A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 08:54   #211
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja mam kombi tzn moi rodzice i jeśli chodzi o wyjazdy to ok ale do jazdy po mieście tzn parkowania np tyłem masakra. Mój TŻ na hatchbacka no i on jest mały zgrabny ale weź się spakuj do niego. Sedana nie polecam ma duży bagażnik ale w sumie przez tą klapę ciężko wpakowac duże rzeczy
ja mam duży i długi samochód i nie narzekam każdy się pyta jak ja nim mogę jeździć parkować itd a ja mówię że czuje się jak bym normalnie matizem jeździła nie czuję jego gabarytów jeździ mi się nim świetnie.Na dole pokazuję foto
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:02   #212
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
u mnie pogoda jest super!! w końcu ciepło i świeci słoneczko

idziemy z Tż na festyn taboru ZTM później do niego a na koniec cudownej niedzieli mam egzamin

ciągle zapominam zapytać: na ile wcześniej zapraszacie gości oraz do kiedy muszą się Wam zadeklarować?
u nas jest taka sytuacja że my mamy ślub w maju a siostra cioteczna tżta ma w sierpniu i dlatego musimy dużo wcześniej żeby ludzie się nie stresowali za bardzo ;p a poza tym planujemy wyjazd za granicę i będziemy chcieli wrócić w grudniu więc pewnie wtedy rozwieziemy bo potem jak znowu pojedziemy to przyjedziemy pewnie dopiero w kwietniu więc to będzie już za późno.
A jeśli chodzi o potwierdzenie to powiemy że jeśli ktoś będzie wiedział na 100% że nie przyjdzie (moja ciocia np. co pokłóciłam się z jej córką pewnie się uniesie honorem razem z całą rodziną) to niech powiedzą od razu. Bo wtedy na ich miejsce sobie zaproszę znajomych a jak coś to nie wiem wtępne deklaracje to tak na miesiąc przed a ostateczne dla tych najbardziej niezdecydowanych na 2 tyg przed. Chociaż u mnie w lokalu pani powiedziała że da nam czas nawet do piątku przed samym ślubem czas dla tych najbardziej niezdecydowanych. Ale tak jak mówiłam doproszę sobie wtedy znajomych bo nie wszystkich najpierw zapraszam ze względów finansowych niestety
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-03, 09:09   #213
(kicia)
Zakorzenienie

Jagodzia ja mam passata kombi no i tam są lusterka które oddalają trochę to co widzisz i to mnie dezorientuje. Parkowanie przodem i ogólna jazda ok.

My zapraszamy w grudniu bo wiem jak to wygląda w wielu miejscach z urlopami na wakacje że trzeba w styczniu wpisywać urlopy. A ja mam dużo ludzi którzy przyjadą dzień dwa wcześniej i pojadą też pewnie około wtorku więc muszą sobie urlopy załatwić. A potwierdzenie do końca kwietnia żebyśmy mogli zająć dokładną ilość miejsc w hotelach i doprosić ew brakujących ludzi
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:10   #214
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
u mnie pogoda jest super!! w końcu ciepło i świeci słoneczko

idziemy z Tż na festyn taboru ZTM później do niego a na koniec cudownej niedzieli mam egzamin

ciągle zapominam zapytać: na ile wcześniej zapraszacie gości oraz do kiedy muszą się Wam zadeklarować?
heh i słońce wyszło przebiło chmury - mam nadzieje że zagości na dłużej

ps jeszcze 34 dni i w suwaczku będzie 399 dni

co do rozdawania zaproszeń
- my najdalej od Nas mieszkającą rodzinę będziemy prosić pod koniec tego roku - im ktoś bliżej Nas będzie mieszkał tym później dostanie zaproszenie - oczywiście w granicach rozsądku ale chodzi o to że nie chcemy wysyłać pocztą zaproszeń tylko osobiście po wręczać wraz z rodzicami trochę to bardziej skomplikowane.... ale mam nadzieję że wiecie choć troszki o co mi chodzi oczywiscie nie znaczy to ze np ktoś mieszkający blisko dostanie 2 tyg przed nie to nie o to chodzi... Po prostu oni dostana np 3 miesiące przed

............... ale najpierw musimy je zrobić ha ha ha połowę materiałów już mam ale na resztę czekam jeszcze a później będzie produkcja - choć już mamy tekst zaproszeń zrobiony czekamy jeszcze na godzinę w kościele - ale to dopiero w wakacje ponieważ bark księgi na 2012 r a bez niej nie wpisują

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-04-03 o 09:16
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:16   #215
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość

Tak to było do Niuto , sorki za pomyłkę
nie szkodzi
a wrzucisz nam też zdjęcie podpiętej ?

Cytat:
Jagodzia ja mam passata kombi no i tam są lusterka które oddalają trochę to co widzisz i to mnie dezorientuje. Parkowanie przodem i ogólna jazda ok.

My zapraszamy w grudniu bo wiem jak to wygląda w wielu miejscach z urlopami na wakacje że trzeba w styczniu wpisywać urlopy. A ja mam dużo ludzi którzy przyjadą dzień dwa wcześniej i pojadą też pewnie około wtorku więc muszą sobie urlopy załatwić. A potwierdzenie do końca kwietnia żebyśmy mogli zająć dokładną ilość miejsc w hotelach i doprosić ew brakujących ludzi
o, słuszna uwaga
Stary 2011-04-03, 09:16   #216
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

to ja myślałam że za wcześnie chcę deklarację a tu proszę przebiłaś mnie ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-03, 09:25   #217
baskaeta
Zadomowienie

Wiecie co mam ochotę coś poczytać - czy czytałyście ostatnio coś co zrobiło na Was ogromne wrażenie? Coś co wciągnęło tak bardzo że nie mogłyście się oderwać? Może coś polecicie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 09:27   #218
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
to ja myślałam że za wcześnie chcę deklarację a tu proszę przebiłaś mnie ;p
Tak przeglądałam zaproszenia od kuzynek i właśnie miałam na tak 3-4msc przed ślubem potwierdzenie. Bo nawet jak bym chciała kogoś doprosić to głupio by wyglądało jak bym na 3 tyg przed ślubem kogoś zapraszała. Taka osoba odrazu się domyśli że jest zaproszona bo ktoś mi odmówił

Stary 2011-04-03, 09:32   #219
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przeglądałam zaproszenia od kuzynek i właśnie miałam na tak 3-4msc przed ślubem potwierdzenie. Bo nawet jak bym chciała kogoś doprosić to głupio by wyglądało jak bym na 3 tyg przed ślubem kogoś zapraszała. Taka osoba odrazu się domyśli że jest zaproszona bo ktoś mi odmówił
no w sumie też racja... to jeszcze pomyślę co i jak jeśli chodzi o terminy ale w grudniu na pewno będę rozwozić zaproszenia.
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-03, 09:49   #220
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Wiecie co mam ochotę coś poczytać - czy czytałyście ostatnio coś co zrobiło na Was ogromne wrażenie? Coś co wciągnęło tak bardzo że nie mogłyście się oderwać? Może coś polecicie?
A jakie gatunki lubisz

Stary 2011-04-03, 09:49   #221
kindziulindzia
Zakorzenienie

oooo już nowy wątek spóźniłam się na zakończenie poprzedniego ale mam usprawiedliwienie bo wczoraj rozpoczęliśmy sezon grillowy kiełbaski, karkóweczki i inne cuda i zimne piwko
w piątek byłam znów u ginekologa ale później Wam opowiem co i jak bo muszę sama narazie to przemyśleć a teraz Was nadrobię - zaraz będę na bieżąco!
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-04-03 o 09:51
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 09:55   #222
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie
Jestem przerażona ilością Waszych postów. Kiedy ja to nadrobię

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:01   #223
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
A jakie gatunki lubisz
lubię książki w stylu Indiana Jones -> zresztą jestem wielką fanką lubię władce pierścieni lubię książki typu sekret lubię wszystko co wciąga ale zakupiłam sobie właśnie cała sagę zmierzchu - bo przyznaje bez bicia ze jeszcze nie miałam czasu czytać tez most do therabitti i cień wiatru jeśli miałabyś propozycję bardzo chętnie bo przy następnym zamówieniu chętnie wezmę pod uwagę co podacie a tym razem skusiłam się na wampiry w sumie wszystko co oderwane od rzeczywistości czy tez owiane magia kocham uwielbiam tez biografie szczególnie ghandiego był taki super

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-04-03 o 10:09
Stary 2011-04-03, 10:03   #224
__Paulinka__
Zakorzenienie

hello Everybody

Piekna pogoda, super humor i normalnie życie jest takie piekne...;D hehe

widze ze tutaj temat motoryzacji sie pojawił no no Dziewczynki, jakby to Nasi faceci widzieli to by tez do Nas dołączyli hehe a to byłby koszmar, bo bysmy nie mogli juz ich obgadywac
kombi czy sedan? ogólnie najbardziej podobają mi sie Coupe (3drzwiowe), sedan praktyczniejszy, bo nie ma problemu z wysiadaniem z tylu a kombi jak to moj TŻ mowi "jest do przewozenia ogórków" ale sami mamy kombi bo duzo podróżujemy (Norwegia-Polska, cala Polska) wiec dla Nas Nasz Passat jest najlepszym rozwiązaniem:0 a moja mama to sie zawsze trzesie jak ja mam prowadzic i sie dziwi jak ja nim umiem jezdzic, przeciez taki duzy! hahahaaha dobre, co nie? Ona chyba duzego samochodu nie widziala, pojaze jej autko Jagodzi

ZAPROSZENIA My bedziemy rozdawać w kwietniu przyszlego roku, bo wtedy bedziemy w Polsce, bo cala rodzina moja i TZ mieszka bardzo blisko Nas

A teraz puszczam muze na maxa i zaczynam ... prasowac OMG.. wiem:P hhehe
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:14   #225
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
lubię książki w stylu Indiana Jones -> zresztą jestem wielką fanką lubię władce pierścieni lubię książki typu sekret lubię wszystko co wciąga ale zakupiłam sobie właśnie cała sagę zmierzchu - bo przyznaje bez bicia ze jeszcze nie miałam czasu czytać tez most do therabitti i cień wiatru jeśli miałabyś propozycję bardzo chętnie bo przy następnym zamówieniu chętnie wezmę pod uwagę co podacie a tym razem skusiłam się na wampiry w sumie wszystko co oderwane od rzeczywistości czy tez owiane magia kocham uwielbiam tez biografie szczególnie ghandiego był taki super
Ja polecam książkę Nadejście nocy. To jest taki kryminał sensacja coś takiego. Akcja książki kończy się w dniu 11 września 2001roku kiedy główny bohater stoi pod wtc w który wbija się samolot a w ostatniej chwili okazuje się że jego żona która miała być na ostatnim piętrze jednak nie wjechała tylko została na dole. Więc jest też taki happy end

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 10:17   #226
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hello Everybody

Piekna pogoda, super humor i normalnie życie jest takie piekne...;D hehe

widze ze tutaj temat motoryzacji sie pojawił no no Dziewczynki, jakby to Nasi faceci widzieli to by tez do Nas dołączyli hehe a to byłby koszmar, bo bysmy nie mogli juz ich obgadywac
kombi czy sedan? ogólnie najbardziej podobają mi sie Coupe (3drzwiowe), sedan praktyczniejszy, bo nie ma problemu z wysiadaniem z tylu a kombi jak to moj TŻ mowi "jest do przewozenia ogórków" ale sami mamy kombi bo duzo podróżujemy (Norwegia-Polska, cala Polska) wiec dla Nas Nasz Passat jest najlepszym rozwiązaniem:0 a moja mama to sie zawsze trzesie jak ja mam prowadzic i sie dziwi jak ja nim umiem jezdzic, przeciez taki duzy! hahahaaha dobre, co nie? Ona chyba duzego samochodu nie widziala, pojaze jej autko Jagodzi

ZAPROSZENIA My bedziemy rozdawać w kwietniu przyszlego roku, bo wtedy bedziemy w Polsce, bo cala rodzina moja i TZ mieszka bardzo blisko Nas

A teraz puszczam muze na maxa i zaczynam ... prasowac OMG.. wiem:P hhehe
haha no dobre nie ma co ;p a są jeszcze większe ;p np. HUMMER ale to to już jest Bestia :P
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-03, 10:42   #227
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli lubisz fantastykę z humorem spróbuj Pratchetta o świecie dysku. Seria przezabawnych książek, połykam w całości wszystkie
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:51   #228
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
haha no dobre nie ma co ;p a są jeszcze większe ;p np. HUMMER ale to to już jest Bestia :P

no jak tak dalej u Ciebie pojdzie, to hummer bedzie juz nie dlugo albo od razu zrob sobie prawko na kat. C hehe wtedy przebijesz wszystkich

a jagodzia, pisałaś ze wyjezdzacie za granice? mozna wiedziec, gdzie? macie tam rodzine? fajnie ze udalo Wam sie tam prace zaklepac
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 10:53   #229
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Ja polecam książkę Nadejście nocy. To jest taki kryminał sensacja coś takiego. Akcja książki kończy się w dniu 11 września 2001roku kiedy główny bohater stoi pod wtc w który wbija się samolot a w ostatniej chwili okazuje się że jego żona która miała być na ostatnim piętrze jednak nie wjechała tylko została na dole. Więc jest też taki happy end
Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Jeżeli lubisz fantastykę z humorem spróbuj Pratchetta o świecie dysku. Seria przezabawnych książek, połykam w całości wszystkie
dziękuje dziewczyny zapisuje sobie i następnym razem przeczytam Tylko ciekawe kiedy zrealizują moje zamówienie - ostatnio czekałam miesiąc na książeczki ale to były kulinarne więc mogłam poczekać a teraz najchętniej teraz bym coś sobie poczytała he he

czasem mam wrażenie że lubię fantastykę przygody itd przez te wszystkie bajki z dzieciństwa a szczególnie Czarodziejkę z księżyca pamiętam że nawet piórnik i plan lekcji miałam z nimi ale kiedy to było ha ha ha ha słodkie czasy Poloni1 i Polsatu teraz takich bajek nie ma ale schiz zostaje do czarów wampirów i wszystkiego co oderwane od ziemi

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-04-03 o 10:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 11:04   #230
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
no jak tak dalej u Ciebie pojdzie, to hummer bedzie juz nie dlugo albo od razu zrob sobie prawko na kat. C hehe wtedy przebijesz wszystkich

a jagodzia, pisałaś ze wyjezdzacie za granice? mozna wiedziec, gdzie? macie tam rodzine? fajnie ze udało Wam sie tam prace zaklepac
Wiesz co żadnej rodziny niestety siostra jest w Holandii ale tam są stawki wiekowe odwalając taką samą robotę jak inni (oni dostają 8euro) dostawała bym 5 byłam w październiku to mi płacili 4 euro z groszami (bo miałam 20 lat)a był taki zapier....... że to głowa mała naprawdę.
Myślę o Szwajcarii. Koleżanki siostra tam siedzi w sumie to wraca w przyszłym tygodniu miała podpisaną umowę na rok. Teraz pojechał ten brat mojej koleżanki ale to praca na roli także odpada. Ale oni sobie tą pracę załatwili w taki sposób że jest taka facetka której płacisz kasę a ona ci znajduje tam pracę.
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-04-03 o 11:06
Stary 2011-04-03, 11:12   #231
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co żadnej rodziny niestety siostra jest w Holandii ale tam są stawki wiekowe odwalając taką samą robotę jak inni (oni dostają 8euro) dostawała bym 5 byłam w październiku to mi płacili 4 euro z groszami (bo miałam 20 lat)a był taki zapier....... że to głowa mała naprawdę.
Myślę o Szwajcarii. Koleżanki siostra tam siedzi w sumie to wraca w przyszłym tygodniu miała podpisaną umowę na rok. Teraz pojechał ten brat mojej koleżanki ale to praca na roli także odpada. Ale oni sobie tą pracę załatwili w taki sposób że jest taka facetka której płacisz kasę a ona ci znajduje tam pracę.
na takich zasadach znalazła pracę moja koleżanka w USA była tam przez dwa miesiące bo na tyle chciała wylecieć - ale uważam że jeśli ma się taką sprawdzoną osobę to naprawdę fajnie można trafić zresztą z tego co się orientuję to nie tylko pracy szukają ale całe zakwaterowanie, warunki, i np jeśli trzeba to wizy załatwiają.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

ależ tu dziś leniwie

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-04-03 o 11:11
Stary 2011-04-03, 11:16   #232
kindziulindzia
Zakorzenienie

czeka mnie szpital dostałam skierowanie i będę musiała leżeć tam 3-4 dni bo endokrynolog musi się mną zająć

jeśli któraś z Was będzie miała problemy ginekologiczne to niezwłocznie ma się zgłosić do lekarza bo inaczej ze mną będzie miała do czynienia !!!
19.05.2012
Stary 2011-04-03, 11:19   #233
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
czeka mnie szpital dostałam skierowanie i będę musiała leżeć tam 3-4 dni bo endokrynolog musi się mną zająć

jeśli któraś z Was będzie miała problemy ginekologiczne to niezwłocznie ma się zgłosić do lekarza bo inaczej ze mną będzie miała do czynienia !!!

ojej trzymam mocno kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło
a z tymi wizytami kontrolnymi to 100% racji trzeba chodzić - dziewczyny trzeba dbać o siebie - zdrowie to podstawa !!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 11:20   #234
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
bo kurcze też bym chciała taką suknię ;( ;( ;( ;( ale jeśli nie chudnę to nawet nie mam co marzyć
Jak nie chudniesz, jak chudniesz bardzo!! Przestań mi tu marudzić, bo będzie Nie po to się na tej diecie "mordujesz", żeby wygadywać głupoty o niechudnięciu! W dniu ślubu wszystkie będziemy najpiękniejsze, a więc dotyczy to również Ciebie

Cytat:
jagodzia133 mamy to samo ja już niedługo tez mam nadzieje chwalić sie spadkami wagi wspomożecie?
Pewnie, że wspomożemy Wizaż broni, wizaż radzi, wizaż nigdy Cię nie zdradzi!

Cytat:
wpadłam na necie na stronę PM 2011 z krakowa i okolic tzn forum... i tak przeglądałam strony i jedna dziewczyna ma zamiar mieć UWAGA pięciu kamerzystów i trzech fotografów
5 kamerzystów, toż to będzie plan filmowy, nie ślub i wesele Ale powiem Wam, że choć to oczywiście przesada, to w głębi trochę tez bym tak chciała - ale najchętniej, żeby te kamery były schowane, niewidoczne. Bo jak człowiek widzi kamerę, to zaraz języka w gębie zapomina - sama tak mam i to trochę wkurzające. Jakby kamerki były małe i nie byłoby ich widać, to można by nakręcić taki fantastyczny materiał.... Ach, rozmarzyłam się. Mam nadzieję, że jak moje dzieci będą się hajtać, to już pójdzie technologia tak naprzód, że nikt się kamerą stresował nie będzie - bo teraz niestety jesteśmy jeszcze tak nie przyzwyczajeni do filmowania, że wychodzi wszystko sztucznie, a to wielka szkoda. Ja będę się starała namówić naszych kamerzystów, żeby chociaż próbowali trochę "podsłuchać" bez udziału kamery przed nosem, tylko jakby z daleka nas i gości na weselu, żeby jednak było trochę realizmu w tym wszystkim Haha, będę Chatka Big Sister

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Chatko,
ta sukienka co wkleiłaś , model DIAMOND jest w Wawie na Świętokrzyskiej, kosztuje 3000 z hakiem. TO jest model z zeszłego roku, więc może niedługo będą przeceny.
O, no proszę. Nie jest to jeszcze mój ideał, ale krój mniej więcej taki, jak chcę, więc trzeba się będzie wybrać i zobaczyć, jak wyglądam z tym, co bym chciała A pamiętasz może, w którym na Świętokrzyskiej była ta kiecka?

Cytat:
właśnie mnie jedna wizażanka doprowadziła o skok ciśnienia

napisałam, że znam wymówkę z życia wziętą: "nie przyjdziemy na wesele, bo nie mamy co do koperty włożyć" na co ona odpisała, że rozumie taką wymówkę, bo niektórzy wolą dzieci wykarmić niż na wesele iść...

no tak super wymówka! skoro ci goście zostali zaproszeni to raczej nie z powodu wyłudzenia od nich kopert, tylko z powodu chęci bycia z nimi w tym szczególnym dniu...

przecież to chore jest! nie zaproszę nikogo dla koperty, tylko dla jego towarzystwa! może dać mi tylko kartkę z życzeniami i będę prze szczęśliwa, że się zjawił!!
No niestety jest coraz więcej ludzi, którzy patrzą na to w ten sposób, to jest naprawdę tragiczne. Ale tak naprawdę nie ma chyba sensu tłumaczyć takim ludziom, bo i tak tego nie zrozumieją - jak ktoś ma w oczach wyłącznie złotówki/euro/dolary, to nie będzie w stanie zrozumieć, że wesele to piękne święto Młodych i Ich gości, a nie duży wrzód na dupie, ale z białą kiecką i późniejszym zyskiem.

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
czytałam ten wątek te wymówki to jakaś porażka totalna Tż pokładał się ze śmiechu jak mu je czytałam aż jestem ciekawa, jakie my usłyszymy
i ja ten wątek czytałam, niektóre wypowiedzi są porażające (moim dotychczasowym faworytem jest laska, która w dniu wesela oświadczyła PM, że nie przyjdzie, bo włosy jej źle leżą ). Myślę, że w mojej Rodzinie takich rzeczy nie będzie. TŻ mówi, że w Jego Rodzinie pewnie parę takich kretyńskich wymówek usłyszymy, ale się tym nie przejmuje, bo robimy wesele dla tych, co naprawdę chcą być z nami w tym dniu. Wobec czego po mnie też to raczej spłynie, a zawsze będę miała co dopisać do wątku

Cytat:
Dzień dobry.

Ale piękna pogoda. A jak tam u was?
U nas pogoda na razie ładna, a jak będzie dalej, zobaczymy. TŻ zakuwa na razie, ale po południu może na jakiś spacerek skoczymy..

Cytat:
niektóre kombi wyglądają jak karawany

My (ślub 28.07) będziemy zapraszać na pewno w przyszłe święta wielkanocne rodzinę TŻta, bo akurat się wtedy wszyscy zbiorą, a my pojedziemy. Tych z dalszych rejonów to może będziemy robić jakieś wypady na weekendy, to się pozaprasza, a gdzie nie dojedziemy, to wyślemy pewnie też koło świąt. Moją Rodzinę w Wawie i w lubelskim też jakoś w kwietniu i będziemy od wszystkich prosić ostateczne potwierdzenie miesiąc przed. W lokalu mamy dać ostateczną listę gości 5 dni przed weselem, więc myślę, że ewentualnych nieogarniętych zdążymy spokojnie obdzwonić pod koniec czerwca i będzie wiadomo, co i jak. Ale większość ludzi, którym już teraz mówimy o ślubie już deklaruje, że będą, więc tak naprawdę nikt chyba nie zostanie tym zaproszeniem zaskoczony - do tej pory już dawno wszyscy będą wiedzieć, kiedy rezerwować czas

Cytat:
Zależy co lubisz Mnie np.(nie ostatnio co prawda, tylko spory czas temu, ale jednak) zachwyciły te książki: Jedz, módl się, kochaj Elizabeth Gilbert, Kwiat śniegu i sekretny wachlarz Lisa See, Wyznania gejszy Arthura Goldena, Zaklęci w czasie/Żona podróżnika w czasie (są różne tłumaczenia) Audrey Niffeneger (na jej podstawie zrobiono film, który też mogę polecić). Jeśli jeszcze ich nie czytałaś, mogą Ci się spodobać - są to książki mądre, niektóre romantyczne, wciągające.
Ewentualnie jeszcze książki Emily Giffin, bardzo wciągające i ukazujące, że rzadko zdarzenia są tak jednoznaczne i oczywiste, jak myślimy, literatura typowo kobieca.
Właśnie doczytałam, że kupiłaś Sagę Zmierzch - wciągnie Cię bez reszty, szykuj bezsenne noce

Co do samochodów - jestem fanką niewielkich 5drzwiowych z hatchbackiem Typu Citroen C3, Hyundai Getz, Chevrolet spark No i oczywiście Peugeot 206

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-03 o 11:35
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 11:22   #235
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

ojej biedulko trzymamy kciuki żeby wszystko było ok
pamiętaj nie załamuj się i myśl pozytywnie

Stary 2011-04-03, 11:28   #236
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana 3maj się i nie dawaj! Szpital tylko Ci pomoże, a potem będzie już tylko lepiej

baskaeta, ja też kochałam Czarodziejkę z księżyca i też teraz wszystkie Harry Pottery, Zmierzchy itp. to dla mnie sama frajda

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 11:41   #237
kindziulindzia
Zakorzenienie

siłą mnie nie wezmą muszę po prostu zrobić te badania ale ciarki mi przechodzą po plecach bo nie cierpię szpitali
byłam tam dwa razy w życiu - jak byłam chora na salmonellę i jak rozwaliłam sobie głowę i mnie zszywali ale no cóż jak mus to mus

powiedziałam swojej pani ginekolog, że w przyszłym roku wychodzę za mąż i będziemy się starać o dzidziusia to powiedziała, że damy radę a w tym roku będziemy się leczyć
19.05.2012
Stary 2011-04-03, 11:43   #238
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

wszytko będzie ok
ja ostatnio pochłonęłam 7 część Harrego
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-03, 11:44   #239
(kicia)
Zakorzenienie

Chatko wiesz co do takich nie widocznych kamer to hm wczoraj TŻ mi opowiadał że kolega mu opowiadał jak jego znajoma miała wesele miała jednego profesjonalnego kamerzystę i trzech kolegów z kamerami. No i tym kolegom po jakimś czasie nie chciało już się łazic no to ustawili te kamery w różnych miejscach. I potem PM miała ciekawy film z udziałem gości którzy już wstawieni robili najróżniejsze rzeczy ... Domyśl się m.in. co dlatego ludzie peszą się przed kamerą żeby przypadkiem nie uchwyciła jakiegoś kompromitującego momentu. Ja ogólnie chce mieć film ze ślubu i początek wesela. Na tym mi najbardziej zależy. A reszta wesela to już mniej ważne

Stary 2011-04-03, 11:46   #240
Lubcia
Zadomowienie

Hej dziewczynki Witam serdecznie w piękną słoneczną niedzielę

Cytat:

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie będę mocno ściskać kciuki

Jeśli chodzi o zaproszenia to my będziemy je rozdawać na przełomie grudnia i stycznia. Goście mają czas do połowy marca na ostateczną decyzje. Jeśli ktoś od razu nam powie, że go nie będzie to zaprosimy dodatkowe osoby. Mam nadzieję, że nie będę musiała słuchać głupich wymówek od swoich gości chociaż różnie to bywa

Seagirl mam prośbę wyślij mi swoje zdjęcie w sukni bo nie zdążyłam zobaczyć jak cudnie w niej wyglądasz bo już skasowałaś zdjęcie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości