|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Cytat:
![]() Tzn. słabo się czuję przez chorobę, także dobrze napisałaś. A brak energii to przy okazji. Antybiotyk chyba działa (bo już powinien działać, wzięłam dwie szt), ale czemu tak mi głowa pęka? Mam wielką banię. Idę zaraz zobaczyć co mi waga powie (mimo, że jadłam już dziś dużo, ale jestem ciekawa). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Szczypioreczki dojszłe i przyjszłe
![]() ![]() A ja Was wszystkie tu, bo walczycie dzielnie. Niektóre z Was cisną aż szumi, a niektóre niezrażone lekką porażką na nowo zebrały siły, by wciąć się za rogi z Dukanem. Cytat:
![]() Cytat:
Gdzieś czytałam, że max to 800gramów, gdzieś, że 700 ja nigdy nie dałam rady w siebie tyle jednego dnia wcisnąć mimo szczerych chęci, więc może dlatego nie miałam problemem z wydzielaniem sobie mleka. Cytat:
![]() Cytat:
Chyba Agucha 79 masz podobne podejście do dietki, co ja. Raz podejść, schudnąć bez szczypania, bez grzeszenia, podjadania i mieć spokój. Ale takie podejście może zdarzyć się może tylko raz w życiu. Bo jak ciągle powtarzam, oj nie wiem, czy dałabym radę tak restrykcyjnie odnieść się do nakazów z książki "Nie potrafię schudnąć", która była dla mnie niemal jak Biblia. Cytat:
![]() ![]() U mnie dobrze. Lekka nadwyżka po kilku rodzinnych imprezkach już zaczyna schodzić. PO protoczwartku powinno być gicio. Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Jak już bardzo chcesz tę skrobię sobie łyknąć, to może naleśniczki? A może jak dodać proszku i do mikrofali to też by coś wyszło. Kiedyś poeksperymentuję. Póki co, jakiś czas temu robiłam naleśniczki bez otrąb. Wyszły pyszne. Oczywiście jak większość potraw robiłam "na oko" Ogólnie były z jajek, z tym że więcej białek bo mi zostały z czegoś tam, słodzika, aromatu i dodałam maizeny. To pół sukcesu. Do tego jeszcze dobra patelnia teflonowa lub ceramiczna i już ciachowate danie do podjadania.
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-05-24 o 15:29 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Trochę spóźniona ale też się melduję w nowym wątku
![]() ![]() III faza póki co nawet mi się podoba, trochę się martwiłam ale waga się trzyma, tak jak chciałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podejście chyba może się zdarzyć raz w życiu, hihih w końcu to moja pierwsza w życiu dieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
witam dukaneczki
![]() ![]()
#217 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nic to - dzisiaj drugi dzień białek i spodnie bez wdechu zapięłam, nawet czuję się lżejsza - grunt to pozytywne nastawienie ![]() Zważe się w piatek i zobaczę ile mniej po 4 dniach białek.
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
kochane ja sie pochwale 2gi dzien I fazy za mna i juz 1 kg mniej wiem, ze to woda, ale i tak strasznie mnie to cieszy
![]() a co do slodziku to polecacie ten ksylitol tak..? bo na allegro bardzo duzo jest slodzików i sa one podisane dieta dukan...i jeszcze jedno na all jest strasznie duzo np budyni ktore mozna jesc na tej diecie wiec moge to zamawiac na kolejne fazy?
Nie jestem chamska po prostu nie lubię być sztucznie miła... ![]() Edytowane przez Legionistka23 Czas edycji: 2011-05-24 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pół szklanki mleko (0.5%) łyżka skrobi kuku szczypta soli i proszku do pieczenia smażyć na teflonie , bez tłuszczy, przewracać jak się dobrze zetnie i brzegi będą odchodziły To jest maksymalna porcja na jeden dzień Smacznego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Legionistka23
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
magda_lena40
![]()
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obcasy <3!!!! Są świetne. Dziewczyny jaki wy budyń kupujecie bo ja mam straszną ochotę ale nie wiem czy jakiś specjalny ze zdrowej żywności czy normalny tyle, że bez cukru ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Witam w 20stej części, stęskniłam się za wami...
![]() waga pokazała 55 (III faza i liczne grzeszki na koncie) Trochę Was zaniedbałam, ale obiecuję poprawę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Bry wieczór.
Drugi dzień zakończony. Bardzo proszę podrzućcie przepis na owsiankę. ![]()
![]() |
#230 | ||
Czekam na Ragnarok
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie trochę lepiej, antybiotyk został dobrze dobrany - działa ![]() Choć wczoraj poszłam do sklepu po żarło i myślałam, że zemdleję, tak się źle poczułam (a tak przy okazji - wczoraj odzyskałam smak i węch, za to przestałam dobrze słyszeć ![]() A przy okazji poskarżę się Wam, że coś złego stało się z moim Filemonem (wiecznie małym kotkiem), bo kuleje. Myśleliśmy, że ktoś go ugryzł i chcieliśmy przeczekać (to jest wojownik i ciągle przychodzi pobity), ale to trwa już kilka dni, więc boimy się, że załamał łapę. Dzisiaj pojedzie do weterynarza. Miłego dnia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
2-3 łyżki otrąb
mleko lub woda dodatki do smaku - słodzik, aromat, mozna ciutke kakao od drugiej fazy, czy cynamon
#232 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie w końcu spadek ![]() ![]() ![]() miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- mam jeszcze pytanie czy robiła ktoras z Was lasagne dukanową??a jesli tak to z jakiego przepisy - chodzi mi bardziej o naleśniki (czy z otrebami czy ze skrobia..) bo mam na nia ochotę a ktoś tu dawał ostatnio link... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Lasagne robiłam z tego przepisu, jest bardzo dokładnie opisany sposób wykonania a sama potrawa bardzo mi smakowała http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=13&t=5876
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-05-25 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja ulubiona owsianka ![]() ![]() I jajka tez nie trzeba dodawać, musisz zobaczyć jak juz Ci się ugotują otręby, czy chcesz to jeszcze zagęszczać czy nie ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Filemon jest wiecznie mały, bo ma już 1,5 roku, a nie urósł za bardzo (jest bardzo malutki, prawie dwa razy mniejszy od mojego 6-letniego Fenrisa). Jest malutki i bardzo szczupły, a je za dwóch ![]() ![]() ![]() ![]() Był już u weterynarza, dostał antybiotyk i ma chodzić codziennie na zastrzyki. Z łapką nic nie jest, tylko pogryziona i spuchnięta. Antybiotyk wzięłam na prawie pusty żołądek, to chyba niedobrze, także idę jeść dalej (i zrobię ciacho czekoladowe z mikrofali ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fenris - ciesze się, ze z kotkiem w miarę dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Lasagne robię jutro na bank!
Znowu wracam do Was szczypioreczki! Kupiłam w weekend sukienkę ślubną i teraz odchudzam się na maksa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dukanki
a mozna w Polsce kupic otreby uprzednio zmielone?? Bo tutaj mozna, nie wiem czy jak pojade na urlop mam sie w otreby stad zaopatrzyc, czy co..? Bo pewnie mi sie nie bedzie chcialo kombinowac z mieleniem tego... Edit: Aaa do ciasta czekoladowego mikrofalowego dodalam zamiast 3 lyzek mleka i jogurtu: 3 lyzki coli zero i serek homo ( nic innego nie mialam). Wyroslo jak nigdy, wysokie, mieciutkie, puszyste i nie za suche nie za mokre. IDEALNE! Oficjalnei stwierdzam, ze chyba to moja najlepsza modyfikacja. Chyba zrobie z tego muffinki kiedys.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2011-05-25 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mufinek z cola zero, to widziałam coś takiego u Mrs.Dukanowej ![]() http://dukan.blox.pl/2010/05/Mufinki...cola-zero.html
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-05-25 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.