|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Witam z rańca!
Ja dziś pół nocy nie spałam bo męczyła mnie zgaga i chodziłam siku co chwila,a mąż mnie obudził o 8 i już oczywiście nie dał mi zasnąć... Dziś prasowanko ubranek i jeszcze jedna pralka ciuszków mi została.. Co do rozstępów to u mnie niet, ale za to cellulit (bez komnetarza)!!Ale pocieszam się że podobno z celulitem można skutecznie zawalczyć samej. Mężuś sprząta mieszkanko,dziś idzie na kawalerski (że też kawalerski to sami faceci bo mam taką ochotę wyjść do ludzi...) |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cześć dziewuchy,
noc taka sobie, za to straszny, straszny głód. Wieczorem staram się nic nie jeść, żeby zgaga mnie tak nie dręczyła, ale efekt jest taki, że rano staję się poszukiwaczem pożywienia. I mały też niezadowolony, kopie, żeby dostać miskę mleka ![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie macie typy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie zależy to w większości od cech i predyspozycji genetycznych, ale jeśli można genetyce nie "pomagać" w tej kwestii to ja jestem ZA. I efekt jest taki, że więcej u siebie rozstępów nie mam. Brzuszek, dupcia, póki co gładkie. Ale powiem Wam też, że bardzo często rozstępy robią się kobietom po ciąży. Bo to działa w obie strony, jak skóra się gwałtownie rozciąga oraz jak musi się gwałtownie kurczyć. I babeczki często cieszą się, że udało się przez całą ciążę przejść bez rozstępów, po czym przychodzi tydzień po porodzie a tam rozstępy. Tak więc radzę też zawczasu zaopatrzyć się w jakiś dobry krem poporodowy i nie zaniedbać tego. Wiadomo, że będziemy na czym innym skupione, ale jednak na smarowanie czas znaleźć trzeba ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś spałam tak w kratkę, a nad ranem za to przyśnił mi się jakiś koszmar. Śniło mi się, że stalam na jakimś trawniku i widziałam samolot w górze. I jakaś awaria była bo po kolei wyskakiwali z niego pasażerowie. Tylko że żadnemu nie otwierał się spadochron i każdy spadał na ten trawnik jak kamień. Dodam tylko, że spadł mój mąż, moja przyjaciółka, sami moi znajomi. Okropny sen. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję i po porodzie uniknąć rozstępów: mama nie ma w ogóle, a mamy taką samą budowę, tyle samo w ciąży przytyłyśmy. Nie powiększyłam się nadprogramowo, brzuch mam raczej niewielki. Biust tylko się wypełnił, pozostałam przy swoim rozmiarze, a karmić pewnie nie będę, a jeśli już to króciutko. Trzeba będzie tylko celluliit z dupska zbić, bo choć gatki zasłaniają, to on w mojej głowie jest. Kiedyś się o nim nie mówiło, nikt go nie zauważał:-( Mnie się kończy oliwka palmers, muszę nową kupić.
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
rozstępy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
chyba jestem fuksiara, tfu tfu odpukać
![]() Dziś muffinki robię. Kupiłam super pisaki do dekorowania ciasteczek. Nie lukrowe- miały beznadziejne kolory i smak, tylko czekoladowe-biała, mleczna, gorzka, z Oetkera za 6 zeta ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Saj własnie koleżanka polecala serie palmers poporodowa. Muron co myślisz o tych kosmetykach? Godne uwagi?
Ja tez mam z musteli skondensowane serum na Rozstepy ale używam tylko do brzucha. Teraz nie smaruje brzucha żeby nie wywołać skurczy. W ogóle cieżko mi się nawet balsamem samej posmarowac... Nie mówiąc o wlozeniu globulek przeciwgrzybicznych do pipki. A muszę co wieczór jedna:/ magiczna konstelacja tez dostalas?? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
no ja je reklamuję od początku. Używam różnych serii od 5 lat. Są świetne. I na alle w normalnych cenach
![]() Jak pisałam mam krem-koncentrat i oliwkę, pięknie pachnie, świetnie się rozprowadza, szybko wchłania i ładnie nawilża ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- dla tych co urządzają jeszcze pokoiki: http://www.leroymerlin.pl/produkty/s...228896933.html
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
No wlasnie ciekawe co bedzie z tymi rozstepami. Ja mam stare z okresu dziecinstwa, wiec myslalam, ze teraz bede miec rozstep na rozstepie, ale odpukac na razie ani 1 nowego, a brzuch mam spory, przytylam w sumie 14 kg - 32tc, tylko wlasnie tez slyszalam o tych poporodowych rozstepach, okropienstwo.
Mi sie samej nie chce smarowac, zatrudniam do tego TZ, duzo przyjemniej ![]() Ja nie dostalam zadnych przeciwgrzybicznych globulek, jak mnie zaswedzialo przez 2 dni to smarowalam clotrimazolem i jest ok. Zreszta jakis zwiekszonych uplawow tez nie zauwazylam. Na szczescie nic do srodka nie pakuje, nie znosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
lilijka wklej proszę namiary na tego sprzedawcę z allegro ,u którego robiłaś zakupy
![]()
#220 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się w sobotni słoneczny poranek
![]() Mała dała pospać dłużej a teraz wcinam płatki z mleczkiem co by głodna nie była ![]() W ogóle jaki miałam dziś sen ................. śniło mi się że piłam wódkę na uczelni z koleżankami na piątym roku ,przyłapał nas profesor ( w jego roli Andrzej- Budzyń z M jak Miłość) i nas wywalił ze studiów a wódke zarał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() starsza babka ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
o rany....
jakbym była tym cukiernikiem to bym nie dotrwała do końca dzieła ![]() ![]()
#222 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Co do lozek pietrowych, moje dziewczyny maja, ale pamietam jak sprzedawca pytal, czy mlodsza ma skonczone 6 lat, bo od tylu dopiero mozna (dziecko reaguje w nocy jak sie przebudzi itd)., miala wtedy 5 i pol roku, kupilismy jednak, z tym ze ona miala zakaz wchodzenia na gorna czesc do 6 lat wlasnie, do dzis spi na dole (teraz ma prawie 7), czasem z siostra na gorze, ale jak mowie, ona ma juz prawie 7 lat, przed 6 rokiem zycia sa niebezpieczne, byly tu straszne przypadki jak dziecko spadlo, polamalo sie, a nawet gorzej ![]() No i nasze nie jest jakos ekstra wysokie, cos ponad 1,50, tyle ile normy wymagaja, bo jak za malo miejsca od sufitu do spania, to dziecko malo powietrza ma. No, ale my kupujac nie liczylismy, ze malenstwo bedzie, teraz bym nie kupila, chyba je rozlozymy (z naszego mozna dwa oddzielnie stojace zrobic), ale to jak malenstwo samo chodzic zacznie ![]() Mi sie snilo moje malenstwo, ze wyjatkowo duza byla ( w sensie dluga) , zadne ubranka jej nie pasowaly ![]() ![]() I pytalam TZ jak on to swoim kolegom wyjasni ![]() Mi sie poprzednio dzieciaki na tym etapie tez wysnily, wiec chyba wiem, jak malutka wyglada ![]() ![]() Calowalam ten buziaczek, i wtedy bezlitosna srednia mnie obudzila ![]() ![]() Nic zmykamy na zakupy, i sanki. Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja mam w nosie rozstępy. Niczym się nie smarowałam od początku ciąży, ( kilka razy oliwą z oliwek, ale potem przestałam) i nie mam rozstępów ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item1331215520.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
saj, hawea, na mojego brzdąca słodkie nie działa, ani lewa strona ........postanowiłam jednak porozmawiać o tym z tą lekarką do której idę we wtorek. Staram się jak najmniej tym stresować i myśleć o tym. A jak da jakieś znaki, to proszę po cichutku o więcej.
![]() Jestem już po spotkaniu z dziadkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadarzyła się okazja i kupiłam więc choinkę, małą, gęstą, ok 80 cm.....taką jaką chciałam, wymarzoną. Teraz będę się zastanawiać nad ozdobami............. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam Was sobotnio! Wczoraj robiliśmy z mężem imprezkę dla znajomych i tak się narobiłam, że stwierdziłam, że do porodu więcej takich spotkań u siebie w domu nie robię...mąż dzielnie pomagał mi w kuchni, ale mimo to plecy bolały mnie przeokropnie. Z tego powodu o 22 byłam już tak śpiąca, że znajomi taktownie wrócili do domku... Martwię się, jak dam sobie radę w święta - czy dam radę przygotować Wigilię...chyba serio w tym roku odpuszczę i do Mamy pojedziemy na kolację. Co do wkreślania z listy, jak bym się wstrzymała...czy te kilka nicków tak bardzo Wam przeszkadza?? Nie wszystkie dziewczyny mają przecież czas, żeby bywać na forum codziennie...ja sama coraz rzadziej tu zaglądam, po prostu wolę sobie iść na spacer, czy książkę poczytać, niż przed kompem całe dnie siedzieć...mimo to jestem na bieżąco, czytam Wasze posty, po prostu mniej się udzielam. No nic, ja zmykam na obiadek - dziś mąż zrobił nam naleśniki na słodko, także ślinka mi leci ![]() ![]() lilijko - my też w tym roku kupujemy żywą choinkę!! Ale to przed Wigilią samą...za to karp już w czwartek pływał w brodziku...dziś już mrozi się z zamrażalce ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-04 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
rozstepy to ja mam straszne po pierwszej ciazy bo gwaltownie zaczelam tyc i tez po porodzie sie pojawily ,na szczescie na brzuszku na razie nie widac ,ale tez czym jasniejsza karnacja tym slabiej je widac a ja wlasnie taka mam. za to celulit ![]() mam nadzieje ze karmiac piersia bede pic bardzo duzo wody i zamierzam przejsc na diete aby dzieciaczkowi bylo lekkostrawnie to i tym samym schudne i sie tego pozbede. moja mama przy 3 dzieci miala zero pokarmu i nie mogla karmic za to ja mialam taki cyc z mlekiem ze szok ,takze chyba nie ma z tym reguły co do Aventu uwazam ze to solidna firma,choc chyba w dzisiejszych czasach wszystko produkuja o slabszym dzialaniu coby zbyt dlugo nie posluzylo ale to raczej mam na mysli aparaty cyf,tv itp ![]() a mi nic sie nie sni jakos ![]() a glowa boli mnie cholernie ,jeszcze Tz mnie wkurza bo leni sie mi pomóc a ja juz dumam jakby poprzestawiac meble ,tylko ze fakt on sam rady nie da a z tym brzuchem do przenoszenia tez sie nienadaje ,hmm trzeba kogos do pomocy ![]()
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam żywej choinki, tylko sztuczną
![]() co do listy chodzi w tym tylko o to, że jest problem z ilością znaków i doszłyśmy do wniosku, że nikogo nie wykreślimy, bo nagle zrobił się wokół tego niesamowity szum. Więc proponuję zakończyć temat, bo żadnych zmian nie będzie w tej kwestii. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Aha, mam jeszcze do Was pytanie odnośnie karuzeli dla Maluszka - jakiej firmy macie, no i jakie "gadżety" posiada?
Ja zastanawiałam się nad jedną z Fisher Prica, ma dużo melodyjek, lampkę nocną, projektor na sufit, pilota....na początku mi się podobała, ale teraz zastanawiam się, czy jest sens dla niemowlaka kupować takie coś?? Czy nie lepiej zwykłą, prostą karuzelkę z kolorowymi msiami, kilkoma melodyjkami i już?? ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() U mnie karpiem zajmuje się zawsze mąż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Własnie zabieram się za pranie pierwszej partii ubranek, jestem w koncu na L4, to sobie troche poprasuję. Właśnie przyszły mi indyjskie orzechy do prania- coś dla ekoMAMUŚ ![]() Podsyłam linka dla zainteresowanych: http://dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/ Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2010-12-04 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
My choinkę mamy zawsze obowiązkowo żywą
![]() Zmieniamy tylko ozdoby choinkowe. W tamtym roku mieliśmy stół na złoto z ecru, i choinkę też na złoto, a w tym roku sobie wymyśliłam na bordo ![]() ![]()
![]() |
#233 |
BAN stały
|
Gosiaczku Jeśli chodzi o mleczko pielęgnacyjne Hippa, to skład ma całkiem dobry, raczej uczulić nie powinno, do kremu pielęgnacyjnego do twarzy i ciała Hippa (w tubce) do końca przekonana nie jestem, bo taki krem wolę mieć bez cynku (a ten ma) żeby nie wysuszał. Całkiem fajny składowo jest krem do skóry wrażliwej Babydream Extrasensitive (biała tubka w pudełku) ale jak ktoś lubi zapachy to go nie polubi, bo jest perfumowany. Konsystencja dla mnie nieco zbyt wodnista. Ja osobiście do pielęgnacji mam Dermosan N+R, bo wg mnie świetnie nawilża i natłuszcza, a nie zapycha (zobaczymy czy maluchowi się spodoba) i nie podrażnia - na duży mróz kupuję wersję tłustą. Nivea ma dość długie składy, ja raczej stawiałabym na te prostsze.
My się nastawiliśmy na tę karuzelę: http://megaplaneta.pl/pl/fisher-pric...tor-pilot.html Może mała dostanie awansem na gwiazdkę ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-04 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A placilas dodatkowo za pessar czy w cenie wizyty był? Ciekawa jestem ile to normalnie kosztuje, ja nie placilam. Swojego już nie czuje tylko pipka mnie czasem boli jakby mnie ktoś kopnął... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie o tę nam chodziło ![]() Kurczę, nie mam prezentu na Mikołaja dla drugiej połówki, pomysłów brak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
BAN stały
|
Dobijcie, moje żeeeeeeeeeeeeeeeeebrooooo !!!!
![]() Jade na tę giełdę, może mi przejdzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne sa jeszcze z tiny love bo maja muzyke klasyczna .obecnie mam malutka zaczepuana pozytywke ,taka nakrecana z mamas papas i misia z odglosami z brzuszka mamy .
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Mam chwileczkę więc wpadłam Was podczytać i coś naskrobać ![]() Mała pewnie nie długo będzie się budziła więc tylko szybko napiszę co mi na wątrobie leży ![]() gociak58 nie byłabym taka pewna czy nie powiększy Ci się biust o dwa rozmiary podczas laktacji.....mnie poszybował o ........trzy! Właśnie zamawiam większe staniki na Allegro bo te, które mam są mi za ciasne ![]() anka_bzzz to, że Twoja mama i babcia miały pokarmu nie znaczy, ze Ty będziesz miała mało ![]() ![]() Niestety czasami jednak nie jest to łatwa droga ![]() ![]() Sara na początku ssała bardzo ładnie i piła też ekstra, ale kiedy dopadł mnie nawał, brodawki tak się powiększyły i zrobiły się tak zbite, że nie potrafiła ich chwycić ![]() ![]() ![]() ![]() cytrynka3002 też zastanawiałam się nad taka karuzelką, ale zamówiłam ją sobie na gwiazdkę od siostry ![]() Dziewczyny cellulit jest spowodowany zaburzeniami gospodarki lipidowo-tłuszczowej, więc na pewno idzie go zwalczyć ![]() ![]() Rozstępy niestety nie znikają...... ![]() ![]() Ja na całe szczęście w ciąży się rozstępów nie nabawiłam ![]() Mam za to trochę na udach z czasów dojrzewania ![]() ![]() Troszkę o pielęgnacji dzieciątka Na początku radzę się zaopatrzyć w większą ilość.......ciuszków.....Ja non stop piorę ![]() Sara czasami ulewa a wtedy nie ma zmiłuj trzeba przebrać wszystko.....zdarzyło się jej też strzelić kupkę na świeże ciuszki, ale to już opanowałyśmy ![]() ![]() Bardzo przydatne są też pieluszki tetrowe ![]() ![]() Odnośnie pieluch wielorazowych - nie stosowałam jeszcze bo na razie to się mi nie opłaca ![]() ![]() Także myślę, że jak już unormuje się częstotliwość kupek, wtedy zacznę je zakładać. Zresztą jest jeszcze jeden problem....ona ma po prostu za małą pupcię na te pieluchy ![]() Pytałyście o Linomag, wstawiam zdjęcie tego, który ja kupiłam. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie tego co warto kupić a co nie - piszcie postaram się odpowiadać w miarę na bieżąco ![]()
#239 |
Raczkowanie
|
lilijka3 dziekuje za poprawienie nicku na liście i miłe ponowne przywitanie.
Widzę, że dużo dziewczyn bierze się dzis za prasowanie ubranek, ja może też coś w tej kwestii podziałam jak dam rade. Dwa prania mam już za sobą ale z prasowaniem jeszcze nie ruszyłam z kopyta. Coś mnie troszkę pobolewa brzuch jak na okres ale mam nadzieje, że to tylko przejściowe. Noc przespana prawie cała /z przerwami na siku ![]() ![]() pozdrawiam Was sobotnio i idę się trochę ogarnąć bo jeszcze w szlafroczku siedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() Cieszę się, że Sara jest taką małą ekspertką kupkową ![]() A i najważniejsze, dziękuję za materiały w imieniu wszystkich lasencji ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-04 o 12:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.