![]() |
#211 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() A teraz ja i moje dzisiejsze do¶æ dziwne "U": woda z cytryn± na czczo I ¶n: bu³ka ze s³onecznikiem przekrojona na pó³, posmarowana serkiem kanapkowym z dwoma plastrami szynki z piersi kurczaka i kilkoma plastrami zielonego ogórka II¶n: to samo, co na I tyle, ¿e bez szynki; pó³tora kubka zielonej herbaty III¶n: 220 ml mleka napoju/mleka alpro soya z 30g nestle frutina; kawa zbo¿owa waniliowa (dopiero teraz wróci³am do domu) 15 min na rowerku stacjonarnym; zielona herbata obiadokolacja: omlet z dwóch jaj z papryk±, ogórkiem zielonym, pomidorem, posmarowany serkiem kanapkowym ¶mietankowym i serkiem wiejskim seria brzuszków + ewentualnie 15 mi na rowerku herbata owocowa Porszê o ocenkê (i uwzglêdnienie bol±cego brzucha przez ca³y dzieñ) ![]()
![]() |
#212 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a jaglanka bardzo dobra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
no to mo¿e ja mam dzi¶ dobryy humor
![]() Cytat:
Nieno jest ok, jak jeszcze skakankê dasz to ju¿ wogóle ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25936841]Witam, witam
![]() ![]() ¦niadanie(6:30): Parówka na ciep³o, kromka chleba tostowego (zabrak³o razowca...), szczypior, pomidor, rze¿ucha, trochê keczupu i musztardy, kubek zielonej herbaty 45 min spaceru przed szko³± II ¦niadanie(11:30): Podwójna kanapka z chleba razowego z serem, wêdlin±, pomidorem, ogórkiem i sa³at±, Grzesiek Toffi. O 13:40 1h p³ywania po szkole Posi³ek potreningowy(15:20): Ma³y kubek jogurtu naturalnego + kanapka taka jak na II ¶niadanie (na szybko, jedzone w autobusie, tylko tyle uda³o mi siê wzi±æ do szko³y) 30 min spaceru do domu. Obiad(16:30): Jajecznica z 3 jaj z cebul± (jednak o 1 jajko za du¿o ![]() Podwieczorek(18:30 ![]() Kolacja(20:30-21:00): Kapusta kiszona ze ¶ledziem, pomidor, sa³ata, kubek zielonej herbaty. W³a¶ciwie to nie mam pojêcia, jak komponowaæ U, ale dzisiaj by³o w wiêkszo¶ci na luzie. Mam nadziejê, ¿e jest dobrze ![]() Up up ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Dziêki za ocenê
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
+ co do deserów to:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
U:
I. 3 ³y¿ki p³atków owsianych na wodzie (mleka nie pijê) z cynamonem ze100g serka wiejskiego, kromka zwyk³ego chleba z mas³em i d¿emem, herbata II. porcja roso³u ale z ... ziemniakami, trochê gotowanego miêska z kurczaka III. 100g wiejskiego z gar¶ci± p³atków kukurydzianych, kakao i d¿emem, 2 kostki czekolady IV. 2 kromki z mas³em - jedna z twarogiem i ogórkiem, druga z serkiem topionym, wêdlin± drobiow± i ogórkiem, kubek ki¶lu cytrynowego, kostka czekolady mimo bólu ¿o³±dka jest lepiej?
#222 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a proszê powiedz mi co¶ wiêcej o dobrych ¶rodkach na usprawnienie jelit ![]() Ja wczoraj na noc wziê³am dwie ³y¿eczki do herbaty->tego proszku do buzi i popi³am szkl,wody... noi niestety nic. od soboty. je¶li jutro nie pojdê to wc siê wypró¿niæ przejdê siê na pogotowie (mam z 400m od domu pogotowie ![]() a mo¿e próbowa³a¶ koper w³oski?? aa to siemie lniane to jak? do owsianki czy zalane wrz±tkiem?? dziewczyny mi da³y du¿o rad ju¿, chyba spróbuje tych ziemiaków na oleju z kefirem bo juz nie mogê ![]() napisz jakie ¶rodki naturalne s± najlepsze? proszê ![]() Neph-¶niadanie wszystko x2, obiad taki dzi¶ wyszed³-ok, dobrze ¿e chocia¿ da³a¶ kasze a nie chleb ![]() noi co Wy macie z t± kapust± kiszon± na noc?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Ja ¶niadanie zawsze jem du¿e, koniecznie owsianka/placki z owocem, albo du¿a grahamka i jaki¶ owoc, wielki jogurt z p³atkami albo masa p³atków z mlekiem, tu nie mam problemu, zawsze jestem syta
![]() ![]()
![]() |
#226 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Dzisiejsze pe.
¦: owsianka na mleku (5³ owsianych, ³ budyniu, rodzynki, cynamon) wysz³a lepsza ni¿ ostatnio, bu³ka z ziarnami z mas³em, d¿emem, z serem bia³ym, pomidorem, szczypiorem, sa³at± bazyli±.. etc. II¦: Ale owoc! Jab³ko, bu³a jw. z mas³em, dwoma krakowskimi, sa³at±, pomidorem, bazyli±. Ob: miska pomidorowej z du¿± ilo¶ci± kolanek i marchewki d(?): pomarañcz, mandarynka P: Zmiksowany, podgrzany Banan z Danio wi¶niowym, gar¶æ mieszanki studenckiej ![]() cappucino czekoladowe, pierniczek nadziany ![]() K: (konsumujê) Ca³y serek wiejski z pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk±, bazyli± + bu³a z du¿± ilo¶ci± s³onecznika, z mase³em ![]() Mia³o byæ dla zielonej_¿abci ![]() ![]() I dziêêêêêêêêêkuuujê ![]() ![]() M92, ![]() Zielona_¿abcia ![]() I jak dzi¶?
#228 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Moje dzisiejsze P
S. 2 kromki chleba razowego (70g) jedna z mas³em, sa³at±, szynka z indyka (plasterek) druga mas³em i d¿emem niskos³odzonym 2S. kanapka z 2 kromek chleba razowego (70g) z mas³em, sa³at±, szynka z indyka i ogorkiem. O. zupa warzywna (400g) plus duza roladka z piersi kurczaka w srodku z serem zó³tym, ogorkiem kiszonym i papryka, 1 duzy iemniak z sosem i marchewka (ok. 2o0g) P. cha³ka zdobna (150g) K. 5 pierogów z truskawkami bêdzie chyba I jak dzisiaj ?? Ocenicie ?? Ja czuje sie ze zjadlam mega mega duzo...
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Utrzymanie ¦n: porcja ekologicznego musli orkiszowego bez cukru z jogurtem naturalnym, migda³ami, po³ow± banana, truskawkami, wanili± i miodem lipowym II ¦n: 2 kromki razowca z past± z fasoli, szpinakiem, papryk±, ogórkiem, rzodkiewkami, kie³kami i kilka pomidorków koktajlowych Ob: porcja w±tróbki drobiowej duszonej z jab³kiem i majerankiem, porcja niepalonej kaszy gryczanej, porcja surówki z kiszonej kapusty z papryk±, natk± i olejem lnianym Kol: smoote (mleczko kokosowe, maliny, du¿a gruszka) + du¿a gar¶æ orzechów brazylijskich 2l wody, 1h chodzenia i 1h basenu proszê o ocenê |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
mam cieciorkê zamiast ciecierzycy mo¿e byæ (mo¿e to to samo? ![]() co¶ dodaæ do tej ciecierzycy oprócz miodu i bakalii ? resztê potrafiê zrobiæ tylko nigdy nie pamiêtam o tym...dziêkujê raz jeszcze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() Utrzymanie: ¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków, mleczka kokosowego i naturalnego, z rozmro¿onymi ¶liwkami, wanili±, cynamonem, migda³ami, serkiem wiejskim i miodem gryczanym ii ¶niadanie: du¿a kromka ciê¿kiego razowca z mas³em, szpinakiem, szynk± wieprzow±, pieczarkami i pomidorkami truskawkowymi & jajko na miêkko; szklanka ekologicznego soku jab³kowo - malinowego obiad: zupa ogórkowa z marchewk±, w³oszczyzn± i zielenin±; dwa placki cukiniowo - ziemniaczane z zielon± pietruszk±, pieczone w piekarniku z olejem lnianym & porcja gotowanych buraczków podwieczorek: du¿e jab³ko pieczone z pó³t³ustym twarogiem, cynamonem, rodzynkami i pestkami dyni & melisa kolacja: porcja wêdzonej makreli; kromka chleba razowego z mas³em i bazyli± & sa³atka z pomidora, szpinaku, cebuli i ogórka kiszonego + 2 l wody, 1 h treningu i 40 min spaceru
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
dzisiejsze U :
¶niadanie: croissaint 60g z ³y¿k± nutelli ,podjad³am czekolady ![]() II ¶niad:jab³ko,sok jab³ko 100% przed obiadem podjada³am 2 merci obiad:10 kopytek i udo z kurczaka podwieczorek:jab³ko,pomar añcza,berliso z czekolad± kolacja:bu³ka razowa z ziarnami 80g ,jajko na twardo,2 plastry szynki z indyka,2 ma³e plastry sera camenbert, Proszê o ocenê! ogólnie dzisiaj ze s³odyczami by³o w miarê ,ale mam STRASZNY problem z podjadaniem miêdzy posi³kami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
jak dla mnie to bardzo bezwarto¶ciowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#236 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Hej, wieki tu nie pisa³am i nie czyta³am, wiêc nie wiem czy co¶ siê zmieni³o, w ka¿dym razie moja R, proszê o ocenê, szczególnie Izê Wiosenn±, mam nadziejê, ¿e siê tu jeszcze udziela
![]() I: bu³ka grahamka z mas³em, polêdwic± sopock±, ogórkiem, rzodkiewk± i sa³at± II: sa³atka: pier¶ z kurczaka gotowana w przyprawach, sa³ata lodowa, ogórek, rzodkiewka, fasolka, szczypiorek, polane suto oliw± z oliwek III: serek wiejski z orzechami w³oskimi i pestkami s³onecznika IV: tu obiad w domu, zatem ró¿nie, jaka¶ zupa z chudym miêsem niezabielana lub miêso z surówk± i ziemniakami V: wiejski z tuñczykiem lub wiejski z warzywami I co my¶licie? Piêknie proszê o ocenê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
U
¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z jogurtem naturalnym (200 g), jab³kiem wymieszanym z cynamonem i po gar¶ci: pistacji, rodzynek, suszonych moreli i fig; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: sa³atka z sa³aty lodowej, papryki, pomidora, cebuli, sma¿onej piersi z kurczaka, razowych grzanek czosnkowych i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; jab³ko Obiad: porcja zapiekanki z ziemniaków, kurczaka, broku³ów, papryki i sera ¿ó³tego; szklanka soku pomidorowego Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z wkrojonym bananem i ³y¿k± miodu; kilka(na¶cie ![]() Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z past± twaro¿kowo – warzywn±/mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i ogórkiem konserwowym; marchewka do pochrapania; herbata z cytryn±, miodem i sokiem malinowym Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-03-24 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
mam pytanie co do tej pasty z fasoli - to poprostu rozgnieciona fasola z przyprawami? nada siê puszkowana? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
sub.
#240 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsza R
Proszê o ocenkê ![]() I. Zbo¿ówka z mlekiem 3,2% + owsianka (3³. p³atków owsianych, 2³. otrêbów ¿ytnich, pestki dyni, rodzynki) z serkiem wiejskim, cynamonem, kiwi i ³y¿eczk± miodu II. Kromka ¿ytniego z past± z twarogu, jogurtu naturalnego, papryki czerwonej i szczypiorku III. Kurczak duszony z cukini±, pomidorami, cebul±, czosnkiem, pietruszk± + 50g makaronu pe³noziarnistego IV. Wie¶niak z pestkami dyni i s³onecznika V. Omlet z polêdwic± sopock±, papryk±, szczypiorem
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.