Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 00:05   #211
marticia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :)

Opowiem wam baby teraz jaka idiotka ze mnie. Codziennie klikam na ustawienia i patrze czy sa nowe posty. oczywiscie od jakiegos czasu utknelo na wypowiedzi Poulette, wiec sobie pomyslalam, ze gaduly an chwile sie uspokoily, a tu wiecie leb taki ze mnie, ze nie zakapowal, ze jest juz nowy watek
I baty zaraz dostaniecie za to, ze mi tu nic nie wspomnialyscie o tym, ze Veronka juz sie rozdwoila!

Veronko moje najlepsze zyczenia, a corcia slicznosci!

Chwale tez zdjecia Kristi i Kasika, sliczne, Kasik jaka wiosenna

Tak wiec baby, jestem totalnei zakrecona i ostatnio tylko mascarpone mi w glowie, ktore rozwoze do cukierni w PL. A zrobilam fajne tiramisu, chcecie przepis?
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 06:59   #212
anka1900
Zakorzenienie

hello
oj Marti sporo zakręcona jesteś, wszak Aniś , zapraszała na nowy wątek
zapodaj przepis do naszej księgi

fotki superaśne, widać, że ciepło u Was
u nas wczoraj mało głów nam wiatr nie pourywał, za wiatrem, na balkonie faktycznie przyjemnie się siedziało, ale na dworze, szok

dziś idę z Mikim na tydzień toskański do Lidla, napaliłam się na pecorino, salami dla teścia, czy jakieś pasty z suszonych pomidorów czy oliwek
Stary 2011-04-04, 07:24   #213
ver_ona
Zakorzenienie

Marti, bardzo dziekuje
Dzis sie wyspalam mala budzila sie chyba tylko 2 czy 3 razy i wzielam ja do nas zeby nakarmic i mi sie zasnelo hehe, nie wiem nawet ile razy ja karmilam. Ale spala jakos od 3;40 do 7 z nami. i tego chyba bylo mi trzeba. mama dzis u nas spala i pojechala odwiezc B do zlobka. ja dzis mam wizyte w szpitalu, zeby szwy sprawdzic, mam jakies 2 chyba.
Kasia, fajne zdjecia, ps. jak te buty wygodne? (normalnie padam ile ty zakupow robisz na all!- ja nie moge sie jakos odwazyc, zeby kupowac cos bez przymiarki i sprawdzenia materialu.)
Stary 2011-04-04, 07:27   #214
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Dzień dobry!

W koncu poniedzialek!
Weekendy jakos dziwnie krotkie i napiety grafik w nich mam

Wczoraj pierwszy raz musialam poskramiac syna, bo na placu zabaw uderzyl sie lekko w jakies urzadzenie dla dzieci i po prostu dostal z tego powodu niezlego wścieka..
Jak ze zloscia okrzyczal barierke to machnelam reka, ale jak mi sie rzucil na ziemie i zaczal po niej tarzac, piszczec i wyc to juz nei dalam za wygrana. Przegwalcilismy jego histerie i szybko wracalismy z placu zabaw do domu. Taki typowy bunt 2-latka z ciekawa "akcja" od wczoraj mam za soba

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:00   #215
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć babeczki

Dziękuję

Ver_Onka buty boskie, bardzo wygodne i co najważniejsze idealne na mnie. W tamtym roku nie trafiłam przez All i jedne baleriny (38 rozmiar) były ciasne, a drugie 39 tak mnie żarły w piętę że nie dało się w nich chodzić (jeszcze je mam, może komuś kiedyś opchnę). Z tych bucików jestem niesamowicie zadowolona

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:12   #216
marticia
Zakorzenienie

No Anka doslownie, zakrecona jestem na maxa, ale to jest tak, ze nie daje rady wszystkiego nadrobic.. wieczorem jestem tak padnieta, ze nie jestem w stanie nawet ruszyc reka ale i tak ejstem zadowolona, mam mnostwo energii i w ogole stanelam na nogi.

Anis moj Mario tez maly buntownik. W ogole czesto z aniolka zamienia sie w diabelka, chce dzieciom wydlubac oczy, kazde nasze "nie" dla niego oznacza tak.. nieustraszony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto0381.jpg (68,4 KB, 56 załadowań)
Stary 2011-04-04, 09:15   #217
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej
ja zwykle w weekend nie zaglądałam, ale jak Anisia miałam bardzo napięty grafik w sobotę miałam siostrzenicę przez większość dnia bo jej rodzice w pracy, a babcia na wycieczce przecież było kolorowo, w chacie pobojowisko a wczoraj byliśmy w Poznaniu, głównie po rowerek baby, jak poprzebierane wszystko chciałam ten co Takuśna, ale zostały tylko w jednym carefurze i niestety różowe...musiałam nabyć ale nie mogę na niego patrzeć, tż będzie wychodził z młodą
butki jej też kupiłam, chciała różowe ale po krótkiej dyskusji wybrała takie brudny róż, wyglądają jak szaro-srebrne bo mają cekinki...Maja jak je zobaczyła to: "oooo, cekiki i motijek - kupiś?"
jeszcze jej kupiłam 2 bluzki na lato, w tym jedną czadową bokserkę , wiosenne bojówki i opaskę
no i ja dla siebie w końcu kupiłam szpilki takie jak chciałam wysokie, wolny palec - super ale dziś ich nie założyłam bo deszcz....wrrrr

Veronka - piękna wasza córcia i imię wybieraj kobieto, bo czas goni

Kasiula - jakie wy baby wylansowane, super wyglądacie

u nas też wczoraj było ciepło, lataliśmy po Poznaniu w krótkich rękawach, 21 st
Stary 2011-04-04, 09:53   #218
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
Cestusia jestes jeszcze? chciałam Cie wypytac o Kraków w jaki dzien byliscie? bo chcemy jechac i nie wiem kiedy najlepiej, czy w weekend czy w tygodniu. Mówiłaś ze duzo atrakcji było, to moze tylko w weekend tak jest ? i byliscie samochodem? jak z parkingami, bo słyszałam ze ze jest tragicznie?
Kochana, my sobie zrobiliśmy wycieczkę pociągiem Po pierwsze ze względu na Mati - bo zawsze chciała jechać. Po drugie ze względu na wjazd do Krakowa, rondo jest całe w remoncie i kupę czasu się czeka w korkach Z parkowaniem nie ma dużego problemu - po prostu stajesz na parkingu Galerii Krakowskiej i do rynku masz kawałeczek. Co do atrakcji - raczej większość z nich przez weekend, choć w tygodniu też się zdarzają

Mówisz, że w zoo byliście wczoraj? Mało brakowało a byśmy się tam spotkały Koleżanka do mnie wydzwaniała, że jadą z córkami i że mamy się z nimi zabrać. Ale, że byliśmy po sobotniej imprezie i bez Mati to olaliśmy.

Marti, Kasiunia, bosko wyglądacie babeczki
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:08   #219
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kurcze, Piotrkowi rozwija sie dosc mocno teraz mowa i mam zlewę z niego od dwoch dni.
Skrzywilam sie raz na smrodek od kasztana i rzucilam przeciagle Fuuuuuuj, co moj bajtel podlapal i teraz jak mu manipuluje przy tylku to ma okazje sie skrzywic i slysze dorodne i przeciagle h*uuuuuuuj
Staram sie nie reagowac i poprawiam go na Fuuuuj, ale niestety na spacerach to mam zonka
Zobaczyl wczoraj ze piesek robi kupke i mijamy delikwenta z psiakiem, a moje dziecko na caly glos h*uuuuuuuuuuuuuuuuj
Mine pana ciezko mi skomentowac

It is what it is

Stary 2011-04-04, 10:16   #220
Cestia
Zakorzenienie

Hehehehehe Anisia witaj w klubie zonków Matylda też tak mówiła na "fuj" A teraz takie teksty wali do ludzi na spacerach, że nic tylko faktycznie taką torbę sobie na łeb założyć i udawać, że nas nie ma

Dziewczyny, z jakimi biurami podróży miałyście do czynienia i jakie macie opinie? Koszystała któraś z oferty Sky Club?

Po wielu kalkulacjach wyszło nam na to, że się chyba zdecydujemy na All Inclisive i samolot
Stary 2011-04-04, 10:18   #221
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Hehehehehe Anisia witaj w klubie zonków Matylda też tak mówiła na "fuj" A teraz takie teksty wali do ludzi na spacerach, że nic tylko faktycznie taką torbę sobie na łeb założyć i udawać, że nas nie ma

Dziewczyny, z jakimi biurami podróży miałyście do czynienia i jakie macie opinie? Koszystała któraś z oferty Sky Club?

Po wielu kalkulacjach wyszło nam na to, że się chyba zdecydujemy na All Inclisive i samolot
Czas zakupic dorodny paputek!

Cestusia, ja jechalam z Itaki i bylam zadowolona
Pytanie, gdzie was niesie?
Bo Itaka to glownie Grecja

It is what it is

Stary 2011-04-04, 10:29   #222
Cestia
Zakorzenienie

Jak na razie najbardziej realne jest Greckie Rodos albo Majorka.

Wszystko zależy od cen oczywiście, ale celujemy w Hiszpanię i Grecję właśnie
Stary 2011-04-04, 10:35   #223
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Jak na razie najbardziej realne jest Greckie Rodos albo Majorka.

Wszystko zależy od cen oczywiście, ale celujemy w Hiszpanię i Grecję właśnie
na Rodos bym poleciała b.chętnie byliśmy ledwie pół dnia w tym mieście (popłynęliśmy sobie przy okazji tygodniowego pobytu w Turcji w Marmaris)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:38   #224
marticia
Zakorzenienie

Jakby ktoras chciala zaszalec - moja kolezanka z Kolumbii pracuje w dziale promocjii Bogoty i zorganizowala wycieczke za ok. 6000 zl plus bilet (na listopad to jest 1700 zl) - wycieczka dech zapiera, bo sa w niej nawet Karaiby Wycieczka posiada gwarancje prezydenta Bogoty. Ja sama chyba sie wybiore
Stary 2011-04-04, 10:51   #225
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

mmm grecja, zachwalali mi Thassos ponoc to calkiem sliczna i zielona mocno wyspa grecka

Cestusia sprawdz oferte Itaki, oni maja dosc stabilna sytuacje na rynku

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Jakby ktoras chciala zaszalec - moja kolezanka z Kolumbii pracuje w dziale promocjii Bogoty i zorganizowala wycieczke za ok. 6000 zl plus bilet (na listopad to jest 1700 zl) - wycieczka dech zapiera, bo sa w niej nawet Karaiby Wycieczka posiada gwarancje prezydenta Bogoty. Ja sama chyba sie wybiore
brzmi ekstra

It is what it is

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 10:55   #226
taka sobie
Zakorzenienie

Cestia dzieki za odp. mówiłam TZtowi o pociągu to mnie wysmiał, tez bym chętnia tak tam dojechała. No zobaczymy

to moze kiedys zamiast w Silesii sie spotkamy w Zoo ? Kurcze dziewczyny zgrajcie sie jakos !!!!! taka pogoda, moze by cos zorganizowac?

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:01   #227
marticia
Zakorzenienie

Chcialam zaladowac tu programa, ale nie moge, ejsli ktoras chce z czystej ciekawosci obejrzec to dajcie maile, to przesle
ja w PL bede chyba dopiero w czerwcu, ale jak juz pojedziemy to na dobre 2 mies. bede wracala tylko zebys cos podpisac
Stary 2011-04-04, 11:10   #228
Cestia
Zakorzenienie

Takuśna, ale Twój TŻ może pamięta pociągi PKP sprzed parunastu lat? Ja byłam w szoku jak się teraz fajnie jeździ bo większość pociągów nowiuteńka, szyny poklejone i nie ma już tego dobijającego stukania Czyściutko, pachnąco, w kibelkach pełna elektronika No i z dworca w Krakowie wchodzisz do Galerii, albo przed nią i stamtąd już kawałeczek do rynku.

Aaaaaa no i jaka radocha dla dziecka Dla nas to było najważniejsze, a przy okazji przekonaliśmy się, że PKP już nie takie straszne jak kiedyś.

Marti, wycieczka na pewno boska

My musimy pojeździć po biurach i w końcu coś zaklepać. Zobaczę sobie teraz na tą Itakę. Dzięki Aniś
Stary 2011-04-04, 12:25   #229
jowisz
Zakorzenienie

Moi rodzice właśnie pojechali, szkooooooooda

Iga dziś wagaruje

niestety tu mży więc nie idziemy na plac zabaw

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 12:51   #230
Judi21_84
Zakorzenienie

U nas pełnia lata, na placu zabaw w krótkim rękawie byliśmy cudnie
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:58   #231
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam i się ja

u nas wczoraj też była bajeczna pogoda.
po obiadku pojechaliśmy na wycieczkę rowerową z całą rodzinką.
Było super
Nakarmiliśmy kaczuszki w parku, ptaszki i rybki
Boziu ja sama nie wiedziałam że w naszej pszczynce jest tyyyle ryb

A Karolek od samego rana tylko opowiadał co widział gdzie był, no i znów chce jechać

Dziś coś się słońce ciągle chowa za chmury no i taki zimny wiatr jest

porobiliśmy kilka zdjęć jutro mam je odebrać od fotografa - to może coś wstawię.

Takuśna czy chodzi ci o Chorzowskie zoo

Z tym spotkaniem w Zoo bym miała lekkiego zonka - bo na to spotkanie wzięłabym tylko Karolka a do zoo mają dzieciaki obiecane od zeszłego roku i nie wiem jak bym się wykręciła

Veronka czy imię macie już wybrane //chwal nam się tu

Nie wiem co jeszcze miałam napisać

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aaa
marticia super że na tak długo do nas się wybierasz

a ten przepisik wstawiaj

ja ostatnio robiłam tiramisu //ale jest dużo różnych wersji, więc chętnie zobaczę ten twój

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:08   #232
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ja jestem zmechłana jakaś pogoda do ani grama słońca od rana...pada albo mży nawet 2 kawy nie pomogły i liczę czas do 15-tej
Stary 2011-04-04, 13:09   #233
Kasiulka22
Zakorzenienie

MAluśna, Cestunia

MArti boska z Ciebie mamuśka a MArio jaki przystojiaczek

Wróciłyśmy niedawno ze spaceru u nas pełen upał kurtkę ściągałam w swetrze (leciutkim) też gorąco, no przepięknie jest!!! pewnie jutro już się coś zepsuje pogoda, ale dzisiaj obłęd mam w oczach

Cestunia jak będziesz wiedziała napiszesz mi ile Wam wyjdzie koszt tej wycieczki?

Baby wiecie co dziś na placu zabaw się stało!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ??????????????? Przyszła babeczka ze straży miejskiej i jedną babę z psem pouczyła a drugiej pies akurat walił w trawę na tym placu zabaw o którym Wam zawsze piszę i dostała mandat!!!!!!!!!!!! słyszałam, jak strażniczka mówiła, że daje jej minimalną stawkę czyli pewnie z 50 zł. Po wszystkim baba z psem śmiała się i dzwoniła gdzieś (a jeszcze strażniczka jej mówiła, że jak nie zapłaci to coś tam ale nie dosłyszałam jejuś oby coś się wreszcie zmieniło i straż miejska bywała częściej!!!

Stary 2011-04-04, 13:13   #234
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
ja jestem zmechłana jakaś pogoda do ani grama słońca od rana...pada albo mży nawet 2 kawy nie pomogły i liczę czas do 15-tej
tu to samo liczę,że małżowi uda się umówić Igę do fryza i jednak się ruszymy.

miałam jej zapuszczać,ale nie da rady. nie mogę na nią patrzeć ma to samo co ja, dłuższe włosy i od razu strąki wiszą. no i jej buziolek zbyt cudnie wygląda w krótkiej fryzurce, a w dłuższych już nie
a mama mnie tylko w tym utwierdziła.
Stary 2011-04-04, 13:20   #235
anka1900
Zakorzenienie

miałam pisać Jowiszku
że Idźka tak ładnie w bombce wyglądała, a dłuższe to wiadomo w lecie lepiej spiąć, ale urody raczej nie dodają
mówię to z własnego doświadczenia, bo już czas i mi się wybrać na przyciachanie

Kasiulko u nas nigdy nie widziałam staży miejskiej a przydałaby się szczególnie z rańca czy wieczorkiem
smród okropny, że nos wykręca
jak czytam ile to mandatów już wlepili za niesprzątanie po psie to mnie krew zalewa, bo ja to bym miała już o wiele większą statystykę, oni nadal polubownie z ludźmi postępują, mimo takiej nagonki informacyjnej w mediach
Stary 2011-04-04, 13:21   #236
kristi75
Zakorzenienie

Kasiulka wygląda na to że nie tylko ciebie to raziło i budziło wielki niesmak, ktoś to musiał zgłosić, bo oni sami od siebie raczej nic nie robią

Ale oby jak najwięcej tych kontroli

Stary 2011-04-04, 13:32   #237
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

kasiula, widocznie jest jeszcze szansa dla tego swiata

It is what it is

Stary 2011-04-04, 13:32   #238
jowisz
Zakorzenienie

zdj. b.zwyczajne ale chcę pokazać:
- moją mamuśkę
- jaka jestem gruba (od jutra nic kuźwa nie żrę)
- ten nowy płaszczyk z all
- Iga w piaskownicy za oknem, tak właśnie mój "balkon" wygląda. jak ten za nią u sąsiadów.

edit. Aniu udało się, ok. 17. znów będę miała moją bombeczkę w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3322.jpg (35,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3333.jpg (68,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3352.jpg (120,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3357.jpg (57,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3409.jpg (87,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3445.jpg (68,2 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-04-04 o 13:37
Stary 2011-04-04, 13:51   #239
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa no faaaaaaaaaaaktycznie, jaka Ty spasiona jesteś a tak serio to gdzie ten tłuszcz?

Oj tak dziewczyny, jest nadzieja oby potrwała jak najdłużej

Stary 2011-04-04, 13:53   #240
kristi75
Zakorzenienie

Jowiszku super zdjęcia
i też nie zauważyłam tego tłuszczyku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości