Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-24, 17:47   #211
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ
przede wszystkim nie powinno siê przesadzaæ w ¿adn± stronê. dajê g³owê, ¿e nie przytyjesz, je¶li posmarujesz ten chleb mas³em.

Utrzymanie:
¶niadanie: owsianka czekoladowa z paczuszki [75g], gar¶æ orzechów laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, gruszka i kawa 3in1
drugie ¶niadanie: buteleczka monte do picia, dro¿d¿ówka z porzeczkami i mandarynka
obiad: krokiet z kapust± i grzybami, trzy pieczone ziemniaki z koperkiem, spora porcja bukietu surówek z ³y¿k± oliwy z oliwek, bia³a herbata
podwieczorek: danio z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± ¿urawiny suszonej, herbata z miodem i cytryn±
kolacja: wie¶niak z ³y¿eczk± d¿emu i kilkoma suszonymi ¶liwami, kakao

dziewczyny, czy to nie podchodzi trochê pod P? bo ogólnie przyby³o mi na stabilizacji 0,6 kg, co na pewno nie jest jedzeniem zalegaj±cym w jelitach, nie bêdê siê oszukiwaæ.
Jak dla mnie to idealne U, w ¿adnym wypadku P. S± warzywa, s± t³uszcze, jest bia³ko, sa s³odko¶ci. Zdrowo i smacznie, super!

A teraz ja i moje dzisiejsze do¶æ dziwne "U":

woda z cytryn± na czczo

I ¶n: bu³ka ze s³onecznikiem przekrojona na pó³, posmarowana serkiem kanapkowym z dwoma plastrami szynki z piersi kurczaka i kilkoma plastrami zielonego ogórka

II¶n: to samo, co na I tyle, ¿e bez szynki; pó³tora kubka zielonej herbaty

III¶n: 220 ml mleka napoju/mleka alpro soya z 30g nestle frutina; kawa zbo¿owa waniliowa

(dopiero teraz wróci³am do domu)

15 min na rowerku stacjonarnym; zielona herbata

obiadokolacja: omlet z dwóch jaj z papryk±, ogórkiem zielonym, pomidorem, posmarowany serkiem kanapkowym ¶mietankowym i serkiem wiejskim

seria brzuszków + ewentualnie 15 mi na rowerku
herbata owocowa

Porszê o ocenkê (i uwzglêdnienie bol±cego brzucha przez ca³y dzieñ)

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:56   #212
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ³adnie jak zawsze - zdrowo, kolorowo i smacznie!

Moje wczorajsze Utrzymanie:

¶niadanie: kasza jaglana gotowana z mleczkiem kokosowym, wanili±, winogronami fioletowymi, serkiem wiejskim i migda³ami & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, wêdzon± szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i rzodkiewkami; jab³ko

obiad: pe³noziarnisty makaron penne z kurczakiem, sosem ¶mietanowym, suszonymi pomidorami, bazyli± i oliw± z oliwek & porcja parowanych broku³ów

podwieczorek: talerzyk mieszanki bakaliowej: pistacje bez soli, pestki dyni, suszone morele i suszona ¿urawina & kubek zielonej herbaty

kolacja: sa³atka grecka z kapusty pekiñskiej, pomidorków cherry, ogórka, sera ba³kañskiego, cebuli, bazylii i oliwy z oliwek; kromka ciê¿kiego razowca z mas³em & melisa

+ 1,5 l wody mineralnej; 30 minut jogi & 1 h spaceru
Jeste¶ moj± inspiracj±, ale trochê mi jeszcze brakuje

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Poka¿ wiadomo¶æ
Uuuuu

I. owsianka na mleku 1,5 % z gotowan± gruszk±, pomarañczem, konfitur± po¿eczkow±, orzechami laskowymi i cunamonem;
zielona herbata
II. 2 kromki domowego chleba mieszanego z sezamem, z mas³em, sa³at±, pasztetem domowej roboty i pomidorem;
cztery wafelki kakaowe;
sok marchwiowy[?] jednodniowy
III. pier¶ z indyka w panierce duszona w bulione z przyprawami, ziemniaki z pietruszk±, surówka koperkowa
IV. 3 kromki domowego chleba z mas³em
- 2x z sa³at±, szynk± domow± i pomidorem
- z serkiem topionym gouda i ogórkiem
marchewka
zielona herbata

I jak ?
Up bo siê zgubi³o :P
Stary 2011-03-24, 18:10   #213
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny dwa ostetnie jad³ospisy zosta³ pominiête, to mo¿e dzisiejszy kto¶ oceni?

¦niadanie (wiem, mega na wypasie, ale mia³am bardzobardzo wa¿ne kolokwium - w zasadzie to egzamin po po³owie materia³u z wyk³adu ca³orocznego i odczuwa³am potrzebê porz±dnego, energetycznego ¶niadania, zw³aszcza przy @) - placki bananowe (banan, 3 ³ychy p³atków, jajko, dwie ³y¿ki m±ki, pó³ ³y¿eczki proszku do pieczenia, ³y¿ka miodu) zjedzone z 3 ³y¿eczkami mas³a orzechowego i 3 ³y¿eczkami domowego musu jab³kowego, kubek kakako naturalnego z miodem (ma³a ³y¿eczka p³aska)
II ¶niadanie - starte pó³ mega jab³ka i gruszka, wymieszane z ma³ym jogurtem naturalnym i takim proszkiem wspomagaj±cym pracê jelit i cynamonem (by³am tak najedzona po ¶niadaniu, ¿e to spokojnie wystarczy³o)
Obiad - chili con carne (usma¿ony na ostro filet z indyka z cebul±, czerwon± fasol±, pomidorami w zalewie) z makaronem pe³noziarnistym
Podwieczorek: serek wiejski ze s³onecznikiem
Kolacja: kapusta kiszona, chyba ryba z puszki/jajecznica

je¶li skaczê na skakance ok.30 minut powinnam jako¶ uwzglêdniæ to w komponowaniu posi³ków?

proszê o ocenê
ponawiam pro¶bê
Stary 2011-03-24, 18:28   #214
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
wiesz co? Napisa³abym co¶ m±drego..ale nie wiem co
Poprostu mi imponujesz, ja nawet nie znam po³owy sk³adników z ww potraw jesz meega zdrowo, ogólnie ja niewem co powiedzieæ no.
ja to bym chcia³a tak± sa³atkê jak Ty, bo lubie próbowaæ nowe potrawy, a brzmi badzo ciekawie zazdraszam Ci pomys³ów i dostêpu do sk³adników, zawsze my¶la³am ¿e ja dobrze gotujê a To klops! poprostu extra
Dziêkujê
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:31   #215
Ondine_16
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
a czasem zdarza siê, ¿e ludzie jeszcze sporo chudn± - ró¿nie bywa. Ale 0,6 kg to bym siê raczej nie przejmowa³a
no ja do pewnego momentu te¿ chud³am - polecia³o a¿ 3 kg na stabilizacji. teraz dopiero wzros³o. nie przejmujê siê, nie, nie. cm stoj± ³adnie w miejscu, wiêc staram siê nie wracaæ do paniki po ka¿dym gramie na plusie. z ud mi nawet polecia³o trochê ostatnio, z czego bardzo siê cieszê, bo uda to w³a¶nie moja zmora. jak chud³am, to baaardzo widocznie do pasa, a w dole uparcie siê trzyma³ t³uszczyk. uroki gruszki.
Ondine_16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:34   #216
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
super jak zawsze ! ja chcê ogródek chocia¿ taki malusieñki!
smaczna jaglanka z jogurtem? - tak jeszcze nie próbowa³am
Nie nie chcesz ogródka w³a¶nie czeka mnie grabienie li¶ci z 1/2 hektara (na spó³e z mam± no) potem sadzenie, nawo¿enie, podlewanie, pielenie i moje ulubione koszenie trawy....
a jaglanka bardzo dobra
Stary 2011-03-24, 18:40   #217
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

no to mo¿e ja mam dzi¶ dobryy humor
Cytat:
Hej dziewczyny dwa ostetnie jad³ospisy zosta³ pominiête, to mo¿e dzisiejszy kto¶ oceni?

¦niadanie (wiem, mega na wypasie, ale mia³am bardzobardzo wa¿ne kolokwium - w zasadzie to egzamin po po³owie materia³u z wyk³adu ca³orocznego i odczuwa³am potrzebê porz±dnego, energetycznego ¶niadania, zw³aszcza przy @) - placki bananowe (banan, 3 ³ychy p³atków, jajko, dwie ³y¿ki m±ki, pó³ ³y¿eczki proszku do pieczenia, ³y¿ka miodu) zjedzone z 3 ³y¿eczkami mas³a orzechowego i 3 ³y¿eczkami domowego musu jab³kowego, kubek kakako naturalnego z miodem (ma³a ³y¿eczka p³aska) extra ¶niadanko, ja wychodzê z za³o¿enia ¿e na pierwszy posi³ek mo¿na sobie pofolgolwaæ! Wiem po sobie! Rano naj³atwiej siê ograniczyæ, a wieczorem- -szkoda gadaæ... ob¿arstwo itp. a noi jestem przyk³adem ¿e kaloryczne ¶niadania rozkrêcaj± piêknie metabolizm a noi na koniec-zawsze mamy lepszy dzieñ, jak organizm dostanie du¿o amciu z samego rana
II ¶niadanie - starte pó³ mega jab³ka i gruszka, wymieszane z ma³ym jogurtem naturalnym i takim proszkiem wspomagaj±cym pracê jelit i cynamonem (by³am tak najedzona po ¶niadaniu, ¿e to spokojnie wystarczy³o) ja te¿ dzi¶ tak jad³am! Tylko bez gruchy a z samym jab³kiem noi jogo 330g, po niespodziewanej wizycie u ortodonty niemog³am dzi¶ nic pogry¼æ, rycza³am bólu! a ten proszek to jaki? laxinat mo¿e?
Obiad - chili con carne (usma¿ony na ostro filet z indyka z cebul±, czerwon± fasol±, pomidorami w zalewie) z makaronem pe³noziarnistym wiesz ¿e ³adnie
Podwieczorek: serek wiejski ze s³onecznikiem tu te¿ oki
Kolacja: kapusta kiszona, chyba ryba z puszki/jajecznica nie jedz na noc kiszonej kapuchy! Boziu! Nie za¶niesz potem bêdziesz taaaaka ciê¿ka, no chyba¿e Ty niemasz takich odczuæ to fajnie... jedz na zdrowko a noi obie opcje s± dobre

je¶li skaczê na skakance ok.30 minut powinnam jako¶ uwzglêdniæ to w komponowaniu posi³ków?

proszê o ocenê
generalnie wszystko w po¿±dku, zjad³a¶ po¿±dne ¶niadanko, ale zato IIma³e, wiêc wiesz, siê wyrówna³o...
Nieno jest ok, jak jeszcze skakankê dasz to ju¿ wogóle

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:43   #218
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25936841]Witam, witam Tym razem chcê zaprezentowaæ moje dzisiejszeU po krótkim, bo zaledwie 2 tygodniowym R. W³a¶ciwie to jad³am tak, ¿eby nie byæ g³odn±, tylko z obiadem trochê przesadzi³am, bo mój ¿o³±dek jednak nie lubi takich du¿ych porcji jedzenia, czyli tak jak by³o kiedy¶

¦niadanie(6:30): Parówka na ciep³o, kromka chleba tostowego (zabrak³o razowca...), szczypior, pomidor, rze¿ucha, trochê keczupu i musztardy, kubek zielonej herbaty

45 min spaceru przed szko³±

II ¦niadanie(11:30): Podwójna kanapka z chleba razowego z serem, wêdlin±, pomidorem, ogórkiem i sa³at±, Grzesiek Toffi.

O 13:40 1h p³ywania po szkole

Posi³ek potreningowy(15:20):
Ma³y kubek jogurtu naturalnego + kanapka taka jak na II ¶niadanie (na szybko, jedzone w autobusie, tylko tyle uda³o mi siê wzi±æ do szko³y)

30 min spaceru do domu.

Obiad(16:30): Jajecznica z 3 jaj z cebul± (jednak o 1 jajko za du¿o ) do tego sa³atka z kapusty kiszonej, 1/3 woreczka kaszy jaglanej i szpinak, kubek zielonej herbaty.

Podwieczorek(18:30 Nie wiem, czy bêdê g³odna po tym obiedzie):Siemiê lniane mielone, zaparzone w szklance mleka 1,5%, do tego plaster ananasa z puszki, gar¶æ rodzynek, gar¶æ pestek s³onecznika, pó³ jab³ka, cynamon, ³y¿eczka miodu.

Kolacja(20:30-21:00): Kapusta kiszona ze ¶ledziem, pomidor, sa³ata, kubek zielonej herbaty.

W³a¶ciwie to nie mam pojêcia, jak komponowaæ U, ale dzisiaj by³o w wiêkszo¶ci na luzie. Mam nadziejê, ¿e jest dobrze [/QUOTE]

Up up ;]
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:45   #219
Sunday Rose
Zakorzenienie

Dziêki za ocenê a co do kapusty - te¿ mi pomaga na 'porcelanowe' sprawy a laxinat te¿ jem, teraz mam jaki¶ z Herbapolu, nowo¶æ, dosta³am w aptece do testowania, kiedy zamawia³am Ispagul generalnie w tematach ¶rodków na wspomaganie pracy jelit jestem obcykana ale szczerze polecam len mielony biedna, ja ostatnio mia³am to samo po denty¶cie. oby Ci szybko przesz³o dziêki jeszcze raz
Stary 2011-03-24, 18:46   #220
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez kinkong Poka¿ wiadomo¶æ
dla mnie zawsze fajnie i...tajemniczo bo nigdy nie jad³am wiêkszo¶ci produktów wielki plus za furê warzyw w ci±gu dnia:P teraz pora na pytania:
jak dodaæ tê waniliê do owsianki/kaszy jaglanej (nigdy nie kupowa³am)
masz pomys³ na jakie¶ smaczne desery bez u¿ycia cukru ale np miodu (takie mega zdrowe) z góry dziêki za odpowiedzi!
+ co do wanili to zale¿y jak± masz, je¶li laski to musisz je rozci±æ (aromatyczne s± te mikroskopijne nasionaka w ¶rodku), za¶ je¶li kupujesz w s³oiczku ekstrakt (rozpuszczone nasionka) lub same nasionka zamkniête w s³oiczku to na ³y¿eczkê (ile chcesz) i siup do gara (wa¿ne!! ¿eby siê z tym gotowa³o - wydobywa aromat)
+ co do deserów to:
  • serek,jogurt z miodem i bakaliami/orzechami z owocem
  • pieczone jab³ko/banan/gruszka
  • owoce zapiekane pod kruszonk±
  • sa³atki owocowe
  • mieszanka studencka
  • budyñ (domowy na mleku z m±k± ziemniaczan± kakao/wanili±,dos³odzony miodem z ¿ó³tkiem) + owoce/bakalie/orzechy
  • koktajle (mloczno-owocowe)
  • nale¶niki/placki owsiane z m±k± razow± i owocami
  • ciasto/ciasteczka owsine z m±k± razow± i miodem (s± w internecie liczne przepisy na ciasta razowe np. bananowe ciasto razowe
  • omlet
  • mus z ciecierzycy z bakaliami i miodem
  • lody z owocami
no na razie to tyle
Stary 2011-03-24, 18:48   #221
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

U:
I. 3 ³y¿ki p³atków owsianych na wodzie (mleka nie pijê) z cynamonem ze100g serka wiejskiego, kromka zwyk³ego chleba z mas³em i d¿emem, herbata

II. porcja roso³u ale z ... ziemniakami, trochê gotowanego miêska z kurczaka

III. 100g wiejskiego z gar¶ci± p³atków kukurydzianych, kakao i d¿emem, 2 kostki czekolady

IV. 2 kromki z mas³em - jedna z twarogiem i ogórkiem, druga z serkiem topionym, wêdlin± drobiow± i ogórkiem, kubek ki¶lu cytrynowego, kostka czekolady

mimo bólu ¿o³±dka

jest lepiej?
Stary 2011-03-24, 18:52   #222
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
no ja do pewnego momentu te¿ chud³am - polecia³o a¿ 3 kg na stabilizacji. teraz dopiero wzros³o. nie przejmujê siê, nie, nie. cm stoj± ³adnie w miejscu, wiêc staram siê nie wracaæ do paniki po ka¿dym gramie na plusie. z ud mi nawet polecia³o trochê ostatnio, z czego bardzo siê cieszê, bo uda to w³a¶nie moja zmora. jak chud³am, to baaardzo widocznie do pasa, a w dole uparcie siê trzyma³ t³uszczyk. uroki gruszki.
to tak samo jak u mnie
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:56   #223
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
ile ja bym da³a, ¿eby mieæ figurê gruszki... ale nie, jest przeklête jab³ko.
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 18:58   #224
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Dziêki za ocenê a co do kapusty - te¿ mi pomaga na 'porcelanowe' sprawy a laxinat te¿ jem, teraz mam jaki¶ z Herbapolu, nowo¶æ, dosta³am w aptece do testowania, kiedy zamawia³am Ispagul generalnie w tematach ¶rodków na wspomaganie pracy jelit jestem obcykana ale szczerze polecam len mielony biedna, ja ostatnio mia³am to samo po denty¶cie. oby Ci szybko przesz³o dziêki jeszcze raz
niema za co ja Ci mówiê rano jedz tyle, aby byæ syt±, dobre du¿e ¶niadanie to podstwa! Ono nigdy nie zaszkodzi
a proszê powiedz mi co¶ wiêcej o dobrych ¶rodkach na usprawnienie jelit mam taki straszny problem z tym.... jak u¿ywa³a¶ laxinat?
Ja wczoraj na noc wziê³am dwie ³y¿eczki do herbaty->tego proszku do buzi i popi³am szkl,wody... noi niestety nic. od soboty.
je¶li jutro nie pojdê to wc siê wypró¿niæ przejdê siê na pogotowie (mam z 400m od domu pogotowie) i mi zrobi± lewatywê czy co¶, bo waga pokazuje niestworzone cyfry, a ja chodzê a dresie!
a mo¿e próbowa³a¶ koper w³oski??
aa to siemie lniane to jak? do owsianki czy zalane wrz±tkiem??
dziewczyny mi da³y du¿o rad ju¿, chyba spróbuje tych ziemiaków na oleju z kefirem bo juz nie mogê
napisz jakie ¶rodki naturalne s± najlepsze? proszê

Neph-¶niadanie wszystko x2, obiad taki dzi¶ wyszed³-ok, dobrze ¿e chocia¿ da³a¶ kasze a nie chleb
noi co Wy macie z t± kapust± kiszon± na noc??

ca³ujê obie

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-03-24, 19:10   #225
Sunday Rose
Zakorzenienie

Ja ¶niadanie zawsze jem du¿e, koniecznie owsianka/placki z owocem, albo du¿a grahamka i jaki¶ owoc, wielki jogurt z p³atkami albo masa p³atków z mlekiem, tu nie mam problemu, zawsze jestem syta tylko dzi¶ kalorycznie poszala³am, bo i d¿em i mas³o orzechowe i banan, no ale trudno, nie ¿a³ujê, by³o przepycha :P a co do problemów jelitowych -napiszê Ci pw, bo to d³ugi temat, a miejsce nie to
Stary 2011-03-24, 19:28   #226
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
niema za co ja Ci mówiê rano jedz tyle, aby byæ syt±, dobre du¿e ¶niadanie to podstwa! Ono nigdy nie zaszkodzi
a proszê powiedz mi co¶ wiêcej o dobrych ¶rodkach na usprawnienie jelit mam taki straszny problem z tym.... jak u¿ywa³a¶ laxinat?
Ja wczoraj na noc wziê³am dwie ³y¿eczki do herbaty->tego proszku do buzi i popi³am szkl,wody... noi niestety nic. od soboty.
je¶li jutro nie pojdê to wc siê wypró¿niæ przejdê siê na pogotowie (mam z 400m od domu pogotowie) i mi zrobi± lewatywê czy co¶, bo waga pokazuje niestworzone cyfry, a ja chodzê a dresie!
a mo¿e próbowa³a¶ koper w³oski??
aa to siemie lniane to jak? do owsianki czy zalane wrz±tkiem??
dziewczyny mi da³y du¿o rad ju¿, chyba spróbuje tych ziemiaków na oleju z kefirem bo juz nie mogê
napisz jakie ¶rodki naturalne s± najlepsze? proszê

Neph-¶niadanie wszystko x2, obiad taki dzi¶ wyszed³-ok, dobrze ¿e chocia¿ da³a¶ kasze a nie chleb
noi co Wy macie z t± kapust± kiszon± na noc??

ca³ujê obie
Dziêkujê Na ¶niadanie niestety nie zjem wiêcej :< ¯o³±dek ma swoje wybryki A kapusty jednak nie zjad³am, ¶ledzika mi te¿ wszamali. Wziê³am sobie pó³ mozarelli z 2 plasterkami szynki i warzywkami
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:35   #227
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Dzisiejsze pe.

¦: owsianka na mleku (5³ owsianych, ³ budyniu, rodzynki, cynamon) wysz³a lepsza ni¿ ostatnio, bu³ka z ziarnami z mas³em, d¿emem, z serem bia³ym, pomidorem, szczypiorem, sa³at± bazyli±.. etc.

II¦: Ale owoc! Jab³ko, bu³a jw. z mas³em, dwoma krakowskimi, sa³at±, pomidorem, bazyli±.

Ob: miska pomidorowej z du¿± ilo¶ci± kolanek i marchewki
d(?): pomarañcz, mandarynka

P: Zmiksowany, podgrzany Banan z Danio wi¶niowym, gar¶æ mieszanki studenckiej

cappucino czekoladowe, pierniczek nadziany

K: (konsumujê) Ca³y serek wiejski z pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk±, bazyli± + bu³a z du¿± ilo¶ci± s³onecznika, z mase³em

Mia³o byæ dla zielonej_¿abci Ale nie jest jeszcze taaak idealnie, zda³am sobie sprawê z wielu spraw () xd

I dziêêêêêêêêêkuuujê
M92,
Zielona_¿abcia

I jak dzi¶?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:43   #228
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Moje dzisiejsze P

S. 2 kromki chleba razowego (70g)
jedna z mas³em, sa³at±, szynka z indyka (plasterek)
druga mas³em i d¿emem niskos³odzonym
2S. kanapka z 2 kromek chleba razowego (70g) z mas³em, sa³at±, szynka z indyka i ogorkiem.
O. zupa warzywna (400g) plus duza roladka z piersi kurczaka w srodku z serem zó³tym, ogorkiem kiszonym i papryka, 1 duzy iemniak z sosem i marchewka (ok. 2o0g)
P. cha³ka zdobna (150g)
K. 5 pierogów z truskawkami bêdzie chyba

I jak dzisiaj ?? Ocenicie ?? Ja czuje sie ze zjadlam mega mega duzo...
Stary 2011-03-24, 19:48   #229
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Bardzo ³adnie jak zawsze - zdrowo, kolorowo i smacznie!

Moje wczorajsze Utrzymanie:

¶niadanie: kasza jaglana gotowana z mleczkiem kokosowym, wanili±, winogronami fioletowymi, serkiem wiejskim i migda³ami & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, wêdzon± szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i rzodkiewkami; jab³ko

obiad: pe³noziarnisty makaron penne z kurczakiem, sosem ¶mietanowym, suszonymi pomidorami, bazyli± i oliw± z oliwek & porcja parowanych broku³ów

podwieczorek: talerzyk mieszanki bakaliowej: pistacje bez soli, pestki dyni, suszone morele i suszona ¿urawina & kubek zielonej herbaty

kolacja: sa³atka grecka z kapusty pekiñskiej, pomidorków cherry, ogórka, sera ba³kañskiego, cebuli, bazylii i oliwy z oliwek; kromka ciê¿kiego razowca z mas³em & melisa

+ 1,5 l wody mineralnej; 30 minut jogi & 1 h spaceru
³adnie, jak zawsze

Utrzymanie

¦n: porcja ekologicznego musli orkiszowego bez cukru z jogurtem naturalnym, migda³ami, po³ow± banana, truskawkami, wanili± i miodem lipowym

II ¦n: 2 kromki razowca z past± z fasoli, szpinakiem, papryk±, ogórkiem, rzodkiewkami, kie³kami i kilka pomidorków koktajlowych

Ob: porcja w±tróbki drobiowej duszonej z jab³kiem i majerankiem, porcja niepalonej kaszy gryczanej, porcja surówki z kiszonej kapusty z papryk±, natk± i olejem lnianym

Kol: smoote (mleczko kokosowe, maliny, du¿a gruszka) + du¿a gar¶æ orzechów brazylijskich

2l wody, 1h chodzenia i 1h basenu

proszê o ocenê

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 19:51   #230
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze pe.

¦: owsianka na mleku (5³ owsianych, ³ budyniu, rodzynki, cynamon+owoc? banan? kiwi? ) wysz³a lepsza ni¿ ostatnio, bu³ka z ziarnami z mas³em, d¿emem, z serem bia³ym, pomidorem, szczypiorem, sa³at± bazyli±.. etc. ok

II¦: Ale owoc! Jab³ko, bu³a jw. z mas³em, dwoma krakowskimi, sa³at±, pomidorem, bazyli±. ok

Ob: miska pomidorowej z du¿± ilo¶ci± kolanek i marchewki tu kiepsko, jakie¶ miêsko, ry¿, kasza, ziemniaki? zupa to jednak niewiele
d(?): pomarañcz, mandarynka

P: Zmiksowany, podgrzany Banan z Danio wi¶niowym, gar¶æ mieszanki studenckiej ³aaa, pyszno¶ci! chyba zgapiê pomys³

cappucino czekoladowe, pierniczek nadziany []

K: (konsumujê) Ca³y serek wiejski z pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk±, bazyli± + bu³a z du¿± ilo¶ci± s³onecznika, z mase³em a picie? mo¿e bawarka? ;>

Mia³o byæ dla zielonej_¿abci Ale nie jest jeszcze taaak idealnie, zda³am sobie sprawê z wielu spraw () xd

I dziêêêêêêêêêkuuujê
M92,
Zielona_¿abcia

I jak dzi¶?
Widaæ, ¿e robisz postêpy. Byle do przodu ! *
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 19:53   #231
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ
+ co do wanili to zale¿y jak± masz, je¶li laski to musisz je rozci±æ (aromatyczne s± te mikroskopijne nasionaka w ¶rodku), za¶ je¶li kupujesz w s³oiczku ekstrakt (rozpuszczone nasionka) lub same nasionka zamkniête w s³oiczku to na ³y¿eczkê (ile chcesz) i siup do gara (wa¿ne!! ¿eby siê z tym gotowa³o - wydobywa aromat)
+ co do deserów to:
  • serek,jogurt z miodem i bakaliami/orzechami z owocem
  • pieczone jab³ko/banan/gruszka
  • owoce zapiekane pod kruszonk±
  • sa³atki owocowe
  • mieszanka studencka
  • budyñ (domowy na mleku z m±k± ziemniaczan± kakao/wanili±,dos³odzony miodem z ¿ó³tkiem) + owoce/bakalie/orzechy
  • koktajle (mloczno-owocowe)
  • nale¶niki/placki owsiane z m±k± razow± i owocami
  • ciasto/ciasteczka owsine z m±k± razow± i miodem (s± w internecie liczne przepisy na ciasta razowe np. bananowe ciasto razowe
  • omlet
  • mus z ciecierzycy z bakaliami i miodem
  • lody z owocami
no na razie to tyle
super! dziêki wielkie!
mam cieciorkê zamiast ciecierzycy mo¿e byæ (mo¿e to to samo?)
co¶ dodaæ do tej ciecierzycy oprócz miodu i bakalii ?
resztê potrafiê zrobiæ tylko nigdy nie pamiêtam o tym...dziêkujê raz jeszcze!
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:12   #232
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
³adnie, jak zawsze
Utrzymanie
¦n: porcja ekologicznego musli orkiszowego bez cukru z jogurtem naturalnym, migda³ami, po³ow± banana, truskawkami, wanili± i miodem lipowym
II ¦n: 2 kromki razowca z past± z fasoli, szpinakiem, papryk±, ogórkiem, rzodkiewkami, kie³kami i kilka pomidorków koktajlowych
Ob: porcja w±tróbki drobiowej duszonej z jab³kiem i majerankiem, porcja niepalonej kaszy gryczanej, porcja surówki z kiszonej kapusty z papryk±, natk± i olejem lnianym
Kol: smoote (mleczko kokosowe, maliny, du¿a gruszka) + du¿a gar¶æ orzechów brazylijskich
2l wody, 1h chodzenia i 1h basen
proszê o ocenê
smoothie i obiad te¿ przepyszny ! smacznie & zdrowo - czyli tak jak zawsze

Utrzymanie:

¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków, mleczka kokosowego i naturalnego, z rozmro¿onymi ¶liwkami, wanili±, cynamonem, migda³ami, serkiem wiejskim i miodem gryczanym

ii ¶niadanie: du¿a kromka ciê¿kiego razowca z mas³em, szpinakiem, szynk± wieprzow±, pieczarkami i pomidorkami truskawkowymi & jajko na miêkko; szklanka ekologicznego soku jab³kowo - malinowego

obiad: zupa ogórkowa z marchewk±, w³oszczyzn± i zielenin±; dwa placki cukiniowo - ziemniaczane z zielon± pietruszk±, pieczone w piekarniku z olejem lnianym & porcja gotowanych buraczków

podwieczorek: du¿e jab³ko pieczone z pó³t³ustym twarogiem, cynamonem, rodzynkami i pestkami dyni & melisa

kolacja: porcja wêdzonej makreli; kromka chleba razowego z mas³em i bazyli± & sa³atka z pomidora, szpinaku, cebuli i ogórka kiszonego

+ 2 l wody, 1 h treningu i 40 min spaceru
Stary 2011-03-24, 20:23   #233
Asiia_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

dzisiejsze U :
¶niadanie: croissaint 60g z ³y¿k± nutelli ,podjad³am czekolady
II ¶niad:jab³ko,sok jab³ko 100%
przed obiadem podjada³am 2 merci
obiad:10 kopytek i udo z kurczaka
podwieczorek:jab³ko,pomar añcza,berliso z czekolad±
kolacja:bu³ka razowa z ziarnami 80g ,jajko na twardo,2 plastry szynki z indyka,2 ma³e plastry sera camenbert,

Proszê o ocenê!
ogólnie dzisiaj ze s³odyczami by³o w miarê ,ale mam STRASZNY problem z podjadaniem miêdzy posi³kami co mam zrobiæ dziewczyny? ;(
Asiia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:27   #234
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Napisane przez Asiia_ Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze U :
¶niadanie: croissaint 60g z ³y¿k± nutelli ,podjad³am czekolady
II ¶niad:jab³ko,sok jab³ko 100%
przed obiadem podjada³am 2 merci
obiad:10 kopytek i udo z kurczaka
podwieczorek:jab³ko,pomar añcza,berliso z czekolad±
kolacja:bu³ka razowa z ziarnami 80g ,jajko na twardo,2 plastry szynki z indyka,2 ma³e plastry sera camenbert,

Proszê o ocenê!
ogólnie dzisiaj ze s³odyczami by³o w miarê ,ale mam STRASZNY problem z podjadaniem miêdzy posi³kami co mam zrobiæ dziewczyny? ;(

jak dla mnie to bardzo bezwarto¶ciowo kolacja wiêksza ni¿ ¶niadanie, brak warzyw, du¿o wêgli prostych. zadbaj o warto¶ciowe, urozmaicone posi³ki, a przede wszystkim solidne ¶niadanie, owsianka z dodatkami mo¿e? drugie to w sumie nawet nie posi³ek...

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:30   #235
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze pe.

¦: owsianka na mleku (5³ owsianych, ³ budyniu, rodzynki, cynamon) wysz³a lepsza ni¿ ostatnio, bu³ka z ziarnami z mas³em, d¿emem, z serem bia³ym, pomidorem, szczypiorem, sa³at± bazyli±.. etc.
ej,owoca dawaj! banana chcê tu widzieæ!
II¦: Ale owoc! Jab³ko, bu³a jw. z mas³em, dwoma krakowskimi, sa³at±, pomidorem, bazyli±. mo¿e soczek?jakie¶ orzeszki, albo poprostu baton? ale jest lepiej

Ob: miska pomidorowej z du¿± ilo¶ci± kolanek i marchewki
d(?): pomarañcz, mandarynka jak zupa taka tre¶ciwa, to ok,ale powinien byæ wiêkszy deser! marnie..

P: Zmiksowany, podgrzany Banan z Danio wi¶niowym, gar¶æ mieszanki studenckiej tylko jedna gar¶æ? Ja nie kupujê mieszanki studenckiej,bo znam siebie-ca³a paczka na jedno posiedzenie murowana daj wiêcej tych orzeszków,przynajmiej 2no.. albo bakali posyp?
noi niby ok, ale kurcze za ma³o na P, na omleta by¶ to wy³o¿y³a... wtedy inaczej by to by³o, albo gofra jakiego¶, czy dro¿d¿owe...

cappucino czekoladowe, pierniczek nadziany

K: (konsumujê) Ca³y serek wiejski z pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk±, bazyli± + bu³a z du¿± ilo¶ci± s³onecznika, z mase³em
mo¿e wêdlinka,rybka,serek ¿ó³ty albo jajoo? noi napij siê mleczka na noc
mi³o mi ¿e mnie kto¶ s³ucha ale wiesz, ¿e jeszcze nie jest dobrze, i widaæ ograniczenie... wrzuæ na luz!
I dziêêêêêêêêêkuuujê
M92,
Zielona_¿abcia

I jak dzi¶?
jw. pamiêtaj o wszystkim co Ci mówi³am! no bo ja tu czuwam

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-03-24, 20:38   #236
brownsuger
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Hej, wieki tu nie pisa³am i nie czyta³am, wiêc nie wiem czy co¶ siê zmieni³o, w ka¿dym razie moja R, proszê o ocenê, szczególnie Izê Wiosenn±, mam nadziejê, ¿e siê tu jeszcze udziela
I: bu³ka grahamka z mas³em, polêdwic± sopock±, ogórkiem, rzodkiewk± i sa³at±
II: sa³atka: pier¶ z kurczaka gotowana w przyprawach, sa³ata lodowa, ogórek, rzodkiewka, fasolka, szczypiorek, polane suto oliw± z oliwek
III: serek wiejski z orzechami w³oskimi i pestkami s³onecznika
IV: tu obiad w domu, zatem ró¿nie, jaka¶ zupa z chudym miêsem niezabielana lub miêso z surówk± i ziemniakami
V: wiejski z tuñczykiem lub wiejski z warzywami

I co my¶licie? Piêknie proszê o ocenê
brownsuger jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:40   #237
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

U

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z jogurtem naturalnym (200 g), jab³kiem wymieszanym z cynamonem i po gar¶ci: pistacji, rodzynek, suszonych moreli i fig; zbo¿ówka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: sa³atka z sa³aty lodowej, papryki, pomidora, cebuli, sma¿onej piersi z kurczaka, razowych grzanek czosnkowych i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; jab³ko
Obiad: porcja zapiekanki z ziemniaków, kurczaka, broku³ów, papryki i sera ¿ó³tego; szklanka soku pomidorowego
Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z wkrojonym bananem i ³y¿k± miodu; kilka(na¶cie ) ciasteczek czekoladowo – owsianych domowej roboty; herbata z syropem klonowym
Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z past± twaro¿kowo – warzywn±/mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i ogórkiem konserwowym; marchewka do pochrapania; herbata z cytryn±, miodem i sokiem malinowym

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-03-24 o 20:45
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:46   #238
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
³adnie, jak zawsze

Utrzymanie

2l wody, 1h chodzenia i 1h basenu

proszê o ocenê
imo kolacja trochê ma³a, tym bardziej ¿e jesz 4 posi³ki dziennie.
mam pytanie co do tej pasty z fasoli - to poprostu rozgnieciona fasola z przyprawami? nada siê puszkowana?
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 20:46   #239
Maricken
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 789
Wy¶lij wiadomo¶æ przez ICQ do Maricken

sub.
Stary 2011-03-24, 20:54   #240
crethka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 523
GG do crethka

Dzisiejsza R

Proszê o ocenkê

I. Zbo¿ówka z mlekiem 3,2% + owsianka (3³. p³atków owsianych, 2³. otrêbów ¿ytnich, pestki dyni, rodzynki) z serkiem wiejskim, cynamonem, kiwi i ³y¿eczk± miodu
II. Kromka ¿ytniego z past± z twarogu, jogurtu naturalnego, papryki czerwonej i szczypiorku
III. Kurczak duszony z cukini±, pomidorami, cebul±, czosnkiem, pietruszk± + 50g makaronu pe³noziarnistego
IV. Wie¶niak z pestkami dyni i s³onecznika
V. Omlet z polêdwic± sopock±, papryk±, szczypiorem

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.