|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Fuerteventura;)
Broń Boże nie chcę nikogo zniechęcać do wyjazdu na Fuertę bo pogoda i klimat jest tam rewelacyjny. Jeżeli ktoś chce poleżeć na plaży to jak najbardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozwolę sobie mieć inną opinię, bo mam porównanie, bo siedziałam tam 14tygodni, tyle samo co moja kumpela na Krecie, i mamy dokładnie odmienne wrażenie - że Kreta to dzicz jeśli chodzi o ludzi, pomimo wielu tysięcy lat kultury, a Fuerta to cisza, spokój i mili ludzie, pomimo braku imponującej historii ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam tylko przez tydzień więc w porównaniu z czasem który ty tam spędziłaś to "pan Pikuś" Nie żałuję,że właśnie tam pojechaliśmy bo odpoczęłam, zwiedziłam tzn. "liznęłam"wyspę wschodnim i zachodnim wybrzeżem w 2 dni ale tak jak napisałam czuję niedosyt. Sama nie wiem dlaczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
pewnie dlatego, że na Fuercie nie ma zabytków, miejsc wartych zobaczenia ze względu na wartość kulturową - na to narzekała nam część gości, dopóki nie pojechali z nami na kompleksowy tour po wyspie
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej, jeśli chodzi o miniclub...nie mam dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwiedzaliscie wyspe? Wypozyczaliscie samochod? Moze jakies inne ciekawe miejsca warte polecenia - choc jestem przekonana, ze Baby Montana powiedziala juz chyba wszystko ![]() Moze jakies uwagi, rady, zalecenia? Do mojego wyjazdu jeszcze tylko5 dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zalecenia: Weź kilka klamerek do bielizny bo przy większym wietrze możesz potem szukać swojego bikini ![]() Kupując kosmetyki z aloesem sprawdzaj koniecznie skład bo czasem okazuje się że kosmetyk wcale nie posiada aloesu w składzie. Nie bierz zbyt dużo ciepłych ubrań, myślę że wystarczy ci na wieczory to w czym wylecisz z Polski. Jeden sweterek i długie spodnie wystarczą. Ja nabrałam kilka bluzek z długim rękawem na chłodne wieczory i nie chodziłam w żadnej. Jeden sweter max. Koniecznie zabierz chusteczki nawilżane bo przydają się w podróży do odświeżenia i przetarcia łapek. Jeżeli chcesz o coś jeszcze zapytać to pytaj śmiało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odezwe sie napewno po powrocie. Cytat:
![]() Napewno tez bedziemy wypozyczac samochod, bo 6 dni w hotelu to jednak troche za duzo-nawet dla mnie, co uwielbiam leniuchowac na plazy ![]() Napewno tez bedziemy chcieli poplynac na ktoras z okolicznych wysp... Chusteczki juz mam spakowane ![]() Cytat:
![]() Popytamy u rezydenta o takie 'kwitki', to najlepsza opcja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
WYSPA-bardzo ładna, mało miejscowości, praktycznie jeden kościół do zwiedzenia w dawnej stolicy wyspy więc jak ktoś lubi muzea i zabytki to na Fuercie tego nie znajdzie.
Natomiast wyspa jest pełna różnych widoków - góry, plaże, ocean. Mnóstwo punktów widokowych skąd rozciąga się panorama na wyspę i ocean. Północ wyspy zawsze bardziej zachmurzona, więcej chmur, najcieplejsze miejsce to półwysep Jandia - miejscowość Morro Jable. MORRO JABLE-wszystkie hotele są w drugiej linii brzegowej, postawione w jednej linii, oddziela je od oceanu ulica i promenada, mimo że po linii prostej jest do plaży 250 m w rzeczywistości idzie się naokoło i wychodzi 500 m bo tylko w wyznaczonych miejscach jest wejście na plażę. Gdybym była z małym dzieckiem takim do 3 lat pewnie by mi to rpzeszkadzało. Z atrakcji jest promenada przy której rośnie mnóstwo palm i latarnia na plaży. w centrum knajpa przy knajpie, ze spożywczych tylko małe markety Dino. PLAŻA- szeroka, biały miękki piasek na lewo od latarni, po prawej trochę ciemnego piasku. Plaża szeroka, mimo że dużo na niej ludzi to często w pobliżu kilku metrów nie ma nikogo, żadnego koca czy ręcznika, nie jak na naszej plaży w sezonie. Połowa pań spaceruje po plaży topless, panowie w stringach, zdarzył sie i nudysta i nudystka ale to pojedyńcze przypadki ![]() POGODA-dziwna ![]() Fuerta jest wietrzną wyspa, wiatr jest zawsze, tylko raz mocniejszy raz słabszy. Było spokojnie, a był dzień że półnamiot zwiewało wszystkim i niemal zasypało mnie piaskien jak leżałam na ręczniku. co mnie zdziwiło jeszcze to duże fale w oceanie które ścinały z nóg przy samym brzegu. muszelek nie ma. piekny kolor oceanu jak z pocztówki jest wtedy gdy jest mało chmur i świeci słońce. CENY-kawa w restauracji 3 euro, widokówka między 025-045 centów, znaczek pocztowy 0,65 centów, puszka coli w sklepie 0,60 centów, batony typu mars, twix od 1,5 euro, woda 0,5 litra od 0,5 centów, piwo od o.35 centów (0,33 puszka), tańsze perfumy za te które kupuje u nas za 160 zł dałam 22,5 euro. ogólnie znane kosmetyki są dużo tańsze. Rum z miodem - kanaryjski trunek 8 euro, kozi ser na koziej farmie 11 euro za kilogram. Dżem z kaktusa 45 euro. wypożyczenie auta osobowego z pełnym ubezpieczeniem na 1 dzień od 40 euro (z klimą), terenówki od 90 euro. Wycieczka dookoła wyspy z Itaki 45 euro, Lanzarote 80 euro. Dzieci do 11 lat połowę taniej. dodam że byłam od 15 do 22 sierpnia. Bardzo mi się podoba na Fuercie, przepiekne widoki. __________________
"Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera." Edytowane przez Pinklady Czas edycji: 2011-10-23 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
kilka fotek z Fuerty
1. Sotavento o 8 rano 2.cennik z wypozyczalni aut w Costa Calma 3.pręgowiec berberyjski-wszędzie ich pełno biega 4. Tour po wyspie 5. Plaża w Corrajelo
"Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera." Edytowane przez Pinklady Czas edycji: 2011-10-23 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
i jeszcze parę fotek z Lanzarpte
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
i jeszcze 3 pierwszw Lanzarote
2 ostatnie Fuerta
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
fotki
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
i jeszcze trochę zdjęć
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-02-12 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
w ciągu dnia jest 20-25 stopni, w nocy 18-20.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej. I'm back!!! Wlasnie wrocilismy z Fuerty i bylo cudownie. Tak jak nasza specjalistka BabyMontana napisala, temperatury w dzien byly codziennie 25st, w nocy ok 20. Ja akurat bylam na poludniu, w Moro Jable a tam jest zawsze o kilka stopni cieplej ![]() Co prawda czesto na niebie pojawialy sie chmury, najlepsza pogoda i prawie bezchmurne niebo bylo miedzy 11 a 15. Raz nawet pokropil deszczyk ![]() Wieczorem potrzebowalam cos na dlugi rekaw, czasem nawet i w dzien ale ja to zmarzluch jestem ![]() Zdecydowanie opalac sie da ![]() Dzieki za wszystkie rady i wskazowki ![]() Zrobilismy rundke po wyspie, obejrzelismy co ciekawsze miejsca i plaze. Najbardziej podobalo mi sie w Ajuy-przepiekne miejsce, cudownie turkusowa woda, jaskinie skalne i pyszna ryba ![]() Samochod mozna bylo wypozyczy za 35e na dzien, lub za 80e na 3 dni. Paliwo tanie jak barszcz, a do tego za duzo sie go nie zuzyje, bo cala wyspe mozna spokojnie objechac w jeden dzien ![]() Generalnie Fuerta to fajne miejsce na odpoczynek, bo zwiedzac nie ma za bardzo co.... Hotel Barcelo Jandia bardzo polecam ![]() ![]() ![]() Plaze przecudne ![]() ![]() Akurat na naszej plazy bylo bardzo duzo golasow ![]() ![]() Pinklady - niektore zdjecia mam dokladnie takie same ![]() Kilka moich fotek....
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2011-10-29 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Dot.: Teneryfa
witam,
wybieramy sie za 2 tygodnie do Costa Adeje na tydzień, planujemy zobaczyć Loro Park i Siam Park, czy osoba która tam była podpowie jak najkorzystniej kupoić bilety? są różne wersje biletów- jak wyglada np Twin ticket with bus? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
Czy Teneryfa w maju to dobry wybór?
Ceny teraz są dosyć "dobre" na ten okres.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Maj to jak najbardziej dobry
![]()
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-11-29 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Niestety Itaka ma w tym roku kosmiczne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
wszystkie biura mają kosmiczne ceny - hotel, który w tym roku kosztował 2800 za 2tygodnie all (w Egipcie) w maju przyszłego roku ma kosztować 4tys. 1200zł różnicy! podejrzewam, że chodzi m.in. o kurs euro - gdy biura planowały tegoroczną ofertę, euro było sporo poniżej 4zł, teraz jest prawie 4.5.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz zeszłoroczny hotel z Egiptu w tym roku jest droższy o jakieś 500-600 zł/os... mam cichą nadzieję, że może ceny w Grecosie albo Eximie będą znośne, bo w ostateczności zostanie nam Tunezja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana polecam Kretę , zobaczysz iiiii zostaniesz Grekomaniaczką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Baby jakie są ceny na Fuercie ? Bo skoro w BP ceny są kosmiczne to zastanawiamy się czy nie lecieć na własną rękę - widziałam loty i hotele, ale nie wiemy ile $$$ na jedzenie byłoby potrzebne na 2 tyg wakacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.