajomi. Okropny sen.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
to ja poproszę o taki sen, wtedy byłabym spokojniejsza, skoro proroczy
bo zaczynam chyba schizować lekko........na punkcie braku ruchów dziecka lub zbyt małym.
Tłumaczę na razie sobie tym, że może łożysko i dziecko są tak ułożone, że nie czuję tego tak mocno i tak często................... .....
Lilijko a próbowałaś zjeść coś mega słodkiego i położyć się na pół godzinki? U mnie to zawsze działa, mały zaczyna się tak rozkręcać, że szkoda gadać. Spróbuj wziąć dzieciaka na słodkie, może zadziała
Stary 2010-12-04, 08:51   #213
muron
Zakorzenienie

mam nadzieję i po porodzie uniknąć rozstępów: mama nie ma w ogóle, a mamy taką samą budowę, tyle samo w ciąży przytyłyśmy. Nie powiększyłam się nadprogramowo, brzuch mam raczej niewielki. Biust tylko się wypełnił, pozostałam przy swoim rozmiarze, a karmić pewnie nie będę, a jeśli już to króciutko. Trzeba będzie tylko celluliit z dupska zbić, bo choć gatki zasłaniają, to on w mojej głowie jest. Kiedyś się o nim nie mówiło, nikt go nie zauważał:-( Mnie się kończy oliwka palmers, muszę nową kupić.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:52   #214
vilya
Zadomowienie

rozstępy ja mam na tyłku i z tyłu ud. Najgorsze jest udo lewe - rozstęp na rozstępie.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:00   #215
muron
Zakorzenienie

chyba jestem fuksiara, tfu tfu odpukać

Dziś muffinki robię. Kupiłam super pisaki do dekorowania ciasteczek. Nie lukrowe- miały beznadziejne kolory i smak, tylko czekoladowe-biała, mleczna, gorzka, z Oetkera za 6 zeta

Stary 2010-12-04, 09:01   #216
gosiaczek071
Zakorzenienie

Saj własnie koleżanka polecala serie palmers poporodowa. Muron co myślisz o tych kosmetykach? Godne uwagi?

Ja tez mam z musteli skondensowane serum na Rozstepy ale używam tylko do brzucha. Teraz nie smaruje brzucha żeby nie wywołać skurczy.

W ogóle cieżko mi się nawet balsamem samej posmarowac...
Nie mówiąc o wlozeniu globulek przeciwgrzybicznych do pipki. A muszę co wieczór jedna:/ magiczna konstelacja tez dostalas??
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:07   #217
muron
Zakorzenienie

no ja je reklamuję od początku. Używam różnych serii od 5 lat. Są świetne. I na alle w normalnych cenach

Jak pisałam mam krem-koncentrat i oliwkę, pięknie pachnie, świetnie się rozprowadza, szybko wchłania i ładnie nawilża

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

dla tych co urządzają jeszcze pokoiki:
http://www.leroymerlin.pl/produkty/s...228896933.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 09:35   #218
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

No wlasnie ciekawe co bedzie z tymi rozstepami. Ja mam stare z okresu dziecinstwa, wiec myslalam, ze teraz bede miec rozstep na rozstepie, ale odpukac na razie ani 1 nowego, a brzuch mam spory, przytylam w sumie 14 kg - 32tc, tylko wlasnie tez slyszalam o tych poporodowych rozstepach, okropienstwo.
Mi sie samej nie chce smarowac, zatrudniam do tego TZ, duzo przyjemniej

Ja nie dostalam zadnych przeciwgrzybicznych globulek, jak mnie zaswedzialo przez 2 dni to smarowalam clotrimazolem i jest ok. Zreszta jakis zwiekszonych uplawow tez nie zauwazylam. Na szczescie nic do srodka nie pakuje, nie znosze.
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:36   #219
Justyna M
Rozeznanie

lilijka wklej proszę namiary na tego sprzedawcę z allegro ,u którego robiłaś zakupy

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 09:39   #220
Enia_
Zadomowienie

Witam się w sobotni słoneczny poranek
Mała dała pospać dłużej a teraz wcinam płatki z mleczkiem co by głodna nie była

W ogóle jaki miałam dziś sen ................. śniło mi się że piłam wódkę na uczelni z koleżankami na piątym roku ,przyłapał nas profesor ( w jego roli Andrzej- Budzyń z M jak Miłość) i nas wywalił ze studiów a wódke zarał A najlepsze jest to że nie przepadam za samym zapachem wódki a co dopiero piciem

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
No teraz to mnie zabiłaś, ja myślałam o takich z różową nakrętką, w pudełeczku, nie tubce, tylko jeden jest z wit. A+E, a drugi nie pamiętam. Teraz to już w ogóle nie wiem.

Widzę, że jeszcze sporo osób nie ma karmników, w tym ja. Jeden mam przerabiać, ciekawe, czy zdążę, a drugi mi na all zwinęli. To by było na tyle.
Ja też nie mam bo nie mogę się zdecydować

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Też się nad tymi rozstępami zastanawiam, bo mojej koleżance się porobiły właśnie w 9. miesiącu
mam nadzieje że mnie ominą

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
powyżej 40 i to już starsza babka?;-)
starsza babka ? heh powiedziałabym że młoda położna

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
eeeeeeeeeeej weźcie bo ja to jak będę miała 40lat to chyba się położę umierać jak ktoś mi powie że jestem starsza babka

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
rozstępy ja mam na tyłku i z tyłu ud. Najgorsze jest udo lewe - rozstęp na rozstępie.
Ja przed ciążą miałam 3 rozstępy wlaśnie na lewym udzie a tera zniknęły nie wiedząc czemu

Cytat:
no ja je reklamuję od początku. Używam różnych serii od 5 lat. Są świetne. I na alle w normalnych cenach

Jak pisałam mam krem-koncentrat i oliwkę, pięknie pachnie, świetnie się rozprowadza, szybko wchłania i ładnie nawilża

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

dla tych co urządzają jeszcze pokoiki:
http://www.leroymerlin.pl/produkty/s...228896933.html
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 10:11   #221
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

o rany....
jakbym była tym cukiernikiem to bym nie dotrwała do końca dzieła wtrząchnęłabym tą czekoladową królową śniegu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 58059_481687131800_110766351800_5749686_5027843_n.jpg (86,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 150852_481239341800_110766351800_5743636_7506766_n.jpg (58,8 KB, 45 załadowań)
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 10:22   #222
marleen32
Rozeznanie

Witam
Co do lozek pietrowych, moje dziewczyny maja, ale pamietam jak sprzedawca pytal, czy mlodsza ma skonczone 6 lat, bo od tylu dopiero mozna (dziecko reaguje w nocy jak sie przebudzi itd)., miala wtedy 5 i pol roku, kupilismy jednak, z tym ze ona miala zakaz wchodzenia na gorna czesc do 6 lat wlasnie, do dzis spi na dole (teraz ma prawie 7), czasem z siostra na gorze, ale jak mowie, ona ma juz prawie 7 lat, przed 6 rokiem zycia sa niebezpieczne, byly tu straszne przypadki jak dziecko spadlo, polamalo sie, a nawet gorzej , wiec ja bym nie ryzykowala.
No i nasze nie jest jakos ekstra wysokie, cos ponad 1,50, tyle ile normy wymagaja, bo jak za malo miejsca od sufitu do spania, to dziecko malo powietrza ma.
No, ale my kupujac nie liczylismy, ze malenstwo bedzie, teraz bym nie kupila, chyba je rozlozymy (z naszego mozna dwa oddzielnie stojace zrobic), ale to jak malenstwo samo chodzic zacznie

Mi sie snilo moje malenstwo, ze wyjatkowo duza byla ( w sensie dluga) , zadne ubranka jej nie pasowaly, a ja sie dziwilam, ze TZ wzrostu sredniego, ja tez (1,68), a ona wielka taka.
I pytalam TZ jak on to swoim kolegom wyjasni.
Mi sie poprzednio dzieciaki na tym etapie tez wysnily, wiec chyba wiem, jak malutka wyglada, bo jak mi sie snily, tak tez wygladaja, co lepsze TZ tez.
Calowalam ten buziaczek, i wtedy bezlitosna srednia mnie obudzila.
Nic zmykamy na zakupy, i sanki.
Milego dnia
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 10:52   #223
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
to ja poproszę o taki sen, wtedy byłabym spokojniejsza, skoro proroczy
bo zaczynam chyba schizować lekko........na punkcie braku ruchów dziecka lub zbyt małym.
Tłumaczę na razie sobie tym, że może łożysko i dziecko są tak ułożone, że nie czuję tego tak mocno i tak często................... .....
lilijka, nie martw się tym. Pytałam o to lekarza i powiedział, że jedne kobiety odczuwają dziecko mniej, a drugie bardziej. Wszystko zależy od organizmu, od ułożenia łożyska itp. Ja zaczęłam ostatnio sobie notować, kiedy się rusza i jestem spokojniejsza, bo widzę, że często się rusza. Ważne, aby podczas aktywności było 10 ruchów na godzinę. Najlepiej zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku, powinno się zacząć ruszać. A jak dalej Cię to niepokoi, to można wykonać USG Dopplera. Badanie to sprawdza wszystkie przepływy (mózg, serce i maciczne). Ten typ USG jest pomocny w wykrywaniu wielu wad. We Wrocławiu koszt takiego badania to 80 zł.

A ja mam w nosie rozstępy. Niczym się nie smarowałam od początku ciąży, ( kilka razy oliwą z oliwek, ale potem przestałam) i nie mam rozstępów Wydaje mi się, że im więcej wcieramy w siebie tych specyfików, tym gorsze rozstępy.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 10:52   #224
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
lilijka wklej proszę namiary na tego sprzedawcę z allegro ,u którego robiłaś zakupy
już wklejam.........a zrobiłam to kilka stron wcześniej............dla was wszystko , akurat masz z pudełkiem
http://allegro.pl/item1331215520.html
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:01   #225
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
nie wiem jaki Linomag miała na mysli Marika ale ja używałam tego zielonego i bardzo go sobie chwialiłam wiec i teraz napewno kupie...
http://www.magiczna.com/dermatologia...masc-30-g.html
dzięki

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Ale mój mąż za każdym razem jak mu pokażę nowy rozstęp i narzekam, to mnie przytula i mówi, że dla niego i tak jestem śliczna, a nasza dziewczynka rośnie i powinnam się z tego cieszyć, a nie narzekać...
e tam, tego się nie pokazuje mężowi :P a nuż nie zauważy

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Ale powiem Wam też, że bardzo często rozstępy robią się kobietom po ciąży. Bo to działa w obie strony, jak skóra się gwałtownie rozciąga oraz jak musi się gwałtownie kurczyć. I babeczki często cieszą się, że udało się przez całą ciążę przejść bez rozstępów, po czym przychodzi tydzień po porodzie a tam rozstępy. Tak więc radzę też zawczasu zaopatrzyć się w jakiś dobry krem poporodowy i nie zaniedbać tego. Wiadomo, że będziemy na czym innym skupione, ale jednak na smarowanie czas znaleźć trzeba Ja bynajmniej już rozglądam się za dobrą serią poporodową
nie dołuj :/

Cytat:
Dziś muffinki robię. Kupiłam super pisaki do dekorowania ciasteczek. Nie lukrowe- miały beznadziejne kolory i smak, tylko czekoladowe-biała, mleczna, gorzka, z Oetkera za 6 zeta
pochwal się potem, jak tam się sprawują, mam w planach do pierniczków je "zatrudnić"

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:07   #226
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

saj, hawea, na mojego brzdąca słodkie nie działa, ani lewa strona ........postanowiłam jednak porozmawiać o tym z tą lekarką do której idę we wtorek. Staram się jak najmniej tym stresować i myśleć o tym. A jak da jakieś znaki, to proszę po cichutku o więcej.

Jestem już po spotkaniu z dziadkami . Dostałam już mikołaja i mogłam kupić sobie piżamkę z długimi spodniami i długim rękawem, bo ta moja dokonała już żywotu ostatecznego, aż wstyd było ją ubierać. Najlepsze było to, że pani ekspedientka (która zna mnie, bo zawsze u niej kupuję piżamki, już od lat) pomyślała, że to moi rodzice są, a nie dziadkowie. To już nie pierwszy raz słyszałam od obcych osób. I w sumie tak jest, bo moi rodzice niestety nie zdali egzaminu z rodzicielstwa. Za to dziadkowie jak najbardziej i za to ich kocham. Bardzo, bardzo, bardzo.
Nadarzyła się okazja i kupiłam więc choinkę, małą, gęstą, ok 80 cm.....taką jaką chciałam, wymarzoną. Teraz będę się zastanawiać nad ozdobami.............

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość

A ja mam w nosie rozstępy. Niczym się nie smarowałam od początku ciąży, ( kilka razy oliwą z oliwek, ale potem przestałam) i nie mam rozstępów Wydaje mi się, że im więcej wcieramy w siebie tych specyfików, tym gorsze rozstępy.
popieram, też mam to w nosie, miałam rozstępy i mieć będę, takie me geny, cellulit hmmmmmmm nie wiem czy mam czy nie, też się nie martwię. Mam w nosie to. Modelką nie jestem, a w zamian mam nadzieję być dobrą mamą
Stary 2010-12-04, 11:09   #227
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień !

Ja również melduję się na nowym wątku chociaż zapewne będę wpadała troszkę rzadziej

Przepraszam jeśli kogoś nastraszyłam opisem porodu, ale nie pisałam chyba o tym, ze ból jest nie do opisania tylko uczucie jakie towarzyszy parciu A to zupełnie inna bajka
Ból był znośny, sama się dziwiłam, że nawet w miarę wytrzymałam....być może gdybym rodziła dłużej dałby mi się we znaki. Ale w tym przypadku był tak mniej więcej 20-krotnie silniejszy niż przy miesiączce.

Sara urodziła się mając 52 cm
Mam w związku z tym problem z ciuszkami.....bo byłam przygotowana na większego klopsa Esterka musiała mi przywieźć ciuszki od lalek.....
Moja Kruszynka jak na razie jest grzeczna jak Aniołek. Ślicznie śpi, pięknie je i robi zólte kupki Oby tak dalej

W trzeciej dobie po porodzie dostała żółtaczkę, ale wypisali ją do domku. Miała jednak przez jedną noc i dzień zastosowaną fototerapię. Leżała sobie ze mną na sali na specjalnych lampach i się wygrzewała. Teraz stosuje naturalna fototerapię słoneczkiem
Rozwija się prawidłowo i jest bardzo silna. Była dzisiaj u nas położna i dziwiła się, że wcześniaczek a sama już na brzuszku obraca główkę

Wstawiam parę zdjęć z ostatnich dni Mojej Małej Księżniczki
1 zdjęcie jeszcze w szpitalu na tatusinych rączkach
2 zdjęcie w szpitalu na lampach do fototerapii
3,4,5 zdjęcie w domku, dwa ostatnie sprzed godzinki
Mariko śliczna jest Sarka - zazdroszczę Tobie, że już przytulasz swojego Maluszka!! Ale jeszcze trochę i na mnie przyjdzie czas.

Witam Was sobotnio! Wczoraj robiliśmy z mężem imprezkę dla znajomych i tak się narobiłam, że stwierdziłam, że do porodu więcej takich spotkań u siebie w domu nie robię...mąż dzielnie pomagał mi w kuchni, ale mimo to plecy bolały mnie przeokropnie. Z tego powodu o 22 byłam już tak śpiąca, że znajomi taktownie wrócili do domku...

Martwię się, jak dam sobie radę w święta - czy dam radę przygotować Wigilię...chyba serio w tym roku odpuszczę i do Mamy pojedziemy na kolację.

Co do wkreślania z listy, jak bym się wstrzymała...czy te kilka nicków tak bardzo Wam przeszkadza?? Nie wszystkie dziewczyny mają przecież czas, żeby bywać na forum codziennie...ja sama coraz rzadziej tu zaglądam, po prostu wolę sobie iść na spacer, czy książkę poczytać, niż przed kompem całe dnie siedzieć...mimo to jestem na bieżąco, czytam Wasze posty, po prostu mniej się udzielam.

No nic, ja zmykam na obiadek - dziś mąż zrobił nam naleśniki na słodko, także ślinka mi leci. Miłej i słonecznej soboty.

lilijko - my też w tym roku kupujemy żywą choinkę!! Ale to przed Wigilią samą...za to karp już w czwartek pływał w brodziku...dziś już mrozi się z zamrażalce .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-04 o 11:11
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:09   #228
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Nie pomogę, bo ani nie planuję zakupu, ani nie mam z AVENTEM doświadczenia, ale możesz po komentarzach popatrzyć. No i czy w razie W to jest ciężki do naprawienia sprzęt?

Ja cellulit miałam "na szczęście" już wcześniej ale chciałabym go nie mieć. Ale nad tym w sumie się da popracować, więc źle nie jest, gorsze rozstępy, ale ja już o nich nie piszę, bo średnio co 10 stron piszę na ich temat elaborat. Spróbuję po porodzie jakoś nad tym popracować. Ale chyba nie sama, a z pomocą specjalisty.

Aha, dowiedziałam się, że zarówno babcia, jak i mama miały mało pokarmu. Zastanawiam się, czy jest sens w ogóle się za karmienie piersią zabierać.

rozstepy to ja mam straszne po pierwszej ciazy bo gwaltownie zaczelam tyc i tez po porodzie sie pojawily ,na szczescie na brzuszku na razie nie widac ,ale tez czym jasniejsza karnacja tym slabiej je widac a ja wlasnie taka mam.
za to celulit mega na posladkach i udach,nienawidze go
mam nadzieje ze karmiac piersia bede pic bardzo duzo wody i zamierzam przejsc na diete aby dzieciaczkowi bylo lekkostrawnie to i tym samym schudne i sie tego pozbede.

moja mama przy 3 dzieci miala zero pokarmu i nie mogla karmic za to ja mialam taki cyc z mlekiem ze szok ,takze chyba nie ma z tym reguły

co do Aventu uwazam ze to solidna firma,choc chyba w dzisiejszych czasach wszystko produkuja o slabszym dzialaniu coby zbyt dlugo nie posluzylo ale to raczej mam na mysli aparaty cyf,tv itp

a mi nic sie nie sni jakos

a glowa boli mnie cholernie ,jeszcze Tz mnie wkurza bo leni sie mi pomóc a ja juz dumam jakby poprzestawiac meble ,tylko ze fakt on sam rady nie da a z tym brzuchem do przenoszenia tez sie nienadaje ,hmm trzeba kogos do pomocy
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:17   #229
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a ja nie mam żywej choinki, tylko sztuczną A na karpia dla męża to liczę dostać od teściów, bo ja za to się nie zabiorę.

co do listy chodzi w tym tylko o to, że jest problem z ilością znaków i doszłyśmy do wniosku, że nikogo nie wykreślimy, bo nagle zrobił się wokół tego niesamowity szum. Więc proponuję zakończyć temat, bo żadnych zmian nie będzie w tej kwestii.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 11:19   #230
cytrynka3002
Zadomowienie

Aha, mam jeszcze do Was pytanie odnośnie karuzeli dla Maluszka - jakiej firmy macie, no i jakie "gadżety" posiada?

Ja zastanawiałam się nad jedną z Fisher Prica, ma dużo melodyjek, lampkę nocną, projektor na sufit, pilota....na początku mi się podobała, ale teraz zastanawiam się, czy jest sens dla niemowlaka kupować takie coś?? Czy nie lepiej zwykłą, prostą karuzelkę z kolorowymi msiami, kilkoma melodyjkami i już??

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
a ja nie mam żywej choinki, tylko sztuczną A na karpia dla męża to liczę dostać od teściów, bo ja za to się nie zabiorę.

co do listy chodzi w tym tylko o to, że jest problem z ilością znaków i doszłyśmy do wniosku, że nikogo nie wykreślimy, bo nagle zrobił się wokół tego niesamowity szum. Więc proponuję zakończyć temat, bo żadnych zmian nie będzie w tej kwestii.
No i najlepiej. Bo już się bałam, że niedługo i siebie na liście nie zobaczę.

U mnie karpiem zajmuje się zawsze mąż.

Stary 2010-12-04, 11:23   #231
izus123
Raczkowanie

Hej Mamuśki
Własnie zabieram się za pranie pierwszej partii ubranek, jestem w koncu na L4, to sobie troche poprasuję. Właśnie przyszły mi indyjskie orzechy do prania- coś dla ekoMAMUŚ
Podsyłam linka dla zainteresowanych:
http://dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2010-12-04 o 11:25
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:37   #232
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

My choinkę mamy zawsze obowiązkowo żywą
Zmieniamy tylko ozdoby choinkowe. W tamtym roku mieliśmy stół na złoto z ecru, i choinkę też na złoto, a w tym roku sobie wymyśliłam na bordo Więc wszystkie dodatki (serwety, podkładki, świeczniki, kamyczki itp) będą w tym kolorze. I choinka również będzie na bordowo, mamy już komplet ozdób na choinkę

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:41   #233
make_up_istka
BAN stały

Gosiaczku Jeśli chodzi o mleczko pielęgnacyjne Hippa, to skład ma całkiem dobry, raczej uczulić nie powinno, do kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała Hippa (w tubce) do końca przekonana nie jestem, bo taki krem wolę mieć bez cynku (a ten ma) żeby nie wysuszał. Całkiem fajny składowo jest krem do skóry wrażliwej Babydream Extrasensitive (biała tubka w pudełku) ale jak ktoś lubi zapachy to go nie polubi, bo jest perfumowany. Konsystencja dla mnie nieco zbyt wodnista. Ja osobiście do pielęgnacji mam Dermosan N+R, bo wg mnie świetnie nawilża i natłuszcza, a nie zapycha (zobaczymy czy maluchowi się spodoba) i nie podrażnia - na duży mróz kupuję wersję tłustą. Nivea ma dość długie składy, ja raczej stawiałabym na te prostsze.

My się nastawiliśmy na tę karuzelę: http://megaplaneta.pl/pl/fisher-pric...tor-pilot.html Może mała dostanie awansem na gwiazdkę

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-04 o 11:44
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:46   #234
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
No wlasnie ciekawe co bedzie z tymi rozstepami. Ja mam stare z okresu dziecinstwa, wiec myslalam, ze teraz bede miec rozstep na rozstepie, ale odpukac na razie ani 1 nowego, a brzuch mam spory, przytylam w sumie 14 kg - 32tc, tylko wlasnie tez slyszalam o tych poporodowych rozstepach, okropienstwo.
Mi sie samej nie chce smarowac, zatrudniam do tego TZ, duzo przyjemniej

Ja nie dostalam zadnych przeciwgrzybicznych globulek, jak mnie zaswedzialo przez 2 dni to smarowalam clotrimazolem i jest ok. Zreszta jakis zwiekszonych uplawow tez nie zauwazylam. Na szczescie nic do srodka nie pakuje, nie znosze.
Mi dał profilaktycznie. Powiedział ze przy krążku robi się dużo wydzieliny która może powodować grzybka lub stany zapalne.
A placilas dodatkowo za pessar czy w cenie wizyty był? Ciekawa jestem ile to normalnie kosztuje, ja nie placilam. Swojego już nie czuje tylko pipka mnie czasem boli jakby mnie ktoś kopnął...

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Aha, mam jeszcze do Was pytanie odnośnie karuzeli dla Maluszka - jakiej firmy macie, no i jakie "gadżety" posiada?

Ja zastanawiałam się nad jedną z Fisher Prica, ma dużo melodyjek, lampkę nocną, projektor na sufit, pilota....na początku mi się podobała, ale teraz zastanawiam się, czy jest sens dla niemowlaka kupować takie coś?? Czy nie lepiej zwykłą, prostą karuzelkę z kolorowymi msiami, kilkoma melodyjkami i już??

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

No i najlepiej. Bo już się bałam, że niedługo i siebie na liście nie zobaczę.

U mnie karpiem zajmuje się zawsze mąż.
Ja mam z FP co była wielokrotnie pokazywana tutaj. Na pilota, z projektorkiem i z musiało tymi pastelowymi, melodyjki ma ładne i chyba dodatkowo szum fal czy coś w tym stylu. Przy córce dużo uzywalam. A ze dostałam to innych nawet nie brałam pod uwagę
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:02   #235
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

My się nastawiliśmy na tę karuzelę: http://megaplaneta.pl/pl/fisher-pric...tor-pilot.html Może mała dostanie awansem na gwiazdkę
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Ja mam z FP co była wielokrotnie pokazywana tutaj. Na pilota, z projektorkiem i z musiało tymi pastelowymi, melodyjki ma ładne i chyba dodatkowo szum fal czy coś w tym stylu. Przy córce dużo uzywalam. A ze dostałam to innych nawet nie brałam pod uwagę

No właśnie o tę nam chodziło. Właśnie z mężem patrzymy na all, ale jak na razie ta nam się najbardziej podoba...w sklepach nic ciekawego w sumie nie widziałam do tej pory...

Kurczę, nie mam prezentu na Mikołaja dla drugiej połówki, pomysłów brak.

Stary 2010-12-04, 12:03   #236
make_up_istka
BAN stały

Dobijcie, moje żeeeeeeeeeeeeeeeeebrooooo !!!!

Jade na tę giełdę, może mi przejdzie...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:08   #237
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Gosiaczku Jeśli chodzi o mleczko pielęgnacyjne Hippa, to skład ma całkiem dobry, raczej uczulić nie powinno, do kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała Hippa (w tubce) do końca przekonana nie jestem, bo taki krem wolę mieć bez cynku (a ten ma) żeby nie wysuszał. Całkiem fajny składowo jest krem do skóry wrażliwej Babydream Extrasensitive (biała tubka w pudełku) ale jak ktoś lubi zapachy to go nie polubi, bo jest perfumowany. Konsystencja dla mnie nieco zbyt wodnista. Ja osobiście do pielęgnacji mam Dermosan N+R, bo wg mnie świetnie nawilża i natłuszcza, a nie zapycha (zobaczymy czy maluchowi się spodoba) i nie podrażnia - na duży mróz kupuję wersję tłustą. Nivea ma dość długie składy, ja raczej stawiałabym na te prostsze.

mialam wlasnie taka karuzelke przy corci ale chyba one dla niemowlaczkow sa jeszcze za wczesne, tak teraz mysle wiec nie spiesze sie z tym zakupem choc byla bardzo fajna .
fajne sa jeszcze z tiny love bo maja muzyke klasyczna .obecnie mam malutka zaczepuana pozytywke ,taka nakrecana z mamas papas i misia z odglosami z brzuszka mamy .
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:11   #238
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Mam chwileczkę więc wpadłam Was podczytać i coś naskrobać
Mała pewnie nie długo będzie się budziła więc tylko szybko napiszę co mi na wątrobie leży

gociak58 nie byłabym taka pewna czy nie powiększy Ci się biust o dwa rozmiary podczas laktacji.....mnie poszybował o ........trzy! Właśnie zamawiam większe staniki na Allegro bo te, które mam są mi za ciasne

anka_bzzz to, że Twoja mama i babcia miały pokarmu nie znaczy, ze Ty będziesz miała mało A sens w karmieniu piersią zawsze jest
Niestety czasami jednak nie jest to łatwa droga Ale ja się nie poddawałam i teraz wychodzę już na prostą
Sara na początku ssała bardzo ładnie i piła też ekstra, ale kiedy dopadł mnie nawał, brodawki tak się powiększyły i zrobiły się tak zbite, że nie potrafiła ich chwycić Troszkę walczyłyśmy, było też nieco łez szczególnie moich Ale nauczyłyśmy się jak sobie z tym radzić i teraz jest OK Teraz z kolei walczę z nadmiernym wypływem pokarmu.....po prostu leci jak z kranu....a ja już nie wiem czym zabezpieczać bluzki przed przemoczeniem Wkładki do staników nie zdają egzaminu w ogóle.....

cytrynka3002 też zastanawiałam się nad taka karuzelką, ale zamówiłam ją sobie na gwiazdkę od siostry Jestem ciekawa czy się sprawdzi....bo bajerów ma dużo....

Dziewczyny cellulit jest spowodowany zaburzeniami gospodarki lipidowo-tłuszczowej, więc na pewno idzie go zwalczyć radzę zrobić sobie badanie np. na cholesterol, bo jeśli jest go za dużo, może pojawiać się cellulit
Rozstępy niestety nie znikają...... Chyba, że usunięte zabiegowo. I według mnie smarowanie się specyfikami mało daje. Jeśli ktoś ma takie tendencje to się tego nie przeskoczy
Ja na całe szczęście w ciąży się rozstępów nie nabawiłam
Mam za to trochę na udach z czasów dojrzewania Ale przyzwyczaiłam się do nich

Troszkę o pielęgnacji dzieciątka

Na początku radzę się zaopatrzyć w większą ilość.......ciuszków.....Ja non stop piorę Co prawda tych maleńkich nie mam za wiele więc może dlatego tak to wychodzi.
Sara czasami ulewa a wtedy nie ma zmiłuj trzeba przebrać wszystko.....zdarzyło się jej też strzelić kupkę na świeże ciuszki, ale to już opanowałyśmy dziecka trzeba się nauczyć jednak
Bardzo przydatne są też pieluszki tetrowe Przydają się do wszystkiego : do podłożenia pod główkę, do wytarcia buźki po mleczku, do podłożenia pod buziaczek jak pije żeby się nie pomoczyła, podczas ściągania pokarmu laktatorem, na przewijak. Także polecam, najlepeij te najzwyklejsze białe Prościej je wrzucić w wysoką temperaturę jak się zabrudzą kupką np. albo mlekiem.
Odnośnie pieluch wielorazowych - nie stosowałam jeszcze bo na razie to się mi nie opłaca Sara robi kupki z prędkością światła. dzisiaj w nocy podczas jednego przebierania zużyłam.......4 pieluchy! Za każdym razem myślałam, że to koniec, nawet trochę odczekiwałam z gołą dupką, a jak tylko założyłam świeżą.......Mała sru....
Także myślę, że jak już unormuje się częstotliwość kupek, wtedy zacznę je zakładać. Zresztą jest jeszcze jeden problem....ona ma po prostu za małą pupcię na te pieluchy
Pytałyście o Linomag, wstawiam zdjęcie tego, który ja kupiłam.

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie tego co warto kupić a co nie - piszcie postaram się odpowiadać w miarę na bieżąco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg linomag_masc.jpg (14,0 KB, 10 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:12   #239
rekinek83
Raczkowanie

lilijka3 dziekuje za poprawienie nicku na liście i miłe ponowne przywitanie.

Widzę, że dużo dziewczyn bierze się dzis za prasowanie ubranek, ja może też coś w tej kwestii podziałam jak dam rade. Dwa prania mam już za sobą ale z prasowaniem jeszcze nie ruszyłam z kopyta.
Coś mnie troszkę pobolewa brzuch jak na okres ale mam nadzieje, że to tylko przejściowe. Noc przespana prawie cała /z przerwami na siku / bo poprzednia była prawie zupełnie bezsenna

pozdrawiam Was sobotnio i idę się trochę ogarnąć bo jeszcze w szlafroczku siedzę
rekinek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:20   #240
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Dobijcie, moje żeeeeeeeeeeeeeeeeebrooooo !!!!

Jade na tę giełdę, może mi przejdzie...
proszę

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Mam chwileczkę więc wpadłam Was podczytać i coś naskrobać
Mała pewnie nie długo będzie się budziła więc tylko szybko napiszę co mi na wątrobie leży

gociak58 nie byłabym taka pewna czy nie powiększy Ci się biust o dwa rozmiary podczas laktacji.....mnie poszybował o ........trzy! Właśnie zamawiam większe staniki na Allegro bo te, które mam są mi za ciasne

anka_bzzz to, że Twoja mama i babcia miały pokarmu nie znaczy, ze Ty będziesz miała mało A sens w karmieniu piersią zawsze jest
Niestety czasami jednak nie jest to łatwa droga Ale ja się nie poddawałam i teraz wychodzę już na prostą
Sara na początku ssała bardzo ładnie i piła też ekstra, ale kiedy dopadł mnie nawał, brodawki tak się powiększyły i zrobiły się tak zbite, że nie potrafiła ich chwycić Troszkę walczyłyśmy, było też nieco łez szczególnie moich Ale nauczyłyśmy się jak sobie z tym radzić i teraz jest OK Teraz z kolei walczę z nadmiernym wypływem pokarmu.....po prostu leci jak z kranu....a ja już nie wiem czym zabezpieczać bluzki przed przemoczeniem Wkładki do staników nie zdają egzaminu w ogóle.....

cytrynka3002 też zastanawiałam się nad taka karuzelką, ale zamówiłam ją sobie na gwiazdkę od siostry Jestem ciekawa czy się sprawdzi....bo bajerów ma dużo....

Dziewczyny cellulit jest spowodowany zaburzeniami gospodarki lipidowo-tłuszczowej, więc na pewno idzie go zwalczyć radzę zrobić sobie badanie np. na cholesterol, bo jeśli jest go za dużo, może pojawiać się cellulit
Rozstępy niestety nie znikają...... Chyba, że usunięte zabiegowo. I według mnie smarowanie się specyfikami mało daje. Jeśli ktoś ma takie tendencje to się tego nie przeskoczy
Ja na całe szczęście w ciąży się rozstępów nie nabawiłam
Mam za to trochę na udach z czasów dojrzewania Ale przyzwyczaiłam się do nich

Troszkę o pielęgnacji dzieciątka

Na początku radzę się zaopatrzyć w większą ilość.......ciuszków.....Ja non stop piorę Co prawda tych maleńkich nie mam za wiele więc może dlatego tak to wychodzi.
Sara czasami ulewa a wtedy nie ma zmiłuj trzeba przebrać wszystko.....zdarzyło się jej też strzelić kupkę na świeże ciuszki, ale to już opanowałyśmy dziecka trzeba się nauczyć jednak
Bardzo przydatne są też pieluszki tetrowe Przydają się do wszystkiego : do podłożenia pod główkę, do wytarcia buźki po mleczku, do podłożenia pod buziaczek jak pije żeby się nie pomoczyła, podczas ściągania pokarmu laktatorem, na przewijak. Także polecam, najlepeij te najzwyklejsze białe Prościej je wrzucić w wysoką temperaturę jak się zabrudzą kupką np. albo mlekiem.
Odnośnie pieluch wielorazowych - nie stosowałam jeszcze bo na razie to się mi nie opłaca Sara robi kupki z prędkością światła. dzisiaj w nocy podczas jednego przebierania zużyłam.......4 pieluchy! Za każdym razem myślałam, że to koniec, nawet trochę odczekiwałam z gołą dupką, a jak tylko założyłam świeżą.......Mała sru....
Także myślę, że jak już unormuje się częstotliwość kupek, wtedy zacznę je zakładać. Zresztą jest jeszcze jeden problem....ona ma po prostu za małą pupcię na te pieluchy
Pytałyście o Linomag, wstawiam zdjęcie tego, który ja kupiłam.

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie tego co warto kupić a co nie - piszcie postaram się odpowiadać w miarę na bieżąco
słoneczko jakbyś mogła mi jeszcze powiedzieć, jak to zrobiłaś, że te zdjęcia na 1 stronie były pod daną nazwą, bo nie potrafię do tego dojść

Cieszę się, że Sara jest taką małą ekspertką kupkową.........

A i najważniejsze, dziękuję za materiały w imieniu wszystkich lasencji

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-12-04 o 12:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości