Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Notka

Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało?

Narzędzia
Stary 2011-04-22, 17:03   #211
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Do lata? Piechotą będę szła! - Piechotą do lata z Siulką :)

fajny lakier i fajny tatuaż

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:04   #212
speare
exmod na urlopie:)

ooooo i ja jestem chomik wszystkiego szkoda wyrzucać

masz niesamowitą kolekcję lakierów zazdraszczam ale butów stanowczo mało jak na sigmochłopaka...

a pedicure cudny i jakie piękne wiosenne zdjęcia super

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

aaa jeszcze mi powiedz skąd masz taki fajne pojemniczki na biżu?
speare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:12   #213
niut0
Zakorzenienie

haha, ja jestem chyba nienormalna - cieszyłam się, że mam wolne bo mogłam w końcu na spokojnie posprzątać w szafkach z ubraniami

piękny lakier
Stary 2011-04-23, 16:23   #214
bebunio
jak promyczek słońca....

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie mogę wchodzić więcej na ten wątek lista zakupów rośnie...

moja też

siulek super te nowe artykuły

ale urocze te stokrotki są i uwielbiam oglądać zdjęcia kolekcji, nieważne czy to ciuchów czy kosmetyków czy biżu najbardziej to lubię widzieć jak ktoś ma w szafach

dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw
bebunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 18:50   #215
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Brydziuś dzięki

Sperku - nad butami pracuję tylko wiesz - buty trochę więcej kosztują niż lakier dlatego mam więcej lakierów , a pojemniczki na biżu z... Castoramy

dzięki Niutku

Bebuniu - też mi się wydały urocze, dlatego takie tło, a nie jak zwykle białe czujemy wiosnę, a nawet lato
siulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 21:02   #216
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

MANICURE

Do mojego wczorajszego pedicure strzeliłam sobie dzisiaj mani - znowu w ramach relaksowania się .

Stary 2011-04-23, 21:05   #217
strawberka
Zakorzenienie

chciałabym mieć takie pazurki, ale dziś znowu przycięłam krótko bo mi się rozdwajają jakiej odżywki używasz?

Edytowane przez strawberka
Czas edycji: 2011-04-23 o 21:11
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-23, 21:33   #218
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

SAŁATKA Z KASZĄ KUSKUS

Przyznaję się bez bicia - nie przepadam za sałatkami - kukurydzą z puszki można mnie straszyć, przed groszkiem uciekam, a na widok fasoli krzyczę wniebogłosy , ale jest jedna sałatka, która skradła mi serce (i żołądek ) i dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na nią - zdominowała mój dzisiejszy jadłospis . Może nie wygląda szałowo, ale smakuje przepysznie!

- pół paczki kaszy kuskus przygotowujemy tak jak mówi opis na opakowaniu (zwykle jest to zalanie gorącą, osoloną wodą do poziomu kaszy i trzymanie pod przykryciem aż zmięknie - ok. 5 minut)
- pierś z kurczaka kroimy na nieduże kawałeczki i smażymy przyprawiając ją mieszanką przypraw do gyrosa (są takie gotowe mixy w sklepach ) i - gdy ostygnie, dodajemy do gotowej ostudzonej kaszy
- dodajemy połowę kapusty pekińskiej (średniej wielkości) - pokrojonej na drobne, cienkie paseczki
- następnie dosypujemy kukurydzę z puszki
- kolejny składnik to zielony ogórek, którego kroimy na cienkie plasterki - BEZ OBIERANIA i dodajemy do reszty składników
- dosypujemy pół szklanki orzechów włoskich, które wcześniej siekamy i prażymy bez tłuszczu na patelni
- do wszystkiego dodajemy majonez w ilości wedle uznania, przyprawiamy pieprzem, solą i pikantnym keczupem do smaku i GOTOWE

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2011-04-23 o 21:36
Stary 2011-04-23, 21:34   #219
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez strawberka Pokaż wiadomość
chciałabym mieć takie pazurki, ale dziś znowu przycięłam krótko bo mi się rozdwajają jakiej odżywki używasz?
Strawuś - używam oczywiście Nail Teka recenzja na moim blogu - w tagach po prawej - Nail Tek
Stary 2011-04-23, 21:39   #220
speare

Cytat:
Napisane przez siulka Pokaż wiadomość
Sperku - nad butami pracuję tylko wiesz - buty trochę więcej kosztują niż lakier dlatego mam więcej lakierów , a pojemniczki na biżu z... Castoramy
Pracuj pracuj

śliczny mani u mnie na paznokciach króluje Coral z barrego i na rękach i na nogach
Stary 2011-04-23, 21:51   #221
mortish
Zakorzenienie

ja też za sałatkami nie przepadam, o ile warzywa uwielbiam, to ich wszystkich razem wymieszanych nie jestem w stanie jeść

siulko, co to za pękacz na twoich paznokciach?

bloguję i ja
olalicious.blogspot.com - nowy wpis
mortish jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-23, 22:11   #222
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Dzięki Spereńko

Mortycjo - pękacz taki sam jak na stópkach stronę wcześniej - kupiony na allegro z firmy p2 mam już od nich czarny, teraz czekam jeszcze na białego z zamówienia Bethie
Stary 2011-04-24, 08:05   #223
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

ja bardzo lubię sałatki tą twoją też wypróbuje

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 10:10   #224
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

właśnie zjadłam wielkie wielkanocne śniadanie, ale przez Ciebie i przez Twoją sałatkę zgłodniałam
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 10:50   #225
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

KROK XIX - Wypoczynek na świeżym powietrzu

Moim zdaniem spacery to najlepsza forma relaksu, kiedy dopisuje pogoda ! Tym bardziej teraz - w święta, kiedy cała rodzinka jest razem w domu, warto wybrać się na świeże powietrze, wyjechać gdzieś za miasto i pooddychać, zamiast kisić się w domu i obżerać . Ja właśnie tak zrobiłam z moją rodzinką i naszymi psami - dołączyli do nas też znajomi ze swoim psiakiem i wybraliśmy się pod Częstochowę - w Góry Towarne - to zaledwie 15 minut drogi, a tereny przecudne . Trochę połaziliśmy, psy się wybiegały, a później wszyscy razem wyłożyliśmy się na kocach i spałaszowaliśmy świąteczny prowiant .

Bardzo lubię takie wypady, tym bardziej, że można było się trochę poruszać wbiegając pod górę, wspinając się między skałkami. Wzięliśmy też piłki i badmintona, więc ruchu było dużo, a najlepszy jest przecież taki właśnie ruch na świeżym powietrzu prawda? Poza tym po wielkanocnym obżarstwie taki ruch jest bardzo wskazany, bo inaczej nici z mojej figury na lato .

Lubię położyć się na trawie, spojrzeć w niebo i nie myśleć o niczym, oczyścić umysł, wtedy znacznie łatwiej wrócić do domu i zabrać się do nauki - głowa pracuje wtedy dużo efektywniej, a tego mi teraz najbardziej potrzeba !

Przedstawiam Wam małą fotorelację z naszego wypadu .

IMGP3640.jpg IMGP3641.jpg IMGP3655.jpg IMGP3657.jpg IMGP3658.jpg IMGP3668.jpg IMGP3659.jpg IMGP3665.jpg IMGP3674.jpg IMGP3673.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 11:18   #226
meg22
Zakorzenienie

Jakie fajne psiochy ja dzisiaj mam zamiar wybrać się do Sopotu
Stary 2011-04-25, 11:34   #227
bebunio
jak promyczek słońca....

ale masz śmiesznego pieska

zazdroszczę takich pięknych okolic do spacerków

dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw
Stary 2011-04-25, 11:39   #228
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

ale słodki psiak

Stary 2011-04-25, 14:18   #229
Krystynka86
Przyczajenie

fajny wątek, ciekawe rady, ale jak dla mnie jest zby duzo wiadomości, aż się czasem roi w oczach.
Życzę sukcesów w akcji
Krystynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 19:01   #230
Nati_kk
Zakorzenienie

Psiak cudny

My dzisiaj z TŻ w ramach relaksu wybraliśmy się do Jura Parku w Krasiejowie, nie dość że ruch i przyjemność to i czegoś nowego się dowiedzieliśmy

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:36   #231
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

KROK XX - Odprężająca kąpiel

Uwielbiam wieczorem, po intensywnym dniu zanurzyć się w gorącej i pachnącej kąpieli . Jest to - poza spaniem, moja ulubiona forma odpoczynku biernego . Zwykle zapalam sobie wtedy pachnące świeczki, wcześniej przygotowuję maseczki na włosy i twarz, a do wody dodaję różnych pachnących specyfików. I właśnie dzisiaj będzie o tym jak i czym możemy umilić sobie kąpiel , a właściwie - jak ja to robię .

Mam sporo kosmetyków "umilaczy kąpieli", bo uwielbiam jak wokół ładnie pachnie, a ja leżę sobie w wannie w ciepłej wodzie i oglądam film lub czytam książkę . Przedstawię Wam więc niektóre z tych specyfików .

MUSUJĄCE KULE DO KĄPIELI

Musujące kule nadają zapach, często barwią wodę, a także zmiękczają ją. Mogą mieć przeróżne właściwości pielęgnacyjne dla skóry oraz działać aromaterapeutycznie. Występują w postaci kul lub... muffinków , a co najlepsze można zrobić je samemu! Przedstawiam Wam filmik instruktażowy - jak zrobić kule musujące.

OLEJKI DO KĄPIELI

Olejki do kąpieli nawilżają skórę i sprawiają, że robi się gładka i przyjemna w dotyku. Ponadto często dodaje się do nich naturalne olejki eteryczne, które mają specyficzne działania aromaterapeutyczne .

SOLE DO KĄPIELI

Najbardziej polecana do kąpieli jest sól z Morza Martwego . Podobno "regularne stosowanie soli morskiej podczas kąpieli działa wyszczuplająco i przyczynia się do likwidacji cellulitu. Zapobiega także nadmiernemu wysuszaniu skóry, poprawia przemianę materii w komórkach oraz przyczynia się do jej regeneracji. Pobudza krwioobieg, złuszcza martwy naskórek, ujędrnia, zmiękcza i wygładza skórę." - na ile to wszystko jest prawdą - nie wiem , ale wiem, że pięknie pachnąca sól bardzo uprzyjemnia kąpiel . Z pewnością działa także przeciwbakteryjnie , no i w dodatku można ją zrobić samemu!

Gdy chcę się poczuć jak Kleopatra, wybieram mleko do kąpieli - w proszku. Pachnie dużo lepiej niż zwykłe mleko w dodatku ma masę pielęgnujących właściwości i sprawia, że woda robi się aksamitnie miękka .

PIANOTWÓRCY

Tutaj zbiorczo - bo teraz do zrobienia bąbelków w wannie nie musimy się posługiwać tradycyjnym płynem do kąpieli . Na przykład firma Lush oferuje nam Bubble Bary czyli Bąbelkowe Kostki ( ), o których kilkakrotnie pisałam na blogu. Oprócz piany dostajemy cudny zapach, a często także zmianę koloru wody - super zabawa!

PUDRY DO KĄPIELI

5060061203425.jpg

Coś pomiędzy mlekiem a solą do kąpieli - pachnie, zmiękcza wodę, pielęgnuje skórę - czego chcieć więcej, jeżeli w dodatku same możemy taki puder zrobić! Cała instrukcja znajduje się tutaj.

PŁATKI MYDLANE

Nie widzę ich zastosowania oprócz ozdobnego - śliczne są te różane płateczki jako ozdoba, ale do samej kąpieli - zbędny gadżet... ani się toto nie pieni porządnie, słabo pachnie i jakoś nie zauważyłam specjalnie pielęgnacyjnych właściwości ... Może mi podpowiecie do czego właściwie to służy, bo może źle używam?

OLEJKI ETERYCZNE

Do kąpieli możemy dodać kilka kropelek olejku eterycznego - zapewni nam to aromatyczną kąpiel i efekt aromaterapeutyczny . W aromaterapii istnieje najważniejsza zasada - jeżeli zapach danego olejku nam się nie podoba, znaczy to, że nasz organizm nie potrzebuje jego działania terapeutycznego - tą zasadą najłatwiej się kierować przy wyborze olejków . Myślę, że wśród wielu zapachów każdy znajdzie coś dla siebie, łatwiej pozyskiwane olejki są całkiem tanie, jednak takie, które trudno pozyskać mają bardzo wysokie ceny - nawet po kilkaset złotych za kilka mililitrów - na przykład naturalny olejek różany lub neroli, które są jednymi z najpiękniejszych jakie kiedykolwiek wąchałam . Oczywiście dla niewprawnego nosa zastąpienie ich mieszanką zapachową "o zapachu" róży czy neroli nie sprawi różnicy .

----------------------------------------------------------------------

milk-bath.jpg

A Wy? Macie jakieś rytuały kąpielowe? Wolicie szybki prysznic czy długą gorącą kąpiel? Może znacie jakieś ciekawe kosmetyki do kąpieli, które możecie polecić? Ja w najbliższych dniach będę szczególnie potrzebowała relaksu, bo matura coraz bliżej . Mogę się Wam jednak pochwalić, że te 26 dni, które minęły od kiedy założyłam wątek, przyniosły mi utratę kilku centymetrów tu i ówdzie i kolejnego kilograma . Ale na podsumowania będzie czas jutro!

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2011-04-25 o 22:10
Stary 2011-04-25, 21:45   #232
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Dzięki dziewczyny i Chłopaki , że wpadacie tu do mnie ...

A wiecie, że to są 3 psiaki - na zdjęciach kolejno są na 4-tym Betinka (moja), na 5-tym Balbinka (znajomych), na 6-tym Lusia (mojej mamy), na 7-mym znowu Betinka i jeszcze raz Lusia na ostatnim . Ale wszystkie są słodziaki

Meg - zdawaj relację jak było

Bebuś - czasami nawet nie wiesz jak blisko takie urokliwe miejsca się znajdują

Krystynko - piszę dużo, żeby każdy znalazł coś dla siebie - dlatego dzielę to na opisane sekcje, jeżeli kogoś dany temat nie interesuje- po prostu może go pominąć starałam się przez te dni ująć temat jak najbardziej kompleksowo

Nati - to Jura Park to mi się kojarzy coś z dinusiami, mam rację ?
Stary 2011-04-25, 22:14   #233
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Siulka, dawno mnie tu nie było,a le to okropne, tu się tyle działo!

Ale masz pazurki prześliczne, chyba sobie jeszcze raz przeczytam Twój instruktaż o manicure! No i pasiak super. Tak trzymać!
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:54   #234
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

CERA NACZYNKOWA

couperose.jpg

Specjalnie dla Sperki i Olencji kilka słów o cerze naczynkowej . Znowu w ruch poszły moje notatki ze studiów no i internet w poszukiwaniu odpowiednich kosmetyków i oto efekty

CO TO JEST CERA NACZYNIOWA I JAK POWSTAJE?

couperose_pm_sommaire-1.jpg

W dzisiejszych czasach do rzadkości należy cera gładka o jednolitej cielistoróżowej karnacji . Coraz więcej kobiet w różnym wieku skarży się na kłopoty związane z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi. Przyczyny powstawania teleangiektazji to czynniki genetyczne lub szkodliwy wpływ środowiska na skórę. Kruchość naczynek związana jest z ich wzmożona przepuszczalnością, która powoduje przenikanie do skóry wielu czynników zapalnych. W konsekwencji dochodzi do pojawienia się na skórze rozlanego rumienia, uczucia pieczenia i rozgrzania. Z czasem kruche naczynia krwionośne nie wytrzymują ciśnienia krwi, zaczynają pękać, pozostawiając na skórze trwałe teleangiektazje. Rumień powstały na skutek gwałtownego rozszerzenia naczyń pod wpływem jakiegoś bodźca jest wynikiem nadmiernego wypełniania krwią naczyń włosowatych, współpracujących z włóknami elastycznymi tkanki łącznej. Rozszerzone naczynka mogą powstawać przy każdym typie cery , ale najbardziej na ich powstawanie narażona jest cera wrażliwa.
Pielęgnacja skóry ze zmianami naczyniowymi opiera się na poprawie przepływu krwi w tkankach , dzięki czemu są lepiej odżywione, oraz na wzmocnieniu ścian naczyń aby zapobiegać powstawaniu kolejnych teleangiektazji .

MECHANIZMY DZIAŁANIA ZAPOBIEGAWCZEGO I NAPRAWCZEGO

Mechanizmy działania substancji zawartych w preparatach do cery naczyniowej:
1. hamowanie działania hialuronidazy - enzymu odpowiedzialnego za rozkład kwasu hialuronowego który stanowi główne spoiwo śródbłonka naczyń.
2. hamowanie aktywności syntazy prostaglandynowej która wpływa na produkcję pozapalnych hormonów tkankowych
3. zwiększenie napięcia żylnego, zmniejszenie lepkości krwi
4. obniżanie aktywności enzymów biorących udział w powstawaniu wolnych rodników
5. zapobieganie agregacji krwinek
6. hamowanie produkcji prostaglandyn oraz zmniejszenie wydzielania histaminy
7. działanie przeciwzapalne, przeciwobrzekowe, przeciwwysiękowe
8. Przedłużenie działanie witaminy C przez zapobieganie utlenienu(rutyna)

1. Bielenda - Błękitna maska algowa-rutuna+wit.

Składniki aktywne: troxerutyna, rutyna, witamina C, mięta, cytryna, cyprys, labdanum (żywica otrzymywana z młodych gałązek z liśćmi śródziemnomorskiego krzewu Cistus ladaniferus, właściwości antyseptyczne), alginat (ekstrakt z alg brunatnych)

2. Bielenda - Kojąca maseczka z glinką, chłodząca
Składniki aktywne: glinka Ghassoul (działanie detoksykujące), glinka biała, ekstrakt z kasztana, wąkrotka azjatycka, limonka, lukrecja, orchidea, koncentrat wody morskiej.

3. Norel - Linia Arnica - Żel pod oczy dla cery wrażliwej
Składniki aktywne: homeopatyczny wyciąg arniki górskiej, rutyna, witaminy A, E, C, alantoina, D-panthenol.

4. Ziaja - Linia Ziaja Pro - Uspokajająca maska algowa amarantowa
Składniki aktywne: wyciąg z kasztanowca, lukrecja, laminaria

5. Soraya - Linia Beauty Therapy - Cera Naczynkowa
W skład linii wchodzą: krem na dzień, krem na noc, głęboko regenerująca maseczka, mleczko do demakijażu, tonik rozjaśniający.
Składniki aktywne: Aster Maritima - ekstrakt pochodzenia morskiego poprawia mikrokrążenie w naczyniach krwionośnych, łagodzi zaczerwienienia i wypieki, chroni przed wolnymi rodnikami, wyciąg z Saphora Japonia-bogaty w rutynę, skutecznie wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, zmniejsza ich kruchość i skłonność do pękania, Witamina E - chroni skórę przed wolnymi rodnikami powodującymi starzenie się
działa przeciwzapalnie, Wyciąg z Czerwonej Winorośli - zapobiega utracie wody, poprawia jędrność i elastyczność naskórka, Panthenol - łagodzi podrażnienia

6. Dax Cosmetics - Linia Perfecta Cera Naczyniowa
W skład linii wchodzą: krem uszczelniający naczynia krwionośne,krem obkurczjacy naczynia krwionośne,mleczko oczyszczające,tonik bezalkoholowy,maseczka obkurczajaco-uszczelniajaca naczynia.
Składniki aktywne: FITO-CAPILLARIES COMPLEXŸ - kompozycja składników pochodzenia roślinnego, bogata w taniny, flawonoidy, polifenole, rutynę i witaminę C. Kompleks zmniejsza zaczerwienienie skóry, wzmacnia i obkurcza kapilary (naczynka) podskórne, w efekcie czego stają się one mniej widoczne oraz nie ulegają łatwo dalszym uszkodzeniom. Poza tym kompleks poprawia ogólną kondycję skóry, podwyższając jej odporność na zmęczenie i stres.
W skład kompleksu wchodzi wyciąg z lilii wodnej, wyciąg z winogron Chardonnay, wyciąg z kasztanowca, wyciąg z oczaru wirginijskiego. Olejki roślinne ze słodkiego migdała i krokosza barwierskiego, witamina E, C, F, D-pantenol łagodzi podrażnienia

7. Laboratorium Kolastyna - Linia Bio Terapia
W skład linii wchodzą: krem ochronny na dzień, krem wzmacniający na noc, krem łagodzący pod oczy i na powieki, mleczko oczyszczające, tonik odświeżająco-kojacy, żel do mycia twarzy
Składniki aktywne: BIOPHYTEXTM – wzmacnia i obkurcza naczynka krwionośne, redukuje zaczerwienienia i łagodzi podrażnienia skóry. Aktywny kompleks roślinny (z owocu kasztanowca, miłorzębu, kory dębu, limonki, grejpfruta i mącznicy) – uszczelnia i uelastycznia ścianki naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu „pajączków”, wyrównuje i ujednolica koloryt skóry. Biolipidy– odbudowują płaszcza lipidowy naskórka, zwiększają poziom natłuszczenia skóry i chronią przed nadmierną utratą wilgoci, witamina C, witamina E, ekstrakt z bawałny, olejek awokado

8. Lirene - Linia Cera naczyniowa
W skład linii wchodzą: mleczko do demakijażu, lekki krem, krem półtłusty, krem nawilżający, pianka do mycia twarzy, maseczka wzmacniająca, tonik bezalkoholowy
Składniki aktywne: ekstrakt z arniki górskiej, kokoryczki, cyprysu, witamina C, witamina E, GlucamŸ( powoduje rehydratację; doskonale wiąże i trwale utrzymuje wodę w naskórku, przywracając skórze utraconą jędrność i elastyczność),prowitamina B5

9. Bielenda - Linia Kasztan
W skład lini wchodzą: mleczko+tonik, krem na dzień/na noc, serum uszczelniające naczynka, masło do ciała
Składniki aktywne: biologicznie czynna escyna, naturalna witamina C, rutyna

10. Dr Irena Eris - Linia Pharmaceris - cera naczyniowa
W skład linii wchodzą: łagodny tonik, delikatny peeling, kojący żel myjący do twarzy, mleczko oczyszczające, aktywny krem przeciwzmarszczkowy, krem nawilżajaco-wzmacniajacy, intensywny krem odżywczy, intensywny krem redukujący cienie pod oczami, krem kojąco wzmacniający do twarzy.
Składniki aktywne: kompleks diosmina i hesperydyna- zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych i redukuje zaczerwienienia, kompleks alg-działa przeciwzapalnie.

11. AA cosmetics - Linia AA therapy - cera naczyniowa
W skład linii wchodzą: mleczko i tonik 2w1, krem łagodzący, krem nawilżający
Składniki aktywne: trokserutyna, nawilżający kompleks glukozy i xylitolu, betaina, ekstrakt z aloesu, escyna, alantoina, d-pantenol, metylochalkon hesperydyny(poprawa mikrokrążenia), olej Avocado, skwalen, ekstrakt z Boswellia serrata, escyna.

12. Iwostin - Linia Iwostin Capillin

W skład linii wchodzą: krem na naczynka, krem na naczynka SPF 20, krem redukujący zczerwienienia, płyn micelarny oczyszczający, krem na naczynka na noc.
Składniki aktywne: Esculoside - zawiera eskulinę (glikozyd eskuletyny) pozyskiwany z kory kasztanowca. Wzmacnia napięcie żył, działa przeciwzapalnie i przeciwrumieniowo. Skutecznie zmniejsza zaczerwienienia i łagodzi podrażnienia, w tym również te, które spowodowane są działaniem promieni słonecznych. Wykazuje właściwości podobne do witaminy P. Ma silne właściwości światłochronne – absorbuje światło w zakresie do 370nm oraz dezaktywuje wolne rodniki. Olej z pestek winogron, witamina E, witamina C, prowitamina B5.

13. Ziaja - Linia Ziaja Med - cera naczyniowa

W skład linii wchodzą: krem zmniejszający nadreaktywność naczynek krwionośnych,krem uszczelniający naczynka na noc, skoncentrowana emulsja redukująca podrażnienia na noc.
Składniki aktywne: trokserutyna, escyna, witamina C, E, prowitamina B5, proteiny ze słodkich migdałów.

14. SVR - Linia Rubialine

W skład linii wchodzą: maseczka, krem na dzień, żel do oczyszczania skóry, krem do skóry suchej i bardzo suchej.
Składniki aktywne: wyciąg z Ruszczyka powodujący obkurczanie naczyń, octan eskuletyny tzw. witamina P-like chroniący naczynia, glikozaminoglikany chroniące macierz międzykomórkową, siarczan dekstranu działa przeciwzapalnie.

15. Bielenda - ANTI-COUPEROSE - serum na naczynka do stosowania na twarz i ciało.

Składniki aktywne: troxerutyna,rutyna,ekstra kt z owocu kasztanowca i arniki,acerola(owoc o najwyższej zawartości naturalnej witaminy C),ekstrakt z alg czerwonych i fucogel(naturalny biopolimer o działaniu silnie nawilżającym i wyjątkowych własnościach sensorycznych. Wyraźnie poprawia wygląd i kondycję skóry. Ponadto fucogel osłabia działanie drażniące i alergiczne wszelkich czynników).

----------------------------------------------------------------------

cera.jpg

Rzutem na taśmę jeszcze zdążyłam, przed zakończeniem konkursu, zrobić dla Was obiecanego posta o naczynkach . Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania w temacie chętnie odpowiem, ewentualnie mogę przesłać jakieś materiały czy skany na maila . Mam nadzieję, że coś z tego co napisałam przyda się zainteresowanym .
Stary 2011-04-26, 10:06   #235
aniolusiek_
Zakorzenienie

a czy przyjmowanie tabletek z rutyną też może pomóc? bo zaleciła mi to okulistka z powodu pękania naczynek na oku ale się zastanawiam czy takie stałe przyjmowanie tabletek nie jest jednak zbyt szkodliwe dla organizmu?

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:25   #236
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
a czy przyjmowanie tabletek z rutyną też może pomóc? bo zaleciła mi to okulistka z powodu pękania naczynek na oku ale się zastanawiam czy takie stałe przyjmowanie tabletek nie jest jednak zbyt szkodliwe dla organizmu?
Może pomóc Luśku ale najlepiej przyjmować rutynę w formie naturalnej - np. herbaty z ziela ruty, bo wtedy mamy znacznie większą przyswajalność przez organizm niż z syntetycznych tabletek . Ponadto rutyna wchłania się dobrze tylko wtedy gdy zapewniamy organizmowi także witaminę C . Nie bez powodu występują najczęściej razem w środkach farmakologicznych. Jeżeli boisz się szkodliwości przedłużonej suplementacji doustnej, polecam właśnie herbatkę z ruty i dużo owoców i warzyw bogatych w witaminę C - np. natkę pietruszki, kiwi, porzeczki, truskawki, kapusta kiszona i maaasa innych.
Stary 2011-04-26, 10:31   #237
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

kochana dzięki za artykuł
właśnie się zastanawiałam czy kupić tą serię Ziaja Med i teraz już nie mam wątpliwości skoro ty polecasz

Stary 2011-04-26, 11:09   #238
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
kochana dzięki za artykuł
właśnie się zastanawiałam czy kupić tą serię Ziaja Med i teraz już nie mam wątpliwości skoro ty polecasz
Olu - wypróbuj sobie najpierw jeden kosmetyk z serii czy Ci podpasuje, bo te serie dermokosmetyczne mają to do siebie, że są dość treściwe i nie wszystkim pasują . Ja sama nie mam cery naczynkowej, więc nie próbowałam tych kremów, ale poczytałam o nich, popatrzyłam na składy mniej więcej i to jest to co mogę polecić . Zobacz sobie też serię Ziaja Pro do cery naczynkowej - wydaje mi się interesująca, a pracowałam na tych preparatach w gabinecie i były przyjemne, myślę, że na allegro powinnaś znaleźć:
http://www.ziaja.com/page/ziajapro/p...preparaty.html
Stary 2011-04-26, 13:23   #239
bebunio
jak promyczek słońca....

szybciutko głosik oddaję

Stary 2011-04-26, 14:02   #240
speare

Dziękuję Siuluś za piękny artykuł

ja sama do końca nie wiem jaką ja mam tą cerę... tzn. mam rozszerzone naczynka tzw. pajączki na policzkach, ale nie mam zupełnie tendencji do rumienienia się czy zaczerwienień... tylko te policzki takie całej serii kosmetyków na pewno kupować nie będę, bo swojej frakcji oleju sojowego nie oddam za żadne skarby ale maseczkę jakąś chyba sobie zafunduję

Siuluś

Nowe wątki na forum Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości