|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz w sklepie, to zanim zdecydujesz się na zakup, zobacz jak dany stanik prezentuje się pod bluzką (najlepiej załóż jakąś obcisłą). |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej z mamą, bo ona też chce kupować, tylko ma wieksze piersi. Ma ktoras z was onyks?
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, ciężko coś doradzić
ja bym raczej brała z jednego obwodu 2 miski, choć czasami tak jest (na balkonetce czytałam) że np. 70E i 70F nie pasują a 75DD jest idealne tylko obwód trochę ściska ja mam 72 ścisło i 77 luźno; straplessa mam 75, maskaradki nosiłam 65, la senzę 70; też jestem stożkiem (tak mi się przynajmniej wydaje ) i dla mnie strapless jest dobry w takim samym rozmiarze jak plunge; w górce jest super, na dołku trochę odstaje bo miska mu się nie skurczyła jak pozostałym
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również mam Onyksa
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
wezmę trzy rozmiary i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() a widziałyście CH koralik jest w sklepie
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli strój kapielowy mama ma 75FF, to stanik tez powinien w takim rozmiarze na nią pasować? ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, ze latem będzie jeszcze dostępny... poki co daje sobie spokój z nim, bo biust mi chyba jeszcze rośnie.
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko powiedzcie mi jakie modele mam wybrać , skoro zależy mi na zmniejszeniu piersi, z góry dziękuje
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A duży twoja mama ma biust? Jeśli biust nie jest ciężki, to ja bym zamówiła jednak obwód 75. Mierz wszystkie, bo dużo zależy od indywidualnego kształtu biustu. |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że strone kąpielowe effuniaka sa tylko dwa rodzaje. Czy któraś z Was ma może Biustnosz od stroju dziewczyna bonda?
|
|
|
#223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że efekt ci się spodoba.Cytat:
http://stanikomania.blox.pl/2008/10/...astycznie.html Na to chyba za wcześnie, te stroje dopiero co weszły do sklepu na jakieś opinie trzeba jeszcze poczekać. |
||
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W biuscie wg jej mierzenia ma w pochyleniu 97-98. Pod biustem mierzylam jej sama, to spokojnie ma 80 cm, jak sie ściśnie to nawet 75, ale to już tak na maksa Wg kalkulatora na stronie Ewy Michalak wycjhodzi jej 75DD, jesli 80 D, ale gdy patrze na biusty na balkonetce w tych rozmiarach w stanikach Effuniaka wydaja asie mniejsze od biustu mamy. Z Brytyjczyków ma 70GG. Sama nie wiem jaki jej wziac, już postanowilysmy ze 75FF, ale boję żeby nie byl duży, chociaż z drugiej strony mamie sie troche biust wypełnił od dobrych biustonoszy, ale moim zdaniem dalej ma co wygarniać...hmm sama nie wiem. A dodam,że ma stroj kąpielowy w rozmiarze 75FF taki z tamtego roku ten w stylu retro czarno biały z czerwonymi dodatkami ;-) Jest na nią dobry w tym rozmiarze.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-05-20 o 11:55 |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pomysł, żeby kupić mamie na Dzień Matki jakiegoś effuniaka, bo mi serce pęka, jak widzę że kupuje jakieś badziewia w nieśmiertelnym rozmiarze 80C... tylko właśnie ciężko z niespodzianką, bo nie mogę jej zmierzyć bez jej udziału
myślę, że miałaby jakieś 80FF, i są w tym rozmiarze i paru mniejszych Onyksy... kurczę, muszę się zastanowić, jak to rozegrać najchętniej zabrałabym ją jutro do Katowic, ale pracuje...
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
potrzebuje pomocy,bo zupelnie nie moge sie zdecydowac ktorego effuniaka zamowic
zastanawiam sie miedzy HP Fuksa,a Pl Black. Fuksję mierzylam stacjonarnie,wiem jaki rozmiar i jak bedzie lezec, z tym ze nie wiem czy wizualnie bardziej nie podoba mi sie black;p. A wam ktory sie bardziej podoba??( dodam,ze z blacka nie wiem jaki mialabym wziac rozmiar, bo w innym mierzonym PL rozmiar wypadal mi miske wiecej niz w HP)
Edytowane przez kw_ Czas edycji: 2011-05-20 o 18:46 |
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
A masz może gdzie je przymierzyć?
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Fuksję mierzylam,podobalo mi sie jak lezy, black'a niestety u mnie w sklepie nie bylo
moim najwiekszym problemem jest to, ze nie moge sie zdecydowac ktory jest ladniejszy ( i wiadomo,ze na korzysc HP przemawia to,ze mam pewnosc ze nie bede musiala odsylac w razie nietrafionego rozmiaru)
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() moje wrazenia: PL Violet - kolor cudny, szkoda tylko, ze tradycyjnie, miski maja biala baze no i ramiaczka moglyby byc fioletowe... majty boskie.PL Ptys - jakos ten desen do mnie nie przemawia, ale stringi swietne. Garden - tak jak roze lubie, to niekoniecznie mi sie podobaja w tym wydaniu. minus znow za biale ramiaczka. Koralik - design jak najbardziej ok, jeno dumam czy kolor mi sie podoba. duuzy plus za kolor ramiaczek ![]() Bella - niby wsio ok, ale mam za duze skojarzenia z ciastkiem^^ Eden - fantastyczny kolor, jezeli faktycznie to taki nasycony turkus jest. skojarzenia z turkusowa Pandora chyba nieodlaczne ale generalnie, chyba podziekuje.Magnolia i Melon - te dwa najbardziej trafiaja w moj gust. fajne pastele pod wakacyjne ubrania, design w porzadku, jedynie ramaiczka w Magnolii moglyby byc w kolorze stanika z kolei w Melonie ten "bialy" tyl mnie nie powala.Tofik i nowy Cielak - praktyczne staniki, wiec nie ma co wiele deliberowac, do tego Tofik bardzo ladny. ogolnie, uwazam, ze nawet, jezeli cos nie trafilo w moj gust, to fajnie, ze taki wybor duzy jest. glownym moim zarzutem sa biale ramiaczka w stanikach innego koloru niz bialy oraz te podszyte biela miski. za to majty mi sie wszystkie podobaja szalenie ![]() koniec koncow, mysle, ze zgrzesze niebawem z Effuniakiem, jakis fajny half by sie przydal, myslalam o usztywnianym, ale Magnolia i Melon kusza tez^^ i w ogole, witam w kolejne odslonie watku
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-05-20 o 23:30 |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słyszałam coś o naszytej fioletowej wstążce.A Melona nie będzie ;/ przynajmniej nie w tej formie, na balkonetce pani Ewa napisała, że chce z niego zrobić HP. Kuźwa, najładniejszy stanik... A Magnolia to mi się po namyśle jednak nie podoba, wygląda jakby była nadgryziona przez psa. Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-05-20 o 23:43 |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam podziękować dziewczynom, które mi pomogły w wyborze stanika. Dzisiaj do mnie przyszedł mój pierwszy dobrze dobrany i takie jest moje pierwsze wrażenie
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zmienia to faktu, że nadal będę tu zaglądać i w razie czego prosić o radę ![]() bo mimo wszystko nie ogarniam do końca tych rozmiarów co firma, co kraj, to inne rozmiary
|
|
|
#234 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
o, szkoda, ze Melona nie bedzie, zwlaszcza, ze go typowalam na zakup ![]() i ide przygladac sie Magnolii
|
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdy stanik z effuniakowych zapowiedzi ma w sobie coś urokliwegoz tylko ptyś taki jakiś mało wyraźny i mdły mi się wydaje, za to eden śliczny. Edytowane przez nicko Czas edycji: 2011-05-21 o 11:00 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja poluję na Magnolię, ale p. Ewa pisała, że zapowiedzi w sklepie będą pojawiać się średnio jedna na tydzień, a że Magnolia pojawiła się w zapowiedziach na końcu, to pewnie w sklepie będzie późno
A mnie taki stanik przydałby się teraz a nie za 2 miesiące... Chociaż niby Melon był pierwszy, a w sklepie nie ma go do tej pory...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Robiłam już kilka podejść do Waszego wątku ale kompletnie nie ogarniam tego całego dobierania biustonoszy Muszę przyznać, że chociaż czytałam trochę o tym to naprawdę nie wiem co i jak robić, żeby biust wyglądał dobrze, jak stanik ma dobrze leżeć. Do tego jednak dochodzi kwestia pieniężna. Nie mam aż tyle kasy, żeby wydawać na jeden stanik ponad 100 zł. (Zresztą powyżej 60 to dla mnie dużo )Ale w końcu zmierzyłam się i wyszło, że mam rozmiar polski 70G. Obecnie noszę 80D, więc jest lekka przepaść.. ![]() Mam nadzieję, że czytając Was będę mogła jakoś w końcu przekonać się do tego całego szaleństwa no i dobiorę satysfakcjonujący mnie biustonosz (pod względem pieniężnym-również )
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok, są rzeczy ważne i ważniejsze, i może moje priorytety są dziwne, ale nie chcę, żeby moje cycki wyglądały za 20 lat jak naleśniki ![]() Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeśli w dużym mieście, to możesz pochodzić po second handach. Moja przyjaciółka we Wrocławiu kupuje tam "uświadomione" i wyglądające jak nowe staniki za 3 złote
|
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
otóż toMi też ciężko wydać ponad 100zł na stanik, ale nie wszystko naraz, można przyoszczędzić na porządny stanik, są promocje tylko trzeba szukać zawsze można coś ustrzelić w rozsądnej cenie do 100zł też spokojnie się coś znajdzie. Nie trzeba zapychać od razu całej szuflady, można sobie zażyczyć biustonosz w ramach prezntu na jakąś okazję. Jak już się wciągnie w stanikowe zakupy to zobaczysz, że te uświadomione w cale nie kosztują tak dużo. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

i o to chodzi

;p zresztą myslisz, że one nie powiększają biustu bo zawsze tak mi się wydawało, a ja pragnę innego efektu

teraz muszę jeszcze dobrze przemyśleć, które rozmiary wsiąść 
Gorzej z mamą, bo ona też chce kupować, tylko ma wieksze piersi.
ja bym raczej brała z jednego obwodu 2 miski, choć czasami tak jest (na balkonetce czytałam) że np. 70E i 70F nie pasują a 75DD jest idealne tylko obwód trochę ściska

Mam nadzieje, ze latem będzie jeszcze dostępny... poki co daje sobie spokój z nim, bo biust mi chyba jeszcze rośnie.
( i wiadomo,ze na korzysc HP przemawia to,ze mam pewnosc ze nie bede musiala odsylac w razie nietrafionego rozmiaru)
no i ramiaczka moglyby byc fioletowe... majty boskie.
z kolei w Melonie ten "bialy" tyl mnie nie powala.
A mnie taki stanik przydałby się teraz a nie za 2 miesiące... Chociaż niby Melon był pierwszy, a w sklepie nie ma go do tej pory...