|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
witaminkaccc no to faktycznie masz nie wesoło. Ja sobie dzisiaj kupiłam herbatkę owocową taką sypaną bo takie lubię i na opakowaniu jest podana strona internetowa: http://darynatury.pl/ |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się,że bardziej wpływ by miały taka herbta z czystych malin-tzn nei z mieszknai herbacianej typu herbapol.ale możlwie,że racji nie mam
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jabłko, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromaty, liść jeżyny, owoc dzikiej róży, korzeń lukrecji, korzeń cykorii, skórka cytryny, ziele palczatki, skórka pomarańczy, skórka limonki-------- a więc nie zawiera czarnej herbaty
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witaminkaccc owsze miłość to nie kasa, ale bez kasy nie da rady przeżyć, bo wszystko kosztuje. Ja myśmy znalsźli sie w dołku to tż zajął się akwizycja byle by coś zarobić i nie musiałam mu o tym mówić, ze musi coś znaleźć. Wiem, ze brak pracy jest stresujące, ale jak można nazwać brak chęci do jej znalezienia? Co do herbaty to ja czasem piję zwykłą czarną - chodzi przede wszystkim aby nie przesadzać, tak samo jak z kawą. |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz nie bardzo taką mocną mogę pić, ale potem nadrobię ![]() Witaminko nie dla kasy, rozumiem. Ale poczucie obowiązku i fakt, że jest głową rodziny powinień go do szukania pracy motywować, a nie czekać aż sama przyjdzie.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:40 |
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Ona ja jeszcze herbatki nie wypróbowałam. Ciekawa jestem czy można u nich na stronie zamawiać, bo w sklepie zielarski to była straszna nędza.
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skład: dzika róża 55%, hibiskus, aromat jabłkowy, jabłko a jak powinno pisać że jest na bazie czarnej herbaty
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, jeśli chodzi o tę herbatkę malinową, to skurcze może powodować herbatka z liści malin, a nie z owoców - to taka z suszonych liści, raczej tylko w zielarskich do kupienia
![]() Witaminko, ale Ci ten tż stresów funduje, nie zazdroszczę jakiś porządny foch by się przydał, ale to chyba kiepsko na niego działa :/ kurde, facet zaraz będzie głową rodziny a tu takie coś?!
Edytowane przez misiula_88 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:45 |
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż siostry jak stracił pracę to po 10 telefonów wykonywa by coś znaleźć. |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
a czarnej herbaty nie mozna ztego samego powodu co kawy.tzn w nadmiarze nie mozna?
ja piję jedną słabą czarna aromatyzowaną i 1 kawę,ale na samym mleku 0,5% taką zimną zlodówki-mniam w upały a kawa jest 1 łyżeczka na jakieś póółtorej szkl melka
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chawa mój TŻ jak szukał pracy to szukał jej 24 h na dobę praktycznie i znalazł też szybko. A nie czekał aż ktoś z ofertą pracy zastuka do drzwi i łaskawie ją przyjmie. Dygotka taką samą teraz kawę piję Ale marzy mi się taka mocna i słodka
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:49 |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oceniam Twojego tż witaminko bo rozumiem,że sa ludzie którzy nie mają w sobie siły przebicia i załamują się przy niepowodzeniach...nie znam go,ale widzę,że jest podony do kogos bardzo mi bliskiego.. mam nadzieję,ze szybko się wyjaśni sprawa i praca będzie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:49 |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
No tak gdyby nie można było herbat z suszonych owoców malin pić to samych owoców jeść by też nie można było.
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jak z tym L4, Twój szef jest niezadowolony, że straci pracownicę? może dasz radę troche rzeczy "pracowych" zrobic w domu przez ten czas, kiedy jeszcze z jego konta będzie szło to L4, bo jednak jakąś przysługe Ci wyświadczył. Jak przejdziesz na ZUSowskie, to wtedy rzeczywiście odpoczniesz. nie wiem, jakbym się zachowała w takiej sytuacji, jeśli to mała miejscowość to nie ma co sobie robić wrogów... |
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Ja raz na 2-3 dni kawę wypije, gdy jest gorąco robię sobie taką ala-mrożona zalewam samym mlekiem. Kawa oczywiście rozpuszczalna. Co do herbaty to jedna słaba czarna
|
#226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to nie wiem gdzie powchodziłam - jakieś głupoty mi powyskakiwały.
|
||
|
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I liście malin też są, ale mojej koleżance nie pomogły, anie mycie okien ani firanki itp. nie dały rady Dopiero pomogło wywoływanie i cesarka
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Oferta przebogata. Zgupiałam i nie wiem co pierwsze oglądać - pewnie przelecę wszystko po kolei.
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Przed porodem będzie można się w coś takiego zaopatrzyć http://www.spragnieninatury.home.pl/...rsia-p451.html |
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
być może saga nie ma dodatku czarnej herbaty.... choć wydawało mi się że ma....... |
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Dobra teraz to naprawdę idę sie położyć
Dobranoc wszystkim |
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Chawa dlatego wolę zakupy w sieci, bo mogę na spokojnie pooglądać, poczytać, a w sklepie musiałabym stać godzinami
![]() A herbatka pewnie się przyda ![]() Aniu dobrej nocy życzę
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także zgłupiałam lekko
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ma dodatek herbaty czarnej to musieliby to również uwzględnić - ja niestety w tej chwili nie mam w domu sagi owocowej. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Chawa no to wybór ogromny
W sumie lepiej trzy mieć do wyboru jak tylko jedną ![]() Ja też uciekam, miłego wieczoru życzę i do jutra
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-19 o 21:13 |
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie o tę: http://www.spragnieninatury.home.pl/...rowie-p61.html ale dałam za ną 8,50zł - następnym razem zamawiam w internecie |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po kąpieli i czuję sie taka pachnąca mmmmm
Ja maliny pochłaniam ale z krzaczka i to litrami uwielbiam ![]()
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam pranie
wkurza mnie ostatnio strasznie, małego rzeczy nie dają się doprać niczym, a nowy ma je jeszcze odziedziczyć co stosujecie na plamy z owoców i warzyw (głównie jagód, pomidorów, czereśni), bo już nie mam pomysłu |
|
|
|
#238 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Nie byłam jakieś 4 tygodnie na forum (czytałam od czasu do czasu co któryś post) a Wy w tym czasie zapisałycie jaieś 100 stron i zmieniłyście wątek. Teraz będę w miarę na bieżąco bo ide na 2tyg L4
![]() Ostatnio jak pisałam narzekalam na to że nie czuję ruchów dziecka i że mam tyci tyci brzuchol. Dziś mogę śmiało powiedzieć że mój maluszek kopie mnie średnio co 3-4h i że są to w miarę stałe pory kopania. Czuję nawet jego czkawę Brzuchol jest!!!!! Coraz większy z dnia na dzień się robi... skóra czasami jest bardzo naciągnięta więc zaczęlam na wszleki wypadek stosować kremy na rozstępy.Byłam dzisiaj na badanich. Okazało się że mam nadżerkę Gdyby tego było mało moje dziecko ma położenie miednicowe i jeśli go nie zmieni to o wymarzonym naturalnym porodzie rodzinnym mogę zapomnieć bo będzie czekała mnie cesarka Dzisiaj lekarz uświadomił mnie że już 4 tygodnie temu wiedział o pośladkowym położeniu ale liczył na to że malec się obróci. Mam dużo spacerować bo tylko ruch sprawia że dziecko się częściej rusza i wtedy jest szansa że się obróci. Mamy jeszcze 5 tygodni na to bo potem może nie mieć juz miejsca w brzuszku. Poza tym Adaś czuje się dobrze, jest malutki i podczas badania USG ciągle słodko ziewał (już drugi raz z rzędu ostatnio maiałam badanie o tej samej godzinie i też się przebudził na kilka minut przed USG)Na USG widziałam też jak ssie palca - lekarz powiedział żebym na porodówkę nie zapomniała zabrać smoczka Dziewczyny orientujecie się ile będę dostawała od ZUSU na zwoleniu lekarskim i potem na urlopie macierzyńskim jeśli co miesiąc dostaję pewną stałą kwotę + premię uznaniową której wysokość zależy od ilości przepracowanych dni w miesiącu? Od obu kwot jest odprowadzany podatek. Każdy informuje mnie inaczej a po dzisiejszej wizycie w ZUSie zupełnie zgłupiałam :/ Cytat:
![]() Cytat:
Pomogło ale na wszelki wypadek przeszłam na tygodniowe L4. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po prostu taka nasza natua że pierwsze ruchy mamy poczuć później niż inne kobitki ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-07-19 o 21:34 |
||||||
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Myszeczko, joamic gratuluje synka i corci
![]() muffinko wspolczuje dobrze, ze wszytsko jest ok gosiaczek dygotka, ja chodze sama na basen i w ogole ma kostium jednoczesciowy, w ogole ja mysle, ze dwuczesciowy to na plaze do opalania, a kostium plywacki to jednoczesciowy, strasznie niepraktyczne jest bikini do plywania, w koncu to nie rewia mody a sport W ogole dalej sie w swoj mieszcze, ciekawe jak dlugokkkasikk a ktorego cubusa likwiduja? nie dalabym rady wystac w kolejce 2 h, ale moze jutro bedzie lepiej aniu21 tez bym sie bala, ze moj TZ mnie zabije choc predzej po rozwaleniu jego laptopa. Ja bez ciazy jestem lamaga i wiecznie cos niszcze,a teraz to dopiero a ja robie kolejne jagodzianki, tym razem z przepisu Myszeczki, zmiejszylam skladniki o polowe i dalam maslo zamiast margaryny. Wlasnie sie pieka, z tych 3 przepisow co robilam to wyszlo mi najbradziej "wspolpracujace" ciasto. Zaczelam miec zgagi nie caly czas i nie jakos mocne, ale juz troszke uciazliwe, chyba niedlugo wybiore sie do apteki po jakis specyfik. W ogole w tej ciazy to tylko chodze po cos do apteki, droga ta zabawa w dzidzie![]() a jutro zaczynam 6 miesiac ! Pozdrawiam |
|
|
|
#240 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
byla tez taka sprawa ze zus i tak wyliczał średnią wysokość składki z ostatnich 12 miesięcy więc doopa zostawiłam wszystko tak jak jest bo się juz tak wkurzyłam ze nie miałam siły domagac sie tego wszystkiego i kombinowac Cytat:
denerwuje się że mąż się nie stara o to aby osiągnąć coś więcej. Ja w wieku 22 lat założyłam firmę, pół roku później zatrudniłam pracownika, w wakacje haruję po 14 godzin, w ciąży zdarza się że po 10 godzin dziennie. w zeszłym tygodniu przychodziłam do domu i płakałam cichutko na łóżku bo tak mnie wszystko bolało od pracy.... ....i wszystko jest dla niego w porządku.... nie usłyszałam słowa ze chciałby mnie odciążyć czy coś takiego. Muszę pracować do konca ciąży bo nie mam innego wyjścia. Ja myślę o wszystkich sprawach finansowych w naszym małżenstwie, o tym żeby mieć wymarzony dom, o tym żeby mieć super autko, bajeczne wczasy, firmowe ciuchy - dąże do tego aby spełniać NASZE marzenia. Dla tż wszystko jakoś będzie i nie kwapi się zeby pokazać mi ze tez mu na tym zalezy.... jest mi ciężko zwracac mu uwagę bo jest bardzo dla mnie dobry i wiem ze bardzo mnie kocha i ze będzie wspaniałym ojcem, ale ta sfera zycia jest nieodzowna do normalnego funkcjonowania bardzo się ścinamy w tej kwestii - czasem mi przechodzi ale czasem mam taki w*urw jak Ty ![]() ![]() ![]() ( Cytat:
ja owocówki piję bez ograniczeń np herbatkę jabłkowo żurawinową Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

wydaje mi się,że bardziej wpływ by miały taka herbta z czystych malin-tzn nei z mieszknai herbacianej typu herbapol.ale możlwie,że racji nie mam

a jak powinno pisać że jest na bazie czarnej herbaty

jakiś porządny foch by się przydał, ale to chyba kiepsko na niego działa :/ kurde, facet zaraz będzie głową rodziny a tu takie coś?!
cieszę się życiem! 

Ja to nie wiem gdzie powchodziłam - jakieś głupoty mi powyskakiwały.

Gdyby tego było mało moje dziecko ma położenie miednicowe i jeśli go nie zmieni to o wymarzonym naturalnym porodzie rodzinnym mogę zapomnieć bo będzie czekała mnie cesarka