|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Agata nie mówię, że ślub jest zły. Nic w tym złego nie jest. Ale nie teraz, nie z tym człowiekiem, który na dzień dzisiejszy ma poważny problem ze sobą. Po co mi to ? Jest dobrze jak jest, jeśli ktoś z powodu wpadki bierze ślub to ok, nie mam nic przeciwko temu, ja nie sądzę jednak by w moim przypadku było to dobre wyjście.
Oczywiście nie tak sobie wyobrażałam , że tak założę rodzinę, ale czasem życie płata rózne figle i trzeba stawiać im czoła wg siebie, wg tego co czujemy, a nie wg tego co mówi kościół, czy ludzie. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-27 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
a slyszalam, ze to podobno dobre :P
u nas resztki z wczorajszej imieninowej imprezki :0 a tesciowa jaki tort mi zrobila ![]() co do slubu, ile ludzi tyle teorii. Ja z tz zareczylismy sie po 9msc znajomosci i nie uwazam aby to bylo za szybko. Oboje jestesmy dorosli, swoje juz przezylismy, poznalismy sie dobrze, mysle ze bardzo. A co nas w zyciu zaskoczy to sie okaze. Nie ma reguły. jak ktoś chce cos ukryc to ukryje niezaleznie od stażu. Zreszta zalezy ile sie w zwiazku rozmawia, o czym sie rozmawia, co czasem trzeba razem przejsc , bo zdarzaja sie wzloty i upadki, ale najwazniejsze zeby potrafic razem mimo wszystko sie dogadać. teraz w maju bralismy slub i jak sie pozniej okazało bylam juz w ciazy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że mój chłopak nie skąpił by pieniędzy, nie musiałabym pracować, ale tak jak wczesniej pisałam nigdy nie chce pławić się w luksusach kosztem mojego szczescia. Oczywiście jesli przyjdzie co do czego, możemy zamieszkać razem, jesli oczywiście zauważę wcześniej jakąś poprawę. To wszystko wspólne mieszkanie , nic więcej, ale i tego wolałabym uniknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
a co to jest ten chłopski garnek? bo ja zaś nie w temacie
![]()
#221 |
Raczkowanie
|
Pomysł na...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
dlaczego zwsze rano czuje sie chora?? mija 13 i mam torpede??
zrobilam na obiad troszke bigosiku z bulka ![]() ![]() garnki oba polecam pychota ![]() a tak apropo na zaparcia polecam kompot z jablek a poem jeszcze te jabluszka wciagnac ![]()
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-07-27 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
boloński garnek jadłam, ale jakos mnie nie zachwycił
![]() ![]() a ja wcinam torcik imieninowy , bo tez wczoraj mialam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też zawsze zasypiałam na brzuchu, na bociana do tego, ale odkąd dowiedziałam się o ciąży to automatem przestałam tak robić i w nocy nie przerzucam się i śpię albo na lewej albo prawej stronie, na boku. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja imieniny mialam w niedziele i wszyscy po za moimi rodzicami je olali, bo twierdza ze imieniny obchodzi sie p0 40-stce jak juz sie nie obchodzi urodzin.. eh tylko czemu tesciom kupujemy prezent na imieniny i na urodziny?? ehhh;/
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do imienin vs urodziny to ja wyprawiam imieniny. pare lat temu tak postanowiłam, bo pora roku jest sprzyjająca, a urodziny mam zimą ![]() chociaz fakt, w rodzinie mojego meza uznaje sie tylko urodziny i tz tez dlugo nie mogl pojąc jak to ja robie imieniny ![]() jakby to jakas roznica wielka byla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
no dla mnie to jest różniaca urodziny a imieniy na śląsku jak powszechnie wiadomo obchodzi sie urodziny i ja tez wolę urodziny
![]() ![]()
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w wieku 15 lat potrzebowałam miłości i szukałam stałego związku, jeden się rozpadł po 2 miesiącach a po 5 latach dowiedziałam się dlaczego i chciał do mnie eks wrócić i chciał, żebym zerwała z A. ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-07-27 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowiej ![]() Cytat:
![]() A włosy to mi rosną jak szalone i bez luteiny ![]() A ja nie umiem na lewym boku ![]() ![]() Cytat:
A i ślub bez dziecka po pół roku znajomości to dla mnie porażka. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to miałaś szczęście, że uniknęłaś wpadki. Co byś zrobiła gdybyś się jednak nie pochlastala? Brałabyś ślub?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-07-27 o 14:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Więc tak. Wszystkiego Najlepszego dla dziewczyn które imieniki miały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ;p
![]() |
#233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj ciąża bez ślubu to nic dziwnego ani hańbiącego.
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Jo uważam ze kazdy człowiek jak i kazdy zwiazek jest inny :/
i jak jedni wpadaja w wieku 16 czy 20 lat i to dla nich jest cudowne tak ale innych wpadka w wieku 25 jest tragedia :/ |Ja osoabiscie uwazam ze w wieku 18 lat człowiek powinnien sie bawic a nie zawracac sobie głoy pieluchami :/ ale dostrzeglam to dopiero jak miałam ok 23 lata i cały czas tlumacze mojemu siostrzecncowi 18 let to nie jest wiek na pieluchy baw sie i mysl co robisz ![]() chcociaz sama od 15 roku zyca byłam w długim zwiazku a potem znowu w kolejnym dlugim i tak naprawde wyszalec sie zdążyłam dopiero teraz z moim mezem i bez niego w czasie trwania tego zwiazku ![]() ale zaznaczam nie wszycy mja chec do szalenstw i nie kazdy ma charakter do tego ![]()
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-07-27 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Aaa tylko nie mówcie mi proszę, że w gumkach są 'takie mikroskopijne dziurki' przez które plemnik może się wydostać! Bo tak na naukach przedmałżeńskich nam baba gadała
![]() ![]() A, że seks przerywany skutkuje ciążą- płyn wydobywający się przed nasieniem posiada zniekształcone plemniki, które nie potrafiłyby zapłodnić kobiety (czytałam o tym w internecie i gazetach) i jakoś ja przez 2 lata używając takiej metody nie zaszłam, ale jest wiele stresu oczywiście "bo przecież nic nie daje 100%" i czy @ przyjdzie czy nie. Nie chcę wracać do tej metody, bo bym chyba się zadręczyła, podświadomie myśląc "a może..." ![]()
#237 |
Raczkowanie
|
hej kochane
ja mialam 16 lat jak zaszlam w ciaze pierwsza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki, widze że temat rzeka tu się rozwija
![]() ![]() ja z tż też żyjemy bez ślubu ale chce wziąć chociaż cywilny i to nie po to by mieć ten papierek, bo on nic nie zmieni, tylko po to że chce mieć normalnie męża chce być żoną a nie konkubiną gdzie kolwiek jeżdzenie po urzędach to już inna sprawa inaczej się wszytsko załatwia jako małżeństwo no i po różnych historiach jakie w tv widziałam chce by moje dziecko było ubezpieczone tzn zyjąć w konkubinacie tż np ma wypadek lub zachowuje na śmiertelną chorobę (tfu tfu -odpukać) to dziecko będzie mieć chociaż rente po ojcu ile było przypadków ze żyli w wolnym związku mieli dziecko facetr ginął w wypadku i laske rodzina tego chłopaka np wyrzuciła jeo dziewczyne na pozbruk bo jej się nie należało to mieszkanie bo małżeństwem nie byli nie ma jak udowodnić ze żyła z nim przez te lata w tym domu - dla mnei to jest chore i nie wiem tez jak ludzie mogą być tak podli tak samo wpierw ślub potem dziecko bo jak jest wpadka i potem ślub to tacy ludzie sie nie kochają??? ci co wpierw biorą ślub i mają potem dziecko też nie jest powiedziane ze sie kochają moga być ze sobą już np z przyzwyczajenia a ślub biorą bo ich wszyscy poganiają biorą ślub atu nagle po jakimś czasie rozwód bo nie pasują do siebie bo niezgodnosc harakteru itp no takie coś to chyba idzie już przed ślubem zauważyć. Mi sie zawsze marzył ślub potem weselicho by pamiętać to przez cąłe życie natomiast mój tż uważa to za zbędne nie chce żadnego wielkiego weseliska dla ludzi on chce wesele dl asiebei bo w końcu to my sie kochamy i pobieramy sie dla siebie dlatego on jest za skromnym ślubem z najbliższą rodziną, rodzice, rodzeństwo, świadkowie i to wszystko a jeszce bardziej mu odpowiada życie bez slubu tak jak jest teraz jesteśmy ze sobą 7 lat i jest dobrze i ślub niczego tu nie zmieni, dlatego poszliśmy na kompromis że ja zrezygnuję z wielkiego weselicha ale on chociaż zgodzi sie na cywilny i tak uzgodniliśmy nie wiem jeszcze kiedy go zrealizujemy ale jest w planach wiecie tylko co mnie najbardziej boli - niewiem jak to w innych kościołach jest ale u nas jest taki szurnięty ksiądz że takei ma wizje w tamtym roku byłam na komuni siostrzenicy tż jego siostra jest mężatką ale ma ślub tylko cywilny gdy dzieci sżły do ołtarza przyjąć pierwszą komunie św. rodzice szli z nimi i tylko siostrzenica tż szła sama bo jej rodzic enie mogli z nią iśc bo ksiądz im nie pozwolił bo żyją w grzechu takie to przykre było mi sie płakać chciało bo postawiłam się w takiej sytuacji że to np moje dziecko , ja bym sie chyba zapłakała na tej komunii że nie mogę w takiej uroczystości towarzyszyć mojemu dziecku ;( dobra to na tyle a ja dziś ojjj padnięta znowu nocka nie przespana ale to dosłownie o 1 obudziła mnie kocica bo wyła jak oszalała i do 5 takie ekscesy robiła że nie dało sie zasnąć po 5 przyszedł tż z garażu wł tv i tak jak siedział to ta siedziała przy nim sie ocierała i miauczała co ją uciszał to ta jeszcze głośniej zaczynała ehhh przed 6 jakoś udało mi sie zasnąć ze jej nie słyszałam ale co jakiś czas sie wybudzałam i to znowu zasypiałam i tak do 8 godziny aż na końcu wstałam i poszłam do sklepu , wróciłam uszykowałam śniadanko wypiłam kawke tż pozedł do garażu robić dalej autko a ja sie położyłam udało mi sie troche zdrzemnąć ale tak jestem jakaś przybita bo jak ja często w nocy się wybudzam to potem w ciagu dnia nie mogę do siebie dojść. nie weim co dzis na obiad zrobić mam ochote na grochówę ale nie mam do niej żadnej kiełbachy a nie chce mi się już lecieć do sklepu więc siedze i myśle co tu zrobić tż chyba wyśle do biedronki niech coś kupi albo jak mame pojedzie odebrać z pracy niech wjedzie po kubełek kfc ![]() co do urodzin ja i to i to wyprawiam tylko ze urodziny mam w grudniu to za bardzo zaszaleć nei można bo to i pora nie sprzyjająca i niebawem święta to też z wydatkami trzeba sie troche wstrzymac więc urodzinki są zawsze dla rodzinki rodzice rodzeństwo teściowa i siostra tż bo one tu z nami mieszkają a imieniny mam w maju to wtedy można poszaleć a to jakiegoś grila jak jest ciepło albo jakiś wypad gdzieś zawsze więcej pomysłów dobra kończe bo sie ładnei tu rozpisałam
#239 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj ma Pomysl na....zapiekanke ziemniaczana z kielbasa i cebula.Tez dobre.
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ja urodziny wyprawiam,mam w marcu a imieniny w wigilie,takze poszalec za bardzo nie moge.
#240 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzina mojego TZta nie może tego pojąć, bo oni imieniny wyprawiają zawsze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.