Najlepsze wymówki gości weselnych - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 07:30   #211
malgosia_23
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych

Mamy wesele we wrześniu a jedna z młodych osób, powiedziała że nie wie czy przyjdzie bo w maju (czyli 8 m-cy po naszym weselu) zdaje mature I to w ogóle maturalna klasa, więc raczej nie przyjdzie. W pierwszej chwli myślałam, że żartuje...
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 11:50   #212
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Czytałam ten wątek przed naszym weselem i zastanawiałam się jak to będzie u nas i muszę przyznać, że odmówiło kilka osób ale nie były to głupie argumenty.
- mój chrzestny odmówił, ponieważ ciocia miała wylew i się nią sam opiekuje. Niby stan się polepszył ale "złapało" jej mowę i bardzo się tego wstydziła. OK, rozumiem.
- odmówiła kuzynka z chłopakiem, która wówczas mieszkała w Anglii
- odmówił kuzyn, który pracuje w Stanach (nie dostał urlopu) ale przyjechała jego żona z dzieckiem i to aż ze Stanów
- odmówiła kuzynka z mężem ponieważ miała drugie wesele i zadecydowali że pójdą na to drugie (z rodziny jej męża) - w sumie się tego spodziewałam bo ona robiła bardzo skromne przyjecie i zaprosiła tylko rodziców i chrzestnych (moją mamę) a nas nie wiec wiedziałam, że i tak odmówi.
- moja babcia nie przyjechała z powodu stanu zdrowia.

Najbardziej jednak wkurzyłam się na szwagierkę, która przed samym weselem zaczęła nam cyrki odstawiać: chciała sama nam gości usadzać, bok tej osoby nie chciała siedzieć, naprzeciwko tamtej też nie. To może dzieci nie weźmie i będzie więcej miejsca wolnego do manewrowania stołkami... A dlaczego nie ma kamery tylko sam fotograf?? JEJ nie będzie na zdjęciach, nikt JEJ nie będzie filmował - jak to powiedziała to myślałam że padnę! ma baba tupet.
A jak w większości sal - goście podliczeni i pieniądze wpłacone. Kto nie przyjdzie - za tego nie ma zwrotu. Ona nie widziała problemu.

O dziwo przyszła cała rodzinka ale na weselu jej mąż przedobrzył z alkoholem i na poprawiny nie byli w stanie przyjechać. Oczywiście pieniążki za nieobecne osoby przepadły.

Także gdy czytam wymówki niektórych Waszych gości to mi się wierzyć nie chce, że ludzie mogą być tak bezczelni i "szczerzy". Przykra sprawa, nam też zależało aby w TYM dniu byli z nami najbliżsi, aby cieszyli się z nami a nie podawali idiotyczne wymówki lub strzelali focha.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 13:14   #213
Karinio
Zakorzenienie

Susanna, co to szwagierki to omg Jej się chyba coś pomerdało. To Wasz dzień, a niej jej. Gwiazda filmowa się znalazła.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 07:38   #214
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Taa o niej to można książkę napisać albo film nakręcić

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 08:38   #215
izotropia
Rozeznanie

"bo wy byliście u nas na 1 weselu" to nic, że ich drugie było tydzień po weselu kuzynki... i że nawet jeśli byśmy potwierdzili to nie przyszlibyśmy bo po tym pierwszym moja mama się rozchorowała
oby nie wymówka 3 miesiące przed weselem dostają zaproszenie "oj tak wcześnie, zapomnimy..."aż się nuż w kieszeni otwierał...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 18:21   #216
anioleczek2112
Raczkowanie

Hahaha czytam czytam i się smieje. U nas też usłyszeliśmy tekst, ze strasznie wczesnie prosimy (2,5 mc przed slubem) i oni mogą zapomnieć do tego czasu :P A nasz kuzyn z USA powiedzial, że on nie przyleci bo my nie przylecielismy na jego ślub (któy byl w Las Vegas i nikt o nim nie wiedział :P)
anioleczek2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 09:33   #217
jusztyska
Zadomowienie

heh, jak tak czytam te wymówki gości, to czasem uwierzyć nie mogę, co ludzi potrafią wymyślić ale z opowiadań znajomych też słyszałam podobne historie.

u nas na razie nikt nam nie odmówił(57 zaproszeń rozdanych), ale jeszcze do rozdania mamy 31 zaproszen i tu spodziewamy się kilku odmów, ale to z racji sytuacji rodzinnej i stanu zdrowia, ale nie przewiduję jakiś wymyślnych wymówek
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 10:31   #218
myszka197
BAN stały

ja ostatnio powiedzałam wprost kuzynowi, że nie przyjdę na jego ślub, bo nie lubię wesel - i się obraził
następnym razem, jak będę odmawiała nie powiem prawdy, tylko coś wymyślę ( inspiracji po lekturze tego wątku mi nie zabraknie)
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 10:50   #219
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
ja ostatnio powiedzałam wprost kuzynowi, że nie przyjdę na jego ślub, bo nie lubię wesel - i się obraził
następnym razem, jak będę odmawiała nie powiem prawdy, tylko coś wymyślę ( inspiracji po lekturze tego wątku mi nie zabraknie)
myślę że jakby mi ktoś tak powiedział to też miło bym się nie poczuła
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 11:46   #220
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od ludzi..
U mnie też są osoby, które nie przepadają za weselami, ale rodzina to świętość. Jest nas bardzo dużo i tak rzadko się widzimy, że wszyscy chętnie przyjeżdżają, co więcej czekają na każdą okazję.

Wyobraźcie sobie, że na moim weselu na 126 zaproszonych osób, stawiło się 120. Cztery osoby miały autentyczny powód, żeby nie być, a jedna para - skłócony ze swoim ojcem kuzyn powiedział, że nie przyjdzie.
Stary 2011-06-29, 12:46   #221
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę? A na ślub poszłaś?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 23:19   #222
JennyAniolek
Zakorzenienie

My już prawie mamy zamkniętą listę gości: odmówiły nam 34 osoby , a będzie: 55 (my + 49 gości + 4 osoby z obsługi), być może pojawi się jeszcze 1 dziecko i 3 osoby z delegacji, ale to dowiemy się na dniach... myślałam, że będzie gorzej

Powody dla, których nie będzie gości:
- 2 os - miały jechać na urlop, ale u X wykryli poważną chorobę
- 2 os - nie będą w tym roku w Polsce
- 6 os - nie dostało wolnego
- 4 os - są w tym czasie na urlopie
- 10 os - nie podało powodu
- 8 os - to osoby towarzyszące
- 2 os - ona by chciała iść, ale on nie bo nikogo nie zna i źle by się czuł, więc pewnie pojawią się tylko na ślubie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 09:45   #223
potterka
Zakorzenienie

Jenny to nie ma tak źle
czemu nie zaglądasz do PM2011
potterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 11:57   #224
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Jenny to nie ma tak źle
myślałam, że będzie gorzej

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
czemu nie zaglądasz do PM2011
zaglądam, ale już mniej, bo czasu brakuje

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 22:01   #225
samiramis
Raczkowanie

Moja przyjaciółka od jednego z przyjaciol usłyszała az 4 różne powody!
pierwszy raz mowila mu o slubie ponad rok temu (slub teraz w sierpniu)powiedzial ze nie ma klopotu (zaproponowal jej nawet ze zawiezie ich do slubu).
powod 1. (wypowiedziany do znajomych a nie do pary mlodej) "nie przyjdziemy na jej wesele bo planujemy podroz poslubna i swoje wesle 2 tyg przed jej.
powod 2. podroz poslubna nie dojdzie do skutku bo ukochana nie dostanie urlopu wiec nie idzie sam na wesele.
powod 3. mają inne wesele w rodzinie jego nowej małżonki i muszą koniecznie na nim byc ale on tamtej rodziny nie znosi.
powod 4. jego swieża zonka bedzie druhną na weselu swojej przyjaciolki ( i dowiedziala sie o tym na 3 tyg przed planowana impreza)
a powod nr 5 PRAWDZIWY: nie przyjda na wesele gdyż ja na nim będę a ta laska jest o mnie nie wiem czemu zazdrosna.

Moj narzeczony zostal na ich slub zaproszony 3 tyg przed imprezą telefonicznie i to koniecznie beze mnie musialby przyjsc bo panna mloda nie chce mnie widziec. moj TZ oczywiscie nie pofatygowal sie nawet by mu odpowiedziec czy idzie czy nie. zostal zaproszony tylko dlatego ze brakowalo im ok 40 ludzi i musieli doplacac do sali.

Nic dodać Nic ująć. A my planowalismy ich zaprosić na nasz slub bo kiedys przyjaźnilismy sie z tym czlowiekiem. choc tez nie trawię teraz jego juz żony.

My planujemy slub zimą i osobom które mieszkają poza granicami mówiliśmy duzo wczesniej aby mogli zaplanowac urlop. odmówiła nam 1 para gdyż nie dostaną urlopu a mieszkają w Norwegii-jak najbardziej zrozumialy powod.

Edytowane przez samiramis
Czas edycji: 2011-08-09 o 22:05 Powód: dopisanie informacji
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 20:59   #226
iwwet
Przyczajenie

Witajcie,
to może ja się "pochwalę" wymówką jednego z gości zapraszanych przez nas. Otóż, usłyszeliśmy , że nie przyjdzie bo sala w której robimy wesele to budynek po starej rzeźni a on tam gdzie zabijali zwierzątka nie będzie się bawił (chłop 36lat)!!!???? A na pytanie co ma dzisiaj na obiad (zapraszaliśmy w niedzielę jeszcze przed obiadem) walnął...........:."yyyy wołowina". ?????????????????
iwwet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 21:06   #227
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwwet Pokaż wiadomość
Witajcie,
to może ja się "pochwalę" wymówką jednego z gości zapraszanych przez nas. Otóż, usłyszeliśmy , że nie przyjdzie bo sala w której robimy wesele to budynek po starej rzeźni a on tam gdzie zabijali zwierzątka nie będzie się bawił (chłop 36lat)!!!???? A na pytanie co ma dzisiaj na obiad (zapraszaliśmy w niedzielę jeszcze przed obiadem) walnął...........:."yyyy wołowina". ?????????????????
uwielbiam takich ludzi

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 08:32   #228
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwwet Pokaż wiadomość
Witajcie,
Nie no, to już jest chyba wybitne przegięcie............

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 14:20   #229
melleczka
Zakorzenienie

az sie boje jak nam beda odmawiac:/
odleglosc tez nie jest dla mnie problemem jesli komus bardzo zalezy.
moj tata przyjechal z niemiec w piatek po to zeby byc w sobote na weselu a w poniedzialek musial juz wracac zeby zdarzyc na noc do pracy. dalo rade? dalo.
co do kurczakow to padlam
kurczakom wystarczy raz nasypac do miski i beda mialy caly dzien ucieche
co do pogrzebu tez... rozumiem ze ktos moze miec kogos w szpitalu ale wtedy sie mowi: "sluchaj X jest w szpitalu i nie wiemy jak z nim/nia bedzie bo nie jest dobrze" a nie ze bede miec pogrzeb za 2 miesiace!! ludzie! to jakby zyczyc komus smierci!
co do psow to wiecie... ja tez mialam psa i to w bloku i na wesela sie chodzilo. i nikogo nie prosilismy o to zeby z psem zostal.
praca poniedzialkowa to tez glupia wymowka bo jak sie chce to mozna przyjsc na slub i troche na weselu pobyc ale przyjsc. nikt nie mowi ze masz byc do rana! chociaz dla mnie to tez nie problem bo jak wrocisz o 6 rano z wesela to masz 24h na odespanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 19:12   #230
czuelina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć.

To ja się wpiszę.

Kolega nie przychodzi bo: "Boję się takich imprez i tchórzę" jak to powiedział .

Ciocia i wujek TŻ-a nie przychodzą bo: "dom nie może zostać sam".
troche głupie

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Taa o niej to można książkę napisać albo film nakręcić
duuużo jest ludzi z takim tupetem niestety ;p
czuelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 10:08   #231
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg. mnie należy powiedzieć szczerze, dlaczego się nie przyjdzie, nie wiem, skąd oburzenie po tej wypowiedzi Ja też nie lubię wesel, byłam na 3, na więcej się nie wybieram. Owszem, na ślub chętnie przyjdę (chyba TO jest istotą zawierania małżeństwa- ślub, a nie wesele), pieniądze też dam, ale bawić się w te upokarzające zabawy na weselu nie będę.
Swoją drogą, każdy chce mieć na weselu gości, chce, żeby wszyscy przyszli... moi znajomi też mieli tak wielu "przyjaciół", dostali chyba z 10 pustych kopert, a w 1 był zużyty bilet lotniczy do USA, zamiast "prezentu". Ludzie naprawdę olewają parę młodą.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 21:22   #232
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Wg. mnie należy powiedzieć szczerze, dlaczego się nie przyjdzie, nie wiem, skąd oburzenie po tej wypowiedzi
Bo jak widać po tym wątku ani powiedzenie szczerze w czym problem anie wymyślanie jakichś wymówek nie wychodzi na dobre .
Najlepiej zamknąć drzwi i udawać ze nie ma nas w domu kiedy widzimy zbliżającą się przyszłą parę młodą i tak do skutku .
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 21:26   #233
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że Młodzi wolą usłyszeć "Przepraszamy ale nie możemy być", niż "Nie mam z kim psa zostawić" bo to trochę żałosne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 21:27   #234
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
Mamy wesele we wrześniu a jedna z młodych osób, powiedziała że nie wie czy przyjdzie bo w maju (czyli 8 m-cy po naszym weselu) zdaje mature I to w ogóle maturalna klasa, więc raczej nie przyjdzie. W pierwszej chwli myślałam, że żartuje...
dziewczyna wcześnie zaczyna przygotowania do matury
Stary 2011-08-23, 03:49   #235
przekora
Zadomowienie

Co do zostawiania zwierząt ... wiele z Was widzę się śmieje z tego faktu, ale co w przypadku kiedy mam jechać (tak, miałam taką sytuację i musiałam odmówić) na wesele do całkowicie innego miasta na dwa dni i naprawdę nie mając gdzie zostawić zwierzaka (czyt. psa) ?

Oczywiście zaraz napiszecie: hotel, rodzina, znajomi. Owszem, ale akurat jej zostawić nie mogłam - powodów wiele, rozpisywać się nie będę.

Kiedy oddzwaniam i mówię prawdę, słyszę ciszę ... Domyślam się, że pewnie zostałam wyśmiana, ale cóż - kultura, kulturą.

każdy ma swoje zdanie - licz się z tym
każdy ma swój gust - pamiętaj

dziękuję

Patrycja - miło mi
przekora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 09:28   #236
_Juliette_
Wtajemniczenie

Ja też rozumiem, że zwierzę to problem. Sama mam kota i może zostać sam na max. 1,5 dnia, bo potem zaczyna szaleć i demoluje. Nawet jak ktoś ze znajomych przyjdzie z nim posiedzieć, to sytuacja się nie poprawia.

I dziwi mnie to, że tyle razy było tutaj pisane, że pary młode zrozumiałyby, że ktoś nie może przyjść, gdyby tylko nie wciskał kitu i nie wymyślał wymówek. NIGDY nie miałam sytuacji, że kiedy grzecznie przepraszam, że nie będzie mnie na weselu (i wręczam prezent) nie było pytania "ALE DLACZEGO NIE PRZYJDZIESZ?!?!?!?!". Odpowiedzi, że z powodów osobistych, że naprawdę nie mogę, że mam już inne plany, których nie mogę odwołać, nigdy nie przechodzą. Zawsze jest "dlaczego!? ale dlaczeeeeego? no weeeeź, dlaczeeeego". Czasami już naprawdę mam ochotę odpowiedzieć "a co Cię to, kurde, obchodzi" (oczywiście nigdy tak nie powiedziałam), bo nie rozumiem, czemu wymuszają ze mnie wymówki, skoro uprzedzam ich kilka miesięcy przed terminem, żeby nie zapłacili za mnie, a jeśli chcą mieć "najwięcej gości we wsi", to niech sobie kogoś zaproszą na to miejsce, mają czas.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 15:47   #237
amandi84
Zadomowienie

Czasem właśnie wydaje mi się, że sama winna jest para młoda. Niektórzy zapraszają mnóstwo gości, czasem naprawdę dalekich znajomych. Pewnie nieraz takie osoby dostają zaproszenie i zwyczajnie nie maja ochoty pójść, wtedy pewnei tworzą historyjki, bo co powiedzieć? Dlaczego ty mnie w ogóle zapraszasz?

Oczywiście pisze o bardzo skrajnych przypadkach
Tak mi się wydaje, bo sporo się naczytałam na tym forum ;P
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-08-25 o 15:50
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 16:00   #238
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Czasem właśnie wydaje mi się, że sama winna jest para młoda. Niektórzy zapraszają mnóstwo gości, czasem naprawdę dalekich znajomych. Pewnie nieraz takie osoby dostają zaproszenie i zwyczajnie nie maja ochoty pójść, wtedy pewnei tworzą historyjki, bo co powiedzieć? Dlaczego ty mnie w ogóle zapraszasz?

Oczywiście pisze o bardzo skrajnych przypadkach
Tak mi się wydaje, bo sporo się naczytałam na tym forum ;P
Tak też może być...
Ale chyba większość dziewczyn była zawiedziona bo najbliższa rodzina odmawia bardzo, bardzo często. I to jest smutne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 17:02   #239
qnia
Przyczajenie

oto jak goście nam odmawiali:
- bo kupiliśmy samochód
- bo zamierzamy kupić samochód
- na pewno nie dostanę urlopu
- bo nie mam z kim mamy zostawić - moje ulubione :P
- bo nie mam jak dojechać

ale i tak wszystkich pobiła żona świadka na tydzień przed ślubem "ale jak mąż ma być świadkiem? W ogóle jaki ślub? Ja nic nie wiedziałam, a poza tym to będę na kursie i synek jest chory" Świadek świadkiem został bo wiedzieli 1,5 roku wcześniej, synek był przeziębiony i na czas kursu mamusi był z babcią :/ A mamusia specjalnie ustaliła sobie taki termin kursu żeby mieć wymówkę - a tak w ogóle to weekendy miała wolne od kursu
qnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 19:09   #240
juliusiab
Przyczajenie

moja kuzynka, która miała być świadkową, nie podała żadnej wymówki. Po prostu na ślubie się nie pojawiła
a mama męża stwierdziła, że na ślub nie przyjdzie, bo będzie się źle czuła.. no ale koniec końców przybyła, i ponoć czuła się całkiem dobrze
koleżanka (??) z kolei powiedziała, że nie przyjdzie, bo za późno dostała zaproszenie (o ślubie wiedziała pól roku wcześniej a zaproszenie dostała miesiąc przed..)
to tyle
juliusiab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości