![]() |
#211 | |
EDUkator
|
Dot.: Studia, UJ?
Cytat:
Nie no do wyboru na wf jest mnóstwo rzeczy, ale musisz mieć osiągnięcia, zawody, medale. A do jazdy konnej też własnego konia ![]() Na moim kierunku układam sobie sama od II roku. Tż już od I roku układał sobie sam + wybierał po 2 fakultety na semestr. Co mi się podoba? Generalnie wszystko. Nowoczesny - tak. Przynajmniej mój wydział. Kursy, które my mamy za darmo, a normalnie musielibyśmy dać za jeden z nich nawet 1800zł od osoby. Ale na wydziale Tż już tak nie jest, bo i inny charakter wydziału. No i wszystko zależy od Ciebie jak się angażujesz i wydziału. Wcale nie muszą być błędne, wszystko od wydziału zależy, wiadomo ![]()
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2014-05-18 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiesz tez może czegoś na temat wymian studenckich? Bardzo chętnie bym pojechała do anglii, usa albo do azji na wymianę. Fajnie by było gdbym miała taką możliwość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Aerobik/fitness jest normalnie, ale jest na to tyle chętnych, że naprawde trudno się załapać. Trzeba mieć szczęście.
A na basen też trzeba mieć osiagnięcia (chociaż nie wiem, nikt z osób na moim kierunku nie był na basenie).
Ty na mnie patrzysz dobrymi oczyma, ty wiesz, że ducha byt cielesny trzyma, że duch jest ciału obcy w każdym włóknie, w olbrzymim Ruchu uroniony atom, stracona cząstka olbrzymich Żywiołów, obca zarówno atomom, jak światom... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie obraź się proszę, ale ja bym się bardziej martwiła czy przy takim wyniku z rozszerzonej matmy w ogóle uda się wejść na listę. No chyba, że na ten kierunek jest mały tłum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakby ktoś mógł mi powiedzieć dlaczego do wszystkich innych kierunków jest całkiem sporo przedmiotów kwalifikacyjnych do wybrania a na EPI jest tylko matma i polski to bym była wdzięczna.. Nie można sobie zamienić jakiegoś przedmiotu? Na wszystkich uczelniach bierze się pod uwagę język nowożytny a tu wygląda na to że ich interesuje tylko matma i polski. Jakby brali pod uwagę angielski albo można było sobie na niego polski zamienić to by było ekstra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
EDUkator
|
Cytat:
Na temat wymian nie, średnio się tym interesuję, bo my w ramach naszego stowarzyszenia organizujemy sobie wymiany bardziej na własną rękę, ale wiadomo, że w jakimś stopniu pod "patronatem" UJ.
![]() |
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
a co zdawałaś? moja koleżanka miała 85% z polskiego R i z podstawy z matmy jakoś 84% i się dostała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Dot.: Filologia rosyjska UJ
Hej, hej! Ja też wybieram się na filologię rosyjską. Myślicie, że można dostać się z podstawą z angielskiego 98%?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Gdzie można studiować Grafikę komputerową?
Obecnie coraz więcej szkół i uczelni ma w swojej ofercie takie studia. Kraków – Akademia Górniczo – Hutnicza (Grafika komputerowa); Lublin – Katolicki Uniwersytet Lubelski (Grafika komputerowa na potrzeby tworzenia stron www); Opole – Uniwersytet Opolski; Olsztyn – Uniwersytet Warmińsko – Mazurski (Grafika komputerowa i Multimedia); Rzeszów – Uniwersytet Rzeszowski; Szczecin – Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny (Grafika komputerowa i Multimedia), Wyższa Szkoła Humanistyczna; Łódź – Politechnika Łódzka, Akademia Sztuk Pięknych, Akademia Humanistyczno – Ekonomiczna; Katowice – Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa (Grafika i animacja komputerowa); Gdańsk – Wyższa Szkoła Zarządzania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
ale warto i tak się zarejestrować, a nuż progi spadna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Spójrz chociażby na to, że bmp to jeden z typów obrazów komputerowych a jest programowany, składa się z macierzy, musisz wiedzieć jak przeliczyć kolor na RGB. Najpierw popatrz na plany zajęć a potem się zacznij podniecać, że grafika jest na tylu uczelniach i, że to chciałabyś robić, skoro boisz się informatyki. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
nie pchaj się na uczelnie humanistyczne na grafikę bo to nie ma sensu najmniejszego. a na PŁ grafika to najpierw rysunek techniczny, na czym masa ludzi leży i kwiczy. Najpierw zapoznaj się z tym, co na grafice będziesz robić to raz a dwa uświadom sobie, że jest tylu grafików, że bardziej opłaca sę robić kursy, chociażby z photshopa i mieć certyfikaty niż papierek ukończenia studiów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Parę uczelni z podanej listy sobie przeglądnęłam i wygląda na to że jednak mi to w niczym nie pomaga, bo np w AGH grafika komputerowa nie jest kierunkiem studiów I stopnia tylko podyplomowym, są tam też uczelnie niepubliczne, a ja czesnego nie chcę płacić, nie mam też z czego. Mówisz że "tylu jest grafików".. a kogo nie ma? Na studia chcę iść by mieć wyższe wykształcenie, satysfakcję oraz żebym potem nie żałowała jak jednak papierek ukończenia studiów miał się do czegoś przydać. Fajnie by było gdyby w Polsce można było studiować normalną grafikę komputerową, photoshop i tego typu rzeczy, jak porównam sobie wybór kierunków u nas a w Anglii to mi się aż tutaj siedzieć nie chce.. Ale od czegoś trzeba jednak zacząć a ja mam coraz mniej czasu na podjęcie decyzji co dalej. Bałabym się nie iść na studia i próbować wytyczyć swoją własną drogę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
BAN stały
|
Cytat:
a z tymi grafikami to mi chodziło o to, że w tej chwili tych studiów może nie być bo są nikomu do niczego niepotrzebne bo bardziej wartościowe są studia. Wierz mi, jak ktoś ma Cię wziąć do pracy jako grafika to prędzej Cię weźmie z kursami niż z papierkiem z uczelni wyższej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okej, a skąd wiesz po czym by kogoś chętniej zatrudnili? Masz jakieś doświadczenie w tej sprawie? Mi się osobiście wydaje że jak ktoś ma w CV ukończenie jakiejś uczelni zrobi lepsze wrażenie niż ktoś kto nie będzie miał ukończonej żadnej. Jeśli te kursy są takie ważne to można isć na studia a potem na kurs w razie potrzeby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
a mi się wydaję, że w tej branży liczą się umiejętności, a nie papierek. na rozmowach o pracę w branży IT często dostajesz jakieś zadanie np. kolega musiał zaprojektować stronę, a potem wytłumaczyć po kolei co i jak to robił. Pracę dostał, a nie studiuję, bo szkolił się już od gimnazjum w tym kierunku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | ||
BAN stały
|
Cytat:
i nie, w tych czasach wykształcenie wyższe ma większość społeczeństwa i nie jest ono wykładnikiem jaka jest osoba. Teraz nawet jak masz w CV studia skończone to i tak patrzą, czy masz staże, czy masz praktyki, czy masz zrobione jakieś kursy dodatkowe itp. teraz papierek to nic wielkiego, każdy może mieć. a akurat grafika jest bardzo specyficzna, zwłaszcza, że całkiem niedawno było wielkie bum na nią i ludzie szli na nią hurtem. Uwierz mi, nawet jak nie będziesz miał studiów zrobionych z grafiki ale będziesz miał porobione kursy z Inventora, CAD'a, photoshopa to wezmą prędzej Ciebie niż osobę tuż po studiach. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
a propos mojego doświadczenia to chciałam iść na grafikę swego czasu i się dowiadywałam od znajomych, studentów na dniach otwartych jak sprawa wygląda i również od ojca koleżanki, który jest grafikiem. Miałam w głowie nawet ASP ale stwierdziłam, że to nie ma sensu. Jak będę chciała się grafiką zajmować, to zrobię na swojej informatyce specjalizację grafikę i kursy, proste. Ale nie sądzę, bo grafika już nie ma przyszłości, jest masa ludzi po grafice i zwyczajnie już nie jest więcej potrzebne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi by nie przeszkadzało wybranie się na normalną informatykę ale jak zobaczyłam czego się uczą na politechnice wrocławskiej to zrezygnowałam.. Są owszem elementy informatyki, ale jest też kupa matematyki i jej pochodnych i coś czego chciałam uniknąć - fizyka.. Byłam na mat-fizie w liceum i mam dość fizyki na całe życie. Jeśli ktoś wie, gdzie można znaleźć informatykę ale bez ogromu matematyki i fizyki to proszę o odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z matmy: logika, analiza, algebra, statystyka. Fizyka -oczywiście jeden semestr czystej fizyki a potem elektronika, elektronika i jeszcze raz elektronika (czyli w zasadzie fizyka). Programowanie - znów matma, większość programów, które się pisze najpierw trzeba ogarnąć od strony teoretycznej, czyli matematycznej. no i typowo informatyczne przedmioty: zaczynając od programowania, przez systemy, architekturę komputera, aplikacje internetowe aż do znów programowania. generalnie jeśli znajdziesz informatykę bez matmy i fizyki to możesz od razu stwierdzić, że to żadna informatyka. I musisz mieć podstawy (przynajmniej u mnie) c++, html, css - tego wymagają i nie tłumaczą od zera. Osoby po ogólniakach, które same nie wkładały nic w informatykę zanim przyszły na ten kierunek odpadły po pierwszym semestrze, trzyma się ich tylko kilka i to na warunkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
O jaki kierunek konkretnie Ci chodzi? Bo najbardziej artystycznym jest wzornictwo a tam nie ma żadnego rysunku technicznego. Ludzi tam bardziej przeraża materiałoznawstwo i fizyka stosowana ;P
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
I nie, na wzornictwie nie jest inaczej, tylko jak tam szliśmy z mechanicznego do innej auli bo u nas coś tam się działo to patrzyli na nas z góry a niby czemu? bo nie wiedzą co ze sobą dalej zrobić, ciesząc się, że w Łodzi szukają wszędzie szwaczek, tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Z podstawowa niestety raczej ciężko, ale próbować można
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
BAN stały
|
Cytat:
i jak można widzieć sens w nauce jak wykładowca Ci mówi, że coś ciekawego i sensownego to dopiero na magisterce będzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Pewnie spróbuję. A do Warszawy ciężko?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny,
Czy wybiera się może któraś z Was na dziennikarstwo (bądź i pokrewne kierunki) w tym roku na UJ? Pytam, ponieważ wciąż oczekuję na wyniki matur (stres, czy będą wystarczająco dobre by się dostać i te sprawy... ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.