Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 22:00   #211
Nanusia76
Zadomowienie

Dot.: Fuerteventura;)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
dlaczego ?
Broń Boże nie chcę nikogo zniechęcać do wyjazdu na Fuertę bo pogoda i klimat jest tam rewelacyjny. Jeżeli ktoś chce poleżeć na plaży to jak najbardziej .Niestety ,ja odniosłam takie wrażenie- zeuropeizowany Egipt. Mojemu Tż się podobało a ja mam mieszane uczucia i czuję bliżej nieokreślony niedosyt .
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 22:04   #212
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Broń Boże nie chcę nikogo zniechęcać do wyjazdu na Fuertę bo pogoda i klimat jest tam rewelacyjny. Jeżeli ktoś chce poleżeć na plaży to jak najbardziej .Niestety ,ja odniosłam takie wrażenie- zeuropeizowany Egipt. Mojemu Tż się podobało a ja mam mieszane uczucia i czuję bliżej nieokreślony niedosyt .
hehehe, śmieszne określenie
pozwolę sobie mieć inną opinię, bo mam porównanie, bo siedziałam tam 14tygodni, tyle samo co moja kumpela na Krecie, i mamy dokładnie odmienne wrażenie - że Kreta to dzicz jeśli chodzi o ludzi, pomimo wielu tysięcy lat kultury, a Fuerta to cisza, spokój i mili ludzie, pomimo braku imponującej historii

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 22:14   #213
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
hehehe, śmieszne określenie
pozwolę sobie mieć inną opinię, bo mam porównanie, bo siedziałam tam 14tygodni, tyle samo co moja kumpela na Krecie, i mamy dokładnie odmienne wrażenie - że Kreta to dzicz jeśli chodzi o ludzi, pomimo wielu tysięcy lat kultury, a Fuerta to cisza, spokój i mili ludzie, pomimo braku imponującej historii
Ok
Ja byłam tylko przez tydzień więc w porównaniu z czasem który ty tam spędziłaś to "pan Pikuś" Nie żałuję,że właśnie tam pojechaliśmy bo odpoczęłam, zwiedziłam tzn. "liznęłam"wyspę wschodnim i zachodnim wybrzeżem w 2 dni ale tak jak napisałam czuję niedosyt. Sama nie wiem dlaczego.
Stary 2011-10-11, 22:37   #214
baby montana
Zakorzenienie

pewnie dlatego, że na Fuercie nie ma zabytków, miejsc wartych zobaczenia ze względu na wartość kulturową - na to narzekała nam część gości, dopóki nie pojechali z nami na kompleksowy tour po wyspie

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2011-10-12, 13:55   #215
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
a juz myślałam że się poznałyśmy, bo odwiedzała mnie w miniclubie jedna Polka mieszkająca w ire
No niestety, to nie byłam ja
tym bardziej, jeśli chodzi o miniclub...nie mam dzieci
Stary 2011-10-13, 11:41   #216
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiedz cos wiecej o wyjezdzie
Zwiedzaliscie wyspe? Wypozyczaliscie samochod? Moze jakies inne ciekawe miejsca warte polecenia - choc jestem przekonana, ze Baby Montana powiedziala juz chyba wszystko
Moze jakies uwagi, rady, zalecenia?
Do mojego wyjazdu jeszcze tylko5 dni
Stary 2011-10-15, 21:51   #217
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
pewnie dlatego, że na Fuercie nie ma zabytków, miejsc wartych zobaczenia ze względu na wartość kulturową - na to narzekała nam część gości, dopóki nie pojechali z nami na kompleksowy tour po wyspie
Masz rację, to chyba było to, bo zmieniłam zdanie dopiero jak "liznęłam" trochę wyspy .

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Opowiedz cos wiecej o wyjezdzie
Zwiedzaliscie wyspe? Wypozyczaliscie samochod? Moze jakies inne ciekawe miejsca warte polecenia - choc jestem przekonana, ze Baby Montana powiedziala juz chyba wszystko
Moze jakies uwagi, rady, zalecenia?
Do mojego wyjazdu jeszcze tylko5 dni
Ja byłam na północy wyspy w Corralejo w hotelu Aloe Club. Wypożyczylismy auto na 2 dni bo przy tygodniowym pobycie chciałam też poleniuchować przy basenie lub na plaży. Wypożyczenie Seata Ibizy na dzień kosztowało 35 euro ale polecam wziąć terenówkę bo komfort jazdy jest zupełnie inny i można zwiedzić bardziej niedostępne miejsca jak np Plaża w Cofete. W pierwszy dniu zwiedzaliśmy wschodnią część wyspy a w drugim zachód. Widoki i plaże cudowne jednak w niektóre miejsca jechaliśmy tą naszą seaciną z duszą na ramieniu bo ubezpieczenie obejmuje tylko jazdę po drogach asfaltowych. Aby wypożyczyć samochód musisz mieć kartę kredytową lub 300 euro które zostawiasz w biurze gdzie wynajmujesz samochód.Jest to traktowane jako zabezpieczenie na ewentualne mandaty lub uszkodzenie samochodu. Musisz też pamiętać że pieszy zawsze ma pierwszeństwo i nie ma prawa czekać na przejście przez pasy- zupełnie odwrotnie jak w Polsce . Wycieczka na Lanzarote warta polecenia Wrażenia? Lanzarote wygląda tak jakby pijany oracz potężnym pługiem rozorał całą wyspę . Widoki śliczne i zupełnie inne niż na Fuercie.
Zalecenia:
Weź kilka klamerek do bielizny bo przy większym wietrze możesz potem szukać swojego bikini .
Kupując kosmetyki z aloesem sprawdzaj koniecznie skład bo czasem okazuje się że kosmetyk wcale nie posiada aloesu w składzie.
Nie bierz zbyt dużo ciepłych ubrań, myślę że wystarczy ci na wieczory to w czym wylecisz z Polski. Jeden sweterek i długie spodnie wystarczą. Ja nabrałam kilka bluzek z długim rękawem na chłodne wieczory i nie chodziłam w żadnej. Jeden sweter max.
Koniecznie zabierz chusteczki nawilżane bo przydają się w podróży do odświeżenia i przetarcia łapek.

Jeżeli chcesz o coś jeszcze zapytać to pytaj śmiało
Stary 2011-10-16, 10:03   #218
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Aby wypożyczyć samochód musisz mieć kartę kredytową lub 300 euro które zostawiasz w biurze gdzie wynajmujesz samochód.Jest to traktowane jako zabezpieczenie na ewentualne mandaty lub uszkodzenie samochodu.
ooo todziwne, bo w Caleta de Fuste wystarczy 50 euro jako kaucja. 300 euro tostrasznie dużo:/ a tak w ogóle np. "mój" rezydent wypisuje 'kwitki' (takie jak wycieczkowe) do wypożyczalni i wtedy w ogóle nie trzeba zostawiać kaucji. auto zostawia się na parkingu pod hotelem, kluczyki w recepcji, nikt nie sprawdza stanu auta więc nawet jak się trochę je przerysowało to nie ma tragedii

Stary 2011-10-18, 11:36   #219
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koralowe_korale Pokaż wiadomość
Kochana, Ty baw się dobrze, i potem koniecznie przedstaw nam swoje "uwagi, rady, zalecenia", i obowiązkowo fotorelację!
Dziekuje Wylatujemy juz jutro
Odezwe sie napewno po powrocie.

Cytat:

Ja byłam na północy wyspy w Corralejo w hotelu Aloe Club. Wypożyczylismy auto na 2 dni bo przy tygodniowym pobycie chciałam też poleniuchować przy basenie lub na plaży. Wypożyczenie Seata Ibizy na dzień kosztowało 35 euro ale polecam wziąć terenówkę bo komfort jazdy jest zupełnie inny i można zwiedzić bardziej niedostępne miejsca jak np Plaża w Cofete. W pierwszy dniu zwiedzaliśmy wschodnią część wyspy a w drugim zachód. Widoki i plaże cudowne jednak w niektóre miejsca jechaliśmy tą naszą seaciną z duszą na ramieniu bo ubezpieczenie obejmuje tylko jazdę po drogach asfaltowych. Aby wypożyczyć samochód musisz mieć kartę kredytową lub 300 euro które zostawiasz w biurze gdzie wynajmujesz samochód.Jest to traktowane jako zabezpieczenie na ewentualne mandaty lub uszkodzenie samochodu. Musisz też pamiętać że pieszy zawsze ma pierwszeństwo i nie ma prawa czekać na przejście przez pasy- zupełnie odwrotnie jak w Polsce . Wycieczka na Lanzarote warta polecenia Wrażenia? Lanzarote wygląda tak jakby pijany oracz potężnym pługiem rozorał całą wyspę . Widoki śliczne i zupełnie inne niż na Fuercie.
Zalecenia:
Weź kilka klamerek do bielizny bo przy większym wietrze możesz potem szukać swojego bikini .
Kupując kosmetyki z aloesem sprawdzaj koniecznie skład bo czasem okazuje się że kosmetyk wcale nie posiada aloesu w składzie.
Nie bierz zbyt dużo ciepłych ubrań, myślę że wystarczy ci na wieczory to w czym wylecisz z Polski. Jeden sweterek i długie spodnie wystarczą. Ja nabrałam kilka bluzek z długim rękawem na chłodne wieczory i nie chodziłam w żadnej. Jeden sweter max.
Koniecznie zabierz chusteczki nawilżane bo przydają się w podróży do odświeżenia i przetarcia łapek.

Jeżeli chcesz o coś jeszcze zapytać to pytaj śmiało
Hehe, dobra rada z tymi klamerkami
Napewno tez bedziemy wypozyczac samochod, bo 6 dni w hotelu to jednak troche za duzo-nawet dla mnie, co uwielbiam leniuchowac na plazy
Napewno tez bedziemy chcieli poplynac na ktoras z okolicznych wysp...
Chusteczki juz mam spakowane, a poniewaz ze mnie straszny zmarzluch, to jednak obowiazkowo ciepla bluza musi byc.

Cytat:
ooo todziwne, bo w Caleta de Fuste wystarczy 50 euro jako kaucja. 300 euro tostrasznie dużo:/ a tak w ogóle np. "mój" rezydent wypisuje 'kwitki' (takie jak wycieczkowe) do wypożyczalni i wtedy w ogóle nie trzeba zostawiać kaucji. auto zostawia się na parkingu pod hotelem, kluczyki w recepcji, nikt nie sprawdza stanu auta więc nawet jak się trochę je przerysowało to nie ma tragedii
Faktycznie 300euro to kolosalna kwota, a karty kredytowej wolalabym nie zostawiac nigdzie
Popytamy u rezydenta o takie 'kwitki', to najlepsza opcja
Stary 2011-10-23, 13:23   #220
Pinklady
Raczkowanie

WYSPA-bardzo ładna, mało miejscowości, praktycznie jeden kościół do zwiedzenia w dawnej stolicy wyspy więc jak ktoś lubi muzea i zabytki to na Fuercie tego nie znajdzie.
Natomiast wyspa jest pełna różnych widoków - góry, plaże, ocean. Mnóstwo punktów widokowych skąd rozciąga się panorama na wyspę i ocean.
Północ wyspy zawsze bardziej zachmurzona, więcej chmur, najcieplejsze miejsce to półwysep Jandia - miejscowość Morro Jable.
MORRO JABLE-wszystkie hotele są w drugiej linii brzegowej, postawione w jednej linii, oddziela je od oceanu ulica i promenada, mimo że po linii prostej jest do plaży 250 m w rzeczywistości idzie się naokoło i wychodzi 500 m bo tylko w wyznaczonych miejscach jest wejście na plażę. Gdybym była z małym dzieckiem takim do 3 lat pewnie by mi to rpzeszkadzało. Z atrakcji jest promenada przy której rośnie mnóstwo palm i latarnia na plaży. w centrum knajpa przy knajpie, ze spożywczych tylko małe markety Dino.
PLAŻA- szeroka, biały miękki piasek na lewo od latarni, po prawej trochę ciemnego piasku. Plaża szeroka, mimo że dużo na niej ludzi to często w pobliżu kilku metrów nie ma nikogo, żadnego koca czy ręcznika, nie jak na naszej plaży w sezonie.
Połowa pań spaceruje po plaży topless, panowie w stringach, zdarzył sie i nudysta i nudystka ale to pojedyńcze przypadkidobra rada to nie rozkładac sie blisko wody bo po 3 godzinach plaża jest o nawet 10 metrów węższa z powodu przypływu.
POGODA-dziwna wylądowaliśmy w Puerto o 10 i niebo było całe zachmurzone, okropnie wiało i było 21 stopni. dojechaliśmy do Morro i było 30 stopni i słońce za chmurami. Rano np było pełno chmur a po południu juz czyste niebo.
Fuerta jest wietrzną wyspa, wiatr jest zawsze, tylko raz mocniejszy raz słabszy.
Było spokojnie, a był dzień że półnamiot zwiewało wszystkim i niemal zasypało mnie piaskien jak leżałam na ręczniku. co mnie zdziwiło jeszcze to duże fale w oceanie które ścinały z nóg przy samym brzegu. muszelek nie ma. piekny kolor oceanu jak z pocztówki jest wtedy gdy jest mało chmur i świeci słońce.
CENY-kawa w restauracji 3 euro, widokówka między 025-045 centów, znaczek pocztowy 0,65 centów, puszka coli w sklepie 0,60 centów, batony typu mars, twix od 1,5 euro, woda 0,5 litra od 0,5 centów, piwo od o.35 centów (0,33 puszka), tańsze perfumy za te które kupuje u nas za 160 zł dałam 22,5 euro. ogólnie znane kosmetyki są dużo tańsze.
Rum z miodem - kanaryjski trunek 8 euro, kozi ser na koziej farmie 11 euro za kilogram. Dżem z kaktusa 45 euro.
wypożyczenie auta osobowego z pełnym ubezpieczeniem na 1 dzień od 40 euro (z klimą), terenówki od 90 euro.
Wycieczka dookoła wyspy z Itaki 45 euro, Lanzarote 80 euro. Dzieci do 11 lat połowę taniej.

dodam że byłam od 15 do 22 sierpnia.
Bardzo mi się podoba na Fuercie, przepiekne widoki.

Edytowane przez Pinklady
Czas edycji: 2011-10-23 o 13:24
Pinklady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 13:30   #221
Pinklady
Raczkowanie

kilka fotek z Fuerty
1. Sotavento o 8 rano
2.cennik z wypozyczalni aut w Costa Calma
3.pręgowiec berberyjski-wszędzie ich pełno biega
4. Tour po wyspie
5. Plaża w Corrajelo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0247 [1024x768].jpg (56,5 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0248 [1024x768].jpg (49,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0292 [1024x768].jpg (123,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0329 [1024x768].jpg (101,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0373 [1024x768].jpg (64,6 KB, 88 załadowań)

Edytowane przez Pinklady
Czas edycji: 2011-10-23 o 13:32
Pinklady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 13:43   #222
Pinklady
Raczkowanie

i jeszcze parę fotek z Lanzarpte
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0491 [1024x768].jpg (113,0 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0505 [1024x768].jpg (121,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0511 [1024x768].jpg (67,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0516 [1024x768].jpg (50,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0524 [1024x768].jpg (39,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0527 [1024x768].jpg (137,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0550 [1024x768].jpg (116,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0565 [1024x768].jpg (163,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0582 [1024x768].jpg (100,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-10-23, 13:46   #223
Pinklady
Raczkowanie

i jeszcze 3 pierwszw Lanzarote
2 ostatnie Fuerta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0592 [1024x768].jpg (85,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0595 [1024x768].jpg (93,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0614 [1024x768].jpg (99,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0631 [1024x768].jpg (88,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0647 [1024x768].jpg (38,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-10-23, 14:00   #224
Pinklady
Raczkowanie

fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9944 [1024x768].jpg (73,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9945 [1024x768].jpg (48,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9957 [1024x768].jpg (75,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9966 [1024x768].jpg (60,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9968 [1024x768].jpg (80,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9971 [1024x768].jpg (27,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9988 [1024x768].jpg (69,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9995 [1024x768].jpg (54,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9997 [1024x768].jpg (57,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0023 [1024x768].jpg (196,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-10-23, 14:04   #225
Pinklady
Raczkowanie

i jeszcze trochę zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0028 [1024x768].jpg (137,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0029 [1024x768].jpg (55,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0032 [1024x768].jpg (76,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0033 [1024x768].jpg (179,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0058 [1024x768].jpg (71,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0064 [1024x768].jpg (70,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0101 [1024x768].jpg (57,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0102 [1024x768].jpg (55,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0129 [1024x768].jpg (57,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0141 [1024x768].jpg (92,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-10-27, 18:22   #226
painka
Zadomowienie

.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2013-02-12 o 16:59
painka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 16:39   #227
baby montana
Zakorzenienie

w ciągu dnia jest 20-25 stopni, w nocy 18-20.

Stary 2011-10-29, 21:52   #228
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś może wrócił własnie z Fuerty? Jak sytuacja z pogodą? Zimno jest wieczorami? Da się jeszcze opalac ?

Hej. I'm back!!!
Wlasnie wrocilismy z Fuerty i bylo cudownie.
Tak jak nasza specjalistka BabyMontana napisala, temperatury w dzien byly codziennie 25st, w nocy ok 20. Ja akurat bylam na poludniu, w Moro Jable a tam jest zawsze o kilka stopni cieplej
Co prawda czesto na niebie pojawialy sie chmury, najlepsza pogoda i prawie bezchmurne niebo bylo miedzy 11 a 15. Raz nawet pokropil deszczyk
Wieczorem potrzebowalam cos na dlugi rekaw, czasem nawet i w dzien ale ja to zmarzluch jestem
Zdecydowanie opalac sie da

Dzieki za wszystkie rady i wskazowki
Zrobilismy rundke po wyspie, obejrzelismy co ciekawsze miejsca i plaze. Najbardziej podobalo mi sie w Ajuy-przepiekne miejsce, cudownie turkusowa woda, jaskinie skalne i pyszna ryba

Samochod mozna bylo wypozyczy za 35e na dzien, lub za 80e na 3 dni. Paliwo tanie jak barszcz, a do tego za duzo sie go nie zuzyje, bo cala wyspe mozna spokojnie objechac w jeden dzien

Generalnie Fuerta to fajne miejsce na odpoczynek, bo zwiedzac nie ma za bardzo co....

Hotel Barcelo Jandia bardzo polecam Czysto, dobre jedzenie, przyjaznie. Tylko do plazy byl spory kawalek, do tego zejscie ulica w dol jeszcze do zniesienia, ale powrot pod prawie pionowe wzniesienie juz gorzej Na drugi dzien mialam zakwasy w nogach

Plaze przecudne szerokie, miekki, jasniutki piasek i blekitna woda w oceanie. Fale dokladnie tak, jak Pinklady stwierdzila...potrafia zwalic z nog, ale to tylko przy brzegu. Woda nawet, nawet... jak ja weszlam, to juz znaczy ze bylo ok
Akurat na naszej plazy bylo bardzo duzo golasow Wiekszosc to starsi Niemcy

Pinklady - niektore zdjecia mam dokladnie takie same

Kilka moich fotek....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plaza kolo Barcelo Jandia.jpg (87,5 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fale.jpg (135,6 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a to wlasnie droga z plazy do hotelu.jpg (175,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i ryba ;-).jpg (111,9 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaskinia.jpg (169,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karmienie wiewiorek.jpg (211,6 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg puerto del rosario.jpg (110,6 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ajuy.jpg (99,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cudny widok w Ajuy. i ja....jpg (116,0 KB, 109 załadowań)

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-10-29 o 21:54
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 10:45   #229
nacik23
Rozeznanie

Dot.: Teneryfa

witam,
wybieramy sie za 2 tygodnie do Costa Adeje na tydzień,
planujemy zobaczyć Loro Park i Siam Park, czy osoba która tam była podpowie jak najkorzystniej kupoić bilety? są różne wersje biletów- jak wyglada np Twin ticket with bus?
nacik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 21:27   #230
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Hej. I'm back!!!
Tak jak nasza specjalistka BabyMontana napisala, temperatury w dzien byly codziennie 25st, w nocy ok 20. Ja akurat bylam na poludniu, w Moro Jable a tam jest zawsze o kilka stopni cieplej
Co prawda czesto na niebie pojawialy sie chmury, najlepsza pogoda i prawie bezchmurne niebo bylo miedzy 11 a 15. Raz nawet pokropil deszczyk
Wieczorem potrzebowalam cos na dlugi rekaw, czasem nawet i w dzien ale ja to zmarzluch jestem

Zrobilismy rundke po wyspie, obejrzelismy co ciekawsze miejsca i plaze. Najbardziej podobalo mi sie w Ajuy-przepiekne miejsce, cudownie turkusowa woda, jaskinie skalne i pyszna ryba

Samochod mozna bylo wypozyczy za 35e na dzien, lub za 80e na 3 dni. Paliwo tanie jak barszcz, a do tego za duzo sie go nie zuzyje, bo cala wyspe mozna spokojnie objechac w jeden dzien

Generalnie Fuerta to fajne miejsce na odpoczynek, bo zwiedzac nie ma za bardzo co....

Hotel Barcelo Jandia bardzo polecam Czysto, dobre jedzenie, przyjaznie. Tylko do plazy byl spory kawalek, do tego zejscie ulica w dol jeszcze do zniesienia, ale powrot pod prawie pionowe wzniesienie juz gorzej Na drugi dzien mialam zakwasy w nogach

Plaze przecudne szerokie, miekki, jasniutki piasek i blekitna woda w oceanie. Fale dokladnie tak, jak Pinklady stwierdzila...potrafia zwalic z nog, ale to tylko przy brzegu. Woda nawet, nawet... jak ja weszlam, to juz znaczy ze bylo ok

Kilka moich fotek....
Zdjęcia cudowne a zwłaszcza to z pręgowcem - niesamowite !
Stary 2011-11-21, 14:32   #231
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Czy Teneryfa w maju to dobry wybór?
Ceny teraz są dosyć "dobre" na ten okres....
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 15:25   #232
Mell_xx
Wtajemniczenie

Maj to jak najbardziej dobry czas na Tene!
Stary 2011-11-23, 10:14   #233
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. I'm back!!!

Kilka moich fotek....
Gwiazdeczko śliczne zdjęcia cieszę się, że wakacje udane

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2011-11-29 o 15:37
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 15:37   #234
JennyAniolek
Zakorzenienie

Niestety Itaka ma w tym roku kosmiczne ceny, więc wakacje na Fuercie oddalą się na nie wiadomo kiedy ... teraz szukamy innego wakacyjnego kierunku

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-11-29, 17:30   #235
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety Itaka ma w tym roku kosmiczne ceny, więc wakacje na Fuercie oddalą się na nie wiadomo kiedy ... teraz szukamy innego wakacyjnego kierunku
wszystkie biura mają kosmiczne ceny - hotel, który w tym roku kosztował 2800 za 2tygodnie all (w Egipcie) w maju przyszłego roku ma kosztować 4tys. 1200zł różnicy! podejrzewam, że chodzi m.in. o kurs euro - gdy biura planowały tegoroczną ofertę, euro było sporo poniżej 4zł, teraz jest prawie 4.5.

Stary 2011-11-29, 17:43   #236
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie biura mają kosmiczne ceny - hotel, który w tym roku kosztował 2800 za 2tygodnie all (w Egipcie) w maju przyszłego roku ma kosztować 4tys. 1200zł różnicy! podejrzewam, że chodzi m.in. o kurs euro - gdy biura planowały tegoroczną ofertę, euro było sporo poniżej 4zł, teraz jest prawie 4.5.
różnica spora

Nasz zeszłoroczny hotel z Egiptu w tym roku jest droższy o jakieś 500-600 zł/os... mam cichą nadzieję, że może ceny w Grecosie albo Eximie będą znośne, bo w ostateczności zostanie nam Tunezja...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-12-03, 21:50   #237
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
No tak ceny zaporowe
Kochana polecam Kretę , zobaczysz iiiii zostaniesz Grekomaniaczką .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 18:04   #238
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ceny zaporowe
Kochana polecam Kretę , zobaczysz iiiii zostaniesz Grekomaniaczką .
Dzięki, ale nie znaleźliśmy niczego ciekawego w dobrej cenie na Krecie, a jak już coś się nam spodobało to... znowu przeszkodą była cena

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-12-05, 18:07   #239
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, ale nie znaleźliśmy niczego ciekawego w dobrej cenie na Krecie, a jak już coś się nam spodobało to... znowu przeszkodą była cena
moja kumpela uciekła z Krety po 2ms pracy, a wcześniej pracowała przez prawie rok w Egipcie, więc chyba nie jest tak cudowna Kreta )

Stary 2011-12-05, 18:10   #240
JennyAniolek
Zakorzenienie

Baby jakie są ceny na Fuercie ? Bo skoro w BP ceny są kosmiczne to zastanawiamy się czy nie lecieć na własną rękę - widziałam loty i hotele, ale nie wiemy ile $$$ na jedzenie byłoby potrzebne na 2 tyg wakacje.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości