![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
witaminkaccc no to faktycznie masz nie wesoło. Ja sobie dzisiaj kupiłam herbatkę owocową taką sypaną bo takie lubię i na opakowaniu jest podana strona internetowa: http://darynatury.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jabłko, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromaty, liść jeżyny, owoc dzikiej róży, korzeń lukrecji, korzeń cykorii, skórka cytryny, ziele palczatki, skórka pomarańczy, skórka limonki-------- a więc nie zawiera czarnej herbaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witaminkaccc owsze miłość to nie kasa, ale bez kasy nie da rady przeżyć, bo wszystko kosztuje. Ja myśmy znalsźli sie w dołku to tż zajął się akwizycja byle by coś zarobić i nie musiałam mu o tym mówić, ze musi coś znaleźć. Wiem, ze brak pracy jest stresujące, ale jak można nazwać brak chęci do jej znalezienia? Co do herbaty to ja czasem piję zwykłą czarną - chodzi przede wszystkim aby nie przesadzać, tak samo jak z kawą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witaminko nie dla kasy, rozumiem. Ale poczucie obowiązku i fakt, że jest głową rodziny powinień go do szukania pracy motywować, a nie czekać aż sama przyjdzie.
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-19 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Ona ja jeszcze herbatki nie wypróbowałam. Ciekawa jestem czy można u nich na stronie zamawiać, bo w sklepie zielarski to była straszna nędza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skład: dzika róża 55%, hibiskus, aromat jabłkowy, jabłko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, jeśli chodzi o tę herbatkę malinową, to skurcze może powodować herbatka z liści malin, a nie z owoców - to taka z suszonych liści, raczej tylko w zielarskich do kupienia
![]() ![]() Witaminko, ale Ci ten tż stresów funduje, nie zazdroszczę ![]() ![]() Edytowane przez misiula_88 Czas edycji: 2011-07-19 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż siostry jak stracił pracę to po 10 telefonów wykonywa by coś znaleźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
a czarnej herbaty nie mozna ztego samego powodu co kawy.tzn w nadmiarze nie mozna?
ja piję jedną słabą czarna aromatyzowaną i 1 kawę,ale na samym mleku 0,5% taką zimną zlodówki-mniam w upały ![]()
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chawa mój TŻ jak szukał pracy to szukał jej 24 h na dobę praktycznie i znalazł też szybko. A nie czekał aż ktoś z ofertą pracy zastuka do drzwi i łaskawie ją przyjmie. Dygotka taką samą teraz kawę piję ![]() ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-19 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oceniam Twojego tż witaminko bo rozumiem,że sa ludzie którzy nie mają w sobie siły przebicia i załamują się przy niepowodzeniach...nie znam go,ale widzę,że jest podony do kogos bardzo mi bliskiego.. mam nadzieję,ze szybko się wyjaśni sprawa i praca będzie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-19 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
No tak gdyby nie można było herbat z suszonych owoców malin pić to samych owoców jeść by też nie można było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jak z tym L4, Twój szef jest niezadowolony, że straci pracownicę? może dasz radę troche rzeczy "pracowych" zrobic w domu przez ten czas, kiedy jeszcze z jego konta będzie szło to L4, bo jednak jakąś przysługe Ci wyświadczył. Jak przejdziesz na ZUSowskie, to wtedy rzeczywiście odpoczniesz. nie wiem, jakbym się zachowała w takiej sytuacji, jeśli to mała miejscowość to nie ma co sobie robić wrogów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Ja raz na 2-3 dni kawę wypije, gdy jest gorąco robię sobie taką ala-mrożona zalewam samym mlekiem. Kawa oczywiście rozpuszczalna. Co do herbaty to jedna słaba czarna
![]() |
#226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I liście malin też są, ale mojej koleżance nie pomogły, anie mycie okien ani firanki itp. nie dały rady ![]() ![]() ![]()
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Oferta przebogata. Zgupiałam i nie wiem co pierwsze oglądać - pewnie przelecę wszystko po kolei.
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Przed porodem będzie można się w coś takiego zaopatrzyć http://www.spragnieninatury.home.pl/...rsia-p451.html |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
być może saga nie ma dodatku czarnej herbaty.... choć wydawało mi się że ma....... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Dobra teraz to naprawdę idę sie położyć
Dobranoc wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Chawa dlatego wolę zakupy w sieci, bo mogę na spokojnie pooglądać, poczytać, a w sklepie musiałabym stać godzinami
![]() A herbatka pewnie się przyda ![]() ![]() Aniu dobrej nocy życzę ![]()
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ma dodatek herbaty czarnej to musieliby to również uwzględnić - ja niestety w tej chwili nie mam w domu sagi owocowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Chawa no to wybór ogromny
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też uciekam, miłego wieczoru życzę i do jutra ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie o tę: http://www.spragnieninatury.home.pl/...rowie-p61.html ale dałam za ną 8,50zł - następnym razem zamawiam w internecie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po kąpieli i czuję sie taka pachnąca mmmmm
Ja maliny pochłaniam ale z krzaczka i to litrami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam pranie
wkurza mnie ostatnio strasznie, małego rzeczy nie dają się doprać niczym, a nowy ma je jeszcze odziedziczyć co stosujecie na plamy z owoców i warzyw (głównie jagód, pomidorów, czereśni), bo już nie mam pomysłu |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||||||
Rozeznanie
|
Nie byłam jakieś 4 tygodnie na forum (czytałam od czasu do czasu co któryś post) a Wy w tym czasie zapisałycie jaieś 100 stron i zmieniłyście wątek. Teraz będę w miarę na bieżąco bo ide na 2tyg L4
![]() Ostatnio jak pisałam narzekalam na to że nie czuję ruchów dziecka i że mam tyci tyci brzuchol. Dziś mogę śmiało powiedzieć że mój maluszek kopie mnie średnio co 3-4h i że są to w miarę stałe pory kopania. Czuję nawet jego czkawę ![]() Byłam dzisiaj na badanich. Okazało się że mam nadżerkę ![]() ![]() ![]() Na USG widziałam też jak ssie palca - lekarz powiedział żebym na porodówkę nie zapomniała zabrać smoczka ![]() Dziewczyny orientujecie się ile będę dostawała od ZUSU na zwoleniu lekarskim i potem na urlopie macierzyńskim jeśli co miesiąc dostaję pewną stałą kwotę + premię uznaniową której wysokość zależy od ilości przepracowanych dni w miesiącu? Od obu kwot jest odprowadzany podatek. Każdy informuje mnie inaczej a po dzisiejszej wizycie w ZUSie zupełnie zgłupiałam :/ Cytat:
![]() Cytat:
Pomogło ale na wszelki wypadek przeszłam na tygodniowe L4. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Myszeczko, joamic gratuluje synka i corci
![]() muffinko wspolczuje dobrze, ze wszytsko jest ok gosiaczek ![]() dygotka, ja chodze sama na basen i w ogole ma kostium jednoczesciowy, w ogole ja mysle, ze dwuczesciowy to na plaze do opalania, a kostium plywacki to jednoczesciowy, strasznie niepraktyczne jest bikini do plywania, w koncu to nie rewia mody a sport ![]() kkkasikk a ktorego cubusa likwiduja? nie dalabym rady wystac w kolejce 2 h, ale moze jutro bedzie lepiej aniu21 tez bym sie bala, ze moj TZ mnie zabije choc predzej po rozwaleniu jego laptopa. Ja bez ciazy jestem lamaga i wiecznie cos niszcze,a teraz to dopiero a ja robie kolejne jagodzianki, tym razem z przepisu Myszeczki, zmiejszylam skladniki o polowe i dalam maslo zamiast margaryny. Wlasnie sie pieka, z tych 3 przepisow co robilam to wyszlo mi najbradziej "wspolpracujace" ciasto. Zaczelam miec zgagi ![]() ![]() a jutro zaczynam 6 miesiac ! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
byla tez taka sprawa ze zus i tak wyliczał średnią wysokość składki z ostatnich 12 miesięcy więc doopa zostawiłam wszystko tak jak jest bo się juz tak wkurzyłam ze nie miałam siły domagac sie tego wszystkiego i kombinowac Cytat:
denerwuje się że mąż się nie stara o to aby osiągnąć coś więcej. Ja w wieku 22 lat założyłam firmę, pół roku później zatrudniłam pracownika, w wakacje haruję po 14 godzin, w ciąży zdarza się że po 10 godzin dziennie. w zeszłym tygodniu przychodziłam do domu i płakałam cichutko na łóżku bo tak mnie wszystko bolało od pracy.... ....i wszystko jest dla niego w porządku.... nie usłyszałam słowa ze chciałby mnie odciążyć czy coś takiego. Muszę pracować do konca ciąży bo nie mam innego wyjścia. Ja myślę o wszystkich sprawach finansowych w naszym małżenstwie, o tym żeby mieć wymarzony dom, o tym żeby mieć super autko, bajeczne wczasy, firmowe ciuchy - dąże do tego aby spełniać NASZE marzenia. Dla tż wszystko jakoś będzie i nie kwapi się zeby pokazać mi ze tez mu na tym zalezy.... jest mi ciężko zwracac mu uwagę bo jest bardzo dla mnie dobry i wiem ze bardzo mnie kocha i ze będzie wspaniałym ojcem, ale ta sfera zycia jest nieodzowna do normalnego funkcjonowania ![]() ![]() bardzo się ścinamy w tej kwestii - czasem mi przechodzi ale czasem mam taki w*urw jak Ty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja owocówki piję bez ograniczeń np herbatkę jabłkowo żurawinową ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.