Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ?? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-25, 09:22   #211
wierutna
Raczkowanie

Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??

Witam, dziewczęta!! ale się napaliłam na tę dietę dzięki Wam. Juz zamiast chlebka na śniadanko wcinam jajka Tylko tak zastanawiam się jak realizowac jej plan studiując i mieszkając na stancji. Poza tym rezygnacja z pieczywa mnie przeraża, szczególnie,że kompletnie nie mam pomysłu na to,co jeść między wykładami( sztuczki typu:zapychanie się owocami absolutnie się w moim przypadku nie sprawdzają) Ale nie dam się, tzn czuję,że sie dam za kilka dni choc kto wie, może sie uda. Jeśli macie jakiś pomysł jak stosować tę diete w mych dość eksteramlnych warunkach proszę o pomoc.
Pozdrawiam
wierutna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:17   #212
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pam Pokaż wiadomość
dobra, a efekt jo-jo ?
Efektowi jo-jo zapobiegają dwie rzeczy:
- stosowanie się do głównych zaleceń diety cały czas, czyli: unikanie tłuszczów trans (tłuszcze zwierzęce i olej zastąpić należy oliwą, margarynę masłem), unikamy ciastek, krekersów, chipsów, białego pieczywa, słodyczy. Unikamy nadmiaru kofeiny i cukru. Tak naprawdę PWT to nie jest tylko dieta, ale filozofia żywienia.
- gdy powinie Ci się noga, wzrostowi wagi ma zapobiec przyjmowanie CLA w dawce 2-3 g dziennie. Myślę, że jest to szczególnie istotne dla osób, które miały sporą nadwagę.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-25, 16:18   #213
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elsik Pokaż wiadomość
a jakoś inaczej się nie da? Bo ta "berbelucha" ciężko wchodzi... A może można zjeść na sucho łyżkę lnu i zapić wodą żurawiną? czy to nie będzie już to samo?
No będzie, ale mielone siemię potrafi zamulić
Stary 2006-11-25, 16:26   #214
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wierutna Pokaż wiadomość
Witam, dziewczęta!! ale się napaliłam na tę dietę dzięki Wam. Juz zamiast chlebka na śniadanko wcinam jajka Tylko tak zastanawiam się jak realizowac jej plan studiując i mieszkając na stancji. Poza tym rezygnacja z pieczywa mnie przeraża, szczególnie,że kompletnie nie mam pomysłu na to,co jeść między wykładami( sztuczki typu:zapychanie się owocami absolutnie się w moim przypadku nie sprawdzają) Ale nie dam się, tzn czuję,że sie dam za kilka dni choc kto wie, może sie uda. Jeśli macie jakiś pomysł jak stosować tę diete w mych dość eksteramlnych warunkach proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Powiem szczerze, iż 1 etap będzie ciężki, bo przynajmniej u mnie wyglądało to tak, ze skupiałam się na gotowaniu...Do pracy brałam jedzenie w pojemniczkach (czym wzbudzałam sensację), w domu ciągle coś pichciłam. Między wykładami...oprócz sałatek warzywnych może koktail owocowy z olejem lnianym i serwatką? Baaardzo sycący. Owoce też, ale na krótko dają uczucie sytości.
Rada praktyczna: na pewno na Twoim wydziale jest jakis barek, może tam maja sprzęt do koktaili? wystarczy sie usmiechnąc ładnie do Pani Krysi i porosić o zmiksowanie 2 bananów, szklanki wody i 4 łyzek tajemniczego proszku (który zawsze należy miec przy sobie) i oto masz świeżutki, przepyszny koktail, który daje uczucie sytości na 3h.
Dieta jest droga - mogłabyś sobie poradzić zamawiając w knajpie z domowymi obiadami kurczaka z grilla bez tłuszczu (5x powtórzyć, żeby NIE nacierali kurczaka olejem) i surówkę albo brokuły, co możesz polać jednym z dressingów, ale to wydatek przynajmniej 10-12 zł za obiad. Miałam koło biura taką kanjpkę i dałam jakoś radę. Wieczorem (późnym) rybka z patelni teflonowej i pieczone jabłka i miałam dość
Stary 2006-11-26, 08:55   #215
wierutna
Raczkowanie

Jak najbardziej podbają mi się te porady;D Jeśli chodiz o wzbudzanie sensacji: bardzo prosze! W moim przypadku jak najbardziej wchodzi to wgre Teraz tylko trzeba wyrobić sobie znajomości w jakimś barze;P
Pozdrawiam
wierutna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-28, 15:02   #216
Skiba
Raczkowanie

GG do Skiba

hej wszystkim odchudzającym sieja równiez bardzo chciałabym zrzucić zbędny tłuszczyk tu i ówdzie,niestety jestem strasznym leniem w dodatku uzalezniona od słodyczytak więc w moim przypadku żadne diety cud nie wchodza w gre bo i tak nie zrezygnuje ze słodyczy...postanowiłam ze po prostu zaczne uprawiac sport i tak tez zrobiłam:Ppamietajcie dziewczyny sport i ruch przede wszystkim!!!
Stary 2006-11-28, 15:58   #217
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
Rada praktyczna: na pewno na Twoim wydziale jest jakis barek, może tam maja sprzęt do koktaili? wystarczy sie usmiechnąc ładnie do Pani Krysi i porosić o zmiksowanie 2 bananów, szklanki wody i 4 łyzek tajemniczego proszku (który zawsze należy miec przy sobie) i oto masz świeżutki, przepyszny koktail, który daje uczucie sytości na 3h.
2 banany? to chyba nie w tej diecie
W trzecim etapie dopiero można jeść banany. W dodatku jeden wyczerpał by "limit" owocowy na cały dzien.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 15:41   #218
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
2 banany? to chyba nie w tej diecie
W trzecim etapie dopiero można jeść banany. W dodatku jeden wyczerpał by "limit" owocowy na cały dzien.
no tak w 3 etapie Zapomniałam, że w 1 fazie nie można. W 1 fazie truskawki, jagody, maliny, z którymi będzie problem, więc koktaile odpadają.
Dzięki za przypomnienie, przez roztargnienie napisalam o tym co ja lubiłam najbardziej acha i porcji oowców nie trzymalam się skrupulatnie tzn jadłam dziennie ze 3-4 porcje i było dobrze.
A koktail bananowy jest dobry dla wszystkich nie tylko odchudzających się
Stary 2006-12-02, 10:48   #219
angie1919
Przyczajenie

Czy ktoś jeszcze jest na tej diecie? Ja właśnie dziś zaczęłam, mam nadzieje że okaże się skuteczna. Fajnie by było gdyby jeszcze ktoś pomęczył się ze mną a sok żurawinowy jest niestety bleeee
angie1919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-02, 23:02   #220
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie1919 Pokaż wiadomość
Czy ktoś jeszcze jest na tej diecie? Ja właśnie dziś zaczęłam, mam nadzieje że okaże się skuteczna. Fajnie by było gdyby jeszcze ktoś pomęczył się ze mną a sok żurawinowy jest niestety bleeee
Przed świętami dieta? Nieeee. Nawet sama Gittleman poleca dietę po świetach
Stary 2006-12-08, 01:30   #221
c.a.n.a
Przyczajenie

