|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
Brąz? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
142 | 53,99% |
Bląd? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
123 | 46,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kolor farby...
Doly wszystko co ma w nazwie zlocisty bedzie dawalo odcien rudosci, kolor na fotce sliczny brazik, ja bym dala wloskom ze 2 tygodnie, niech choc troche farba sie zmyje. wydaje mi sie ze lepiej bedzie wybrac cimny blond lub jasny braz w Twoim wypadku, choc moga wyjsc zwlaszcza braz dosc ciemno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
wiem że na fotce miałam ładny kolorek...
ale ja bardzo żałuje tego farbowania ![]() może wybiore następnym razem jasny brąz (chyba on nie będzie dawać żadnej poświaty rudego?) ale czemu po tym blondzie popielatym wyszedł taki brzydki jasny rudy to ja nie mam pojęcia ![]() no nic... teraz spróbuje się zaakceptować w tym czymś na włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Dolly, to moze ja odpowiem, mam za soba milion farbowan i setki przestestowanych farb
![]() Ta pierwsza farbe blond nalozylas na naturalny kolor wlosow? Czyli pewnie wybralas zbyt jasny odcien (wybitnie trudno uzyskac na naturalnym brązie popielaty blond, to wszystko przez proces rozjasniania, prawie zawsze wychodzi rudy poblask) teraz proponuje Ci: dac wloskom pare dni luzu, po czym kupic chyba jedyny popielaty szatyn jaki wystepuje na naszym rynku, czyli Garnier Belle Color nr 22 kolor jasny popielaty szatyn. To bardzo delikatna farba, powinna nieco ochlodzic rudy (ja sie tym ratowalam po zbyt silnym rozjasnieniu) jest jesczze jedna farba, ktora wychodzi dosyc chlodna w odcieniu, ale jest juz ciemniejsza, wiec nie wiem czy Cie to interesuje: Loreal Casting kolor: Braz Pytalas, kiedy najwczesniej mozesz uzyc jakiejs nowej farby: ja po zlym rozjasnieniu uzywalam 3 farb dzien po dniu bo patrzec nie moglam na siebie... I wlosy zniosly to dobrze. Wiec jesli ogolnie nie masz zniszczonych wlosow, to farba ich nie zrujnuje. A moze wstaw fotke obecnego koloru? Moze tylko wydaje Ci sie, ze jest tak zle? Aha, a tak w ogole to chcialas uzyskac jasny blond uzywajac tej 1szej farby? ![]() (na fotce mam wlosy farbowane Castingiem Braz) Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2006-04-12 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
ja mam podobny problem. mialam wloski rozjasnione potem znacznie przyciemnilam i kolor sie zmywal. teraz chcialam osiagnac jasy braz ale chlodny lub bardzo ciemny blond tez chlodny. raz robilam to w domu i wyszedl beznadziejnie wiec poszlam do fryzjerki. zafarbowala byly dosc ciemne a teraz sa znowu rudawe. tak bardzo chce miec chlody kolorek i pojecia nie mam jak to osiagnac
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
po obejrzeniu zdjęć Boniulki po farbie popielaty blond myślałam że na moich włosach też wyjdzie po prostu jaśniejszy brąz
![]() jednak jestem niedoświadczona w farbowaniu i teraz wiem że zrobiłam błąd :/ jutro zrobie zdjęcie włosów w oświetleniu, żeby było dobrze widać ich kolorek dzisiaj większośc osób nawet nie widziało że cokolwiek z nimi robiłam (niektórzy po spytaniu po prostu zgadywali) Koleżanka mi powiedziała że spokojnie po 1-2 tygodniach ten odcień rudego po prostu zniknie. Na razie nie będe farbować włosków bo dzisiaj jak byłam na siłowni i tak przyglądałam się włoskom stwierdziłam że nie jest aż tak źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Dolly skąd ja to znam
![]() Opowiedziałaś dokładnie moją historię: pierwszy raz, popielaty blond i rudy efekt ![]()
#217 |
Raczkowanie
|
A moze chwilowo poratuj sie płukanką???
Wg. mnie zawsze dają radę... |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
obiecane zdjęcia...
rudy już sie lekko zmył, na szczęście ![]() nie umiem robić zdjęć włoskom ale coś wyszło |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Dolly kolorek , jak na mój gust , wcale nie jest zły , jest bardzo ładny i naturalny
![]()
#220 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Dolly -> juz po tym opisie spodziewalam sie plomiennego rudego
![]() Agabilku-> ta farba garniera wychodzi u mnie najchlodniejszaze wszystkich jakie kiedykolwiek testowalam. Chociaz, po nalozeniu np. na jasny blond na pewno nie pokryje jej calkowicie, bo jest wyjatkowo delikatna. Ja akurat nakladalam ja na pasemka (ciemny cieply blond) i bardzo ladnie je pokryla, nie bylo widac rudosci, spierala sie tradycyjnie, jak to po rozjasnieniu. Ale zdecydowanie "przyszarza" kolor. A tak w ogole to czekam teraz na farby nowe Loreala, ktore maja w ofercie wszystkie chlodne odcienie, po prostu boskie. |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
Aha, jescze jedna rzecz mi sie przypmniala, Dolly. Jak bys chciala jescze kiedys tylko troszke rozjasnic swoj naturalny kolor wlosow do jasniutkiego brazu, to chyba najlepsza bedzie do tego farba Loreal specjalnie do brazowych wlosow, ktora rozjasnia tylko o 3 tony. I ladnie wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Polecam Ci farbę ''Ciemny brąz'' zapomniałam nr Garnier color naturals to krem koloryzujący u mnie wyszedł dokładnie jak na opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() dziś byłam w hipermarkcie i wkońcu nie kupiłam, gdyż nie byłam pewna koloru. Był nr 20 i 22, ale żaden z nich nie miał w nazwie 'popielaty' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
agabil a jak sie nazywaly te kolorki? 20 i 22? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
okrutnica jakaś... |
20 to SZATYN a 22 JASNY SZATYN
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coz, najwyrazniej ncos nie tak bylo z twoja farba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
okrutnica jakaś... |
dziękuję Nocko
![]() ![]() ![]() Jak zafarbuję dam znak co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Agus, mam nadzieje ze tobie rowniez wyjdzie tak, jak podaja na opakowaniu (starym, bo nowe ma zmieniony kolor nie wiem czemu) Dla pewnosci wklejam to stare opakowanie z kolorem podobnym, jaki mi wyszedl
![]() Edit: sprawdziłam jeszcze raz, bo mam w domu oba kolory szatyn i jasny szatyn, i numeracja jest inna niz podalas: 20 to jasny szatyn a 22 to szatyn. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
mnie się bardzo bardzo podoba ten Twój "rudy" kolorek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Kierowałam się Twoim postem, gdzie napisałaś że 22 to jasny szatyn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Dolly daj trochę odpocząć włosom i zawsze pytaj się o ewentualne wypadki przy pracy, przed, nie po fakcie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agus, jasny szatyn wez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
aga jesli jeszcze nie kupiłaś farby to mogę polecić farbę alfaparf 5.1 "jasny popielaty brąz", farbę możesz kupić w hurtowni fryzjerskiej, ja kupiłam ją w bosto, na włoskach efekt nie jest jasny ani ciemny taki średni, powiedziałabym, że mam włosy w kolorze kawy, nie ma rudości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
okrutnica jakaś... |
videll,
niedaleko pracy mam sklep fryzjerski , zerknę czy mają. Mnie bardzo zalezy na typowym bardzo zimnym brązie, takim popielu- mam wlosy w takim odcieniu. Dziękuję za radę. Nocko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.