![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??
Witam, dziewczęta!! ale się napaliłam na tę dietę dzięki Wam. Juz zamiast chlebka na śniadanko wcinam jajka
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Efektowi jo-jo zapobiegają dwie rzeczy:
- stosowanie się do głównych zaleceń diety cały czas, czyli: unikanie tłuszczów trans (tłuszcze zwierzęce i olej zastąpić należy oliwą, margarynę masłem), unikamy ciastek, krekersów, chipsów, białego pieczywa, słodyczy. Unikamy nadmiaru kofeiny i cukru. Tak naprawdę PWT to nie jest tylko dieta, ale filozofia żywienia. - gdy powinie Ci się noga, wzrostowi wagi ma zapobiec przyjmowanie CLA w dawce 2-3 g dziennie. Myślę, że jest to szczególnie istotne dla osób, które miały sporą nadwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rada praktyczna: na pewno na Twoim wydziale jest jakis barek, może tam maja sprzęt do koktaili? wystarczy sie usmiechnąc ładnie do Pani Krysi i porosić o zmiksowanie 2 bananów, szklanki wody i 4 łyzek tajemniczego proszku (który zawsze należy miec przy sobie) i oto masz świeżutki, przepyszny koktail, który daje uczucie sytości na 3h. Dieta jest droga - mogłabyś sobie poradzić zamawiając w knajpie z domowymi obiadami kurczaka z grilla bez tłuszczu (5x powtórzyć, żeby NIE nacierali kurczaka olejem) i surówkę albo brokuły, co możesz polać jednym z dressingów, ale to wydatek przynajmniej 10-12 zł za obiad. Miałam koło biura taką kanjpkę i dałam jakoś radę. Wieczorem (późnym) rybka z patelni teflonowej i pieczone jabłka i miałam dość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej podbają mi się te porady;D Jeśli chodiz o wzbudzanie sensacji: bardzo prosze! W moim przypadku jak najbardziej wchodzi to wgre
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim odchudzającym sie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W trzecim etapie dopiero można jeść banany. W dodatku jeden wyczerpał by "limit" owocowy na cały dzien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za przypomnienie, przez roztargnienie napisalam o tym co ja lubiłam najbardziej ![]() A koktail bananowy jest dobry dla wszystkich nie tylko odchudzających się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś jeszcze jest na tej diecie? Ja właśnie dziś zaczęłam, mam nadzieje że okaże się skuteczna. Fajnie by było gdyby jeszcze ktoś pomęczył się ze mną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Czesc dziwczynki - zaczelam ten plan i naprawde czuje sie swietnie. Nie ciagnie mnie do slodyczy , uwielbiam sok zurawinowy tylko szkoda , ze sol poszla w odstawke choc w sumie zaczelo mi juz wszystko smakowac nawet bez niej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Proporcje powinny być zachowane, ale jak dasz trochę więcej soku to na pewno nic Ci się nie stanie (chyba, że masz niskie ciśnienie krwi - wtedy uważaj, sok żurawinowy powoduje obniżenie ciśnienia i możesz się źle czuć, bóle głowy itp) Winogrona niestety dopiero od 3 fazy. Tortilla odpada. W 2 fazie (czyli juz po 2 tygodniach) można jeść przepyszny chleb orkiszowy. Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Marilyn slicznie dziekuje za odpowiedz
![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pzdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
ta dieta jest idealna na lato ;P teraz o tej porze roku raczej ciężko powstrzymac się od słodkiego czy czegoś tłustego. i jeszcze te święta :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Marilyn Dziekuje za odpowiedz sprzed paru tygodni odnosnie wody zurawinowej
![]() Ach, wiem juz tak duzo o tej diecie i bardzo bym ja chciala zaczac stosowac, ale z dwoch powodow lipa!! Naszukalam sie jak glupia tych sokow z zurawin i mrozonek, nie znalazlam nic...nawet jednej zurawinki ![]() ![]() ![]() Wakacje na diecie odpadaja... Za duzo pysznosci typu lody, slodkie owoce, grill itd. Nie bylabym w stanie sie temu wszystkiemu oprzec ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o osłabienie umysłowe to występuje tylko na początku - im bardziej przyłożysz się do fazy odrtuwania, albo im mniej zanieczyszczony kofeiną i cukrem jest Twój organizm tym będzie łatwiej. Żurawin poszukaj może w Auchan? Ewentualnie możesz zadzwonić do firmy Kasol i zapytac gdzie w Twojej okolicy mozna znaleźć ich produkty (ja jak głupek obdzwaniałam wszystkie większe markety okoliczne i wprawiałm w osłupienie obsługę wypytując o żurawiny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Mam prośbę, mogłybyście podac więcej przykładowych posiłków ??
i czy zupki takie hm.. 'szybkie' w torebkach można włączyc do tej diety czy nie ?? czy mój organizm wytrzyma 2-3 tygodnie bez cukru i węglowodanów ? mam nadzieję, że olej lniany jest dostępny wszędzie ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem juz po I FAZIE ALE PRZEDLUZAM JA O TYDZIEN CZY MOGE JESC SLONECZNIK JEZELI NIE TO W KTOREJ FAZIE MOGE JUZ ZACZAC? i JESZCZE JEDNO PYTANIE MOZE WIECIE JAK NAZYWA SIE TEN CHLEB PO ANGIELSKU? dZIEKI ZA ODP. pOZDRAWIAM
![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
wszystko fajnie... nawet bym sie na to skusiła, ale niestety troche to wszytsko czasochłonne...
![]()
![]() |
#231 | |
Wtajemniczenie
|
w wątku sa przepisy na wiekszośc posiłków z książki (równiez kucharskiej)
Cytat:
Bez węglowodanów złożonych tylko 2 tygodnie. Bez cukrów prostych, czyli zwykłego cukru, słodczy jak najdłużej. Jeżeli zaraz po diecie zaczniesz sie opychac białym pieczywem i słodyczami to cały wysiłek na marne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
![]()
Heeeej, jest tutaj ktoś jeszcze ?
![]() Mam małe pytanie.. Jestem na trzecim dniu tej diety, dziś zjadłam na śniadanie 3 mandarynki (strasznie słabo mi było, a nie miałam niczego innego pod ręką, nie wiem czy są dozwolone), na obiad gotowaną pierś z kurczaka i 3 liście kapusty pekińskiej.. A kilkanaście minut temu 2 'deseczki' pieczywa Wasa.. Dieta polega na wyeliminowaniu wszystkich produktów na bazie mąki, a tak czy inaczej Wasa to chleb.. Źle zrobiłam ? ;//
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Daj spokój
![]() Można pomarańcze, także mandarynka też chyba przejdzie. Tylko jedz więcej warzyw trochę. A.... i nie jedz owoców samych na śniadanie, bo podnoszą poziom cukru i po chwili znów będziesz głodna. W ogóle owoce raczej jako przekąska albo z białkiem. Planuj sobie śniadania, bo na tej diecie rano na prawdę jest się głodnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Dzięki Tangerynko ! : ))
Nie byłam na to przygotowana, wczoraj i przedwczoraj czułam się dobrze, a dziś to tragedia ![]()
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Trzeci dzień jest najgorszy. Przynajmniej u mnie był. Potem będzie lepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
A Ty jesteś już po tej diecie ? ;>
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciała bym wrócić do mojej figury jaka miałam przed wyjazdem do Kanady... Czy ktoś mógł by mi polecić jakąs dietę ?? czekam na jakies propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
![]()
Hmmm, to 5 dzień a mi już ubyło 4 kg
![]()
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.