Czesc dziwczynki - zaczelam ten plan i naprawde czuje sie swietnie. Nie ciagnie mnie do slodyczy , uwielbiam sok zurawinowy tylko szkoda , ze sol poszla w odstawke choc w sumie zaczelo mi juz wszystko smakowac nawet bez niej na poczatku bylo troszke ciezko ale teraz jest ok - przyzwyczailam sie. Mam tylko pytanie - czy proporcje w jakich trzeba pic sok z woda musza byc zachowanie , bo ja to leje tego soku duzo wiecej - w zasadzie pol na pol najchetniej pilabym go bez wody . Prosze o odpowiedz jezeli ktoras z was wie. Aha jestem w pierwszej fazie i mam jeszcze pytanko od ktorej fazy mozna jest winogrona ? Moze tez macie jakis pomysl na zastapienie chleba - choc w zasadzie mi go nie brakuje ale niekiedy by sie przydal. Moze tortilla? ale ona jest albo z maki albo z kukurydze czego nie mozna . No wiec? No nic czekam na odp. Pozdrawiam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=236053
c.a.n.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-09, 15:55   #222
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez c.a.n.a Pokaż wiadomość
Czesc dziwczynki - zaczelam ten plan i naprawde czuje sie swietnie. Nie ciagnie mnie do slodyczy , uwielbiam sok zurawinowy tylko szkoda , ze sol poszla w odstawke choc w sumie zaczelo mi juz wszystko smakowac nawet bez niej na poczatku bylo troszke ciezko ale teraz jest ok - przyzwyczailam sie. Mam tylko pytanie - czy proporcje w jakich trzeba pic sok z woda musza byc zachowanie , bo ja to leje tego soku duzo wiecej - w zasadzie pol na pol najchetniej pilabym go bez wody . Prosze o odpowiedz jezeli ktoras z was wie. Aha jestem w pierwszej fazie i mam jeszcze pytanko od ktorej fazy mozna jest winogrona ? Moze tez macie jakis pomysl na zastapienie chleba - choc w zasadzie mi go nie brakuje ale niekiedy by sie przydal. Moze tortilla? ale ona jest albo z maki albo z kukurydze czego nie mozna . No wiec? No nic czekam na odp. Pozdrawiam
Hello

Proporcje powinny być zachowane, ale jak dasz trochę więcej soku to na pewno nic Ci się nie stanie (chyba, że masz niskie ciśnienie krwi - wtedy uważaj, sok żurawinowy powoduje obniżenie ciśnienia i możesz się źle czuć, bóle głowy itp)
Winogrona niestety dopiero od 3 fazy.
Tortilla odpada. W 2 fazie (czyli juz po 2 tygodniach) można jeść przepyszny chleb orkiszowy.
Powodzenia!
Stary 2006-12-09, 21:31   #223
c.a.n.a
Przyczajenie

Marilyn slicznie dziekuje za odpowiedz Kurcze myslalam , ze moge pic tego soku wiecej bo nawet wypijam wiecej niz 8 szklanek. Co do chlebka to szkoda, bo jestem zagranica i nie wiem czy znajde taki chleb . Co do soku to ja kupuje sok , ale nie jest on gesty - jest jak kapot i taki rozcieczam z woda czy tak ? Bo znalazlam tylko taki. czy dobrze robie? Pozdrawiam

Stary 2006-12-10, 19:54   #224
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez c.a.n.a Pokaż wiadomość
Marilyn slicznie dziekuje za odpowiedz Kurcze myslalam , ze moge pic tego soku wiecej bo nawet wypijam wiecej niz 8 szklanek. Co do chlebka to szkoda, bo jestem zagranica i nie wiem czy znajde taki chleb . Co do soku to ja kupuje sok , ale nie jest on gesty - jest jak kapot i taki rozcieczam z woda czy tak ? Bo znalazlam tylko taki. czy dobrze robie? Pozdrawiam
Jeśli kupujesz już rozcieńczony (a taki zwyle się sprzedaje) to możesz go rozcieńczać mniejszą ilością wody. Chleb orkiszowy na pewno jest za granicą, tylko musisz sprawdzić jak jest "orkiszowy" ewentualnie prosic o chleb bez drożdzy i pszenicy, zrobiony z kiełków.
Pzdr
Stary 2006-12-11, 14:57   #225
aniad61
Zadomowienie

GG do aniad61

ta dieta jest idealna na lato ;P teraz o tej porze roku raczej ciężko powstrzymac się od słodkiego czy czegoś tłustego. i jeszcze te święta :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-12, 22:07   #226
chalkeja
Przyczajenie

GG do chalkeja

Marilyn Dziekuje za odpowiedz sprzed paru tygodni odnosnie wody zurawinowej
Ach, wiem juz tak duzo o tej diecie i bardzo bym ja chciala zaczac stosowac, ale z dwoch powodow lipa!! Naszukalam sie jak glupia tych sokow z zurawin i mrozonek, nie znalazlam nic...nawet jednej zurawinki Ale ten problem jest jeszcze do rozwiaznia, bo zawsze mozna zamowic przez internet, ewentualnie A drugi - najwazniejszy powod to taki, ze studiuje sobie dziennie i mam duzo nauki, niestety... Nie ma nawet 2 miesiecy luzu!! Z tego co wyczytalam to ta dieta nieco oslabia myslenie... W zwiazku z tym mam takie pytanie: Czy przez cala diete jest sie oslabionym "umyslowo" czy tylko przez jakies 2 tygodnie?? Bo jak do dwoch tygodni to ewentualnie moglabym dac odpoczac moim szarym komorkom
Wakacje na diecie odpadaja... Za duzo pysznosci typu lody, slodkie owoce, grill itd. Nie bylabym w stanie sie temu wszystkiemu oprzec
Pozdrawiam
Stary 2006-12-17, 00:54   #227
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chalkeja Pokaż wiadomość
Marilyn Dziekuje za odpowiedz sprzed paru tygodni odnosnie wody zurawinowej
Ach, wiem juz tak duzo o tej diecie i bardzo bym ja chciala zaczac stosowac, ale z dwoch powodow lipa!! Naszukalam sie jak glupia tych sokow z zurawin i mrozonek, nie znalazlam nic...nawet jednej zurawinki Ale ten problem jest jeszcze do rozwiaznia, bo zawsze mozna zamowic przez internet, ewentualnie A drugi - najwazniejszy powod to taki, ze studiuje sobie dziennie i mam duzo nauki, niestety... Nie ma nawet 2 miesiecy luzu!! Z tego co wyczytalam to ta dieta nieco oslabia myslenie... W zwiazku z tym mam takie pytanie: Czy przez cala diete jest sie oslabionym "umyslowo" czy tylko przez jakies 2 tygodnie?? Bo jak do dwoch tygodni to ewentualnie moglabym dac odpoczac moim szarym komorkom
Wakacje na diecie odpadaja... Za duzo pysznosci typu lody, slodkie owoce, grill itd. Nie bylabym w stanie sie temu wszystkiemu oprzec
Pozdrawiam
No więc tak - uważam, że pomimo pokus lato jest najlepsze na tę dietę z dwóch powodów: jest wtedy dużo tanich owoców dozwolonych w tej diecie ( truskawki, maliny, borówki) i chce się pić Teraz miałabym problem z wpompowaniem w siebie dziennie dwóch butelek wody i odmawianiem sobie ciepłych napojów - herbaty, czekolady...
Jesli chodzi o osłabienie umysłowe to występuje tylko na początku - im bardziej przyłożysz się do fazy odrtuwania, albo im mniej zanieczyszczony kofeiną i cukrem jest Twój organizm tym będzie łatwiej.
Żurawin poszukaj może w Auchan? Ewentualnie możesz zadzwonić do firmy Kasol i zapytac gdzie w Twojej okolicy mozna znaleźć ich produkty (ja jak głupek obdzwaniałam wszystkie większe markety okoliczne i wprawiałm w osłupienie obsługę wypytując o żurawiny
Stary 2006-12-17, 17:19   #228
aniad61
Zadomowienie

GG do aniad61

Mam prośbę, mogłybyście podac więcej przykładowych posiłków ??

i czy zupki takie hm.. 'szybkie' w torebkach można włączyc do tej diety czy nie ??

czy mój organizm wytrzyma 2-3 tygodnie bez cukru i węglowodanów ?

mam nadzieję, że olej lniany jest dostępny wszędzie ;P
Stary 2006-12-18, 04:28   #229
c.a.n.a
Przyczajenie

Dziewczyny jestem juz po I FAZIE ALE PRZEDLUZAM JA O TYDZIEN CZY MOGE JESC SLONECZNIK JEZELI NIE TO W KTOREJ FAZIE MOGE JUZ ZACZAC? i JESZCZE JEDNO PYTANIE MOZE WIECIE JAK NAZYWA SIE TEN CHLEB PO ANGIELSKU? dZIEKI ZA ODP. pOZDRAWIAM

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-18, 12:00   #230
orisha
Zakorzenienie

wszystko fajnie... nawet bym sie na to skusiła, ale niestety troche to wszytsko czasochłonne...

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 15:43   #231
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniad61 Pokaż wiadomość
Mam prośbę, mogłybyście podac więcej przykładowych posiłków ??
w wątku sa przepisy na wiekszośc posiłków z książki (równiez kucharskiej)

Cytat:

i czy zupki takie hm.. 'szybkie' w torebkach można włączyc do tej diety czy nie ??
Są całkowicie zakazne. Przecież to sam glutaminian sodu i E coś tam.

Cytat:
czy mój organizm wytrzyma 2-3 tygodnie bez cukru i węglowodanów ?
Bez węglowodanów złożonych tylko 2 tygodnie. Bez cukrów prostych, czyli zwykłego cukru, słodczy jak najdłużej. Jeżeli zaraz po diecie zaczniesz sie opychac białym pieczywem i słodyczami to cały wysiłek na marne...
Stary 2006-12-29, 16:42   #232
Ayumi_
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??

Heeeej, jest tutaj ktoś jeszcze ?

Mam małe pytanie.. Jestem na trzecim dniu tej diety, dziś zjadłam na śniadanie 3 mandarynki (strasznie słabo mi było, a nie miałam niczego innego pod ręką, nie wiem czy są dozwolone), na obiad gotowaną pierś z kurczaka i 3 liście kapusty pekińskiej.. A kilkanaście minut temu 2 'deseczki' pieczywa Wasa..
Dieta polega na wyeliminowaniu wszystkich produktów na bazie mąki, a tak czy inaczej Wasa to chleb..
Źle zrobiłam ? ;//
Stary 2006-12-29, 16:57   #233
tangerynka
Rozeznanie

Daj spokój Wasa to chleb, ale lepiej że zjadłaś niż byś miała zemdleć.
Można pomarańcze, także mandarynka też chyba przejdzie. Tylko jedz więcej warzyw trochę.
A.... i nie jedz owoców samych na śniadanie, bo podnoszą poziom cukru i po chwili znów będziesz głodna. W ogóle owoce raczej jako przekąska albo z białkiem. Planuj sobie śniadania, bo na tej diecie rano na prawdę jest się głodnym.
Stary 2006-12-29, 17:13   #234
Ayumi_
Raczkowanie

Dzięki Tangerynko ! : ))

Nie byłam na to przygotowana, wczoraj i przedwczoraj czułam się dobrze, a dziś to tragedia
Stary 2006-12-29, 18:28   #235
tangerynka
Rozeznanie

Trzeci dzień jest najgorszy. Przynajmniej u mnie był. Potem będzie lepiej.
Stary 2006-12-29, 19:45   #236
Ayumi_
Raczkowanie

A Ty jesteś już po tej diecie ? ;>
Stary 2006-12-29, 23:44   #237
celinka87
Przyczajenie

Smile Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??

Chciała bym wrócić do mojej figury jaka miałam przed wyjazdem do Kanady... Czy ktoś mógł by mi polecić jakąs dietę ?? czekam na jakies propozycje
celinka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 20:35   #238
Ayumi_
Raczkowanie

Question Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??

Hmmm, to 5 dzień a mi już ubyło 4 kg
Stary 2007-01-01, 22:18   #239
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez celinka87 Pokaż wiadomość
Chciała bym wrócić do mojej figury jaka miałam przed wyjazdem do Kanady... Czy ktoś mógł by mi polecić jakąs dietę ?? czekam na jakies propozycje
a o czym jest ten watek?
Stary 2007-01-01, 22:19   #240
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ayumi_ Pokaż wiadomość
Hmmm, to 5 dzień a mi już ubyło 4 kg
No możliwe - woda z tkanek i zlogi w przewodzie pokarmowym poszły
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości