|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: najbardziej kiczowate piosenki
dawno mnie nie bylo, bo wylegiwalam sie na dzialeczce
i widze ze sie coraz ciekawiej robi. mimo wszystko moim faworytem #1 jest Lerek i jego ziomki. jestem swiezo po przesluchaniu jego plyty i obiecuje ze jak najszybciej dodam jeszcze jakies zlote mysli Krzysztofa L znanego vel Lerek
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
przypomniało mi sie jeszcze cos kiczowatego
zespół nazywał się chyba Hadesu LS - takie hip hopolo refren: to dobra rzecz zeby bawić sie wystarczy chcieć wiec nie stój jak cieć tylko baluj baluj baluj baluj baluj!
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahym Bo ostatnio na niemieckiej Vivie,a dziś takze i na polskiej zauważyłam zafascynowanie zespołem Arsenium(chyba dobrze napisałam) i piosenką Love me,love me
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
jak obiecalam kolejny genialny tekst Lerka. tutaj z jakims Nowatorem. Wiecie kto to jest?
"Moja panienka" W górę ręce, co chcesz masz, Teraz słuchaj: Nowator, Lerua W rytmie dance hall w ręce klaszcz To już znasz man hear this one Moja butelka jako panienka Każdy ją wali i nikt nie wymięka A ja na nią zerkam i kielona w rękach Jest moja cała od kapsla do denka Lerek: Wchodzę do klubu, jestem bez żadnych pań Wchodzę tam z tą jedną wierną, Która jest wszędzie tutaj i na zewnątrz Jest zawsze z Toba jak trzymasz kielon Możesz ja walić wszędzie... Przy barze, za barem i wchodząc na backstage Możesz ją zdradzać z każdą kiedy zechcesz, Ale jak znajdziesz lepszą to już wiesz że, to już wiesz że Jesteś odurzony w tamyej może być niebezpicznie Jesteś odurzony tamtą może być niebezpiecznie Moja butelka.... Nowator: Nie ma to tamto, teraz ja gram to, a te niunie tańczą, Tyle na ile, ja Tobie nawine, że pite jest alko Ty teraz zostań, ja z tą butelką jak ze swoją panienką, Ze swoją chęcią przecież ja wiem to, pytasz czego? Ty zatańcz co możesz, Ty zatańcz dla mnie, A ona mówi, że butelka dzisiaj ważniejsza dla mnie, Pokaż co potrafisz, dance hall party man, Na tych niuniach w tym klubie to ja też się dobrze znam, Nowator, Lerua. To jak przedstaw im plan, idę dalej na salę, gdzie nawijki daję wam, I z nią sam na sam, bo kumpel postawił mi flaszkę, znów dzisiaj ją przytulę jako ulubioną laskę. Poważnie, bo już jest taka ładna, gdy krąży po stole ta 0,7 finlandia, Nieważne, ale może dla Ciebie, z butelką, panienką i bez żadnych uprzedzeń. Teraz każdy ziom zalicza zgon... Już o własnych siłach nikt nie wyjdzie stąd To mój błąd, że Lerek tyle pije To się nie zmieni chyba że zmieni dziewczynę I co ty na to natii4? Wiesz kto to jest ten cały Nowator?
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
a pamietacie gdzieś sprzed 15 lat, czas cinkciarzy ,gdy zmieniły się stery i zeuropeizowaliśmy sie przebój niejakiej Kasi (?) Lesing "wielki błękit" ?
"wielki błękit hau łau łau wieelki błęękit hau łau łał.." |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
S O S Funki Filon w Polsat 2-program StrefaP-zaraz skonam,ale jak uda mi się dożyć to przyjdę powiedzieć co ten gościu za bzdury opowiada
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Odpadłam, po prostu odpadłam. Piosenka o małej Chince czikulince jest hmmm jakby to powiedziec..... nieinteligentna?? Nie to chyba złe słowo. Ale faktem jest, że tak debilnej piosenki nie słyszałam dawno temu, i chyba nic jej nie przebije w najbliższym czasie. A propos panny Paschalskiej to się nawet wypowiadać nie chcę, bo świeci toto gołym biustem, z plastrem się obnosi, a talentu za grosz nie ma.
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Natii obejrzała program z Funky Filonem i się załamała.
Piosenka pt.Mała Chinka jest piosenką z podwójnym dnem 1.wydaje się lekka i skoczna,taki tanczny numer 2.niesie ze sobą treści edukacyjne,dydaktyczne,op owiada o ksenofobii i rasizmie Piosenka została nagrana z Kają,bo Funky się z nią przyjaźni i grał w jej pierwszym zespole na perkusji,ale potem zaczął karierę rapera Funky Filon nagrał po 5 latach drugą płytę pt.Pan Fikołwww.funky-filon.prv.pl Co do tej piosenki Lerka to padam na kolana przed jego erudycją Właśnie się dowiedziałam,że kawałek Panienka będzie drugim singlem z tej płyty,czyli pewnie powstanie do niego klip Zaraz,mam nadzieję,że dojdę do tego kim jest Nowator i dorzucę info ![]() Jedyna rzecz jaką znalazłam to fakt,że ten gość nagrał kawałek na płytkę O$ki ,z której pochodził słynne Bezele kochana.W swoim kwałaku broni nutru hip-hopolo
to klucz do życia Edytowane przez natii4 Czas edycji: 2005-05-30 o 16:55 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do Lerka to az sie nie moge teledysku doczekac hicior murowany
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
pozdrów Go ode mnie
w 100% sie z nim zgadzamja na razie ide sie edukowac, ale jak wieczorkiem wroce to obiecuje, ze jeszcze cos fajnego dorzuce
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i kto zgadnie co pan didżej na początek imprezy zapuścił? " hej suczki, nanana...te wasze sztuczki, nananana..." Boki zrywałam, jak to opowiadał
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam bo idzie burzaaaaaa Nareszcie bo u mnie jest 29,5 w domu. Boję się myśle co było na dworze w południe
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukajcie profilu Lerka(tak to sie chyba odmienia?)na gronie....nic tylko photoshop
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i jeszcze jedno,bardzo mi sie podobal tekst z forum(dalam link gdzies wyzej,tam gdzie jest teledysk)
'ktorej komornik wszedl na dom'......'dobrze ze nie spadl' ![]() moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy slowo BEZELE??bo nikt nie jest w stanie :/ jesli w ogole cos znaczy
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam Lerka na gronie. fura, dres i komóra...
z tej okazji kolejny genialny tekst śpiewaka artysty plastyka "Zawsze" Wbijasz się do klubu sam, nie wiesz co się dzieje tam Nikt nie odbiera telefonu Jesteś sam, nie ma ziomów Możesz tylko wejść na sale, zachaczajc o szatnie barek Wypijając wódkę z barmanem On zna wszystkie panie, pozna Cię zatem z tymi Najlepszymi, z tymi najłatwiejszymi Które chcą poczuć smak nocy właśnie z takimi jak ty Za****stymi jak ty, ruszającymi się jak ty Nie chcą poznać jaki jesteś na prawdę Zawsze musisz wczuć się w bit Zawsze poruszać się w rytm Zawsze tutaj najlepszym być Nigdy nie schodzić przed końcem Wszyscy patrzą na Ciebie Wszyscy patrzą jak poruszasz się Zaintrygował ich twój styl, jest niepowtarzalny Jak patrzą na Ciebie czujesz się bogiem Wiesz, że rządzisz na parkiecie Bo to jest twój dzień Ruszasz się i czujesz to Czujesz toi przyspieszasz krok Nie zatrzyma Cię żaden bo jestes w sym zywiole Jeden krok w bok, w przód i w tył Nikt Cię tu nie zatrzyma
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Estella ja myślę, że oni sami nie wiedza co to znaczy. Pewnie po dużej ilości alko i innych środków odurzających ktoś coś wybełkotał i z tego wyszły Bezele kochana
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzalam watek z grubsza, chyba nikt nie wspomnial o moim ulubionym kiczu - michael bolton. on jest wlasciwie kwintesencja kiczu, ze swoja fryzura dostarcza rowniez ciekawych efektow wizualnych
cos jak daleki kuzyn FABIO czy cos uwielbiam wyc jego piosenki po pijaku - np CAN I TOUCH YOU THERE... hehe, to dla mnie taki pozytywny kicz, bo sluchalam tego jako nastolatka i wowczas wznosilo mnie to na szczyty wzruszen innym "pozytywnym" kiczem jest dla mnie GUNTHER - jego you touch my tra la la, czy its a summer night po prostu wprawiaja mnie w niezwykle dobry humor. ale to troche inaczej, bo na wesolo, jajcarsko, pastizowo. a kiczem negatywnym od ktorego mnie skreca jest yanni i kenny G... |
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka gustownych fotek moich ulubiencow
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam,ze to ma jakis ekhmm glebszy sens,ale jak widac sie pomylilam
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radochy było co niemiara. Oł tacz mi
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Lil AguśBJ
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam Samantha Fox,chyba sama ją dodałaś,wylansowali ponownie przebój Touch me
to klucz do życia Edytowane przez natii4 Czas edycji: 2005-05-31 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
natii ja już Moja panienkę słyszałam, jak całą płytę. Na początku żałowałam, że mi kumpela takimi *****ołami czas zajmuje, ale teraz to nawet jestem jej wdzięczna. Tyle by mnie ominęło....
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszna jest ta piosenka-nie wiem co gorsze-refren,którego nie rozumiem(nie mogę dojść co oni rapują) czy Lerek ze swoim śmiesznym śpiewem czy Nowator ze swoim rapem
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeden z teledyskow mozna obejrzec tu: http://www.gunthernet.com/ pierwszy raz gunthera zobaczylam w jego rodzimej szwecji, wtedy w polsce chyba jeszcze byl nieznany, ale jak wrocilam to sie wlasnie zaczal rozkrecac, teraz nawet w stanach zrobil sie bardzo popularny. gunther rzadzi! ![]() |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to musza byc jaja, koniecznie zobacz teledysk na jego stronie hehe, faktycznie podobienstwo do ewy blaszczyk jest!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

i widze ze sie coraz ciekawiej robi. mimo wszystko moim faworytem #1 jest Lerek i jego ziomki. jestem swiezo po przesluchaniu jego plyty i obiecuje ze jak najszybciej dodam jeszcze jakies zlote mysli Krzysztofa L znanego vel Lerek

Ahym Bo ostatnio na niemieckiej Vivie,a dziś takze i na polskiej zauważyłam zafascynowanie zespołem Arsenium(chyba dobrze napisałam) i piosenką Love me,love me

płytę pt.Pan Fikoł
hicior murowany