|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
A z ciekawości, jakich durexów używacie?
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Najczęściej używamy real feel, a gdy ich nie ma to elit.
Używaliśmy kiedyś Fetherlite Ultima to przy tych schizy miałam bo takie cieniutkie, że miałam tylko myśli jak te plemniki przechodzą z prezerwatywy do mnie.
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Używamy Classiców, bo jako jedyne są takie duże
Albo zdarzało nam się Comfort XXL używać, ale za drogie są. Próbowaliśmy jeszcze z Extra Safe, ale nie chciały wejść w ogóle, maksymalnie 1/3 się nasunęła.
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie te extra safe są krótkie, ale kupuję je ze względu na bezpieczeństwo
A są może jakieś grubsze, zapewniające większą ochronę?
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Na grubych się nie znam, ale wydaje mi się że classici powinny być okej. Wychodzę z założenie czy gruba czy cienka i tak daje ochronę tylko trzeb dobrze założyć.
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mógł się TŻ nie pchać w kolejce po wielkość penisa, mielibyśmy mniej problemów z gumkami Bo naprawdę tylko Classic i Comfort XXL jest dobre, a te XXL są tylko odrobinkę większe (szersze), na długość nie powalają, jak Classic.
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Lepszy rozmiar penisa XXL niż S
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
A to już zależy jaką pochwę ma partnerka.
![]() Nie ma chyba nic gorszego niż duża pochwa + mały penis, którego dziewczyna nie czuje oraz mała pochwa + wielki penis, który ją rozsadza. |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wzrost ma znaczenie, ale ja jestem wysoka (178 cm) i postawna - 120/90/123 wymiary, więc spore biodra, ogólnie szeroka jestem kobita , więc według mnie trochę więcej niż S potrzebuję Ale może to nieprawda i pochwa może być i tak maleńka. Choć TŻ mówi, że nawet jak mam całkiem luźno mięśnie, to jest bardzo ciasno - mimo, że ja tego tak nie odczuwam.Ale nie narzekam na TŻ-ta, nie narzekam...
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Co do śmiesznych sytuacji z ciasna v szeroka. to jak byłam na badaniu u ginekologa (babeczka) podczas badania usłyszałam od niej "pani to jest ciasna" a ja cegiełka na twarzy. I odczuwam posiadania s-ki bo kilka razy zostałam uderzona w szyjkę (ból okropny).
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
No w sumie racja to jest
![]() A co do tych prezerwatyw, to ktoś jeszcze mógłby coś więcej powiedzieć o bezpieczniejszych Durexach? Bo wiadomo, jestem młody- bezpieczeństwo na pierwszym miejscu
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
My używamy real feel (tż je bardzo lubi), a jak ich nie ma to pleasuremax, reszta Tż-towi nie za bardzo pasuje. Najlepsze że kupiliśmy dużą paczkę Classiców i jakoś tak nie przypadły do gustu, ale jeszcze spróbujemy a nuż będą ok. (Na razie zostały u mnie na stancji, więc dopiero w październiku). A próbowaliśmy unimil i są za ciasne i Tż jak je widzi w sklepie to od razu z urazem w głosie(jak takie małe dziecko jak np. zjadło coś niedobrego i później ma uraz) "Tych nie bo są ciasne" . I w sumie mi też nie przypadły do gustu.
Ale ostatnio mieliśmy jakieś dziwne prezerwatywy, bo dwie spoko się rozwijały a jedna nie chciała zatrzymała się i koniec( z tego samego pudełka), czego tak nie wiem, sprawdziliśmy i tak to się rozwinęła a na nim już nie chciała. No a wracając do tytułu wątku, ja oczekuje okresu jeszcze 5 dni i powinien przyjść Wszystkie objawy zwiastujące jej przyjście są więc spokojnie czekam. ![]() |
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Real feel the best xD No mi też się okres zbliża czuję go już w moim brzuchu i po pryszczu na twarzy...;/
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie okresuję w najlepsze 3 ci dzień
i już się nie mogę doczekać seksuuu (A potem znowu schizy będą). co do gumek, to dopiero zaczynamy i było kilka razy taboo (tż bardzo sobie chwalił, a ja nie bardzo, bo nic o nich nie mogę znaleźć w necie i wydają mi się takie "ze stacji benzynowej" :P) a tak to dureksów classiców, ale właśnie dopiero raczkujemy z gumami, więc mam pytanie o te Real Feel? Cieniutkie są bardzo? (jak tak, odpadają ) I jeszcze pytanie do znawców - czy classici są pokryte środkiem plemnikbójczym czy nie?
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Wontrubko żadne durexy nie są pokryte środkiem plemnikobójczym. Co do real feel to są one nie lateksowe i faktycznie jedne z cieńszych, ale nie najcieńsze i czuję się z nimi bezpiecznie. Stosowałam takie czerwone najcieńsze i z nimi się źle czułam, a reale nam pasuję. Wiadomo co komu pasuje. Co do tego, że raczkujesz i nie chcesz za bardzo cienkich to powiem Ci, że my gumujemy od 7 miesięcy, a reale używamy prawie od początku.
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Jejuuuu dziewczyny umieram ... ;( wcześniej pisalam o tych dziwnych objawach , ktore na szczeście przeszly ... Dziś dostalam okresu i wymiotuje co 15 minut .. to normalne ?
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź do lekarza. |
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Real feel są fajne, bo jak pisała maggies to nie są lateksowe, tylko czasami jest problem bo się nie chcą "naciągnąć" (słowa mi brakuje
), ale mysle że to kwestia wprawy.Nie należą do najcieńszych, jakoś lepiej się z nimi współżyje niż z lateksami no i nie ma takiego zapachu lateksu(jakoś średnio mi odpowiada taki zapach). Na początku używaliśmy zwykłych lateksowych, ale odkąd TŻ odkrył real feel'e nie chcę innych (tzn. próbujemy innych-tylko durex jakoś mamy do nich największe zaufanie , ale zawsze podkreśla jakie te real są cudowne)
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Tym razem to ja zaczynam shizować ![]() Ja, która na gumkach od 3 lat jade i nic jeszcze sie nie wydarzyło złego ![]() Okres mi sie spóźnia 1 dzień dziwoszki ![]() zwłaszcza, że gumka ani razu nie pękneła ani nie zsunęła się ![]() ale jakos tak sama z siebie zaglądam co chwile do łazienki i sprawdzam czy nic tam sie nie pojawia ![]() tylko, że nawet objawów okresu nie mam.. ehhh
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Każdemu zdarza się chwila zwątpienia, ale Twoja głowa dobrze Ci podpowiada, że będzie okej i okres przyjdzie. Trzeba czekać okres czasami robi psikusy, prosimy o niego, a jak przychodzi to chciałoby się go pozbyć jak najszybciej.
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem pewny, że gumka nie pękła, ale czasami martwi mnie nasz petting, choć w sumie nie ma co, ale i tak się martwię, to chyba normalne
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
haha wiem
![]() bo taka dziurka, pęknięcie czy coś to chyba zauważalne jest nie? bo zawsze sprawdzamy, przejeżdżamy palcami wzdłuż i w ogole i nigdy nic niepokojącego nie było.. więc czemu mnie ten okres wkurza i sie rrozregulował ![]() ![]()
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Ja to po stosunku nalewam do prezerwatywy wody, cieknie- lipa, nie cieknie- dobrze. Jeszcze nie ciekła, oby tak zostało
Edytowane przez Sebolol Czas edycji: 2011-08-26 o 22:14 |
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
najczęściej durex performa -wydłuża stosunek
![]() na początku były extra safe - dla większego bezpieczeństwa te różowe oh kobietki działają tylko nawilżenie musi być ![]() a real feel też są świetne czuć więcej ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
??
|
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Oj no zostaje, ale wolę się upewnić z wodą
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
to nie trzeba wody wlewać
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
No więc właśnie dlatego nalewam wody
Choć i tak nie tryskam w mojej kobiecie, to nie ma się, co bać dziurami po bokach, jedynie tymi na czubku, bo tam jest preejekulat, choć u mnie nie zawsze
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Może i tak, ale jesteśmy młodzi, a wpadka w tym wieku to tragedia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

Używaliśmy kiedyś Fetherlite Ultima to przy tych schizy miałam bo takie cieniutkie, że miałam tylko myśli jak te plemniki przechodzą z prezerwatywy do mnie.
Albo zdarzało nam się Comfort XXL używać, ale za drogie są. Próbowaliśmy jeszcze z Extra Safe, ale nie chciały wejść w ogóle, maksymalnie 1/3 się nasunęła.

Bo naprawdę tylko Classic i Comfort XXL jest dobre, a te XXL są tylko odrobinkę większe (szersze), na długość nie powalają, jak Classic.